2013. május 18., szombat

Kiverte rendesen a biztosítékot nálam

Ha ezt a törvényt elfogadják, tényleg jobb, ha minden jó érzésű ember menekül ebbõl az országból, ha teheti.
Legelsõnek jelezni szeretném, hogy az alábbi sorok olvasását csak erõs idegzetűeknek ajánlom a tartalom miatt. És egyúttal elnézést is szeretnék kérni a brutális tények leírása miatt, de ez sajnos ehhez a témához tartozik, ami a komoly valóság.
Nézegetve a hírportálokat egy megdöbbentõ cikkre bukkantam. Többször elolvastam, mert azt hittem, vicc az egész. Sajnos nem az, hanem a valóság (lenne), ha a parlament is elfogadja. Ebben az esetben viszont le merem írni, érzés nélküli, embertelen lények ülnek ott a padsorokban.
Még tervezet, hogy bevezetik a szociális temetés intézményét. Eddig rendben is lenne a történet, hiszen nagyon sok szegény ember van nálunk, aki szeretett hozzátartozójának önerőből nem tudná megadni a végtisztességet.
Nem írom, hogy ez rendben van, mert nincs, koránt sem. Ami viszont mélységesen megdöbbentett és felháborított, a részletek:
A tervezet szerint, aki ezt a temetkezési szolgáltatást veszi, venné igénybe, tevékenyen kellene, hogy közreműködjön a szertartás és az előkészületek lebonyolításában, a szükséges kellékeket pedig az állam finanszírozná.
És most következik a brutális része a dolognak.
A tervezet szerint a hozzátartozónak kellene megborotválnia, lemosdatnia, felöltöztetnie az elhunyt hozzátartozóját. Ez különösen falun, talán megszokott dolog. De ez még nem elég, a hozzátartozó ássa ki a sírgödröt, eressze le a koporsót, és temesse be a sírt. Különösen, ha idősebb az életben maradt hozzátartozó, családtag.
És ennél a pontnál kezdtem el gondolkodni, mit is akarnak bevezetni pontosan.
Jómagam számtalan halálesetnél voltam, balesetnél, öngyilkosságnál, természetes halálnál. Nem egy esetben jártam a bonctanon, az ország különbözõ kórházainak hullakamráiban. Láttam hamvasztó üzemet közelről, egyszóval, lehet mondani, ami az elmúlással kapcsolatos, ismerem egészen a legapróbb részletekig.
És még jobban ledöbbentem, mit is terveznek egyes képviselõk. Takarékoskodni ezen a területen is. És még jobban megalázni, idegileg eltaposni a lakosság egy részét.
Gondoljunk bele egy konkrét példába.
Szeretett hozzátartozónk közúti baleset következtében eltávozik közülünk. Nincs pénzünk a temetésre, igénybe szeretnénk venni a szociális temetés lehetõségét. Semmi akadálya, a kellékeket, sírhelyet adja az állam.
De! A hozzátartozó menjen be a klinika bonctanára, tolassa ki a balesetben sok esetben szétroncsolt, boncolás nyomait magán viselõ hozzátartozóját és kezdje el megborotválni, felöltöztetni és egyebek. Vajon hány ember lesz erre képes? Nem csak lelkileg, fizikailag is???
Vagy lehetne példának említeni azokat az eseteket, mikor valaki önkezével vet véget az életének. Sok esetben félreesõ helyen történnek ezek a tragédiák, ahol a test több napig is észrevétlen maradhat. Most gondoljunk bele. Az öngyilkosságok nagy részét a szegényebb rétegbõl követik el. Ha nekik marad ez a temetkezési lehetõség, fogják bírni? Nincs elég bajuk enélkül is?
Tegyük fel a kérdést magunknak: NORMÁLIS AZ A KÉPVISELÕ, aki ezt kitalálta? És a többi normális, aki ezt helyesli, és megszavazza?
Mindenesetre lenne ezeknek egy javaslatom. Menjenek be a bonctanra, nézzenek körül. Aztán próbálják meg azt megvalósítani, amit el akarnak fogadni. Végül, kerüljenek õk is abba a helyzetbe, hogy ezt kelljen végigcsinálniuk.
Végül lenne javaslatom a tervezett jogszabály kiegészítésére. Javaslom, tegyék kötelezõvé, hogy hamvasztásos temetés esetén a hozzátartozónak kelljen betolnia a hamvasztó kemencébe a hozzátartozóját, majd az el nem hamvadt csontokat kaparja ki a tűztérbõl, majd ezeket szakszerûen darálja le, majd a hamvakat helyezze be az urnába. De belegondolva, akár a kazánt is kezelheti…..
(orbottyani-hirhatar.hu)



Állami kegyelet


Orbán Viktor Szatmárnémetiben lerótta kegyeletét az izsáki rendőrségi eljárás során elhalálozott férfi sírjánál. Az ügy kivizsgálása folyik, nem tisztázott, pontosan mi történt? Ennek ellenére a miniszterelnök - Tamás Gáspár Miklós javaslatára? - koszorúzik. Ahogy a cigánygyilkosságok idején is mindenki a síroknál tülekedett.
Párhuzamot állítva, kérdezzük már meg: mi alapján tetszenek ezt szortírozni?
A hivatali gondatlanság miatt elhalálozott motoros rendőrök sírján miért nincs állami virág? A Horák Nórik, Szögi Lajosok, Marian Cozmák, Bándy Katák sírján miért nincs virág? Miért a cigányokat kell koszorúzni?
Bányai Péter

Katonai mozgolódások hazánkban

Talán nem vagyok egyedül azzal a véleménnyel, hogy Magyarországnak jelenleg nem csak jelentős harcászati eszközei, de tulajdonképpen honvédelme sincsen, ezért minden hazánkban történő katonai mozgolódás duplán gyanús abban, hogy ellenünk, a magyar nép ellen történik-e. Kezdve akár a 2006-os tömegoszlatási módszerek, eszközök, stb. bevetésétől a 2010-ben berepült két izraeli kémrepülőgépen át - amelyek szabadon körözhettek a ferihegyi repülőtér fölött - napjainkig történhetnek olyan mozgolódások, átcsoportosítások, gyakorlatozások, stb., amelyekről nem árt minél többünknek tudnia. Ennek okán hoztam létre ezt a topikot, hogy észrevételeinket egyetlen helyen összegezhessük, és hogy később gond nélkül visszakereshessük ezeket. Leginkább olyan eseményekre számítok, amelyek Magyarország területén belül történtek és történnek, vagy a magyar katonaságot érintik - a külföldi események, így pl. a folyton lebegtetett Irán-Izrael háború máshol tárgyalandó téma. Ha bármilyen észrevételetek van; harckocsikat, tankot, vadászgépet láttatok, gyakorlatoztak, mozgolódás volt valahol - főleg olyan, amelyről a hírekben sem számoltak be -, azt ide írjátok meg bátran! TEK akció ugyanúgy jöhet, viszont persze azt már magam sem tudom, hogy van-e olyan mozgolódás, amelynek "kiszivárogtatásával" tényleg magunk ellen tennénk. Mindazonáltal szerintem érdemes megosztani az észrevételeket.

A ferencvárosi síneken több tucat tankot(?) szállítottak 2013. május 17.-én, 16:50 körül. A videót egyik ismerősömnek köszönhetem, viszont a kommentárjait, vagyis a hangsávot leszedtem róla, ezért süket.




Ezenkívül számos más katona jelenlétéről adott nekem számot a városban. Ez utóbbira rákeresve találtam meg, hogy a honvedelem.hu-n a Hősök terén megrendezett Helyőrségi Tavaszi Szemléről adtak hírt, ami magyarázza a városban a katonák látványát, viszont ehhez valószínűleg nincs köze a még ugyanazon a napon vasúton szállított több tucat tankhoz. Honnan, hová, és miért szállíthatták ezeket?

http://kritikaigondolkodas.blogol.hu/

Nagyban

Jelentés Mocsokráciából





















MOCSOKRÁCIA = PATKÁNYKÖZTÁRSASÁG = BŰNÖZÉSEK MINDEN SZINTEN
A GYILKOSOKNAK JOGAIK VANNAK
ÉS KIVÁLTSÁGOKAT ÉLVEZNEK
Többször megírtuk már, hogy hazai hírekkel nem szívesen foglalkozunk, mert annyi mocsok árad ránk minden nap ami fölháborító, hogy ezt nem lehetne győzni. Mocsokrácia lényege: a bűnözés! A pártállam felülről bűzlik és áthatja az egész társadalmat. Az utóbbi hetek gyilkosságai minden képzeletet fölülmúlnak, de az a mocsok és aljasság is, ahogy ehhez a hivatalos szervek viszonyulnak.
A hírekben mindenütt emlegették a 11 évesen bestiálisan megölt Szita Bence kisfiút és a zsidó szennylapok kéjelegve tálalták az elborzasztó részleteket, de egyetlen lap sem vette elő a gyermek szüleit! Kik voltak ezek? Miért nem törődtek gyerekükkel? Ezzel semmilyen műsor nem foglalkozott, pedig ennek lett volna igazán értelme. Második képen a gyermek anyja a tárgyaláson. Hol volt ő eddig? Hogy került mostohákhoz a gyereke? Mi volt a gyerek apjával? Harmadik képen P. Erika a gyerek mostohája, aki a gyilkosságra kiadta a parancsot. A gyilkosok mocskos pofáját védik, nevüket is védik. Miért? Miért nem az áldozatokat, a védteleneket védik? Ez is mocsokrácia lényege. Negyedik képen Györgyi Sándor a gyermek mostoha apja. Hol volt ez a figura, hogy megölhették a gyereket? Ötödik képen Bogdán János az egyik gyilkos. Hatodik képen a másik gyilkkos, akinek még a kezdőbetűjét sem közölték sehol! Miért?
Az izsáki rendőrségen vallatás közben két rendőr agyonvert egy erdélyi tolvajt, a Blikk képén Bara József. Pintér Sándor egyetlen szót sem szólt rendőreinek a bűnözéseiről! Ezen sem csodálkozunk, hiszen patkányköztárság rendőrsége immár 24 éve magyarokat ver, magyarok szemeit lővik ki és ezek a rendőrbűnözők máig sem lettek felelősségre vonva. Legfőképpen a rendőrvezetők, a védett szent tehenek, akiket meg sem neveztek még. Közben működik az „igazságszolgáltatás”. Valóban működik Navracsics úr? Nyolcas képen a Bors képe az agyonvert emberről. Kilences képen Orbán az áldozat sírjánál és ahogy beosont a temetőbe. Biztosan a legjobb lelkiismerettel. Orbánnak az ország előtt nyilatkozni kellett volna a sorozatos gyilkosságokról, de ő homokba dugja a fejét. Pár éve 3 magyar lányt gyilkoltak le a West Balkánban, ahová másnap elment Orbán Viktor, de azok a gyilkosságok is sötétben vannak tartva. Közben kiderült, hogy valóságos gyilkosokat engedtek szabadon, mert úgymond nem találtak náluk „bizonyítékokat” évek óta. Ezt a piszkos folyamatot Antall József kezdte el, amikor 1990-ben többszörös gyilkosokat és kivégzésre várókat engedtek szabadon! Végül mocsokrácia jellemző jelképe, az Operaház reklámja pornográf részletekkel, kép MR....Főigazgató: Ókovács Szilveszter.

Kirakatban ülve keresnek munkát a dánok

Akár egy terméket, úgy árulják saját munkaerejüket az állástalanok
Új álláskeresési módszert kínál a munkanélküliek számára egy dán cég. Koppenhágában kirakatokat adnak bérbe az állástalanoknak, akik egy íróasztalnál ülve „árulhatják magukat” a potenciális munkaadóknak, akár egy terméket. Az érdeklődők elolvashatják a munkakereső kifüggesztett önéletrajzát vagy weboldalának címét, de akár be is mehetnek beszélgetni vele.
Forrás: Oddity Central
Forrás: Oddity Central

„Bármit hajlandó vagyok megpróbálni. Úgy éreztem magam, akár egy majom a ketrecben. Az emberek sétáltak és megbámultak” – számolt be tapasztalatairól egy hat nyelven beszélő politológus, aki immár négy éve keres állást. Hozzátette azt is, hogy a járókelők többsége részéről pozitív reakciókat tapasztalt.

A kirakatos módszerrel számos magasan képzett szakember, így többek között ügyvédek, adószakértők és korábbi cégvezetők is próbálnak munkát találni. Az ötletgazdák állítása szerint eddig minden harmadik ügyfelük 1-2 nap után sikerrel is járt. Bár eredetileg csak két hétre tervezték a projektet, most mégis folytatják tovább, ugyanis hatalmas az érdeklődés a módszer iránt.