2013. március 10., vasárnap

Az orosz ortodox egyház elutasítja az azonos neműek közötti házasságot

Az orosz ortodox egyház szolidaritását fejezi ki mindazoknak, akik Franciaországban és az Egyesült Királyságban az egyneműek közötti házasság ellen tüntettek a bevezetésre váró törvényjavaslatok láttán, amelyek elfogadásával az egyes országok kormányai megnyitják az utat a homoszexuális párok közötti házasság és az örökbefogadás felé. 
A moszkvai pátriárkátus egy angol és francia nyelven is kiadott jegyzékében hangsúlyozza, hogy az orosz ortodox egyház szerint a törvényjavaslatokat a képviselők egy részének akarata ellenére terjesztették elő és figyelmen kívül hagyták az állampolgárok tömeges, nyilvános tüntetéseit. Ezek a döntések az európai társadalmakban a házasság fogalmának teljes kiforgatásáról tanúskodnak – olvasható az orosz ortodox egyház háromnyelvű jegyzékében. 
Ami ennél is nagyobb aggodalommal tölti el a moszkvai pátriárkát, az a homoszexuális párok általi gyermek-örökbefogadásra irányul. Ez hozzásegít a nemek közötti különbségek „elmosódásához” és végleges lemondást jelent arról a szemléletről, miszerint egy férfi és egy nő közös küldetést vállal kiegészítve egymást a családi életben. „A folyamat láttán – hangsúlyozza az orosz ortodox egyház jegyzéke – fontosnak tartjuk azokkal a politikai, vallási és vallás nélküli erőkkel való párbeszédet, amelyek védelmezik a család hagyományos értékeit, felfogásmódját, bemutatását”. 
(Vatikáni Rádió/Magyar Kurír)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése