2014. március 12., szerda

Az Ukrán Fegyveres Erők vezérkari főnökének felhívása a legénységi és tiszti állományhoz


Ukrán hadsereg katonái és tisztjei! 
Ebben a népünk számára bonyolult időben szükséges, hogy buzdító szavakat intézzek azokhoz, akik rendfokozati jelzést viselnek és most nehéz döntés elé néznek. 
Engem megfosztottak attól a lehetőségtől, hogy parancsokat adjak, attól a ténytől függetlenül, hogy vezérkari főnöki kinevezésemet az ukrán elnök törvényesítette, akinek a legitimitását még nem vonták kétségbe. Ettől függetlenül megvan a jogom ahhoz, hogy felbecsüljem a helyzet komolyságát. Biztos vagyok abban, hogy akárki is tölti be az ukrán elnöki posztot, népi felhatalmazás nélkül - melyet általános választásokon szerezhet meg -, nincs joga elrendelni a fegyveres erők használatát.
Krím jövőjéről, ahogy Donyeck, Harkov, Luganszk, Odessza, Dnyeperopetrovszk, Nikolaev, Kherszon jövőjét illetően is azok polgárainak van joga eldönteni, ahogy Ukrajna a többi városnak is. Joguk van szabadon kifejezni a országunk jövőjéről alkotott véleményüket, és a helyzetet kizárólag tárgyalások útján, politikusoknak kell megoldani, semmiképp sem fegyverek erejével. Biztos vagyok abban, hogy Ukrajna állampolgárai közül egy sem szeretné, ha megismétlődnének a jugoszláv forgatókönyv szerinti események. Minden cselekedet, mely az Ukrán Fegyveres Erőket fegyveres konfliktusba taszítja, az valójában támadás. Ellenálltunk a Majdan idején, és ezt az ellenállást most is meg kell mutatnunk.
Ukrán katona - a zaporozecsi kozákok és a nagy felszabadító hadsereg dicsőséges örököse,  aki a nácizmus gerincét törte - nincs szükség arra, hogy erőd és bátorságodat bizonyítsd! Ma az ukrán hadsereg egy része csodálkozik, hogy a világ egy globális katasztrófa szélén áll.
Emlékezz, hogy nem csak a családod,  a néped és a hazád, de az egész világ jövője függ tőled! Emlékezz, hogy minden oktalan cselekedet ára a népek közti békétlenség lesz! Maradj nyugodt és tartózkodó, ne kövess el végzetes hibákat, melyeket lehetetlen lesz helyrehozni! Ne lőj orosz testvéreinkre, bármilyen helyzetben se nyiss tüzet, csak kizárólag akkor, ha saját életed kell megmentened. Próbálj meg bármilyen helyzet ellenére is ember maradni.
Jurij Ilyin, Az Ukrán Fegyveres Erők vezérkari főnöke, admirális. 
Emlékeztetőül: Az illegitim ukrán kormány első személycseréi között volt az admirális.

http://www.hidfo.net/2014/03/12/az-ukran-fegyveres-erok-vezerkari-fonokenek-felhivasa-legenysegi-es-tiszti-allomanyhoz

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése