2014. május 12., hétfő

Vége a propagandának, szabadon engedték Simon Gábort


Megszüntette a Fővárosi Törvényszék Simon Gábor előzetes letartóztatását. A mai nap folyamán kiengedték a börtönből és házi őrizetbe került. Simont március 10-én gyanúsították meg közokirat-hamisítással, őrizetbe vették, majd két nappal később előzetes letartóztatását is elrendelte a Pesti Központi Kerületi Bíróság. Simon Gábor ügyét a fővonalú média napi szinten a címlapokon tartotta, így sikeresen bevégezték az MSZP szavazóbázisának célzott lerombolását. A választások után azonnal kiderült, hogy az ügyészség nincs birtokában semmilyen bizonyítéknak, amit korábban ugyan megtalált a rendőrség és arra hivatkozva vették őrizetbe, de mostanra nyoma veszett - többek között a hamis személyazonossággal üzérkedést bizonyító, (később elhalálozott) Welsz Tamás által átadott hamis okiratoknak. Így Simon a választási felhajtás után távozhatott.
Korábban ügyvédje elmondásából kiderült, hogy nem viselte jól a párttársai által adott reakciókat. Az összes szocialista politikus ahelyett, hogy tisztázták volna, magát akarta menteni, és még fel is használta az ügyet a kormánypárttal szembeni vádaskodásra. Tipikus reakciók ezek a kapitalistává vedlett kommunistáktól, akik ugyanúgy egyéni érdekérvényesítés mentén mozognak ma a politikában, mint tették azt hajdanán az egypártrendszerben. Igaz, azóta mutatkoznak arra jelek, hogy egy újabb egypártrendszer alakul ki Magyarországon. Ha hosszabb távra nem is, de arra az időszakra, amíg az Orbán-kormányt mozgató körök saját hatalmukat átmentenék a nyugatiból a keleti hatalmi tömbbe. A korábban szövetségesként osztozkodó rendszerváltó kékszalagosok most egymást tapossák, hogy a Brüsszelről leszakadást követően hozzájussanak a moszkvai pénzekhez. Ennek első komolyabb - nyilvános - felvonása volt a Simon-ügy.
Most, hogy Simon Gábor szabadult, feltehetőleg elhallgattatja őt az Orbán-rendszer. Esetleg a saját, vagy a rokonok céges érdekeltségeinek néhány állami megrendelés, és máris nem lesz senkinek vad bosszúszomja a radikális atlantisták közül. Ami megtörtént (választási eredmények), azon már nem lehet utólag változtatni, - és ha nem lehet, akkor legalább anyagilag jobban jöjjenek ki belőle. Ezt gondolja a kapitalista, aki hagyni fogja elhallgattatni magát. Simon szabadon engedése a rendszer lényegére mutat rá. Semmi nem számít, csak az egyéni érdek. Pénzért mindenki letapossa a másikat, pénzért mindenki megvehető. Aki ebben a játszmában bármilyen mértékben is részt vesz, annak távoznia kell a politikai életből.

http://www.hidfo.net/2014/05/12/vege-propagandanak-szabadon-engedtek-simon-gabort

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése