2014. március 12., szerda

Újabb nagyszabású csalás készül a devizahitel ügyben?


Bankárbűnöző

Szinte már félelmetes cikk látott napvilágot az utóbbi napokban, arról, hogy a bankok hogyan akarnak kimászni a devizahiteles trükksorozat hálójából!

Eddig még a csalássorozat kapcsán nem szerepelt a repertoárban az okirat hamisítás…ezután ezt is fel kívánják venni a  listára?Nem lehet tudni, hogy mi mindenre képesek, azért, hogy megússzák a “devizahitel ügyet”.
A cikk szerint sorozatos visszadátumozásokkal akarnak könnyíteni helyzetükön a  bankok, ugyanis visszadátumozva adják a megbízásokat az autókereskedőknek a kiegészítő pénzügyi tevékenységre vonatkozó szerződések kapcsán. Ezek a  megállapodások közel 100%-a korábban nem volt megkötve… Per esetén ennek ténye a bíróságon bizonyítható, a szerződéskötés időpontjában érvényben volt cégkivonat lekérésével.
Ha Ti is kíváncsiak vagytok, arra, hogy konkrétan a  Ti ügyetekben mi a helyzet, akkor ennek könnyedén utánajárhattok az autókereskedő tárolt cégkivonatában, melyhez a  következő weboldalon tudtok hozzáférni : http://www.e-cegjegyzek.hu/index –  vagy pedig Itt >>
Mire is kell odafigyelnetek!Vannak “a” típusú kereskedők és vannak “b” típusú kereskedők..Nektek mindegy, hogy a  Ti kereskedőtök melyik csoportba tartozik, nem számít!A lényeg az, hogy bármelyik csoportba is tartozzon a a cég tevékenységét taglaló fejezetben feltétlenül szerepelnie kell a  következő tevékenységnek : „6619 ’08” TEAOR számnak – Egyéb pénzügyi kiegészítő tevékenység (ez a régi 6713 ’03 TEAOR – Máshova nem sorolt egyéb pénzügyi kiegészítő tevékenység 2008 utáni megfelelője.Mindenképpen nézzétek meg a  bejegyzés keltezési időpontját is és azt is, hogy mikor lépett hatályba.
Azt, hogy mit gondol a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete vagy a PSZÁF, azt ezen a linket tudjátok elolvasni >>   (A link olvasásához javasolt a Firefox böngésző).
Mindenkit arra biztatunk, hogy nem hagyja magát félrevezetni a devizahitel ügyben és álljon ki a maga igazáért, tartson ki a  végsőkig, bízunk abban, hogy lassacskán megoldódik ez a  történet és a történet minden szereplője megkapja a  neki járó büntetést!Ne feledjétek, most nagyon sok bank, autókereskedő, hitelező nyaka körül szorul a hurok, így a legkülönfélébb eszközöket fogják bevetni, hogy elriasszák a gyanútlan embereket!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése