2014. május 12., hétfő

A nyugat gyilkos "demokráciája" és a "főpróba"...


A nyugat gyilkos "demokráciája" és a "főpróba"...
Már így is sok vér folyt el feleslegesen Ukrajnában. Mint korábban is jeleztem, az önrendelkezés a Krimben és Donyeckben is alkalmazott és rögzített formáját írja le azEgyesült Nemzetek Közgyűlésének 1514 (XV) 1960. december 14-i határozata. A dátum azért fontos, mert ez volt az az időszak, amikor az ENSZ elkezdte nyomi a politika dekolonizáció "igéjét", követelve az országok tengerentúli területei számára a függetlenséget. A határozatot elfogadták a tagországok, így az ukrajnai eseményeket előidéző USA és az EUtagországai is. A határozat lehetővé és jogszerűvé teszi régiók népszavazással történő leválását az "anyaországról". Továbbá, nem lényegtelen kérdés, hogy az orosz aranyrúbel bejelentése után Klicskó megkezdte Ukrajnában a felforgató tevékenységet, nyugatról érkező pénzekből, lepénzelt és "importált forradalmárokkal". Ugyanezt tették Líbiában és Szíriábanis, de a módszer ugyanaz, mint 1789-ben a Francia Forradalom idején, amikor az akkori bankster (Fuggererek, Rothschildok stb.) fellázítva és felfegyverezve a Párizs környéki csőcseléket, egyetlen cél érdekében franciák tízezreit ölették meg azért, hogy Marat"megszülhesse" Európa halálos ítéletét, a "Szabadság! Egyenlőség! Testvériség!" jelszavak álarca alatt, természetesen szabadkőműves háttérrel.
A Francia Forradalom tette lehetővé Európában az addig korlátozott és országonként változó intenzitással, de rendszeresen kitermelődő zsidó-ellenes pogromok megszüntetését és az európai zsidó letelepedést. Az 1848-49-es Magyar Szabadságharcot, csakúgy, mint az Európa több pontján kirobbant forradalmak indulását, szintén ugyanez a szabadkőműves/bankárkaszt támogatta, irányította és finanszírozta, ahogy a forradalmárok ellenfeleit is. Mondhatnánk, hogy a történelem ismétli önmagát, de a múlt mindenképp történelem, a "forradalomnak nevezett átalakulások" pedig mindig ugyanazokhoz a "körökhöz" és ugyanazokhoz a módszerekhez kapcsolódnak, miáltal a történelem spontaneitásáról, véletlenszerű alakulásáról nem lehet beszélni. Magyarul, átverték a jónépet...
Az ukrajnai események viszont több más jellegű párhuzamot is feltárnak. Ukrajna a 2009. októberi H1N1 mesterségesen, helyesebben Timosenkó tudtával és beleegyezésével, szándékosan előidézett járvány "tesztalanyaként" is szerepelt, ahogy az "okosok" most is tesztelik a fellázadt lakosság reakcióit. A "tesztelés" és végrehajtás további formája az élelmiszerellátás, a 2010. júniusában vegyipermetezésekkel, és időjárásbefolyásolással előidézett világszintű gabona terméskiesés, majd az azt követő 2011-eleji "Arab Tavasznak" elnevezett éhséglázadások USA általi kirobbantása. Ukrajna kiesése a gabona világpiacról, őszre már újabb konfrontációs felületeket hoz létre, nem mintha nem lenne elég az európai gázellátás nyugati veszélyeztetése. Mindezek, és Hruscsov 1954-es ukrajnai "időzített bombája", segítséget jelent a jelenlegi nyugati pénzhatalom központosítására. Az elterelő hadműveletek pillanatai kínálják a legjobb megvalósítási időpontokat. A rablóelit által megrendezett válságok, a dominancia megszerzésének legrégebbi módszerei, ami könnyen befolyásolhatóvá teszi a tömegeket, és nem csak arra jó, hogy összezavarják és megrémítsék a lakosságot, alkalmazva a hégeli dialektikát az elnyomás épp aktuális alapmódszereként, hanem arra is, hogy csökkentsék a népességet miközben fokozzák a feszültséget. Az ukrajnai "nyugati típusú demokrácia" eljött hozzájuk:


A pénzügyi elemzők véleményét és a tényleges, logika diktálta helyzetet is figyelembe véve, meg kell állapítani, hogy nincs politikai vagy felfogásbéli ellentét a keleti és nyugati "szemben állók" között. A cél mindkettő esetében ugyanaz; a nyereség. Hasonlóan az 1848-49-es európai forradalmakhoz, az akkori bankok helyett, most utódjuk, a Goldman Sachs áll mindkét fél mögött Putyin régi ismerőse, Henry Kissingerrel együtt, mivel csak látszólagos a "leválás" a nyugati pénzvilágról. Az egész a hatalomról és konszolidációjáról szól. Meg kell jegyezni, hogy az ilyen konszolidációkat minden esetben háború előzi meg, ahogy történt ez az első és második világháborúk után is.

Mivel az utóbbi időben számos megkeresés érkezett azzal kapcsolatban, hogy milyen kilátások várhatók a pénzpiacon, felhívnám a figyelmet a várható dollárösszeomlásra, amit háborúk és katasztrófák fognak kísérni. A globális pénzrendszer most az SDR-re és ebben a nagyobb százalékos összetevőn keresztüli befolyásra gyúr, a vezető valuta szerepére. Kísérőjelenségként leértékelve a dollárt és vele együtt az eurót is, előtérbe helyezve az orosz aranyrúbelt és a kínai jüant. http://en.wikipedia.org/wiki/Special_drawing_rights

A fentiek magyarázata megköveteli a kettős cél ismeretét. Az USA-nak meg kell szabadulnia a gigászi államadósságától, aminek eddig az volt a "módja", hogy háborút kell kezdeményeznie a hitelezőivel, vagy fegyvert eladni a számukra. A másik lényeges cél, hogy kialakuljon a nemzetközi elszámoló rendszer alapja. Kína, Oroszország, Európa és az USA között értékálló, valós fedezetű pénznek kell átvenni a szerepet. A dollár 0,54% körüli "meghatározó" szerepe nem tartható, az SDR -nél, ezért eltüntették (finoman kifejezve) az aranytartalékokat. A változatosság kedvéért nem csak az amerikait, de az összes Amerikában tárolt tartalékot is, amiről tudvalevő, hogy a világ "aranytartaléknak" - hivatalosan, de inkább bevallottan - a 22%-a. Az évi 3500 tonnás kitermelés viszont a levegőben lóg, vagyis hígítja az aranyárfolyamot, de hol mutatkozik meg?. Az arany alapú elszámolás borítja a "levegő pénzt", vagyis a csak nyomtatott és főleg az elektronikus pénzrendszert, ahol néhány billentyű leütésre áramlik ki fedezet nélküli pénz a pénzpiacra.

Mint mindent háborút megelőző időszak esetén, most is azzal van elfoglalva a rablóelit, helyi csúcsain billegve az aktulális kifosztásra és pénzátjátszásra oda ültetett kormányokkal, hogy mindent ellopjanak, elraboljanak, ami még a háborúig hátralévő szűk időtartamban lehetséges. Gyakorlatilag csak a népesség kis százalékát kell lehallkítani, a többi alig tud és lát valamit. Ezzel egyrészt elősegítik az európai polgárháborúk kialakulását, valamint a régió szintű átalakulásokat és a tudatos destabilizációt, mert ez hatalmas fegyverpiacot jelent. Már korábban is említettem, hogy az egész "átalakulás" a globális pénzrendszer kialakítására, valamint arra törekszik, hogy a kétségbeesett lakosság harci kedvét megtörjék és belefáradva a harcba, bármilyen rendteremtési felkínált lehetőséget elfogadjon, akár a személyiségi jogai csorbítása árán is. Átverés (már ha van olyan hülye aki ezt elhiszi, de sajnos tömegével akad).

Aki gyakran jár emberek között, gyorsan észlelheti, ha kritikus szemmel figyel és meghallgatja az "elképzeléseket", hogy mint Ukrajnában az illegitim diktatúra ellen lázadók, úgy a környezetében élők sem tudják mit főztek ki a fejük felett. Sajnos legtöbbjüknek csak halvány elképzelése van arról, hogy számukra mi lenne a jó, de az biztos, hogy a globális korrupcióra és az emberi hiányosságokra alapuló Új Világrend nem fogja megadni a számukra amit szeretnének, legyen az a kelet vagy a nyugat által "oldalasított" rablókapitalizmus.
/Tulok /

Az Ukrán Határőrséget az USA pénzeli

Az Ukrán Határőrség különleges, azonnali pénzbeli segélyt kap az Amerikai Egyesült Államok Védelmi Minisztériumától, melyet az ukrán fél sajtószolgálata jelentett be. A hír szerint 7 millió USA dollárt kapnak, melyből közel 3 millió dollárt a határőr állomány támogatására, valamint sátrakra és áramfejlesztőkre költenek. A fennmaradó összeget, azaz nagyjából 4 millió dollárt pedig kommunikációs eszközök, és egyéb "hatékonyságot pozitívan befolyásoló" technika vásárlására fogják felhasználni.
Hídfő.net | Az Ukrán Határőrséget az USA pénzeliUkrán határőr az orosz-ukrán határon, még márciusban.
http://www.hidfo.net/2014/05/12/gyorshir-az-ukran-hatarorseget-az-usa-penzeli

Irán sikeresen lemásolta az USA drónját


Irán bemutatta azt a pilóta nélküli távirányítású felderítő repülőgépet, melyet az USA-béli Lockheed Martin RQ-170 elnevezésű drónt alapul véve alkottak meg.
Hídfő.net | Az Iránban földre kényszerített amerikai RQ-170-es bemutatásaAz Iránban földre kényszerített amerikai RQ-170-es bemutatása.
A kiállított példány annak az amerikai drónnak a másolata, melyet még 2011-ben, Kashmar városa mellett zsákmányoltak az irániak. Elektronikai eszközeik segítségével a kémrepülőgép felett átvették az irányítást és biztonságosan leszálltak vele saját légibázisukon, hogy szakértőik tanulmányozhassák azt. Az iráni mérnökök sikeresen másolták le a gép lelkét adó vezérlő elektronikát és az eredetinél fejlettebb adatgyűjtő rendszert és felderítő eszközöket építettek be a saját drónjukba. Hamarosan megkezdik saját gyártású kémrepülőgépükkel a tesztrepüléseket is.
Hídfő.net | RQ-170 részletes adatokRQ-170 részletes adatok.

Vége a propagandának, szabadon engedték Simon Gábort


Megszüntette a Fővárosi Törvényszék Simon Gábor előzetes letartóztatását. A mai nap folyamán kiengedték a börtönből és házi őrizetbe került. Simont március 10-én gyanúsították meg közokirat-hamisítással, őrizetbe vették, majd két nappal később előzetes letartóztatását is elrendelte a Pesti Központi Kerületi Bíróság. Simon Gábor ügyét a fővonalú média napi szinten a címlapokon tartotta, így sikeresen bevégezték az MSZP szavazóbázisának célzott lerombolását. A választások után azonnal kiderült, hogy az ügyészség nincs birtokában semmilyen bizonyítéknak, amit korábban ugyan megtalált a rendőrség és arra hivatkozva vették őrizetbe, de mostanra nyoma veszett - többek között a hamis személyazonossággal üzérkedést bizonyító, (később elhalálozott) Welsz Tamás által átadott hamis okiratoknak. Így Simon a választási felhajtás után távozhatott.
Korábban ügyvédje elmondásából kiderült, hogy nem viselte jól a párttársai által adott reakciókat. Az összes szocialista politikus ahelyett, hogy tisztázták volna, magát akarta menteni, és még fel is használta az ügyet a kormánypárttal szembeni vádaskodásra. Tipikus reakciók ezek a kapitalistává vedlett kommunistáktól, akik ugyanúgy egyéni érdekérvényesítés mentén mozognak ma a politikában, mint tették azt hajdanán az egypártrendszerben. Igaz, azóta mutatkoznak arra jelek, hogy egy újabb egypártrendszer alakul ki Magyarországon. Ha hosszabb távra nem is, de arra az időszakra, amíg az Orbán-kormányt mozgató körök saját hatalmukat átmentenék a nyugatiból a keleti hatalmi tömbbe. A korábban szövetségesként osztozkodó rendszerváltó kékszalagosok most egymást tapossák, hogy a Brüsszelről leszakadást követően hozzájussanak a moszkvai pénzekhez. Ennek első komolyabb - nyilvános - felvonása volt a Simon-ügy.
Most, hogy Simon Gábor szabadult, feltehetőleg elhallgattatja őt az Orbán-rendszer. Esetleg a saját, vagy a rokonok céges érdekeltségeinek néhány állami megrendelés, és máris nem lesz senkinek vad bosszúszomja a radikális atlantisták közül. Ami megtörtént (választási eredmények), azon már nem lehet utólag változtatni, - és ha nem lehet, akkor legalább anyagilag jobban jöjjenek ki belőle. Ezt gondolja a kapitalista, aki hagyni fogja elhallgattatni magát. Simon szabadon engedése a rendszer lényegére mutat rá. Semmi nem számít, csak az egyéni érdek. Pénzért mindenki letapossa a másikat, pénzért mindenki megvehető. Aki ebben a játszmában bármilyen mértékben is részt vesz, annak távoznia kell a politikai életből.

http://www.hidfo.net/2014/05/12/vege-propagandanak-szabadon-engedtek-simon-gabort

Jemen: Áprilisban 50 embert ölt meg az USA drónokkal


Előző hónapban összesen 60 ember esett áldozatául az Egyesült Államok drónterrorjának Jemenben. Az áldozaok az USA külügyminisztériumának a közlése szerint mind Al-Kaida, illetve ahhoz köthető terroristák voltak. Ezen felbuzdulva az USA múlt hét hétfőn is beküldte a drónokat, és 6 embert öltek meg csak aznap al-Husun faluban.
Hídfő.net | Drónellenes falfirkák Jemenben.Drónellenes falfirkák Jemenben.
Ezzel szemben ami valóban történik, az nem más, minthogy szépen lassan hallgattatják el a Szíriából az Assad-kormányzattól amnesztiát kapott és hazatérő vezető és középvezető terroristákat, nehogy azoknak eszükbe juthasson esetleg még a végén eredeti megbízójuk, Szaúd-Arábia és az Egyesült Államok ellen fordulni. Szíriában ugyanis a mai napig sok jemeni állampolgár harcol. Ezek egy része egyszerűen bedőlt a napi 1000 USD fizetés ígéretének, most pedig az USA szépen levadássza a még életbenmaradottakat. Az igazi hála mintapéldája. Hát, így bízzunk meg az atlantistákban.
Az Egyesült Államok továbbra is azt állítja, hogy csal Al-Kaida terroristák esnek áldozatul, ám a helyiek szerint a halottak nagy része civil és gyerek.

http://www.hidfo.net/2014/05/12/jemen-aprilisban-50-embert-olt-meg-az-usa-dronokkal

Lukasenko: Nem engedjük, hogy Ukrajna a NATO tagja legyen


Alexandr Lukasenko belorusz államfő nyilatkozott az Ukrajnában kialakult helyzet kapcsán. A Nyikolaj Patrusevvel, az orosz Biztonsági Tanács titkárával folytatott megbeszélést követően kijelentette, Belorussziának érdeke, hogy Ukrajnát ne csatolhassa magához a nyugati szövetségi rendszer, és mindent meg fognak tenni annak megakadályozására.
Lukasenko a szláv népek szoros barátságára épülő szövetségi rendszer részeként tekint Ukrajnára, amit a közös nyelv, közös kultúra tart össze. Mindez megengedhetetlenné teszi, hogy a Belorusszia-Ukrajna-Oroszország hármasból Kijev kivonja magát. Emellett az ukrán nép számára igencsak problémás lenne, ha tartós gondok alakulnak ki szomszédaival, - ami elkerülhetetlen lenne, ha Ukrajna a nyugathoz közeledik. Lukasenko elmondta; "ahogy telik az idő, Ukrajna kijózanodik és stabilizálódni fog. Ukrajnára a nyugaton nem vár semmi, ezt az emberek belátták mostanra."
Belorusszia mindeddig nem folytatott agresszív retorikát az Ukrajnában zajló eseményekkel kapcsolatban. A kijevi forradalmat követően azonban Lukasenko kijelentette, náluk nem lesz Euromajdan, a belorusz rendfenntartás példát statuál majd az első provokátorokkal, ha a nyugat Minszkben is "sokszínű forradalmat" akarna kezdeni. Lukasenko ugyanakkor bírálta az ukrán államfőt, amiért az elhagyta az országot. Janukovics távozását követően Lukasenko emlékeztette az ukrán államfőt, hogy a hadsereg főparancsnokaként kötelessége lett volna népe mellett maradni és utolsó lélegzetéig harcolni a nyugati felforgatók ellen, és ha ez a halálához vezet, akkor meg kellett volna halnia Ukrajnáért.
Belorusszia várhatóan következő célpontja lesz a nyugati felforgatásnak, ha az ukrán helyzet nem a nyugati erők felszámolásával végződik.

http://www.hidfo.net/2014/05/12/lukasenko-nem-engedjuk-hogy-ukrajna-nato-tagja-legyen

Hóviharral és tornádóval érkezett a tél (videó)

Visszatért a tél az egyesült államokbeli Colorado és Wyoming államokba.
A hétvégén 30 centiméter hó hullott a területen. Több tornádó alakult ki Nebraska déli részein, a forgószél lakóépületeket rongált meg és elektromos vezetékeket szaggatott le. Az erős szélhez sok helyen jégeső is párosult. A viharzóna jelenleg dél felé halad.
A déli államokban a rendkívül meleg időjárás és a viharos szelek okoznak problémákat. Los Angelesben és Las Vegasban tűzgyújtási tilalmat rendeltek el.

http://koponyeg.hu/hireso/815-hoviharral-es-tornadoval-erkezett-a-tel-video-


Hagyományok éltetői a háromszéki Gidófalván


A hagyományt nem kell ápolni, mert nem beteg, őrizni sem kell, mert sehová nem szalad el – a hagyományt éltetni kell, átadni a következő nemzedékeknek, hogy a maguk során ők is közvetíthessék gyerekeiknek, unokáiknak – ezt az elvet vallják a gidófalvi Szilaj Hagyományőrző Egyesület tagjai.
Több módon éltetik a hagyományokat, huszárságban, ősmagyar lovasíjászatban, mi több, tavalytól a huszárok kulturális életének kellékeit is próbálják bemutatni. Az egyesü­let huszárkórusa és a lovasíjászok legutóbb a Szent György Napokon léptek fel, nagy tetszést aratva a közönség kö­ré­ben. Az esemény kapcsán beszélgettünk az egyesület elnökével, Fazakas Péter hagyományőrző huszár főhadnaggyal.
Elmondta: az egyesület 2008-ban alakult, a hagyományőrző 11. székely határőr ezred I. századaként tevékenykednek. Nyolc taggal, ugyan­annyi pártoló taggal működnek, mindenkinek saját lova. Az állatok gondozása, felszerelése, idomítása mindenkinek saját dolga. Az első huszárruhákat Sepsiszentgyörgy önkormányzata varratta számukra, utána a megyei tanács által odaítélt pályázati pénzekből, saját bevételekből bővítették tárházukat. Például az évente megrendezett huszárbáljuk bevételéből három rend ruhát tudtak venni – mesélte a főhadnagy. Nemzetközileg is elismertek, az egyesület tagja a Magyar Nemzeti Katonai és Huszár Hagyományőrző Szövetségnek, hazai szinten az Erdélyi Magyar Katonai Ha­gyományőrző Szövetségnek.
Kulturált huszárok
A huszárbálokra érdemes külön kitérni. 2009-ben szervezték az elsőt, azóta sokak által szeretett eseménnyé nőtte ki magát a minden év februárjában, farsang idején megszervezett mulatság. A számok beszélnek: idén több mint háromszáz résztvevője volt a huszárbálnak. Maga a huszárbál is élteti az ősi életvitelt, emellett a huszárok másképp is tudtak szórakozni, egyfajta kulturális életmódot vinni. Az éneklés, a tánc szinte mindennapi elfoglaltságuk volt, így nem véletlen, hogy Szilajék huszárkórust is működtetnek. Székelyföldön elsőként alakult „bandériumuk”, ezt követően Csíkszeredában is szólamok szerint sorakoztak a daliák. Az ottani kórus jelenleg nem működik, így a gidófalvi egyesület dalárdája minden tekintetben kuriózumnak számít.
Meghívásaik is ezt mutatják. Idén felléptek a Szent György Napok kultúrkertjében, eddig is több rendezvény meghívottjaiként szerepeltek, idénre is kaptak meghívást. Dalos műsorukat immár tánccal is fűszerezik, főként verbunkkal, legényesekkel. Más kulturális események résztvevőiként is sikeresen léptek fel. Szerepeltek a Székely Vágta alkalmával bemutatott Honfoglalás című lovasprodukcióban, a János Vitézben, a Tűztáncban.
Kardra, vitéz!
A huszár viszont a csatában érzi a legjobban magát, ahol szabad mezőkön száguldva, kivont karddal lehet üldözni az ellent. Többek között ezért is vettek részt már három alkalommal az austerlitzi csata felelevenítésében. De nem csak harci vágyuk okán masíroznak a 2500 székely hős vesztőhelyére. Tavaly kopjafát állítottak a csata helyszínén. Az elesettek emlékét őrző fejfát a gidófalvi huszárok kapitánya, Kövér György maga faragta.
Tavaly első alkalommal szervezték meg a Gábor Áron lovas emléktúrát. Velük tartottak a Hargita megyei hagyományőrzők, több civil lovas is. A csapat a Gidófalva–Óriáspince-tető–Eresztevény–Eprestető–Pacé útvonalon haladt, onnan tért vissza állomáshelyére. A túrára idén is sor kerül, augusztus 7–8. között, minden lovast szívesen várnak – adta a felhívást Fazakas Péter.
Úgy látszik, a huszárkultúra fontos szerepet játszik a Szilaj egyesület életében, hiszen amikor főhadnagy urunkat jövendőbeli célkitűzéseikről faggattuk, elsőként azt mondta: szeretnének a kórussal egy CD-felvételt megjelentetni. Aztán rögtön hozzátette: oda még fel kell fejlődni… A tagságot is bővítenék. Van egy jelentkezőjük is, ha kibírja az egyéves regrutaságot, huszárrá avathatják. És nyilvánvalóan megőriznék, bővítenék a hagyományok éltetéséért folytatott munkájukat.

Bokor Gábor
Háromszék

Magyar fiatalokat is besoroznak Kárpátalján - ima a békéért

Ukrajnában egyre nő a háborús feszültség és most már Kárpátalján is sorozzák a fiatalokat a hadseregbe. A határ közeli Bótrágy községben hétfő reggel kell megjelenniük az érintetteknek.
Kárpátalján az elmúlt héten sorozásra szóló behívókat kézbesítettek ki, írta az atv.hu egyik olvasója vasárnap. „Konkrét információnk van arról, hogy például a határ közeli Bótrágy községben 27 fiatalnak kell megjelennie hétfő reggel. 18-25 év közöttiek, közöttük magyar fiatalok is” – tudatta olvasónk, aki azt is közölte, hogy két közeli magyar ismerősének a 18 illetve 21 éves fiát is behívták.    A szülők úgy tudják, hogy a fiataloknak hétfőn  - egyelőre - a helyi sorozási bizottság előtt kell megjelenniük.
„Azonban minden érintett szülő nagyon aggódik, mert egyre eszkalálódik a felfordulás, és ezek a fiatalok korábban nem részesültek semmilyen kiképzésben.”
Úgy tudjuk, eddig csak a katonaviselt férfiak kaptak ilyen behívókat. Hogy  eddig hány behívott férfinek kellett a csatlakoznia a hadsereghez, azt nem lehet tudni, azt azonban biztosra állították forrásaink, hogy voltak, akik nem térhetettek haza, mert a bizottság továbbküldte őket a seregbe.
Értesüléseinket lényegében megerősítette a kárpátaljai magyarság egyik korábbi vezetője, ám mint hangsúlyozta, az ügy kényes természete miatt hivatalos információt talán a beregszászi vagy az ungvári konzulátuson kaphatunk.  
atv.hu, SzF
Mennyei Atyánk! Kérünk téged Jézus Krisztus nevében, a mindenkor segítő Szűzanya közbenjárásával, hogy csillapítsd le a háborús hangulatot a felforgatott Ukrajnában! Küldd el Szentlelkedet, a Békesség Lelkét,  hogy megértést, kiengesztelődést, megértést és megbocsátást hozzon a térségbe! És különösen is kérünk, óvd meg a kárpátaljai magyar fiatalokat ettől az értelmetlen háborútól és a korai haláltól! Ámen.

Irán szerint Aszad nyert


Bennfentesek úgy vélik, hogy a nyugati stratégia Szíriában visszaüt és az európai biztonságot veszélyezteti a dzsihád visszatérésétől.
Magas rangú iráni tisztviselők a Guardiannek úgy nyilatkoztak, hogy Irán és szövetségese, Baszár el-Aszad nyerték a szíriai háborút. Az amerikai kampány, ami az Aszad-rezsim ellen felkelőket támogatta pedig megbukott.
Teheránban egy interjúsorozatban az iráni külpolitikát formáló vezető alakok azt mondták, hogy a nyugati stratégia Szíriában csak a radikálisokat bátorította, káoszt hozva létre, ami végül visszaütött, az eredeti kormány azonban maradt elöl.
Nyertünk Szíriában. – mondta Aledin Böruzsadeja, az iráni parlament nemzetbiztonsági és külpolitikai bizottsági elnöke – Az Aszad-kormány marad, az amerikaiak vesztettek.
Az al-Kaidához köthető terrorizmus és a szunnita arab országok által támogatott egyének jelentik a legnagyobb fenyegetettséget a szír lakosság számára – mondta Böruzsadeja. Hamarosan visszatérhetnek az Amerikából és Angliából Szíriába érkezett katonák. Európa jövőbeli biztonsága miatt aggódunk – tette hozzá.
Amír Mohebbian, egy konzervatív stratéga, kormánytanácsadó így nyilatkozott: „Könnyen megnyertük a játszmát Szíriában. Az amerikaiak nem értik Szíriát. Az amerikaiak Aszadot akarják letenni hatalmából és helyettesíteni őt, de milyen más alternatíva lenne? Mindössze annyit tettek, hogy a radikális csoportokat bátorították és kevésbé biztonságossá tették a határokat. Elfogadjuk, hogy Szíriának változásra van szüksége, de ezt csak fokozatosan lehet. Máskülönben totális káosz lesz.
A siíta Irán Aszad legfőbb támogatója a térségben, állítólag már dollár milliárdokat küldött, hogy támogassa a rendszert mióta az első zendülések 2011 márciusa óta kitörtek.
Nyugati elemzők szerint Irán elkötelezett egy régió nagyságú harcban, ami Szíria határain túl terjedne, az öböl államok – különösképp Szaúd-Arábia részvételével.
Teheránnak így nyilvánvaló érdeke, hogy kinyilvánítsa az alavita szír rendszer győzelmét, ami ellen a szunnita lázadók küzdenek – állítják nyugati elemzők. Iráni hivatalnokok és helyi szakértők azonban tagadják , hogy A siíta országnak ilyen motivációi lennének.
Madzsid Takt-Ráfándzsái, az iráni külügyminiszter helyettese, azt mondta, hogy a legfontosabb dolog az, hogy elfogadják a felkelés bukását és hogy helyreállítsák a békét Szíriában a júniusi választások előtt.
A szélsőségeket és felfordulásokat Szíriában szigorúan kell kezelnie a nemzetközi erőknek. A szélsőséges erők oldalán álló országoknak abba kéne hagyni a kormányellenes csoportok támogatását – mondta Takt-Ráfándzsái – Iránnak jó kapcsolatai vannak a szír kormányzattal , ugyan ez nem azt jelenti hogy hallgatnának ránk. A miniszter helyettes tagadta, hogy Irán fegyverekkel támogatta volna és a Forradalmi Gárda harcosaival segítette volna Aszadot a lázadók legyőzésében, ahogy a nyugati hírügynökségek mondják. „Irán diplomáciailag van jelen, nincs szükségünk a szíriai kormányt felfegyverezni" – tette hozzá.
Az elmúlt hetekben a lázadók visszavonultak Homszból, az úgy nevezett forradalmi központból, amiből néhány nyugati politikus és kommentátor is arra következtetett, hogy Aszad már nyert.
Szerintem az amerikaiak nagy hibát követtek el Szíriában és ezt tudják, habár sose ismernék be – mondta Mohamed Marandi, egy teheráni egyetemi professzor. Ha elfogadták volna az Annan-tervet 2012-ben, mindezt elkerülhettük volna. A terv szerint az országban tűzszünetet vezettek volna be, ami során maradt volna Aszad a helyén, és nemzetközileg ellenőrzött választásokat tartottak volna.
Irán őszintén hitte, hogy nem volt más választás, csak az Aszad kormány támogatása. Bármi más Szíria összeomlását eredményezte volna és a szélsőségesek kezére adta volna az országot – mondta a professzor.
A halottak számát több mint 150 ezerre becsülik és legalább kilenc millióan váltak földönfutóvá Szíriában.
NOL

Keveslik a juttatásaikat a magyar politikusok

Nem tetszik a honatyáknak, hogy amellett, hogy megszűnt az eddigi, komoly pluszpénzt jelentő utazási támogatás, most benzinkártyát is csak az kap, aki saját tulajdonú autót használ.
A kormányoldal és az ellenzék képviselői együtt értetlenkedtek a parlament első ülése után az országgyűlési törvény miatt. A képviselők javadalmazásának új szabályozása túlzott megszorításaival vagy éppen hiányos szövegezésével több csoport számára is jelentős összegeket tett bizonytalanná – írja az Index.
Az új ciklusban a képviselők bruttó 750 ezer forintos fizetést kapnak, ám emellé nem jár nekik sem benzinpénz, sem lakhatási támogatás. Az utazási támogatást benzinkártyával oldja meg az Országgyűlés, a budapesti képviselők például 2000, a 300 kilométernél távolabb lakók pedig 5500 kilométerre vehetnek üzemanyagot havonta a kártyára.
Még ilyet! Soha nem látott szigor
A napokban kiderült azonban, hogy ez sem jár mindenkinek. A törvény szerint az Országgyűlés Hivatala kizárólag a képviselő „saját vagy házastársa tulajdonában lévő személygépkocsi forgalmi rendszámára szóló” kártyát adhat ki. Ebből következően a lízingelt és a tartós bérletbe vett autót használók a jelenlegi szabály szerint saját zsebből kénytelenek fizetni. Ez az, ami a képviselőknek nagyon nem tetszik.
A lap szerint a jogszabály hibája az is, hogy bár az eddig polgármesteri posztot is betöltő képviselők számára átmenetileg engedélyezték ugyan, hogy az összeférhetetlenség ellenére októberig, a következő önkormányzati választásig megtarthassák önkormányzati állásukat, a törvényből azonban nem derül ki, hogy a fennmaradó időre továbbra is felvehetik-e polgármesteri fizetésüket. Az alakuló ülés óta ugyanis a fő szabály az, hogy a parlamenti képviselőknek nem lehet más kereső foglalkozásuk, legfeljebb szerzői jogos szellemi alkotómunkát vállalhatnak.
(hir24)

Amiért hanyatlik az Európai Unió - az EU összeomlásának szimbológiai háttere


Mióta 1999 december 14-én befejeződtek az Európai Parlament épületének építési munkálatai, az építmény maga több kérdést is felvetett, amire nincs elfogadható magyarázat. A "Louise Weiss" épületnek nevezett főtorony első ránézésre egyszerűen modernista. Miért néz ki úgy, mintha befejezetlen lenne? Kiötlői azt mondják, azért, mert ez utal "Európa befejezetlen jellegére". Ezzel szemben azt láthatjuk, hogy az épület kialakítása mögött a bevallottnál mélyebb szimbolizmus van.

A Louise Weiss épület kinézete Pieter Brueghel 1563-as "Bábel tornya" c. festménye alapján lett kialakítva.
A bibliai történet szerint Bábel tornyát Noé dédunokája, Nimród király építtette. A történet héber, görög szövegeken felül az iszlámban is megtalálható, de a zsidó kabbala is foglalkozik vele. Nimród az özönvíz utáni első birodalom alapítója. Az általa uralt népeket elnyomó "diktatúrát" épített fel, ami igyekezett kiirtani minden vallási meggyőződést az emberekből. Bábel tornya is abból a célból épült, mert az építő szerint Istennek nem áll jogában ketté osztani a világot, az embernek is jogában áll "feljutni oda, ahol Isten lakik". A torony az ember Isten elleni "lázadását" fejezte ki, - a tervek szerint Bábel tornya az égig ért volna. Bábel volt az a város, ami egyesítette az emberiséget, ahol mindenki egy nyelvet beszélt, ahová a távoli keletről rengeteg bevándorló érkezett.
Az Európai Parlament épületének szimbolizmusa egy a népeket elnyomó diktatúra, ami kiirt minden vallási meggyőződést az emberekből, megrendelői pedig isteneknek képzelik magukat. Az Európai Parlament épületének szimbolikája a nyílt önkényuralom bevezetésének előfutára. Beszédes, hogy mostanra az atlantista politikusok "Európai Egyesült Államokról", "föderális Európáról" beszélnek, ami kivenné a tagállamok kezéből az állami jogosultságokat. Vagyis a tagállamok megszűnnének létezni, az Európai Bizottság gyakorolna önkényuralmat minden európai nép felett. Ebben az önkényuralomban bármiféle vallás eretnekségnek számít, az embereket egyetlen vallásnak, a materializmusnak akarják alárendelni. A nemzeti sajátosságok kiirtására tett lépéseket nem kell részletezni, ahogyan azt sem, hogyan szállják meg a magyar nyelvet az angolból "átvett" jövevényszavak, mennyire lehetetlen az EU területén a munkavállalás minimális angoltudás nélkül. Egy nyelv, egy nép, egy vallás. Bábel tornyát építik, mert Isten ellen lázadnak.
Ez a lázadás szintén rituális, okkult jelentőségű. A nyugati szabadkőművesség egyik szellemi vonulatát jelentő teozófia szerint Lucifer Isten ellen lázadása hozta el a fényt az embernek, Istent pedig olyan erőnek látja, ami az embert sötétségben tartja. Itt sem nehéz párhuzamot vonni a félreértelmezett bibliamagyarázataik és a mai vélekedés szerint. Ma az általános propaganda azt sulykolja az emberbe, hogy a kereszténység, a hit valamiféle primitív gondolkodás, aminek már lejárt az ideje, aminek legfeljebb a sötét középkorban volt létjogosultsága. Vagyis azzal vádolják Istent, hogy az embert sötétségben tartja, - és ennek alapja a nemzetközi elit hitrendszere, ami Lucifer imádatára épül.

Fent látható az Európai Paramentet népszerűsítő egy korai plakát, amit több országban kezdődő tüntetések, általános felháborodás miatt tiltottak be. A plakáton az Európai Parlament épülete a Bábel tornyát ábrázoló festmény képét mutatva jelenik meg. Ennek kapcsán nem merülhet fel kérdés, az EP épülete a fent említett festmény alapján készült. Emellett érdemes a szlogenre is egy pillantást vetni: "Sok nyelv, egy hang". Bábel tornya története szerint a torony soha nem épült meg, és Isten azzal sújtotta a torony tervezőit és az őket követő valamennyi népet, hogy ne értsék egymás beszédét. Az Európai Parlament épületének megrendelői egy olyan eszmerendszer hívei, ami nyíltan Isten ellen lázad, és a nemzetek különbözőségeit is "Isten átkának" tartja. Vagyis a nemzeti sajátosságokat valamiféle átoknak tartják, amit fel kell számolni.
Nézzék meg a képen látható EU-csillagokat is. Első látásra furcsának tűnnek. Azért, mert ezek nem csillagok, hanem fordított pentagramok. A fordított pentagram szimbolikája szintén összetettebb annál, hogy pár sorban kifejthető legyen, de leegyszerűsített értelme szerint okkultista ill. újpogány körökben a pentagram Isten uralmát, a fordított pentagram a gonosz uralmát jelenti. Az Európai Parlament épületét mutató plakáton pedig fordított pentagramok vannak.

Valóban kifejező jelkép ez egy látszólag demokratikus intézménynek, ami a gyakorlatban nemzetek feletti diktatúrává, a vallásokat üldöző, a népek sajátosságait megsemmisítő intézményrendszerré formálódik. Ahogy Bábel tornya összeomlott, és építői nem menekülhettek bűneik következményei elől, az európai Bábel építői sem kerülhetik el sorsukat, ez az újabb Bábel tornya is össze fog dőlni.
Molnár István

A partizánháború feltételei


A hazai sajtó nyugati irányultságú tagjai érintőlegesen foglalkoztak csak a kelet-ukrán felkelés katonai oldalával. Megnyerhető-e ez a háború valamelyik szemben álló fél számára? Inkább itt az lehet a kérdés, hogy ki veszít rajta többet. A fegyveres konfliktus heteiben a kijevi illegitim kormány máris érzékenynek nevezhető veszteségeket szenvedett.
Mi ennek az oka? Miért sikeresek a felkelők? 
Egy hatékony partizánháborúhoz a következő feltételek szükségesek:
-A helyi lakosság nagyobb részének passzív és kisebb részének aktív támogatása.
-A tevőlegesen támogatói hátország területének vagy államnak viszonylagos közelsége. 
-Szállítási útvonalak és kommunikációs csatornák, melyek biztosítják a fent említett területek és a harci cselekmények körzete közötti összeköttetést. 
-A felkelők vagy partizánok anyagi és élőerő-béli utánpótlásának biztosítása.
-Megfelelő számú helyi önkéntes, akik lehetőleg katonai kiképzésben részesültek, vagy konkrét harci tapasztalattal rendelkeznek.
-Olyan természetes vagy épített környezet, mely a felkelőknek kedvez a harc megvívása során.
-A partizánháborút a felkelők oldaláról tudósító tömegmédia megléte, mely az eseményeket hamar közölni tudja a külvilággal.
-Az ellenséges erők tagjai folyamatos demoralizálásának lehetősége.
-A partizánháború tevékenységi zónájának minél gyorsabb ütemben való szélesítése és terjesztésének elősegítése.
A kijevi vezetés a jelenlegi helyzet szerint nem rendelkezik olyan létszámú, felszereltségű és harcolni akaró alakulatok felett, melyek ezt a felkelést sikeresen elfojtani lennének képesek. A támadó kijevi irányítású csapatok még a felkelő központok elleni teljes blokádot sem tudták megvalósítani. A Szlavjanszk és Kramatorszk városok elleni támadásoknak csupán annyi eredményt sikerült elérniük, hogy jelentős fegyverbeli zsákmányhoz juttatta a szabadságharcosokat. A harcok jellemzően a külváros peremén zajlottak, illetve az ún. "blockpost"-ok, azaz ellenőrzési pontok körül. A településeket tehát nem sikerült elfoglalni, avagy a felkelőket semlegesíteni  a kijevi kormányhoz lojális erőknek. Ezt azzal magyarázzák, hogy nem akarták a nehéz fegyverzetüket bevetni a város ellen, mivel az túl sok civil áldozattal járt volna. Természetesen tudjuk, hogy csak az orosz haderő elrettentő ereje az, amely egy ilyen beavatkozásnak gátat szab a kijevi oldalról.
Ekkora elszenvedett veszteség és ilyen minimális eredmény tükrében a helyzetet úgy értékelhetjük, hogy a kijevi erők vezetése eddig kudarcot kudarcra halmozott.
Az Ukrán Hadsereg három dezertőre, közölük két fő donyecki, egy fő odesszai lakos. Fegyverükkel és felszerelésükkel együtt távoztak. A hadseregből való dezertálások eddig is jellemzőek voltak, ami a rend felbomlásának bizonyítéka. 
A Donyeck és Luganszk megyék területén működő ellenállási körzetek (csillaggal jelölve).
http://www.hidfo.net/2014/05/12/partizanhaboru-feltetelei

“Kalandozó” magyarok! Csak 600 ezren vannak!

A napi.hu összesítése szerint több mint 580 ezer honfitársunk dolgozhat Európában.
A lap egy német cégalapítással foglalkozó szervezet összegzését közölte, ami alapján 580 ezer magyar ember dolgozott 2013 év végén más európai országokban. A kftkreator.hu becslése szerint idén szinte biztosan meghaladja a hatszázezret a hivatalosan is külföldön dolgozó és élő magyarok száma.
A legtöbben az Egyesült Királyságban dolgoznak, a Nemzetgazdasági Minisztérium nagykövetségek adatai alapján tett becslése szerint 300 ezren. Az uniós csatlakozás óta mintegy 130 ezer magyar kért hivatalos munkavégzéshez adószámot – emlékeztet a cikk.
A második kedvenc Németország. A német statisztikai hivatal külföldi állampolgárokat nyilvántartó adatbázisa 135614 magyar állampolgárságú embert tartott nyilván 2013 végén, ami csaknem 29 százalékos növekedés az előző évhez képest.
A harmadik leggyakoribb célállomás Ausztria. Az osztrák társadalombiztosítási adatok szerint 63 251 magyar dolgozott hivatalosan a szomszédos országban.
A többi ország alaposan lemaradt a dobogósoktól: Szlovákia (9920), Hollandia (9245) és Spanyolország (8935) a következő trió. Emellett hasonló nagyságrendű a magyarok száma Belgiumban, Írországban és Franciaországban. További több ezer magyar próbál Svájcban, Svédországban és Dániában boldogulni.
A cikk kitér arra is, hogy az Eurostat adatok a németországi és ausztriai állami adatokhoz képest alulbecsülik a külföldön dolgozó magyarok számát, és egyes országokra nincsenek friss adatok, így a valós szám a fenti adatoknál akár magasabb is lehet.
(hir24)

Brazil botrány: tíz gyerekből nyolc császármetszéssel jön világra


A világ sok pontján felmerült már, hogy az orvosok esetleg több császármetszést végeznek, mint ami orvosilag indokolt lenne. Most Brazíliában került a figyelem középpontjába a kérdés. A természetes szülésért küzdő aktivisták azt szeretnék, ha az anyáknak több beleszólásuk lenne abba, mi történik a testükkel a szülőszobán, és milyen úton jön világra a gyermekük.
Amikor Ivana Borges megtudta, hogy terhes, egyből közölte szülészével, hogy természetes szülést tervez. Mégis, miután a magzatvíz elfolyt, Ivana orvosa elkezdte győzködni a vajúdó nőt, hogy jobban jár a császármetszéssel. A nő hiába mondta, hogy nem akarja siettetni a folyamatot, az orvosa azzal riogatta, hogy nem tágul eléggé. Hat órával később a magát tehetetlennek és túlterheltek érző nő beleegyezett a műtétbe, ám orvosa ezután is kötözködött vele, sérelmezte, hogy sír. A fiatal nő szerint az élmény annyira megrázó volt, hogy pszichiátriai segítséget kellett kérnie a szülés után kialakult depressziója miatt. A magánkórházakban végzik a legtöbb császármetszést
Az orvosok és aktivisták szerint az ország magánkórházaiban a gyermekek 82 százaléka császármetszéssel születik. Brazíliában ingyenes, állami egészségügyi rendszer van, ami mellett a tehetősebb lakosokat (az ellátottak mintegy negyedét) magánbiztosítási rendszerben kezelik. A magán-ellátórendszer magasabb ára magasabb fokú kényelmet, és a rövidebb várakozási időt jelent. No meg gördülékeny, ütemezett szüléseket – császármetszéssel. Naponta jól kalkulálható módon nyolccal. Borges szerint a pénz diktálja a tempót és a módszert: az orvosoknak nincs idejük kivárni a vajúdást.
Habár az is igaz, hogy a magánbiztosítás közgazdasági törvényszerűségei is szerepet játszanak ebben; a tehetősebb nők vélhetően nagyobb számban maguk kérik a műtétet. Nem, nem azért, amiért elsőre gondolnánk. A plasztikai műtétek Brazíliában hétköznapos események, azonban az idealizált szépség kultusza kevesebbet nyom a latban, mint az, hogy a szülést sokan primitív, csúnya, kellemetlen dolognak látják, ami nemcsak fájdalmas, de sokáig is tart. Mivel az orvos is felajánlja a gyors megoldást, a legtöbb nő beleegyezik – mondja Simone Diniz, São Paulo egyetemének anyák és gyermekek egészségével foglalkozó docense.
A kevésbé tehetős nőket ellátó állami kórházakban a császármetszések aránya fele a magánklinikákénak. Brazil botrány: tíz gyerekből nyolc császármetszéssel jön világra
A nőknek nincs választásuk, az orvosok döntenek
Ami Brazíliában történik, az nem a szabad választásról szól – állítják az aktivisták. Szerintük épp ellenkezőleg, a nők elnyomását mutatja a császármetszések ilyen nagy aránya.
Tény, hogy sok nő maga kéri az eljárást, és Rio és Sao Paulo kerületeiben egymást érik az előkelő „császármetszés resort klinikák”, ahol a nők manikűr- és szobaszerviz-szolgáltatás mellett lábadozhatnak szülés után, azonban a birt egyészségügyi szaklap szerint ennek ellenére a műtét sokaknál továbbra is nem kívánt eljárás, és még a tehetős brazil nők sem kapják meg a választás lehetőségét.
A nők egy része ugyanis fél. A sok előjegyzett császármetszéses eljárás miatt a természetes szülésre vágyó nők szabad ágy nélkül találják magukat. Állítólag vannak orvosok, akik – persze jó pénzért – így is segítenek elintézni a természetes szülést. Vagy sikerül, vagy nem. Aztán sok rémtörténet kering arról, milyen durva bánásmódban van része azoknak az anyáknak, akik úgy döntenek, a hüvelyi szülést preferálják. A szülő nőket, főleg ha természetes szülést akarnak, sok kórházban egyből az ágyhoz kötik. Infúziót kapnak, nem kelhetnek fel vajúdás közben, nem fürödhetnek le, nem ölelheti át őket a férjük. A gyógyszerek használata az összehúzódások felgyorsítására szintén nagyon gyakori. Az orvosok gyakran indokolatlanul alkalmaznak bizonyos fogásokat is, hogy gyorsítsák a szülést. A legtöbb hüvelyi úton szülő nőnél rutin gátmetszést is alkalmaznak. Ismerősen hangzik, igaz? Nem csoda ezután, hogy nem kell sokáig győzködni a nőket, hogy az orvos számára könnyebb utat válasszák.
A szülés módjának megválasztásában a brazil macsó kultúrát képviselő orvosok attitűdje is nagy szerepet játszik. Sokan úgy gondolják, a szülés „legyen csak megalázó”. Úgy is bánnak a nőkkel. Bár a brazil törvények kötelezően előírják, hogy mindenki számára engedélyezett dúla vagy más kísérő jelenléte a szülése alatt, néhány helyen ennek ellenére nem engednek kísérővel szülni. A szabad szülésért küzdenek
Brazil aktivisták jelenleg nem a műtétek ellen, hanem a nők választáshoz való jogáért küzdenek. Szeretnék elérni, hogy az orvosok ne félemlítsék meg a szülő nőket, és hogy a nők kapjanak nagyobb döntési szabadságot, beleszólást abba, hogyan és kivel hozzák világra a gyermekeiket.
A császármetszések arányának kérdése sok más országban is terítéken van. Bár egyértelműen Brazíliában a legmagasabb a műtéti arány, például Kínában is az összes újszülött közel fele jön így világra, néhányszor csak azért, hogy szerencsét hozó napra essen a kicsi születésnapja... Az Egyesült Államokban a császármetszési arány folyamatosan emelkedik, mára elérte a 30 százalékot. Itt a szakértők azzal magyarázzák a tendenciát, hogy az amerikai orvosok félnek az esetleges pereskedéstől, ami arra ösztönzi őket, hogy használják a szikét. Van, aki nem is tagadja ezt. A növekedés „valójában az intézmény és a magunk védelmében van” – mondja a szülész Peter Doelger. Brazil botrány: tíz gyerekből nyolc császármetszéssel jön világra
Mi a helyzet nálunk?
Egyre több a császármetszés Magyarországon is: 2009-ben az OEP adatai szerint 28 996 császármetszést végeztek, 2012-ben már 30 460-at. Ez a csökkenő, stagnáló születésszámok miatt azt jelenti, hogy 32-ről 35 százalékra nőtt három év alatt a császármetszések aránya. 2011-ben az OECD-tagországok között Magyarország a hetedik helyen szerepelt a császármetszések gyakoriságát vizsgáló kutatásban ezekkel az arányokkal.
Az okok sokrétűek: vannak „természetesek”: egyre többen szülnek relatíve idősebb korban, több a veszélyeztetett terhesség (cukorbetegség, ikerterhesség, túlsúly, szívbetegség vagy egyéb okok miatt), és ott vannak az egészségügyi rendszer hibái: a hálapénz, a szülészorvosok túlterheltsége. Az orvosok saját oldalukról nézve az esetleges műhibaperektől való félelemmel szokták magyarázni a császármetszések növekvő arányát, azonban azt sem lehet elhallgatni, hogy bizony sokan maguk kérik a műtétet, létezik a „kívánságcsászár”, épp csak nem szabályozott formában. (Hogy miért probléma, ha a szülés szabadságába nem tartozik bele a császármetszés, azzal korábbi cikkünkben foglalkoztunk.)
A természetes szülést népszerűsítő Születésház Egyesület a császármetszésekről információs portált üzemeltet, amelyen tájékoztatást adnak a műtétek elkerülésének lehetőségeiről, a császármetszés kockázatairól, a betegjogokról, és segítséget nyújtanak azoknak, akiknek testi vagy lelki problémájuk származott abból, hogy műtéti úton hozták világra a gyermeküket. Azt is összegyűjtötték, hogy az ország egyes kórházaiban milyen arányban szülnek a nők császármetszéssel. Ami jól látható, az az, hogy az ország jobb anyagi helyzetű területein, a nagyvárosokban több a műtét, de ezt indokolhatja az is, hogy a városi nők jellemzően később vállalnak gyermeket, illetve az, hogy a komplikáltabb eseteket eleve ide irányítják.
A kérdés ugyanaz a különböző országokban, csak más-más módon. Ahol a születés iparosodott, a férfiak uralják, és nagyon kevés a visszajelzés a nőktől, ott több a szülés közbeni komplikáció – mondják aktivisták, hozzátéve, hogy szerintük orvos és páciense között mindig is alá-fölérendeltségi viszony lesz.
http://www.nlcafe.hu/ezvan/20140512/csaszarmetszes-brazilia/

Donbasszi referendum: “totál” siker!


Nagyjából 75 százalékos volt a tegnap Donbasszban megtartott népszavazás részvételi aránya-közölte tegnap késő este Roman Ljahin, a Donyecki Népköztársaság Választási Bizottságának elnöke.

A választáson részt vettek majd’ 90 százaléka voksolt Donbassz önálló államiságára, és közel 10 százalék ellene.
Az eredmények hivatalos közzétételére a mai napon fog sor kerülni.
A Luhanszki Népköztársaság területén is hasonlóan nagy volt a választói aktivitás, ám Alekszandr Malihin a Választási Bizottság elnöke éjfél után azt közölte, hogy az eredményeket csak ma délelőtt fogják tudni közzétenni. Elmondása szerint Luhanszk-régióban a voksolási kedv 81 százalékos volt.

A délkeleti hadsereg szóvivője (önvédelmi) Vaszilij Nyikityin úgy tájékoztatott, hogy ma délután-helyi idő szerint öt órakor-össznépi gyűlésen fogják megvitatni a Luhanszki Népköztársaság további teendőit.
Krasznoarmejszkben ugyanakkor késő este a “nemzeti” gárdának nevezett nemzetközi latorhorda támadást inditott a város önvédelmi erői ellen. Heves lövöldözés tört ki, és most még megállapithatatlan, hogy mennyien haltak meg! Az biztos, hogy vannak halálos áldozatai az összecsapásoknak-közölte a Bal-Rad-dal Szveta
Kijevben rettentően fanyalognak a referendum miatt. A puccsal hatalomra jutott hiénabanda kijelentette, hogy szerinte semmis-azaz érvénytelen-a referendum, annak eredménye őket ugyan semmire nem kötelezi.
Nyugati apanázsolóik szintén hasonló álláspontot képviselnek, és úgy itélik meg, hogy az általuk szervezett és finanszirozott fegyveres puccs mindenféleképpen törvényes és demokratikus jellegű volt, ám a donbasszi népszavazás törvénytelen és antidemokratikus. Ami őket semmiben sem befolyásolja, ami az eredeti akaratukat illeti. Az USA-EU-tandem habzik a történések miatt, és őrjöngve fenyegetőzik.
Vlagyimir Putyin orosz elnök az eredmények fényében mond véleményt a Donyecki és a Luhanszki megye jogállásáról tartott vasárnapi népszavazásról – közölte Dmitrij Peszkov elnöki szóvivő a Kommerszant című orosz napilapnak nyilatkozva. Peszkov szerint nehéz megjósolni, hogy milyen döntést hoz az államfő.
A lap munkatársa arról kérdezte a szóvivőt, befolyásolni fogja-e Putyint az, hogy ő maga kérte a föderalizáció kelet-ukrajnai híveit a népszavazás elhalasztására. Peszkov ezzel kapcsolatosan felhívta a figyelmet arra, hogy Putyin nem kérte őket erre, hanem csupán javaslatot tett.
“Ugyanakkor erre (a javaslatra) még az elnök tekintélye ellenére is nehéz volt hallgatni. A hadműveletek miatt a lakosok kénytelenek saját terveik mentén cselekedni, a valós helyzetből kiindulva” – mondta Peszkov.
“A Nyugat miért nem volt képes megakadályozni a páncélozott harcjárművek bevetését Szlovjanszkban és Kramatorszkban, és a békés polgárok agyonlövetését? Ők nem vetették latba befolyásukat, és emiatt semmi bajuk, miközben Oroszország tehet mindenről” – hangoztatta Putyin szóvivője.
Dmitrij Peszkov szerint a Nyugat képmutató politikát folytat, amikor szankciókkal fenyegeti Moszkvát. “Nem fontos számukra, hogy végrehajtják-e a megállapodásokat, zajlik-e a párbeszéd, és vége van-e a lövöldözésnek. Az a fontos nekik, hogy megrendezzék az elnökválasztást, és lezárják az általuk megszervezett puccs törvényességével kapcsolatos jogi kérdést” – mondta a szóvivő.
(B-R )


Ukrajnából újabb darabok szakadnak le - végleg felbomlik a szomszédos ország


Ukrajna Donyeck és Luganszk régiói ma összesítik a vasárnapra kiírt függetlenségi referendum eredményeit, amit a nap folyamán nyilvánosan a városközpontokban is ki fognak hirdetni. Az előzetes adatok szerint Donyeck régióban 75%-os volt a részvételi arány. Arra a kérdésre, hogy "Ön támogatja-e a független Donyecki Népköztársaság megalapítását", a résztvevők 90%-a igennel válaszolt. Az előzetes eredményeket Roman Ljagin, Donyeck régió választási bizottságának elnöke hozta nyilvánosságra.
Alekszandr Malihin, a Luganszk régió választási bizottságának elnöke pedig 81%-os részvételi arányról számolt be, emellett a kijevi csapatok nagyszámú jelenlétéről, ami több helyen akadályozta a szavazást. A végleges eredményeket még a mai nap folyamán közlik.
Ukrajnában a dél-keleti régiók sorban bejelentik a függetlenedést Kijevtől és ezt referendumokkal támasztják alá. Korábban a fővárosban a nyugati titkosszolgálatok szervezte atlantista hatalomátvétel zajlott le. A jelenlegi kijevi kormány a demokratikus választásokkal hatalomra jutott ukrán kormány és államfő hatalomból eltávolításával jutott kormányra. Ezt a dél-keleti régiók többségi orosz lakossága nem fogadja el legitim kormánynak, a régiók saját vezetést választanak meg az elszakadást követően. Mivel a kijevi rezsim eltörölte a kisebbségi nyelvek használatát szabályozó nyelvtörvényt, a 80-90% többségi orosz lakosságú területek az Ukrajnától elszakadás mellett döntöttek.
A nyugatiak által puccsal hatalomra juttatott kormány fegyveres erővel lép fel a népszavazást követelőkkel szemben, több helyen Kijev fegyveresei elfoglalták a szavazóhelységeket és oda nem engedték be a választókat. Oroszország Külügyminisztériuma szerint a Kelet-Ukrajnába küldött csapatok egy része amerikai magán katonai vállalatok zsoldosa, vagyis a gyakorlatban amerikai katonák akadályozzák az ENSZ által a népek alapvető jogaként deklarált demokratikus önrendelkezést Kelet-Ukrajnában.

http://www.hidfo.net/2014/05/12/ukrajnabol-ujabb-darabok-szakadnak-le-vegleg-felbomlik-szomszedos-orszag

Ljaskot- a banderista alfahimet- ELKAPTÁK Mariupolban!

Vezérhiénát fogtak tegnap Mariupolban az önvédelmi erők.
A város polgárai megneszelték, hogy a május 9-i mariupoli vérengzés fő politikai felelőse Mariupolban tartózkodik. De nem csak megneszelték, hanem el is kapták Oleg Ljasko a kijevi “népi képviselőt”, aki amúgy a 25-i “elnökválasztás” egyik aspiránsa.
1399810575_d76a012-1
Szóval elkapták a fasiszta fenevadat, és át is adták a Népi Miliciának. Ő volt ugyanis az a politikai parancskiosztó, aki a városi rendőrparancsnoknak-Anruscsuknak-kiadta a tűzparancsot. Több mint száz ember halt meg ennek a parancsnak a nyomán.
(Forrás: http://euroinfo.net)