
Gluténérzékenység
A
gluténérzékenység egyre járványossá válik. A gluténérzékenység nem
betegség. Sikértartalmú termékek fogyasztása váltja ki. Az egyetlen
módja, hogy az emberek elkerüljék annak szövődményeit az az, hogy
kiiktatják étrendjükből a gluténtartalmú ételeket.
Jelenleg
35 betegséget ismerünk, a New England Journal of Medicine legújabb
tanulmánya szerint, amelyet a glutén fogyasztása okozhat. Néhány ezek
közül a tünetek közül: arthritis, ADHD, depresszió, szorongás, IBS,
lupus, gyakori fejfájás, fáradtság, ekcéma, izomkoordináció elvesztése,
csontritkulás, legyengült immunrendszer, gombás fertőzések elburjánzása,
szervgyulladás, fogyás / testtömeg-növekedés és alultápláltság.
A
gluténérzékenység növeli az 1. típusú cukorbetegség, az elhízás, a
gyomor-bél daganatok, agyi rendellenességek, az autizmus és a
pajzsmirigy betegségek kockázatát.
A glutén ördögi köre
A
glutént szándékosan adják hozzá egyes termékekhez, mert növeli az
éhségérzetet, igy az ember többet fogyaszt abból. (Növeli a ghrelin
mennyiségét az emésztőcsatornában.) A glutén megzavarja a leptin
termelődését is. A leptin mennyisége mondja meg az agynak, hogy a gyomor
tele van és ideje zsírt lebontani. A leptin normalizálja a gerincvelő
fájdalomérzetét is.
A
gluténérzékenység gyulladást okoz, ami károsítja a test szöveteiben
létrejövő autoimmun választ, amelynek eredményeképp az immunrendszer
végül a szervezet saját sejtjeit támadja meg.
- A C-reaktív fehérje mennyisége emelkedik, válaszul a gyulladásra, a
koleszterinszint nő, és kalcium kezd lerakódni az artériák falán, a
vérnyomás pedig mindez okán emelkedik.
- A cukor nem lehet egyedül a rákos sejtek üzemanyaga. A glutén és a glutamin nevű aminosav kritikus szerepet játszanak a rák kialakulásának folyamatában.
- A sikér olyan excitotoxin, amely irritálja, károsítja és megölheti az agysejteket. Egy 2006-os tanulmányban 131 ADHD-ben (figyelemhiányos hiperaktivitás-zavarban) szenvedő gyermek táplálkozásából eltávolitották a sikért, és mind a 131 gyermek állapotában jelentős javulás volt megfigyelhető.
- A cukor nem lehet egyedül a rákos sejtek üzemanyaga. A glutén és a glutamin nevű aminosav kritikus szerepet játszanak a rák kialakulásának folyamatában.
- A sikér olyan excitotoxin, amely irritálja, károsítja és megölheti az agysejteket. Egy 2006-os tanulmányban 131 ADHD-ben (figyelemhiányos hiperaktivitás-zavarban) szenvedő gyermek táplálkozásából eltávolitották a sikért, és mind a 131 gyermek állapotában jelentős javulás volt megfigyelhető.
A
University of California kutatói gluténérzékeny embereket 10 napra
paleo diétára fogtak. A diéta eredményeként vérnyomásuk csökkent a vér
inzulin szintjével együtt, a vérben lévő jó koleszterin értéke
emelkedett, a rossz koleszterin szintje pedig süllyedt- mindössze 10 nap
alatt!
A glutén fogyasztását csontsűrűség problémákkal (csontritkulás), fibromialgiával, autizmussal, depresszióval hozzák összefüggésbe a kutatók.
A glutén fogyasztását csontsűrűség problémákkal (csontritkulás), fibromialgiával, autizmussal, depresszióval hozzák összefüggésbe a kutatók.
A megoldás: más megoldás nincs, csak egyszerűen el kell hagynunk étrendünkből a glutént!
Út A Jövőbe