2014. június 3., kedd

G. A. Zjuganov: “Halálos tétlenkedés…”

A KPRF KB elnöke G.A. Zjuganov sajtótájékoztatón ismertette ma az Orosz Föderáció Kommunista Pártja állásfoglalását az Ukrajnában és Donbasszban zajló tragikus események kapcsán.

A kijevi juntát véreskező banderista-fasiszta erőszaktevőnek nevezte, amely véres háborút inditott civilek ellen. Ebben a háborúban légi és szárazföldi nehéz katonai technikát és tüzérséget is bevetve a polgári lakosság ellen. Nem kimélve oktatási és nevelési intézményeket, közhivatalokat, kórházakat sem, és amely támadás magán viseli az etnikai tisztogatás minden jegyét.
Porosenko elnökké választásának semmi köze nem volt sem a szabad, sem a tisztességes választásokhoz. A megválasztását követően pedig olyan tragikus események zajlottak le pl. Luhanszkban, ami a spanyol városka Guernica barbár náci bombázásához, Coventry angliai város bombázásához, vagy Sztálingrádhoz hasonlitható. Ez maga a fisizmus igazi arca ami megmutatkozott Luhanszkban-jelentette ki az újságirók előtt G.A. Zjuganov.
Ezek soha el nem évülő háborús bűncselekmények. Turcsinovnak, Jacenyjuknak, Avakovnak és Porosenkonak nemzetközi törvényszék előtt kell felelniük ezekért a tetteikért, de a parancsaikat végrehajtóknak is.
Zjuganov felhivta a figyelmet arra, hogy szinte valamennyi ilyen “megtorlást” megelőzte vezető amerikai politikusok kijevi látogatása. Ez pedig fölveti azt a gyanút, hogy a kijevi hatalmat a washingtoni adminisztráció inspirálja.
A konfliktus kiterjedése fenyeget. Nem csak Ukrajnában, hanem az Ukrajnával határos országrészünkben is-mondta Zjuganov. Ennek a természetétől fogva testvérgyilkos háborúnak az eredendő célja az orosz államiság! A kialakult helyzet azonnali válaszlépéseket követel Oroszország elnökétől és kormányától.
Ezért a Kommunista Párt KB. javasolja, hogy az Orosz Föderáció kezdeményezze az ENSZ BT: haladéktalan összehivását. Oroszország azonnal dolgozzon ki intézkedéseket a konfliktus megfékezésére, és az ukrajnai helyzet normalizálására.
Jelen körülmények között a KPRF KB. szükségesnek tartja, Oroszország hivatalosan is ismerje el a Donyecki és a Luhanszki Népköztársaságot.
Garantáljon ezen országok területe felett repülési tilalmi zónát.
Nyisson humanitárius folyosót Oroszország és az emlitett országok között.
Léptessen életbe segitő intézkedéseket a menekültek befogadására.
Támogassa azokat az önkénteseket, akik saját elhatározásukbó kivánnak harcolni a banderista fasiszta junta ellen.
A Föderációs Tanács által biztositott felhatalmazás alapján pedig-amennyiben a Donyecki és a Luhanszki Népköztársaságok polgárai ellen tovább folytatódnak a megtorlások, az Orosz Föderáció alkalmazzon katonai erőt a Népköztársaságok polgárainak védelmére.
“A tétlenség halálos”-mondta befejezésül G.A. Zjuganov .

https://www.youtube.com/watch?v=F0fRUIi8oK8

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése