Tudom, a cím
olvasása közben mindenki harsogja, hogy valamiben úgyis meg kell halni.
Lassú modern halál a mai rohanó életben! De hová sietünk, ha ételről,
étkezésről van szó? - ironikus vagy igazságkereső eme kérdésem...
Mindennek meg van a maga ideje! Remélem, mégis a cikk végére sokan az
ÉLETET választják inkább. A világ legkényelmesebb készülékei -a
mikrohullámú sütők feltétlenül szükségesnek tünnek a mai rohanó
világban. Jelenleg a nyugati háztartások legalább 80%-ában vannak jelen a
mikrosütők. A legtöbb ember kérdés nélkül használja ezt a konyhai
berendezést és gyakran azt hiszik, hogy ez igen ésszerű alternatívája a
hagyományos sütő használatának melegítés vagy főzés céljából. Azonban
érdemes kétszer is meggondolni használatát, mert talán ez a legrosszabb
dolog, amit étellel tehet az ember. Nézzük hogyan működik a mikrohullámú
sütő és milyen egészséget befolyásoló hatásai vannak. A mikrohullámok
elektromágneses sugárzások és az energia spektrum alacsony energia
szintjén állnak, közel a rádióhullámokhoz. A hullámokat egy úgynevezett
magnetron generálja – ez minden mikrohullámú sütőben megtalálható.
A
magnetronok elektromágneses mezőt hoznak létre 2,4 Gigahertzes (GHz)
mikrohullámú frekvenciával. Ahhoz, hogy valami felmelegedjen egy
mikrohullámú sütőben, viz jelenlétére van szükség. Ha víz nincs az
ételben, a felmelegedés nem jön létre. Ennek az az oka, hogy a
mikrohullámok hatására a vízmolekulák az élelmiszerben hihetetlen
sebességgel kezdenek el rezegni és ez molekuláris súrlódást okoz, amely
végül is elvezet az étel felmelegedéséhez. A víz molekulák szerkezete
eközben szétszakad és erőteljesen deformált lesz. Ez a módszer egészen
más, mint bármilyen főzési mód.
Ahogy Hans Hertel, egy svájci tudós elmondja:
“Nincs olyan atom, molekula és sejt bármely szerves anyagból álló
rendszeren belül, amely képes ellenállni egy ilyen erőszakos, pusztító
erővel biró sugárzásnak.” A molekulák szerkezete szétszakitódik,
erőteljesen deformáltak lesznek (ún. szerkezeti izoméria jön létre)”
Ki ne használjon mikrohullámú sütőt, és miért
Senkinek
nem szabadna mikrohullámú sütőt használnia. Ez különösen igaz a
csecsemők, gyermekek, terhes és szoptatós anyák és bármilyen betegségben
szenvedők körére. Az átlagembert már igy is rengeteg más sugárzással
bombázza környezete.
Lehet, hogy “Mikrohullámú Betegség”-ben szenved?
Magas szintű mikrohullámú sugárzásnak kitett emberekben az alábbi tünetek léphetnek fel.
Csökkent kognició
Hányinger
Látási problémák
Depresszió és ingerlékenység
Legyengült immunrendszer
Fejfájás
Szédülés
Álmatlanság és
Alvási zavarok
Gyakori vizelés és extrém szomjúság jelenségei
A mikrohullámú betegség első jele az alacsony vérnyomás és lassú
szívverés. A későbbi és a leggyakoribb megnyilvánulásai a szimpatikus
idegrendszer krónikus ingerléséből eredő stressz szindróma és a magas
vérnyomás.
Ez a szakasz gyakran magában foglalja a fejfájás, szédülés,
szemfájdalom, álmatlanság, ingerlékenység, szorongás, hasi fájdalom,
idegi feszültség, koncentrálóképesség zavara, hajhullás, valamint
vakbélgyulladás, szürkehályog, reprodukciós problémák, és a rák
előfordulását. A krónikus tünetek között végül a mellékvese kimerültség
és az ischaemiás szívbetegség [a koszorúerek elzáródása és a
szívinfarktus] lesznek a vezető szindrómák.
Dr.
Lita Lee a Health Effects of Microwave Radiation A mikrohullámok
egészségre gyakorolt hatásai cimü könyvében kifejezte aggodalmát a
mikrohullámok használatával kapcsolatban.
Szerinte nyirokrendszeri betegségek és tünetek hozhatók összefüggésbe a
mikró használatával, ami annak köszönhető, hogy a szervezetnek
lecsökken az a képessége, hogy megakadályozza bizonyos típusú rákos
megbetegedések kialakulását.
A vérben rákos sejtek kialakulását figyelték meg
Megnőtt a gyomor-és bélrendszeri daganatok száma
Emésztési rendellenességek és az emésztőrendszer hanyatlása volt megfigyelhető
Az életenergia kimerülése
A
nem feldolgozott vagy főzött élelmiszerek természetesen tartalmaznak a
napból átadódó élet energiát. A biofotonok a fény legkisebb fizikai
egységei, amelyek az élet minden formájában elraktározódnak. A legfőbb
biofoton források a természetesen termelt zöldségek és főleg napsütötte,
érett gyümölcsök. A mikrohullámozott élelmiszer gyakorlatilag
potenciálisan elpusztítja és kiüríti az ételben lévő életenergiát, és
teszi a termékeket teljesen halott és élettelen biológiai masszává. Ezen
túlmenően, az étel tápértéke elvész és szinte használhatatlan lesz
tápérték szempontjából.
Tény: Teljes körü vizsgálatok után az oroszok betiltották a mikrohullámú sütő használatát
A
mikrohullámok használatát először a nemzetiszocialista németországban
találták fel annak érdekében, hogy csapataikat a második világháború
idején gyors meleg étellel lássák el. Látván, hogy ezek a mikrohullámú
sütők új találmányok, az amerikai hadügyminisztérium röviddel a háború
után elrendelte, hogy végezzenek kutatásokat az új eszköz
megbizhatóságát illetőleg. A Szovjetunióban miután levezették ezeket a
kellő mélyreható kutatásokat, a folyamat végén betiltották a mikrók
használatát. A tilalmat azonban később feloldották a Peresztrojka
idején.
Vizsgálati eredményeik a következők voltak:
Rákkeltő anyagok keletkeztek szinte minden étel mikrózása után
A tejben és a gabonában mikrohullámok hatására rákkeltő anyagok alakultak ki az aminosavak transzformálódása által
Mikrohullámú sütőben elkészített húsokban rákot okozó vegyületek képződtek, mint pl a d-Nitrosodienthanolaminok
Mikrohullámon a gyümölcsök kiolvasztásakor a glükozidok galaktozidokká alakultak, amelyek rákkeltő anyagok
Rendkívül rövid mikrohullám expozíció is a nyers, főtt, vagy
fagyasztott zöldségekben a növényi alkaloidokat rákkeltő vegyületekké
alakította át
Rákkeltő szabad gyökök alakultak ki mikrózott növényekben, zöldségekben
Biodegradáció következtében jelentősen csökkent a B- vitaminok, a C és E
vitaminok, az ásványi anyagok és lipotropikumok fellelhetősége.
Az
oroszok vezette kutatás végül is nemzetközi figyelmeztetésbe
torkollott, miszerint a mikrohullámú sütők igen káros biológiai és
környezeti hatásokkal rendelkeznek. A figyelmeztetésben más, hasonló
frekvenciájú elektronikus eszköz is szerepel és szó esik a
mobiltelefonok káros hatásáról is.
Elbúcsúzhat az étel tápértékétől
A legtöbb tanulmány egyetért egy dologban: a mikrohullámozott étel tápértéke jelentősen kevesebb mint a melegítés előtt.
Íme néhány tanulmány amelyek szemléltetik a mikrohullámú sütő káros hatásait.
A mikróból kivett brokkoli elveszti jótékony antioxidáns hatásának
97%-át. A párolt brokkolinál ez a veszteség csak 11%-ban nyilvánul meg.
Pár fenolos vegyület és glükozinolátok is elvesztek. A tanulmány 2003
novemberében jelent meg a ‘Journal of the Science of Food and
Agriculture’ folyóiratban.
A spárga C-vitamin tartalma lebomlott, egy 1999-es skandináv tanulmány szerint.
Egy másik tanulmány megállapította, hogy a fokhangymában 60 másodperces
mikrózás után alig lehetett allinázt találni, amely a fokhagyma
elsődleges rákellenes összetevője.
Egy japán tanulmány szerint mindössze 6 perces mikrohullámú melegítés a
tej B12 vitamin tartalmát a szervezet által felvehetetlen állapotba
alakitja át.
Egy 1992-es tanulmány megállapította, hogy az anyatej elvesztette
lizozim aktivitását, antitestjeit és sokkal megfelelőbb környezetté vált
a potenciálisan patogén baktériumok növekedéséhez.
A mikrohullámozott élelmiszer negatív hatást gyakorol a szívre és az egész szervezetre
Hans
Hertel, egy svájci élelmiszer tudós vizsgálta először az első mikrózott
élelmiszer és emberi fiziológia kapcsolatát. Tanulmányozása során
Hertel megállapította, hogy a mikrohullámú sütőben az élelmiszer olyan
degeneráción megy keresztül, ami egészségügyi problémákat okozhat.
Ezek a problémák a következők:
Emelkedett koleszterinszint
Leukociták (fehérvérsejtek) számának csökkenése figyelhető meg, amely mérgezésre utal
Csökkent vörösvérsejt-szint
Radiolytikus vegyületek keletkezése
Csökkent hemoglobin szint, ami vérszegénységre vezethető vissza
Egy másik tanulmány azt találta, hogy a 2,4 GHz-es frekvenciás sugárzás
emelkedett
vércukorszintet is okozhat bizonyos emberek esetében. Ez rámutat arra a
lehetőségre, hogy a 3. típusú cukorbetegséget többek között elektromos
kisugárzás is generálhatja.
Válaszd inkább te is az életet!
Dr. Madarasi Pál összeállítása