2014. március 12., szerda

Három generáció után csökkenő termékenység - te is ezt eszed?

Ahogy egyre inkább teret nyer a GMO használat az élelmiszeriparban, lassan az Európai Unió is hozzáfogott a génmódosított élelmiszerek elfogadtatásába és engedélyezésébe. Ez egy komplex genetikai fegyver az európai lakosság ellen, melynek hatásairól sokaknak fogalma sincs. Az Európai Unióban egyre szaporodnak az allergiák, rákos megbetegedések, emésztési zavarok és vérnyomásproblémák. Magyarországon a rendszerváltást követően megsokszorozódott a rákos megbetegedések száma. Ennek oka pedig az élelmiszer, amit a hazai ipar tönkrevágását követően nagyrészt nyugatról importálunk. Sokfajta étel ugyanúgy néz ki mint azelőtt, csakhogy nem ugyanaz van benne. A genetikailag módosított élelmiszerek fogyasztásával pont a fent említett betegségek kockázata nő meg, több esetben bizonyítható a születési rendellenességekkel és terméketlenséggel fennálló összefüggés is.
Nyugaton több mint kétszáz adalékanyagot adnak az ételekbe. Ezeknek 80%-a a fejlődő országokban be van tiltva, a legtöbbre Oroszországban is tiltás van érvényben. Egyáltalán nem ok nélkül. Túl sok helyet foglalna ezeknek a felsorolása, de példának okáért néhány adalékanyag, ami bizonyítottan károsítja a fogyasztóját: E121, E123 színezőanyagok, E240 tartósítószer. Ezen kívül több olyan adalékanyag van, melyek káros hatása gyakori, de nem bizonyítható: az E-104, E-122, E-141, E-150, E-171, E-173, E-180, E-241, E-477.
Néhány veszélyes tartósítószer és emulgeálószer, ami negatív hatással lehet az egészségre. Általában szerepelnek is a termék csomagolásán. A fejlődő országokban tiltott többek között az: E-103, E-105, E-111, E-125, E-126, E-130, E-152, E-102, E-110, E-120, E-124, E-127.
Az alábbi kategóriába olyan tartósítószerek és emulgeálószerek tartoznak, melyek bizonyíthatóan hozzájárulhat a rák kialakulásához: E-131, E-142, E-210, E-211, E-212, E-213, E-215, E-216, G: 217, E-240, E-330.
Emulgeálószerek, melyek bizonyíthatóan károsak a bőrre, többek között bőrrákot okoznak: E-230, E-231, E-232, E-238. Az E-311, E-312 és E-313 kiütéseket okozhat és enyhe allergiás reakciót.
A következő tartósítószerek és emulgeáló szerek emésztési zavarokat okoznak: E-221, E-222, E-223, E-224 és E-226.
Adalékanyagok, melyek fogyasztása vérnyomásproblémák kialakulásához vezet: E-250 és E-251.
Adalékanyagok, melyek fogyasztása gyomorbetegségekhez vezet: E-322, E-338, E-339, E-340, E-311, E-407, E-450, E-461, E-462, E-463, E-465, E-466.
Az ENSZ keretein belül működő mezőgazdasági termelő szervezetek skorpiógének használatával kifejlesztettek olyan búzafajtákat, melyek fokozottan tűrik a szárazságot. Emellett "mellékhatásként" növelik a különböző élelmiszer-allergiák kialakulásának esélyét, valamint bizonyítottan mutációkat okoznak és hozzájárulnak daganatok kialakulásához, melyek immunitást mutatnak az antibiotikumokra. Emellett bizonyíthatóan születési rendellenességekhez vezet és fokozza a korai magzathalál, vetélés esélyét. Orosz tudósok legújabb kutatásai szerint a szervezet számára idegen DNS képes felhalmozódni a belső szervekben, valamint korai magzati stádiumban az embrió DNS-ét is módosíthatják.
A növénytermesztésben a kártevőkkel szembeni ellenállás kifejlesztésére használt transzgenikus fehérjék bizonyítottan allergiás reakciókat okoznak a gyermekeknél, a 4 év alatti korcsoport erre fokozottan érzékeny. A brazil dió génjeivel módosított szójabab hatását tesztelték legnagyobb mintán, és bizonyított, hogy allergiás betegségek kialakulásához vezet.
A rovarirtásra szánt anyagok nem csak a rovarok táplálékhasznosítására vannak negatív hatással, hanem az ember esetében is képesek blokkolni a tápanyagok felvételéhez szükséges enzimeket, valamint hatással vannak a hasnyálmirigy működésére. Számos transzgenikus kukorica, dohány és paradicsom ellenálló a kártevőkkel szemben, de emellett lebomlásuk során fokozottan toxikus és mutagén elemek jönnek létre, melyek az emberre is veszélyesek.
A mérgező GMO-k legszembetűnőbb példája a Showa Denko japán cég által termelt GM triptofán táplálék-kiegészítők, melyek közvetlen vezettek 37 ember halálához és több mint ezer fogyasztó életét tették tönkre a rendkívül gyorsan kialakuló betegségekkel.
A rákkeltő és mutagén elemeket tartalmazó GMO gyomirtók képesek felhalmozódni a talajban, a transzgenikus cukorrépa és gyapot termeléséhez használt glizofát például egy erős karcinogén (rákkeltő anyag), ami felhalmozódik és limfóma kialakulásához vezet. Egyes gyomirtók mutációkat okozhatnak még az embrionális fejlődés során és korai vetéléshez vagy születési rendellenességek kialakulásához vezetnek. A bizonyos dohány- és rizsfajták esetében fokozott terméshozam eléréséhez használt biológiailag aktív anyagok szintén közvetlen okozzák rákos daganat kialakulását.
Tanulmányok kimutatták, hogy a patkányok táplálásához használt transzgenikus burgonya a vér összetételének kóros elváltozásait okozta, rendellenességeket a belső szervekben, valamint az összes, halott állatban kimutatható volt a vastagbél elrákosodása.
Egy másik kísérlet: a fenti kép egy Monsanto-féle GMO kukorica eredménye
A mezőgazdasági GMO növények megjelenésével kialakult egy új jelenség is: az átvitt gének, melyek biztosítják a növény számára a kívánt tulajdonságokat (pl. az antibiotikum alapú növényvédő szerekkel szembeni ellenállást), a felhasznált élelmiszeren keresztül később bekerülnek a szervezetbe, ahol más mikroorganizmusoknak is átadhatják az antibiotikumokkal szemben kifejlesztett rezisztenciát. Az eredetileg a növényvédő szerek mellékhatásai elleni védelemhez használt gének pedig más mikroorganizmusokat is immunissá tesznek az antibiotikumokra, - ami ahhoz vezet, hogy a szokványos betegségek gyógyíthatatlanná válnak az eddig sikeresen alkalmazott gyógyszerekkel.
Bizonyított, hogy a transzgenikus kukorica fogyasztása csökkenti a termékenységet, - ezt osztrák kutatók által végzett kísérletek alátámasztják. A kísérletekben 20 héten keresztül etették egerekkel a Monsanto cég egyik GMO kukoricáját. A harmadik és negyedik alomban már jóval kevesebb utód született, és az egerek súlya is kevesebb lett. A kontrollcsoportként szaporított állatokkal normális kukoricát etettek, és ez a csoport több generáció után is normális utódszámot tudott produkálni, ami igazolja, hogy az első csoport esetében a GMO kukorica csökkentette a termékenységet a harmadik és negyedik generációt követően.
A European Agency for Food Standards szerint nincs semmi probléma a génmódosított növényekkel. Több GMO kukoricafajta termesztését is engedélyezték, és mivel hazánk az Európai Unió tagja, még a legerősebb szabályozások ellenére is, Magyarországra is bejuthatnak a GMO-fertőzött kukoricafajták.
Emellett álljon itt egy lista, elsősorban melyek azok a vállalatok és termékcsaládok, melyeknek a termékei a magyarországi bevásárló központok polcain sorakoznak, és bizonyítottan genetikailag módosított alapanyagokat használnak, pusztán az alkotóelemek aránya miatt megkerülik a szabályozást:
- Bonduelle (pl.: konzerv bab, kukorica, zöldborsó),
- Nestle (Nescafé kávé és tej)
- Lipton (tea),
- Ráma (margarin, olaj),
- Delma (majonéz, joghurt, margarin),
- Algida (fagylalt),
- Knorr (fűszerek),
- Maggi,
- Nestea (tea),
- Hersley (Toblerone, egyéb csokoládé),
- Nesquik (kakaó),
- Kellog (gabonatermékek, csokoládé, burgonyaszirom),
- Hersley (csokoládék, pl.: Toblerone),
- Kit-Kat (csokoládé),
- Reese Peanut Butter Cups (mogyoróvaj),
- Special Dark (feketecsokoládé, csokoládé szirup, eper szirup),
- Mars,
- M&M's,
- Snickers,
- Milky Way,
- Twix,
- Heinz (ketchup, chili szósz),
- Coca-Cola (Coca Cola, Sprite, Cherry Coke),
- Pepsi Cola,
- Frito-Lay (GMO komponensek az olajban és egyéb összetevőkben),
- Cheetos.
Egy és ugyanaz a gyártó képes három termékkategóriát létrehozni ugyanazon termék számára:
1. hazai fogyasztás (a fejlett országokban),
2. export más fejlett országokba,
3. export a fejlődő országokba.
Hídfő.net | Speciálisan Kelet-európába gyártott szemét?Speciálisan Kelet-európába gyártott szemét? Ízkülönbséget is felfedezhetünk egy német és egy "magyar" Snickers között.
Minden termékkategóriában ugyanannak a terméknek más az összetétele: ugyanabba a márkájú csokoládéba mást tesznek, ha a nyugati országban adják el, és mást tesznek bele, ha Magyarországra hozzák.
Eközben kivétel nélkül az összes nyugati országban statisztikailag igazolható a termékenység csökkenése és a demográfiai hanyatlás. Valakik terméketlenebb, gyengébb európai embert akarnak, a magyar fogyasztó pedig az ő termékeiket eszi.

http://www.hidfo.net/2014/03/12/harom-generacio-utan-csokkeno-termekenyseg-te-ezt-eszed

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése