2011. december 15., csütörtök

A kormány bátortalan támadásai a jegybank ellen

A kormány saját megfogalmazása szerint "össztüzet zúdított" a jegybank (vagyis a Magyar Nemzeti Bank) és konkrétan az MNB elnöke, Simor András ellen.
Össztűznek mondják ők azt a folyamatos bátortalan taktikázást, mellyel megpróbálják a pénzügyi háttérhatalom magyarországi rezidensének is számítható bankot, s vele az elnökét, Simort is legyengíteni...
1. Összevonhatják a jegybankot a PSZÁF-fal
Összevonhatják a Magyar Nemzeti Bank (jegybank) és a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete feladat- és hatásköreit.
Ellátásukra pedig egy új szervezet jöhet létre, ha az Országgyűlés elfogadja azt a módosító indítványt, amelynek benyújtásáról december 14-én döntött a parlament alkotmányügyi bizottsága. Az új szervezet elnökét a köztársasági elnök nevezhetné ki hat évre, a két alelnök pedig az MNB és a PSZÁF hivatalban lévő elnöke lenne mindaddig, amíg elnöki megbízatásuk tartott volna. Ezután az államfő nevezhet ki új alelnököt.
A módosító javaslat szerint - amelyet a 2012. január 1-től hatályos új alaptörvényhez kapcsolódó átmeneti jogszabályhoz nyújtott be a bizottság - az összevonásról és az új szervezet létrehozásáról sarkalatos törvény, pontosabban az új jegybanktörvény vagy a PSZÁF-törvény rendelkezhetne. Az előbbit december 13-án terjesztette be a kormány az Országgyűlésnek, és már 2012. január 1-én hatályba is lépne. A bizottsági javaslatról a december 16-i rendkívüli ülésén dönthet a parlament, a törvényről pedig egy héttel később, december 23-án szavazhat a Ház az ülésterv szerint.
Az alkotmányügyi bizottság az összevonást azzal indokolja, hogy "a pénzügyi piacok integrálódásával, a banki és az egyéb pénzügyi tevékenység közötti határok elmosódásával új kihívások jelentek meg a pénzügyi szektorban, amelyekre egy lehetséges megoldást jelenthet a pénzügyi intézmények felügyeleti tevékenységének és a jegybanki tevékenységnek az egyesítése". (Milyen átlátszó indok... - a szerk.) Az indoklás kitér arra, hogy a rendszerszintű felügyelet az országok többségében a jegybanki feladatok közé tartozik, mindemellett a pénzügyi intézmények kockázatának egyedi vizsgálatára - többféle modell létezik. Azonban több olyan nemzetközi példa is van, ahol mindkét feladatot a központi bank látja el.
Az egységes modell melletti érvként említi a bizottsági indoklás, hogy a jegybanki tevékenység során felhalmozódott információk, a jegybank pénzügyi közvetítő rendszerben betöltött szerepe, tekintélye és függetlensége mind a pénzügyi felügyelet ellátását segítő, hatékonyságát növelő tényezők. A világ pénzpiacain jelenleg zajló folyamatok során kulcsfontosságú lehet a közös helyzetértékelés és a gyors döntéshozatal; s ezen két hivatal hatékonyságnövelő összevonása megfelelő válasz lehet ezekre az új kihívásokra... - áll a a vég nélkülinek tűnő, a "magyarázom a bizonyítványom" típusú indoklásban.
De a feldühödött bankárok reakciója sem késik. Itt elvégre az ő pénzükről van szó, az ellenőrizetlen fosztogatásaikból befolyó extra jövedelmeikről. Sürgős válaszlépéseket is helyeztek kilátásba a bizonytalanul forgolódó magyar kormány ellen.
2. Nem örülnének a pénzpiacok az MNB és a PSZÁF összevonásának
Elemzők álláspontja szerint van példa a világban a jegybank és a pénzügyi felügyelet összevonására, a pénzpiacok azonban negatívan fogadhatnák a Magyar Nemzeti Bank és a Pénzügyi Szervezetek Állami felügyeletének tervezett összeolvasztását, továbbá "rossz" belépőt jelentene az IMF-fel és az EU-val való tárgyalások megkezdése során - mondják a piaci (sic!) elemzők, s ez el is bizonytalanítaná a piacokat (sic!), kik ezek után többször is meggondolnák a magyar állam finanszírozását.
Török Zoltán, a Raiffeisen Bank makroelemzője a tervezettel kapcsolatban elmondta, hogy a kormány ezzel a "huszárvágással" szeretné megoldani a közte és jegybank között mostanában tapasztalható feszültséget, lehetőséget teremtve ezzel arra, hogy "egy hozzá lojális személyt nevezzen ki az új intézmény élére".
Török Zoltán hozzátette: jelenleg a Magyar Nemzeti Bank tevékenysége a piaci szereplők szemében pozitív, így nem lenne szerencsés, ha ez a kép megváltozna. (Persze hogy nem lenne nekik szerencsés, hiszen az ő érdekeiket szolgálja a magyar érdekekkel szemben. - a szerk.)
Török Zoltán a továbbiakban úgy vélekedett, hogy az elsődleges piaci reakció az összevonás hírére inkább negatív lehet annak feltételezése miatt, hogy nem a jó irányba változnak a dolgok, holott az összevonással hatékonyabban működhet a pénzügyi felügyelet és irányítás. (Micsoda parasztvakítás: sem így, sem úgy, nem működnek már a dolgok. - a szerk.)
3. A tervezett összevonás elbizonytalaníthatná a piacokat és rossz belépő lenne az EU-val és az IMF-fel való tárgyalások előtt
Kondrát Zsolt, az MKB Bank vezető elemzője szerint számos nyitott kérdés van a jegybank, illetve a pénzügyi felügyelet tervezett összevonásával kapcsolatban, amelynek lehetőségét az alkotmányügyi bizottság december 14-én elfogadott módosító javaslata vetett fel. Az elemző szerint ez rossz belépő lenne a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) és az Európai Unióval való tárgyalások megkezdése során.
A vezető elemző kitért arra, hogyha Simor András, az MNB elnökének jogköre a monetáris politika meghatározása során bármilyen tekintetben sérülne, azt az Európai Központi Bank (EKB) kifejezetten rosszallná. Hozzáfűzte, hogy az EKB már eddig is negatív véleményének adott hangot azzal kapcsolatban, hogy a jegybanktörvény korábbi módosítása során például csökkentették az MNB elnökének és alelnökének fizetését.
(Nos nekünk meg a bankelnök 8 milliós fizetése nem tetszett, de nagyon nem! Éspedig az offshore cégeinek jövedelmén felül! Akkor, amikor magyar családok ezrei mennek tönkre, az éhezés határán tántorognak, s az otthonvesztés réme fenyegeti őket. Ja, hogy Simor szerint nincsen ingyen ebéd? És szerinte semmiképpen sem kell megvédeni a devizahiteleseket? - Lesz ennek még böjtje Simor úr! Tényleg nem lesz ingyen ebéd, de főleg a bankárok és személy szerint ön számára sem!)
Nos, visszatérve az újonnan felállítandó szervezetre, a szakértő kiemelte: nagy kérdés az, ki áll majd a felvázolt új szervezet élén. Ha ugyanis Simor András fölé egy új vezetőt nevezne ki a köztársasági elnök, ez felvetné azt, hogy ő Simor András főnöke lenne, azaz ebben a tekintetben beleszólási jogot kapna a monetáris politika formálásába.
(Éppen ez a célja a kormánynak. Mit kell ezen meglepődni? - a szerk.)
Az EKB (Európai Központi Bank) Kondrát Zsolt megítélése szerint csak ahhoz járulna hozzá, hogy az összeolvadás úgy menjen végbe, miszerint Simor András jogkörét semmilyen tekintetben nem lehetne csorbítani a mandátuma lejártáig, ami a jelenleg hatályos törvény szerint 2013. február végéig tart.
Kondrát Zsolt nagy esély lát arra, hogy az IMF-fel és az EU-val folytatandó tárgyalások előtt a nemzetközi pénzpiacok is negatívan fogadnák a két szervezet összeolvadását, az esetleges új hatásköröket, ami a magyar eszközök árazásában is megmutatkozna. (Na és, hogy ez az úgynevezett árazás, mit is jelent, elolvashatják majd az alábbiakban.)
4. Egy szavazással fenékbe rúghatnák
A Szabad Riport információi szerint a Nemzeti Bankról szóló törvény feles törvény, ezért egyetlen szavazással visszavehetné a Parlament a jegybankot a magyar állam hatáskörébe. A magyar kormány tehát egyetlen szavazással fenékbe rúghatná Simort.
S hogy ezt miért nem meri megtenni? Mert nyíltan nem mer szembe menni a pénzügyi háttérhatalommal, melyet itthon csak nemes egyszerűséggel a "Piacok" szóval jellemeznek a politikusok.
Ugyanezt a taktikát folytatja a fosztogató lobbival (bankok-végrehajtók) szemben is. Taktikázik, forgolódik, (árfolyamrögzítés, végtörlesztés, értékesítési kvóták, eszközkezelőzés) - melyek valljuk csak be, csak a probléma felszínét karcolgatják, de lényegében fabatkát sem érnek.
Nem mer szembe menni banki-végrehajtói lobbival, egész egyszerűen azért, mert vagy gyáva, s mert vagy nem érdeke. Vagy mindkettő.
A devizahiteleseket és számlaadósokat érintő propagandája alapvetően hazug; "Senkit sem hagyunk az út szélén" - és csakis az időnyerést szolgálja. Úgy véli, ha időt nyer, elkerülheti a népharagot, s az apokalipszist. S ez az, miben végzetesen téved.
Visszatérve a Jegybank (MNB) és a magyar fizetőeszköz problémájára, információink szerint, a kormány igazi félelmeinek az az oka, hogy a pénzügyi körök, (piacok - sic!) ellenlépésként mintegy "beárazzák a forintot" és ez komoly infláció gerjesztő lehet. S ez az, amivel sakkban tartják a kormányt, mert az az elviekben a saját valutája; a forint felett sem úr.
Persze lehet ez ellen tenni, de ez már nem ennek a kormánynak a feladata lesz.
A Privátbankár.hu nyomán - Szabad Riport Tudósító Iroda


Az évszázad csalása

Volner János jobbikos képviselő tegnapi sajtótájékoztatóján a következő szavak hangzottak el: "a PSZÁF adatai szerint a bankok mintegy 1626 milliárd forintnyi hitelt vettek fel eurón kívüli valutában, ugyanakkor több mint 7600 milliárd forintnyi hitelt helyeztek ki. Vagyis a bankok bizonyítható módon nem váltottak devizára forintot.."
Magyarán: a kihelyezett hitelek 80 %-a tulajdonképpen nem is volt egy pillanatig sem deviza alapú (svájci frank, jen stb.), hanem egyszerű forint hitelek voltak, amire ráaggatták a devizás elszámolás külső mázát, majd a megváltozott kamatok, árfolyamok, és kockázati felárak alapján elképesztő profitot akartak bezsebelni rajta.
És mindezt egy hatalmas csalásra alapozva... Mert ezt nem lehet más szavakkal illetni. Ez bizony csalás a javából. Méghozzá társadalmi méretű, sőt valószínűleg európai méretű (más országokban is ugyanez folyt)! Vagy nem is tudom milyen kifejezést kellene alkalmazni arra, amikor meghamisított adatok alapján a nagyjából 6000 milliárd forintnyi (7600-1600=6000) deviza alapúnak álcázott hitelből a törlesztőrészletek indokolatlan felduzzasztásával kb. 9000-12000 milliárdnyi profitot akarnak zsebre vágni. És mindezt egy, már koldusszegényre züllesztett társadalomban!
Ha ez nem egy világraszóló köztörvényes bűncselekmény, akkor mi az? Minek nevezzük azt, amikor egy vérlázító hazugság alapján egymillió koldus-egere családot akarnak megrövidíteni és még kitüntetést is várnak érte?
Kutatok a magyar történelemben, hogy volt e már hasonló méretű csalási-lopási művelet, de amiket ismerek (A Nagy Lajos korabeli arany-panamáktól Szerencsés Imrén át a közelmúlt Postabank-BKV stb. botrányig) azok bizony méreteiben messze eltörpülnek ehhez képest. Tehát a szenzációsnak tűnő címünket szép szerényen akár az évezred csalására is módosíthatnánk.
Ugye sokszor emlegetjük azt, hogyha valaki egy tyúkot ellop, akkor börtönbe kerül, de ha egy országot akkor béke Nobel díjat. És ezek a kedves bankok most a kormánnyal történt devizahiteles-mentő megállapodás alapján lemondanak a profitjuk egy jelentős részéről, több száz milliárdról! És a nemes lelkük nem szakad bele ebbe a jóságba!
Tényleg komoly teljesítmény ez a bankok részéről. Egyrészt színészi, mert ehhez tényleg vastag bőr kell, hogy ezt valaki így el tudja játszani. Másrészt a csalás ilyen szintű kidolgozása nagyívű gondolkodást feltételez.
A pofátlanság dimenziói lenyűgözőek!
És a kormányunk ezután a dolog után úgy tesz, mintha nem történt volna semmi, sőt ezek a kedves emberek komoly segítséget nyújtottak a magyaroknak. Nem lesz semmiféle kivizsgálás az ügyben, sőt nagyon örülünk a dolognak, mert a megegyezés nagyon jótékonyan fog hatni a forint árfolyamára. És a bankszövetség elnöke olyan jóságos arcot vágott a megegyezés bejelentése során, hogy tényleg látszott rajta, hogy a lelkéből beszél. Éppen hogy csak a sírásával nem küszködött.
Mindez természetesen csak itt történhet meg egy abszurd országban és egy abszurd korban, ahol néhány ember - következmények nélkül - grandiózus mértékben csinálhat hülyét egy egész társadalomból. És mi abszurd módon toleráljuk ezt!
Kedves honfitársaim! Azért mi is megérdemlünk minden elismerést saját magunktól!
K. Sz.

SOS ... Bank Átverésnek Vége!
(ennek ellenére a kormány még mindig a bankok mellett áll)
A párizsi Sorbonne Egyetem doktori iskolájának a kutató professzora által megjelenő nyilatkozatából idézek:
FONTOS el kell olvasni, nem vagyunk felelőtlenek illetve nem is voltunk soha:
A hitelezés, amit svájci frank alapúnak mondanak, valójában fedezet nélküli hazárdjáték volt. A bankok szerencsejátékot űztek és rajtavesztettek.
A rendszer bedőlésért elsődlegesen ők a felelősek!
Kérdés: -A deviza hitelek drámája szinte sorstragédia lett. Hogy jutottunk idáig?
Dr.Lentner: -
Tisztázzunk valamit mindjárt az elején! Teljességgel téves és helytelen a szóban forgó probléma kör esetében deviza hitelről beszélni. Ez ugyanis nem az!
Kérdés: - Hanem mi?
Dr.Lentner:
- Gigantikus átverés. A svájci jegybank legfrissebb adatai azt igazolják, hogy a külföldi Bankok Magyarországon működő leány bankjai az általuk nyújtott hiteleket nem refinanszíroztatták frankkal, nem vettek föl valós bank közi frank hitelt, és nem bocsátottak ki frank alapú kötvényeket sem. A Svájci Nemzeti Bank pénz kibocsátása ugyanis nem növekedett olyan mértékben , amilyen mértékben szükséges lett volna ezen csere ügyletekhez. Egyszerűen nincs annyi frank a piacon, amennyi a frank alapúnak mondott hitelek fedezete kellene legyen....
Az a hitelezés, amit svájci frank alapúnak mondanak, valójában fedezet nélküli hazárdjáték volt.
Kérdés: - Akkor mire alapozták a bankok ezeket a hiteleket?
Dr.Lentner :
- Nagy valószínűséggel úgynevezett swap ügyletekre.... Meggyőződésem, hogy a szükséges átvilágítások olyan eredményeket hoznának, melyek alapjaiban megváltoztatnák az adósok szorongatott helyzetét, sok esetben akár büntetőjogi következményekkel is járhatnak a Bankok vonatkozásában. A rosszhiszeműség ugyanis nem győzőm hangsúlyozni, okkal vélelmezhető! Az ebből fakadó Banki veszteségeket pedig a pénzintézeteknek házon belül kell orvosolniuk, azt semmi szín alatt nem terhelhetik rá az Ügyfelekre, akik nem tudták, nem is tudhatták, hogy csapdába csalják őket! Tehát kedves átvert becsapott hitelesek robbant a bomba, mert nincs frank, nincs CHF, nincs árfolyam kockázat!"
Felmerül a további kérdés a leírtak alapján, mely szerint az egyik kiadott felhívásban, nyilvánosságra hozott szakmai véleményében „Bankvezetők becsapták a hitelt felvett adósokat” és azóta is hangoztatott deviza hitel csalás ügyében miért nem jártak el a nyomozó hatóságok és a kormány a bankvezetők ellen?
Miért áll még mindig a bankok mellé a kormány és miért védi az uzsorás bankvezetőket, ha a teljes magyar társadalmat ilyen rossz gazdasági helyzetbe hozták a fedezet nélküli hazárdjátékukkal?
A kormány miért a teljes magyar lakossággal akarja kifizettetni a bankvezetők által okozott több milliárdos kárt az adó forintokból?
A Miniszterelnök és a Matolcsi Miniszter úr miért a bank vezetőkkel (Patai) tárgyal a megoldásról, ha a bankvezetők büntetőügyi felelőssége is szóba jöhet?
Ha tisztességtelenek voltak a bankvezetők a hitelezés területén, akkor miért nem a szakmai hozzáértőkkel konzultál a kormány a valódi megoldás kidolgozásában? Miért azon személyekkel egyeztet, akik büntetőjogi felelősséggel tartoznak a kialakult helyzetért, az egész társadalom el szegényesítéséért?
A kormány miért nem a valódi és konkrét megoldáson dolgozik, melyet több alkalommal a kormány elé tártak a szakmai civil szervezetek mellett tevékenykedő közgazdászok, jogászok?
A legfontosabb kérdés!
A bankvezetők és a Bankszövetség minden tagja miért nincs még előzetes letartóztatásban és a teljes vagyona zár alatt? Miért engedik még mindig tovább folytatni a magyar gazdaság tönkretételét és a teljes magyar társadalom kifosztását?
Minek és hány halálesetnek (öngyilkosságnak) kell még történni ahhoz, hogy felnyíljon a kormány szeme és megtegye végre a szükséges büntetőjogi intézkedést a bankvezetők ellen az anyagi és erkölcsi felelősségre vonásukkal?
Mire vár a kormány akkor, amikor több éve feltárt tisztességtelenül tevékenykedő követeléskezelők tevékenységét nem szüntette meg? Mire vár a kormány és miért nem vonja vissza a 12/2003. (I. 30.) kormányrendeletet, ami megengedi a mindenféle elnevezésű követeléskezelő Kft részére a pénzbehajtási tevékenységet, jogosulatlan árveréseket, nagy értékű tulajdonszerzéseket?
Miért hagyják, hogy a bankok, bankvezetők összejátszanak e tisztességtelenül tevékenykedő adósokat kifosztó, zaklató, sanyargató cégekkel?



" Egyszerű a válasz: A pénzért és a hatalomért! "

Megtalálták Szodomát?

A Holt-tengertől 14 km-re északra fekvő Tall el-Hammam 2010-ben kezdődött feltárása során nemcsak Ábrám és Lót idejéből származó leleteket találtak, hanem egy meghatározott irányból érkezett katasztrófa okozta, tömeges pusztulás nyomait is.

Szodoma városának hagyományosan feltételezett „déli” elhelyezkedése több ponton nem felel meg a bibliai leírásnak: „Lót fölemelte szemét és látta, hogy a Jordán egész síksága jól öntözött – mielőtt Isten elpusztította volna Szodomát és Gomorrát, olyan volt, mint Isten kertje, mint Egyiptom kertje. Lót a Jordán egész síkságát választotta. Lót keletnek tartott.”  (Ter 13,10–11). Ezek szerint a várost olyan helyen kell keresni, (1) ami a jerikói dombokról (Bethel/Ai) jól belátható, (2) vízben gazdag („mint Egyiptom kertje”), (3) a Jordán folyó szeli ketté, és (4) Lót útjába esett. 
E feltételezés alapján az albuquerque-i Trinity University kutatója, Steven Collins új helyszínen, a Holt-tengertől 14 km-re északra fekvő Tall el-Hammam környékén kezdett ásatásokat 2010 december 6-án. Collins elmondta: e területnek huszonöt földrajzi mutatója felel meg a Teremtés könyvében leírtaknak, ami messze a legtöbb az ószövetségi települések közül; Jeruzsálem esetében például csak tizenhat mutató egyezik.
A feltárt, középső bronzkori – vagyis Ábrám és Lót idejéből származó – leletanyag neves régészek véleménye szerint alátámasztja a feltételezést, hogy a százhúsz fős nemzetközi kutatócsoport valóban az ősi Szodoma városára bukkant. „Jordániában nagy port vert fel az ásatás híre; egy neves jordániai régész egyenesen a modern kor legjelentősebb régészeti felfedezésének nevezte. Egyre több bizonyíték mutat Szodomára, s ez a helyiek és a nemzetközi szakma számára is egyre világosabb” – nyilatkozta Collins.
A feltárás legnagyobb, bizonyító erejű újdonsága az, hogy a kutatók tömegkatasztrófa nyomaira bukkantak a területen. A csontvázmaradványok hirtelen, erőszakos halálra engednek következtetni. A kiásott törmelékek közt nem találtak vésett köveket, vagyis az áldozatokat feltehetően nem temették el. A feltárt régészeti réteg egyértelműen középső bronzkori, ami megfelel Szodoma pusztulása idejének – emelte ki a kutató.
Collins hozzátette: a csontvázakat, amelyek az egész területen elszórva találhatóak, két neves orvosszakértő vizsgálta meg. A legtöbb test hason feküdt, arccal lefelé, súlyos sérülésekkel, kicsavarodott ízületekkel, kifeszített lábujjakkal. Minden jel arra mutat, hogy lezuhanó törmelék közt lelték halálukat. Egy borzalmasan kifacsarodott gyermekcsontvázat is találtak. Egy másik csontváz guggoló helyzetben maradt, mint aki félelmében, védekezésképpen kuporog.
„Korai volna végkövetkeztetést levonni, de az eddigi bizonyítékok katasztrófa okozta, tömeges pusztulásra mutatnak. A csontvázak sérülései egy keletről nyugat felé tartó esemény hatására keletkeztek; vagyis a katasztrófa egy meghatározott földrajzi hely felől érkezett.”
Az ásatás további érdekessége, hogy a területen számos, hatalmas kövekből álló struktúrát (dolmeneket, menhireket stb.) találtak, amelyeket egykori kialakítóik a Nap és a Hold járásához igazítottak – vagyis az itt élők komoly asztronómiai ismeretekkel rendelkezhettek. Collins szerint elképzelhető, hogy Szodoma és a síkság városainak pusztulása után az egész területet a gyásznak, az ősök iránti kegyeletnek szentelték. Erre utalhat a vidék egykori bibliai neve: Abel Mizraim és Abel Shittim. Abel jelentése: „a gyász helye”. Ez azt is megmagyarázná, miért itt gyászolta Jákob halálát fia, József és egyiptomi kísérete hét napon át (Ter 50) – idézi a kutatót az assistnews.net.
(Magyar Kurír)

Váratlan fordulat: Izrael elveszítheti a Siratófalat?

Meglepő felfedezés: nem Heródes építtette a Siratófalat

 
Mindösszesen néhány ókori bronzérme felforgathatja, sőt, csaknem bizonyosan lényegileg megváltoztatja a tudást, amelyben nagyon sokan, nagyon sokfelé és nagyon sokáig - két évezrednél is régebb óta - hittek.
 
A világ egyik legszentebb helyéről, a jeruzsálemi óvárosban lévő Templomhegyről van szó. Szakrális tér ez az iszlám számára, nyugati fala pedig nem más, mint a Siratófal, amely a zsidó vallásgyakorlás egyik legszentebb helye.
Az óvárosban magasodó Templomhegy lényegében vallási emlékek együttese: itt áll a fenséges Al-Aksza mecset, a muszlimok egyik legfontosabb építménye, a zsidók hite szerint pedig valaha az ókorban itt állt két templomuk is. Mindmáig úgy tartották-tartják, hogy a Templomhegyet (rajta a lerombolt szentéllyel) Heródes király építtette. Ez a hit sziklaszilárdan tartja magát, és az izraeli politika is e hit alapján formál jogot magának arra, hogy a Templomhegy egésze fölötti fennhatóságát (amelyet az 1967-es háború után terjesztett ki) megtartsa.


Bronz érmék cáfolják Izrael történeti érvelését
Csakhogy izraeli régészek most bejelentették: egy érme-leletanyag alapján elmondható, Heródesnek az egészhez semmi köze, az uralkodó ugyanis, szerintük, egyáltalán nem építtetett sem palotát, sem szentélyt e szentnek tartott helyen, következésképpen a judaizmus ebbéli hite téves.
Más darabok mellett ezek az érmék is cáfolják a korábbi izraeli elképzeléseket több kutató szerint
Ronny Reich, haifai archeológus ugyanis, munkatársával együtt, különös bronzérmékre bukkant a Siratófal masszív alapozó-kövei alatt. Vizsgálódásaik szerint az érméket a római prokonzul verette, két évtizeddel Heródes halála után. Vagyis még csak a Siratófalat sem építtethette a király, akinek halálakor az egész komplexum építése még meg sem kezdődött. „A mostani felfedezés alapjaiban változtatja meg nézeteinket a korabeli építkezésről, s arra utal, hogy ez az építkezés jóval hosszabb ideig is tartott, mint hittük, vagy igazoltnak véltük" – fogalmaz az ásatások társigazgatója, Eli Shukron.
A négy bronzérmét valószínűleg Krisztus előtt 17-ben verette a római Valerius Gratus. Reich régész szerint ő volt az Újtestamentum Pontius Pilátusát megelőző római helytartó. S a bronzérmék alátámasztják a zsidó generálisból római történetíróvá vált Josephus Flavius korabeli elbeszélését is. Flavius a Róma elleni zsidó felkelés és a szentély lerombolása után (Krisztus előtt 70-ben) a Templomhegyi építkezést csak II. Agrippa király, Heródes dédunokája fejezte be, két évtizeddel azelőtt, hogy teljes egészében lerombolták.

Régészet, mint politikai küzdelem
Bár a tudósok számára hosszú ideje ismert volt Josephus Flavius elbeszélése, a mostani ásatási szenzáció mégis nagyon is fontos tény, mert – mint Aren Maeir, a Bar-Ilan Egyetem régésze mondja – egyértelmű régészeti bizonyságát adja, hogy a Heródeshez kapcsolt „hősi tett" csupáncsak legenda.
Az ókori történész egyébként arról is írt, hogy a Templomhegy komplexumának megépítése után vagy tizennyolcezernyi munkás maradt munka, s ezzel megélhetés nélkül Jeruzsálemben. Egyes történészek szerint az ennek nyomán kialakuló társadalmi elégedetlenség (is) vezethetett a zsidó felkeléshez.
Jeruzsálemben és környékén (így a többi között a palesztin Silwan városkában) pillanatnyilag a „Dávid király városának feltárása" projekten dolgoznak. Ennek keretében ásattak egy római kori vízelvezető alagútnál is, amely részben a Siratófal alapkövei mentén halad. Itt bukkantak rá váratlanul a bronzérmékre. A felfedezésnek valószínűleg nagy visszhangja lesz. Annál is inkább, mert a Szentföldön a régészet már jó ideje a politikai küzdelem eszköze is: annak bizonygatására, hogy ki, melyik népcsoport élt korábban e vidéken, s így kinek „lehet" nagyobb létjogosultsága az itteni államiságra.

Heti Válasz
  


Könnyező szentképekről és szobrokról bővebben itt olvashat
Van egy képzeletbeli történet arról, hogy egy napon a nap nem kelt föl. Hat óra következett és még nem látszott semmi hajnalpír. Hét órakor nem volt semmi fénysugár. Délben olyan fekete volt az ég, mint éjfélkor. A madarak nem énekeltek, csak a bagoly huhogása törte meg a csendet. Aztán jöttek a hosszú, fekete délutáni órák. Végül megérkezett az este, de azon az éjszakán senki nem aludt. Egyesek sírtak, mások tépték a hajukat félelmükben. Minden templom zsúfolásig megtelt térdeplő emberekkel. Így maradtak ott egész éjszaka. A rémület és halálfélelem hosszú éjszakája után buzgó, könnyező emberek milliói fordultak kelet felé. Amikor az égbolt kezdett vörösödni és a nap fölkelt, hangos örömkiáltás hallatszott milliók ajkáról: “Áldjad, én lelkem, az Urat!”– mert a nap fölkelt egy hosszú sötét éjszaka után. Isten áldásainak a következetessége néha unalmasnak tűnik és nem adunk érte hálát. Isten irgalmában az a csodálatos, hogy az minden reggel friss, és megújul minden este. Emlékezzünk arra, hogy állandóan hálásak legyünk kegyelmes Istenünknek!

Kadarkúti Égi Üzenetek 131. Mennyei Atya: Advent

2011.12.14   ÉGI ÜZENETEK                Mennyei Atya: Advent
Drága engesztelő Gyermekeim! Nagy szeretettel köszöntelek benneteket, legszívesebben mindannyiótokat az ölembe vennélek, és össze-vissza csókolgatnálak, mert nagyon örülök, hogy megjelentetek. Ma az adventről tanítalak benneteket. Az Anyaszentegyháznak van két nagy ünnepe, amely előtt egy hosszabb időszak van, az egyik a húsvét és előtte van a nagyböjt, a másik a karácsony, amit az advent előz meg. Az advent várakozás. Várjátok a kicsi Jézus megszületését, és várjátok, hogy Jézus Krisztus hatalma teljében elérkezzen a második eljövetelében. Emlékezzetek vissza, hogy a múlt szerdán a Szűzanya milyen kedvesen beszélt arról, hogy milyen nagy szeretettel, örömmel várta a kis Jézust. Jézus nemcsak ember, hanem Isten is, és Ő egészen másképp gondolkodott ott az anyaméhben, mint egy földi szülő magzata. Mert Ő már előtte látta a Mennyországot, és csodálatos dolgokat tapasztalt, ezért édesanyja méhében sokat kellett szenvednie, mert hiányolnia kellett azt a sok gyönyörűséget, ami a Mennyországban körülvette. Pl. a földi ember magzatát egyáltalán nem zavarja, hogy nem hall, de Jézusnak ez fájt, hiszen a Mennyországban gyönyörködött a szférák zenéjében, az angyalok gyönyörű dicsőítő énekében. Ott édesanyja méhében semmit nem hallott, még édesanyja szelíd hangját sem. És akkor mit is tett a drága Jézus? Imádkozott az emberekért, először is azokért, akik süketek, és szenvednek attól, hogy nem hallanak semmit a földi életben, és azokért, akik a fülük miatt követnek el bűnöket. A földi ember magzatát nem zavarja, hogy nem lát, de Jézus szenvedett tőle, mert a Mennyország csodálatos volt, és ahogy anyja méhében került, becsukódott a szeme, és teljes sötétségbe került. Ezt a sötétséget felajánlotta a vakokért, és azokért, akik a szemükkel vétkeznek. Az Úr Jézus a Mennyországban tágas helyen volt, és hatalmas szabadsága volt, és amikor 9 hónapon anyja méhében volt, alig volt lehetősége mozgásra, a végén pedig egyáltalán nem tudott megmozdulni, se a kezét, se a lábát, se a fejét nem tudta mozdítani. Ezt a szenvedést felajánlotta a fogyatékosokért, az ágyhoz kötött betegekért, és azokért a gyermekeikért, akik a testükkel, a mozgásukkal követik el a bűnöket, pl. a paráználkodást, a fajtalankodást, a házasságtörést, az abortuszokat, lopásokat, gyilkolásokat, erőszakosságokat.
Mindenki tudja, hogy az Advent a megújulás ideje is, az Egyházi Év kezdete, és ilyenkor fellángol benne az az érzés, hogy ő most meg fog változni, új ember lesz belőle. Leveti a régi rossz tulajdonságait, a hibáit, a gyengeségeit, mindent megbán, nagyon megvizsgálja a lelkiismeretét, és nagy bűnbánat után elmegy szentgyónásra. És ekkor végre tiszta a lelke, mire jön a kis Jézus karácsonykor, leteszi elé a tiszta lelkét. A karácsony nem csak a kis Jézus születésnapjának az ünnepe, hanem Jézus dicsőséges második eljövetelének a várása. Ezzel kapcsolatban a Szentírásban, a magánkinyilatkoztatásokban és a fatimai harmadik titokban is találunk utalásokat. A Szentírásban benne van, hogy Jézus teljes dicsőségében, hatalma teljében az angyalok és szentek társaságában le fog jönni a földre, megítéli az emberiséget. Az is benne van a Bibliában, hogy új eget, új földet teremtett, hogy leszáll az új Jeruzsálem, hogy az Ég és Föld megrendül, nagy változások lesznek az égi testekben, megváltozik az egész világ, nagy katasztrófák lesznek az egész földön, nemzet nemzet ellen fordul. Az is benne van a Bibliában, hogy ha ketten fekszenek egymás mellett, az egyiket felemelik, a másikat otthagyják, ha ketten őrölnek a malomban, az egyiket felemelik, a másikat otthagyják, ha ketten dolgoznak a mezőn, az egyiket felemelik, a másikat otthagyják. Ez mi lenne más, mint az elragadtatás, amit megkapnak a választottak. Szinte minden választottján keresztül a Mennyei Atya azt üzeni, hogy eljön a Nagy Figyelmeztetés. Most pedig időrendi sorrendben fogom elmondani, hogy mi fog történni: Kezdődik az egész a Nagy Figyelmeztetéssel, amely Isten irgalmának a legnagyobb megnyilvánulása, mert Isten nem akarja, hogy a büntetésben az emberek elpusztuljanak, és a bűneikben, amikben most fetrengenek, elkárhozzanak, hanem meg akarja menteni az emberiséget. A Nagy Figyelmeztetés lelki esemény lesz, nem kell gondolnunk Jézus második eljövetelére, igaz látni fogjátok a keresztet a vérző Krisztussal és mindenki a lelkében látni fogja Jézust, hogy mi minden szenvedést okozott a bűneivel. Lesz, aki a boldog, örvendező Jézust fogja látni a figyelmeztetéskor, lesz, akinek a lelkét elragadják, és a Mennyországba elviszik pár percig. Amikor vége a Figyelmeztetésnek, szinte azonnal megjelenik az Antikrisztus, aki már most is működik a világban, csak még nem fedte fel magát. Úgy jelenik meg, mint egy angyal. Először a globális erők próbálnak az embereken segíteni, mert az ő irányításukkal tönkre tették az országok gazdasági, társadalmi helyzetét, és most mint jó nagybácsik mutatkoznak az Antikrisztus emberi, munkát adnak, pénzt adnak, a jó arcukat mutatják. És a frissen megtérteket ez megérinti, hiszen szegények, éheznek, és odaállnak az Antikrisztus elé. Az emberek másik része megmarad Jézus Krisztus mellett. A nagy szétválódás után az Antikrisztus mellé állók lelke és teste egyaránt elpusztul. Meghalnak a háborúban, katasztrófákban, a chiptől, amit beléjük ültetnek, amely egy lítium nevű anyagot tartalmaz, ami halálos fekélyt okoz. A Jézus Krisztus mellé állókkal pedig ezt történik: amikor kezdődik a büntetés Jézus lejön a felhőkig angyalaival szentjeivel együtt, azokat szétküldi a választottjaihoz, és elragadják őket testestül, lelkestül. Egy új testet kapnak, ami láthatatlan és azzal együtt elviszik őket egy biztos helyre, amelyről most nem beszélek. Krisztus mellé állók közül nagyon sokak lelkét elragadják az angyalok. Vannak olyanok, aki felajánlják magukat Jézusnak, ők amikor a keresztényüldözéskor kivégzik őket, azonnal a mennybe jutnak, és különösen nagy boldogságban lesz részük. Vannak olyanok a Jézus mellé állók közül, akiket nem ragadnak el az angyalok, végig kell élniük a büntetést, de Jézus vigyáz rájuk, nem hagyja, hogy nélkülözzenek, vagy hogy megöljék őket. Tehát Jézus mellé, és a Pápa mellé kell állni, mert csak akkor menekültök meg, Drága Kicsi gyermekeim! Megtörténik a nagy csoda, amit nagyon sokan fognak látni, és ami a nagy zarándokhelyeken látható marad, semmivel nem lehet eltörölni. Ez után a nagy csoda után Jézus nem tesz több csodát, az Antikrisztus viszont igen, többen hisznek majd benne. Megkezdődik a keresztényüldözés, a nagyfigyelmeztetés után is tapasztalni fogjátok, hogy nem kedvelnek benneteket, de az igazi keresztényüldözés csak ezután kezdődik. Még a római keresztényüldözésnél is rosszabb lesz, mert kitalálnak mindenféle kínzóeszközt, amivel egekig tudják fokozni a fájdalmat, de ti ne féljetek, mert ti védelem alatt lesztek. Elkezdődik a nemzet nemzet ellen fordulása, a globális erők olyan nyomást gyakorolnak a világ vezetőire, hogy megkezdődik a harmadik világháború. De mindez feltételes, mert ha hirtelen mindenki megtérne a világon, akkor nem lenne se keresztényüldözés, se világháború. Ha százszor ennyien engesztelnének, megkönnyíteném, lerövidíteném a szenvedést. De mindenképpen megkönnyítem, mert amikor már a legszörnyűbb eszközökhöz nyúlnak a hadvezérek, politikusok, akkor hozom a 3 napos sötétséget, ami a fatimai titokban van. A 3 napos sötétség alatt a Sátán és angyalai az elkárhozottakkal együtt kijönnek a pokolból és körüljárják a lakásokat és mindenhová be akarnak menni, de ahova ki van téve az én Szent Fiam keresztje, azt angyalok védik, oda nem tudnak bemenni. Kiadják magukat a ti rokonaitoknak, ismerőseiteknek, barátaitoknak. Vigyázzatok, ne engedjétek be őket, mert ők a gonosz lelkek, akik benneteket meg akarnak ölni. A 3. nap végén nagy fényesség lesz, és akik megmaradnak látják majd az Új Eget és Földet, és akkor lesz Jézus második eljövetele. Mindez nincs messze, gyermekeim! Ezért kell mondanunk Marahnata! Az Új Világban Jézus lesz a király és a Szűzanya lesz a királynő. Mindenki látni fogja a testi szemeivel Istent, aki letörli könnyeiteket. Ott nem lesz szenvedés, és halál, csak boldogság, és öröm lesz. 1000 évig fog tartani, és a végén kiszabadul a Gonosz, aki eddig el volt zárva. A gonoszok vezére az Antikrisztus, és a Sátán lesz, és ott állnak mögöttük az elkárhozottak. Szembe velük ott áll Jézus Krisztus serege, Szent Mihály arkangyallal az élen, és a szentek, és a maradék. A két erő összecsap, és a jó fog győzni. Jézus Krisztus megöli az Antikrisztust és a Sátánnal együtt beveti őket a kénköves tóba. És mikor ez megtörtént Jézus megint megjelenik az Új Világban, és elkezdődik a feltámadás. Először a Krisztusban elhunytak támadnak fel, majd az elkárhozottak. És új testet kapnak a megmaradtak. Jézus jobbjára és baljára állítja a feltámadottakat. A jók a mennyországba kerülnek, a gonoszak a kénköves tóba, a pokolba.
Egy-két látomást szeretnék elmondani, amely kapcsolatos Adventtel és az Új Világgal. Vantorta Mária látomásával kezdem. Amikor a Szűzanya hazajött Erzsébettől, tudta, hogy József nem nézi jó szemmel, hogy ő áldott állapotban van. Leül a rokkája mellé és szomorúan dolgozgat. Egyszercsak kopognak, Szent József érkezik. Szent József nagy bűnbánattal a szemében köszönti Máriát: Ó, Jegyesem tévedtem! Természetfeletti módon kinyilatkoztatták nekem, hogy téged a Szentlélek beárnyékolt, és te vagy a Messiás anyja. Miért nem mondtad meg nekem? Mária így felelt: Olyan nagy dolgot művelt velem a Mindenható, hogy ezt nem  lehetett csak úgy elmondani. József bocsánatot kért. Mária így szólt: Nincs miért bocsánatot kérned! Erre József letérdelt elé, az ölébe hajtotta a fejét és úgy sírt, mint egy kicsi gyermek, Mária pedig megsimogatta a fejét. Azután a tekintetük egybeolvadt, és boldogan mosolyogtak egymásra, micsoda öröm lesz, amikor majd először meglátják a kicsi gyermeket, Isten fiát. Elképzelték, hogyan fognak majd körülötte térdelni, hogyan fogják imádni. Szent József azt mondta, hogy nem meri majd megérinteni, mert Ő Isten Fia. Mária azt mondta, hogy csak nyugodtan érintsd meg, öleld a szívedre a te kicsi nevelt fiadat, mert rád bízta az Atya. József azon gondolkodott, hogy ő csodálatos bölcsőt készít neki, hiszen ő szakember ebben, senki másnak nem lesz olyan! De a jövő másképp hozta.
Most egy 19 éves kislánynak az Új Világról kapott látomását mondom el. Egy hatalmas várost látott, annak a közepén egy nagy templom, amely kiemelkedett a házak körül, amelyek kicsi házak voltak körbe-körbe a templom körül. Jézus Krisztus jött-ment a házak közül, állatok követték, házi állatok, vadállatok, az oroszlán a lábához dörgölőzött, Jézus pedig lehajolt és megsimogatta.   A házakban két-három nemzedék együtt élt, a szülők, a nagyszülők, a dédszülők és a gyermekek. Együtt mennek a misére, este viszik magukkal a kis lámpásaikat, bemennek a templomba, tömve van a templom. A szentáldozás előtt letérdelnek, kérik Jézust, hogy mossa le a lelkükről a legkisebb foltot is. Áldozáskor letérdelnek, majd a helyükre mennek, és áhítatosan letérdelnek. Nagy figyelemmel vesznek részt a szentmisén. Karácsonykor Jézus házról házra jár. Mindenütt már nagyon várják, leültetik és beszélgetnek vele, egy házat sem hagy ki. Az emberek szíve megtelik Jézus iránti mélységes szeretettel és hálával. A másik látnok, egy idősebb néni, azt tapasztalhatta, hogy nincs betegség és halál. Ezt nehéz elképzelni, hogy 1000 évig tart az Új Világ, és soha nem halnak meg? Mutatták a tengert, a parton egy üres, és egy távolodó bárkát, amely tele volt fehér ruhás emberekkel. A tenger az örök élet vize, a bárka viszi az embereket Jézus vezetésével a Mennyei Atyához a Mennyországba azokat, akiknek az élete már letelt. Egy-egy idősebb ember, az életszentség legfelsőbb fokán beszáll a bárkába, és úgy megy a Mennyországba. Egy másik választottnak pedig úgy mutatták a halál helyettesítését, hogy azokat, aki már elég idősek voltak, és készen álltak, angyalok ragadták el a Mennyországba. Az előbb említett 19 éves kislány látta, hogy a Figyelmeztetéskor a Föld elfeketedik, majd lángok borítják, majd hófehérré válik, megtisztul, és tele lesz drágakövekkel. Megkérdezte Jézust ez a kislány, hogy mik ezek a drágakövek. Ő válaszoltam, hogy ezek a teljesen megtisztultak jelképei. A három napos sötétségről is mutattak egy képet az égiek. Ott voltak a rejtekben a maradék emberek, szörnyű dolgokat hallottak, nagy zúgásokat, ordítozásokat, kiáltozásokat. A gonosz lelkek nemcsak egyedül jöttek, hanem hozták magukal a kárhozottakat. Az arcukon gyűlölet volt, a testük pedig oszlott, és azokba a házakba, ahol olyan hozzátartozóik voltak, akik halálukkor nem hívtak hozzájuk papot, bementek és úgy megijesztették őket, hogy azon nyomban meghaltak. Ebből a szörnyű látomásból megtudhattátok, hogy milyen fontos a haldoklókhoz papot hívni, mert ha fölveszik az utolsó kenetet, még ha meggyónni nem is tudnak, Isten eltörli a bűneiket, és nem a pokolba, csak a tisztítóhely legmélyére kerülnek.
Megáldalak benneteket a bátorság, a türelem és a várakozás lelkületével az Atya, a Fiú és a Szentlélek nevében. Amen.

Helikopter-beszerzés – milyet és mennyiért?

A helikopter nélkülözhetetlen légi szállító eszköz, melyet nem csak a harcoló csapatok légi támogatására és logisztikai feladatainak ellátásra alkalmaznak, hanem katasztrófa helyzetben - legyen az árvíz, földrengés, tűzvész -, gyakran az egyetlen szóba jöhető szállító-kutató-mentő eszköz. Ezért minden államnak szüksége van helikopterek beszerzésére és azok üzemben tartására. De nem mindegy, hogy milyet, mennyiért, és az sem, hogy milyen célra szerez be a kormányzat.
Ha valakinek van harctéri tapasztalata a helikopterek alkalmazására vonatkozóan, akkor elmondhatjuk, hogy az Egyesült Államok az elsők között van, hiszen a negyvenes évek óta szinte folyamatosan háborút folytat valahol, többek között tíz éve Afganisztánban is. Ha olyan eset fordul elő, hogy a helikopterek vásárlásánál nem a saját gyártmányuk mellett döntenek, akkor annak valószínűleg nyomós okai lehetnek, mind a költségek, mind az alkalmazhatóság vonatkozásában. Ugyanis pontosan ez történt ez legutóbb is.
Az amerikaiak orosz Mi-17-es helikoptereket vásároltak, a megkötött szerződés szerint 21 darabot 300 millió dollár értékben. Az amerikai hadsereg által a Roszoboronexport orosz állami cégnél rendelt Mi-17B5-ös katonai szállítóhelikopterek 2012 végéig megérkeznek Afganisztánba. Az első gépeket az idei év végén, a többit 2012 folyamán szállítják. Ugyanis az orosz forgószárnyasok jó áron szerezhetők be, megbízhatóak és strapabíróak, valamint hegyvidéki alkalmazása esetén - mint Afganisztánban is – olyan magasságig használhatók, ahol az amerikaiak már nem.
Nos, ha ez így van, akkor miért rendeli meg a magyar kormány az amerikaiak leharcolt UH-1H-inak felújított példányait, szám szerint 32-őt, összesen 426 millió dollár becsült értékben, ha már a Mi-17-esek eddig úgy is rendszerben voltak tartva a Magyar Honvédségnél, és az átképzéssel és a típusváltással járó fölösleges kiadások sem merülnének föl? Ki jár jól ismét csak ezzel az ügylettel? Az oroszoktól újat lehetne beszerezni hasonló áron, de helyette inkább a használt amerikai kell. Esetleg akkor érthető lenne mindez, hogy ha annyira sürgősen kell beszerezni, hogy nincs idő megvárni, amíg 1-2 év alatt az orosz gyár legyártja...
Azt pedig már csak halkan kérdezzük meg, hogy a közeljövőben mitől nő meg a NATO-szabványosított Magyar Honvédség harctéri gyalogsági szállítási igénye? Összefügg ez a hadkötelesek összeírásával is? Nem inkább légvédelemre és jobb kiképzésre kellene költeni? Alább a közszolgálati hírügynökség hírét olvashatják:
MTI - Az amerikai Védelmi Biztonsági Együttműködési Ügynökség (DSCA) értesítette a kongresszust egy lehetséges katonai értékesítésről, amelynek keretében a magyar kormány kérte 32 darab UH-1H helikopter módosítását és ellenőrzését, valamint egyéb szolgáltatások elvégzését 426 millió dollár becsült értékben - adta hírül egy keddi közleményében a DSCA.
Az ügynökség december 6-án értesítette a törvényhozást a "csomagról", amely tartalmazza a helikopterek és tartozékaik módosítását és ellenőrzését, az alkatrészszállítást, valamint a kiképzést és a logisztikai támogatást is.
A közlemény szerint a Pentagon Védelmi Tartalékeszközök (EDA) programja által biztosított 32 helikopter és a 20 darab T-400-as tartalék motor módosításának és ellenőrzésének "lehetséges eladását" a magyar kormány kérte. A helikopterekhez infravörös radart, éjjellátó berendezést, szimulátorokat, alkatrészeket, támogató és vizsgáló eszközöket, műszaki dokumentációt, kezelőszemélyzeti kiképzést és kiképző felszerelést, valamint a logisztikai és programtámogatás egyéb elemeit is biztosítják. Az UPI hírügynökség szerint az említett helikoptertípust az amerikai tengerészgyalogságnál rendszeresítették.
"Ez a javasolt értékesítés része az Egyesült Államok külpolitikájának és nemzetbiztonságának azáltal, hogy erősíti Magyarország általános képességét a humanitárius, a kutató-mentő és az egészségügyi evakuálási feladatok terén, előmozdítja a NATO-szabványosítást és az együttműködési képességet az Egyesült Államok és más NATO-szövetségesek között. A berendezések és a hozzá kapcsolódó támogatás nem változtatja meg alapvetően a katonai egyensúlyt a térségben. Hasonló tételeket korábban nem biztosítottunk Magyarországnak" - olvasható a DSCA közleményében.
Amerikai részről a fő szerződő fél az amerikai Haditengerészeti Légi Rendszerek Parancsnoksága lesz. A lebonyolításához egy hároméves program keretében félévente amerikai kormányzati és katonai szakembereknek kell egy hetes időszakokra Magyarországra utazniuk a műszaki felülvizsgálat, a képzési és a karbantartás-támogatási feladatok ellátására.
MTI / Jövőnk.info


Oroszország ellen is háborús előkészületek folynak

Információink szerint az Egyesült Államok Szlovákiával, Lengyelországgal, Magyarországgal és Romániával arról tárgyalt, hogy egy esetleges Oroszország elleni támadásnál az amerikai vezérkar irányítása alá vonnák az innen sorozott katonákat, akik amerikai egyenruhában és felszereléssel lennének fölszerelve.
A cionista szellemiségű doktrína ebben az esetben is nyilvánvalóvá válik, mely szerint a saját cion-imperialista érdekeik miatt más népek fiait áldoznák föl, csak hogy megőrizhessék vezető szerepüket, valamint a nyersanyagforrások és energiahordozók feletti ellenőrzést a világban.
Jövőnk.info