2014. május 8., csütörtök

Rálőtt az EBESZ misszióra az ukrán hadsereg - a nyugat elvarrná a szálakat


Kijev fegyveresesei tüzet nyitottak az ukrajnai EBESZ-misszió szabadon engedett tagjaira, miután Szlavjanszkban az önvédelmi alakulatok elengedték őket. A csoportra a Donyeckbe vezető úton lőttek rá, - erről a csoportban részt vevő cseh alezredes, Josef Přerovský számolt be a helyi médiának.
"Kiléptünk Szlavjanszkból és Donyeck irányába vettük az irányt. Az ukrán csapatok első vonalának elhagyását követően Kramatorszk irányába haladtunk tovább, ahol az ukrán hadsereg egy másik ellenőrzőpontjához érkeztünk meg, ami megtagadta a belépést. Azonnal tüzet nyitottak ránk. Ezen a ponton az események a legrosszabb irányt vették."
Az alezredes beszámolt róla, hogy nagy nehezen elérték Kijevet telefonon, de ez semmin nem változtatott. "Végül Kramatorszkon haladtunk át és a szántóföldeken utaztunk, ami különösen veszélyes. A legdühítőbb, hogy az ukrán hadsereg állta utunkat, aminek az lenne a feladata, hogy támogasson minket."
Přerovský elmondta, hogy valós segítséget a donyeck rendőrség adott - azok az emberek, akik a Kijev-ellenes felkeléseket támogatták. A cseh alezredes elmondása szerint egy busszal szállították el őket, ami előtt a rendőrök tisztították meg az utat.
Az EBESZ 12 katonai megfigyelője április 25-én esett fogságba, és kémkedéssel vádolták őket. Korábban a cukorbetegségben szenvedő svéd tisztet már szabadon engedték, a csoport többi tagja valamivel több mint egy hetet volt fogságban.
Nem bírta fizikailag - őt már korábban elengedték
A Donyeckbe érkezést követően Igor Turanszkij, az EBESZ ukrán katonai missziójának vezetője elmondta, hogy a fogságban végig tisztességesen bántak velük a felkelők, nem volt okuk panaszra. Az EBESZ csoportot azért vették őrizetbe a helyi önvédelmi alakulatok, mert tevékenységük alapján úgy tűnt, hogy a civilek közt szervező tevékenységet folytatnak.
Felmerül a kérdés, hogy az ukrán csapatok tudatában voltak-e, hogy az EBESZ misszióra nyitnak tüzet. Ha igen, az esetben valószínű, hogy az atlantisták meg akarták ölteni az EBESZ misszió tagjait, hogy később a gyilkossággal az orosz felkelőket vádolják meg és arra hivatkozva folytatódhasson a lakosság elleni megtorló akció. Az EBESZ misszió kivégzése az ENSZ egyes országaival is elhitette volna, hogy a Kelet-Ukrajnában szerveződő önvédelmi alakulatok valóban terroristák. Ez esetben az ENSZ tagállamok nagyobb többsége támogatta volna a NATO-beavatkozást Ukrajnában.
A nyílt és hivatalos NATO-beavatkozás lehetősége fennáll, amit az is alátámaszt, hogy az Ipsos közvélemény-kutató intézet a nyugati országokban arról végzett egy felmérést, hogy a lakosság támogatna-e egy "védelmi jellegű" nemzetközi katonai beavatkozást Ukrajnában. A magyar lakosság 60%-a elutasítaná a NATO-beavatkozást, amit láthatóan a nyugati országokban sem támogat a közvélemény.

http://www.hidfo.net/2014/05/08/ralott-az-ebesz-missziora-az-ukran-hadsereg-nyugat-elvarrna-szalakat

Kína csattanós választ adott az Egyesült Államoknak

Miután az Egyesült Államok külügyi szóvívője, Jen Psaki kommentálta a Dél-Kínai tengeren épülő kínai fúrótornyot, miszerint "Kína döntése, hogy egy fúrótornyot helyez üzembe vitatott vizeken, provokatív, és nem segíti a térségi párbeszédet." Kína nem fukarkodott a válasszal, szerintük "Az Egyesült Államok csak ne panaszkodjon Kína tetteivel kapcsolatban, főleg, ha azokat a saját szuverenitási körén belül teszi."
Hídfő.net | Az említett CNOOC (China National Offshore Oil Corporation) fúrótoronyAz említett CNOOC (China National Offshore Oil Corporation) fúrótorony.
A probléma abból indult ki, hogy Kína a bizonyos olajfúró tornyot állítólagos vietnámi felségvizeken akarta telepíteni, erre Vietnám fel is hívta a figyelmet. Kína ezután bemutatta a méréseket, miszerint nem vietnámi felségvizekről van szó. Ezután vietnámi jelzésű hajók próbálták meg az olajkút telepítését megakadályozni, amire a Kínai Haditengerészet vízágyúkkal választolt. A vietnámi parti őrség -mint azt később egy vietnámi tisztségviselő elmondta- azért volt odaküldve, hogy megakadályozzák a torony üzembe helyezését, akár erőszakkal is.
Az Egyesült Államok szerencsétlen módon még mindig azt gondolja, hogy Kínára, illetve a kínai érdekszférára hatással lehet a megszokott eszközökkel. Mint a fenti esetből is látható, Kína nem tűri a nyugati beavatkozást a térségi ügyekbe.

http://www.hidfo.net/2014/05/08/kina-csattanos-valaszt-adott-az-egyesult-allamoknak

Az orosz csapatok vonultak vissza, vagy az ukrán határ?

Anatolij Antonov, Oroszország védelmi miniszterének helyettese szerint Ukrajna mintegy 15 ezer fős fegyveres erőt vont össze az orosz határ mentén. Ezen felül további csapatok érkeznek, miközben Kijev tovább folytatja a toborzást országszerte. Antonov felhívta a figyelmet arra, hogy miközben Kijev provokációt folytat az orosz határ mentén, a NATO nagyarányú haderő-összpontosítást végez Kelet-Európában.
Anatolij Antonov, védelmi miniszter helyettes
Kijev fokozódó katonai aktivitásának előzménye, hogy Vlagyimir Putyin tegnap bejelentette, visszavonják az ukrán határon jelen lévő orosz csapatokat. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a konkrét időintervallumra tervezett hadgyakorlatok végeztével az orosz csapatok visszatérnek bázisaikra. A NATO főtitkárának mai bejelentése szerint ma az orosz csapatok még mindig a határon vannak. Igaz, a jelenlegi ingatag helyzetben az orosz-ukrán határ meghatározása nem egyértelmű. Ukrajnában háború van. Az ukrán államiság Janukovics elűzésével megszűnt. Az ukrán-orosz határ ott van, ahol az ukrán és orosz katonák közötti szögesdrót. Ez a szögesdrót akár a következő napokban is arrébb helyeződhet néhány száz kilométerrel, amit a kelet-ukrajnai városok 80-90%-os orosz lakosságának demokratikus döntése is alátámaszthat. Ha a nyugat ez ellen tenni akar, a saját maga által propagált demokrácia illúzióját zúzza össze, nem csak Kelet-Ukrajnában, hanem Európa-szerte.
Putyin bejelentésére a kijevi csapatok közelebb kerültek az orosz határhoz. Azonban ez a lépés több kérdést is felvet: valóban a kijevi csapatok vonultak-e fel az orosz határ mentén, vagy nem-hivatalos NATO-erő van jelen az orosz határ mentén Ukrajnában?
A kérdésnek van egy érdekes jogi vonatkozása is: pontosan egy évvel a szocsi olimpia kezdete előtt Belorusszia területén rejtélyes módon eltűntek azok a történelmi dokumentumok, melyek a Szovjetunió felbomlását deklarálják. Ezek hiányában a Szovjetunió felbomlását jogilag semmi nem igazolja, vagyis Ukrajna demokratikusan megválasztott államfő és kormány híján jogi értelemben továbbra is a Szovjetunió része.

http://www.hidfo.net/2014/05/08/az-orosz-csapatok-vonultak-vissza-vagy-az-ukran-hatar

Hazudniuk kellett az ukrán eseményekről - fellázadtak a Le Monde főszerkesztői

Beadta lemondását egy francia napilap, a Le Monde vezérszerkesztőinek nagy része, - miután elmérgesedett egy vita a menedzsmenttel, hét főszerkesztő küldött levelet a lap tulajdonosainak, amiben kifejezték, hogy a kialakult bizalmatlanság és alapvető ellentmondások miatt a továbbiakban nem akarnak együttműködni.
A hivatalos indoklás szerint a főszerkesztők a sajtóorgánumban eluralkodó korrupció, a pozíciókért folytatott harc elmérgesedése miatt mondtak le. Azonban az ügy hátterét más is magyarázza: a Le Monde mérsékelt atlantista (jobboldali) média és mindenben a nyugati irányvonalat követi, az ukrán konfliktus kapcsán az utóbbi időben egy az egyben az amerikai retorikát vették át. Mivel az ukrán eseményekről a nyugati média egyre több olyan dolgot közöl le, ami látványos hazugság, az olvasók elégedetlenségében a szerkesztői gárda nagy része is osztozott. Többen nem voltak hajlandók a kelet-ukrajnai tüntetőket terroristának bélyegezni, mivel a helyszíni tudósításokból egyértelmű volt, hogy fegyvertelen tüntetőkről van szó.
A Le Monde szerkesztőségében emiatt világnézeti viták alakultak ki, amit a menedzsment diktátumszerűen rendezett le, utasításba lett adva, hogy milyen retorikát kell megütni az ukrán helyzet kapcsán. A főszerkesztők nagy része a nyilvánvaló hazugságokat nem volt hajlandó felvállalni, ezért beadta a lemondását.

http://www.hidfo.net/2014/05/08/hazudniuk-kellett-az-ukran-esemenyekrol-fellazadtak-le-monde-foszerkesztoi

Közösség elleni izgatás Borsodban - a magyarok ellen

"Deportálják a romákat" - harsogja az atlantista liberális média. Már szinte nem is lepődhetünk meg azon, hogy a Nemzeti és Etnikai Kisebbségi Jogvédő Iroda (NEKI) és a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) nevű, Soros György által finanszírozott, többségi társadalom ellenes fedőszervezetek azonnal vagonokat vizionálnak, hosszú utakat, amiket állva tesznek meg az emberek.
A helyzet ezzel szemben az, hogy az egész nem más, mint egy újrapróbálása a Fidesz-kormány álltal igencsak kedvelt "hallgattassuk el pénzzel a kisebbségi etnikumokat" megoldásnak. A baj az az, hogy a havi járadékkal megvesztegetett kisebbség már rákapott a jóra. Már nem elég nekik, hogy rendes havi fizetést ad nekik az állam, ún. nyugtonmaradási pénzt. Az ötlet nem magyar eredetű, az USA-ban már csinálják pár tíz éve. Ugyanezzel az eredménnyel, mint Magyarországon. Az etnikumok egyre jobban követelőznek, egyre többet és többet. Miért van a magyarnak autója, nekik miért nincs, miért van a magyarnak szép háza, nekik miért nincs? Válaszoljuk meg ezeket a kérdéseket. Mert dolgozik.
Nehéz elhinni - tudjuk mi azt -, hogy az etnikum által csak "parasztnak" emlegetett többség munkából próbálja megoldani a napi betevőt.
A miskolci Fidesz-frakció kiagyalta a kiváló megoldást, mert már ott tartott a dolog, hogy a "jó polgári" Fidesz szavazókat is napi szinten inzultusok érték a "rejtett erőforrástól", ez pedig már közvetlenül is veszélyes a hatalomra. Ugyanis, ha egy rezsimet buktatni akarsz, akkor ne a rezsimet támadd, hanem annak a támogatóit. Ezt már érzi a helyi Fidesz, itt már a tyúkszemükre kezd lépni a probléma. A probléma ugyanis átlépte a küszöböt, és berúgta az ajtót. És nem is akar távozni. Mi a megoldás?
Hídfő.net | A Fidesz pénzeli a cigányokatHiszen megérdemlik a pénzt szegények, a társadalmi hasznosságukat "alig" lehet vitatni.
Mi más lenne, mint a klasszikus atlantista megoldás. Adjunk még több pénzt, hátha csöndben maradnak, hiszen megoldásokat keresni gyávák az "urak", még koszos lesz a Hugo Boss zakójuk. "Mennyi legyen?" - kérdi a Fidesz-frakció. És megszületett a másfél milliós ötlet. Tehát 1.5 millió forintot kapnak azok a cigány családok, akik önként lemondanak a Fidesz-szavazók vegzálásáról Miskolcon, és kiköltöznek valamelyik Miskolc-melléki faluba. Hiszen ott nincsenek a jó polgárok szeme előtt.
Mi viszont azt javasoljuk a cigányoknak, hogy kérjenek 3 milliót, de ha több gyerek van, legyen 5 millió inkább. Úgyis a "parasztok" adóforintjaiból megy, mit fáj az a Fideszes önkormányzatnak, ha stadionokra már futotta? Ha már lúd, legyen kövér, nem? Hátha előbb ráébred a tisztességes magyar adófizető, hogy az ő hátáról nyúzzák a bőrt. Gyorsítsuk akkor fel ezt a folyamatot kedves Fidesz, a magyarok ébredését, kevés az idő így is!
Nagy Kálmán


A Fidesz emeli a tétet - 1.5 helyett 2 milliót kapnak a távozó cigányok


Tegnapi írásunkban hoztuk, hogy milyen kedves a Fidesztől, hogy hozzájárul a magyarok ébredéséhez azzal, hogy érezteti az emberekkel, mennyivel is kell hozzájárulniuk a szociális ellátórendszeren csüggeszkedők napi életviteléhez.
Hídfő.net | Miskolc, Avas lakótelep 2012 októbere. Miskolc, Avas lakótelep 2012 októbere.
A fideszes városvezetés 19-re lapot húzott Miskolcban, és az előirányzott 1.5 millió helyett már 2 millió forintot kapnak a távozó cigányok, akik hajlandóak nagy kegyesen a megyeszékhely helyett egy környékbeli faluban terrorizálni a lakosságot. Az ügy hasonló visszaélésekre fog lehetőséget adni, mint a szocpol-botrány volt pár éve. Előreláthatólag a magyar adófizetőknek a kisebbség szűnni nem akaró pénzéhsége és a hozzá kapcsolódó visszaélések csak ebben a miskolci esetben 300-400 millió forintba fog kerülni. Persze lehet, hogy elő-előkerülnek a környező rokonok is, akik életvitelszerűen élnek egymás lakásában, így nekik is jár a pénz.
A liberálisok szerint továbbra is hagyni kellene a cigányokat a jelenlegi helyükön Miskolcban, hiszen nem csinálnak semmit rosszat. Minden bizonnyal ezt valamelyik budapesti irodaházból állapították meg, gyanítható, hogy a miskolciak más véleményen lennének erről.

http://www.hidfo.net/2014/05/09/fidesz-emeli-tetet-15-helyett-2-milliot-kapnak-tavozo-ciganyok

Meggyilkolták a venezueali államfő testőrét

Május 5-én újabb mérföldkőhöz érkezett a venezuelai felforgató művelet, miután ismeretlen fegyveresek meggyilkolták az államfő Nicolas Maduro egyik testőrét. A hétfői gyilkosságot az amerikai külügy nyomásgyakorlása követte.
John Kerry amerikai külügyminiszter felszólította a venezuelai kormányt, hogy folytasson párbeszédet az ellenzékkel, valamint "mély aggodalmát" fejezte ki az országban kialakult helyzet miatt. A venezuelai ellenzéket és aktivistáit az Egyesült Államok fizeti, így a gyilkosság figyelmeztetésnek tekinthető; legközelebb Maduro lesz a célpont. A külügyminiszter a felforgatások során elhangzó sablonbeszédet mondta el, elhangzott az is, hogy a venezuelai embereknek kell döntenie az ország jövője felől. Az amerikai külügy részéről ezt akkor szokás hallani, mikor a felforgatás abba a fázisába jut, hogy a közösségi hálózatokon keresztül már nagyobb tömegeket tudnak mozgósítani az általuk pénzelt ellenzék támogatására.
Az amerikai állampolgárok épp Venezuela jövőjéről határoznak - Molotov-koktéllal
Maduro elnök felhívta a figyelmet arra, hogy a nyilatkozat az ország belügyeibe történő beavatkozás. Az amerikai külügy nem csak felforgatja Venezuelát, de úgy tünteti fel magát, mintha joga lenne döntéseket hozni a venezuelai kormány helyett. Maduro nemrég betiltott az országban minden ellenzéki tevékenységet, miután a hatóságok felderítették az ellenzék kapcsolatait amerikai állampolgárokkal. Többszáz külföldi személyt vettek őrizetbe, de addigra az amerikaiak által fizetett "utcai harcosok" már megkezdték a rendvédelmi szervek elleni fegyveres harcot.
http://www.hidfo.net/2014/05/08/meggyilkoltak-venezueali-allamfo-testoret

A NATO mesterlövésze robbantotta ki a kijevi forradalmat

Szergej Razumovszkij, az ukrán hírszerzés egykori tisztje 2013 augusztusában nyilvánosan beszélt arról, hogy kapcsolatai szerint az Egyesült Államok Ukrajna felforgatására készül, különös tekintettel Kárpátaljára, ahol egy nyugati bábállamot akarnak létrehozni, hogy román cégek bevonásával az USA kezében monopolizálják az Európába irányuló orosz gázexportot. Razumovszkij elmondása szerint addigra (tavaly augusztusban) mintegy kétezer csecsen terroristát vont össze a NATO Bécs környékén, és elkezdték őket beszivárogtatni az országba.
Idén február elején Ukrajnában még egy demokratikusan megválasztott kormány volt hatalmon, az ország élén egy törvényes elnökválasztásokon megválasztott államfő, Viktor Janukovics állt. A tavaly novemberben egyik pillanatról a másikra kezdődő tüntetéseket az amerikaiak februárra tudták eljuttatni arra a pontra, hogy elkezdtek nyilvánosan megjelenni a korábban Bécs környékén összevont, szervezetten cselekvő "utcai harcosaik". A rendfenntartó erők ellen főállásban harcot folytató "tüntetők" mellé szélsőjobboldali csoportok megfizetésével elég hazai "civilt" tudtak összegyűjteni ahhoz, hogy megkezdődjön a tömeg radikalizálása.
A Kijevben lezajló "forradalom" során több alkalommal mesterlövészek nyitottak tüzet az orosz média helyszíni tudósítóira. Mesterlövészek nyitottak tüzet a kormányépületeket védő rendőri erőkre is, hogy a fegyverhasználatra fel nem hatalmazott rendőrök tüntetőkkel szembeni agresszivitását fokozzák. Emellett mesterlövészek nyitottak tüzet a tüntetőkre is, hogy a tüntetők rendőrökkel szemben agresszivitását fokozzák.
Később a kórházakból összegyűjtött, az áldozatokból eltávolított lőszerek elemzése során kiderült, hogy a rendőrökre és tüntetőkre egyazon mesterlövész nyitott tüzet, mert a rendőröket és tüntetőket érő lövéseket ugyanabból a fegyverből adták le. A tüntetők egy alkalommal elfogtak egy ilyen lövészt, akiről az orosz média munkatársainak köszönhetően videofelvétel is készült. Az ebből kivágott képeket összehasonlítva most egy orosz sajtóorgánum beazonosított a NATO egyik mesterlövészét.
A NATO mesterlövésze Afganisztánban
Ugyanaz a személy Irakban (Bagdad)
Az utolsó fotó pedig a kijevi "forradalom" során készült videofelvétel képkockája
Vagyis a NATO mesterlövésze "civilként", "tüntetőként" működött a kijvi forradalom során, majd a rendőrökre és a civil tüntetőkre felváltva nyitott tüzet, hogy a két fél egymást okolja a halálos áldozatokért. A NATO nem csak részt vett Ukrajna felforgatásában, hanem a kijevi forradalom a NATO által szervezett művelet volt. A CIA a nyugati befolyási övezet részévé akarja tenni Ukrajnát, hogy a NATO fegyverrerendszereinek lőtávban legyen Moszkva. Kárpátalja Ukrajnából kiszakításával pedig nyugati bábállamot akarnak létrehozni, hogy az Európába irányuló orosz gázexportot az Egyesült Államok ellenőrzés alatt tarthassa.

Ha köhögsz....


Ebből az albumból: Idővonalra feltöltött fényképek Készítette: A tél varázsa Köhögsz? Próbáld ki!
1) Végy egy hagymát (ha lehet vöröshagymát)
2) Pucold meg
3) Hegyes késsel vágj egy lyukat a tetejére
4) Töltsd tele cukorral (ne nyomd le a cukrot)
5) Tedd tányérba, s hagyd állni 24 órát
6) A cukorból egy édes szirupszerű anyag lesz, egy teáskanálnyit fogyassz el reggel és este Az ízén természetesen érezni a hagyma ízét (nem túl intenzíven), azonban azonnal megszünteti a köhögést. Megosztásokat köszönöm!
--  
  -- Mottó.   "Annyi az értékünk,  amennyi szeretet van bennünk" .