Ahogy egyre inkább
 teret nyer a GMO használat az élelmiszeriparban, lassan az Európai Unió
 is hozzáfogott a génmódosított élelmiszerek elfogadtatásába és 
engedélyezésébe. Ez egy komplex genetikai fegyver az európai lakosság 
ellen, melynek hatásairól sokaknak fogalma sincs. Az Európai Unióban 
egyre szaporodnak az allergiák, rákos megbetegedések, emésztési zavarok 
és vérnyomásproblémák. Magyarországon a rendszerváltást követően 
megsokszorozódott a rákos megbetegedések száma. Ennek oka pedig az 
élelmiszer, amit a hazai ipar tönkrevágását követően nagyrészt nyugatról
 importálunk. Sokfajta étel ugyanúgy néz ki mint azelőtt, csakhogy nem 
ugyanaz van benne. A genetikailag módosított élelmiszerek fogyasztásával
 pont a fent említett betegségek kockázata nő meg, több esetben 
bizonyítható a születési rendellenességekkel és terméketlenséggel 
fennálló összefüggés is.
 
Nyugaton
 több mint kétszáz adalékanyagot adnak az ételekbe. Ezeknek 80%-a a 
fejlődő országokban be van tiltva, a legtöbbre Oroszországban is tiltás 
van érvényben. Egyáltalán nem ok nélkül. Túl sok helyet foglalna ezeknek
 a felsorolása, de példának okáért néhány adalékanyag, ami bizonyítottan
 károsítja a fogyasztóját: E121, E123 színezőanyagok, E240 
tartósítószer. Ezen kívül több olyan adalékanyag van, melyek káros 
hatása gyakori, de nem bizonyítható: az E-104, E-122, E-141, E-150, 
E-171, E-173, E-180, E-241, E-477.
 
Néhány
 veszélyes tartósítószer és emulgeálószer, ami negatív hatással lehet az
 egészségre. Általában szerepelnek is a termék csomagolásán. A fejlődő 
országokban tiltott többek között az: E-103, E-105, E-111, E-125, E-126,
 E-130, E-152, E-102, E-110, E-120, E-124, E-127.
 
Az
 alábbi kategóriába olyan tartósítószerek és emulgeálószerek tartoznak, 
melyek bizonyíthatóan hozzájárulhat a rák kialakulásához: E-131, E-142, 
E-210, E-211, E-212, E-213, E-215, E-216, G: 217, E-240, E-330.
 
Emulgeálószerek, melyek bizonyíthatóan károsak a bőrre, többek között bőrrákot okoznak: E-230, E-231, E-232, E-238. Az E-311, E-312 és E-313 kiütéseket okozhat és enyhe allergiás reakciót.
 
A következő tartósítószerek és emulgeáló szerek emésztési zavarokat okoznak: E-221, E-222, E-223, E-224 és E-226.
 
Adalékanyagok, melyek fogyasztása vérnyomásproblémák kialakulásához vezet: E-250 és E-251.
 
Adalékanyagok, melyek fogyasztása gyomorbetegségekhez vezet: E-322, E-338, E-339, E-340, E-311, E-407, E-450, E-461, E-462, E-463, E-465, E-466.
 
Az
 ENSZ keretein belül működő mezőgazdasági termelő szervezetek 
skorpiógének használatával kifejlesztettek olyan búzafajtákat, melyek 
fokozottan tűrik a szárazságot. Emellett "mellékhatásként" növelik a 
különböző élelmiszer-allergiák kialakulásának esélyét, valamint 
bizonyítottan mutációkat okoznak és hozzájárulnak daganatok 
kialakulásához, melyek immunitást mutatnak az antibiotikumokra. Emellett
 bizonyíthatóan születési rendellenességekhez vezet és fokozza a korai 
magzathalál, vetélés esélyét. Orosz tudósok legújabb kutatásai szerint a
 szervezet számára idegen DNS képes felhalmozódni a belső szervekben, 
valamint korai magzati stádiumban az embrió DNS-ét is módosíthatják.
 
A
 növénytermesztésben a kártevőkkel szembeni ellenállás kifejlesztésére 
használt transzgenikus fehérjék bizonyítottan allergiás reakciókat 
okoznak a gyermekeknél, a 4 év alatti korcsoport erre fokozottan 
érzékeny. A brazil dió génjeivel módosított szójabab hatását tesztelték 
legnagyobb mintán, és bizonyított, hogy allergiás betegségek 
kialakulásához vezet.
 
A
 rovarirtásra szánt anyagok nem csak a rovarok táplálékhasznosítására 
vannak negatív hatással, hanem az ember esetében is képesek blokkolni a 
tápanyagok felvételéhez szükséges enzimeket, valamint hatással vannak a 
hasnyálmirigy működésére. Számos transzgenikus kukorica, dohány és 
paradicsom ellenálló a kártevőkkel szemben, de emellett lebomlásuk során
 fokozottan toxikus és mutagén elemek jönnek létre, melyek az emberre is
 veszélyesek.
 
A
 mérgező GMO-k legszembetűnőbb példája a Showa Denko japán cég által 
termelt GM triptofán táplálék-kiegészítők, melyek közvetlen vezettek 37 
ember halálához és több mint ezer fogyasztó életét tették tönkre a 
rendkívül gyorsan kialakuló betegségekkel.
 
A
 rákkeltő és mutagén elemeket tartalmazó GMO gyomirtók képesek 
felhalmozódni a talajban, a transzgenikus cukorrépa és gyapot 
termeléséhez használt glizofát például egy erős karcinogén (rákkeltő 
anyag), ami felhalmozódik és limfóma kialakulásához vezet. Egyes 
gyomirtók mutációkat okozhatnak még az embrionális fejlődés során és 
korai vetéléshez vagy születési rendellenességek kialakulásához 
vezetnek. A bizonyos dohány- és rizsfajták esetében fokozott terméshozam
 eléréséhez használt biológiailag aktív anyagok szintén közvetlen 
okozzák rákos daganat kialakulását.
 
Tanulmányok
 kimutatták, hogy a patkányok táplálásához használt transzgenikus 
burgonya a vér összetételének kóros elváltozásait okozta, 
rendellenességeket a belső szervekben, valamint az összes, halott 
állatban kimutatható volt a vastagbél elrákosodása.
 
 
Egy másik kísérlet: a fenti kép egy Monsanto-féle GMO kukorica eredménye
 
A
 mezőgazdasági GMO növények megjelenésével kialakult egy új jelenség is:
 az átvitt gének, melyek biztosítják a növény számára a kívánt 
tulajdonságokat (pl. az antibiotikum alapú növényvédő szerekkel szembeni
 ellenállást), a felhasznált élelmiszeren keresztül később bekerülnek a 
szervezetbe, ahol más mikroorganizmusoknak is átadhatják az 
antibiotikumokkal szemben kifejlesztett rezisztenciát. Az eredetileg a 
növényvédő szerek mellékhatásai elleni védelemhez használt gének pedig 
más mikroorganizmusokat is immunissá tesznek az antibiotikumokra, - ami 
ahhoz vezet, hogy a szokványos betegségek gyógyíthatatlanná válnak az 
eddig sikeresen alkalmazott gyógyszerekkel.
 
Bizonyított, hogy a transzgenikus kukorica fogyasztása csökkenti a termékenységet,
 - ezt osztrák kutatók által végzett kísérletek alátámasztják. A 
kísérletekben 20 héten keresztül etették egerekkel a Monsanto cég egyik 
GMO kukoricáját. A harmadik és negyedik alomban már jóval kevesebb utód született, és az egerek súlya is kevesebb lett.
 A kontrollcsoportként szaporított állatokkal normális kukoricát 
etettek, és ez a csoport több generáció után is normális utódszámot 
tudott produkálni, ami igazolja, hogy az első csoport esetében a GMO 
kukorica csökkentette a termékenységet a harmadik és negyedik generációt
 követően.
 
A
 European Agency for Food Standards szerint nincs semmi probléma a 
génmódosított növényekkel. Több GMO kukoricafajta termesztését is 
engedélyezték, és mivel hazánk az Európai Unió tagja, még a legerősebb 
szabályozások ellenére is, Magyarországra is bejuthatnak a GMO-fertőzött
 kukoricafajták.
 
Emellett
 álljon itt egy lista, elsősorban melyek azok a vállalatok és 
termékcsaládok, melyeknek a termékei a magyarországi bevásárló központok
 polcain sorakoznak, és bizonyítottan genetikailag módosított 
alapanyagokat használnak, pusztán az alkotóelemek aránya miatt 
megkerülik a szabályozást:
 
- Bonduelle (pl.: konzerv bab, kukorica, zöldborsó),
- Nestle (Nescafé kávé és tej)
- Lipton (tea),
- Ráma (margarin, olaj),
- Delma (majonéz, joghurt, margarin),
- Algida (fagylalt),
- Knorr (fűszerek),
- Maggi,
- Nestea (tea),
- Hersley (Toblerone, egyéb csokoládé),
- Nesquik (kakaó),
- Kellog (gabonatermékek, csokoládé, burgonyaszirom),
- Hersley (csokoládék, pl.: Toblerone),
- Kit-Kat (csokoládé),
- Reese Peanut Butter Cups (mogyoróvaj),
- Special Dark (feketecsokoládé, csokoládé szirup, eper szirup),
- Mars,
- M&M's,
- Snickers,
- Milky Way,
- Twix,
- Heinz (ketchup, chili szósz),
- Coca-Cola (Coca Cola, Sprite, Cherry Coke),
- Pepsi Cola,
- Frito-Lay (GMO komponensek az olajban és egyéb összetevőkben),
- Cheetos.
 
Egy és ugyanaz a gyártó képes három termékkategóriát létrehozni ugyanazon termék számára:
1. hazai fogyasztás (a fejlett országokban),
2. export más fejlett országokba,
3. export a fejlődő országokba.
 
Speciálisan Kelet-európába gyártott szemét? Ízkülönbséget is felfedezhetünk egy német és egy "magyar" Snickers között. 
 
Minden
 termékkategóriában ugyanannak a terméknek más az összetétele: ugyanabba
 a márkájú csokoládéba mást tesznek, ha a nyugati országban adják el, és
 mást tesznek bele, ha Magyarországra hozzák.
 
Eközben
 kivétel nélkül az összes nyugati országban statisztikailag igazolható a
 termékenység csökkenése és a demográfiai hanyatlás. Valakik 
terméketlenebb, gyengébb európai embert akarnak, a magyar fogyasztó 
pedig az ő termékeiket eszi. 
http://www.hidfo.net/2014/03/12/harom-generacio-utan-csokkeno-termekenyseg-te-ezt-eszed