sziv

Hiszünk abban, hogy a Kárpát-hazában van a magyar jövendő! „Fiatal, sokgyermekes édesanyának, édesapának lenni a legcsodálatosabb hivatás ezen a földön, akik nem kívánják rongyrázó világunk hatfogásos ebédjét, a csillogó karriert, hanem képesek Istentől kapott tiszta ösztöneikre hallgatva lázadni, és a pénz, a siker helyett az élő szeretet szolgálatát vállalni” – valljuk mi is Böjte Csaba atya szavaival.

Így, ilyenkor Adventben, karácsonyra készülődve ezúton kívánjuk felhívni a figyelmet arra, hogy a budapesti Prondvai Ferencnek köszönhetően elkészült az Úz-völgyéből kiinduló Gyarapodó magyarság-mozgalom honlapja. Kérem, tekintse meg, és hívja fel a barátai, ismerősei figyelmét is erre a kezdeményezésre. Ötleteket, megvalósítható javaslatokat várunk ahhoz, hogy a kitűzött célokat közös erővel valósíthassuk meg.

nagy_erika_iskolasok

Tudjuk, hogy a magyarság népesedési mutatói a Kárpát-haza egész területén és a diaszpóra közösségeiben is negatív előjelűek. Előrejelzések készülnek arról, hogy hányan leszünk tíz év múlva, húsz év múlva, vagy éppenséggel 2100-ban. Sokan megállíthatatlan folyamatnak tartják a népességcsökkenést, s vele végleges térvesztésünket a ránk bízott tájakon, mások folyton a múltunkat siratják, a jövőt pedig kilátástalannak látják. Mert nincs elég hitük… Én hiszek a nemzetem küldetésében, a szebb és békésebb jövendőben, s érzékelem az ébredést. Megtapasztaltam, hogy létezik magyar összefogás, s meg vagyok győződve arról, ha hitben és erkölcsben képesek leszünk megerősödni, akkor miénk a JÖVŐ! A jövőnket mi teremtjük azzal, ahogyan a mában cselekszünk. Legyen legalább mustármagnyi a hitünk, és akkor képesek leszünk arra, hogy néhány évtized alatt a mostani 1,3-as demográfiai mutatónkat 2-es fölé gyarapítsuk! Ez a honlap és az általa meghirdetett mozgalom a magyarság számbeli gyarapodása érdekében jött létre.

nagy_balazs_es_felesege

TE is hozzájárulhatsz a magyarság gyarapodásához azzal, hogy megtekinted a honlap tartalmát, majd elkezdesz hinni abban, hogy van magyar jövendő, s beszélsz is erről másoknak, esetleg gyerekvállalási vagy éppen támogatói szándékkal jelentkezel.

LOGO Gyarapodo Magyarsag

Sepsiszéki Nagy Balázs és Nagy Erika/ Csinód, Székelyföld-Úz-völgye