2014. február 22., szombat

JANUKOVICS A KOMMUNISTA DIKTÁTOR, CEAUSESCUHOZ HASONLÓ FÉNYŰZÉSBEN ÉLT

JANUKOVICS A KOMMUNISTA DIKTÁTOR, CEAUSESCUHOZ HASONLÓ FÉNYŰZÉSBEN ÉLT











JANUKOVICS A KOMMUNISTA DIKTÁTOR
CEAUSESCUHOZ HASONLÓ FÉNYŰZÉSBEN ÉLT
Ha nem buktatták volna meg a felkelők, akkor soha nem tudtuk volna meg ezt a pazarlást, amit látunk a képeken. Saját állatkertet is tartott és a végén ezek a műromok, vagy az is lehet hogy eredetiek? Más szempontból is hasonló a román diktátorhoz, az is menekülni próbált, de elfogták, s őt sem engedték Moszkvába repülni, kérdés, hogy milyen büntetést kap? Érdekes fejlemény az oroszok magatartása. Tegnap még a megegyezést a felkelőkkel az oroszok nem ismerték el, de ma már elismerték Janukovics bukását. Persze Ukrajna sorsa részben eldőlt, de nem véglegesen, mert a két nagyhatalom tovább fog osztozkodni azon, hogy melyikük befolyásolja Ukrajnát. Az oroszok bejelentették, hogy a tovább kölcsönt nem adnak nekik, de a fő kérdés az lesz, hogy gázt adnak-e nekik? Ha nem, akkor Ukrajna kitől veszi a gázt? Miközben fél Európa orosz gázból él. Kép: Origo
A WC-i arany alkatrésszel, gépkocsi és rági autógyűjteménye is volt és a fából faragott palotája se semmi, a hatalmas tévével. Saját benzinkút a kertében....antik hajó másolata a parkban, stb. Ezüstből vert pénzek és arany plakett saját képével! Miközben a 40 milliós Ukrajna nyomorban élt....

http://amagyaroldal.hu/hirek/content/janukovics-f%C3%A9ny%C5%B1z%C5%91-birodalma

Meg akarták gyilkolni Janukovicsot?


A napokban Janukovics elnök tárgyalásokat folytatott az Európai Unió delegált külügyminisztereivel és az általuk pénzelt ellenzékkel is. A figyelmesen tájékozódó ember számára kitűnik egy hír a sok közül: amikor Janukovics aláírta az EU delegációjával és a lefizetett ellenzékkel az összes kikényszerített megállapodást, az Oroszország Hangja leközölt egy hírt, miszerint a parlament előtt zajló ütközet közepette ismeretlenek utat törnek az elnök tartózkodási helye felé.
Ezekről az ismeretlenekről azóta nem derült ki, hogy kik voltak, de mivel a rendőrkordonon próbáltak áttörni és rátámadtak a rendfenntartó erőkre, feltételezhetően a radikális jobboldal egy kis csoportjáról volt szó. A tegnapi fejlemények után mostanra látható, az atlantisták hiába próbálnak alkotmányos és törvényi kereteket biztosítani az országban zajló puccsnak, Janukovics személye továbbra is megkerülhetetlen akadály, amit az újabb elnökválasztásokig semmilyen törvényes eszközzel nem kerülhetnek meg.
Nem ez lenne az első példa, hogy a nyugati felforgatók a konfliktus elhúzódását a vezető személy meggyilkolásával akarják rövidre vágni. Líbia esetében Kadhafi meggyilkolásával törték meg a nép ellenállását. Szíria felforgatásának kezdete óta több sikertelen merénylet is történt Bashar el Asszád elnök ellen, emiatt a szír vezető életét orosz különleges alakulatok vigyázzák. Ukrajnában - határozatlansága ellenére - az államfő szintén megkerülhetetlen akadálynak bizonyult, amit semmilyen parlamenti szavazással nem tudnak kiiktatni. Könnyen lehet, hogy a Janukovics tartózkodási helye felé nyomuló fegyveres ellenzéki csoport egy újabb ilyen kísérlet volt.
A nyugatnak addig nem állt érdekében Janukovics éltének kioltása, míg alá nem írta a megfelelő egyezményeket. Az elmúlt napok során azonban Janukovics a terroristák által elfoglalt atomerőművel nyomásgyakorlás hatására mindent aláírt, - kivéve saját lemondását. A gyilkossági kísérletet alátámasztja az a tény, hogy Janukovics az esetet követően órákon belül elhagyta Kijevet és a rend fenntartása mellett elkötelezett orosz-ajkú területekre utazott.
Lényegtelen, hogy milyen oknál fogva tartózkodott ott: Janukovics számára jelenleg az orosz-lakta területek a legbiztonságosabb menedék Ukrajnában. Ezeken a területeken ugyanis szinte alig voltak kormányellenes tüntetések - ahol néhány tüntető mégis felvonult, ott a helyi lakosok hamar lerendezték őket.
Az atlantista felforgatók most is megpróbálják a vezető személy kiiktatásával lefejezni az országot, ahogy tették azt korábban más országok felforgatása során. Emlékezzünk csak a Kadhafi holttestét az utcákon végigvonszoló barbárok csoportjaira - az ukrán államfővel sem tennének másként, ha elérnék, a szélsőjobb pedig gondolkodás nélkül elvégezné a piszkos munkát, talán még fizetni sem kellene. Janukovics élete veszélyben forog, mert jelenleg bármiféle törvény megszavazása és alkotmányos puccs esetén továbbra is ő egyszemélyben képviseli az ukrán államiságot. Ha Janukovics merénylet áldozata lesz, azzal az atlantisták sikeresen felszámolták az ukrán államot.

http://www.hidfo.net/2014/02/23/meg-akartak-gyilkolni-janukovicsot

Ukrajna atlantisták általi szírializálása kaotikus állapotokat idézett elő. Szinte óráról órára változik


A Harkov régió kormányzója, Mihail Dobkin és Harkov polgármestere, Gennagyij Kernesz elhagyták Ukrajna területét. A BM vezetőjének feladatait ellátó sajtótitkár, Natalja Sztativko elmondta, hogy február 22-nek estéjén a politikusok átlépték az ukrán-orosz határt. Az információt később az ukrán Határőrségi Szolgálat is megerősítette.
Korábban, feburár 22-én Dobkin és Kernesz felléptek Harkovban az ukrán dél-keleti régiók képviselői ülésén. A kongresszus résztvevői megkérdőjelezték a parlament döntésének törvényességét és ígéretet tettek az ország alkotmányos rendjének a helyreállítására.
Az ukrán parlament megszavazta Viktor Janukovics lemondását, amiért nem teljesítette az elnöki pozíciójához tartozó kötelezettségeit, továbbá május 25-re előrehozott elnökválasztásokat írtak ki. A döntést a parlament többsége támogatta. Viktor Janukovics ugyanakkor nem tartja legitimnek a képviselők döntését.
Korábban tagadta az önkéntes lemondásáról szóló pletykákat és kijelentette, hogy nem szándékozik aláírni egyetlen a parlament által szombaton elfogadott dokumentumot se.
Szombat reggel a Viktor Janukovics meneküléséről szóló híresztelések tartották izgalomban Ukrajnát. Az államfő ideiglenes eltűnése igazi teljhatalommal ruházta fel az ukrán képviselőket. Néhány óra alatt egy reformcsomagot fogadtak el, majd a legfontosabb rész következett, az elnök lemondatásának az elfogadása, amelyet ő már állítólag szóban kérelmezett, most pedig írásban. A Harkovban előkerült Janukovics azonban cáfolta az önkéntes lemondásáról szóló híreket. Ez a kijelentése egy erőtlen próbálkozás volt, ami arra irányult, hogy megtudja, milyen esélyei vannak az elnöki hatalmának további gyakorlására. Ezt a véleményét Fjodor Lukjanov politikai elemző osztotta meg az Oroszország Hangjávalfolytatott interjúja során.
Még mindig nem tudni, hogy pontosan milyen hangulat is uralkodik Ukrajna keleti és déli vidékén. Továbbá szerintem nem fog hivatalosan lemondani, hogy megtudhassa, van-e komoly támogatói bázisa ott.
Felismerve, hogy Janukovics nem fog önként távozni, a képviselők döntöttek helyette. Ezen kívül megszavazták a 2004. évi alkotmány megújítását. Janukovics támogatói úgy vélik, hogy ez a döntés alkotmányellenes, csakúgy, mint a parlament összes többi döntése az elmúlt napokban. Az Oroszország Hangjának erről Oleg Carjev, a Régiók Pártjának tagja nyilatkozott:
Az elnök nem írta alá az alkotmány módosítását. Így tehát még mindig a régi alkotmány van érvényben. Ez pedig azt jelenti, hogy a Legfelsőbb Tanácsnak nincs joga kinevezni minisztereket. Ha pedig ezek a miniszterek önmagukat nevezik ki, úgy a beosztottjaiknak nincs joguk teljesíteni az ő utasításaikat. Ukrajnában jogilag nem elfogadott a felelősségre vonás eljárása. Ha a Legfelsőbb Tanács ezt a döntést hozta, akkor annak érvénybe lépéséhez Janukovics aláírására van szükség.
Senki sem kételkedik abban, hogy Ukrajnában politikai és a társadalmi megosztottság jött létre, aminek a következményei igazi tragédiához vezethetnek, ha a lehető leghamarabb nem hoznak létre egy mindenki számára elfogadható nemzeti bizalmi kabinetet.
ruvr.ru , Hídfő.net


Szabadlábon a gázkirálynő (Itt jegyezném meg, ez a ribanc, engem is megtévesztett, tehát jó alaposan legyetek résen testvéreim, amit mond az nem az amit gondol és cselekszik!!!)


Az ukrán ellenzék a kormánypárti politikusok megfélemlítését követően könnyedén többséget szerzett a parlamentben és a tegnapi nap folyamán megszavazták Julia Timosenko szabadon engedését. Igaz, a hatályos törvények szerint ehhez az államfő aláírására is szükség lett volna, de ugye kit érdekelnek a hatályos törvények, mikor vagy NATO beavatkozás, vagy ez. Az ellenzéki képviselők így bejelentették, hogy semmi gond, megszavazták, Janukovics aláírása nélkül is érvényes lesz.
Vagyis az atlantista ellenzék a kormány szétverése után törvénytelen módon elkezdett elnöki kegyelmet osztogatni, az elnök jóváhagyása nélkül. Timosenko fél órán belül szabadult is Harkovban a büntető intézetből. Hónapok óta készültek erre a manőverre, így Timosenkot gyorsan el is vitték Kijevbe a Majdanra, ahol a 2011-ben hatalommal való visszaélés vádjával 7 év börtönbüntetésre ítélt "gázkirálynő" látványos könnyeket hullajtva az összegyűltek érzelmeinek felkorbácsolásába kezdett.
Beszédét több ezer ember hallgatta végig, akiket Timosenko egyszerű érzelmi manipulációval meggyőzött; amit tesznek, az a magasabb jót szolgálja, és sürgősen meg kell kezdeni a "felelősök" "számonkérését", le kell számolni az ellenséggel. A levitézlett gázkirálynő azt is bejelentette, hogy ha már így szabadlábon van, az elnökválasztásokon is indulna, természetesen az ukrán nép érdekében.
Friss hírek szerint a humanitárius érzelmeket és nemzettudatot felkorbácsoló megnyilvánulást követően Timosenko már ment is volna jelentést tenni és utasítást kérni, - valamelyik másik országba. Kijevben a nemzetközi repülőtéren tartóztatták fel az autóját egy a tüntetők által felállított ellenőrzési ponton. Ezen Timosenko rendkívül fel volt háborodva, nem értette, hogy rá miért vonatkoznak azok a törvények, melyek mindenki másra is.
Bizonyára az esélyek latolgatása céljából hagyta volna el az országot, hogy bővebb helyzetjelentést kapjon. Ha a nyugatiak rutinfeladatként kezelik az ukrán helyzetet, megeshet, hogy az elnökválasztásokon Timosenko lesz az egyetlen jelölt. Ha a többi elnökjelölt nem éli meg a választás napját, arról természetesen a nácifasiszta ellenzék tehet majd.
Fenyvesi Áron



Amerikai cionzsidó filmrendezők és marketingesek segítenek a kijevi "tüntetőknek"


Újabb bizonyíték került elő arra nézve, hogy a kijevi tüntetők bizony igen erős amerikai-izraeli cionista segítséget kaptak és kapnak. A már említett pénzügyi segítségen és izraeli szervezői segítségen kívül kiderült, hogy Ben Moses igen ismert zsidó filmrendező készítette a tüntetők legismertebb videóját, amiben egy ukrán(?) lány beszél arről, hogy milyen a "tüntetők" helyzete, és segítséget kér elcsukló hangon. Mint korábbi cikkünkben már lehoztuk, a rendezés, a hátterek beállítása, a főszereplő választásból szerkesztőségünk arra következtetett, hogy ilyen szintű profi munkát az utcai csőcsellék felkészült segítség nélkül nem rakhatott volna össze. Mint kiderült, gyanúnk nem volt alaptalan, a cionisták teljes pályás támogatást nyújtottak, reméljük a tények ismeretében mindenki számára nyilvánvalóvá válik, hogy kik is állnak valójában az ukrán események mögött.


http://www.youtube.com/watch?v=Hvds2AIiWLA



Az elmúlt napok véres összecsapásait politikai káosz váltotta fel Ukrajnában. Alig pár órát élt az a tegnap megkötött megállapodás, amely őszre irányzott elő előre hozott választást, és visszaállította volna a 2004-es alkotmányt, amely kevesebb jogot biztosított az elnöknek. A kijevi tüntetők ragaszkodtak Janukovics lemondásához, és kiderült, hogy a parlament is ezen a véleményen van, amikor kiderült, hogy az államfő maga nem mond le, megfosztották tisztségétől, és május 25-ére hozták előre az új választások időpontját. A helyzet nehezen átlátható, Janukovics az orosz határhoz közeli Harkovban van, Kijevbe pedig újra megérkezett az uniós külügyminiszterek küldöttsége.
- Hatalmi vákuum alakult ki Ukrajnában a hatalom és az ellenzék tegnapi megállapodása után. Puccsnak nevezte a kijevi eseményeket Viktor Janukovics ukrán elnök, aki harkivi, felvételről sugárzott tévébeszédében kijelentette, hogy a parlament által hozott törvények illegitimek, puccsot követtek el ellene, de szó sincs arról, hogy lemondana, és Ukrajnában maradva mindent megtesz azért, hogy az ország ne szakadjon szét. Az ukrán parlament, a Rada nem sokkal ez után leváltotta tisztségéből az államfőt és május 25-ére választást írt ki.
Kijevben közben új parlamenti elnököt is választottak, Olekszandr Turcsinovot, aki ügyvezető kormányfői megbízást is kapott. Úgy tűnik, semmi sem úgy lesz, ahogy a nemzetközi közvetítéssel létrejött egyezségben áll. Részben azért sem, mert Janukovics úgy utazott el Kijevből, hogy elmulasztotta aláírni a parlament tegnap hozott döntéseit, például a bebörtönzött ellenfele, Julija Timosenko szabadon bocsátásáról szólót.
A parlament ma kimondta, hogy Timosenkót Janukovics aláírása nélkül is el kell engedni, ez aztán meg is történt. A politikus egy harkovi rabkórházból állítólag Kijev felé tart.
Szergej Lavrov orosz külügyminiszter felszólította Német-, Lengyel- és Franciaországot, hogy vessék be befolyásukat a tegnapi megállapodás betartatásáért. A német és a lenygel külügyminiszter egy francia diplomatával azóta már Kijevbe érkezett. Útközben Radoslaw Sikorski lengyel külügyminiszter azt üzente a twitteren, hogy nem puccs történt Kijevben, a Rada elnökét törvényesen választották meg, Janukovicsnak 24 órája van aláírni az alkotmánymódosítást hatalmának csökkentéséről.
18:35
„Nem felel meg a valóságnak, hogy Kijevben vagy Ukrajnában tartózkodik Sikorski külügyminiszter. Ezt határozottan cáfolom” – közölte a lengyel külügyi tárca azt a sajtóértesülést, mely szerint egy EU-küldöttséggel együtt Kijevbe utazott Radislaw Sikorski.
Délután az UNIAN ukrán hírügynökség jelentette, hogy Kijevbe, az ukrán parlament ülésére érkezett Frank-Walter Steinmeier német és a lengyel külügyminiszter, valamint Eric Furnier, a francia külügyminisztérium európai főosztályának vezetője.
18:26
A Russia Today orosz,tévécsatorna „Kijevben anarchia uralkodik” szalagcímmel tudósít élőadásában. Mindeközben a nyugati médiumok, mint a BBC vagy a Guardian arról írnak, hogy a tömeg fegyelmezetten várakozik a Majdanon és a Rada, az ukrán parlament épülete előtt.
-
(Forrás: vs)

Bal-Rad komm : Ukrajna tökéletes politikai káoszba kezd csúszni! Ember legyen a talpán, aki meg tudja állapitani, hogy most éppen ki irányitja (Oroszország nélkül) Európa legnagyobb területű országát.
Az Eu össze-vissza kapkodva igyekszik elkapni a már-már elugrani vélt zsákmányt, és a tegnapi-az EU-közreműködéssel összehozott- egyezmény lázadók általi felrúgását is törvényesnek ismerve el, hanyatthomlok rohannak Kijevbe, átvenni az új gyarmatot.

Mindezzel együtt is Janukovics politikai percei meg vannak számlálva. Udvartartása széjjelfutott, a kijevi csend pedig nagyon-nagyon vihar előtti csendnek tűnik!
Kijevi informátorunk szerint “fogvacogtató” ez a csend! A fogvacogtató jelentése pedig az orosz nyelvben a félelmetes megfelelője! Buran várható?


Misa elaludt? Nem aludt el, de abban nem lesz köszönet, amilyen válasz következik, akár Párizst, Rómát is lerombolhatja. Ezt akarták már oly régen a háttérben lévő férgek vezette vérszívó multimilliárdos oligarchák!!!!


A frissen kiszabaditott Gázos Lotyó-Julija Tyimosenko-egyenesen a kijevi főtérre hajtatott szabadulása után, és már nem is annyira fájó háttal, elkezdte tüzelni a felforgatókat. Némi túlzással vérgőzösnek nevezhető uszitásában arra szólította fel a csőcseléket, hogy Viktor Janukovics elnököt és a környezetéhez tartozó embereket “hozzák a Majdanra”.
Leszögezte, hogy a nép nem bocsátja meg a vérontást, és a felelősök a “legkegyetlenebb” büntetésben részesülnek majd.
“Évszázados szégyen lenne, ha megbocsátanánk nekik” – hangoztatta Timosenko. Az őrjöngő bandát arra buzdította, hogy maradjanak a téren, és tartsanak ki a végsőkig. “Ha valaki azt mondja, hogy befejeztétek küldetéseteket, és hazautazhattok, s a többit majd mások folytatják helyettetek, ne higgyétek el egyetlen szavát sem! Addig, amíg végig nem viszitek az ügyeteket az utolsó lépésig, senkinek nincs joga elmenni innen.”
Senki előtt nem lehet kétséges Janukovics és köreinek felelőssége Ukrajna lezüllesztésében és szétzilálásában. Janukovics viszont CSAK folytatta elődei rablótevékenységét. (Az egyik ilyen elődje éppen Tyimosenko volt.) Ilyen összefüggésben nem lehet nem párhuzamot vonni a magyarországi politikai elit, és az ukrán uralkodó réteg tevékenysége közott. Ukrajna széjjelrablásában, az ukrán tömegek nyomorba döntésében Janukovics felelőssége semmivel sem nagyobb, mint Tyimosenkoé! A Jobb Szektor nevű keresztes horda nem szünteti be a dúlást. Az ultraradikális szervezet. tegnap este nyilvánosságra hozott közleményében kijelentette, hogy nem oszlik fel, és hangsúlyozta, hogy még nem jött el az ünneplés ideje. “Most még egységesebbnek kell lennünk, mint korábban” – hangsúlyozták.
Martonyi János nagy sietve közleményben üdvözölte Gázos Cleopatra kiszabaditását szombat este.
Az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint “Martonyi János külügyminiszter üdvözli az ukrán parlament, a Verhovna Rada meghatározó többséggel 2014. február 22-én meghozott határozatát, amely lehetővé tette a korábbi miniszterelnök, Julia Timosenko szabadon bocsátását és visszatérését az ukrán politikai életbe.”
A magyar külügyminiszter emlékeztetett arra, hogy “ezzel pont került az Európai Unió által következetesen szorgalmazott hosszú folyamatra”.
Martonyi János reményét fejezte ki, hogy ez a fejlemény is hozzájárul a demokratikus, az emberi jogok és a jogállamiság elveit maradéktalanul tiszteletben tartó, gazdaságilag prosperáló és területileg egységes Ukrajna megszilárdulásához, amely az ukrán társadalom szabad döntésén és útválasztásán kell, hogy alapuljon.
José Manuel Barroso, az Európai Bizottság elnöke a Twitteren, Martin Schulz, az Európai Parlament elnöke pedig közleményben üdvözölte szombaton Julija Timosenko bebörtönzött volt ukrán kormányfő szabadulását.
Barroso rövid üzenetében annyit ír, hogy a demokratikus Ukrajna számára kulcsfontosságú a független igazságszolgáltatás.

Az Európai Bizottság részéről Viviane Reding alapjogi és igazságügyi biztos még kora délután adott hangot örömének, szintén a Twitteren. Azt írta: Julija Timosenko kiszabadulása új remény a demokráciának Ukrajnában. Később a délután folyamán még egy üzenetet tett közzé, amelyben hangsúlyozta: az, hogy Ukrajnában május 25-re, az európai választások idejére tűzték ki az előre hozott elnökválasztást, annak a jele, hogy Ukrajna jövője a társulás az Európai Unióval. Reding ezen megnyilatkozása világos kinyilatkoztatás: az EU és Oroszország segitségével összehozott rendezési megállapodásnak a hordák általi felrúgása örömteli és üdvözlendő fejleméy az Unió számára.
Az Európai Bizottság bővítésért és szomszédságpolitikáért felelős, cseh tagja Stefan Füle azt írta: történelmi nap a mai Ukrajna számára, a következő napokban pedig életbevágóan fontos megőrizni az egyensúlyt az igazságvágy valamint a kompromisszumkészség és az egység szellemisége között.
Martin Schulz is-mint akit hájjal kenegetnek-örömét fejezte ki az EU-számára váratlanul kedvező fordulat okán. Kommünikéjében történelmi pillanatnak nevezi a volt miniszterelnök szabadon bocsátását mind Ukrajna, mind Európa számára.
“A változás beköszönt Ukrajnába. Tisztelet a békés tiltakozóknak, és arra kérek mindenkit, hogy őrizze meg a nyugalmat” – zárja közleményét Schulz, aki szerint Ukrajnában jelenleg a helyzet nagyon képlékeny.
Üdvözölte a narancsos ribanc szabadon bocsátását Joseph Daul, az Európai Néppárt elnöke is, miután Timosenko pártja, a Haza (Batykivscsina) is a jobbközép, konzervatív pártokat tömörítő európai pártcsaládhoz tartozik. Daul szerint Timosenko mindenki számára a büszkeség és az inspiráció forrása a néppártban.
“Szabadulása óriási elégtétel, nem neki és családjának, hanem mindenkinek, aki hisz a demokrácia, az emberi jogok és a jogállamiság európai Ukrajnájában” – fogalmaz közleményében a francia politikus, aki azt is közli, hogy a néppárt kiáll minden ukrán mellett, aki egy demokratikusabb, virágzó, európai Ukrajna híve.
Puskov: Vége van Janukovics elnökségének
Vége van Viktor Janukovics elnökségének – állapította meg az orosz törvényhozás külügyi bizottságának elnöke szombaton.
Alekszej Puskov a Twitter mikroblogon azt írta: Janukovics Kijev melletti “rezidenciájára bárkit beengednek, ő elmenekült, az őrség elmenekült, a személyzet szétszéledt. Az elnök működésének sajnálatos vége (ez)”.
Puskov egy hivatalos orosz küldöttség tagjaként részt vett Harkivban a délnyugat-ukrajnai régiók, valamint a Krím-félsziget és az ott lévő Szevasztopol város képviselőinek kongresszusán. Puskov az Interfax orosz hírügynökségnek úgy nyilatkozott, hogy a tanácskozáson magukat képviselő ukrajnai régiók jelentik az ország stabilitásának támaszát. Szerinte Kijevnek meg kell hallgatnia a harkivi kongresszus résztvevőit, hogy elkerüljék a politikai válság éleződését.
Az orosz duma külügyi bizottságának vezetője arról számolt be, hogy a harkivi kongresszus résztvevői az egységes és független Ukrajna megőrzése mellett álltak ki. Azt is kijelentették, hogy készek szembeszállni a felfegyverzett szélsőségesekkel.
A moszkvai politikus elmondta, hogy Harkivban meglehetősen feszült a helyzet, 1-1,5 ezer maszkos, sisakos, botokkal, mellvéddel felszerelkezett ember érkezett más régiókból. Szerinte nagy a veszélye annak, hogy a mindaz, ami Kijevben történt, átterjedhet más régiókra, ha a lvivi fegyverraktárakban megszerzett fegyverekkel rendelkező csoportok át akarják majd venni a hatalmat Kelet-Ukrajnában.
Moszkvából Harkivba menesztette képviselőjét az orosz törvényhozás felsőházának elnöke is. Valentyina Matvijenko Mihail Margelovot, a Szövetségi Tanács külügyi bizottságának elnökét küldte a délkeleti ukrán régiók kongresszusára. A politikus szerint a tanácskozás megmutatta, hogy a Majdan (a kijevi főtéren tüntetők) és az ukrán parlamenti ellenzék nem képviseli az ukrán nép többségét.
Mihail Margelov szerint a jelenlegi helyzetben népszavazás teremtené meg az ukrajnai politikai reformok törvényességét.
Harkovban tegnap Janukovics a kommunista párt mögé bújva kesergett a demokrácia ukrajnai megszűnte miatt. Arra hivatkozott, hogy üldözik a kommunistákat Nyugat-Ukrajnában (ez mondjuk igaz) és az ő pártjának tagjait! (Ez is igaz!) De arról nem tett emlitést, hogy a KPU-javaslatait az ukrajnai népszavazásra a gazdasági hovatartozás ügyében pontosan ők söpörték le. Mint ahogyan az egyetlen-az Ukrajna egységes államiságát garantáló föderációs kommunista elképzeléseket-is figyelmen kivül hagyták! Mindezt csupán attól a félelemtől vezetve, hogy a népszavazés a kommunista párt megerősödéséhez vezetne!
Az Egyesült Államok üdvözli Julija Timosenko volt ukrán kormányfő szabadon engedését a Fehér Ház szombati nyilatkozata szerint.
Washington a kijevi fejleményekkel kapcsolatban úgy vélekedett, hogy azok közelebb vihetnek az erőszak beszüntetéséhez, az alkotmányos változáshoz és az előre hozott választások megtartásához.
A Fehér Ház hangsúlyozta, hogy az Egyesült Államok együttműködik szövetségeseivel és Oroszországgal egy erős és demokratikus Ukrajna támogatásában.
Moszkvában közölték, hogy Szergej Lavrov orosz külügyminiszter telefonon felhívta amerikai kollégáját és arról tájékoztatta, hogy Moszkva szerint Ukrajnában erősen romlott a helyzet amiatt, hogy az ellenzék vagy nem képes, vagy nem akarja az általa elfogadott pénteki megállapodást végrehajtani.
Az orosz külügyminiszter nehezményezte, hogy a szerinte “törvényellenes szélsőséges csoportok nem hajlandóak letenni a fegyvert és gyakorlatilag ellenőrzésük alá vonják Kijevet, miközben az ukrán parlamentben ülésező ellenzéki vezetők ezt elnézik nekik”.
Szergej Lavrov emlékeztette John Kerryt arra, hogy Vlagyimir Putyin orosz államfő Barack Obama amerikai elnökkel ezt a témát részletesen megvitatta pénteki telefonbeszélgetésük során. Az orosz államfő felszólította Obamát, hogy “minden tőle telhetőt tegyen meg az ukrajnai radikálisok törvénytelen cselekedeteinek megakadályozására és a folyamatok alkotmányos mederbe terelésére” – tájékoztatott az orosz külügyminisztérium.
A történések tükrében enyhén szólva is túzott optimizmusra vall az orosz külügyminisztérium szombati közleménye, miszerint John Kerry megerősítette az Egyesült Államok elkötelezettségét az ukrajnai válság rendezéséről Kijevben előző nap aláírt megállapodás végrehajtása mellett és ígéretet tett arra, hogy Washington mielőbb él a rendelkezésére álló eszközökkel, hogy befolyást gyakoroljon az ellenzékre.
A tegnapi nap ukrajnai eseményei kapcsán úgy tűnik, talán nem minden alapot nélkülöz az a vélekedés, hogy Moszkva egy presztizssportrendezvény sikeres lebonyolitása árán-Oroszország óriási presztizsvereséget könyvelhet el minden téren!
Misa átaludta a történéseket!(?)
Ukrajna megijedt a magyar expanziótól
украина карта регионы разделение Váratlan kezdeményezéssel az ellenzéki Batykivscsina (Haza) párt törvényjavaslatot terjesztett az ukrán parlament elé. Ebben bűncselekménynek nyilvánítanák a kettős állampolgárság eltitkolását.
A tervezetet kísérő feljegyzés szerint Ukrajna lakói egyidejűleg nem lehetnek két állam polgárai, mert ez veszélyt jelent az ország szuverenitására és nemzetbiztonságára. A törvénysértésért kemény büntetést, akár 10 évig terjedő szabadságvesztést helyeznének kilátásba.

Miért kellene börtönbe ültetni azért, ami a hatályos alkotmány szerint adminisztratív kihágásnak számít? Milyen veszélyt jelenthetnek Ukrajna nemzetbiztonságára például a kárpátaljai magyarok, akik közül sokan rendelkeznek magyar útlevéllel? Anton Finyko ukrajnai politológus véleménye:
A kettős állampolgárság problémája nem újkeletű. A román és a magyar útlevelek eléggé elterjedtek a határvidékeken. Amikor a Haza párt volt hatalmon, a 2005-2009-es időszakban, nem sokat tettek azért, hogy ez a gyakorlat megszűnjön. A mostani dolog pr-akciónak tűnik. Nálunk ahhoz, hogy a társadalom egy bizonyos részének a szemében hazafiként tűnj fel, mindeneképpen nyilatkozni kell az állampolgárság és a nyelv témájában. Kívánatos, hogy elhangozzanak heves, oroszellenes felszólalások is. Úgy gondolom, hogy azok, akik büntetést helyeznek kilátásba a kettős állampolgárságért, ilyen egyszerű módon akarják kiharcolni maguknak a hazafias imágót.
De sok ezer etnikai magyarnak és románnak van második útlevele, amivel vízum nélkül utazhatnak az EU-ba…
Igen, ez a „könnyed erő politikája” Brüsszel részéről. Az EU-hoz tartozó határországok útlevelet adnak a kisebbségeknek, ezzel fokozzák hatásukat Ukrajnára. A második útlevél lehetőséget ad arra, hogy elhelyezkedjenek az Európai Unió országaiban.
Persze, nem titok, hogy Magyarországon és Romániában vannak bizonyos erők, akik készek a megfelelő pillanatban területi igényüket bejelenteni Ukrajnának. Ha az országban a széthúzó tendenciák kerekednek felül, akkor a szomszédoknál akadnak majd, akik ezt a helyzetet geopolitikai érdekeikre akarják felhasználni. A destabilizálódás fokozóik, és ezért felelős az ukrán ellenzék is.
A központ gyengeségét megérezve, a kárpátaljai magyarok nyíltan autonómiát követelnek, és „saját” választókörzetet a parlamenti választásoknál. A múlt ősszel a Jobbik magyar nacionalista párt Kárpátalján fórumot tartott, amelyen olyan kijelentések hangzottak el, hogy ez magyar föld.
Vagyis: minél gyorsabban helyre kell állítania stabilitást Ukrajnában, ki kell jutni a válságból. Nem az olcsó populizmust kell eljátszani a kettős állampolgársággal kapcsolatos törvénnyel. Hiszen a legrosszabb forgatókönyv, Ukrajna dezintegrálódása esetén, már semmilyen szerepet nem fog játszani, hogy van-e vagy nincs második útlevele az ukrajnai etnikai magyarnak, románnak vagy orosznak.-olvasható a hungarian.ruvr.ru -n.

Honnan lesz nyugdíjad? Megdöbbentő válasz érkezett!


A jövő nyugdíjasainak aktív korukban maguknak kell félretenniük öreg napjaikra, mert az állami nyugdíjból nem fognak tudni megélni – derül ki a Világbank tanulmányából. Nem is keveset, a fizetésünk 10-15 százalékát kéne félretenni ahhoz, hogy utolsó nettó fizetésünk 80-90 százalékának megfelelő nyugdíjhoz jussunk.
Lesz nyugdíjad, ha gyűjtesz rá pénzt!
Az adott demográfiai helyzetben a végső megoldás az lehet, ha az állami alappillért egyéni megtakarítások egészítik ki – jelentette ki Ana Revenga a Világbank elnöke a pénzintézet nyugdíjrendszerről szóló jelentését ismertetve.  Anita Schwarz, a Világbank európai és közép-ázsiai részlegének vezető közgazdásza, a nyugdíjrendszerekről készült jelentés egyik szerzője úgy vélte, ha magán megtakarítások egészítik ki az állami nyugdíjat, akkor az államnak várhatóan kisebb, enyhébb kiigazítást kell végrehajtani a rendszerben. Enélkül nagyobb mértékben csökkenteni kell majd a juttatásokat, vagy jobban kitolni a munkavállalók nyugdíjba vonulásának időpontját.
A Világbank tanulmányának megállapításait a magyar demográfiai adatok is alátámasztják. 1980-ban még 4 aktív dolgozónak kellett 2 embert eltartania, jelenleg viszont már 4 dolgozó, jövedelemmel rendelkező emberre 3 eltartott jut. Megdöbbentő, de 2050-re 4 aktív embernek 6 nyugdíjast vagy kiskorút kell eltartania. Emiatt változtatás nélkül drasztikusan csökkenhet a nyugdíjak összege is. Jelenleg a nyugdíj az utolsó nettó bér 80-90 százaléka. Ez 2050-re 50 százalékra eshet vissza a kedvezőtlen demográfiai folyamatok miatt. Ahhoz, hogy maradjon a jelenlegi arány, a becslések szerint a munkába állástól a havi bér 10-15 százalékát kéne félretenni idősebb korunkra.
Csakhogy nyugdíjas éveikre félretenni kevesen tudnak Magyarországon, ráadásul arányuk egyre jobban csökken. A Generali Biztosító felmérése szerint 2011-ben még a megkérdezettek 40 százaléka tudott félretenni, addig 2013-ra ez a szám 18 százalékra esett vissza. Azok sincsenek azonban kedvező helyzetben, akik valamennyit félre tudnak tenni, mert a szükséges 10-15 százalék helyett csupán jövedelmük 4 százalékát takarítják meg. Átlagosan havi 5-6 ezer marad ilyen célra.
(bankmonitor)

Kárpátalja többségi népe, a ruszinok

Ukrajna válságos napjaiban a magyar nemzet felelőssége a Kárpátalján élő magyar nemzeti közösséggel szemben megnő. Ugyanakkor nem feledkezhetünk meg a mai Kárpátalja többségi népéről, a mai Ukrajnában még kisebbségi státussal sem rendelkező ruszin népről. Felelősen gondolkodó magyar nemzettársainknak ismételten figyelmébe ajánljuk Dr. Popovics Tibor Miklós, a Magyarországi Ruszin Kutató Intézet igazgatójának tanulmányát, amely a Magyarok VIII. Világkongresszusán hangzott el, és teljes terjedelmében olvasható a világhálón: A Szent Korona országa és a ruszinok, mint II. Rákóczi Ferenc fejedelm leghűségesebb népe, „gens fidelissima”.
Figyelemfelkeltésként álljon itt egy pár idézet Dr. Popovics Tibor Miklós tanulmányából:
„A Szent Korona országa, a Szentkorona-tan, a Szentkorona-eszme meghatározó szerepet játszott a ruszin nép, a ruszin etnikum létrejöttének több évszázados, mintegy ezeréves folyamatában.”
„A lényeg az, hogy a mai ruszinok etnikai keveredés folytán jöttek létre, és a ruszinok őseit elsősorban a magyarok, a magyar állam fogadta be… A ruszinoknak nincs anyaországuk, de nevelőanyjuk mindig a magyar állam volt.”
„A Szent Korona igenis összefogta a ruszinokat és a többi, a magyarokkal együtt élő népeket.”
„A több mint ezer éves együttélés során a Szent Korona országában a ruszinok mindenben osztoztak a magyarokkal, mind sikerekben, mind bajban.”
„Nem véletlen, hogy II. Rákóczi Ferenc fejedelem meghatódva „gens fidelissima”, azaz leghűségesebb népének nevezte a ruszinokat.”
„A Szentkorona-eszme ruszin és magyar összefogásának szép példája volt a magyarországi ruszinok részvétele a magyarokkal együtt az 1848-49-es szabadságharcban és forradalomban az osztrák elnyomók ellen… Mintegy 20 ezer magyarországi ruszin harcolt a magyarok oldalán az 1848-49-es szabadságharcban és forradalomban.”
„Az első világháború éveiben a magyarországi ruszinok hősiesen harcoltak a magyarokkal együtt mind az orosz, mind az olasz fronton.”
Kárpátalja mintegy 1.250.000 lakosából ma 150.000 magyar és 800.000 ruszin, állítja a ruszin kutató.
Kárpátalja XX. századi sorsa hányatott volt: 1920-ban Trianon Csehszlovákiához csatolta, 1939-ben előbb az önálló Szlovákia része lett,
majd nemsokára a bevonuló magyar csapatok elfoglalták és visszacsatolták a Szent Korona országához.
1947-ben a Párizsi béke a Szovjetunióhoz csatolja, majd 1993-ban Ukrajnához került.
Igazi senki földje.
http://itthon.ma/kepek/2014/02/630/3354_11392894640.jpg


Felelősségünk az ukrán válság idején - az MVSZ Elnökségének nyilatkozata
Február 22-én Budapesten ülésezett a Magyarok Világszövetségének Elnöksége, amely szakértők bevonásával több órás vitát folytatott az Ukrajnában kialakult válságról, és a magyar nemzet ezzel kapcsolatos felelősségéről, majd nyilatkozatot fogadott el, amelyet alább közzéteszünk.
Felelősségünk az ukrán válság idején

A Magyarok Világszövetsége mélységes aggodalommal követi a drámai ukrajnai fejleményeket. A fiatal ország sérülékeny demokráciája hónapok óta elhúzódó válsággal küzd, amely szinte megfékezhetetlen erőszakba torkollott.
Az Ukrajnában egymással szemben álló erők viaskodását immár több mint száz ember kiontott vére pecsételi, és az erőszak esetleges további fokozódása diktatúrába torkolló nemzeti tragédiával, vagy akár az ország szétesésével fenyeget.
Az egymással kibékíthetetlennek tűnő értékrendeket valló csoportok, nép- és nemzetrészek, akár öt részre is szakítanák Ukrajnát, ha önrendelkezési szándékuk szabadon érvényesülhetne.
Azzal a felhívással fordulunk az Ukrajnában szemben álló felekhez, hogy vessenek véget az erőszaknak, és találják meg a vérontás nélküli politikai megoldáshoz vezető kompromisszum útját.
Ugyanakkor, fel kell készülnünk arra az eshetőségre is, ha a felek megbékélése lehetetlenné válik.
A Szovjetunió romjain létrejött független Ukrajnának számos olyan területe van, amelyet korábban a cári Oroszország, majd a XX. század során az orosz irányítású Szovjetunió kebelezett be, és az ukrán államhoz történt csatolásuk nem történelmi folyamatok eredménye, hanem katonapolitikai és földrajzi adottságok következménye, mint a Krím-félsziget, Besszarábia, Galícia vagy Kárpátalja.
Ez utóbbival, Kárpátaljával és az ott élő népekkel, nemzeti közösségekkel szemben a magyar nemzet különleges felelősséggel tartozik elsősorban azért, mert ez a terület az első világháborút megelőzően több mint ezer évig, folyamatosan a magyar állam, a Szent Korona országának szerves része volt.
A XX. században Kárpátalja sorsa rendkívül hányatott volt. 1920-ban, a trianoni béke folytán az akkor életre hívott Csehszlovákiához csatolták. 1938-ban az első bécsi döntés értelmében a zömében magyarok lakta nyugati része visszakerült Magyarországhoz. A maradékot az 1939-ben a függetlenné váló, Tiso vezette Szlovákia magának vindikálja, ám ez terület még ugyanabban az évben visszatér Magyarországhoz. 1944-ben szovjet csapatok szállták meg, a párizsi béke 1947-ben a Szovjetuniónak juttatja, majd annak szétesése után Ukrajna részévé vált... Igazi senki földjeként dobálták.
Eközben 1991-ben, még a Szovjetunió feloszlása előtt Kárpátalja népszavazást tartott saját sorsáról, amelyen elsöprő többséggel egy különleges jogállású, autonóm státust követelt magának. A Beregszászi járás lakossága pedig Magyar Autonóm Körzet létrehozása mellett tette le a voksát ugyancsak döntő többséggel. A szovjet és később az ukrán hatóságok ugyan semmibe vették a népszavazás eredményét utólag közvélemény-kutatássá minősítve le azt, ám a kárpátaljaiaknak halvány elégtételt szolgáltatattak azzal, hogy a hivatalos időt átmenetileg elmozdították a moszkvaitól, és nem a kijevihez, hanem a budapestihez igazították. De mindössze egy évig tartott ez az engedmény. Kijevi nyomásra aztán a kelet-európai időt tették hivatalossá.
Amikor a Szovjetunió megszűnt, és Kárpátalja - ahonnan az odatelepített oroszok zöme elmenekült - az újonnan létrejött ukrán állam részévé vált, Leonyid Kucsma elnök fogadta Kozma Imre atyát, a Magyar Máltai Szeretetszolgáltat elnökét, és a szervezet felbecsülhetetlen értékű segítségét megköszönve, őt kitüntette, majd felkínálta a lehetőséget, hogy Kárpátalja újból Magyarországhoz tartozzon. Az eset fájdalmas részlete, hogy az ukrán elnök ezen fogadásán jelen volt Magyarország akkori kormányának, az Antall-kormánynak külügyminisztere, Jeszenszky Géza is...
A magyar nemzet felelősséget érez Ukrajna szenvedő, nélkülöző népe iránt, és a lehetőségeihez mérten humanitárius segítséget nyújt a szenvedőknek, különösképpen a harcok áldozatai hozzátartozóinak és a sebesülteknek.
De felelőssége hangsúlyos mindazon ukrán állampolgárok iránt is, akik e véres konfliktusban az európai értékekért kockáztatták életüket, szabadságukat, annak az Európának az értékeiért, amelynek Beethoven Örömódája a himnusza.
A magyar nemzet ugyanakkor felelősséggel tartozik Kárpátalja többségi lakosságával, a ruszin néppel szemben is, amelynek lélekszámát ruszin kutatók 800.000 főre becsülik, és amelynek puszta nemzeti létét is tagadja Ukrajna. A ruszin nép etnogenezise az elmúlt ezer évben zajlott le. Annak helyszíne a Kárpát-medence, a Szent Korona országa. Ezért érthető, hogy szláv anyanyelvük ellenére a ruszinok erősebben kötődnek a magyarsághoz, mint a környezetükben élő szláv népekhez, a szlovákokhoz, ukránokhoz.
Végül, de legfőképpen, a magyar nemzet felelős a Kárpátalján élő magyar nemzeti közösség iránt. Ezen felelőssége egyetemleges, el nem hárítható és el nem évülő. E felelősség a fizikai védelemtől, a létbiztonság szavatolásán és a közösségi jogok védelmén át, e nemzeti közösség önkormányzati jogának elismeréséig terjed ki, hiszen a kárpátaljai magyar nemzeti közösség a magyar nemzet elidegeníthetetlen része.
Amennyiben Kárpátalja népei - ruszinok, ukránok, magyarok és mások - Ukrajna válsága közepette saját kezébe kívánná venni a sorsát, és kinyilatkoztatná azon óhaját, hogy jövőjét - miként a múltja is volt - a Szent Korona országában kívánja kibontakoztatni, akkor a magyar nemzet felelőssége erre pozitív választ adni, és befogadni őket.
Tekintettel Kárpátalja sajátos nemzeti összetételére és továbbra is fennálló geopolitikai adottságaira, ez a befogadás sajátos önkormányzati jogosultságokkal rendelkező, autonóm területtel valósítható meg.
A magyar nemzet által megteremtett Szent Korona országa újból bebizonyíthatja - miként tette azt 1124-től, a szászoknak adott szabadságlevéltől, az Andreanum-tól kezdve, amely tulajdonképpen Európa első nemzeti autonómia-statútuma -, hogy mindenkor a különböző etnikumú, nyelvű, vallású népek, népcsoportok otthona volt, mely messzemenően az ott élő emberek egyenlő méltóságára épített - Istennek tetsző módon.
Ezen a felelősségen a nemzet[1] minden intézményének[2] és közösségének[3] osztoznia kell hivatása és feladata szerint úgy, ahogyan azt a Magyarok Világkongresszusa által elfogadott nemzetfogalom meghatározza.
Budapest, 2014. február 22.
A Magyarok Világszövetségének Elnöksége
A kiadmányt hitelesíti Patrubány Miklós István Ádám, a Magyarok Világszövetségének elnöke

Ukrajna lehet a következő Jugoszlávia?

Az ötven körül generációt és mindazokat, aki érdeklődnek a politika iránt, a jelenlegi kijevi történések a jugoszláviai háború kezdetére emlékeztethetik. A párhuzamok nyugtalanítóak, ugyanakkor nagyon is valóságosnak tűnnek – írja Marcus Tanner, az Independent brit lap egykori balkáni tudósítója, a Croatia: a Nation Forged in War című könyv szerzője a BalkanInsight honlapján. A következőkben a brit újságíró cikkét fordításban közöljük. Eddig huszonnyolc halott – de lehet még ennél több is? (Az áldozatok száma február 20-án 77-re emelkedett- a ford.) Barikádok szelik ketté egy olyan ország fővárosát, amely maga is súlyosan megosztott. Dühös üzenetváltások zajlanak Moszkva és a nyugati államok között. Washington a „következményekre” figyelmezteti Kijevet, amennyiben folytatódik a vérontás, miközben az EU szankciók bevezetésével fenyeget. Oroszország a belügyekbe való beavatkozással vádolja a nyugatot. Az ötven körül generációt és mindazokat, aki érdeklődnek a politika iránt, a jelenlegi kijevi történések a jugoszláviai háború kezdetére emlékeztethetik. A párhuzamok nyugtalanítóak, ugyanakkor nagyon is valóságosnak tűnnek.
Nem nehéz visszaidéznünk a volt Jugoszlávia felbomlását kísérő háború emlékezetes eseményeit: Vukovár elestét, a boszniai haláltáborokat, vagy a srebrenicai mészárlást. 1991 tavaszán, miután több újonc rendőrt gyilkoltak meg a kelet-horvátországi Borovoban, a zágrábi utcákat róttam, érdeklődve a járókelőktől, szerintük mi következhet ezután. Vesna Kesic horvát kollégámat kértem meg, kutassa fel azoknak a neveit, akiket Borovoban meggyilkoltak. Kesic eleget tett kérésemnek, ugyanakkor világosan tudtomra adta, hogy értelmetlennek tartja összegyűjteni az áldozatok neveit. Hamarosan annyian lesznek, hogy nem leszel képes számon tartani őket- vallotta be szomorúan.
Elborzasztott a gondolat. A legtöbb kívülállóhoz hasonlóan azt gondoltam, hogy a háborúk 1945-tel jó hosszú időre véget értek Európában, és az ENSZ, Brüsszel, az Egyesült Államok, vagy Jugoszlávia népei nem hagyják, hogy az események katasztrófába sodródjanak. Azóta tudjuk, nem így történt. Az erőszak elszabadult és 1991 végére- ekkor már az áldozatok számát ezrekben lehetett számon tartani- Kesic szavai prófétai jóslatnak bizonyultak.
Természetesen a történelem nem ismétli önmagát, és még reménykedhetünk benne, hogy Ukrajnát nem taszítják abba a szörnyű szakadékba, mint a volt Jugoszláviát. Vannak hasonlóságok, ugyanakkor fontos különbségek is. Jugoszlávia szövetségi állam volt, a horvát és albán nemzeti identitás és történelmi tudat már Jugoszlávia létrejötte előtt is létezett. Véres polgárháborúk sorozata dühöngött Jugoszláviában már a második világháború idején, amelyek a föderatív állam felbomlásig megmaradtak a délszláv népek tudatában, és kísértenek ma is.
Ukrajnában nem álltak fenn hasonló körülmények, itt mindenki, egyaránt ukránnak érzi magát, az oroszok, tatárok és más kisebbségek kivételével. Bár az ukrán etnikai és vallási identitás sokkal bizonytalanabb és kevésbé polarizált, mint a volt Jugoszláviában, a kelet-nyugati szakadás nyilvánvaló. Ami viszont ugyanúgy aggasztó, az Oroszország és Európa tusakodása Ukrajna felett; akár egy verseny résztvevői, akik az ország feletti tulajdonjogok megszerzéséért harcolnak.
Adottnak véve Ukrajna hibrid identitását- ukránnyelvű nyugat, oroszul beszélő kelet, római katolikusok, keleti katolikusok, és ukrán ortodoxok nyugaton, orosz ortodoxia keleten- az európaiak nem túl bölcsen vélekednek, ha azt gondolják, Ukrajna ebben az állapotában véglegesen leteheti a garast a nyugat vagy kelet mellett. Hasonlóan ahhoz, ahogy egy skizofréniában szenvedőnek is értelmetlen lenne egyik vagy másik személyisége között választani.
Gondatlan eljárás volt Európa részéről, hogy nem egyeztetett Oroszországgal a kötendő szerződésről, amely megannyi keserűséget és vádaskodást szült. Nyilvánvaló volt, hogy Oroszország többnek véli az EU-ukrán szerződést, mint szimpla gazdasági együttműködést. A Kremlben úgy tekintettek a megállapodásra, mint amely kiszakítja Ukrajnát az orosz érdekszférából, és a nyugati táborba sodorja az egykori szovjet tagállamot.

Ha ez más államokkal kapcsolatban, mondjuk Lengyelországgal vagy Lettország, történt volna meg, nem nyomnának annyit a latban az Oroszország érvei és félelmei. Ukrajna ezzel szemben több millió orosz hazája, és több millió ukráné is, akik Oroszországhoz hasonló szemüvegen keresztül tekintenek a világra.
A vészjósló évfordulók esztendejében, emlékeztetnünk kell magunkat arra, hogy száz éve ezelőtti eseményekre. Oroszország, abban a meggyőződésben, hogy nagyhatalmi státuszát fenyegetendő Ausztria hadat üzent Szerbiának, a katonai mozgósítás sorsdöntő ösvényére lépett. Oroszország még csak határos sem volt Szerbiával. Mennyire tűnhet valószínűnek manapság, hogy Oroszország veszni hagyja Ukrajnát, amellyel nem csak határos, hanem amelyre az oroszok tömege úgy tekint, mint az orosz államiság bölcsőjére? Ukrajna hovatartozása jóval fontosabb ügy Oroszország számára, mint Szerbiáé valaha is volt, még akkor is, ha a nyugat úgy viselkedik, mintha Oroszországnak nem lenne jogosult vezető szerepre a jelenlegi válság megoldásában. Csütörtökön uniós diplomaták csoportja, közöttük Miroslav Lajcak (szlovák külügyminiszter, Bosznia-Hercegovina volt ENSZ- képviselője), Kijevbe utaztak tárgyalni ukrán politikusokkal. Felmerül a kérdés, hogy Oroszországba miért nem utazik senki.
Talán Ukrajnát vissza lehet rántani a szakadék széléről, még most is, ennyi halott után. Mindenesetre az áldozatok száma ijesztően magas. A jugoszláv háború számos tanulságának egyike az, hogy ha egy országban elkezdődik a szétbomlás, azt már rendkívül nehéz megállítani.
(Figyelő)

Furcsa szövetség?

Ukrajnában furcsának tűnő események történnek. Az atlantisták zsoldjában három különböző irányzat követői alkotnak szövetséget a kormány megdöntése és a hatalom átvétele céljából.  Az EU bérenc Vitalij Klicskó, az USA ügynök Arszenyij Jacenyuk és a neonáci/banderista Szloboda párt vezetője, Oleg Tyahnibok.
Látszólag a három politikai irányzat különböző távlati célokat követ, de mindegyik érdekelt a rendszer megdöntésében. Az EU gazdasági előnyök miatt, az USA a katonai fölényének megtartása miatt, a Szloboda párt pedig oroszellenessége és neonáci soviniszta elképzeléseinek megvalósítása miatt döntött a rendszer elleni erőszakos műveletek mellett. 
Sokakban él még az a téves elképzelés, hogy a cionisták, a természetellenes fajtalankodók és a neonácik között áthidalhatatlan ellentét van, és együttműködésük elképzelhetetlen. Elfelejtik azokat a tényeket, melyek évek óta ezen elképzelés ellen bizonyítékokat szolgáltattak. Több nyugati szélsőjobboldali párt, vagy szervezet vezetője fajtalankodó, és szinte minden nyugat-európai szélsőjobboldali tömörülés részt vett az Izraelben megrendezett konferencián, mely az iszlám veszély ellenes fellépés ürügyével rendeztek meg. Ez egy cionista szellemiségű konferencia volt, ahol teljes volt az összhang és az egyetértés. Ezen nem kell megütközni, mert lényegét tekintve a cionizmus vegytiszta szélsőjobboldali képlet, annak minden elemét a legmarkánsabban jeleníti meg.
A természetellenes fajtalankodás kimondottan az USA antikulturális hadviselésének egyik, talán a legfontosabb fegyvere. Minden olyan együttműködésnek, szövetségnek a leglényegesebb pontja ennek a sátáni szellemiségnek az elfogadása, melyet bárki az USA-val megköt. Klicskó ismert fajtalankodó, és ez csak megerősíti elfogadottságát az atlantisták köreiben. Jacenyuk zsidó, Tyahnibok pedig egy fogyatékos politikai kalandor. Ezek ismeretében már nem kell csodálkoznunk azon a képtelenségnek látszó helyzeten, hogy a neonáci csoportokat izraeli kiképzők készítik fel az utcai harcokra és szabotázscselekmények elkövetésére. Az antiszociális és soviniszta (erősen magyarellenes, a vereckei emlékművet leromboló) Szloboda adja a harcos, brutális alapállású gerincét a lázongásnak, illetve a kialakuló polgárháborúnak. A korlátlan atlantista támogatás, mely biztosítja a zsoldot, az ellátást és a gyógyszereket, lehetőséget ad ennek a szélsőséges, kocsmatöltelékekből álló társaságnak arra, hogy nemzeti hősöknek képzelve magukat, kiszolgáltassák hazájukat az atlantistáknak.
Csakhogy ma már úgy viselkednek, mit egy elszabadult hajóágyú. Veszély jelentenek úgy a szövetségeseikre, mint az ellenségeikre. Egyre gyengül a politikai vezetők, úgy Klicskó, mint Jacenyuk ráhatási ereje erre a társaságra, ezért képesek minden megegyezés kisiklatására, és olyan műveletek végrehajtására, mely óriási katasztrófákat okozhat. Atomerőmű elfoglalása, fegyverraktárak kifosztása, a nemzetgazdaság részleges megbénítása, utak lezárása és különböző erőszakos cselekedetek végrehajtása fémjelzi működésüket. Ezzel egy olyan arculatot képesek megjeleníteni a társadalom elégedetlenkedői előtt, mely vonzó, és ezért napról napra képesek növelni erejüket a hozzájuk csatlakozókkal. Az atlantisták mindezek ellenére kénytelenek pénzzel és eszközökkel ellátni őket, mert nélkülük az egész ellenállás csak egy béna kacsa lenne.
További furcsaság az oroszok érthetetlen tartózkodása. Egyes politikai elemzők szerint ebben szerepe van a téli olimpiának is, de ha a grúziai eseményeket ismerjük, ezt el kell vetnünk. Nagyobb szerepet játszik Janukovics hintapolitikája és erélytelen személyisége, mely mellett az oroszok nem akarják magukat elkötelezni. A kelet-ukrajnai, oroszok lakta térség és a Krími-félsziget még viszonylagos nyugalomban van, annak ellenére, hogy ott is erőteljesen szervezik a militáns csoportokat, önvédelmi jelleggel. Az orosz népesség minden vonatkozásban felette áll a nyugat ukrajnai népességnek, szervezettebb, kitartóbb, rámenősebb. Oroszországnak az orosz népesség megóvása az elsődleges célja, és ezt követi a geopolitikai érdek. 
Szintén furcsaságnak tarthatjuk azt is, hogy a zsidóság vallásos és kulturált része egyre erősebben hallatja hangját a cionista-atlantista műveletek ellenében. Nem csak a Jobbik melletti londoni rabbi tüntetés, vagy a természetellenes fajtalankodás elleni sorozatos fellépésük bizonyíték erre, hanem nagy fenntartással kísérik az ukrajnai eseményeket, különösen az antiszemita-neonáci, újabban EU és USA zsoldban tevékenykedő Szloboda működését.
Úgy az ukrajnai, mint több világpolitikai eseménynek a lényegét azonnal megérthetjük (és már nem is tartjuk furcsának), ha az oroszellenességet nevezzük mindezek kiváltó okának. Az USA, az EU, a cionisták és a neonácik érdek- és érzelmi közösséget alkotnak a degeneráltakkal, a fajtalankodókkal, a szélsőséges iszlamistákkal és minden nemű és fajta söpredékkel Oroszország ellenében. A nagy ellenségeskedés kiváltó okai egyrészt az orosz nép visszatérése a tradicionális világképhez, másrészt az óriási, a Föld végső tartalékainak a birtoklása. Az atlantisták az egyiket meg akarják semmisíteni, a másikat megszerezni. Ukrajna csak egy báb, egy paraszt ebben a nagy játszmában, és ott csak előcsatározás folyik, még nem látható végeredménnyel.
Kassai Ferenc



Vitalij Klicskó, az Ukrán forradalom emblematikus alakja - egy cionista zsidó


Az alábbi képek láttán minden kétségünk eloszlik az ukrajnai gettólázadás kapcsán. Klicskó szerepe ezzel nyilvánvaló. Ez a szeméttombra való, szégyenletes figura korábbi sporteredményeit is porba rántotta a cionista politizálásával.
Hídfő.net | Vitalij Klicskó, az Ukrán forradalom emblematikus alakja - egy cionista zsidó
Hídfő.net | Vitalij Klicskó, az Ukrán forradalom emblematikus alakja - egy cionista zsidó
A következő kép megmagyarázza azt is, hogy miért kell Julia Timosenkót annyira szabadon engedni.
Hídfő.net | Timosenko a siratófalnál
Hadnagy Ármin


Az Európai Unió atomerőmű elfoglalásával kényszerítette térdre Janukovicsot

Péntek este egy Janukovics elnök felelősségre vonását sürgető törvény került az ukrán parlament elé, amit a kormánypárti politikusok terroristák általi megfélemlítésével és ellehetetlenítésével el is fogadtak. A megcsappant számú országgyűlés megszavazta az államfő bűnbakká kikiáltását. Röviddel a törvény elfogadása után Janukovics elhagyta Kijevet, és Harkovba sietett a keleti régiók csúcstalálkozójára.
A felelősségre vonás javaslatát Nyikolaj Rudkovszkij, a Régiók Pártjának egy tagja terjesztette elő.
Korábban a fegyveres terroristák megrohamozták a parlament épületét, a képviselőknek menekülniük kellett az országházból. Azt követően (két nappal ezelőtt) a nyugati zsoldosok elfoglalták a rivnei atomerőművet. Az ukrán államfő utasítására országos terrorelhárítási művelet kezdődött, melynek célja a zsoldosok fegyverellátásának blokkolása és a stratégiai objektumok visszafoglalása.
Pénteken az atlantista ellenzék rendkívüli ülést hívott össze, amin a megfélemlített kormánypárti politikusok már nem jelentek meg (többen közülük azonnal elhagyták az országot a parlament elfoglalása után). A létszámban megfogyatkozott törvényhozás hatalmas ellenzéki többséggel megszavazta a terrorelhárítási műveletek leállítását (az atomerőmű visszafoglalását...), valamint törvényt hoztak arról, hogy a rendőrök önvédelmi célból sem használhatnak fegyvert a nyugati zsoldosokkal szemben. Felbátorodva azon, hogy a 233 kormánypárti képviselőből csak 30 mert megjelenni az összehívott rendkívüli ülésen, az ellenzék megszavazta a rendvédelmi erők kivonását Kijev belvárosából, az államfő jogköreit korlátozó alkotmányhoz visszatérést, valamint a 2004-es narancsos forradalom során börtöne juttatott felforgatók szabadon engedését.
Julia Timosenko ennek köszönhetően szabadlábra kerül, és miután az ellenzék rádöbbent, hogy a politikai vezetés nem tudja kezelni a felforgatást, megszavazták az államfő "felelősségre vonását", azaz bűnbaknak kikiáltását is.
Miközben az atomerőmű elfoglalását titokban tartják a közvélemény előtt, az akciót követően az európai uniós delegáció megjelent Kijevben és kész helyzet elé állították Janukovicsot, aki engedve a terrorista követeléseknek, aláírta a megállapodást. A lengyel külügyminiszter pedig megfenyegette az ellenzéki politikusokat, hogy abban az esetben, ha nem írják alá a megállapodást, "jön a hadsereg és mind meghalnak".
Döbbenetes az a pofátlanság, amivel az Európai Unió és Magyarország is hírzárlatot rendelt el a rivnei atomerőmű elfoglalásáról. Az MTI sokszor néhány perces késéseket is kiküszöbölve képes hozni a homoszexuálisok jogairól alkotott törvényeket, de az atomerőmű két napja van a nyugati zsoldosok kezén, és a magyar médiában azóta nem jelent meg a hír. Egyértelmű, hogy hírzárlatot rendeltek el ezügyben. A nyugati zsoldosok az atomerőmű elfoglalását követően megfenyegették Janukovicsot, hogy ha nem enged a követeléseknek, felrobbantják az atomerőművet. A nyugat által lefizetett ellenzék pedig a megszavazta a terrorelhárítási művelet leállítását, így törvényileg ellehetetlenítették a terroristák elleni fellépést.
Mindezek után a nyugati média az Európai Unió diplomatáinak sikereként tálalja a Janukoviccsal aláírt megállapodást, az atomerőmű elfoglalását sehol nem említik.

http://www.hidfo.net/2014/02/22/az-europai-unio-atomeromu-elfoglalasaval-kenyszeritette-terdre-janukovicsot