2010. szeptember 9., csütörtök

Kadarkúti Égi üzenetek - 74. - A Mennyei Atya szavai az 5. boldogságról

2010.szeptember 08. Mennyei Atya: Az 5. boldogság, Boldogok az irgalmasok, mert majd nekik is irgalmaznak
Mennyei Atya: Nagy szeretettel köszöntelek benneteket. Ma az 5. boldogságról lesz szó, melyet Szent Fiam hirdetett nektek a hegyi beszédben: Boldogok az irgalmasok, mert majd nekik is irgalmaznak. Az előbbi percekben, az evangéliumban Szent Fiam fejtette ki nektek, hogy még ellenségeitekhez is jók legyetek. Most Én, a ti teremtő Atyátok tanítalak benneteket az irgalmasságról. Először felidézem emlékezetetekben az irgalmasság cselekedeteit. Az irgalmasság testi cselekedetei a következők:
  1. Az éhezőknek ételt adni
  2. A szomjazóknak italt adni
  3. A szegényeket ruházni
  4. Az utasoknak szállást adni
  5. A fogságban lévőkért imádkozni
  6. A betegeket látogatni
  7. A halottakat eltemetni
Figyeljétek meg gyermekeim, milyen eltérő két asszony hozzáállása egy harmadikkal kapcsolatban. A délelőtti vásárlás után Anna és Ilonka megállnak az utcán beszélgetni. Éppen arról volt szó, hogy mi a titka a jó kelt rétes sütésének, miközben elhalad mellettük egy áldott állapotban lévő fiatal anya, egy babakocsit tol, 1 ½ éves baba ül benne és jobbról, balról a kocsi fogójába kapaszkodik 2 óvodáskorú testvérke. A legnagyobb gyermek egy 8 éves kislány nincs velük, mert iskolában van. Erre Ilonka kifakad: Látja, hogy már megint terhes ez a Vargáné? Hát nyomorúságra szüli sorba ezeket a gyerekeket? Munkahelyük nincs, segélyekből élnek. Ingyenélők, akik rátelepednek a társadalomra. Anna így válaszol: Ne mondjon ilyet, Ilonkám, a férje akar dolgozni, de mindenhonnan elutasítják. Az asszonyka meg nem hagyhatja magukra a kicsiket, hiszen nincs a faluban se bölcsőde, se óvoda. Ez a derék, jószívű Anna nem is folytatja. Hazamegy és unokája kinőtt babakelengyéjéből leánya segítségével összeállít egy kis csomagot. Még hozzátesz egy oldal szalonnát, 2 szál házikolbászt és egy lapos tányérra való tegnap készült almáspitét. Még aznap délután meglátogatja a népes kis családot, és kipakolja ajándékait. Elnézést kért, hogy előzetesen nem jelentkezett be, de úgy érezte, hogy gyorsan jönnie kell. a kismama könnyekig hatódott és nem győzött hálálkodni. Eddig csak az utcáról ismerte Anna nénit és csak köszönő viszonyban voltak. Csodálkozva köszönte meg a jóságát. A három kisgyerek már körül is vette a süteményes tálat és boldogan majszolták a finom pitét. Annát hellyel kínálták és barátságosan elbeszélgettek vele. Ha majd egyszer odakerül Szent Fiam ítélőszéke elé, ha vannak is hibái, mulasztásai, irgalmas cselekedete ott napfényre kerül és jutalma nagy lesz érte.
Az irgalmasságnak lelki cselekedetei is vannak:
  1. -A bűnösöket meginteni
  2. A tudatlanokat tanítani
  3. A kételkedőknek jó tanácsot adni
  4. A szomorúakat vigasztalni
  5. A bántalmakat békével tűrni
  6. Az ellenünk vétkezőknek megbocsátani
  7. Az élőkért és holtakért imádkozni
Ezek közül csak néhányat szeretnék kiemelni. Drága Gyermekeim! Nagyon sok tapintat kell ahhoz, hogy a bűnösöket megintsétek. Tételezzük fel, hogy van egy testvéretek a templomban, tudjátok hogy nem szentségi házasságban él, mégis minden vasárnap áldozik. Bizony az ilyet figyelmeztetni kell, hogy szentségtörést követ el, de nem fennhangon mások előtt megszégyenítve, hanem négyszemközt, halkan és szeretettel. Vagy ha valamelyikkőtök felnőtt gyermeke nem gyakorolja a vallását, bizony kell szólni neki, hogy bűn ez a sok mulasztás, de ha párszor már elmondtátok, és nem hajlik a jó szóra, hagyni kell, csak imádkozni kell megtéréséért.
Amint hallottátok, az irgalmasság lelki cselekedetei között szerepel, hogy a bántalmakat békével tűrni. Ehhez szinte emberfeletti akarat kell.
Erre is az életből állítok elétek példát. Egy házaspár együttélése egyre elviselhetetlenebbé válik. Györgyikét folyton sértegeti a férje és mindenért őt hibáztatja. Ha az irodában felidegesíti a főnöke, otthon a feleségén tölti ki a mérgét. Kiabál, káromkodik, hogy már megint el van sózva a leves, újra tökfőzelék van, amit ő utál. Ha a gyerek rossz jegyet hoz, akkor is Györgyi a hibás, mert nem kérdezte ki a leckét tőle. Ha a vasalt ingén egy ránc van, már odacsapja nagy ordítozás közepette a földre. Bizony nincs egy kedves szava se a párjához. Az igaz, hogy nem iszik, nem csalja meg, hazaadja a fizetését, de gorombaságaival mindig a lelkébe gázol. Az ilyen igazságtalan kirohanásainál Györgyi olyan ideges lesz, hogy visszakiabál. Ez olaj a tűzre és parázs veszekedés lesz belőle. Ez az asszonyka hogyan tűrje el szekánt férjét, örökös sértegetéseit? Én, Mennyei Atyátok a következő tanácsot adom neki: Ezután egyetlen szót se szóljon ezeknél az indulatos kirohanásoknál, hanem csendbe hallgasson. Azonnal ajánlja fel új lelki sebeit férje megtéréséért. Ehhez kérjen kegyelmet, erőt Tőlünk, Égiektől. Férje lassan be fogja látni, hogy nincs akivel veszekedhessen, és csendesebb lesz.
Drága engesztelő Gyermekeim! Felötlik bennetek, honnan is vegyetek példát az irgalmasságra. Hát bizony Tőlem, Mennyei Atyátoktól. Sok ember azt hiszi, hogy Én egy bosszúálló, félelmetes Isten vagyok, aki az egész emberiséget a pokolba akarja taszítani. Micsoda meglepetés lesz az utolsó ítéletkor, mikor annyi elveszettnek hitt embert fognak látni, amint a Mennyben örvendeznek. Gondoljatok vissza az évtizedekre, amit leéltetek. Jusson eszetekbe az első súlyos bűnötök. Ha nem lennék végtelenül irgalmas, már akkor eltapostalak volna titeket és hagytam volna, hogy elkárhozzatok. De Én várok évekig, évtizedekig, 80, 90 évig is, hogy felém forduljatok és megbocsáthassak. Ha Én irgalmamban megbocsátok nektek, bármit is követtek el, akkor ti is legyetek irgalmasak: bocsássatok meg mindenkinek és mindent! Ez a mai végső időkben a legaktuálisabb felszólítás, mert Szentlelkem kiáradásakor semmit se vizsgál oly szigorúan a lelkekben, mint a haragot és gyűlöletet. Ezzel már el is érkeztünk az irgalmasság lelki cselekedetei közül a másikhoz: Az ellenünk vétkezőknek megbocsátani. A ma hallott evangélium is erre tanít titeket. Ha ellenségeitek iránt szívetek nem is tud érzelmileg felmelegedni, de azért mondjatok áldást rájuk, imádkozzatok értük, ne panaszkodjatok rájuk, mert ha még a nevüket is emlegetik, az egyenlő az ítélkezéssel. Ha így viselkedtek, azzal alázatotokat erősítitek. Az alázat pedig nagyot lendít rajtatok az életszentség útján. Tekintsétek a szenteket példaképnek. Direkt keresték az alkalmat, hogy rossz természetű ember közelébe kerüljenek, hogy gyakorolják az ellenségszeretetet és az alázatot.
Ha az irgalmasság testi-lelki cselekedeteit gyakoroljátok, akkor ha eljön az időtök, nektek is irgalmazni fognak. Az ítéletkor ezt fogják hallani:
„Jöjjetek Atyám áldottai, és vegyétek birtokba a nektek készített helyet! Mikor éhes voltam, ennem adtatok, mikor szomjas, voltam inni adtatok, mikor meztelen voltam felruháztatok. Akkor majd kérdezni fogjátok: mikor adtunk enni, inni neked Uram, mikor ruháztunk fel, és ezt hallják majd: amit egyel cselekedtetek a legkisebbek közül, azt Velem cselekedtétek.
Most figyeljetek, drága Gyermekeim! Aki a végső nagy napon ezeket a dicsőséges szavakat fogja mondani nektek, annak a lándzsával átszúr szent Szívét most körbeviszem köztetek és egyenként belehelyezem bensőtökbe, hogy végtelen irgalmassága eláradjon bennetek.
Megáldalak benneteket az irgalmasság lelkületével az Atya, a Fiú és a Szentlélek nevében. Amen.