2014. május 14., szerda

Hullanak a zsoldosok, mint a legyek!


Avakov kijevi belügyér szerint végső szakaszba lépett a “terroristaellenes” büntetőhadjárat Szlavjanszk térségében.
A puccsista pitbull valószinűleg most az egyszer igazat mondott. A “nemzeti” gárda névre keresztelt, börtönviselt bűnözőkből és külföldi zsoldosokból összeverbuvált martalóchad ugyanis olyan hatalmas veszteségeket szenvedett az utóbbi néhány órában, ami teljesen aláásta a horda amúgy sem magas harci szellemét.
Igor Sztrelkov a népi milicia parancsnoka arról számolt be, hogy Kramatorszk környékén, a Szlavjanszkhoz tartozó Karacsun-dombnál zajló összecsapásokban legalább 102 zsoldos pusztult el, és megsemmisült kettő darab páncélozott szállitójármű, egy GAZ 66-os teherautó, és egy lőszerszállitó KAMAZ teherautó. (Amikor ezt a teherautót érte találat, csak az akkor bekövetkezett robbanás végzett legkevesebb harminc ellenséges martalócot. Egy dnyepropetrovszkból származó, foglyul ejtett zsoldos viszont 100 és 300 közé teszi a veszteségeiket.
2C9 Нона-С
A dicstelen féreghad lehallgatott rádióforgalmazásából kiderült, hogy igyekznek eltitkolni a veszteségeiket, mert már igy is pánikhangulat van a seregletben a borzalmas veszteségek miatt.
Már ott tart a horda, hogy a “nem azonositható” hulláit egyszerűen csak az árok szélére dobálja, és ott hagyja. Igy történt ez Szemenyivka falu mellett is. A helyiek gyűjtötték be a zsoldosok hulláit, és temették el őket! Személyi azonosságukról semmit nem lehetett megtudni.
A rablóhad “megerősitésére” harcba vezényelt ukrán hadsereg katonái közül hétfőről-keddre virradó éjjel több mint száz-korábban erre a célra bevonultatott tartalékos állományú -fegyverestől megszökött alakulatától.
A május másodikán inditott kijevi bosszúhadjárat során az eddig a népi miliciák által levadászott és megsemmisitett zsoldosok száma csak Szlavjanszk és Kramatorszk térségében legalább ötszáz . Az önvédelmisek által lelőtt helikopterek száma négy, a páncélosokban és más egyéb technikákban elszenvedett veszteségeket pedig már nem is számolják.
Amúgy pedig igen jó esély van a légi és földi technikai veszteségeik további növekedésére, hiszen a mépi milicia erősitésére a térségbe érkezett önkéntesek hozták magukkal “kütyüjeiket” is, amik miatt a kijevi hiénacsapat már a légierő vadászgépeit sem nagyon meri a levegőbe parancsolni.
Az önvédelmi erők is legalább kétszáz embert vesztettek, de ebben a veszteségben vannak gyerekek (négyen) és nők is, valamit teljesen fegyvertelen civilek is.
A Herszon-régióban fekvő Gyenyicsenszk falu mellett tegnap felrobbant az ukrán hadsereg egyik önjáró tüzérségi lövege. A robbanás-ami nem támadás miatt következett be-megölt kettő katonát, hármat pedig súlyosan megsebesitett.
Egyébiránt pedig komoly botrány van kialakulóban. Az ukrán hadsereg három MI-24-es, és egy MI-8-as helikoptere az ENSZ-jelzéseit használva repkedett. A világszervezet erről tudomást szerezve bejelentette, hogy megszakit minden kapcsolatot az ukrán védelmi minisztériummal.
(B-R)



Újabb összecsapások és ukrán visszavonulás Kramatorszk mellett

Újra megszólaltak a fegyverek. Orosz újságírók próbáltak meg a közelbe jutni, de az ukrán hadsereg katonái tüzet nyitottak rájuk. EZek után a riporterek elmenekültek a közeli faluba, ahol a falusiak bújtatták el őket. Tudatták a falu lakói a riporterekkel, hogy vadásznak az orosz riporterekre, fejpénzt is fizetnek értük. Járművüket eltüntették, őket pedig egy pincében bújtatták el. Hosszú órák múlva jöttek elő, és menekültek el a területről.
Eközben az összetűzésről a helyi milícia üzenetet juttatott ki a városból.
Az Ukrán hadsereg megpróbált behatolni Kramatorszkba, és áttörni a város védelmét. A védők azonban kelepcébe csalták őket, és az egyik folyóátkelő előtt tűz alá vették a közelgő járműveket. Több BTR és BMP volt a támadó konvojban. A harc RPG csapással kezdődött. Egy hídra felhajtó BMP-t lőttek ki. A BMP lőszerekkel volt megrakodva, hogy hídfőállást tudjon létesíteni a városban és ott elegendő utánpótlása legyen a csapatnak. Felrobbant, majd lángba borította a mellette tovább támadó másik BMP-t is ami tüzet nyitott a milicistákra. Mindkét BMP felrobbant. A katonák elkezdték a visszavonulást, eközben a milícia tűz alatt tartotta őket. Több jármű kiégett. Nyolc ukrán katona esett el, másik kilenc súlyosan megsebesült. Többen szereztek kisebb sérüléseket. A milícia egy katonáét veszített. A hadsereg visszavonult a város határába.
Az ukrán hadsereg egy kiégett járműve
Az ukrán hadsereg 95. légi szállítású deszant alakulata is támadott ezzel egy időben. A támadás célja a konvoj fedezése. Ők 6 katonát vesztettek és 9 sebesültet mentettek ki, miközben ők is visszavonultak. Itt a milíciának nem voltak veszteségei. A jelentés szerint dragunovokkal messziről tűz alá vették a támadókat, és már ott több katona elesett. Látva a halottakat és a védelem erejét, visszavonultak.

http://www.hidfo.net/2014/05/14/ujabb-osszecsapasok-es-ukran-visszavonulas-kramatorszk-mellett


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése