2014. május 14., szerda

Újabb összecsapások és ukrán visszavonulás Kramatorszk mellett

Újra megszólaltak a fegyverek. Orosz újságírók próbáltak meg a közelbe jutni, de az ukrán hadsereg katonái tüzet nyitottak rájuk. EZek után a riporterek elmenekültek a közeli faluba, ahol a falusiak bújtatták el őket. Tudatták a falu lakói a riporterekkel, hogy vadásznak az orosz riporterekre, fejpénzt is fizetnek értük. Járművüket eltüntették, őket pedig egy pincében bújtatták el. Hosszú órák múlva jöttek elő, és menekültek el a területről.
Eközben az összetűzésről a helyi milícia üzenetet juttatott ki a városból.
Az Ukrán hadsereg megpróbált behatolni Kramatorszkba, és áttörni a város védelmét. A védők azonban kelepcébe csalták őket, és az egyik folyóátkelő előtt tűz alá vették a közelgő járműveket. Több BTR és BMP volt a támadó konvojban. A harc RPG csapással kezdődött. Egy hídra felhajtó BMP-t lőttek ki. A BMP lőszerekkel volt megrakodva, hogy hídfőállást tudjon létesíteni a városban és ott elegendő utánpótlása legyen a csapatnak. Felrobbant, majd lángba borította a mellette tovább támadó másik BMP-t is ami tüzet nyitott a milicistákra. Mindkét BMP felrobbant. A katonák elkezdték a visszavonulást, eközben a milícia tűz alatt tartotta őket. Több jármű kiégett. Nyolc ukrán katona esett el, másik kilenc súlyosan megsebesült. Többen szereztek kisebb sérüléseket. A milícia egy katonáét veszített. A hadsereg visszavonult a város határába.
Az ukrán hadsereg egy kiégett járműve
 Az ukrán hadsereg 95. légi szállítású deszant alakulata is támadott ezzel egy időben. A támadás célja a konvoj fedezése. Ők 6 katonát vesztettek és 9 sebesültet mentettek ki, miközben ők is visszavonultak. Itt a milíciának nem voltak veszteségei. A jelentés szerint dragunovokkal messziről tűz alá vették a támadókat, és már ott több katona elesett. Látva a halottakat és a védelem erejét, visszavonultak.

http://www.hidfo.net/2014/05/14/ujabb-osszecsapasok-es-ukran-visszavonulas-kramatorszk-mellett

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése