2014. május 14., szerda

Az USA kiszorulhat a világűrből

Az Oroszországi Föderáció miniszterelnök-helyettese, Dimitrij Rogozin bejelentette, hogy Oroszország nem járul hozzá az orosz gyártmányú rakétahajtóművek további amerikai felhasználásához. Arra hivatkozott az orosz politikus, hogy nincsenek garanciáik arra, hogy hajtóműveiket kizárólag nem-katonai jellegű technológiák világűrbe juttatására használja fel a NASA.
Hídfő.net | Az Atlas-5 rakéta meghajtásáért felelős RD-180-as rakétahajtómű
Az Atlas-5 rakéta meghajtásáért felelős RD-180-as rakétahajtómű
Az utóbbi években az orosz RD-180 és NK-33 rakétahajtőművek juttatták ki a világűrbe az USA műholdjait, saját fejlesztésű amerikai hajtómű hiányában. A NASA saját bevallása szerint 2020-ig képtelen lesz kiváltani a most letiltásra került orosz technikát.
Hídfő.net | Az NK-33-as rakétahajtóműAz NK-33-as rakétahajtómű
Továbbá az Oroszországi Föderáció megvizsgálja, hogy érdemes-e neki üzemben tartania a Nemzetközi Űrállomást 2020 után is, hiszen teljesen új koncepciót fogadtak el az űrkutatást illetően. Az USA legalább 2024-ig tervezi aktívan használni az űrállomást, ezért kérte korábban a NASA az orosz Roszkozmoszt, hogy tartsa az ISS-t (International Space Station) föld körüli pályán.
Hídfő.net | Az ISS - Nemzetközi ŰrállomásAz ISS - Nemzetközi Űrállomás
Rogozin kifejtette, hogy ezek a döntések csupán szükséges válaszlépések a Nyugat szankcióra, hiszen nem Oroszország volt az, amely elsőként korlátozásokat vezetett be kifejezetten a high-tech területén. Úgy tűnik, hogy a nagyhatalmak közti konfliktus rövid távon a NASA világűrből való kiszorulását eredményezheti, hosszú távon pedig jelentékeny űrkutatásbeli és tudományos lemaradást az Oroszországi Föderációhoz képest.

http://www.hidfo.net/2014/05/14/az-usa-kiszorulhat-vilagurbol

A Dnyeszter Menti Köztársaság is referendumot tarthat az orosz csatlakozásról

Több mint 185 ezer fő írt alá egy petíciót a Dnyeszter Menti Köztársaságban, ami követeli, hogy az ország csatlakozzon az Oroszországi Föderációhoz. Az aláírásgyűjtést civil szervezetek kezdték, de a korlátozott lehetőségek ellenére, akit el tudtak érni, szinte mindenki aláírta a petíciót. Az aktivisták mintegy 2 hét alatt gyűjtötték össze az aláírásokat, - miután a törvényhozás megkapja az íveket, köteles lesz foglalkozni a kérdéssel, vagyis jó eséllyel népszavazást írnak ki az Oroszországi Föderációhoz csatlakozásról.
Korábban Nina Stanszki külügyminiszter felhívta a figyelmet, hogy a Krím-félszigeten lezajlott népszavazás a Dnyeszter Menti Köztársaságban is felkorbácsolta a kedélyeket. Elmondása szerint az emberek nagy része ma is az orosz néphez tartozónak vallja magát és nem tartják magukat külön országnak.
Nina Stanszki, külügyminiszter
A külügyminiszter akkor többek között azzal is indokolta a népszavazás iránti fokozott érdeklődést, hogy az emberek egyre inkább fenyegetve érzik magukat Ukrajna és Moldova közé szorítva, melynek területi követelései kiújultak. Nina Stanszki annak lehetőségéről is beszélt, hogy orosz békefenntartókat hívnak az országba, hogy garantálják a szomszédos országok jelentette fenyegetés elhárítását.

http://www.hidfo.net/2014/05/14/dnyeszter-menti-koztarsasag-referendumot-tarthat-az-orosz-csatlakozasrol

Lavrov: Az USA épp elveszti szövetségeseit

Szergej Lavrov orosz külügyminiszter bejelentette, hogy Oroszország nem szándékozik csapatokat küldeni Ukrajnába. Egyben azt is elmondta újra, kifejezetten ellenzik, hogy Ukrajna csatlakozzon a NATO-hoz, mert az már nem csak Ukrajnát, hanem Oroszországot érintő kérdés is. A Bloombergnek adott interjúban Lavrovot Ukrajna EU-csatlakozásáról is kérdezték, amiről elmondta, hogy ha be is következik, Kijevnek továbbra is számolnia kell azzal, hogy a Független Államok Közössége felé a korábban vállalt kötelezettségeit teljesítse. 
Lavrov támogatta a tárgyalásos úton történő rendezést, de azt elmondta, hogy ez nem vonatkozik azokra, akiknek vér tapad a kezéhez, vagyis az Egyesült Államok nem lenne szabad részt vegyen az ukrán helyzettel kapcsolatos tárgyalásokon, mivel a kelet-ukrajnai helyzetet amerikai zsoldosok jelenléte mérgesíti el. A külügyminiszter ugyanakkor rávilágított arra, hogy az Egyesült Államok az Oroszország elleni szankciókkal éppen saját szövetségeseit áldozza fel. Az európai országok nem támogatják ezeket a szankciókat és bár hivatalos állásfoglalásaikban igyekeznek igazodni Washington retorikájához, a gyakorlatban az európai nagyvállalatoknak nem áll érdekében a szankciókhoz igazodás, ami hatással van az országok külpolitikájára is.
Lavrov elmondása szerint az Egyesült Államok szövetségesei elvesztése mellett aláássa saját tekintélyét a nemzetközi politikában. Az ukrajnai és venezuelai helyzetek felkorbácsolása a nemzetközi diplomáciában is megbízhatatlan féllé teszi az Egyesült Államokat, amitől mind több ország fogja tartani a távolságot. Oroszország ezzel szemben nem erőltet válaszként szankciókat. "Mint tudják, mi udvarias emberek vagyunk" - mondta Lavrov, utalván arra, hogy a Krímbe bevonuló orosz csapatokat csak így emlegették a helyiek, majd a média is.
Elmondása szerint nem fog kialakulni nyílt konfrontáció, mivel ez mindkét országnak érdekében áll. Bár így szó szerint nem említette, de ez annak beismerését jelenti, hogy az Egyesült Államok és Oroszország már régóta háborúban áll. Ezt éppen csak amiatt nem jelenítik meg a diplomáciában, mert a háborút nem az országok zászlaját viselő hadseregek vívják, hanem a helyi lakosságot kiképző, szervező és mozgósító különleges alakulatok, valamint magán katonai szervezetek, amik bár hivatalosan nem tartoznak egyetlen országhoz sem, megrendelőik kilétét is homály fedi, egy-egy ilyen vállalat esetében egyértelműen tudni lehet, hogy kinek dolgoznak.
Lavrov gyerekesnek nevezte az amerikai külügy viselkedését. "Ha a nyugat továbbra is fenntartja ezt a hisztérikus helyzetet, kénytelenek leszünk valamilyen választ adni erre a magatartásra." Az a kijelentés, hogy Oroszország nem küld csapatokat Ukrajnába, főként a diplomáciának szól. Egyrészt; Ukrajna Donyeck és Luganszk megyéi a nemzetközi jog szerint már nem Ukrajna területei. A területek kinyilvánították függetlenségüket, amit referendummal is alátámasztottak. Tehát, ha be is vonulnak az orosz csapatok Donyeckbe, ott már nem Ukrajna területén vannak. Másrészt; az orosz hadseregnek nem is kell hivatalosan jelen lennie a kérdéses területeken. Ezt a háborút már nem a reguláris haderő, hanem a magán katonai vállalatok vívják, amire Putyin egy korábbi kijelentése szerint a jövőben Moszkva is nagyobb hangsúlyt fektet.

http://www.hidfo.net/2014/05/14/lavrov-az-usa-epp-elveszti-szovetsegeseit

Tudjátok meg ukránok…

Tegnap arról értesülhettünk, hogy a fiatalabbik Biden gyerekkel erősitett az ukrajnai “BURISMA Holding”-gázkitermelésileg.
Ma kicsit tovább hizik az ügy. No nem a “Burisma”-ügye, hanem úgy az egész ukrán biznisz ügye. Mert nagy üzlet körvonalai bontakozódnak itt ki. A szemünk láttára!
A Nagy Nemzetmentő Páros-a Turcsinov-Jacenyjuk duó-egy egy szó szerint ajándékozási szerződést az IMF “nagylelkű segitségéért” cserébe. A megállapodásban benne foglaltatik, hogy Ukrajna teljes gázszállitó rendszerét a Chevron nevű amerikai cégnek át kell adniuk! Csak úgy.
A mariupoli, a zaporizzsjai, és a dnyepropetrovszki kohászati üzemek 60 százalékát pedig a német Ruhr vállalat tulajdonába adják Ukrajna demokratizálói. Donbassz bányaüzemei pedig a Ruhr cég finn leányának lészen ajándékozva.
Ám a NATO sem marad ajándék nélkül.
Harkov környékét át kell adni az amerikai rakétavédelmi rendszer telepitőinek.
Nyilvánvaló, hogy ezeket az ügyleteket igyekeztek ezidáig nagy titokban tartani. Ám ma kippattant néhány információs szikrácska. A Bal-Rad-ot erről értesitő …szerint az információ forrása Csehország lengyelországi nagykövetségének egyik magas rangú tisztviselője.
Tudja meg minden ukrán, és hát tudja meg minden ember, hogy a Kelet-Délkelet-ukrajnai területeken zajló vérontás ezen ajándékok birtokbavételéért történik.
Tudja meg minden ukrán, és minden ember a világon, hogy a kijevben hatalmat bitorló gazemberek miként fosztják ki Ukrajnát, miként számolnak fel egy országot?! (Mi-magyarok-már kitapasztalhattuk. A módszerek azóta sem finomodtak. Eléggé egysikúak.)
Hanem!
Ha az információk valósak, (a Bal-Rad-on tegnap elsőként megirt Hej, Joe cimű irásunkba foglaltakat ma megerősitette néhány “bennfentes”-de a Bal-Rad-dal egyáltalán nem szimpatizáló orgánum) akkor bizony NAGYON KOMOLY következményei lesznek az ajándékozgatási hullámnak! (Tekintettel arra, hogy ezen információink Oroszországból származnak, nagy a valószinűsége a valóságuknak. Hamarosan kiderül ez is!)
Kiváltképp a Harkov-környéki rakétatelepitgetési tervek fogják bosszantani Oroszországot.
Ettől a területtől kb. 30-40 kilométernyire-az oroszországi Belgorod-régióban Rassmussen NATO-góré nem kis aggodalmaira gyülekeznek orosz katonák.
Egyelőre még CSAK orosz területen!


http://balrad.wordpress.com/2014/05/14/tudjatok-meg-ukranok/

Génmódosított belharc

Úgy tűnik, hogy a végsőkig küzdeni fognak a genetikailag módosított gazdasági növények vetőmagjait előállító és forgalmazó cégek, hogy az Európai Unió piacain egyre több és több termékük jelenhessen meg. Most a DuPont Pioneer kopogtat 1507 nevű GM kukoricájával. Döntés egyelőre nem született, a Bizottságnál a labda.
Mivel a tagállamok szakminisztereiből álló tanács nem hozott döntést, az EFSA pedig nem foglalt egyértelműen állást, így ismét az Európai Bizottságon múlik, hogy végül megkapja-e a forgalomba hozatali engedélyt a Pioneer génmódosított kukoricája, vagy sem. Ez persze némi aggodalommal tölt el, hiszen ha az EU legjobb szakembereit tömörítő EFSA sem tudott (vagy kívánt) egyértelműen állást foglalni a kérdésben, és a szakminiszterek tanácsán is megosztott volt a szavazás, nem volt egyértelmű támogatás vagy elutasítás, vajon mi alapján fog pálcát törni az EB? Hát persze, hogy a lobbi alapján.
Természetesen az Európai Bizottság esetleges pozitív, azaz támogató döntése esetén nem fog az új GM kukorica minden tagállamban automatikusan köztermesztésbe kerülni, hiszen az efféle engedélyezési jog minden állam szuverén döntésén múlik. Pusztán egyfajta erőfelmérés lesz az EB döntése. Azt természetesen már láthatjuk, hogy a GMO kérdés nem a Dudits professzorék által képviselt tudományos vonalon, pro és kontra érvek alapján fog eldőlni.
Illúzióink ne legyenek, hiszen volt már arra példa, hogy a Bizottság az EFSA véleményével ellentétes döntést hozott. Ez történt akkor, amikor a szakemberekből, professzorokból álló csoport egyértelműen kijelentette, hogy az állati eredetű fehérjék - szabályos felhasználás esetén történő - etetése a gazdasági haszonállatainkkal nem jelent humán egészségügyi kockázatot. Ez a kérdés azért égető mind a mai napig, mert az állattenyésztés szójaéhségét, Dél-amerikai importtól való függőségét csökkentené, ha a vágóhídi melléktermékek felhasználhatók volnának például a monogasztrikus (sertés, baromfi) állatok hizlalásakor. Az úgynevezett szója lobbi kerekedett felül, a tiltás továbbra is életben van, a Bizottság döntése alapján.
A kérdés tehát, hogy a Pioneer, a Monstanto nagy riválisa is megjelenik-e az európai piacon, egyelőre még nem dőlt el. A magyar piacra jelentős befolyással sem az elfogadó, sem pedig az elutasító döntés nem lesz, hiszen hazánk alaptörvénye (alkotmánya) tiltja a genetikailag módosított élőlények köztermesztésben és -tenyésztésben való alkalmazását.

Gölöncsér Miklós

ENSZ "békefenntartók" Ukrajnában - a BT felhatalmazása nélkül


ENSZ békefenntartók jelzéseit viselő helikopterek tűntek fel a kijevi rezsim kelet-ukrajnai akciói során. A Donyecki Népi Milícia elleni műveletekben a helyiek több alkalommal is láttak UN festésű Mi-24-es harci helikoptereket, így egyértelművé vált, hogy az atlantisták beküldték az ENSZ békefenntartókat az orosz felkelések leverésére, az ENSZ BT felhatalmazása nélkül.
Az ENSZ hivatalos megkeresésre után egyértelműsítve lett, hogy az ENSZ BT nem hagyta jóvá békefenntartók küldését Ukrajnába. Ban Ki Mun főtitkár elmondta, hogy a vádak ha igazak, az az ENSZ alapszabályának megsértése. A hivatalos indok szerint azonban az ENSZ hivatali bürokráciája azon van fennakadva, hogy valamelyik ország nem távolította el a korábban ENSZ misszióba küldött, később a használatból kivont gépről az ENSZ "békefenntartó missziói" során használt jelzéseket. Vagyis a hivatalos válasz szerint nem az ütközik az ENSZ alapszabályába, hogy valamelyik nyugati ország katonai erőt vet be Ukrajna területén, hanem hogy mindezt milyen festéssel teszik.
A képen látható ENSZ Mil Mi-24 helikopterről készült képet elsőként a LifeNews hozta nyilvánosságra. A felvételt - aminek a fotó egy kivágott képkockája - Kramatorszk mellett készítették helyszíni tudósítók, miután az ukrán hadsereg megkezdett egy offenzívát a népi milíciák ellen. A LifeNews szerint összes 3 Mi-24 harci helikoptert és Mi-8 csapatszállító helikoptert láttak Kramatorszk környékén ENSZ jelzéssel az oldalán.
Felmerült, hogy Ukrajna korábban biztosított ilyen harceszközöket az ENSZ afrikai misszióhoz, elsősorban Kongó területén. Annak is nagy a valószínűsége azonban, hogy a nyugati országok az ENSZ BT felhatalmazása nélkül küldik be a "békefenntartókat" Ukrajnába. Nem ez lenne az első alkalom: a NATO annak idején Jugoszlávia bombázását is az ENSZ BT felhatalmazása nélkül, "humanitárius" indokokra hivatkozva kezdte meg.

http://www.hidfo.net/2014/05/14/ensz-bekefenntartok-ukrajnaban-bt-felhatalmazasa-nelkul

Brutális államkötvény-visszavásárlás - az USA Magyarország bedöntésére készül?

Az Államadósság Kezelő Központ ma minden idők legnagyobb államkötvény-visszavásárlását hajtotta végre, - az idén augusztusban lejáró kötvényekből 142,1 milliárd forintnyit fogadott el 2,40%-os hozam mellett. A visszavásárlás igen nagy mértéke miatt valószínű, hogy a Templeton Alapkezelő szórta ki a magyar államkötvényeket, - az az amerikai befektetési csoport, ami a magyar államadósság tekintélyes részét fizeti, vagyis a kormány elsődleges külföldi pénzelője.
A visszavásárolt kötvényekből összesen 509 milliárd forintnyi volt forgalomban, ennek a Templeton a negyedét visszavásároltatta. Szakértők ezt az ukrán feszültségek fokozódásával magyarázzák, - a Templeton csökkenti befektetéseinek magyar piaci részarányát, vagyis menekíti a pénzét az országból. Ezt a magyar hatóságok beleegyezésével teszi, mivel az ÁKK azonnal és nagymértékben vásárolta vissza a papírokat. Igaz, nem igen tudnak mást tenni, - az USA nagyhatalom, a Templeton pedig az amerikai érdek perifériaállamokba bevásárlásának élharcosa.
Magyarország elsőszámú felvásárlója
A Templeton nagyarányú kivonulása olyan az Orbán-kormány számára, mint egy különösen nagy ostorcsapás. Az amerikai pénzcsapok részeként a Templeton pénzéből nyert mozgástérrel tudta a kormány végrehajtani többek között az olyan kampányfogásokat, mint a rezsicsökkentés vagy a közmunkaprogram. Az Egyesült Államok ezzel nyomást gyakorol a magyar kormányra, ami valamelyik újonnan bejelentett intézkedéséről elfelejtett Washingtonnal egyeztetni. Jöhetnek a megszorítások, ha nem is azonnal, de az USA a választások után láthatóan a magyar kormány anyagi mozgásterének csökkentésére törekszik.
Kevésbé valószínű forgatókönyv ugyan, de annak is minden alapja megvan, hogy a Templeton csak az első amerikai befektetési alap, ami visszavonulót fúj. Ha az amerikai befektetők elkezdik kimenekíteni a magyar államkötvényben tárolt pénzüket, az annyit jelent, hogy biztosak abban: az ország a közeljövőben fizetésképtelenné válik. Mivel az érintett kötvények augusztusban jártak volna le, ezért feltehetőleg még augusztus előtt készül olyan gazdasági támadás a magyar kormány ellen, amiről az Egyesült Államok elsőszámú pénzemberei már most tudnak, vagyis jó eséllyel ők mozgatják a szálakat. A Templeton kivonulásából ítélve ez egy olyan támadás lesz, ami Magyarország fizetésképtelenségével zárul, vagyis a befektetők ennek tudatában menekülnek; ki akarják vonni a pénzt, amíg Magyarország még fizetni tud.
Ez alapján feltételezhetjük, hogy a Templeton kivonulását a nagyobb nyugati hitelminősítő intézetek lépése fogja követni, amik sorban leminősítik majd Magyarországot. Ez a fordulat fogja jelenteni a magyar gazdaság elleni újabb támadás kezdetét, melynek célja, hogy az országot a nyugati befolyási övezetben tartsa. A hitelminősítők lépését követően feltehetőleg az IMF is megjelenik majd, hogy rendkívüli védőhálót, vagy valamilyen más hangzatos néven azonnali hitelt adjon az országnak. Mindegy, mire hivatkozva - a lényeg, hogy Magyarország nyugat felé törlesszen.
Készülnek az atlantista pénzügyi elit hatalmas ostorai. Csattanásukat megint a nép fogja megérezni. A kormány ilyen vagy olyan hitellel bármikor megmenekül, de a veszteséget ránk fogják hárítani. Ne dőljenek be a propagandának. Ami most készül, az már jó ideje készül, és bármi mást is fog mondani a média, Washington tehet róla, - mert Washington azt akarja, hogy törlesszünk, politikusaink pedig törleszkedjenek.

http://www.hidfo.net/2014/05/14/brutalis-allamkotveny-visszavasarlas-az-usa-magyarorszag-bedontesere-keszul

Újabb összecsapások és ukrán visszavonulás Kramatorszk mellett

Újra megszólaltak a fegyverek. Orosz újságírók próbáltak meg a közelbe jutni, de az ukrán hadsereg katonái tüzet nyitottak rájuk. EZek után a riporterek elmenekültek a közeli faluba, ahol a falusiak bújtatták el őket. Tudatták a falu lakói a riporterekkel, hogy vadásznak az orosz riporterekre, fejpénzt is fizetnek értük. Járművüket eltüntették, őket pedig egy pincében bújtatták el. Hosszú órák múlva jöttek elő, és menekültek el a területről.
Eközben az összetűzésről a helyi milícia üzenetet juttatott ki a városból.
Az Ukrán hadsereg megpróbált behatolni Kramatorszkba, és áttörni a város védelmét. A védők azonban kelepcébe csalták őket, és az egyik folyóátkelő előtt tűz alá vették a közelgő járműveket. Több BTR és BMP volt a támadó konvojban. A harc RPG csapással kezdődött. Egy hídra felhajtó BMP-t lőttek ki. A BMP lőszerekkel volt megrakodva, hogy hídfőállást tudjon létesíteni a városban és ott elegendő utánpótlása legyen a csapatnak. Felrobbant, majd lángba borította a mellette tovább támadó másik BMP-t is ami tüzet nyitott a milicistákra. Mindkét BMP felrobbant. A katonák elkezdték a visszavonulást, eközben a milícia tűz alatt tartotta őket. Több jármű kiégett. Nyolc ukrán katona esett el, másik kilenc súlyosan megsebesült. Többen szereztek kisebb sérüléseket. A milícia egy katonáét veszített. A hadsereg visszavonult a város határába.
Az ukrán hadsereg egy kiégett járműve
 Az ukrán hadsereg 95. légi szállítású deszant alakulata is támadott ezzel egy időben. A támadás célja a konvoj fedezése. Ők 6 katonát vesztettek és 9 sebesültet mentettek ki, miközben ők is visszavonultak. Itt a milíciának nem voltak veszteségei. A jelentés szerint dragunovokkal messziről tűz alá vették a támadókat, és már ott több katona elesett. Látva a halottakat és a védelem erejét, visszavonultak.

http://www.hidfo.net/2014/05/14/ujabb-osszecsapasok-es-ukran-visszavonulas-kramatorszk-mellett

Beindult az ukrán húsdaráló - újra virágzik a szervkereskedelem

A globális szervkereskedelemről nem sok hiteles információt hallani, de a nagyobb hálózatok működése mindig akkor válik láthatóvá, amikor egy-egy térségben nagyobb háborús gócpont alakul ki. A délszláv háborút és Jugoszlávia felbomlását övező időszakról tudni, hogy térségünkben ez volt a szervkereskedelem virágkora, amit egyes hálózatok a háború vége után is folytatni próbáltak. 2001-ben Moldova véget vetett a csecsemők örökbefogadásának, amire addigra teljes kereskedelmi ágazat épült ki az országban és Kelet-Európában. A vádak szerint az örökbefogadást követően az újszülötteket élve feldarabolják, szerveiket eladják az európai és közel-keleti vevőknek. A Ha'aretz izraeli napilap szerint Románia akkoriban hasonló vádakat vizsgált Izrael kapcsán, az ügy végére be is tiltották az újszülöttek örökbefogadását szegényebb házaspárok számára, mert több esetben az örökbefogadott gyermekek nyomtalanul eltűntek. Az amerikai hatóságok pedig beszámoltak egy teljes szervkereskedelemmel foglalkozó szervezett bűnözői csoport felszámolásáról, ami Moldovában végzett két éves "betakarítást" és az Egyesült Államokban volt elosztóközpontja.
Egyesek antiszemitizmusra hivatkoztak már a tények közlése kapcsán is, amikor a vitatott időszakban az Ukrajna Hangja és az Ukrinform beszámolt egy ukrán vendégmunkás esetéről, aki Tel Avivban rejtélyes körülmények közt meghalt, a holttestet pedig szív nélkül találták meg. Pedig Izrael már a nyugati média szerint is a globális szervkereskedelem központja. Ukrajna második helyen áll Izrael után.
Ukrajnában akkoriban virágzott a szervkereskedelem. 2002 augusztusában három ukrán orvost állítottak bíróság elé Lvovban szervkereskedelem vádjával. A gyanúsítottakról bebizonyosodott, hogy közúti balesetek áldozatainak szerveit értékesítették, - helikopterekkel szálltak ki az áldozatokhoz, hogy a szerveket közvetlen a halál után eltávolíthassák, amiket később a helyi kórházban tároltak. Akkori áron 19000 dollárt kértek egy szervátültetésért.
Szervátültetés - A délszláv háború idején tucatjával jöttek létre az újabb klinikák Kelet-Európában
Egy ausztrál napilap szintén abban az évben beszámolt arról, hogy szervkereskedők nyíltan árulják a Bosznia-Hercegovinából betakarított emberi szerveket. Az árusítás addigra teljesen nyíltan folyt, újsághirdetéseken keresztül, átlagosan 68000 dollárt kértek egy emberi szervért.
A New York Times szerint is Jeruzsálemben a Hadassza Egyetemi Kórházban van egy nemzetközi szervkereskedelmi hálózat központja. Az izraeli hatóságok pénzelték a nagyobb "betakarítási" műveleteket, ami több esetben is kiütközött, amikor a kórház beszerzési igény vagy elszámolás nélkül is aránytalanul nagy összegeket kapott a kormánytól, látszólag a semmire. Az egyetemi kórházban működő orvosok szerint 244, szervátültetésben részesült páciensből 60 nem rendelkezett donorral, a szervet idegentől, más forrásból vették. A páciensek 25%-a részt vett ebben a nemzetközi szervkereskedelmi hálózatban, ami a kórház és az izraeli kormány támogatásával működik a mai napig.
Izraelből a páciensek egy része Kelet-Európába utazik az orvosával együtt, hogy itt hajtsák végre a szervátültetést. A szerv-turizmusként ismert jelenségben a teljes régióból vesznek részt klinikák. A térségünkben végrehajtott izraeli szervátültetések akkoriban Macedóniában, Bulgáriában, Koszovóban és Jugoszláviában helyi üzletemberek támogatásával történtek, a helyi oligarchák segítségével alakították ki az együttműködésben részt vevő klinikák hálózatát. Mindez a délszláv háború vég felé, Jugoszlávia felbomlásának időszakában történt, vagyis az izraeli orvosok háborús térségben szervezték meg a szervkereskedelem hálózatát helyi üzletemberek támogatásával. Nem nehéz kitalálni, hogy háborús időszakban honnan származtak a beültetett szervek.
Ahol kereslet és "kínálat" is van, oda gyorsan megérkeznek a "kereskedők" is
Az iraki háború idején egy fehér ember veséje 2700 dollárt ért Törökországban. Az iraki, vagy indiai veséért 1000 dollárt fizettek. Nehezebben beszerezhető szervért a páciens 150000 dollárt is fizetett. Az afganisztáni és iraki elhúzódó háború nem véletlen volt elhúzódó, ezek az "üzletemberek" ráéreztek, hogy a helyi civilekből holtan azonnal több pénzt tudnak kihozni, mintha munkahelyeket teremtenének és hosszú éveken át foglalkoztatnák őket. A CBS News akkoriban megszellőztetett egy hírt, a világ másik feléről szállított szerveket Mexikóban is értékesítették, de ott már 1 millió dollárt kértek egyetlen veséért. Nem-egy esetben az eBay-en is feltűntek emberi szervek, a licitálás egy alkalommal 100000 dollárig jutott el, de volt, aki 5,7 millió dollárért adott el egy vesét az interneten.
Most Ukrajna újra a szervkereskedelem központjává válhat. Az amerikai zsoldosok érkezése Ukrajnában biztosítja, hogy ezek az izraeli "üzletemberek" zavartalanul folytathassák tevékenységüket Nyugat-Ukrajnában. A klinikákat az illegitim ukrán kormány zsoldosai biztosítják, felkelés a védett helyeken garantáltan nem lesz. Ahogy a délszláv háború idején, most is a helyszínre érkezhetnek az izraeli szervkereskedők, akik Ukrajnában dögkeselyűként repülnek rá a friss holttestekre, amiből az eltávolított szerveket Nyugat-Ukrajnában párezer dollárért, távolabbi országokban drágábban adják el. Az ukrán katona holtteste ebből a szempontból ugyanolyan értékes, mint a civil áldozatoké, vagy a kelet-ukrajnai felkelőké. Mindegy, csak rövid idővel a halál után be tudják takarítani az "árut". Ezért folytatódik a kijevi junta agresszív fellépése Kelet-Ukrajnában. Ezért nem is próbálkoznak a felkelők teljes kifüstölésével egyetlen városból se. A kelet-ukrajnai önvédelmi alakulatok rendszerint ellenőrzőpontok elleni kisebb rajtaütésekről számolnak be, utána a hírekből hallani, hogy a kijevi csapatok visszavonulnak. Vajon miért? Beindult az ukrán húsdaráló. Minél tovább tart a háború, annál nagyobb a profit. Minden úgy történik, mint Albániában Jugoszlávia összeomlása után.

http://www.hidfo.net/2014/05/14/beindult-az-ukran-husdaralo-ujra-viragzik-szervkereskedelem

Hullanak a zsoldosok, mint a legyek!


Avakov kijevi belügyér szerint végső szakaszba lépett a “terroristaellenes” büntetőhadjárat Szlavjanszk térségében.
A puccsista pitbull valószinűleg most az egyszer igazat mondott. A “nemzeti” gárda névre keresztelt, börtönviselt bűnözőkből és külföldi zsoldosokból összeverbuvált martalóchad ugyanis olyan hatalmas veszteségeket szenvedett az utóbbi néhány órában, ami teljesen aláásta a horda amúgy sem magas harci szellemét.
Igor Sztrelkov a népi milicia parancsnoka arról számolt be, hogy Kramatorszk környékén, a Szlavjanszkhoz tartozó Karacsun-dombnál zajló összecsapásokban legalább 102 zsoldos pusztult el, és megsemmisült kettő darab páncélozott szállitójármű, egy GAZ 66-os teherautó, és egy lőszerszállitó KAMAZ teherautó. (Amikor ezt a teherautót érte találat, csak az akkor bekövetkezett robbanás végzett legkevesebb harminc ellenséges martalócot. Egy dnyepropetrovszkból származó, foglyul ejtett zsoldos viszont 100 és 300 közé teszi a veszteségeiket.
2C9 Нона-С
A dicstelen féreghad lehallgatott rádióforgalmazásából kiderült, hogy igyekznek eltitkolni a veszteségeiket, mert már igy is pánikhangulat van a seregletben a borzalmas veszteségek miatt.
Már ott tart a horda, hogy a “nem azonositható” hulláit egyszerűen csak az árok szélére dobálja, és ott hagyja. Igy történt ez Szemenyivka falu mellett is. A helyiek gyűjtötték be a zsoldosok hulláit, és temették el őket! Személyi azonosságukról semmit nem lehetett megtudni.
A rablóhad “megerősitésére” harcba vezényelt ukrán hadsereg katonái közül hétfőről-keddre virradó éjjel több mint száz-korábban erre a célra bevonultatott tartalékos állományú -fegyverestől megszökött alakulatától.
A május másodikán inditott kijevi bosszúhadjárat során az eddig a népi miliciák által levadászott és megsemmisitett zsoldosok száma csak Szlavjanszk és Kramatorszk térségében legalább ötszáz . Az önvédelmisek által lelőtt helikopterek száma négy, a páncélosokban és más egyéb technikákban elszenvedett veszteségeket pedig már nem is számolják.
Amúgy pedig igen jó esély van a légi és földi technikai veszteségeik további növekedésére, hiszen a mépi milicia erősitésére a térségbe érkezett önkéntesek hozták magukkal “kütyüjeiket” is, amik miatt a kijevi hiénacsapat már a légierő vadászgépeit sem nagyon meri a levegőbe parancsolni.
Az önvédelmi erők is legalább kétszáz embert vesztettek, de ebben a veszteségben vannak gyerekek (négyen) és nők is, valamit teljesen fegyvertelen civilek is.
A Herszon-régióban fekvő Gyenyicsenszk falu mellett tegnap felrobbant az ukrán hadsereg egyik önjáró tüzérségi lövege. A robbanás-ami nem támadás miatt következett be-megölt kettő katonát, hármat pedig súlyosan megsebesitett.
Egyébiránt pedig komoly botrány van kialakulóban. Az ukrán hadsereg három MI-24-es, és egy MI-8-as helikoptere az ENSZ-jelzéseit használva repkedett. A világszervezet erről tudomást szerezve bejelentette, hogy megszakit minden kapcsolatot az ukrán védelmi minisztériummal.
(B-R)



Újabb összecsapások és ukrán visszavonulás Kramatorszk mellett

Újra megszólaltak a fegyverek. Orosz újságírók próbáltak meg a közelbe jutni, de az ukrán hadsereg katonái tüzet nyitottak rájuk. EZek után a riporterek elmenekültek a közeli faluba, ahol a falusiak bújtatták el őket. Tudatták a falu lakói a riporterekkel, hogy vadásznak az orosz riporterekre, fejpénzt is fizetnek értük. Járművüket eltüntették, őket pedig egy pincében bújtatták el. Hosszú órák múlva jöttek elő, és menekültek el a területről.
Eközben az összetűzésről a helyi milícia üzenetet juttatott ki a városból.
Az Ukrán hadsereg megpróbált behatolni Kramatorszkba, és áttörni a város védelmét. A védők azonban kelepcébe csalták őket, és az egyik folyóátkelő előtt tűz alá vették a közelgő járműveket. Több BTR és BMP volt a támadó konvojban. A harc RPG csapással kezdődött. Egy hídra felhajtó BMP-t lőttek ki. A BMP lőszerekkel volt megrakodva, hogy hídfőállást tudjon létesíteni a városban és ott elegendő utánpótlása legyen a csapatnak. Felrobbant, majd lángba borította a mellette tovább támadó másik BMP-t is ami tüzet nyitott a milicistákra. Mindkét BMP felrobbant. A katonák elkezdték a visszavonulást, eközben a milícia tűz alatt tartotta őket. Több jármű kiégett. Nyolc ukrán katona esett el, másik kilenc súlyosan megsebesült. Többen szereztek kisebb sérüléseket. A milícia egy katonáét veszített. A hadsereg visszavonult a város határába.
Az ukrán hadsereg egy kiégett járműve
Az ukrán hadsereg 95. légi szállítású deszant alakulata is támadott ezzel egy időben. A támadás célja a konvoj fedezése. Ők 6 katonát vesztettek és 9 sebesültet mentettek ki, miközben ők is visszavonultak. Itt a milíciának nem voltak veszteségei. A jelentés szerint dragunovokkal messziről tűz alá vették a támadókat, és már ott több katona elesett. Látva a halottakat és a védelem erejét, visszavonultak.

http://www.hidfo.net/2014/05/14/ujabb-osszecsapasok-es-ukran-visszavonulas-kramatorszk-mellett