2013. április 21., vasárnap

A 26-os malac: most a betegségek ellen módosítják a géneket

Az első klónozott állatot, Dolly-t létrehozó Roslin Intézet tudósai bejelentették, hogy az első „génszerkesztéssel” módosított malac megszületésével igazi mérföldkőhöz érkeztek a fertőzéseknek ellenálló állatok létrehozására irányuló legújabb kutatásukban.
A kutatók szerint a génszerkesztés elvileg százszor pontosabb és hatékonyabb, mint a korábbi génmódosító technológiák és nem alkalmazza a sok kritikát kapott, antibiotikumokkal szemben rezisztens géneket.
A 26-os malac tavaly augusztusban született és a „jelenleg létező legkisebb genetikai mutációk” segítségével hozták létre.
„A 3 milliárd alapból pontosan azt az egyet vettük ki, amelyiket akartuk és ez egy rendkívül egyszerű művelet,” nyilatkozta Bruce Whitelaw professzor a Roslin Intézettől az Independent-nek.
„Minden nyom nélkül el tudjuk végezni. Amennyiben nem folytat le valaki egy nyomvonal ellenőrzést, nem fog kiderülni, hogy a mutáció miként ment végbe. Akár természetes úton vagy egy DNS szerkesztővel is történhetett volna,” tette hozzá.
A tudósok azt mondják, hogy ez a módszer nem alkalmazza a korábban használt, bonyolult klónozási folyamatot, nem vesz igénybe antibiotikum rezisztens markereket és a közönséges szövetsejtek helyett a megtermékenyített petesejten is el lehet végezni műveletet.
Whitelaw professzor elmondta, hogy a módszerrel a korábbi 1 százalékos sikerarányhoz képes 10-15% százalékos a hatékonyság és a kívánt mutáción kívül nem hagy más nyomot az állat génállományán.
„Az új módszerrel közvetlenül a megtermékenyített petesejten dolgozhatunk és a 10-15 százalékos hatékonyság azt jelenti, hogy minden alomban lesz legalább egy állat, amelyik hordozni fogja az editált DNS-t. Nincs szükség az antibiotikum rezisztenciára és bizonyos esetekben a maganyag átviteli technológiára sem. Azt hiszem a klónozás elég sok származékos folyamattal jár,” mondta a professzor a sajtótájékoztatón.
A 26-os malac egy olyan projekt része, aminek célja a betegségekkel, például az afrikai sertéspestissel szemben rezisztens egyedek létrehozása.
A tudósok azt remélik, hogy a mutáns DNS-sel rendelkező állatokról a rezisztencia idővel átterjed az afrikai vadmalacokra is.
A genetikailag módosított élelmiszerekkel szembeni ellenállás lelassította a fejlesztési folyamatot, de az Egyesült Államokban tapasztalható fejlemények miatt az első termékek hamarosan a polcokra kerülhetnek. Az amerikai élelmiszerbiztonsági hatóság (FDA) például várhatóan hamarosan megadja az engedélyt a genetikailag módosított lazacra.
A Massachusetts-it Aquabounty Technologies által a Chinook lazac génjével módosított hal kétszer gyorsabban éri el a kívánt sújt, mint genetikailag nem módosított társai. Az FDA döntése az idei év végére várható, de azt már kijelentették, hogy a genetikailag módosított lazac semmilyen komoly veszélyt nem jelent az egészségre és a környezetre nézve.
Forrás: RT.com

IZRAEL VALÓSÁGOS NYOMORA AZ ATV-BEN

Miközben folyik minden csatornán a magyarok elleni gyűlölet és megfélemlítési kampány, aközben vannak szép, hogy úgy mondjuk szórakoztató percek is a tévében. Ki hitte volna ennyi hónap után, amikor szóvá tettük, hogy Izrael belső bajairól jó egy éve hallgatnak, s lám 2013. április 21-én csoda történt. Ahelyett, hogy az „élősködők menete” című viccműsorról beszéltek volna, meghívták Breuer Péter újságírót, Izrael szakértőt, hogy mondjon már valami bíztatót a nézőknek. Hát ez nem sikerült, pedig az újságíró nagyon igyekezett megfelelni. Aki látta az adást igazolhatja, hogy Bombera Krisztina bizony sarokba szorította a szószátyár Breuert. Újabban ezen a tévén gyakrabban tünik föl Bombera, aki eddig amerikai tudósító volt, de most valami kis színt vitt be az egyébként igen egyhangú és azonos sémákra működő tévébe. A mai adás kifejezetten szórakoztató volt, mert Bombera rögtön belecsapott a lényegbe és nem hagyta kibújni Breuert a valós és lényegi kérdések elől. Most nem idézzük föl az adás minden fontos pontját, csak a lényeget említjük. Bombera olyan ügyesen szőtte a beszélgetés fonalát, hogy Breuer kénytelen volt kimondani, amit a PressTV már két éve mutat és irogat, de ezt nálunk elhallgatták. Szóval, Breuer hiába ismételgette, hogy Izrael az egy „nagyon szeretni való ország”, mégis kénytelen volt kimondani, hogy az Arab Tavasz ott is végigsöpört és a két évvel ezelőtti tüntetéseket is említette, valamint a fiatalok reménytelen helyzetét, a szociális nyomort tömegek számára, stb. De még itt sem állt meg, mert kénytelen volt bevallani, hogy igen nagyok a társadalmi ellentétek a 65 éves Izraelben, ami most éppen a 33-dik kormányát kezdi fogyasztani, de hogy milyen nehézségek előtt állnak, arról nem esett szó. Kiderült a beszámolóból, hogy Jeruzsálemben a zsidóknak csak egyetlen jó perce van, ha elmehetnek a Siratófalhoz, mert néha-néha palesztín rakéták csapódnak be hozzájuk. Nekünk viszont gyorsan meg kell jegyezni, hogy a Siratófalhoz a zsidóknak semmi köze, azt a rómaik építették. Tehát aki nézte az adást láthatta, hogy most már nem a prospektusok hamis Izrael képét hangoztatták, hanem a rideg valóságot. Hát kérem, ez van. Hogy mennyire rideg ez a valóság abból is látszik, hogy az amerikai védelmi miniszter éppen most ugrik át Izraelbe, hogy megnyugtassa őket, hogy adott esetben az amerikai Nagybácsi majd megvédi őket. Ha lesz kedve és pénze hozzá. Hát ezt is megértük, hogy végre reálisabb képet festettek arról a terrorállamról, amit a világ igen sok országa csak támad és elitél. Ezt sem mi mondjuk, ez is az adásban hangzott el.

Itt vannak a valódi merénylők?

Kik lehettek a valódi bostoni merénylők? Inkább a CIA, vagy az FBI, mint pár gyerek, akiknek kirakták a képét. Úgy, ahogy 9/11 esetében történt a tornyoknál. Vagy, mint az iskolai mészárlásnál...
A médiában folyik gőzerővel a propaganda - ahogy az előző cikkben írtam és megjelent a Domestic Terrorist kifejezés, a "terroristák köztünk élnek" szlogen pontosan úgy, ahogy várható volt.
A lényeg nem ez lesz.... NEM az a testvérpár, akiről majd bedobnak ezt-azt a médiának. Ebben a fontos a PSY-OP hadviselés a lakosság elméjének és hangulatának trenírozására.
Élőben nézem és hallgatom a Boston környéki TV és rádió adását. Mindenki, aki nyilatkozik, teljesen pozitív véleménnyel van a srácról, tanárai ismerősei.... Példás gyerek, másodéves orvosnak készülő hallgató...stb... Szükségállapot közeli helyzet, ilyet még senki nem látott.....nyilatkozik mindenki.... a teljes tömegközlekedést , TAXI-hálózatot felfüggesztették egész Boston területén, speciális kommandós egységek kutatják át a lakásokat sorban ....természetesen házkutatási parancs már régen nem kell......

Kis túlzással, de nincs a rendőrségnek, FBI-nak vagy a DHS-nek olyan egysége, mely ne lenne ott a helyszínen Watertownban. Az Arsenal Street le van zárva és gyakorlatilag egy "hadsereg" zárta körbe a lakóépületeket. Tamerlan Tsarnaev halott, lelőtték a rendőrök....Dzokhar menekül..... Majd este egy csónak alatt infravörös drón kamerával ! megtalálják őt is. Ezek a hivatalos információk....illetve majdnem, hiszen "drone" helyett helikoptert illik mondani a hírekben.

"Halott ember nem mesél..." - tartja a mondás---- Aki meg tudna, az inkább lenyeli a saját nyelvét....
Még egy idézet azért a hivatalos főáramúból, ami jól szimbolizálja ezt az egész mesét.....:
"A torkán és a nyelvén sebesült meg a bostoni robbantások életben maradt feltételezett gyanúsítottja, ezért nem kizárt, hogy nem tud majd beszélni" - közölte vasárnap a CNN hírtelevízió a nyomozati forrásokhoz közel álló, névtelenül nyilatkozó szövetségi illetékesre hivatkozva.

Ugye ez csak valami vicc ?....vagy létezik ember, aki ezeket a meséket beveszi ???
A hivatalos média számára kidobott sztorikkal nem is akarok foglalkozni, mert azt bárki megtalálja és minket nem az érdekel.
Hanem sokkal inkább az igazság arról, hogy valójában kik tették és miért.
Biztos észrevették, akik kutatnak, hogy zajlik valami nagyon érdekes folyamat az igazság körül ! Az alternatív média által feltárt információk ugyanis lehet hamarosan elsöprik a hivatalos verziót .... (?) Hiszen az igazság számos eleme a valódi tettesekről hozzáférhető már most is...tényekkel és konkrétumokkal alátámasztva.
Glenn Beck hétfőig adott határidőt a kormánynak, hogy az igazat elmondja !
Máskülönben robbanni fog az igazság.
"A dolgok közül, amiket az elmúlt 40 évben felfedtem, ez biztos, hogy benne van az első ötben. Az első számú természetesen a World Trade Center elleni támadás valódi elkövetői. A második viszont kétségtelenül ehhez a mostani bostoni merénylethez kapcsolódik."
"És most nagyon-nagyon figyeljetek ide! Amin most keresztülmegyünk, az teljesen meghatározza majd a hitet, amiben a nemzet hinni fog. Ne kövessünk el hibát! Az amit tudok és amit teszek, ezt a történetet a legfontosabbá fogja emelni. Ami most történik az nagyon fontos. Ami az események után történt, az lesz a legmeghatározóbb! ....."
"A működtetett Echelon-rendszernek köszönhetően a kormányzat mindenkit tag-gel. Mindent tudnak az eseményekről előre. Nem fájlokról beszélek. Eseményekről.
Hadd küldjem el azt a tiszta üzenetet! Tudjuk ki az a szaudi nemzetiségű férfi! Információink vannak róla. Hétfőig kaptok haladékot, hogy elmondjátok! Mi tudjuk, hogy ez egy nagyon rossz, rossz, rossz ember.
Tudom, hogy ez most még nem mond semmit, de hétfőn majd fog!
De valakinek mond valamit ott Washingtonban...Nem blöffölök és az igazat mondom. "

NÉZZÜK AKKOR A LÉNYEGET ! Megpróbálom elmondani KIK INTÉZTÉK A BOSTONI MERÉNYLETET....
Hát nem a két Tsarnaev testvér...
Először egy friss gondolat az események tükrében: A Kaukázusból származó testvéreket szülei megerősítése szerint is jó ideje figyelte az FBI és kapcsolatba is lépett velük. Ebből már csak egy ugrás (számomra) és teljesen elképzelhetőnek tartom, hogy a CIA vagy a szaudi hírszerzés felbérelte őket épüljenek be a wahabista iszlám szélsőségesek közé, akik szaudi pénzekből eléggé terjeszkednek az orosz kaukázusi vidékeken... Ezért is tértek haza valószínűleg.
Aztán vagy hűen szolgálták a hírszerzést vagy esetleg - ahogy előfordult már - annyira beilleszkedtek, hogy szembefordultak a megbízóikkal.....ezt soha nem fogjuk megtudni és a végkifejlet szempontjából ők lényegtelenek. Abban viszont biztos vagyok, most egyetlen mozdulattal beáldozták őket a cél érdekében. Ez egy bevett szokás.....

1., Szerződéses privát katonai egység a helyszínen
Mit tudunk eddig.... ? Amiről nem beszélnek, azok a merénylet helyszínén tevékenykedő privát (!) hivatásos zsoldosok (egyforma egyenruhában, hátizsákokkal a hátukon), akik a robbantásig a közvetlen helyszínen tevékenykedtek, majd pillanatokkal a robbantás előtt gyorsan leléptek. Ezután összegyűltek, beszéltek az FBI helyszínen lévő bombakereső egységével és elhagyták a helyszínt.



Jelszavuk: "Violence does solve problems" - önmagáért beszél. Az erőszak oldja meg a problémákat...

Ők kik lehettek ? Ez itt a fontos ebben az eseményben. Ha nem a legfontosabb.....

A válasz: ők a CRAFT emberei egy privát katonai egység... Oldaluk itt megtekinthető.

Érdekes, hogy totális hajtóvadászat van ennek az információnak a kiirtására!
Az FBI döbbenetes módon feketelistára tette azokat a felvételeket, amelyeken gyanús, valamiféle privát katonai szervezet nehéz hátizsákokkal felszerelkezett emberei láthatóak, akik részt vettek a bostoni maraton alatti gyakorlaton.
Egy másik lehetőség még : National Guard Civil Support Teams (CSTs)

Ezen a nagy felbontású képen képen megfigyelhető, mikor az incidens után találkoznak mobil műholdas kommunikációval ellátott autójuk mögött. A helyszínen lévő minden mentésben részt vevő autón látható, hová tartozik, ez az egyetlen jelöletlen különleges jármű, amiből következtetni lehet arra, hogy ez egy fontos (rally point) találkozási pont volt..... (NaturalNews)
- Két emberük jól láthatóan a majdani robbanás helyszínén tartózkodik, aztán néhány másodperccel a detonáció előtt elhagyja a támadás helyszínét és társával együtt az aszfalt közepén telefonálnak. - Az már csak egy apró, de annál nagyobb jelentőségű momentum, hogy az itt balra látható felrobbant hátizsák kísértetiesen hasonlít a Craft egységnél lévő táskákra...
- Közben harmadik társuk valamilyen detektorral a kezében (valószínűleg sugárzásmérő) csinál valamit.
- Egyikük sem a mentésben segédkezik, hanem jól láthatóan valamit koordinálnak.
Ha visszagondolunk a nyomozás első fázisára, amikor az FBI kifejezetten a hátizsákos személyek beazonosítására fektette a hangsúlyt, joggal teszik fel a kérdést, miért nem akar tudomást venni senki ezekről az enyhén szólva is bizarrul viselkedő privát egyenruhás emberekről. A választ persze sejtjük....


Tevékenységük viszont meg van örökítve, sőt annyira gyors volt az alternatív média, hogy miután lelkes amatőrök is kiszúrták a fotókon lévő összefüggéseket, hackerek a CBS Twitter accountját megszerezve fel is tették a fotókat és a "60 minutes" c. műsor nevében kiküldték a tweeteket mindenkinek.





2., Zajlott-e gyakorlat..., avagy mik a tények, amik elhangzottak és mozaikként állnak össze ?

Fontos részlet pedig, de még azt sem ismerik el, hogy a maraton alatt bárkik is gyakorlatoztak volna, holott a rendezvényen valóban láttak bombakeresési műveletet, a tetőkön egyenruhás emberek voltak......
Személyes dolog, de amikor a merényletet meghallottam, azonnal a DRILL szót kerestem, mert 9/11 óta tudjuk, hogy a FALSE FLAG támadások egyik fontos ismérve az, hogy ugyanabban az időpontban gyakorlat is zajlik, így biztos voltam benne, hogy a "szervezők" most is fedezték a terepet...... Szemtanúk beszámolói szerint bombakereső kutyák voltak a start és a célvonalnál is.
De nézzük, mik a tények ezen a téren ! Az Activist Post-ból több elhangzott híradást kiemeltem ide a VilagHelyzetére:

2013 április 15. reggel a Boston Globe Twitter üzenetében közzé teszi:
"Szolgálati közlemény: Egy ellenőrzött robbantás lesz a szemben lévő könyvtárnál egy percen belül a tűzszerészek tevékenységének részeként."
A Business Insider: "Kettőnél több robbanóeszközt találtak a Boston maraton helyszínén," - "a rendőrség egy harmadik ellenőrzött robbantást fog végezni a Boylston Street 600-as blokkjánál."

Aztán jön a hír a New York Post-tól:
"A rendőrség is megerősítette a harmadik robbanást a JFK Könyvtárnál Bostonban. A bostoni tűzoltóság tisztviselője egy sajtótájékoztatón megerősítette, hogy a harmadik bombarobbanás kapcsolódik a maratonon történtekhez. A harmadik bomba robbanásánál nem jelentettek sérüléseket."
Tehát annak ellenére, hogy a rendőrség egy "véletlen" robbantást tervezett a JFK könyvtárnál, a média a robbanó eszközt már úgy mutatta be, mintha az a bostoni bombatámadás egy másik része volna.

Tehát ha terveztek a gyakorlat részeként valamit a könyvtárnál és abból tudvalévő, hogy tűz is keletkezett és hatósági beavatkozásra volt szükség, ez önmagában is elég tény ahhoz, hogy kérdéseket vessen fel.
- Ha a rendőrség helyezte el a bombát a könyvtárban, és a robbanás összefüggésben áll a bostoni robbantással, ezt nem kellett volna azonnal vizsgálnia a rendőrségnek ?
- Ha nem áll összefüggésben és ott mégis robbant valami úgy, hogy gyakorlat is volt, akkor ez megint gyanús... Vagy később mégis miért zárták ki, hogy összefüggésbe hozható a másik két robbanással ?
Chris Faraone (Boston Phoenix) tweetelte, hogy egy rendőr a maraton célvonala mellett kijelentette: "Vannak más eszközök, amiket szintén megtaláltak és azok nem robbantak fel." - Ezt mi is hallottuk akkor híradásokban, tehát elhangzott.
A Local 15 helyi hírállomásnak Stevenson kijelentette: "A hangosbeszélőkön bejelentéseket tettek, hogy ez csak egy gyakorlat, és nincs semmi ok az aggodalomra. Úgy tűnt, hogy mégis volt fenyegetés, de folyamatosan azt mondták, hogy ez csak egy gyakorlat."
Mike Adams (Natural News) : "Túlságosan korai, hogy mindennel tisztában legyünk. Ugyanakkor vitathatatlan, hogy az FBI aktívan részt vett robbantási tervek végrehajtásában az Egyesült Államokban, majd azokat az utolsó pillanatban leállította, hogy "elkapják a terroristákat". Ezt a tényt a New York Times hozta nyilvánosságra egyebek között."

3., A szaudi-vonal megint megjelenik
Rögtön az elején kikerült a hír, hogy egy szaudi gyanúsítottat kórházban ápolnak és őrizetbe vettek. Bizonyos információk szerint ezt a fiatal valakit (Abdul Rahman Ali Alharbi) már kedden az USA-ból hazaszállították. Érzésem szerint ez a vonal lesz az, ami mögött valódi szálakat fogunk találni.... és kiderül hamarosan egy s más....Mindenesetre kíváncsi vagyok, milyen szaud-arábiai emberre utal Glenn Beck a fenti videóban.
Már csak azért is, mert 9/11 után azonnal amerikai különgépen menekítették haza Szaud-Arábiába a Bush családdal szoros üzleti kapcsolatban álló Bin Laden család tagjait....

A másik egy fotó, ami érdekes lehet, - de itt leszögezem, hogy csak feltételezésről van szó és egyáltalán nem biztos, hogy azonos a két személy !


És vannak még fontos és érdekes hasonlóságok, amik szintén biztos a véletlen művei
Ez már csak kommentár nélkül....

Vajon ki ez, akit meztelenül vettek őrizetbe azon az éjszakán ?
Ő láthatóan épségben van még ekkor.

Bokros került elő a kalapból

Nem sokkal azután, hogy Fodor Gábor bejelentette egy új liberális párt alapítását, Bokros Lajos is létrehozott egy másik pártot. A "Modern Magyarország Mozgalom" céljaként nevezte meg az egyén, a piac, a magán- és szellemi tulajdon szabadságát, vagyis egyértelműen liberális pártként sorolható be.
Annak ellenére, hogy egy liberális pártról van szó, azt láthatjuk, hogy mint minden politikai szervezetnek, ennek az új pártnak is egyetlen eleme a vezérelv. Teljesen természetes dolog, hogy az emberek egy vezetőt követnek, és annak ellenére, hogy tagadják, a baloldali pártalapítások is erre alapoznak. Magyarországon az emberek pedig egyre inkább egy vezetőt akarnak; egy személyt, akinek pusztán a személye is kiutat jelent a válságból. Erre a társadalmi igényre alapozva próbált Gyurcsány a magafajtáknak új pártot csinálni, és függetlenül a párt megszövegezésétől, a korábbi szavazók egy része ment a párt élén álló személy után.
Később ugyanerre a társadalmi igényre alapozva húzták elő a kalapból Bajnait. Bajnai Gordon hiteles vezetőként beállítása és pártalapítása azonban nagyon gyorsan kudarcba fulladt, mivel az embereknek Bajnai Gordon nevéről előbb jut eszébe a "liba" szó, mint a "gazdasági stabilitás". Márpedig a porondra most egy olyan bohóc következne soron, akinek a nevéhez valamiféle "gazdasági stabilitás" köthető.
Hazánkban most olyan mértékű belpolitikai kínlódás zajlik, amit leginkább egyfajta "kétoldalú kiútkeresésként" lehet jellemezni. A nép vezetőt akar, az atlantista megszállók pedig megpróbálnak előhúzni a kalapból olyan személyeket, akikre a nép mint potenciális vezetőkre tekinthet.
Azonban a felmérések arról árulkodnak, hogy a magyar lakosság nem egy, hanem két irányba radikalizálódik. Egyik irány szemmel látható a "jobboldali" retorikát folytató pártok látványos erősödésében. Megjelent azonban egy másik irányú radikalizáció is, ami csak attitűdvizsgálatokból derül ki, és ennél fogva nem is jut nyilvánosságra. Van egy egyre szélesebb néptömeg, ami ideológiától, világnézettől, külpolitikai irányoktól független politikai erőt akar látni, ami garantálja a gazdasági stabilitást és az egyén biztos megélhetését. Ez egy potenciális hatalomátmentési irányvonal, és először emiatt lett előhúzva a kalapból Bajnai, mint külföldi pénzemberek által hitelesnek tartott személy, aki - mivel Nyugaton hitelesnek számít - az ország gazdaságát stabilizálhatja.
Fodor Gábor pártalapítása is ugyanezt a hullámot akarja meglovagolni, csak nem a "pénzügyileg hiteles személy", hanem az "egyén érdekéért kiálló személy" képében, a liberális oldalról. Mivel se a Bajnai, se a Fodor kártya nem jött össze, ezért most a páholy előhúzta a kalapból a kettő ötvözeteként működő Bokros Lajost.
Bokros ténykedése idején a papírra vetett makrogazdasági adatokban érdekelt körök szép makrogazdasági mutatókat láthattak, a nyugati érdekeltségek pedig megkaparintották az ország fizikai vagyonának tekintélyes részét. Ezért Bokros egy amolyan sokadik biztosíték, aki korábbi szerepének eljátszása mellett most szembehelyezte magát a "tekintélyuralommal", hogy leadja a jelzést: igényt tart a liberális szavazatokra is.
Ha a páholynak ez a próbálkozása sem jár sikerrel, feltehetőleg a "nemzeti vezető" és a "pénzügyi körök szemében ellenséges személy" kombinációja következik a porondon, hátha az még leköti a nézőközönséget. De ki kell ábrándítsuk őket: ha képtelenek egyetlen magyar arcú személyt is középpontba állítani, és csak a Bokroshoz hasonló torzszülöttek kerülnek elő, akkor Magyarországon pár év múlva aligha lesz atlantizmus. Ugyanis a nép nem szerepet játszó bohócokat, hanem vezetőt akar - aki egyszerre képviseli az egyén és a közösség érdekét, aki megadja a gazdasági stabilitást, aki megteremti a közrendet, de legfőképpen: aki nem valami múltbéli szereplésből akar tekintélyt kovácsolni, hanem JÖVŐKÉPet ad!
Fenyvesi Áron

Cionista erőpróba Budapesten

Ma délután Budapesten újra megrendezik az Élet menete nevű felvonulást. A rendezvény elnevezése egyáltalán nem véletlen, ugyanis a mit sem sejtő szemlélőnek a résztvevőket és felszólalókat látván aligha jutna eszébe az "élet" szó.
A felvonulás célja, hogy életben tartsa a zsidó diaszpóra újabb generációja számára biztos anyagi hátteret adó holokauszt propagandát. Ennek érdekében a rendezvény keretén belül olyan személységek szólalnak fel, melyek a nemzetközi zsidó szervezetek támogatását élvezik, illetve érdekeiket képviselik a magyar közéletben. A Gyurcsány Ferenc féle Demokratikus Koalíción kívül a Dohány utcai zsinagóga főrabbija, valamint külföldi (de magyar kettős állampolgársággal rendelkező) személyek jelennek majd meg. A rendezvényen felolvassák majd a svájci parlament elnökének nyílt levelét, illetve felszólal a kanadai bevándorlási miniszter is, aki feltehetőleg hangsúlyozni fogja, hogy Magyarország számára is nagyon fontos az izraeli bevándorlókkal szembeni nyitottság.
A fővonalú média szerint a rendezvényre több tízezer résztvevőt várnak. A rendezvényen megjelentek száma mindenféleképpen indikátornak tekinthető; egyrészt azt mutatja meg, hogy a Magyarországon jelen lévő idegenek mennyire vonhatók be a politikába, másrészt annak mutatójaként is szolgál, hogy a magyar lakosság milyen mértékben fogékony a holokauszt propagandára és a cionista érdekérvényesítés eszközéül szolgáló önsajnáltatásra.
Hídfő.net

Üzenet Izrael államelnökének az “Élet menetén” – Fotók


Élet menete 2013 04 21 c _ F_Stiller Ákos HVGA 2013. évi “Élet menetét”, – a Margit híd alatt áthaladva, a következő üzenet fogadta:
Élet menete 2013 04 21 b
Ezen az egymás mellett haladó amerikai és izraeli nagykövet közösen háborodott fel: Eleni Tsakopoulos Kounalakis, mögötte, Ilan Mor:
Élet menete 2013 04 21 a _ F_Stiller Ákos HVG
Izraeli zászló hordozása Budapest belvárosában, – 2013. április 21-én:
Élet menete 2013 04 21 d _ F_Stiller Ákos HVG
Szabad Riport



Hit, vágyak és önismeret

A világod azzá teremted, amiben hiszel. A világunk azzá tesszük, amiben hiszünk. Legyen bármi is a hitünk tárgya, ha szilárdan kitartunk benne, megvalósul és életre kel. A hit nem más, mint a legősibb teremtő erő, mellyel minden emberi lény rendelkezik, s mellyel akár tudatosan akár tudattalanul de egész élete folyamán teremt. Azzá leszel, amiben hiszel. Nem mindegy tehát hogy a mások által elménkbe oltott programokat teremtjük, vagy saját felismeréseink által megerősödve teremtjük azt a világot, amire valóban vágyunk. Nem a jó vagy a rossz kérdése ez, sokkal inkább vágyaink tükröződnek a hitünkben. Ha vágyaink nincsenek kárára senkinek sem, lényegtelen hogy kinek mi az ítélete, különféle erkölcsök miként törnek pálcát felette. Vágyaink egyaránt vezetnek minket önmagunk és mások, belső és külső világunk megismerésében való elmélyülésben.

Amikor rádöbbenünk, hogy milyen mértékben hatunk a saját világunkkal a közös világunk teremtésére, hogy a legkisebb porszemnek is milyen fontos és pótolhatatlan szerepe van az egyensúly megbomlásában vagy annak megteremtésében, akkor ráeszmélünk, hogy mennyire fontos a hit, mely vágyainkkal karonfogva vezet minket. Kondicionáltságunk, neveltetésünk, világnézetünk, a kultúra, a nyelv, a társadalom szövete, a mikró és makró közösségek, a világ mely körülvesz minket - s amely valójában mind-mind mi magunk is vagyunk egyben - meghatározza, és belénk ülteti hiteinket. Hiteink mindaddig öntudatlan programokként futnak bennünk, ameddig el nem indulunk az önismeret rögös útján, mely során ráébredhetünk arra, hogy miként kerültek belénk ezek a hit-programok mások által. Amikor képesekké válunk azonosítani hiteinket, mint jövevényeket, képessé válunk annak az eldöntésére, hogy valóban minket szolgálnak-e, vagy pedig valójában mi szolgáljuk őket, és ez által azokat, vagy azon programokat, folyamatokat melyek belénk ültették őket.

Miben hiszek? Kiben hiszek? Mi és/vagy ki a hitem, hiteim tárgya? Mikor képessé válok belenézni kérdéseim tükrébe, akkor a legnagyobb bátorság és őszinteség szükségeltetik, hogy a valósággal szembesülhessek. Hiteim, vágyaim ugyanis a legőszintébb, legmélyebb belső valóságomat képesek feltárni, mely valóság mindaddig rejtve van előttem, ameddig képtelen vagyok mindezt a legnagyobb lelki meztelenséggel szemlélni önmagam belsejében. Amikor lefoszlik rólam mind az önvádaskodás mind a mások vádolásának és hibáztatásának hamis, önmagam lényegét is eltakaró cifra köntöse, akkor képessé válok feltenni önmagamnak a következő kérdéseket: mi vagyok én? A vágyaim, a hitem? Honnan forrásoznak vágyaim, és honnan származnak hiteim? Merre vezetnek, és mire ébresztenek rá engem? Rabja vagyok-e vágyaimnak, hiteimnek, vagy képes vagyok arra, hogy megértve őket felülemelkedjem rajtuk és a világom, a világunk megismerésre, megértésére használjam őket?

A hit az ember legnagyobb teremtő erőforrása. A hit tárgya bármi lehet, de a tudatunk fókusza az, mely a hit tárgyára irányulva életre kelti, működteti azt. A hit ereje ugyanakkor veszélyes fegyver is lehet bármelyikünk kezében, mert a hiteink tárgyai által különböző valóságokat hozhatunk létre, illetve már meglévő valóságokat éltethetünk úgy, hogy valódi teremtő erőnknek nem vagyunk a tudatában. Ez az a pillanat, amikor a külső tényezők által belénk plántált hiteink tárgyán keresztül, tudattalanul kapcsolódhatunk olyan valóságok éltetésébe, melyek valójában nem a mi valós, belső vágyainkat testesítik meg. A hit és a valóság feletti hatalom itt kapcsolódik össze. Amikor sok ember hisz ugyanabban a valamiben, akkor az a hitük tárgyának megfelelően közös erőből és akaratból kel életre. Legyen bár tudatos vagy tudattalan a valóság teremtésének eme aktusa, a végeredmény mindenképpen létrejön. Így köszön vissza ránk egyénileg és közösen is, teremtésünk műve, melyet sokszor értetlenül és idegenkedve tekintünk, főleg azon esetekben, mikor képtelenek vagyunk felidézni azt a momentumot, melyben annak létrehozásánál tudatosan vagy tudattalanul használtuk fel saját teremtő erőnket. Egy példa: a világháborúk létrejöttében így lesznek mindig csak a vezetők, az eszmék a felelősek, de azok akik éltették, és tudatosan vagy tudattalanul, akarva vagy akaratlanul igent mondtak rájuk azok soha nem. Pedig az igazság az, hogy bármiyen őrület létrejöttéhez - bár valóban elegendő egyetlen bomlott elme - de elengedhetetlen hogy az őrület mint tudatállapot eszkalálódjon, és azt tudatosan vagy tudattalanul egyre több ember éltesse. A félelem, a hit és a vágyak különös keveréke az a tudatállapot, mely például egy világégés létrejöttéhez szükséges. A hit egy eszmében, egy vezetőben...és máris átadtuk teremtő erőnket, majd amikor visszaköszön ránk teremtésünk műve, és főleg ha kellemetlenül szembesít minket, akkor következik a hárítás, a mutogatás az eszmére, a vezetőkre stb. A lényeg, hogy az önismeret ösvényét kikerülve magunkban soha nem fogunk hibát találni, és magunkat csak szenvedő, elszenvedő, örök ártatlan félnek állítjuk majd be. Az sosem hibás semmiért, aki meghúzza a ravaszt a lövészárokban, mindig csak az, aki a csatatérre küldte. Mihez is kell akkor nagyobb önismeret és bátorság? Nemet mondani a közakarat, a korszellem, az eszmék, hitek fals, emberpusztító teremtményeire, vagy hősi halált halni ezek nevében abban a hitben, hogy semmi közöm sincs egyetlen háború megvalósulásában sem hasonló helyzetben?

A háború valójában bennünk dúl, mindig és minden helyzetben. A hiteink, a vágyaink kerülnek ellentétbe önmagunkkal és környezetünkkel. Ki az, mi az akkor ami vagy aki valódi békét, megnyugvást, harmóniát, boldogságot hozhat életünkbe? Hiteink, vágyaink, azok megtagadása vagy azoknak kielégítése? A válasz erre az önismeret. Önmagunk megismerése közelebb visz mások, és az általunk megteremtődő, továbbteremtődő, élő és éltetett külső és belső valóság megismeréséhez és megértéséhez. A béke, a boldogság, a harmónia olyan adomány, melyet senki és semmi nem adhat meg nekünk, mert mindez valójában ott lapul mindnyájunk legigazibb, legőszintébb és legmélyebb rétegében, az önvalónk magvában. Ugyanúgy a diszharmónia, a békétlenség, a gyűlölet, az erőszak is, amikor a félelem állapotában elszakadunk magunk és közös létünk valódi természetétől: a szeretettől. A béke, a harmónia, a boldogság, az elégedettség, a szeretetteljesség az az alap állapot, melyben visszatalálhatunk önmagunkhoz és egymáshoz. Amikor hitünk tárgyává a béke, a harmónia, a boldogság, az elégedettség, a szeretet állapota válik, akkor a bennünk rejlő erővel ezt a tudati állapotot erősítjük és teremtjük meg, amikor pedig egyre többen válunk részévé ennek, akkor saját valóságunk az embertársaink valóságával összeforrva mind a fizikai mind a szellemi valóságunk átformálására képessé válik. Egymás szabadságának tiszteletben tartása, csak ebben a tudati állapotban lehetséges. A béke, a harmónia, a boldogság, a bőség ebben a tudati állapotban köszönhet minden élőre, ezért nem lényegtelen, hogy mi az amit hiteink, vágyaink tárgyává teszünk. Az önismeret útja megkerülhetetlen annak a felismeréséhez, hogy a világ valójában azt a valóságot tükrözi, mely bennünk jön létre, és változik, alakul egy hatalmas élő folyamként a térben és időben, vagy a téren és időn kívül létezőben.

A hit nem adhat parancsot a szeretetre, mert a szeretet csak a szabadságban létezhet, ahol lefoszlik rólunk minden megkívánás, vágy és kényszer, ami foglyul tarthat minket. A hit kapu, melyen át a tudat a szeretet szabadságába léphet, az önismeret pedig az ösvény, mely a folyton változó mégis örökkévaló lényeg, lét, létezés megismerésben és megélésben vezet minket.

Szeretettel: Morgó Sapiens