2012. február 19., vasárnap

Sikertelen támadás a Press TV ellen

Amerikai és izraeli hackerek indítottak támadást Irán a nap 24 órájában sugárzó angol nyelvű csatornája, a Press TV ellen, de a honlapot nem sikerült kiiktatniuk. A Press TV jelentése szerint a támadás február 18-án helyi idő szerint reggel 07:50-től 10:05-ig volt folyamatban. Csakhogy a honlap a korábbi esetekből okulva már kiterjedt technikai csoportot foglalkoztat, akik sikeresen meghiúsították a támadást.
Korábban több sikeres támadás is történt a Press TV honlapja ellen. 2011 december 9-én szintén amerikai és izraeli hackerek támadták a honlapot, mikor az nyilvánosságra hozta arról az amerikai RQ-170-es, kémkedés céljára használt drónról készült fotókat, amit az iráni légvédelem hackerei földre kényszerítettek, mivel megsértette az ország légterét.
A legutóbbi támadás január 19-én történt, mikor brit technikusok Bahreinből próbálták zavarni a Hotbird műholdon sugárzott iráni adókat, beleértve a Press TV-t is. A blokkolt csatornák közt volt több térségi és nemzetközi csatorna is, mint például az Al-Alam, Al-Kowsar és a Szahar. Később - mivel a támadás nem bizonyult hatékonynak - betiltották a Press TV-t Angliában.
Molnár István


Irán betiltja a külföldi biztonsági szoftverek behozatalát


Reza Taghipur Irán információs és kummunikációs technológiákért felelős minisztere bejelentette, hogy országa betiltotta a külföldi biztonsági szoftverek behozatalát. Irán innentől csak helyi fejlesztésű szoftvereket alkalmaz, a külföldi biztonsági szoftvereket pedig nem tartják megbízhatónak és tiltott a behozatal. A miniszter szerint ezt a lépést a hazai szoftverkészítés gyors fejlődése is lehetővé tette, ami innentől csak még nagyobb állami támogatásban részesül. A miniszter elmondása szerint innentől a Bonian Daneshpajouhan Intézet 25 - hazai - cégére támaszkodnak, melyek a legkülönbözőbb típusú szoftvereket fejlesztik.
Molnár István

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése