2014. március 12., szerda

Az EBESZ sajtószabadság-biztosa követeli az orosz nyelvű TV adások engedélyezését

Dunja Mijatovic az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) sajtószabadság-biztosa felszólította az ukrán hatóságokat, hogy azonnali hatállyal szüntessék meg az orosz nyelvű TV csatornák titlalmát. "Meglátásunk szerint ez egy elnyomó intézkedés, ami nincs összhangban az európai normákkal." - nyilatkozta Mijatovic.
Hídfő.net | Az EBESZ sajtószabadság biztosa követeli az orosz nyelvű TV adások engedélyezésétEBESZ (angolul: OSCE - Organization for Security and Co-operation in Europe) gyűlés
"Tudatos cenzúrának minősíthetjük az esetet, hiszen nemzetbiztonsági szempontok nem indokolták az orosz nyelvű TV csatornák tiltását." - tette hozzá Mijatovic - "Az ilyen intézkedések nem járulnak hozzá a problémák megoldásához".
Ukrajnában a Nemzeti (cionista) Tanács parancsára kezdték meg az orosz nyelvű TV és rádió adók blokkolását 2014. március 11.-én. Az orosz külügyminisztérium ekkor felkérte az EBESZ-t, hogy foglalljon állást az ügyben. Szergej Lavrov is megszólalt a kérdésben, miszerint ez az intézkedés súlyosan sérti a nemzetközi normákat.
.

http://www.hidfo.net/2014/03/12/az-ebesz-sajtoszabadsag-biztosa-koveteli-az-orosz-nyelvu-tv-adasok-engedelyezeset

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése