2012. február 19., vasárnap

Auschwitzi statisztika

Néhány adat arról, hogy mi is történt a lágerekben. Lassan beigazolódik David Cole filmjének a mondanivalója is.
Képek nagyítása: jobb klikk és kép megjelenítése.
Auschwitz1
Auschwitz2
Auschwitz3
Auschwitz4
Auschwitz5
Auschwitz6
Auschwitz7
Auschwitz8
Auschwitz9http://mkh.valosag.net/index.php/koezzetevk/hatterhatalom/1139-auschwitzi-statisztika

A SZÉLHÁMOS GRÓF HAMIS TALÁLMÁNYA

Gróf Spanyol Zoltán (képen) neve nem ismert Magyarországon, hacsak nem az országjáró útjairól, ahol csekkszámlákat osztogat, hogy fizessenek neki, hogy a világraszóló találmányát megvalósíthassa. A gróf meglehetősen titokzatos körülmények között tünt fel Magyarországon, ugyanis Németországban él. Németországban már sok híres ember élt, többek között Klapka György is, akit nem kell bemutatni. Legutóbb az egyik szennytévében elmesélte színes múltját és feleségeinek a zavaros történetét, stb. Klapkát viszont az aranyreklámjairól ismerik jobban. Visszatérve a grófhoz már a grófi cím is gyanús nála, de jól hangzik, ha valaki külföldről szakadt vissza hozzánk. Állítólag elektromérnök és német tudományos oklevelekkel is dicsekszik, de ezeket még soha nem mutatta be senkinek. Először a 90-es években tünt föl egy hazai lapban, ahol hajmeresztő állításokat tett közzé. Minél vadabb dolgokat állít valaki, annál inkább fölfigyelnek rá. Utána a 90-es évek közepén megjelent egy előadáson, ahol mint látogató elkezdte a szenzációs robbanó víz találmányát mesélgetni a szünetben kifogott alkalmi hallgatóinak. Gyanússá akkor vált, amikor egy üres csekket nyomott a kézbe, hogy csak úgy látatlanba fizessünk be neki a találmányába, mert őt itthon úgymond elnyomják és nem engedik a gyártást bevezetni. Eléggé zavaros meséiből rögtön kiderült, hogy itt egy nagymenő szélhámosról van szó. A szélhámos abban különbözik az átlagembertől, hogy gátlástalanul, szemrebbenés nélkül úgy hazudik, hogy az elhihető legyen. A szélhámosoknak mindig jól kialakított mondókáik vannak és olyan a föllépésük, hogy igyekeznek maguk iránt rokonszenvet ébreszteni. Nos ezekkel a képességekkel Spanyol gróf bőven rendelkezik. Minden szakmának megvannak a maga szélhámosai. A politikának, a tudománynak, az irodalomnak, a művészetnek és a pénzügyi világnak. Talán csak a zenének nincs, mert ha valaki hamis hangokat rak össze, azt senki sem hallgatja meg. Bár itt is van világméretű szélhámosság, mint pl. a „világzene” nevű világszemét, amit a hazai cionrádió és a szennytévék adnak. Később Spanyol föltünt néhány újságcikkben és tévéműsorban, de sehol sem foglalkoztak vele komolyabban. Időközben megnövekedhetett a jövedelme, mert most már eljutott odáig, hogy csinált magának egy „vizipisztolyt” és ezzel szédíti a hallgatóságát. Korábban is az volt vele szemben a vád, hogy miért nem mutatja be működés közben a találmányát? Most aztán előállt a vizipisztolyával, ami alább látható.


Mit is látunk a filmen? Elővesz egy vizipisztolyt, amibe vizet tölt be, s a víz éppen ott csorog ki, ahol később valami szúróláng jön ki, amivel valami fémet megolvaszt. Ez még egy cirkuszban is világszám lenne.

Kép: a betöltött víz a pisztoly elején csöpög ki
Közben elmondja a zavaros „tudományos” szövegét, látható álszerénységgel, mivel ő egy megnemértett világhírű föltaláló. A szélhámosok sikere abban van, hogy valóságos dolgokat, (itt pl. fizikai fogalmakat) összekevernek kitalált dolgokkal, amik a hozzánemértők számára együtt elmondva hihetőnek hangzanak. Érdekes, hogy a hallgatósága között milyen sok fotós volt, valószínűleg lapoktól.
 Ilyen zöldségeket mondott Spanyol: A vízplazma a víz nukleáris energiáját tudja hasznosítani. Ha valaki hallott már plazma kisérletekről az tudhatja, hogy ezeket nagy berendezésekben állítják elő, nagy energiákkal és milliós hőfokokról van szó. Majd azt állítja, hogy 1 liter vízzel 100 km-t tudna megtenni az ő kocsija. Ha így van, akkor miért nem csinál meg egy ilyen kocsit, hogy mindenki láthassa működés közben? Közbevetőleg gyorsan megjegyezzük, hogy a gázpalackos és elektromos autókkal is elég sok baj van és az sem véletlen, hogy ezek miért nem terjednek el mindenütt a világon. Megtudhattuk tőle, hogy „400 millió dolláros” szerződést kapott, de ő ezt visszautasította. Majd a „nukleáris energia (magyarul az atomi maghasadáson alapuló energia, amit csak reaktorokban lehet előállítani) közvetlenül a motor mellett van”....Hogy is van ez? Persze ez a mese ahogy ő előadta azt, hogy a vízből ő hogyan csinál plazma állapotot, az egy hatalmas hazugság.
Kép: a vizipisztolyával fémet olvaszt

MI A PLAZMA ÁLLAPOT?

A fizikában és a kémiában a plazma ionizált gázt jelent, illetve a negyedik halmazállapotot a szilárd, a folyékony és a gáznemű mellett. Az ionizált itt azt jelenti, hogy az anyagot alkotó atomokról egy vagy több elektron leszakad, és így a plazma ionok és szabad elektronok keveréke lesz. Mivel az elektronok már nem lesznek az atomokhoz kötve, hanem a plazmában szabadon mozoghatnak, a plazma elektromosan vezetővé válik és az elektromágneses mezőkkel kölcsönhatásba lép. A plazma állapot csak igen magas hőmérsékleten, tízezer kelvin körül kezd kialakulni, mert csak itt áll rendelkezésre az elektronok leszakításához szükséges energia.(wikipedia)
 
Az olasz maffiaellenes ügyészség közös műveletben a svájci és amerikai ügynökökkel elfogtak 6000000000000 dollár hamis államkötvényt, amelyeket Svájcban tartottak széfekben. Az akció pénteken zajlott le. Ugyanezen a napon, nyolc embert tartóztattak le Olaszországban, és azzal vádolták őket, hogy kötvényeket, hitelkártyákat hamisítottak. Az ügyészek szerint a nyolc ember megpróbálta eladni a hamis kötvényeket, egy fejlődő országnak közvetítő bankon keresztül. A vizsgálat neve Operation Vulcanico volt amit a tavalyi évben kezdtek el csinálni a csaló maffiák ellen az olasz rendőrségnél. A vizsgálat közben nőtt, mert kiderült, hogy egy nemzetközi hálózatról volt szó, akik hamisítottak. A hamis kötvények összes értéke több mint egyharmada az amerikai államadósságnak, amely jelenleg több mint 15.300.000.000.000 dollár. (presstv részlet)

Gyógyszeradagoló mikrochip túl az első klinikai teszten

Ismét egy sci-fibe illő történet: A beteg bemegy a rendelőbe és egy rövid ambuláns beavatkozás után egy microchippel a bőre alatt távozik, ami meghatározott időközönként gyógyszert adagol a szervezetébe. Az eljárás mostantól nem számít futurisztikusnak. A Massachusetts Institute of Technology (MIT) kutatói szerdán jelentették be, hogy a gyógyszeradagoló mikrochip első emberen elvégzett kísérlete sikeres volt.
Az eredményeket a Science Translational Medicine folyóirat honlapján tették közzé.
A pacemaker méretű és a csípőbe ültetett, mikrochipet tartalmazó eszköz a rendeltetésnek megfelelően működött a 60 nő részvételével végzett kísérlet során, naponta 19 alkalommal adagolva a betegek szervezetébe csontritkulás elleni gyógyszerüket a szokásos injekció helyett. A beültetett eszközök biztonságosnak bizonyultak, a tesztek azt mutatták, hogy a bevitt gyógyszeradagok éppen olyan hatásosak voltak, mint a naponta egyszer beadott injekciók. Az eszköz még legalább négy évig nem kerülhet kereskedelmi forgalomba, de a kutatók szerint a sclerosis multiplexben, ízületi gyulladásban és hasonló betegségekben szenvedők hamarosan a tűt mikrochipre cserélhetik.
A kemoterápiához vagy hormonkezeléshez használt gyógyszereket valamint az oltásokat is valószínűleg be lehet majd adni ezzel az új módszerrel.
„Olyan, mintha a Star Trek egyik epizódjáról lenne szó, pedig ez a valós élet,” mondja Robert Langer, Jr. a tanulmány társszerzője, az MIT Koch Integrált Rákkutató Intézetének professzora.
A mikrochipes gyógyszeradagoló eszközt az egyébként vegyészmérnök Langer álmodta meg 15 évvel ezelőtt, miközben egy dokumentumfilmet nézett a mikrochipgyártásáról.
Langer és kollégái az MIT-nél a 90-es évek alatt folyamatosan dolgoztak az elképzelés megvalósításán, első tanulmányukat 1999-ben jelentették meg. Még ugyanabban az évben Langer megalapította a MicroCHIPS részvénytársaságot, hogy szabadalmaztathassa és piacra vihesse az MIT-nél kifejlesztett technológiát.
Az eszköz működésének lényege a következő: A koncentrált, liofilizált orvosságot tartalmazó mikrochipeket egy titánium alapra rögzítik, ami egyúttal egy vezeték nélküli adót is tartalmaz, lehetővé téve, hogy egy apró hordozható számítógéppel kommunikáljon. Az ambuláns beavatkozás során a sebész egy 2,5 centiméteres vágással, helyi érzéstelenítéssel helyezi el az eszközt a bőr alá.
Minden egyes vékony fémmembránnal körülvett mikrochip egyetlen adag gyógyszert tartalmaz. A számítógépről érkező utasítás vételekor az eszköz megolvasztja a membránt, így a testnedvek a por állagú hatóanyagot szétoszlathatják a testben. (A megolvadt fém újból megszilárdul és az eszköz felszínén marad.)
A szóban forgó kísérlet során a mikrochipeket Forteo-val (teriparatide) töltötték fel, amit a csonttömeg növelésére alkalmaznak a menopauza után járó, csontritkulásban szenvedő hölgyeknél. A kísérletben résztvevők összesen 103 napig viselték testükben az eszközt és ebből 20 napon részesültek kezelésben. Összességében az eszközök a hatóanyagok 94%-át jutatták terv szerint a betegek szervezetébe.

Forrás: Health.com
http://idokjelei.hu/2012/02/gyogyszeradagolo-mikrochip-tul-az-elso-klinikai-teszten/ 

Sikertelen támadás a Press TV ellen

Amerikai és izraeli hackerek indítottak támadást Irán a nap 24 órájában sugárzó angol nyelvű csatornája, a Press TV ellen, de a honlapot nem sikerült kiiktatniuk. A Press TV jelentése szerint a támadás február 18-án helyi idő szerint reggel 07:50-től 10:05-ig volt folyamatban. Csakhogy a honlap a korábbi esetekből okulva már kiterjedt technikai csoportot foglalkoztat, akik sikeresen meghiúsították a támadást.
Korábban több sikeres támadás is történt a Press TV honlapja ellen. 2011 december 9-én szintén amerikai és izraeli hackerek támadták a honlapot, mikor az nyilvánosságra hozta arról az amerikai RQ-170-es, kémkedés céljára használt drónról készült fotókat, amit az iráni légvédelem hackerei földre kényszerítettek, mivel megsértette az ország légterét.
A legutóbbi támadás január 19-én történt, mikor brit technikusok Bahreinből próbálták zavarni a Hotbird műholdon sugárzott iráni adókat, beleértve a Press TV-t is. A blokkolt csatornák közt volt több térségi és nemzetközi csatorna is, mint például az Al-Alam, Al-Kowsar és a Szahar. Később - mivel a támadás nem bizonyult hatékonynak - betiltották a Press TV-t Angliában.
Molnár István


Irán betiltja a külföldi biztonsági szoftverek behozatalát


Reza Taghipur Irán információs és kummunikációs technológiákért felelős minisztere bejelentette, hogy országa betiltotta a külföldi biztonsági szoftverek behozatalát. Irán innentől csak helyi fejlesztésű szoftvereket alkalmaz, a külföldi biztonsági szoftvereket pedig nem tartják megbízhatónak és tiltott a behozatal. A miniszter szerint ezt a lépést a hazai szoftverkészítés gyors fejlődése is lehetővé tette, ami innentől csak még nagyobb állami támogatásban részesül. A miniszter elmondása szerint innentől a Bonian Daneshpajouhan Intézet 25 - hazai - cégére támaszkodnak, melyek a legkülönbözőbb típusú szoftvereket fejlesztik.
Molnár István