2014. május 14., szerda

ENSZ "békefenntartók" Ukrajnában - a BT felhatalmazása nélkül


ENSZ békefenntartók jelzéseit viselő helikopterek tűntek fel a kijevi rezsim kelet-ukrajnai akciói során. A Donyecki Népi Milícia elleni műveletekben a helyiek több alkalommal is láttak UN festésű Mi-24-es harci helikoptereket, így egyértelművé vált, hogy az atlantisták beküldték az ENSZ békefenntartókat az orosz felkelések leverésére, az ENSZ BT felhatalmazása nélkül.
Az ENSZ hivatalos megkeresésre után egyértelműsítve lett, hogy az ENSZ BT nem hagyta jóvá békefenntartók küldését Ukrajnába. Ban Ki Mun főtitkár elmondta, hogy a vádak ha igazak, az az ENSZ alapszabályának megsértése. A hivatalos indok szerint azonban az ENSZ hivatali bürokráciája azon van fennakadva, hogy valamelyik ország nem távolította el a korábban ENSZ misszióba küldött, később a használatból kivont gépről az ENSZ "békefenntartó missziói" során használt jelzéseket. Vagyis a hivatalos válasz szerint nem az ütközik az ENSZ alapszabályába, hogy valamelyik nyugati ország katonai erőt vet be Ukrajna területén, hanem hogy mindezt milyen festéssel teszik.
A képen látható ENSZ Mil Mi-24 helikopterről készült képet elsőként a LifeNews hozta nyilvánosságra. A felvételt - aminek a fotó egy kivágott képkockája - Kramatorszk mellett készítették helyszíni tudósítók, miután az ukrán hadsereg megkezdett egy offenzívát a népi milíciák ellen. A LifeNews szerint összes 3 Mi-24 harci helikoptert és Mi-8 csapatszállító helikoptert láttak Kramatorszk környékén ENSZ jelzéssel az oldalán.
Felmerült, hogy Ukrajna korábban biztosított ilyen harceszközöket az ENSZ afrikai misszióhoz, elsősorban Kongó területén. Annak is nagy a valószínűsége azonban, hogy a nyugati országok az ENSZ BT felhatalmazása nélkül küldik be a "békefenntartókat" Ukrajnába. Nem ez lenne az első alkalom: a NATO annak idején Jugoszlávia bombázását is az ENSZ BT felhatalmazása nélkül, "humanitárius" indokokra hivatkozva kezdte meg.

http://www.hidfo.net/2014/05/14/ensz-bekefenntartok-ukrajnaban-bt-felhatalmazasa-nelkul

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése