2014. március 12., szerda

Maradjatok higgadtak az ilyen román szurkálódás esetén is

Csak békében érdemes élni a környező népekkel! Vonatkozik ez Ukrajnára is napjainkban. Hiába próbálnak bennünket beugrasztani a háborúba Kárpátalját ígérgetve, te ne dőlj be az ilyen katonai cseleknek. Se hadseregünk, se magyar vezetésünk. Saját magunkat nem tudjuk legyőzni, nem hogy másokat ebben a megszállt állapotban. Ésszel kéne ezt végig gondolni azoknak, akik oly lelkesen szítják a feszültséget a reméltetett nyereségért cserébe. Ettől függetlenül Kárpátalja még most is a magyarok földje...

Maradjatok higgadtak az ilyen román szurkálódások esetén is. Nagyobb győzelem, mint bosszút állni a bosszúsakon. Isten malmai lassan őrölnek, de meg nem állnak.

Az "EU-konform" román fennhatóságú területeken mindennapos az etnikai alapú elnyomás és megaláztatás. Ismét rovásfeliratot (is) gyaláztak Kovásznán.
A fehér fekete, s a fekete fehér...
Érdekes megfigyelni, ahogy általában a szélsőségesnek kikiáltott, üldözött, kitiltott (stb.) személyek és szervezetek bűnelkövetés híján csak - kirakatnak szánt - koncepciós perekben kerülnek elítélésre a hatályos törvények alapján, addig a "haladó" ideológiák "ojropéer" egyedei fényes nappal fenyegetnek, törnek-zúznak és rongálnak. Kínos csend...
Ezt a kettős mércét nap mint nap tapasztalhatjuk, amint a "védett" szimbólumok esetén a hatalom azonnal ugrik, de a "tűrt" magyar szimbólumok szabad prédává válhatnak bármikor. Ismét oláh támadás ért magyar helynévtáblát és rovásfeliratot.
(Rovás Infó)

Újabb provokáció Kovásznán
Piros-sárga-kékre festették le Kovásznán a város bejáratát jelző tábla magyar feliratát, valamint a Kőrösi Csoma Sándor Gimnázium falának egy részét egyelőre ismeretlen tettesek, a rendőrség nyomoz az ügyben.
kov_bThiesz János, a fürdőváros polgármestere a Krónika megkeresésére elmondta, kedden hajnalban fedezték fel, hogy az iskola oldalsó bejárata mellett, ahova a térfigyelő kamerák hatósugara nem ér el, másfél négyzetméteren lefestették a falat, ugyanakkor a város Sepsiszentgyörgy felőli bejáratánál a várostábla magyar feliratát, valamint a mellette levő rovásírásos kis székely kaput mázolták le.
Az elöljáró elmondta, értesítették a rendőrséget, a helyszínelés után fényképeket készítettek, majd maradéktalanul eltávolították a festéseket.
„Biztos vagyok benne, hogy nem kovásznaiak voltak az elkövetők. A helyi román közösség képviselőivel, a román önkormányzati képviselőkkel is beszéltem, és mindannyian elítélik a provokációt. A következő, vagyis a március végén esedékes tanácsülésen közös nyilatkozatot adunk ki, amelyben elítélünk minden olyan cselekedetet, amely a város magyar és román lakói között feszültséget szít” – fejtette ki Thiesz.
Elmondása szerint jelen pillanatban az iskolában és a városban is érezhetően békés, jó a hangulat, a magyarok és a románok közös frontot alkotnak azok ellen, akik megpróbálják összeugrasztani őket. A polgármester ugyanakkor leszögezte, a fürdővárosban sokan a turizmusból élnek, senkinek nem érdeke, hogy valaki visszamondja a gyógykezelést, mert attól tart, hogy etnikai feszültségek helyszíne a város.
alt
Mint megtudtuk, a kovásznai önkormányzat a festékes incidenstől függetlenül már korábban eldöntötte, hogy idén a város bejárataihoz és a főtéren is térfigyelő kamerákat szereltet a közbiztonság növelése érdekében. A városban – mint ismeretes – az utóbbi időben a Kőrösi Csoma Sándor Gimnáziumban próbáltak etnikai feszültséget kelteni, tavaly március 15-én román trikolór hajpánttal provokált egy román diáklány, idén pedig az iskola címerével ellátott világoskék egyenruha miatt keltett hisztériát a hivatásos feljelentő Dan Tănasă.

RovásInfo

Tizenkét millió rabszolga életéért követelik a kártérítést

Újra összeült a Caricom és újra benyújtotta a számlát: a karibi országok közössége kártérítést követel Európa számos nagyhatalmától azokért az évekért, amelyek alatt rabszolgaságban tartották a karibi államok lakóit. Most 12 millió fekete rabszolga életét kérik számon.
A 15 államot tömörítő szervezet szóvivője szerint a tagállamok több pontos követelést hagytak most jóvá az egykori gyarmattartó európai hatalmakkal - Nagy-Britanniáva, Spanyolországal, Franciaországgal, Hollandiával és Portugáliával - szemben. Ebben szeretnék, ha az érintettek bocsánatot kérnének a múltban történtekért, eltörölnék a rabszolgaság ideje óta felhalmozott adósságaikat, valamint infrastrukturális beruházásokhoz adnának anyagi támogatást a karibi országoknak. Ezen belül utakat, iskolákat, egészségügyi és oktatási létesítményeket építenének a gazdag európai egykori gyarmattartók támogatásával.
A Caricom országok képviseletét Európában az angol Leight Day és Co. vállalta. A mostani lépés egy közel 30 éve működő civil mozgalom tevékenységének az eredménye.
A Leight & Co. 2013. júniusában sikerre vitt a brit állammal szemben egy pert, amelyben London kénytelen volt elismerni, hogy 1952 és 1960 között fizikailag megkínozta a kenyai Mau Mau gerillákat. London most 30,4 millió dolláros kártérítést kell hogy fizessen a még életben lévő károsultaknak vagy azok családtagjainak.
2004 és 2011 között Jamaica, Guyana valamint Antigua és Barbuda már tett egy sikertelen kísérletet az egykori gyarmattartóknál az anyagi kártérítés megszerzésére, de most a brit iroda belépésével nagyobb esélyt látnak a sikerre.
http://www.latimoport.hu/hirek/5428-tizenket-millio-rabszolga-eleteert-kovetelik-a-karteritest

Drágításra biztatták, de hiába


b_200_200_16777215_00___images_watermarks_a_a_akinek_nem_szamit_a_penz.pngSzőke István gyógynövénykészítményeiért házhoz járnak Gödön az érdeklődők. Neje szerint a párját beoltották az üzlet ellen, hiszen sokaknak ingyen segít.
A kereskedői végzettséget szerzett férfi gyerekkorától szereti a természetet, s mindig munkált benne a vágy, hogy valami hasznosat alkosson. Sikerült létrehoznia gyógynövényekből álló termékcsaládját: a regeneráló tinktúrát, a kamilla, körömvirág, csipkebogyó, virágpor alkotta bőrtápláló krémet.
– Felvidéki nagyapám a háború előtt híres „füves ember” volt, talán nem véletlen, hogy a jegyzetei hozzám kerültek. Emellett egy szerényen élő pesti család egyetlen ingyenes szórakozása a környező budai hegyekbe tett kirándulások voltak, melyeken nagyapám jegyzeteit összevetvén a füveskönyvekkel, megismertem a gyógynövényeket. Aztán benősültem egy kertészcsaládba, s kiköltöztünk ebbe a kertes házba. Fiunk, lányunk született, három unokánk van. A „nagy áttörést” a lányunk kamaszkora hozta, mert a pattanásaira nem használtak a bolti kencék. Miatta „kutyultam” meg első termékemet, a tinktúrát, esténként azzal kenegettem az arcát. No, hamar eltűntek a pattanásai.
E siker után Istvánt a szinergia, a gyógynövények „együtthatásai” foglalkoztatták: – Nincs izgalmasabb, mint olyat alkotni, amit előttem még senki! A tinktúrából lett aztán a belsőleg szintén regeneráló hatású alkoholmentes üdítő, végül meg a krém. A levekből az üdítőt ma is iszom, nem is voltam beteg soha. Egy „amerikás magyar” eljött hozzám, Los Angelesben laboratóriuma van, kozmetikumokat készít. Adtam neki a termékeimből, elvitte, bevizsgálta, majd azt írta: remek összetételek! Kedvező véleményre jutott az OÉTI is, mert 2009-től engedélyt kaptam a forgalmazásra. Számlaképesek lettünk, itthonról árulunk. Társultak volna velünk biotékák, magánklinikák is, de csak akkor, ha a többszörösére emelem az árakat, mert szerintük túl kicsi az árrés. Nem voltam rá hajlandó, s míg a családunkban mindenki dolgozik, megtehetjük. Engem az boldogít, sőt büszke vagyok rá, hogy a szereim sokakon segítettek. Kidolgoztam a megfelelő dózisokat is, nehogy a termékeim hatástalanítsák az orvosi pirulákat. Mindenkinek a lelkére kötöm: az orvosa tudjon róla, hogy a kiegészítőimet a vércukorszintje csökkentésére, májregenerálásra, gyulladásokra, az allergiájára, bőrbajára, fizikoterápiás kezelései mellett használja. Mert én nem gyógyítok, viszont meggyorsítom a felépülésük folyamatát. Hozzám nem vevő tér be, hanem valaki, akinek szeretnék segíteni.

Keresztény Gabriella

Három generáció után csökkenő termékenység - te is ezt eszed?

Ahogy egyre inkább teret nyer a GMO használat az élelmiszeriparban, lassan az Európai Unió is hozzáfogott a génmódosított élelmiszerek elfogadtatásába és engedélyezésébe. Ez egy komplex genetikai fegyver az európai lakosság ellen, melynek hatásairól sokaknak fogalma sincs. Az Európai Unióban egyre szaporodnak az allergiák, rákos megbetegedések, emésztési zavarok és vérnyomásproblémák. Magyarországon a rendszerváltást követően megsokszorozódott a rákos megbetegedések száma. Ennek oka pedig az élelmiszer, amit a hazai ipar tönkrevágását követően nagyrészt nyugatról importálunk. Sokfajta étel ugyanúgy néz ki mint azelőtt, csakhogy nem ugyanaz van benne. A genetikailag módosított élelmiszerek fogyasztásával pont a fent említett betegségek kockázata nő meg, több esetben bizonyítható a születési rendellenességekkel és terméketlenséggel fennálló összefüggés is.
Nyugaton több mint kétszáz adalékanyagot adnak az ételekbe. Ezeknek 80%-a a fejlődő országokban be van tiltva, a legtöbbre Oroszországban is tiltás van érvényben. Egyáltalán nem ok nélkül. Túl sok helyet foglalna ezeknek a felsorolása, de példának okáért néhány adalékanyag, ami bizonyítottan károsítja a fogyasztóját: E121, E123 színezőanyagok, E240 tartósítószer. Ezen kívül több olyan adalékanyag van, melyek káros hatása gyakori, de nem bizonyítható: az E-104, E-122, E-141, E-150, E-171, E-173, E-180, E-241, E-477.
Néhány veszélyes tartósítószer és emulgeálószer, ami negatív hatással lehet az egészségre. Általában szerepelnek is a termék csomagolásán. A fejlődő országokban tiltott többek között az: E-103, E-105, E-111, E-125, E-126, E-130, E-152, E-102, E-110, E-120, E-124, E-127.
Az alábbi kategóriába olyan tartósítószerek és emulgeálószerek tartoznak, melyek bizonyíthatóan hozzájárulhat a rák kialakulásához: E-131, E-142, E-210, E-211, E-212, E-213, E-215, E-216, G: 217, E-240, E-330.
Emulgeálószerek, melyek bizonyíthatóan károsak a bőrre, többek között bőrrákot okoznak: E-230, E-231, E-232, E-238. Az E-311, E-312 és E-313 kiütéseket okozhat és enyhe allergiás reakciót.
A következő tartósítószerek és emulgeáló szerek emésztési zavarokat okoznak: E-221, E-222, E-223, E-224 és E-226.
Adalékanyagok, melyek fogyasztása vérnyomásproblémák kialakulásához vezet: E-250 és E-251.
Adalékanyagok, melyek fogyasztása gyomorbetegségekhez vezet: E-322, E-338, E-339, E-340, E-311, E-407, E-450, E-461, E-462, E-463, E-465, E-466.
Az ENSZ keretein belül működő mezőgazdasági termelő szervezetek skorpiógének használatával kifejlesztettek olyan búzafajtákat, melyek fokozottan tűrik a szárazságot. Emellett "mellékhatásként" növelik a különböző élelmiszer-allergiák kialakulásának esélyét, valamint bizonyítottan mutációkat okoznak és hozzájárulnak daganatok kialakulásához, melyek immunitást mutatnak az antibiotikumokra. Emellett bizonyíthatóan születési rendellenességekhez vezet és fokozza a korai magzathalál, vetélés esélyét. Orosz tudósok legújabb kutatásai szerint a szervezet számára idegen DNS képes felhalmozódni a belső szervekben, valamint korai magzati stádiumban az embrió DNS-ét is módosíthatják.
A növénytermesztésben a kártevőkkel szembeni ellenállás kifejlesztésére használt transzgenikus fehérjék bizonyítottan allergiás reakciókat okoznak a gyermekeknél, a 4 év alatti korcsoport erre fokozottan érzékeny. A brazil dió génjeivel módosított szójabab hatását tesztelték legnagyobb mintán, és bizonyított, hogy allergiás betegségek kialakulásához vezet.
A rovarirtásra szánt anyagok nem csak a rovarok táplálékhasznosítására vannak negatív hatással, hanem az ember esetében is képesek blokkolni a tápanyagok felvételéhez szükséges enzimeket, valamint hatással vannak a hasnyálmirigy működésére. Számos transzgenikus kukorica, dohány és paradicsom ellenálló a kártevőkkel szemben, de emellett lebomlásuk során fokozottan toxikus és mutagén elemek jönnek létre, melyek az emberre is veszélyesek.
A mérgező GMO-k legszembetűnőbb példája a Showa Denko japán cég által termelt GM triptofán táplálék-kiegészítők, melyek közvetlen vezettek 37 ember halálához és több mint ezer fogyasztó életét tették tönkre a rendkívül gyorsan kialakuló betegségekkel.
A rákkeltő és mutagén elemeket tartalmazó GMO gyomirtók képesek felhalmozódni a talajban, a transzgenikus cukorrépa és gyapot termeléséhez használt glizofát például egy erős karcinogén (rákkeltő anyag), ami felhalmozódik és limfóma kialakulásához vezet. Egyes gyomirtók mutációkat okozhatnak még az embrionális fejlődés során és korai vetéléshez vagy születési rendellenességek kialakulásához vezetnek. A bizonyos dohány- és rizsfajták esetében fokozott terméshozam eléréséhez használt biológiailag aktív anyagok szintén közvetlen okozzák rákos daganat kialakulását.
Tanulmányok kimutatták, hogy a patkányok táplálásához használt transzgenikus burgonya a vér összetételének kóros elváltozásait okozta, rendellenességeket a belső szervekben, valamint az összes, halott állatban kimutatható volt a vastagbél elrákosodása.
Egy másik kísérlet: a fenti kép egy Monsanto-féle GMO kukorica eredménye
A mezőgazdasági GMO növények megjelenésével kialakult egy új jelenség is: az átvitt gének, melyek biztosítják a növény számára a kívánt tulajdonságokat (pl. az antibiotikum alapú növényvédő szerekkel szembeni ellenállást), a felhasznált élelmiszeren keresztül később bekerülnek a szervezetbe, ahol más mikroorganizmusoknak is átadhatják az antibiotikumokkal szemben kifejlesztett rezisztenciát. Az eredetileg a növényvédő szerek mellékhatásai elleni védelemhez használt gének pedig más mikroorganizmusokat is immunissá tesznek az antibiotikumokra, - ami ahhoz vezet, hogy a szokványos betegségek gyógyíthatatlanná válnak az eddig sikeresen alkalmazott gyógyszerekkel.
Bizonyított, hogy a transzgenikus kukorica fogyasztása csökkenti a termékenységet, - ezt osztrák kutatók által végzett kísérletek alátámasztják. A kísérletekben 20 héten keresztül etették egerekkel a Monsanto cég egyik GMO kukoricáját. A harmadik és negyedik alomban már jóval kevesebb utód született, és az egerek súlya is kevesebb lett. A kontrollcsoportként szaporított állatokkal normális kukoricát etettek, és ez a csoport több generáció után is normális utódszámot tudott produkálni, ami igazolja, hogy az első csoport esetében a GMO kukorica csökkentette a termékenységet a harmadik és negyedik generációt követően.
A European Agency for Food Standards szerint nincs semmi probléma a génmódosított növényekkel. Több GMO kukoricafajta termesztését is engedélyezték, és mivel hazánk az Európai Unió tagja, még a legerősebb szabályozások ellenére is, Magyarországra is bejuthatnak a GMO-fertőzött kukoricafajták.
Emellett álljon itt egy lista, elsősorban melyek azok a vállalatok és termékcsaládok, melyeknek a termékei a magyarországi bevásárló központok polcain sorakoznak, és bizonyítottan genetikailag módosított alapanyagokat használnak, pusztán az alkotóelemek aránya miatt megkerülik a szabályozást:
- Bonduelle (pl.: konzerv bab, kukorica, zöldborsó),
- Nestle (Nescafé kávé és tej)
- Lipton (tea),
- Ráma (margarin, olaj),
- Delma (majonéz, joghurt, margarin),
- Algida (fagylalt),
- Knorr (fűszerek),
- Maggi,
- Nestea (tea),
- Hersley (Toblerone, egyéb csokoládé),
- Nesquik (kakaó),
- Kellog (gabonatermékek, csokoládé, burgonyaszirom),
- Hersley (csokoládék, pl.: Toblerone),
- Kit-Kat (csokoládé),
- Reese Peanut Butter Cups (mogyoróvaj),
- Special Dark (feketecsokoládé, csokoládé szirup, eper szirup),
- Mars,
- M&M's,
- Snickers,
- Milky Way,
- Twix,
- Heinz (ketchup, chili szósz),
- Coca-Cola (Coca Cola, Sprite, Cherry Coke),
- Pepsi Cola,
- Frito-Lay (GMO komponensek az olajban és egyéb összetevőkben),
- Cheetos.
Egy és ugyanaz a gyártó képes három termékkategóriát létrehozni ugyanazon termék számára:
1. hazai fogyasztás (a fejlett országokban),
2. export más fejlett országokba,
3. export a fejlődő országokba.
Hídfő.net | Speciálisan Kelet-európába gyártott szemét?Speciálisan Kelet-európába gyártott szemét? Ízkülönbséget is felfedezhetünk egy német és egy "magyar" Snickers között.
Minden termékkategóriában ugyanannak a terméknek más az összetétele: ugyanabba a márkájú csokoládéba mást tesznek, ha a nyugati országban adják el, és mást tesznek bele, ha Magyarországra hozzák.
Eközben kivétel nélkül az összes nyugati országban statisztikailag igazolható a termékenység csökkenése és a demográfiai hanyatlás. Valakik terméketlenebb, gyengébb európai embert akarnak, a magyar fogyasztó pedig az ő termékeiket eszi.

http://www.hidfo.net/2014/03/12/harom-generacio-utan-csokkeno-termekenyseg-te-ezt-eszed

Hideglelést kapott a kijevi junta a Rosztov környéki orosz cihelődés láttán

Az orosz hadsereg átfogó benyomulása fenyegeti Ukrajnát – jelentette ki Andrij Parubij, a cionista hatalombitorlók által kinevezett “ukrán nemzetbiztonsági és védelmi tanács” (SZNBO) vezetője mai kijevi sajtóértekezletén.

A zsidóbérenc rettegve nyafogott amiatt, hogy az orosz fegyveres erők több mint 80 ezer katonát, továbbá csaknem 270 harckocsit, 180 páncélozott harcjárművet, 380 tüzérségi üteget, 18 rakéta-sorozatvető rendszert, 140 harci repülőgépet, 90 csapásmérő katonai helikoptert és 19 hadihajót vontak össze az ukrán határnál.

Szinte vacogva állapitotta meg, hogy ezek közül két alakulat – csaknem 8 ezer katona, 170 harckocsi, 520 páncélozott harcjármű, 120 tüzérségi rendszer, 40 repülőgép és 20 helikopter – van közvetlenül Ukrajna északi határánál, ahonnan állítása szerint néhány óra alatt elérhetik a fővárost, Kijevet.
Talán legrosszabb rémálmát még meg sem merte emliteni.

Azt, hogy még futásra sem lesz idejük, ha Belorusszia felől-esetleg-bekeritik Kijevet, és ők ott ragadnak a kifosztott fővárosban. Hiszen Ukrajna aranytartalékát már “elmentették” kitartóik!

http://balrad.wordpress.com/2014/03/12/hideglelest-kapott-a-kijevi-junta-a-rosztov-kornyeki-orosz-cihelodes-lattan/


Orosz Dél-Kelet hajrá! Az orosz hadsereg a hátáron készen áll, hogy megvédjen téged!
По словам Парубия, на границе с Украиной находится «группировка Вооруженных сил РФ, включая резервы. Эта группировка насчитывает более 80 тысяч личного состава, до 270 танков, боевых бронированных машин — до 180, артсистем — до 380, реактивных систем залпового огня — до 18, боевых самолетов — до 140, ударных вертолетов — до 90, боевых кораблей и катеров — до 19».
Tehnika-1 Parublja (az “új ukrán” védelmi főnök) szerint “az ukrán határ mentén (orosz) fegyveres erők összevonása történik, és tartalékok felhalmozása.
80000 katona, 270 harckocsi és páncélozott jármű, 180-380 tüzérségi eszköz, sorozatvető rakétarendszerek, 18 harci repülőgép, mintegy 140 harci helikopter, valamint 90 hadihajó és 19 rohamcsónak.”

Úgy tűnik, ebben az esetben a kijevi junta nem rémeket lát, és nem hazudik. Az orosz hadsereg valóban Ukrajna határa felé vonul.
Kalugában március 11-én a kijevi autópályán Kijev felé katonai konvoly haladt.
Március 12-én Voronyezs felől Rosztov irányába mintegy 200 BTR vonult szemtanúk szerint
Belgorodból a város közeléből jelentették szemtanúk, hogy vasúton harckocsikat szállitanak.
Mindez része egy nagyszabású deszanthadgyakorlatnak. Ám a mozgásuk iránya egyértelműen az orosz-ukrán (közeli) határ felé irányul. A csapatok mindössze néhány kilométerre a határtól tartózkodnak. Ez viszont még csak egy jelzés, ám konkrét garancia arra, hogy Oroszország kész arra, hogy katonai erővel nyújtson támogatást bármikor az Ukrajnában élő oroszajkú embereknek.
Donyeck, Luganszk, Harkov, Dnyepropetrovszk, Kherszon, Nyikolajiv-az orosz délkelet számára.
Ez az Önöknek (oroszajkú nemzetiségnek B-R) nyújtandó közvetlen támogatás. Ezt garantálja Oroszország, és személyesen Putyin elnök. Aki március 4-én világossá tette, hogy extrém helyzetekben megvédik Ukrajna népét. Az orosz hadsereg nem fogja tétlenül nézni a junta erőszakosságát, és nem hagyja büntetlenül. Felkészültünk a cselekvésre. Elutaitjuk a városokban zajló hatósági  átszervezéseket! A hatóságokat tisztitsák meg a Kijevbérencektől. Állitsák le a rendőrség átszervezését, és az uralom alá vonását. Amennyiben a Kijevi hatóságok ezt nem hajlandóak elfogadni, népszavazásokat fogunk tartani az önrendelkezésről, mint ahogyan ez történt ma Harkovban.

Oroszország nem fog cserben hagyni. Oroszország veled van! Az orosz hadsereg a határtól néhány kilométerre áll!
(Forrás: http://continentalist.ru/2014/03/russkie-yugo-vostoka-deystvuyte-rossiyskaya-armiya-na-granitse-i-gotova-zashhitit-vas/)




Moszkva kilövési parancsot adott a két zsidó hiénára- Jarosra és Muzicskora(?)


A KPRF parlamenti frakciójának helyettes vezetője Valerij Raskin kijelentette: az orosz biztonsági szerveknek mindent el kell követni annak érdekében, hogy az ukrajnai puccs két zsidó vezérét Alekszander Muzicskot és Dmitrij Jarost még Ukrajna területén megsemmisitsék.

Az orosz biztonsági szolgálatok felkészültek egy ilyen jellegű döntés végrehajtására.
“Azt hiszem minden okunk megvan arra, hogy ezt a két bűnözőt elpusztitsuk. Ukrajna is ratifikálta az Európa Parlament által hozott határozatot a terrorizmus elleni harcról. Ezen megállapodás alapján megtehetünk minden intézkedést ezen terroristák Ukrajna területén való elpusztitására”-mondta Valerij Raskin.
Ha nem tesszük meg, ők fognak Moszkvában gyilkolni. Orosz katonákat öltek Csecsenföldön. Terroristák! Ha pedig terroristák, akkor cselekednünk kell. Nyugodtan vonhatunk párhuzamot bin Laden esetével. Az Egyesült Államok kérte bin Laden elfogását, nemzetközi szerződésekre hivatkozva. Aztán az USA cselekedett, és végzett bin Ladennel.
Muzicsko és Jaros esete ugyanaz. Meg kell tenni a szükséges intézkedéseket.

Valerij Raskin ugyanakkor úgy vélekedett, hogy a “Jobb Szektor” Oroszország ellensége!
A nacionalisták adtak a “Jobb Szektornak” fegyvereket. De ha ezek kezébe fegyver kerül, veszélyeztetik Ukrajnát és annak szomszédos országait. Háborút akarnak, de ezt nem engedhetjük meg. Mindent el kell követnünk annak érdekében, hogy az ne történhessen meg-mondta Valerij Raskin.
(kprf.ru-lifenews.ru )

Váratlan amerikai bejelentés: “Esetleg eszkalálódhat” a karabahi konfliktus!


Az Örményország (oroszbarát) és Azerbajdzsán (Nyugatbarát) közötti “erőszak fokozódásának” lehetőségétől “retteg” az EBESZ amerikai társelnöke James Warlick tegnapi twitteres bejegyzésében.
США неожиданно заявили о возможности эскалации карабахского конфликта “Hallottam olyan félelmekről, hogy amig a figyelem központjában az ukrajnai események állnak, eszkalálódhat az Örményország és Azerbajdzsán közötti erőszak! Nem kéne aggódnunk?”-elmélkedik bejegyzésében a diplomata.
Arról nem számolt be, hogy félelmeit mire, milyen, és honnan származó információkra alapozza?
(Forrás: http://rbcdaily.ru/world)

Új eszköz a jogállami fenyegetések ellen

A jogállamiságot az EU-tagállamokban érő rendszerszintű fenyegetések kezelésére hivatott új keretet fogadott el kedden az Európai Bizottság. Az új, három szakaszból álló eljárás Brüsszel szerint kiszámítható keretet teremtene a jogállamiságot veszélyeztető problémák korai kiszűrésére és megoldására, még mielőtt az „atombombának” is nevezett 7-ik cikk szerinti eljáráshoz folyamodnának a renitens tagállamokkal szemben.
A szórványos intézményi és tagállami igényekre reagálva az Európai Bizottság kedden egy olyan új keretet fogadott el, ami meggyőződése szerint a jövőben alkalmas lehet a jogállamiságot az uniós tagállamokban érő fenyegetések hatékonyabb kezelésére. Az új „jogállamisági keret” Brüsszel szándékai szerint kitöltené azt az űrt, ami az uniós jogszabályok megsértésekor indított kötelezettségszegési eljárások és a brüsszeli zsargonban „atombombának” is nevezett, végső esetben a tagállam szavazati jogának felfüggesztését is lehetővé tévő EU-szerződés 7-ik cikk szerinti eljárás közötti mezőben húzódik.
Az új mechanizmust ennek megfelelően csak akkor hívnák segítségül, ha a jogállamiságot (a tagállami intézmények stabil és normális működését veszélybe sodró) rendszerszintű fenyegetések érik, nem pedig olyan különálló esetekben, amikor egyik vagy másik alapjog sérül a tagállamokban. (Ilyen esetekben továbbra is az eddig is bevált kötelezettségszegési eljárás állna rendelkezésre akkor, ha konkrét uniós jogszabály megsértése merül fel).
Az új eszköz lehetőséget adna az Európai Bizottságnak arra, hogy még korai szakaszban beavatkozzon, amikor egy tagállamban komoly rendszerszintű problémák jelentkeznek, és intenzív párbeszéddel győzze meg és térítse helyes útra az érintett országot. Ha a párbeszéd mégsem vezetne eredményre, az EU-szerződés 7-ik cikke szerinti eljárás még mindig kéznél lenne a kihívás kezelésére.
„Az Európai Unió az elmúlt években szembekerült ilyen szituációkkal. És valahányszor az egyik tagállamunkban fenyegetés vagy potenciális fenyegetés érte a jogállamot, minden intézmény a Bizottsághoz fordult, hogy lépjen. A Bizottság volt a szemükben az az intézmény, amely képes jogi, objektív és politikamentes megközelítést alkalmazni, a politikai meggyőzés és a szerződés jogi eszközeinek a felhasználásával. A ma bemutatott új keret ezt a tapasztalatot konszolidálja” – jelentette ki José Manuel Barroso, az Európai Bizottság elnöke.
Barroso sajtóértekezletén egy újságírói kérdésre a személy megnevezése nélkül emlékeztetett rá, hogy az Európai Tanács egyik korábbi ülésén az egyik ország miniszterelnöke (egyébként Orbán Viktorról van szó – a szerk.) közölte, hogy senkitől nem fogadja el, egyedül a Bizottságtól, illetve, ha vele nem ért egyet az Európai Bíróságtól, hogy mit kell tennie.
Ugyancsak egy kérdésre válaszolva Viviane Reding igazságügyi biztos az alkotmánybíróság hatásköreinek aláásására irányuló kísérletet és az igazságszolgáltatás függetlenségének veszélybe sodrását nevezte olyan eseményeknek, amelyek kimerítik a jogállamiság rendszerszintű fenyegetésének fogalmát. Hozzátette, hogy az előbbire volt példa Romániában, az utóbbira pedig Magyarországon.
Reding hangsúlyozta, hogy a mostani Bizottságnak megfelelő mechanizmus híján élénk fantáziával kellett rendelkeznie az elmúlt évek jogállami válságainak a kezeléséhez. Hozzátette, hogy a következő testületnek hasonló kihívások esetén már nem kell majd improvizálnia és gyorsabban is tud majd közbeavatkozni.
A most elfogadott jogállami mechanizmus alkalmazásához Brüsszel szerint nincs szükség az érvényes EU-szerződés módosítására, és a Bizottság nem vindikál a maga számára új hatásköröket, ehelyett átláthatóvá teszi, hogyan gyakorolja szerepét a jelenlegi szerződés keretei között.
Az új jogállamisági keret célja tehát az, hogy a gyanúba kerülő tagállammal együttműködve találjanak megoldást olyan potenciális jogállami problémákra, amelyek elmérgesedhetnek és a 7-ik cikk szerinti eljárás elindítását vonhatják maguk után. Reding alelnök szerint nem másról van szó, mint arról, hogy egy „7-ik cikket megelőző eljárás” venné kezdetét, ha egyértelmű jeleit látnák annak, hogy a jogállamiság rendszerszintű fenyegetésnek van kitéve.
Ha ez lenne a helyzet, akkor egy háromlépcsős eljárás venné kezdetét.
Első lépcsőben az Európai Bizottság széles körű tájékozódás után felmérné, hogy valóban rendszerszintű kockázatok érik-e egy tagállamban a jogállamiságot. Ha erre a következtetésre jut, akkor párbeszédet fog kezdeményezni az érintett tagországgal egy „jogállamisági vélemény” kiküldésével, ami egy figyelmeztetéssel ér fel a tagállam felé. A figyelmeztetés címzettjének lehetősége lesz kimerítő választ adni a véleményre.
A Bizottság második körben, ha csak közben a problémát kielégítően nem orvosolták, „egy jogállamisági ajánlással” fordul a tagállamhoz. Ebben felszólítja a kormányt, hogy meghatározott időn belül orvosolja a problémákat és tájékoztassa a Bizottságot a konkrét lépésekről. A Bizottság nyilvánosságra is hozza majd az ajánlást.
A testület a harmadik szakaszban nyomon fogja követni, hogy a tagállam megfelelt-e az ajánlásnak. Ha az előírt határidőn belül nem találja kielégítőnek a választ, a Bizottság segítségül hívhatja az EU-szerződés 7-ik cikkében rögzített mechanizmusok valamelyikét. Az ugyanakkor nem egyértelmű, hogy ez a 7-es cikk első paragrafusa lenne-e, ami még nem fenyeget szankciókkal, csak az alapvető jogok súlyos és folytatólagos megsértésének a veszélyét állapítja meg, vagy az ezen továbblépő második paragrafus.
Barroso és Reding is hangsúlyozták, hogy az új keret egyik kőbe vésett alapelve a tagállamok közötti egyenlőség elve, ami azt jelenti, hogy a mechanizmust ugyanúgy alkalmaznák mindenkire, függetlenül attól, hogy kicsi vagy nagy, régi vagy új, északi vagy déli országról van szó.

Kitekintő

Újabb nagyszabású csalás készül a devizahitel ügyben?


Bankárbűnöző

Szinte már félelmetes cikk látott napvilágot az utóbbi napokban, arról, hogy a bankok hogyan akarnak kimászni a devizahiteles trükksorozat hálójából!

Eddig még a csalássorozat kapcsán nem szerepelt a repertoárban az okirat hamisítás…ezután ezt is fel kívánják venni a  listára?Nem lehet tudni, hogy mi mindenre képesek, azért, hogy megússzák a “devizahitel ügyet”.
A cikk szerint sorozatos visszadátumozásokkal akarnak könnyíteni helyzetükön a  bankok, ugyanis visszadátumozva adják a megbízásokat az autókereskedőknek a kiegészítő pénzügyi tevékenységre vonatkozó szerződések kapcsán. Ezek a  megállapodások közel 100%-a korábban nem volt megkötve… Per esetén ennek ténye a bíróságon bizonyítható, a szerződéskötés időpontjában érvényben volt cégkivonat lekérésével.
Ha Ti is kíváncsiak vagytok, arra, hogy konkrétan a  Ti ügyetekben mi a helyzet, akkor ennek könnyedén utánajárhattok az autókereskedő tárolt cégkivonatában, melyhez a  következő weboldalon tudtok hozzáférni : http://www.e-cegjegyzek.hu/index –  vagy pedig Itt >>
Mire is kell odafigyelnetek!Vannak “a” típusú kereskedők és vannak “b” típusú kereskedők..Nektek mindegy, hogy a  Ti kereskedőtök melyik csoportba tartozik, nem számít!A lényeg az, hogy bármelyik csoportba is tartozzon a a cég tevékenységét taglaló fejezetben feltétlenül szerepelnie kell a  következő tevékenységnek : „6619 ’08” TEAOR számnak – Egyéb pénzügyi kiegészítő tevékenység (ez a régi 6713 ’03 TEAOR – Máshova nem sorolt egyéb pénzügyi kiegészítő tevékenység 2008 utáni megfelelője.Mindenképpen nézzétek meg a  bejegyzés keltezési időpontját is és azt is, hogy mikor lépett hatályba.
Azt, hogy mit gondol a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete vagy a PSZÁF, azt ezen a linket tudjátok elolvasni >>   (A link olvasásához javasolt a Firefox böngésző).
Mindenkit arra biztatunk, hogy nem hagyja magát félrevezetni a devizahitel ügyben és álljon ki a maga igazáért, tartson ki a  végsőkig, bízunk abban, hogy lassacskán megoldódik ez a  történet és a történet minden szereplője megkapja a  neki járó büntetést!Ne feledjétek, most nagyon sok bank, autókereskedő, hitelező nyaka körül szorul a hurok, így a legkülönfélébb eszközöket fogják bevetni, hogy elriasszák a gyanútlan embereket!

Amerika újrafegyverzi Európát


Az amerikai energetikai minisztérium mellett működő nukleáris biztonsági hivatal azt tervezi, hogy kicseréli a törökországi Incirlikben levő légi bázis nukleáris fegyverzetét korszerűsített bombákra.
Az új variáció a B-61-es verziót váltja fel.
Hozzáférhető források szerint az Egyesült Államok németországi, olaszországi, belgiumi, hollandiai és törökországi támaszpontjain a nukleáris arzenálokban közel 300 darab B-61-es nukleáris bomba van. Ennek a taktikai nukleáris fegyvernek a modernizálása azt jelenti, hogy növekszik az amerikai nukleáris erőforrás – állapította meg Vlagyimir Jevszejev szakértő:
Az irányzási pontosság növekedése egyben két és félszeresére növeli azoknak a robbanótölteteknek a pontosságát, amelyekkel az amerikaiak Európában és Törökországban rendelkeznek. Ha ehhez hozzávesszük azokat a lehetőségeket, amelyekkel az Egyesült Államok rendelkezik a nagy pontosságú fegyverek terén – a tengeri és a légi indítású cirkáló rakéták formájában -, levonható a következtetés: az Egyesült Államok növeli a nyomást Oroszországra, miután más ellenfele egyszerűen nincs.
Amennyiben a nukleáris fegyverek és nukleáris légibombák hordozására alkalmas repülőgépeket áttelepítik lengyelországi, szlovákiai repülőterekre vagy a balti országokba, akkor az elérhetőségi zónába kerül Fehéroroszország területe és Oroszország szinte egész európai része. Lengyelországban már 7 repülőtér van felszerelve a NATO-szabványok szerint. Ezek a repülőterek minden repülőgépfajtát képesek fogadni. Hasonló módon korszerűsítették a litván és a lett repülőtereket. Az Egyesült Államokban külön figyelmet szentelnek a taktikai nukleáris fegyverek európai felhasználásával kapcsolatos tervezésnek. Ugyanakkor a légi bombáknak az orosz határokhoz való közelebb vitele gyakorlatilag nem reális. Elsősorban azért, mert ehhez szükség van az illetékes államok jóváhagyására. Anyagi eszközökre van szükség a megfelelő infrastruktúra megteremtéséhez – állapította meg a szakértő.
A nukleáris infrastruktúrát nem lehet gyorsan megteremteni. Ez az információ nem rejthető el. Egy dolog használni a repülőteret, ahová eljuthatnak az amerikai taktikai nukleáris fegyvert vivő repülőgépek. Egészen más dolog, ha valamelyik állam ilyen fegyvert helyez el saját területén. Hiszen akkor ezek egyértelműen célpontok lennének egy esetleges Oroszország - NATO fegyveres konfliktus esetén.
Európában közel sem minden állam akar területén elhelyezni harcászati nukleáris fegyvert. Igaz, vannak olyan országok, amelyek szerint az amerikai fegyverre nagy szükség van, mert csak így lehet visszafogni Oroszországot. Ez hibás megközelítés, ami ahhoz vezethet, hogy egyik részről Európa az Egyesült Államok túsza lesz, másrészt Amerika válhat egyes európai politikusok ambíciójának túszává. Következésképpen csökken a stratégiai stabilitás Európában. Ez pedig veszélyes út.
Oroszország Hangja

Szíria: Menekülnek a terroristák

Megkezdődött a lázadó terrorista sereg legerősebb fellegvárának, Yabrood (Yabrud) ostroma. A lázadó erők már vonják ki Libanon felé tartalékaikat, és ami legfontosabb foglyaikat. Így kerültek Libanonba azok az apácák, akik kiadásáért a libanoni hatóságok hetek óta tárgyalnak. A sajtó a katari közvetítésnek ítéli a sikert, aminek semmi köze a valósághoz. Igazából egy helyi keresztény hívő közvetített az apácák érdekében, és járkált fronttól frontig, vitte a válaszokat. A kiadási tárgyalás sikerrel járt, Katar 16 millió USD-t fizetett ki szíriának, és átadta az összes apácát, cserébe 150 női rabot engedtek el szíriai börtönökből.
Hídfő.net | Kiszabadult apácák imádkoznak
Szíria: Kiszabadult apácák imádkoznak

Yabrood egy kisebb város Damaszkusztól északra, de ez számított az Al-Nusra központjának. Mivel nagyon sok foglyot őriztek itt, akiknek megölésével fenyegetett az Al-Nusra Front, ha a Hezbollah teljesen elvágja őket Libanontól, ezért hagytak egy folyosót, a libanoni határ felé. Itt vitték ki az apácákat is Libanonba. Az Al-Nusra a hírek szerint igyekezett vigyázni a foglyokra, annak ellenére, hogy megölésükkel többször fenyegetőztek. A Hezbollah közölte, amennyiben a foglyoknak bántódása esik, akkor nem ejtenek foglyokat a városért folytatott csatában. Most egy nagyjából mindenkinek elfogadható egyezség született, a foglyokat elengedték, többen pedig a meghagyott egérúton elmenekültek Yabroodból. A hadsereg dél felől már behatolt a városba. A fegyvert letevő szíriai születésű lázadókra még mindig vonatkozik a teljes amnesztia, ha a harcok előtt leteszik a fegyvert. Sokan éltek is a lehetőséggel az összecsapás előtt.
Hídfő.net | Szíria: Harcok a libanoni határ menténJelmagyarázat:
Zöld terület: még a terroristák kezén levő rész
Fekete zászló: terrorista csapatok
Sárga zászló zöld felirattal: Hezbollah erők
Zöld-fehér-fekete zászló, három csillag: FSA (terrorista) csapatok
Piros-fehér-fekete zászló, két csillag: Szíriai kormányerők


Al-Mukharram (Homsz mellett): a tüzérség felmorzsolta a lázadók állásait, több nehézfegyvert elpusztítottak, a banditák kiürítették a maradék területeket. A hadsereg visszafoglalta Palmíra (Tadmor) városát is. A város külterületeinek átfésülése közben találták meg a felbecsülhetetlen értékű több ezer éves kőfaragásokat ládákba pakolva, már előkészítve az elszállításra és külföldi értékesítésre.
Hama várostól keletre a terroristák erősen beásott állásainál elkeseredett harcok folynak, mindkét oldalon veszteségeket jelentettek. A légierő megkezdte a terület bombázását.
Történelemre fogékony olvasóinknak javasoljuk a következő kisfilmet Palmíra romvárosáról ahol a végső fosztogatást és műemlékrombolást sikerült a hadseregnek megállítania:

http://www.hidfo.net/2014/03/12/sziria-menekulnek-terroristak

Az EBESZ sajtószabadság-biztosa követeli az orosz nyelvű TV adások engedélyezését

Dunja Mijatovic az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) sajtószabadság-biztosa felszólította az ukrán hatóságokat, hogy azonnali hatállyal szüntessék meg az orosz nyelvű TV csatornák titlalmát. "Meglátásunk szerint ez egy elnyomó intézkedés, ami nincs összhangban az európai normákkal." - nyilatkozta Mijatovic.
Hídfő.net | Az EBESZ sajtószabadság biztosa követeli az orosz nyelvű TV adások engedélyezésétEBESZ (angolul: OSCE - Organization for Security and Co-operation in Europe) gyűlés
"Tudatos cenzúrának minősíthetjük az esetet, hiszen nemzetbiztonsági szempontok nem indokolták az orosz nyelvű TV csatornák tiltását." - tette hozzá Mijatovic - "Az ilyen intézkedések nem járulnak hozzá a problémák megoldásához".
Ukrajnában a Nemzeti (cionista) Tanács parancsára kezdték meg az orosz nyelvű TV és rádió adók blokkolását 2014. március 11.-én. Az orosz külügyminisztérium ekkor felkérte az EBESZ-t, hogy foglalljon állást az ügyben. Szergej Lavrov is megszólalt a kérdésben, miszerint ez az intézkedés súlyosan sérti a nemzetközi normákat.
.

http://www.hidfo.net/2014/03/12/az-ebesz-sajtoszabadsag-biztosa-koveteli-az-orosz-nyelvu-tv-adasok-engedelyezeset

Az Ukrán Fegyveres Erők vezérkari főnökének felhívása a legénységi és tiszti állományhoz


Ukrán hadsereg katonái és tisztjei! 
Ebben a népünk számára bonyolult időben szükséges, hogy buzdító szavakat intézzek azokhoz, akik rendfokozati jelzést viselnek és most nehéz döntés elé néznek. 
Engem megfosztottak attól a lehetőségtől, hogy parancsokat adjak, attól a ténytől függetlenül, hogy vezérkari főnöki kinevezésemet az ukrán elnök törvényesítette, akinek a legitimitását még nem vonták kétségbe. Ettől függetlenül megvan a jogom ahhoz, hogy felbecsüljem a helyzet komolyságát. Biztos vagyok abban, hogy akárki is tölti be az ukrán elnöki posztot, népi felhatalmazás nélkül - melyet általános választásokon szerezhet meg -, nincs joga elrendelni a fegyveres erők használatát.
Krím jövőjéről, ahogy Donyeck, Harkov, Luganszk, Odessza, Dnyeperopetrovszk, Nikolaev, Kherszon jövőjét illetően is azok polgárainak van joga eldönteni, ahogy Ukrajna a többi városnak is. Joguk van szabadon kifejezni a országunk jövőjéről alkotott véleményüket, és a helyzetet kizárólag tárgyalások útján, politikusoknak kell megoldani, semmiképp sem fegyverek erejével. Biztos vagyok abban, hogy Ukrajna állampolgárai közül egy sem szeretné, ha megismétlődnének a jugoszláv forgatókönyv szerinti események. Minden cselekedet, mely az Ukrán Fegyveres Erőket fegyveres konfliktusba taszítja, az valójában támadás. Ellenálltunk a Majdan idején, és ezt az ellenállást most is meg kell mutatnunk.
Ukrán katona - a zaporozecsi kozákok és a nagy felszabadító hadsereg dicsőséges örököse,  aki a nácizmus gerincét törte - nincs szükség arra, hogy erőd és bátorságodat bizonyítsd! Ma az ukrán hadsereg egy része csodálkozik, hogy a világ egy globális katasztrófa szélén áll.
Emlékezz, hogy nem csak a családod,  a néped és a hazád, de az egész világ jövője függ tőled! Emlékezz, hogy minden oktalan cselekedet ára a népek közti békétlenség lesz! Maradj nyugodt és tartózkodó, ne kövess el végzetes hibákat, melyeket lehetetlen lesz helyrehozni! Ne lőj orosz testvéreinkre, bármilyen helyzetben se nyiss tüzet, csak kizárólag akkor, ha saját életed kell megmentened. Próbálj meg bármilyen helyzet ellenére is ember maradni.
Jurij Ilyin, Az Ukrán Fegyveres Erők vezérkari főnöke, admirális. 
Emlékeztetőül: Az illegitim ukrán kormány első személycseréi között volt az admirális.

http://www.hidfo.net/2014/03/12/az-ukran-fegyveres-erok-vezerkari-fonokenek-felhivasa-legenysegi-es-tiszti-allomanyhoz

Az ukrán hadsereg jobbnak látja kivonulni a Krimből!


Az ukrán hadsereg nem avatkozik be a Krím félszigeten, mert azzal védtelenné tenné az Oroszországgal közös, keleti határát – jelentette ki Olekszandr Turcsinov a hatalombitorló kijevi maffia ideiglenes Keresztapja a francia hírügynökségnek. Turcsinov – aki egyébként magáénak mondja a fegyveres erők főparancsnoki tisztét is-kijelentette: „Nem fogunk tudni hadműveletet kezdeni a Krímben, mert azzal csupasszá tennénk a keleti határt, Ukrajna védtelenné válna, s az orosz katonák csak erre várnak. (…) Ukrajna keleti határán jelentős harckocsizó egységeket vontak össze” – mondta.
Turcsinov arról nyafogott, merő komédia a Krím Oroszországhoz való csatlakozásáról vasárnapra kiírt népszavazás, amelynek megtartásáról szavai szerint “a Kreml irodáiban” döntöttek.
Hogy a zsidó hatalomátvétel Kijevben miként ment végbe?-arról hallgatott. Pedig ejthetett volna arról is néhány szót, amikor afölött siránkozott, hogy az orosz kormány vezető tisztségviselői egyelőre visszautasítanak minden kapcsolatfelvételt ukrán “partnereikkel”, annak ellenére, hogy a nemzetközi közösség azt kéri Moszkvától, kezdjen béketárgyalásokat.
Emlékeztetnénk, hogy Moszkva a majdanisták és a Janukovics által aláirt rendezési tervhez ragaszkodik. Amit Turcsinovék nemes egyszerűséggel fölrúgtak, és esztelen vérengzés közepette puccsot hajtottak végre a legitim (bár kétség kivül nem egy ártatlan bárány) kormány ellen!
Amennyiben pedig Oroszország felvenné a kijevi juntával a kapcsolatot, akkor a saját és a NEMZETKÖZI JOG elveivel menne szembe!
Ezt pedig ne várja már el ez a nyugatbérenc országkiárusitó Moszkvától!

Reméljük, hogy azok a Turcsinov által emlegetett orosz tankok pedig hamarosan Zsitomir és Kijev között jelzik mad Ukrajna keleti határait. Egészen le Izmailig. (Beleértve Besszarábiát is!)

A lengyelekkel meg majd osztozkodnak Turcsinovék Galicián!


Egy friss “civil elgondolás” 2015-re. Csak az benne a hiba, hogy ott van az a kis KÉK szennyfolt a “Rajna és a Szajna oblasztyok” között, meg beágyazódva valami mocsok a Jugo-Szlavjanszkaja oblasztyba.
http://balrad.wordpress.com/2014/03/12/az-ukran-hadsereg-jobbnak-latja-kivonulni-a-krimbol/




Amerikai drónt lőttek le a Krím-félszigeten


A Novosztyi Krima hírei szerint tegnap két amerikai drónt is lelőttek a Krím-félsziget felett. Az újság kozák forrásokra hivatkozik, - az első egy kisebb gép volt, melyet a kozák járőrök és az áthaladási pontokat ellenőrző Berkut alakulatok is láttak. Az önvédelmi alakulatok több helyről is jelentették a kisebbik drón észlelését, mely valószínűleg felderítést végzett a térségben csapatok mozgásáról és az egyes útvonalak őrizetéről, míg a milíciák le nem lőtték.
Lelövését követően egy nagyobb, a szemtanúk szerint két hajtóműves drón is behatolt a légtérbe, melyet a milíciák sikeresen lelőttek és lezuhant. A helyi média egyelőre nem jelentette, hogy a roncsokat megtalálták volna.

http://www.hidfo.net/2014/03/12/amerikai-dront-lottek-le-krim-felszigeten


A wahabbita terrorista sejtek már a Krím-félszigeten vannak


Ramzan Kadirov csecsen vezető egy interjúban elmondta, hogy a wahabbita terrorista sejtek már a Krím-félszigeten vannak, bevetésre készen. Elmodása szerint "Ma kaptam meg a fényképeket, amik bizonyítják ezeknek a sejteknek a létezését. A fekete zászlót hozták, a céljuk a vérontás és a hatalom megkaparintása, ahogy azt már Szíriában is láthattuk."

Hídfő.net | Ramzan Kadirov
Ramzan Kadirov

A csecsen vezető kifejezte abbéli reményét, hogy a Krím-félszigeten élő muszlimok tisztában vannak egy ilyen szerveződés következményeivel rájuk nézve, és nem fogják hagyni, hogy dzsihádisták terrorizálják a lakosságot. "A Krím-félszigeten élő muszlim diaszpóra segítségét kértem, hogy ne hagyják a nyugati titkosszolgálatoknak, hogy befolyásolják a fiatalokat, és hogy támogassák az Orosz Föderáció politikáját egységesen."

http://www.hidfo.net/2014/03/12/wahabbita-terrorista-sejtek-mar-krim-felszigeten-vannak

Rendkívüli NATO hadgyakorlat az ukrán-lengyel határ mentén

Elhalasztotta a NATO a Fekete-tengerre tervezett manővereket, viszont hadgyakorlatot kezdett Lengyelországban, az ukrán határ mentén. Az amerikai vezetés azt állítja, mindkét gyakorlat tervbe volt véve még az ukrán forradalom kezdete előtt.
A légierő gyakorlatai ma kezdődtek meg, melyeken mint kiderült a lengyel elnök is megjelent. A gyakorlat során a lengyel államfő F-16-os vadászgépek manővereit, valamint a Herkules csapatszállító gépeket tekintette meg.

F-16 NATO katonai fenyegetés- Kiváló célpont az új orosz légvédelem tesztelésére.

A hadgyakorlatról nem sok konkrét információ jelen meg, a gyakorlattal összekötött bemutatókon legalább 12 amerikai vadászgép vett részt. Mint kiderült, a holnapi nap folyamán további 300 amerikai katonai érkezik az országba. A lengyel média szerint az "erődemonstráció" nem előre tervezett volt, hanem az államfő kérésére küldtek további vadászgépeket az országba.
A hadgyakorlat követően a lengyel államfő bejelentette, hogy a megszorítások és szigorú költségvetési politika ellenére növelni fogják a katonai kiadásokat. Ez feltehetően azt jelenti, hogy a NATO újabb fegyverrendszert telepít az országba, amiért nem a NATO fizet (elvégre a nyugatiak érdeke, hogy használhassák a területet), hanem Lengyelország fog fizetni a de facto megszállásért.

http://www.hidfo.net/2014/03/11/rendkivuli-nato-hadgyakorlat-az-ukran-lengyel-hatar-menten



Belorusszia 15 orosz vadászgéppel többet állomásoztatna


Az Oroszországi Föderáció Biztonsági Tanácsának ülésén Alekszander Lukhasenko ajánlott fel még 15 helyet az Orosz Légierőnek a belorussziai katonai reptereken. Lukhasenko elnök megfogalmazása szerint: "Reagálunk kell a NATO lengelországi erődemonstrációjára a Belorusz határ mentén. Szeretnénk kérni orosz szövetségesünktől a határ- és légtérvédelmi feladatokhoz még 12-15 vadászgépet."
Hídfő.net | Orosz vadászgépek

Emlékeztetőül: a NATO hétfőn hozott döntése értelmében időközi replüléseket és radarmegfigyelés bevezetését tervezi a régióban, hogy "közelebbről monitorozhassák az eseményeket". A NATO európai főparancsnoka, Philip Breedlove tábornok szerint ezek az időközi replülések csak és kizárólag NATO országok légterében fognak zajlani. Feltételezhetjük, hogy egy kis megsértése az ukrán légtérnek beleférhet ezekbe a "rutinrepülésekbe". Washington továbbá Legyelországba küldött 18 darab F-16 gépet és több légi utántöltő gépet még a hét elején, elmondásuk szerint ez a "védelmi stratégia része".

http://www.hidfo.net/2014/03/12/belorusszia-15-orosz-vadaszgeppel-tobbet-allomasoztatna

Miért csörögnek az eltűnt malajziai gép utasainak mobiljai?


Immár negyedik napja nincs semmi hír a Kuala Lumpurból indult, de Pekingbe soha meg nem érkezett malajziai repülőgépről, ami vészjelzés nélkül tűnt el a radarról. Most pedig egy újabb rejtély borzolja az amúgy is feszült idegeket.

A legfrissebb hírek szerint a szombaton nyom nélkül eltűnt malajziai repülőgép keresésének helyét kiterjesztették újabb területekre is, a hozzátartozókat egy egészen más kérdés foglalkoztatja: hogy lehet, hogy szeretteik mobiltelefonja még mindig kicsöng? A Kuala Lumpurból Pekingbe tartó járat vészjelzés leadása nélkül tűnt el a légiirányítás radarjáról nem messze Vietnam partjaitól, ám a hatóságok számára is rejtélyes módon nemcsak a gépet nem találják azóta, de még roncsokra sem bukkantak, ami legalább részben megmagyarázná, hogy mi történt. A repülőn a személyzettel együtt 239-en utaztak.
A többségében kíniakból álló utasok hozzátartozói egyre sürgetőbben követelik a válaszokat a hatóságoktól, ám amíg nem találják meg a gépet vagy annak maradványait, addig nehéz lenne bármit is mondani. A rokonok az elmúlt napokat a pekingi repülőtéren töltötték, várva a hírekre, közben pedig néhányan valami végső kétségbeeséstől vezérelve elkezdték a gépen utazó szeretteik telefonszámát tárcsázni. Most mindenki tudni szeretné, hogy ha terrorcselekmény történt és a gép megsemmisült, akkor vajon hogyan lehetséges, hogy a telefonok kicsöngenek, ha pedig nem robbant fel a gép, akkor hogy tűnhetett el ilyen hirtelen és főként most hol lehet.
Tovább szaporítja a kérdéseket az a furcsaság, hogy néhányan jelezték: a QQ nevű kínai közösségi hálón több eltűnt személy kisebb-nagyobb aktivitást mutat, úgy, mintha most is használná az internetet, ám a kapcsolatfelvételre irányuló próbálkozások rendre válasz nélkül maradnak.
(ma.hu)


6 fontos tény a maláj légitársaság 370-es járatának titokzatos eltűnéséről



Van néhány meglepő dolog, melyet nem mondtak el a maláj légitársaság 370-es járatáról, mely egyszerűen eltűnt a thaiföldi öböl felett 239 emberrel a fedélzeten. A járat hirtelen és teljes eltűnése előtt még a világ legjobb légi biztonsági hatóságai is értetlenül állnak.
"A légi biztonsági és terrorellenes hatóságok két kontinensen egyformán zavarban vannak amiatt, hogy a keresést merre kellene kezdeniük," - számolt be a Wall Street Journal.
"Egyelőre egyszerűen megmagyarázhatatlannak tűnik," - mondta Paul Hayes az Ascend Worldwide brit tanácsadó cég biztonsági és biztosítási igazgatója.
Miközben a nyomozók zavarban vannak, a média nem mondja el az egész történetet. Ezért összegyűjtöttünk néhány tényt, mely komoly kérdéseket vet fel, ha valaki követi az eseményeket.

1. Minden Boeing 777 kereskedelmi repülőgép fel van szerelve fekete doboz adatrögzítővel, mely képes túlélni bármilyen fedélzeti robbanást
Nem lehet magán a repülőgépen olyan robbanás, mely tönkreteheti a fekete dobozt. Ezek bombabiztos szerkezetek, melyek digitális felvételt készítenek a pilótafülkében történt beszélgetésekről, valamint a részletes repülési és irányítási adatokról.

2. A fekete doboz helymeghatározó jeleket továbbít legalább 30 napig, miután beleesik az óceánba
 De a fekete doboz jeleit ezen konkrét esemény után egyáltalán nem érzékelték. A nyomozóknak ezért van komoly problémájuk a gép megtalálásával. Normális esetben csak követniük kellene a fekete doboz adóegységének a jeleit.
De ebben az esetben a jel hiánya azt jelenti, hogy maga a fekete doboz - egy tárgy, melyet hatalmas robbanás túlélésére terveztek - vagy eltűnt, vagy elromlott, vagy egy olyan hatalmas erő semmisítette meg, mely túl van a repülőgép tervező mérnökök legrosszabb félelmein.

3. A megsemmisült repülőgép számos része természetes módon úszóképes, és lebeg a vízben
A korábbi esetekben, amikor egy repülőgép megsemmisült az óceán felett, vagy belezuhant a tengerbe, a lebegő törmeléket mindig észrevették a víz felszínén. Például a repülőgépeken található ülőlapokat mint úszó eszközöket lehet használni.
Tehát ezek az ülőlapok lebegnek a vízen, ahogy sok nem fémből készült repülőgép alkatrész is. Ha a 370-es járatot egy robbanás kényszerítette vízre, akkor nagy mennyiségű törmelék volna az óceánban, és ezt nem lenne nehéz észrevenni.
A tény, hogy nem találtak törmeléket, csak fokozza a rejtélyt, hogy a 370-es járat hogyan tűnhetett el szó szerint a föld felszínéről.
4. Ha rakéta semmisítette volna meg a 370-es járatot,az jelet hagyott volna a radaron
Egy elmélet kering jelenleg az interneten, hogy egy rakéta találta el az utasszállítót, felrobbantva a légi járművet és annak teljes tartalmát apró szilánkokra, ami olyan kis darabokat jelent, mely törmelékként nem kimutatható.
A probléma ezzel az elmélettel az, hogy nincs olyan ismert föld-levegő és leveg-levegő rakéta, mely ilyen képességekkel rendelkezne. Minden ismert rakéta hatalmas törmelékeket hoz létre, amikor felrobbantja a célpontot.
Mind a rakéta, mind a törmelék nagy méretű radarjelet hoz létre, mely jól látható a katonai hajók és a légi közlekedési hatóságok számára.

5. A repülőgép eltűnésének helye nem rejtélyes
A légiforgalmi irányítók teljesen pontos részletességgel ismerik, hogy hol volt a repülőgép abban a pillanatban, amikor eltűnt. Tudják a helyet, a magasságot és a repülési sebességet, három információ, melyből könnyen megbecsülhető a törmelékek valószínűsíthető helye.
Ne feledjük, a légi biztonsági nyomozók nem hülye emberek. Láttak már korábban levegőben történt robbanást, és tudják, hogyan hullanak le a törmelékek. Létezik már egy jelentős adatállomány repülőgép robbanásokról és balesetekről, melyek segítségével a nyomozók nagy pontossággal meg tudják állapítani, hogy hol található a törmelék. És még ezen fegyveres tapasztalatok és információk ellenére is teljesen érthetetlen egyelőre, hogy mi történt a 370-es járattal.

6. Ha a 370-es járatot eltérítették, akkor sem tűnt volna el a radarról
Egy repülőgép eltérítése nem okozza azt, hogy egyszerűen eltűnik a radarról. Még ha a transzponderek le is vannak tiltva a repülőgépen, a földi radar könnyen nyomon követheti a repülőgép úgynevezett "passzív" radarjának a pozícióját (a klasszikus földi radar rendszerek jelet bocsátanak ki, és ellenőrzik a visszaverődést).
Így annak az elméletnek, hogy a járatot eltérítették, egyáltalán nincs értelme. Ha egy repülőgépet eltérítenek, nem tűnik el egy varázsütésre a radarról.
Következtetés: a 370-es járat nem robbant fel, hanem eltűnt
Mindabból, amit eddig tudunk az a következtetés adódik, hogy a 370-es járat úgy tűnik, teljesen megmagyarázhatatlanul tűnt el. Egyértelmű, hogy nem térítették el (kivéve, ha a radar adatokat eltussolják), és minden órával egyre magabiztosabbak lehetünk abban, hogy nem történt a levegőben robbanás (kivéve ha a törmelék hirtelen felbukkan, ami eddig teljesen hiányzott).
Mindebből az a következtetés, hogy a 370-es járat egyszerűen olyan módon tűnt el, melyet még nem értünk. Mindez jelenleg elég bizarr elméleteket szül a világhálón, például vitákat egy lehetséges titkos katonai fegyver tesztről, a téridő szövet Bermuda-háromszögszerű hullámairól, és egy sejtésről, hogy nem földi (idegen) technológiával teleportálták a gépet.
Természetesen bizonyítékok nélkül ezek az elméletek csupán spekulációk. A legvalószínűbb magyarázat eddig az, hogy a törmelékeket egyszerűen azért nem találták meg, mert egy olyan területen estek le, amely valahogyan eddig kívül esett a keresési zónán. De ahogy telnek a napok, még ezt a magyarázatot is egyre nehezebb elfogadni.
A félelmetes az egészben nem az, hogy meg fogják találni a 370-es járat törmelékeit, hanem az, ha mégsem. Ha nem találják a törmeléket, azt is jelentheti, hogy valami teljesen új, titokzatos és hatalmas erő dolgozik a bolygónkon, ami elragadhatta a repülőgépet az égen, és nem hagyott hátra egy szemernyi bizonyítékot sem.
Ha létezik egy fegyver ilyen képességekkel, annak, aki irányítja, megvan az a lehetősége, hogy uralja a Föld minden nemzetét egy elképzelhetetlen erejű félelmetes katonai fegyverrel. Ez a gondolat sokkal ijesztőbb mint az, hogy egy repülőgép műszaki hiba miatt szenvedett végzetes balesetet.

ujvilagtudat.blogspot.hu