2013. augusztus 2., péntek

2012. január


Büntető eljárás megindítását követeljük a csaló Dr. Kasler ellen!

A Fehér Kéményseprők Szövetsége az alábbi, László Andrea híres énekes írásából értesülve hozzuk nyilvánosságra, a Dr. Kasler ügyvéd úr bűncselekményeit, mely szerint az összes hozzáforduló devizahiteles pénzét kicsalta! Méga László Andreát is meglopta?

Egyben mélységesen felháborítónak tartjuk és teljes mértékben elítéljük, kérjük a nyomozó hatóságokat és a NAV -ot, hogy haladéktalanul fellépni szíveskedjen a csaló ellen!



Idézzük:



"A rohadék csaló Kasler aki lopja az emberek pénzét!



Kásler Árpádról írja László Andrea



Szeretnék minden adományozót tájékoztatni arról, hogy Kásler által a Mozgalom nevében bevett adományokhoz semmi közöm. Az adomány gyűjtés ezen formájával nem értek egyet, különösen azzal, hogy a karaván körútra szedte be az pénzt, majd bejelentette, mivel nem adtak az emberek eleget, csak ő megy előadást tartani. Ez az én felfogásommal nem összeegyeztethető.

Én adományokat soha nem kértem senkitől, az én elveim szerint, ha valamire van igény, arra kell, hogy legyen lehetőség, az igényt ki kell elégíteni és a pénzért nem egy üres ígéretet, hanem konkrét értéket kell adni. Ilyen értéknek tartom „A haza nem eladó” című lemezemet, és „A haza nem eladó” című filmet, amelyet Mihály készített. A tarhálás az nem az én műfajom!

A mi kapcsolatunk Káslerral akkor ért véget, amikor beszedett egy csomó adományt a karaván körútra és bejelentette, hogy a befolyt adomány nem elegendő a körútra, ezért ő egyedül megy. Mind a mai napig sok levelet kapok csalódott adományozóktól, akik számon kérik tőlem, hogy ha ígértem, akkor miért nem megyek, és mennyi lenne a fellépő díjam, mennyiért mennék. Sokan írják, hogy összeforrt a nevünk és mindenki úgy gondolta, hogy amit Kásler tesz, azt együtt tesszük. Többen írták, hogy Kásler azzal indokolja, hogy nem megyek, mert nem tudja kigazdálkodni a fellépői díjamat!!!!! Minden kérdezőnek egyértelműen szeretném kijelenteni, hogy SOHA semmilyen nemzetei értéket képviselő rendezvényen fellépői díjat nem kértem! Ha hangosítást kellett vinnünk, azért sem kértünk soha semmit! Amennyiben távolabbra kellett szállítani a felszerelést, az esetben előfordult, hogy kértük, a szállítást oldják meg. A meghirdetett KARAVÁN KÖRÚT MINDEN FELTÉTELE az adományok nélkül is ADOTT VOLT!!!!! Terveink szerint a körúton eladott lemezekből fizettük volna a költségeket. A körúthoz szükséges autó is rendelkezésre állt és áll ma is. Kásler igazi problémája a körúttal az volt, hogy ha több előadó is beszél, ő elveszíti egyeduralmát, ezt az egója nem engedte meg.

A legutóbbi cikkeim óta sok levelet kapok BAÉSZ károsultaktól, akik arra panaszkodnak, hogy Kásler rászedte őket, hogy lépjenek be a BAÉSZ-be komoly éves tagdíj mellett, ezért cserébe azt ígérte, hogy megvédi őket a bankokkal szemben, jelentős ügyvédi díjakat is felszámolt nekik, de Dr. Kásler úrral való kapcsolatukban még a bírósági illetéket is elveszítették. Egy károsult írja, hogy neki 200 ezer forintjába került, hogy megismerte az ügyvéd urat.

Nem tudok mit kezdeni ezekkel a levelekkel, mert nem tudom a valóságtartalmát, de tudomásom szerint Árpád nem doktor és nem ügyvéd, még csak nem is jogász. Az, hogy kitanulta a jogászkodást és mára már neves jogászokkal vitázik, az nem tudom, mire jogosítja fel, de amennyiben a levél írói vállalják a levelük tartalmát, akkor az nyilvánosságot követel, mert bűnösök között cinkos, aki néma.

Egy biztos, hogy én ezekből az adományokból soha nem kértem és nem is kaptam!!! Én az eladott lemezeim árát kértem, mivel azt én akkor adtam volna a mozgalomnak, ha megyünk a karaván körútra, így nincs miért adni. Káslert írásban már felszólítottuk, hogy számoljon el a Mozgalomnak végzett munkákkal, mivel kitett a saját Mozgalmunkból, amit 2010-ben mi indítottunk útjára Mihállyal. Mihály a filmeket a mi Mozgalmunk részére készítette és nem valaki nárcisztikus hajlamainak kielégítésére. Amennyiben ő ezt így gondolja, akkor mi nem társak vagyunk, mint azt gondoltuk, hanem károsultak, akiket valaki meglopott. Azt hirdeti, hogy a lemezemet a mozgalom pénzéből csináltuk. Ez éppen olyan hazugság, mint a legtöbb, amit előad. A lemezemet 2010-ben készítettük, annak 9 millió forint volt a költsége és ebbe Kásler egy forintot sem adott, 2010-ben még nem is ismertem, de valószínű, ő sem minket. A Youtube-on meg lehet nézni, mikor tettük fel „A haza nem eladó” című dalt, vagy az „Ébredj álmaidból” című dalunkat. A közmondás magáért beszél: a hazug embert hamarabb utolérik, mint a sánta kutyát.

A Mozgalom pénzéről annyit, hogy az április 21-i Hősök terén megtartott rendezvény megvalósításához Mihály felvett 3 millió forint kölcsönt, amelyet nekünk kell most visszafizetni. Arra számítottunk, hogy a körút alkalmával eladunk annyi lemezt, hogy rendezni tudjuk a tartozást, Kásler ezzel az adóssággal itthagyott bennünket. Amikor szóba hoztuk, azt üzente, hogy kufárok vagyunk és feltette az oldalára „Kufárok! A haza nem eladó”. Sajnálom, hogy támogatást adtam valakinek ahhoz, hogy emberek sokaságát megtévesztve, elvegye a pénzüket és még ráadásul, azt hirdesse, hogy ők a hibásak, mert nem adtak eleget. Nem tudom ki a kufár, ezt döntse el mindenki a maga ízlésének megfelelően.

Úgy gondolom, az nyissa ki a száját ez ügyben, aki kinyitotta a pénztárcáját, amikor azt kellett. Mert könnyű a máséval csalánt verni, mindenki próbálja meg a sajátjával. Aki azt írja, hogy belőlem a sértődöttség szól, az talán ne felejtse el, hogy a februári Kossuth téri rendezvény sem jött volna létre, ha mi nem adjuk hozzá a kb. 500 ezer forint értékű munkánkat. A HŐSÖK TERÉről pedig már nem is beszélve, mert lehet, hogy voltak adományozók, akikről mi nem tudunk, de azt pontosan tudjuk, hogy az ÖSSZES SZÁMLÁT MI FIZETTÜK ki!!!!!!!!, még Kásler egy korábbi adósságát is!!!

A Mozgalom nevében a körútra begyűjtött adományokból Kásler kifizette a BAÉSZ 5 alkalmazottjának elmaradt fizetését. Kérdezem én, mi közöm nekem a BAÉSZ alkalmazottjainak fizetéséhez, amit a nevemben is bevett adományokból fizetett!!!!! Hogy a BAÉSZ mire tart 5 alkalmazottat, azt neki kell tudni, de a Mozgalom tudomásom szerint egyet sem tart! Az 5 alkalmazottból az egyik a felesége, a másik ő maga és még három, aki őket kiszolgálja, és ezek után nem elég a bevett adomány a karaván körútra. Ne legyen hányingerem? BEENGEDTÜK A HÁZBA, MAGÁVAL VITTE, AMIT TUDOTT, MAJD KIVERT A HÁZBÓL „A HAZA NEM ELADÓ” MOZGALOMBÓL!

Ez az írás a dolgok anyagi vetületével foglalkozik, ami a szellemiséget és a megfelelő irányt illeti, azzal kapcsolatban hamarosan nálam illetékesebbek készítenek tanulmányt, természetesen azt is közzéteszem. A dolgok anyagi vetületénél jóval súlyosabb az a kár, amelyet a rossz iránnyal okoz.

Isten áldásával, László Andrea "

1 milliárdot számlázott lakossági ügyfelének, – a pofátlan multi gázszolgáltató

Főgáz ügyfélszolgálat az Árkádban

Káosz, – etikátlanság – és „ügyfélbarát” – alapállás a gázszolgáltatóknál

- Foghegyről kioktatás – Hazudozás – Hamis számlák – Lenyelt és vissza nem fizetett túlfizetések – Könyvelési káosz – És egy gyöngyszem: Fizetési felszólítás, számla nélkül! –  Végül a csattanó; az 1 milliárdos fizetési felszólítás…

…”A számlájukban feltüntetett tételeken csak akkor tudok elmenni, ha leteszem a földre…”

Akiket meglepne, hogy jelen összeállításunk a Kék rovatunkban kapott helyet, azok számára elmondjuk, hogy mivel eddig nem foglalkoztunk célirányosan a fogyasztóvédelemmel, ezért nem terveztünk ilyen rovatot, azonban úgy véljük, hogy az alábbi, csokorba szedett olvasói tapasztalat nagyon is jól illik a Kék rovatunkba.
Több olvasónk, már régóta hadiállapotban áll különböző külhoni multi „szolgáltatókkal”, melyek a magyarokon ugyanúgy élősködnek, – mint a hazánkat immáron több mint húsz éve fosztogató, külföldi tulajdonú bankok.
Az alábbiakban részleteket közlünk ügyfél panaszokból, ami híven tükrözi a Főgáz, a Tigáz, és más gázszolgáltatók által képviselt színvonalat, és gyakorlatot, amely az ügyfél félrevezetésére, kifosztására és felbosszantására tökéletesen alkalmas.
Először is lássunk az „ügyfélbarát” és „etikus” hozzáállásról két élményt
…”Az ügyintézés során meglehetősen felháborító elbánásban részesültem. Kelletlen ügyintézőjük, annak ellenére, hogy kezébe adtam a banki utalást igazoló számlakivonatot, először még utána sem akart nézni, hogy mikor kapták meg, és hová könyvelték az összeget. Majd foghegyről kioktatott, hogy rossz bankszámlaszámra utaltam, vagy rossz ügyfélkódra. Javasoltam, nézze meg a kezében lévő kivonatot, mert azon látszik, hogy nemcsak hogy jó számra utaltam az összeget, hanem a közleményben is korrekten adtam meg az ügyfélkódot. Ezután a számítógépéhez fordult, és nem szólt semmit, én várakoztam egy ideig nyugalommal, de mintegy 5 perc elteltével megkérdeztem, hogy akkor most mire várunk még? Válasza az volt, hogy akkor most azt akarom, hogy utánanézzen? Mondtam, természetesen, hiszen azért jöttem. Ezt követően ismét a gépéhez fordult, és közölte nem találja. Pont. Miután egy ideig hiába vártam a folytatásra, megkérdeztem, hogy akkor most mi lesz? Válasza: majd utánanéz és 10 napon belül értesít. Elnézéskérés semmi! A címemet tudta, a telefonszámomat megadtam.
Jó nagy átverés volt az egész, mert értesítés mind a mai napig nem érkezett sem telefonhívás, sem levél formájában.”
…”Mikor rátértünk a bediktálás alapján történő számlakiállítás rendezésére, az “ügyintéző” a számítógépébe temetkezett, jó 15 percre, anélkül, hogy tájékoztatott volna, minket, hogy mi is történik.
És ekkor ért minket a meglepetés, melyen láthatóan remekül szórakozott az ügyintézőjük.
Ugyanis kárörvendő vigyorral a képén a kezünkbe nyomott két számlát.
Közel százezer forintról, azzal, hogy akkor ezt most itt helyben fizessük ki. Az egyikből az derült ki, hogy egyszerre 160 ezer forintos tartozásunk lett, holott addigra már minden számlánk ki volt fizetve.
Miután meglepetésből magunkhoz tértünk érdeklődtünk, hogy mivel 4 hónappal ezelőtt rendeztünk minden elmaradást, akkor most ez a két számla mi alapján készült, közölte, hogy ezek a számlák az óraállás különbsége miatt vannak, (mármint az általuk becsült, és amúgy rendszeresen évente le is olvasott óraállások alapján) valamint a késve fizetett összegek kamatai. (amit egyébként több évre visszamenőleg szedett össze a 2 forintos tételektől a 200 Ft-os tételekig). Durván 1200m3 gázfogyasztást számolt ki, vagyis az eltelt 4 hónapra a közel az egész éves beállított fogyasztást számolta…”
Most jöjjön a gázszolgáltatók által megvalósított káoszról néhány „csemege”
…”Úgy tapasztaltam, hogy a Főgáz össze-vissza könyvel, az egyik fogyasztási helyről a másikra. Ez teljességgel áttekinthetetlenné teszi számomra (sőt, – mint kiderült – a Főgáz számára is!) a számlázás menetét, a számlák és azok lekönyvelésének követhetőségét.”
…”A túlfizetésemet rákönyvelték egy másik fogyasztási helyre kibocsájtott számlára.”
…”Ezért ez a 13.730Ft így vagy úgy de „lógó” tételként kellett, hogy megmaradjon a továbbiakban. Mert sem időszaki befizetésként, sem rész-számla értékként nem tüntették fel egyetlen korábbi számlájukban sem. Kérdésem, hogy akkor végül is melyik számlában realizálták ezt a „lógó” összeget?”
…”A késedelmi kamatokra jogszerűtlenül 9 évre visszamenőleg! nagy hirtelen egy számlát küldtek, ezt a számlát reklamációmig nem vizsgálták felül, és nem is vonták vissza. Amikor törölték, akkor viszont a pénzt nem küldték vissza, hanem átkönyvelték valami más fogyasztási helyre, melyről szintén nem tájékoztattak!”
…”Szeretném tájékoztatni, hogy Steidl úr az általa küldött levélben melyhez csekket is mellékelt arról informált, hogy folyószámlához tartozó kintlévőség 4.530Ft, amit befizettem, januárban, s amelyet feltehetőleg ismét téves folyószámlára könyveltek.”
“Össze-vissza változtatják a befizetési időpontot, ugyanakkor a bediktálási időpontjában rugalmatlanok (adott határidőn kívüli bediktálást egyáltalán nem vesznek figyelembe még a következő hónapban sem) a fizetési határidőket viszont akár 27 nap különbséggel határozzák meg. Ezzel eleve generálják a késedelmes fizetést egy banki állandó megbízásos utalás esetén, mely mindig a hónap ugyanazon napján történik.”
…”A kiállított sztrono számlák jó nagy mínusz összegekről szólnak, azonban ezeket a negatív számlákat visszafizetés sosem követte. Feltehetőleg a könyvelésük egyenlegbe hozása volt a cél, míg a pénzt pedig „elfelejtették” visszautalni.”
“Most sem vették figyelembe a leadott óra állást, hanem a megelőző, óraállással kalkuláltak, ahogy a februári számlában is! Így viszont 0m3 fogyasztással kellett volna számolniuk, és nem 198m3-el! Ebben a hónapban túlszámlázták a fogyasztást.”
…”Összeadva, az önök által leszámlázott fogyasztás és tényleges óra állás alapján általam bejelentett fogyasztás LÉNYEGESEN, majd 2.000m3-el eltér egymástól.”
…”Ebben a számlában 14.220-as óraállással számoltak, de én ilyen óraállást sosem diktáltam Önöknek, ezt honnan szedték?”
…”A május havi számlán 174.192 Ft hátralékot tartottak nyilván, de nem tudom megállapítani, hogy ezt miből és hogyan találták ki.”
….”A számla összege 10.715 Ft-ként lett feltüntetve és 21.650 Ft-ot le is mínuszoltak, de ezt az összeget, sehol sem találom, és ilyen összeget nem fizettem önöknek. Ezt honnan vették?”
…”Ráadásul időszaki beérkezésként 48.000 Ft-ot is feltüntettek, amiről szintén nem tudom megállapítani, hogy milyen befizetéseket számítottak bele.”
…”Bár a csekk „érvénytelen” összegről volt kitöltve, vagyis nem tartalmazott pénzösszeget, egyenlegként mégis 11.690 Ft tartozást hoztak 05. 25-i időponttal, pedig eddigre a 22.070 Ft-ot már 05. 09-én befizettem, tehát ezt már meg kellett kapniuk, de ennek a nyomát sem találom a számlájukban. Az ott negatív előjelű tételek ezzel nem egyeznek.”
…”Érvénytelen” összegről kiállított csekket küldtek ismét, és 136.180Ft-ot jeleztek időszaki befizetésként. Ám a számla kiállításáig már minden korábbi csekket kifizettem. Új egyenlegként meg 12.440 Ft-ot számoltak. Ezt hogy sikerült kihozni?”
…’A 8. és 11. hónapra elfelejtettek számlát küldeni, ahogy a sztorno számlákat sem küldték meg. Csak fizetési felszólítást! Ezért erre a számlára késedelmi kamatot felszámítani nem csak etikátlan, de jogszerűtlen is volt, másrészt azt sem tudom, hogy milyen óraállással és fogyasztással számoltak. De az nyilván ki fog derülni, amint megküldik a számlát.”
…”Az októberi számlában lenullázódott minden. Ami végre jó lenne, csakhogy az Önöknél uralkodó káosz miatt egy csomó felsorolt számlatétel eredetét nem tudom beazonosítani”
…”E tapasztalatokon okulva, a jövőre nézve megtettem a szükséges lépéseket a gázfogyasztás számlázásával megbíztam a T-Home-ot. Szeretném, ha úgy kerülne át a számlázás ügyintézése a T-Home-hoz, hogy ne kelljen a továbbiakban visszamenőleg is reklamációval foglalkoznunk.”
fogaz_koveteles_20130801…”A számlájukban feltüntetett tételeken csak akkor tudok elmenni, ha leteszem a földre…”
Ezek után pedig itt a csattanó:
A Főgáz kiszámlázta egyik ügyfelének, – tán az egész ország évi gázfogyasztásának megfelelő összeget, – egész pontosan: 1.000.007.785Ft-ot, – mint tartozást! Az ügyfél, – ahogy írja, – nem céges, hanem egyszerű lakossági fogyasztó, s nem érti a dolgot.
Nos, mi sem!
Reméljük, a gázszolgáltató nem fogja ennek ürügyén elárvereztetni mindenüket.
Szegedi Bori – Szabad Riport Tudósító Iroda
A szerkesztő utólagos megjegyzése: Úgy látszik, egyre jobban vérszemet kapnak a fosztogatásban! - 2 éve még csak százezreket követeltek a lakossági ügyfelektől…

Rendkívüli Közlemény – Nemzetgyűlés


A Haza Nem Eladó
2013. augusztus 1-jén 11:00 órakor a Teve utcai Rendőr-főkapitányságon bejelentettem 2013. augusztus 19-én 09:00 óra és 2013. augusztus 20-án 21:00 óra közötti időre, a Budapest,XIV. kerület Regnum Marianum kereszthez (Hősök terétől öt perc gyalogút) összehívásra kerülő Nemzetgyűlést azzal, hogy amint nyilvánossá válik, az augusztus 20-i hivatalos állami ünnepség helyszíne, a tömeg szervezett formában átvonul és csatlakozik az ottani tömeghez.
Az ellenünk cselekvők és szervezkedők megtévesztésére, kénytelen voltam meghirdetni azt, hogy az április 21-én, húszezer ember részvételével megtartott „Összefog A Nemzet” Gyülekezőn augusztus 17-re kihirdetett Nemzetgyűlést október közepén fogjuk megtartani. Mint Önök is értesülhettek róla, politikai pártok már megtették az előkészületeket, hogy őszire rászervezzenek, addig a „jól megérdemelt” szabadságaikat töltik az „elitek”.
Így cselekedve minimálisra csökkentettük az ellenünk szervezőknek az esélyeit. Mint tudhatják Önök is, április 21-re, könnyebb támadási felületet biztosítottunk, mert elegendő idejük volt rá, hogy ránk szervezzenek több eseményt is, illetve az Adj Gázt motoros felvonulást, megpróbálták összemosni a mi Gyülekezőnkkel és a Hősök terén lévő fegyelmezett, jogkövető magatartást folytató magyar állampolgárokat neonáci tüntetésnek igyekeztek feltüntetni.
Az elmúlt hónapok eseményei azt bizonyítják, hogy rohamosan felgyorsították a kilakoltatásokat és végrehajtásokat. Addig, míg korábban több év is eltelt egy végrehajtás foganatosítására, ez most lecsökkeni látszik három hónapra. Olyan méreteket öltött a magukat betegre aggódók és az országból elmenekülő kifosztottak száma, hogy tovább nem halogathatjuk a Nemzetgyűlés összehívását.
A Felvonulási Téren a Regnum Marianum kereszt mögött ideális helyet választottunk. Óriás fák árnyékában, védve leszünk a tűző naptól mindaddig míg a kritikus létszám felfejlődik. Ez a végső esély, hogy a népakarat érvényt szerezzen a jognak és a jogállamiságnak. Február 9-től hosszú utat tettünk meg. Rengeteg tapasztalatot szereztünk és felismertük, hogy sokan vannak akik látszólag nemzetmentésben gondolkodnak, de valahogy mégis az uszítást és a megosztást táplálják. Viszont rengeteg tisztességes ember tudott ez idő alatt egymásra találni, akik képesek lesznek érvényt szerezni akaratuknak. Minket nem a bosszú hajt, nem valaki és nem valami ellen jött létre A Haza Nem Eladó Mozgalom, hanem valamiért. Ez a méltóságukért, a jogbiztonságért és a jogállamiságért kiálló emberek békés forradalma lesz.
Csak Önök tudják elérni azt, hogy a tudatos kritikus létszámú tömeg létrejöjjön. Sok mindent megtettünk eddig a cél érdekében, de egy valamit mi sem tudunk megtenni. Azt, hogy más helyett is ott legyünk. A Nemzetgyűlés létszámától, az ott megjelentek tudatosságától és elszántságától függ az, hogy azonnali hatállyal véget vetünk-e a kifosztásunknak. Nem csak a „devizahitelesek” kifosztásáról van szó, hanem a kisvállalkozók, a munkavállalók kifosztásáról, Magyarország kirablásáról. Arról, hogy van egy réteg Magyarországon, aki törvényen felülinek gondolja magát.
Aki eljön az maradjon is ott éjszakára, maradjon ott addig, ameddig szükséges, addig míg felfejlődik a kritikus tömeg. Az aki úgy gondolja, hogy lelkiekben elég velünk lenni, az önmagának hazudik elsősorban. Mindenkinek el kell jönni! A vidékieknek kell megmenteni az országot, mindaddig míg a fővárosiak is csatlakoznak. Puskás Ferenc annak idején megmondta, „kis pénz kis foci, nagy pénz nagy foci.” Puskás után szabadon, „kis támogatottság kis eredmény, nagy támogatottság nagy eredmény.” Hát tegyenek róla, hogy nagy eredmény legyen.
Az események egyre inkább felgyorsulnak, ezzel egy időben a személyemet ért nemtelen támadások száma és mértéke is. Ez teljesen normális egy nem normális világban. A hatalom nem tud mit kezdeni egy tiszta mozgalommal, a törvények mellettünk állnak. Marad a lejárató hadművelet. Minden előadásomon elmondom, hogy egy órát biztosítok kérdések feltételére, (kivétel, ha két előadás van egy napon és kevés az idő közöttük) bárminemű kérdést feltehetnek, a legintimebbtől a pénzügyekig. Nincs mit és nem tagadok semmit. A közelmúltban közzétették, hogy CIA ügynök vagyok, azért éltem Amerikában hat évig. Én tényleg ügynök, a magyar nemzet ügynöke vagyok, ha lehet így fogalmazni. A művésznő által közzétettekre, annyit reagáltam, hogy őrizzék meg a méltóságukat, mert ha azt elveszítik semmijük sem marad. Ami a doktori címet illeti, sohasem használtam, nem vagyok az és kiráz a hideg tőle, ha az adósok ledoktoroznak. Szerintem a természetes józan ész többet ér bárminemű címnél. Nem tartok attól, hogy alaptalan, értelmetlen és igaztalan állítások veszélybe sodorják a Mozgalmat, mert amit abban a levélben olvashatnak, nélkülözi az igazság szikráját is. Csak sajnálatomat tudom kifejezni miattuk, mert ettől sokkal többre lettek volna érdemesek. Aki erre meginog, az nem állt biztos lábakon, ez is egy szűrő, a természet rendje működik. Arra kérem Önöket is, hogy őrizzék meg higgadtságukat és csak tisztességgel, méltósággal válaszoljanak az ilyen kirohanásokra, ha válaszolnak. Csak bízni tudunk abban, hogy egyszer mindenki visszatalál a jó és helyes ösvényre, mi várni fogjuk az eltévelyedetteket is.
A további értesítésig mindenki vegye ki a részét és hirdesse, hogy 2013. augusztus 19-én 10:00-tól, több napon keresztül, NEMZETGYŰLÉS lesz Budapesten, kezdjék meg a buszok szervezését, hogy azok is eljussanak, akik már teljesen ki lettek fosztva.
Tisztelettel, Kásler Árpád.
Folytatás a kaslerarpad.hu-n
http://kaslerarpad.hu/?p=4328

Snowden belépett Oroszországba

Több mint egy hónapnyi várakozás után elhagyta a moszkva-seremetyjevói repülőtér tranzitját az amerikai titkosszolgálat szivárogtató volt munkatársa, Edward Snowden és belépett Oroszországba.
Snowden belépett Oroszországba
Több mint egy hónapnyi várakozás után elhagyta a moszkva-seremetyjevói repülőtér tranzitját az amerikai titkosszolgálat szivárogtató volt munkatársa, Edward Snowden és  belépett Oroszországba.
A volt titkosszolga, a titkos adatgyűjtésről szivárogtató Edward Snowden több mint egy hónapot töltött a moszkvai repülőtér tranzitjában, ám most megkapta az orosz bevándorlási hivataltól a szükséges dokumentumokat és elhagyhatta a repteret – mondta ügyvédje, Anatolij Kucserena csütörtökön az Interfax hírügynökség jelentése szerint.A moszkva-seremetyjevói reptér egyik képviselője azt mondta a Reutersnek: Snowden beutazott Oroszországba.
snowden ügyvédje az orosz hatóságok által kiállított papírokat mutatja forrás: rt russian / youtube
Snowden ügyvédje az orosz hatóságok által kiállított papírokat mutatja
(Forrás: RT Russian)


Köszönetet mondott az ideiglenes menedék biztosításáért Oroszországnak Edward Snowden, aki csütörtökön ismeretlen helyre távozott a moszkvai Seremetyjevo repülőtér tranzitvárójából. Az amerikai kormány csalódottságának adott hangot.
Snowden megköszönte, majd eltűnt – az Obama-kormány csalódott
Az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) titkos adatmegfigyeléseit leleplező informatikus egy évre kapott menedéket az orosz hatóságoktól, de ez elvben meghosszabbítható. Snowden nyilatkozatát a WikiLeaks internetes leleplező portál közölte londoni keltezéssel közölt, csütörtök délután. Az amerikai informatikus élesen bírálta az Egyesült Államokat. Szerinte az elmúlt nyolc hét bizonyította, hogy az amerikai kormány nem tartja tiszteletben az Egyesült Államok jogrendjét, illetve a nemzetközi jogot. Végül azonban az igazság győzött – tette hozzá.
Az ITAR-TASZSZ orosz hírügynökség jelentése szerint a Snowdennek nyújtott ideiglenes menedékért köszönetet mondott az orosz hatóságoknak a WikiLeaks is.
Snowdennek 39 napon át sikerült elkerülnie az őt üldöző újságírókat. Értesülések szerint egy taxiban hagyta el a repülőteret, észrevétlenül. Az orosz hírügynökség szerint vele volt a WikiLeaks egyik jogásza, Sarah Harrison is.
A hírügynökség egyik forrása azt közölte, hogy a határőrizeti szervek az orosz Szövetségi Migrációs Szolgálattól megkapták azokat a dokumentumokat, amelyek alapján Snowdennek joga van az Oroszországi Föderáció területén tartózkodni.
A férfi több mint egy hónappal ezelőtt érkezett Moszkvába Hongkongból, ezután ideiglenes menedéket kért az orosz hatóságoknál.
Az amerikai informatikust segítő orosz ügyvéd, Anatolij Kucserena azt mondta, hogy Snowden a repülőtérről biztonságos helyre távozott. Hozzátette, hogy ügyfele nem tervezi elhagyni Oroszországot, és nem akar Latin-Amerikába utazni. Korábban Venezuela, Bolívia és Ecuador is menedéket ajánlott Snowdennek.
Az ügyvéd arról is beszélt, hogy Snowden bárhol élhet Oroszországban, ahol csak szeretne, és nem akar valamelyik moszkvai nagykövetségen elrejtőzni.
Kucserena a Rosszija 24 televízióban arra célzott: Oroszországban élő “amerikai barátok” segíthetik kezdetben Snowdent, és feltételezte, hogy “egy lakásban vagy egy szállodában” verhet tanyát védence. Megmutatta a Snowdennek kiállított, ideiglenes menedéket biztosító dokumentumot is, amely 2014. július 31-ig érvényes, és tartalmazza a menekült fekete-fehér fényképét is.
snowden ügybédje az ideiglenes menedéket biztosító dokumentummal
Orosz jogvédő szervek úgy vélték, hogy miután Snowden megkapta az ideiglenes menedékjogot, már nem adhatják ki az Egyesült Államoknak, ha Washington ragaszkodna is ehhez. A törvények értelmében az ideiglenes menedék megvédi az amerikai informatikust attól, hogy akarata ellenére visszaszállítsák abba az országba, amelynek állampolgára, illetve ahol állandó lakhelye van. Az amerikai kormány csalódottságának adott hangot amiatt, hogy Oroszország menedéket nyújtott Edward Snowdennek. A Fehér Ház csütörtöki állásfoglalásában közvetve utalt arra, hogy a történtek miatt Barack Obama elnök lemondhatja szeptemberre tervezett moszkvai találkozóját Vlagyimir Putyin elnökkel.
Jay Carney szóvivő azt mondta: “az amerikai kormány szerencsétlen fejleménynek tekinti a történteket, és mélységesen csalódott”.
Arra a kérdésre, hogy a Snowden számára biztosított menedékjog érinti-e a Putyinnal való szeptemberi csúcstalálkozóra vonatkozó döntést, a szóvivő úgy válaszolt: “tanulmányozzuk a csúcstalálkozó célszerűségét”.
Washingtoni értesülések szerint a Snowden-ügy miatt bizonytalanná vált az a “2+2-es” találkozó is, amelyet jövő hétre terveztek az amerikai fővárosban a két ország külügy-, valamint védelmi miniszterének részvételével. Erre utalt csütörtöki sajtótájékoztatóján a külügyminisztérium illetékese.
Az ITAR-TASZSZ orosz hírügynökség által idézett amerikai tisztviselő azt mondta, hogy az Egyesült Államok ennek a találkozónak a célszerűségét is tanulmányozza. Hozzátette ugyanakkor, hogy végleges döntés még nincs. Orosz források szerint a “2+2″-es találkozót eredetileg augusztus 9-re tervezték.
Jurij Usakov, Vlagyimir Putyin elnök külpolitikai tanácsadója korábban Moszkvában igyekezett kisebbíteni az orosz lépés hatását Moszkva és Washington kapcsolataira. Kijelentette: a Snowden körül kialakult helyzet nem annyira súlyos, hogy befolyásolja a két ország viszonyát. Oroszország abban érdekelt, hogy fejlődjenek a kétoldalú kapcsolatok – tette hozzá.
(MTI)
Miközben az ENSZ polip Agenda 21 karjának az élet szinte minden területét fojtogató szorítása egyre nyilvánvalóbban megmutatkozik a zöld mozgalomban, látnunk kell, hogy ez a kar is csupán az éhes száj táplálásának egyik eszköze. A kar egy üzenetet hordoz, amelynek legfőbb célja álomba ringatni vagy álomban tartani az embereket, belesulykolva az agyakba, hogy a probléma nem lehet egyéb, mint az, amit egyedül a kívánt és felkínált megoldás számolhat fel.
Az Agenda 21 valójában egy sokkal átfogóbb terv, mint amit a folyamatosan hangoztatott törekvések a termőföld magántulajdonának eltörlésére, a források korlátozására, a vagyon újraelosztására, a társadalmi igazságosság megvalósítására vagy bolygónk „visszaszolgáltatására” a természetnek sejtetni engednek.
Azt kérdezik mi ez a probléma?
Az ENSZ tudósai, az IPCC tagjai, a NASA és számos szervezet hirdeti évek óta az ember által előidézett globális felmelegedés és számos egyéb környezeti probléma legtöbbször vélt, néha valós, de sokszor eltúlzott súlyosságát.
A döntés végleges. A probléma mi magunk vagyunk. Az új ellenség maga az ember vagy más szóval a túlnépesedés. A megoldás pedig az Agenda 21.
Tehát, hogy értsük miről is van szó: Ha tudjuk, hogy a cél az ember elpusztítása, nyilvánvaló, hogy a háttérhatalom, illetve a mögötte rejlő erők, az embert fogják feltüntetni, mint minden probléma okozóját, hogy megoldásként a föld népességének drasztikus csökkentését kínálhassák fel. A harc az emberi lelkekért folyik.
A fenntarthatóság a túlnépesedés mítoszból ered, ami az elmélet szerint 2050-re elpusztítja a földet. Ha egy csoda folytán a széndioxid kibocsátás nullára esne, a földet sanyargató csapás, az ember, akkor is megmaradna. Újból és újból a szánkba rágják, nehogy elfelejtsük.
Az ENSZ Globális Biodiverzifikáció Felmérés Jelentés (Heywood & Watson, 1975, évente frissítve, 773. oldal) azt javasolja, hogy a világ népességét 1 milliárdra kell csökkenteni a nyugati életforma fenntarthatóságának érdekében. Az ipar felszámolásával (az 1765-ös viszonyokat megelőző szintre esve vissza) pedig egy 4-5 milliárdos parasztnépességet is elképzelhetőnek tart.
A jelentés egyértelműen kimondja: „a népességnövekedés túllépte a bioszféra kapacitását.”
Az ENSZ szerint a föld népessége 2050-re elérné a 10,8, 2100-ra pedig a 15,8 milliárdot, amihez szerintük az élelmiszertermelést 100 százalékkal kellene növelni, a vízhiányról nem is beszélve.
Erre első alkalommal Thomas Malthus figyelmeztetett, aki úgy gondolta, hogy a föld 1890-re kifogy az ételből és megoldásként azt javasolta, hogy rontsanak a szegények életkörülményein, ezzel segítve elő a magasabb halálozási arányt. Az azóta eltelt több mint 120 évben a dátumot rendszeresen módosították, a módszerek pedig finomodtak.
Olyan ez, mintha az áldozatot vádolnánk a bajért a támadó helyett. Ezzel elterelik a figyelmet az igazi problémáról: a diszfunkcionális világrendről, ami nem az emberiséget és a népességet fenntartani képes elveket támogatja.

A globális felmelegedés kitűnő eszköze a népességcsökkentésnek. A propaganda szerint a hőmérséklet emelkedés megállításához a széndioxid kibocsátásnak azonnal nullára kellene esnie. A föld növekvő népességének tápláláshoz azonban nem kevesebb, hanem több széndioxidra van szükség. Ebből kiindulva a háttérhatalom egyre gyakrabban és egyre nyíltabban hangoztatja, hogy az egyedüli megoldás erre a dilemmára a föld népességének drasztikus csökkentése.

Ezek ma már nyilvános törekvések, amelyeket rendre megtalálunk az ENSZ, a NASA, a Royal Society, az Amerikai Tudományos Akadémia és hasonló szervezetek dokumentumaiban (link, link, link). Bárki elolvashatja őket, csak a vak nem látja, hogy mi történik. Sajnos azonban pontosan ez a probléma: a legtöbb ember hiába néz, mégsem lát, illetve tagadásban él.

Az ENSZ Agenda 21 fenntartható fejlődés programjának lényege tehát, hogy mi emberek nem vagyunk fenntarthatók.

Ebből kiindulva a megoldás csupán egyvalami lehet: a népességcsökkentés.

Mivel tehát a népességcsökkentés maga a cél, a probléma csakis a túlnépesedés lehet.

A kör bezárul.

„Ti az ördög atyától valók vagytok, és a ti atyátok kívánságait akarjátok teljesíteni. Az emberölő volt kezdettől fogva, és nem állott meg az igazságban, mert nincsen ő benne igazság. Mikor hazugságot szól, a sajátjából szól; mert hazug és hazugság atyja.” – János 8:44
Ajánlott videók a témában:
Túlnépesedés mítosz
Van elég étel a földön
Agenda 21 – A fenntartható fejlődés igazi arca dióhéjban
A nagy globális felmelegedés svindli
Forrás: Activist Post, esa.un.org

2013. Magyar vállalkozói körülmények – alulnézetből

Állatpatika képünk illusztráció

…”Hasonló vállalkozói sorsokkal naponta szembesülünk, tudomásunk van olyan esetekről, ahol a tisztességtelen vállalkozói körülmények okozta stressz agyvérzéshez, szívinfarktushoz, vagy öngyilkossághoz vezetett, vagy fűtetlen lakásaikban vészelik át a telet.

Ezek a 15-20 év tapasztalatát maguk mögött tudó vállalkozók jellemzően nem azért mentek csődbe, mert ügyetlenül vezették a cégüket, esetleg nem jól mérték fel az üzleti kockázatot. Ma Magyarországon mikro és kisvállalkozó családok tömegei élnek azzal a tudattal, hogy egy kifizetetlen számla, tisztességtelen megrendelő miatt bármikor csődbe mehetnek és ez a csőd egyben magánvagyonuk elvesztését, évek kemény munkájával létrehozott életminőségük drasztikus visszaesését is jelentheti.

Nincs statisztikai adat arról sem, hogy a magyar vállalkozási környezet lezüllésének évei alatt hány vállalkozó család veszítette el önhibáján kívül az egzisztenciáját, mi történt velük, a csőd után talpra tudtak-e állni, vagy helyrehozhatatlanul kisiklott az életük?…”

***
“…Tárgyalási idő még nincs kitűzve az elmúlt 8 hónap alatt, havonta érdeklődőm. Egyebet az ügyről nem tudok, nem tájékoztattak, mintha nem is én tettem volna a feljelentést. Próbáltam megkeresni azokat, akiket szintén megkárosított.
Kértem, lépjünk együtt, hátha többre megyünk. Mindenhol nemleges választ kaptam. Nem hisznek benne, hogy valaha is lesz ebből valami. Úgy nyilatkoztak: Nem ez az első eset, és még soha nem sikerült pénzükhöz jutni, csak az ügyvédre elment egy csomó pénzük. Nem látják értelmét, nem is értik én miért nem adom már fel. Azért mert akkor az életet kell feladni. Az igazságba vetett hitemet. Bár egyre inkább úgy érzem, nekik van igazuk.
De hátha nem, hátha a jognak az igazsághoz is köze van.
Úgy hogy egyelőre várok. HÁTHA.” (P. Ilona, 2012. 04. 25.)
“…Egyébként a per több mint egy éve van bírósági szakaszban. Még nincs tárgyalási nap kitűzve. Új bírónak szignálták ki, így azt mondták érdeklődjek 2 hét múlva.2007 szeptemberétől tart ez az egész, és még mindig itt tartunk.2011 májusa óta van bíróságon. Hát nem nagyon reménykedem. A tanúk már lassan elfeledkeznek a történtekről, sőt van, aki már az óta meghalt. Belátható hogy van miért elkeserednem. Én szó szerint éhezem, és a cukorgyógyszereim sem tudom mindig kiváltani, az okozó pedig jól él.” (P. Ilona, 2012. 09. 21.)
A fenti levelet egy 53 éves szegedi hölgy írta, aki gyógyszerész vállalkozóként dolgozott, amíg egy kifizetetlen megrendelés miatt csődbe nem jutott. Jelenlegi helyzete kilátástalan, a családja szétesett, albérletben él.
Többször kísérelt meg öngyilkosságot, idegösszeomlás miatt karácsony előtt kórházban kezelték. Hasonló vállalkozói sorsokkal naponta szembesülünk, tudomásunk van olyan esetekről, ahol a tisztességtelen vállalkozói körülmények okozta stressz agyvérzéshez, szívinfarktushoz, vagy öngyilkossághoz vezetett, vagy fűtetlen lakásaikban vészelik át a telet.
Ezek a 15-20 év tapasztalatát maguk mögött tudó vállalkozók jellemzően nem azért mentek csődbe, mert ügyetlenül vezették a cégüket, esetleg nem jól mérték fel az üzleti kockázatot. Ma Magyarországon mikro és kisvállalkozó családok tömegei élnek azzal a tudattal, hogy egy kifizetetlen számla, tisztességtelen megrendelő miatt bármikor csődbe mehetnek és ez a csőd egyben magánvagyonuk elvesztését, évek kemény munkájával létrehozott életminőségük drasztikus visszaesését is jelentheti.
Nincs statisztikai adat arról sem, hogy a magyar vállalkozási környezet lezüllésének évei alatt hány vállalkozó család veszítette el önhibáján kívül az egzisztenciáját, mi történt velük, a csőd után talpra tudtak-e állni, vagy helyrehozhatatlanul kisiklott az életük? (Részlet az Európai Unió Petíciós Bizottsága számára elküldött petícióból, http://www.mmv09.hu/page.php?6
Sertéshízlalás állatorvosi felügyelet alatt _ képünk illusztráció

Hét éve várja a bírósági tárgyalást

Tönkretette a patikát a sertésüzlet

30 millió forinttal tartozik a 2008-ban csődbe ment sertéstenyésztő óriáscég egy szegedi állatpatikának. Előbbi ügyvezetőjét csődbűntettel vádolja az ügyészség, de már újrakezdte életét, panziót építtetett. A patika még mindig az akkori veszteséget nyögi. Vezetője levelezett Gyurcsány Ferenccel, Orbán Viktorral, rendszeresen fölhívja a bíróságot, de egykori üzletfelét is. Harminc éve ismerik egymást.
A szegedi Berlini körúti állatpatika 1987 óta működik, igazi családi vállalkozás, sokáig el is tartotta egy családot. Ma más a helyzet: a tulajdonos Budapesten kapott állást, testvére munkanélküli, édesanyjuk ül az összezsugorodott gyógyszertárban. Amellett, hogy kiszolgál, az interneten cégbírósági iratokat, könyvvizsgálói jelentéseket olvas.
A legjobb vásárló
– Editet a Pick révén ismertem meg, a cég sokáig tőlünk rendelt gyógyszert a hizlaldáinak – mondja Papdi Józsefné. – Amikor jött, kávéztunk, beszélgettünk. 2005 után nem sokkal felhívott, hogy új, vezetői megbízást kapott, egyszersmind közölte, ezután nem tőlünk vásárolnak. Rosszulesett, mert több milliót érő árut rendeltünk meg előre, amit veszteséggel tudtam eladni. Két évvel később jött legközelebb. Panaszolta, hogy nincs munkahelye. Fölajánlottam, segítek gyógyszerügynökként elhelyezkedni. Ebből nem lett semmi, néhány hónappal később viszont azzal jött, hogy megalakította a Bedit-Pig Kft-t Nemcsók Jánossal, a politikussal közösen, és most azzal hálálná meg, hogy korrekt maradt a kapcsolatunk, hogy a kft.-je tőlünk vesz árut. Így lett. Később közölte, hizlaldákat vesz a cége, és nekem is van ajánlata. Bár a Tolnagro is szerepet kap a beszállításban, én is benne leszek, és rátehetek 2 százalékot. Azt mondta, a szerződés azért jó, mert én csak közvetítő leszek, nem felelek anyagilag. 2006 májusában megállapodtunk. A Beneti-Pig Kft. telepeire szállítottam a gyógyszert, egy-egy szállítmány 4-5 millió forintot ért. Edittel aztán csak egy év múlva találkoztam: kartondobozokat kért. Elmesélte, hogy válik, költözik, be is mutatta a fiatalembert. Június végén a kelleténél kevesebb pénz jött, de Ákos, az akkori ügyvezető megnyugtatott, csak egy állami támogatás átutalása csúszik, pótolják, ami elmaradt. Augusztus végén bejött az egyik telep dolgozója azzal, hogy nem akar rám ijeszteni, de nagy náluk a jövés-menés, és nincs takarmány. A cégbíróságon megtudtam, elkezdődött a végelszámolás. Edit csak negyednap vette föl a telefonomat. Nyugtatott, hogy mivel végelszámolás lesz, van annyi pénz, hogy mindenkit kifizessenek. Eztán még augusztusban is jött tőlük egy 3,5 milliós rendelés, de nem adtam oda. Ügyvédet fogadtam, kiderítette, a végelszámolást a cégbíróság felszámolássá minősítette, de addigra majdnem minden gazdára talált, a bankhitelüket visszafizették.
Oda az üzleti hitele
Nekem 30 millió 980 ezer forinttal tartoznak, és mivel a hitelezők között az én cégem volt egyedül bt., a családunk megélhetése, ezzel együtt az én 35 éves üzleti hitelem is ráment erre a szerződésre. Mert persze mégis anyagi felelősséggel tartoztam, és a másik károsult, a Tolnagro két pert is indított ellenem. Kiderült, a Bedit-Pig tulajdonos a Beneti-Pig-ben, és bár előbbinek nem adtam el gyógyszert, mástól sem vett. Tehát a Beneti által rendelt mennyiségből oda is vihettek. Ezt nem tudtuk bizonyítani, mert a több milliós készletek átvételéről szóló szállítói dokumentumokat már nem tudták odaadni nekünk, sem a VPOP-nek, ahol följelentést tettem. A fölszámolótól, Muncz Károlytól kértem, a még meglévő készleteket adják vissza, mérséklődött volna a károm. Nem is válaszolt.
Papdiné Ilona úgy érzi, mintha megtűrt idegen lenne a saját ügyében. Levelet írt Gyurcsány Ferenc akkori miniszterelnöknek – azzal fizette ki, hogy a hatóság végzi a munkáját. Orbán Viktor azt válaszolta neki, épp azért kellett kétharmaddal nyerniük, hogy ilyen többé ne forduljon elő. Közben persze Editet is hívogatta, és sírva kérte, segítsen valahogy. – Egy ideig biztatott, hogy megkapom a pénzem. Mondta, vannak drága ékszerei, és ott a kocsi, eladja, majd megoldódik a dolog. Utóbb ő jött megint, hogy munkanélküli segélyből él, angoltanfolyamra jár, mert ha kell, külföldre is elmegy, de ha tudok munkahelyet neki itthon, szóljak. Egyszer csak bejött a patikába egy volt középvezetője, és elújságolta, hogy Editnek elkészült a panziója. Akkor megint én hívtam. S akkor előadta: őt édesanyja segítette az újrakezdésben, és sajnálja, hogy engem a családom nem tud ugyanígy támogatni. A panzióról pedig azért nem mesélt nekem, hogy ne fájjon a szívem. Kértem, hogy legalább pár milliót adjon, hogy újra tudjak indulni, de szerinte ez zsarolás, és beígérte, följelent. Amikor megtudta, hogy a kezdetekkor én is följelentettem a vámhivatalnál, ő hívott, és közölte, sohasem bántott engem, csak segíteni akart, és nem hitte volna, hogy ilyen inkorrekt leszek vele. Az ügyről azt mondta, szerinte kap egy felfüggesztettet, és kész. Ahogyan tolódik az eljárás, egyre inkább úgy tűnik, neki lesz igaza.
Gyurcsány, Orbán „segítsége”
Ilona egyszer eladta követelését, azzal a föltétellel, hogy ha a vevő boldogul a bíróságon, osztoznak. A vevő nem boldogult, így megint övé maradt a követelés. Minden héten fölhívja a bíróságot. Ismerik a hangját, tudják, hová kell kapcsolni. A bírónő, akire most rászignálták az ügyet, azt mondta neki, a második negyedévben biztosan elkezdi tárgyalni. Az egyik tanú közben nemrég meghalt kamionbalesetben. A NAV megszüntette a nyomozást a csalási ügyben, mert nem találja az akkori őrzővédő-céget, amely portaszolgálatot látott el, és átengedte a szállítmányokat. Az ügyvéd pedig közölte: Ilona, mondjon le erről, mert ha kap is valamit végül, a büntetőügy utáni polgár perben, elviszi az eljárás költsége, amit 5-6-8 évig finanszírozni kell. – A legtöbbet a Mozgalom a Magyar Vállalkozásokért segített: írtak a legfőbb ügyésznek, esetemet egy uniós petícióban is ismertették. Az a válasz jött rá itthonról, hogy majd úgy alakítják a törvényeket, hogy ilyesmi ne forduljon elő. Editről közben hallottam, hogy vett egy pubot meg egy fodrászatot. Az, hogy a Hajdú-Bét károsultjai pénzt kaptak, az utolsó csepp a pohárban. Ők miért, és én miért nem? Nyilván erre én nem kapok választ. Azért megfogadtam, én nem változtatok nevet, engem bárki megtalál itt, a pult mögött.
Magyarázat
„Becsődölt a régió legnagyobb disznóhizlalója” – írtuk a Beneti-Pigről 2008. március 29-én. A cikk szerint a 2007-es takarmányár-robbanás miatt nem jött be a vakmerő húzás, hogy a cég milliárdos bankhitelből hat sertéstelepet vett. Ezeket és a dolgozókat a Pick vette át, de a beszállítók futhattak a pénzük után. A cég ügyvezetője akkor azt nyilatkozta lapunknak, érezhető volt, hogy jégre futnak, mert kilónként 235 forint volt a hízók felvásárlási ára, de ők 270-nél, majd a takarmányár-emelés után 350-nél olcsóbból nem tudták kihozni a sertést, és kötötte őket a Pick-kel fennálló szerződés. Edit előadásában a Beneti-Pig rántotta magával a Bedit-Pig-et, az ő házát és vagyonát, emiatt regisztrált munkanélküli lett. Most is felhívtuk. Fél órát beszélgettünk, de nem járult hozzá, hogy amit elmondott, megjelenjen. Szerinte ez a történet nem való újságba.
Csődbűntett a vád
N. Edit Piroskát kétrendbeli, L. Ákost pedig egyrendbeli csődbüntettel vádolja a Szegedi Városi Ügyészség – derül ki a tájékoztatóból, amelyet lapunknak készített a Szegedi Törvényszék sajtószóvivője. A vádirat megállapítja, az első- és másodrendű vádlott is rálátott a Bedit-Pig és a Beneti-Pig gazdálkodására. Előbbi „megalakulásától kezdve folyamatosan veszteséges gazdálkodást folytatott”, 2006 végére fizetésképtelenné vált. N. Edit Piroska a 121 millió 985 ezer forint hitelezői igény „kielégítését részben meghiúsította”. A Beneti-Pig is veszteségesen működött, szintén fizetésképtelenné vált, de tovább rendelt árut. A felszámolási eljárás itt 725 millió 802 ezres hitelezői igényt tart nyilván. „A bíróság az ügy tárgyalására még nem tűzött határnapot” – zárul a tájékoztató. – (Bakos András, Délmagyar, 2013. 08. 02.)
Mozgalom a Magyar Vállalkozásokért

SzRTI

Kamu húsok a boltokban

Darált-hús... pép???


****************


Tegnap a tascoban darált húst akartam venni. Találtam is... hmmm.... marha-sertés 1 kg 849.-Ft-ért???

Gyanús volt.

Ilyen olcsó lenne? És olyan pépes... egyáltalán hús ez? Jól megnéztem és nem hittem a szememnek! Nátrium glutamát is van benne???!!! A darált húsban??? Abba minek??? Vagy ez akkor mi? Hát nem hús az biztos! Valami pépes vacak. Mellette ott volt a valódi sertés hús, 500g 1099.-Ft-ért. De ezek után már ezt sem volt gusztusom megvenni, főleg, hogy pulykát szerettem volna. Az embernek a főzéstől is elmegy ilyenkor a kedve. Mi jön még???




A pépből készült darált hús után, itt az új finomság a ragasztott hús! Már kapható a nagyobb áruházláncokban, csak tessék csak tessék!
Nem csoda, ha a magyar húsipar nem tudta tartani a lépést ezekkel a dolgokkal, és talán jobb is így.


Húsragasztásról videó: http://www.youtube.com/watch?v=ZhgOEsAd1xY
Egy értékes hozzászólás:

"Tudom mindenkinek van pénztárcája..inkább egyél kevesebbet de minőségit.Menj ki a piacra és vásárolj magyar terméket még ha drágább is mint a multi,,,De lehet megkíméled magad a ráktól és egyéb betegségektől..Én 7 éve futottam bele az újra címkézett felvágottak csapdájába..30 kilót fogytam vastagbéltükrözés 4 fajta gombát találtak a gyomromban,Sóban vízben főt krumpli is kijött belőlem a keserű tea minden.. antibiotikumos kezelés és orvoshoz rohangálás..Azóta nem állok meg utcai hamburgeresnél kifőzdéknél nem veszek tálcás felvágottat..Vettem sonka formát és elkészítem itthon a gépsonkát a kolbászt és csak egy henteshez járok aki név szerint szólít....Vigyázzatok az egészségetekre."

tudasvagy.blogspot.hu