2014. január 13., hétfő

Klicskot rendesen megszivatták!

Az ukrán legfőbb adminisztratív bíróság elutasította a parlamenti szavazás eredményének megsemmisítését arról az adótörvény-módosításról, amely jogilag megakadályozza Vitalij Klicskót, az ellenzéki Ütés (UDAR) párt vezetőjét abban, hogy jelöltként induljon a 2015 márciusában esedékes elnökválasztásokon.

 Kattintson a bezáráshoz!

A hétfőn közzétett ukrán médiajelentések emlékeztettek arra, hogy a keresetet Klicsko nyújtotta be a parlamenttel és Viktor Janukovics elnökkel szemben. A törvényt a verhovna rada október 24-én fogadta el, az államfő november 8-án írta alá, és január 1-jével lépett a jogszabály hatályba. Az adótörvénybe bekerült egy új kitétel, amely szerint azok a személyek, akiknek valamely másik államban van tartózkodási engedélyük, nem tekinthetők ukrajnai lakosnak. Az elnökválasztásokon pedig csak az jelöltetheti magát az államfői tisztségre, aki a választásokat megelőző tíz évben folyamatosan Ukrajnában élt. Eszerint viszont az Ütés párt vezére, aki profi ökölvívóként Németországban kapott tartózkodási engedélyt, jogilag nem indulhat a jövő évi elnökválasztásokon.
Az ellenzéki frakciók későn ocsúdtak: az adótörvény második olvasásban történő elfogadása után döbbentek csak rá, hogy a belerejtett passzus valójában Klicsko elnöki jelöltségét hivatott megakadályozni. Az ülésezést ekkor már hiába vették tiltakozásul blokád alá, Volodimir Ribak házelnök kijelentette, hogy nem ismételteti meg a szavazást, a törvényt pedig elküldte Janukovics elnöknek aláírásra.
A módosítást mellesleg egy ellenzéki képviselő, Ihor Bricsenko, a Julija Timosenko bebörtönzött volt kormányfő mögött álló Haza (Batykivscsina) frakciójának tagja nyújtotta be. Később – miután kirobbant a botrány – azt állította, hogy az előterjesztésre ráhamisították az aláírását, amiért feljelentést is tett. A rendőrség azonban az aláírást valódinak minősítette, és lezárta a vizsgálatot.
Klicsko – aki a közvélemény-kutatások alapján jó ideje a legnépszerűbb az ellenzéki politikusok közül – a törvény elfogadásakor indulatosan leszögezte, hogy “őt ilyen módszerekkel nem tudják megállítani”, és egyúttal nyilvánosan be is jelentette indulási szándékát az elnökválasztásokon. Az utóbbi időben folyamatosan amellett kardoskodik, hogy a három parlamenti ellenzéki erő már most állítson közös jelöltet. A másik két párt viszont azt tartja jobb stratégiának, ha az első körben mindhárman állítanak jelöltet, és a másodikba bejutó ellenzéki mögé sorakoznak majd fel.
(NOL)

Bal-Rad komm : Az EU-rajongó spekulánsok annyira az ország lerablására koncentráltak már, hogy nem is vették észre a cselt! Megszavazták-és ezzel kedvencüket rendesen “beszopatták”!
Klicsko kiütve!
Most aztán háborognak a cionisták és bérenceik!
Klicsko meg majd szépen ballaghat Németországba! Ha már annyira akarja az Uniót-meg van is neki oda tartózkodási engedélye-hát tanyázzon ott! Szive Juliskájával együtt-amikor az kiszabadul!
A banderista Szvoboda meg majd szépen széjjelfoszlik!

Több mint két évvel vagyunk a magánnyugdíj-pénztári rendszer szétverése után.

A Ténytár a kezdetektől nyomon követte a változtatásokat, így most a megmaradt magánnyugdíjpénztárak 2013-as hozamainak nyilvánosságra kerülése apropóján összegezzük, ami az elmúlt három évben történt a nyugdíjrendszerben.
birthday_party_2_lego_floodbloghu.jpg A kormány szerint meg kell védeni a nyugdíjakat az azokat eltőzsdéző magánnyugdíjpénztáraktól, ezért az elmúlt 3 évben semmilyen módszertől nem riadtak vissza, hogy visszazsarolják az embereket az állami nyugdíjrendszerbe, ami majd jól megvédi őket a tőzsdecápáktól.
Mi úgy gondoljuk, cinikus az állami nyugdíjrendszer megbízhatóságáról beszélni akkor, amikor az elmúlt 3 évben változott az indexálás, a korhatár, elvették a magánnyugdíj-pénztári megtakarításokat, és mind ez idáig nem hozták létre a beígért egyéni számlás rendszert sem.
Megtévesztő eltőzsdézett pénzekről beszélni akkor, amikor az adatok szerint a megmaradt manyupok reálkamatot hoznak a bennmaradt kisebbségnek, miközben az állami kasszába beolvasztott nyugdíjvagyont feléli a kormány. A 2013-as adatok alapján tehát újra le kell szögeznünk, hogy az eltőzsdézett vagyonokról szóló propaganda nettó hazugság, a megmaradt magánnyugdíjpénztárak az állami nyugdíjrendszernél jobban teljesítenek.
Előzmények
A nyugíjügy kirobbanásakor a kormány az emberek eltőzsdézett pénzéről, veszteséges magánnyugdíjpénztárakról, és rosszul menedzselt pénztárakról beszélt, amikor azt mondta: „Ha a manyupok állampapírba fektettek volna minden pénzt, ma 700 milliárddal több lenne a számlákon.” Akkor kiszámoltuk, hogy a kormány számításai nem csupán hibásak, hanem szöges ellentétei a valóságnak, ahogy az a lenti táblázatból részletesen látszik is.
Nem tisztünk eldönteni, hogy a kormánynyak csupán nem telik kockás füzetre, vagy tudatosan félrevezet, de az egyik eshetőség nyilvánvalóan fennáll.
manyup_hozamok_0.PNG Manyup einstand I.
Magyarországon 2011-ig a magánnyugdíj-pénztári szektor hárommillió magyar állampolgár több mint háromezer milliárd forintnyi vagyonát kezelte. Matolcsy György, akkori nemzetgazdasági miniszter elsőként 2010. november 24-én mondta: „Elveszíti jogosultságát az állami nyugdíjra az, aki úgy dönt, hogy magánnyugdíj-pénztári tag marad”. A nyilvánvalóan zsarolás hatására a nyugdíjrendszer második pilléréből, az ún. kötelező magánnyugdíjpénztárakból a tagok 96.8 százaléka visszalépett az állami nyugdíjrendszerbe.
Kormányunk cinikusságát jól mutatja, hogy a „nyugdíjvédelmi megbízott” mindezt úgy interpretálta: „A nyugdíjvédelmi program keretében a magánnyugdíj-pénztári tagok 96,8 százaléka választotta az állami nyugdíjrendszert.” Ahogy arról a korábbiakban már írtunk, a választás helyett a környezetnek megfelelőbb lenne a zsarolás szó alkalmazása, amelynek csak a kemény mag, kb. 100 ezer ember mert ellenállni. Később kiderült, ők jártak jól, hiszen a kormány (talán a strasbourgi bírósághoz fordulás belengetésétől beijedve, talán az Ab döntésétől tartva) csak blöffölt, az utolsó pillanatban az országgyűlés eltörölte a „kiszerződés” jogintézményét. Így végül az a százezer ember is részesülhet majd az állami nyugdíjból, akik nem léptek vissza a rendszerbe.
Manyup einstand II.
2011 decemberében úgy döntött a kormány, hogy a megmaradt Manyup-tagok pénzét is behúzza a mindent elnyelő költségvetésbe. Sőt, az országgyűlés költségvetési bizottsága törvénymódosításban kezdeményezte, hogy magánszemély csak az állami nyugdíjalapba fizethessen járulékot. Akik maradtak a Manyup-rendszerben, úgy tudták, hogy csak egy évig fizetnek az állami alapba, utána újra a saját számlájukra utalják a járulékot.
A kormány ezt az ígéretét felrúgva, teljesen ellehetetlenítette a magánnyugdíj-pénztárakat, és velük azokat, akik az öngondoskodás e formáját választanák. A 48 milliárd forintnyi megtakarítást a túlköltekező állam pofátlan módon éppen a költségvetési lyukak betömésére használta fel.
Elherdált nyugdíjvagyon – de nem a Manyupoknál
2012-ben aztán borult a bili, kiderült, hogy a maszlag a nyugdíjvagyon megmentéséről nem volt más, csupán egy újabb tündérmese. A tőke átcsatornázására pusztán azért volt szükség, hogy éppen a kormány tőzsdézhesse el az emberek megtakarításait. Ezt bizonyítja a magánnyugdíjak 2011-es eredményeinek és az államhoz került nyugdíjvagyon alakulásának összehasonlítása. A magánnyugdíjpénztáraknak nem volt jó éve 2011-ben, átlaghozamuk -2,87 százalék volt, amely nagy eltérések eredménye, a legrosszabb hozam -10 százalékos volt, míg a legjobb 8,5 százalékot ért el.
manyup hozamok 2012.png Az államhoz került 1342 milliárdos vagyonon mindeközben egy év alatt -10 százalékos veszteséget halmozott fel, ami kétszázmilliárdos veszteséget jelent. Ezzel az állam messze alulmúlta a magánnyugdíjpénztárak teljesítményét, 7 százalékkal rosszabbul teljesített, mint a szektor egésze, a legjobb hozamot pedig 19 százalékponttal múlta alul. Közben a beígért egyéni számlás rendszernek nem volt se híre, se hamva.
2012-ben a talpon maradt 8 pénztár kivétel nélkül komoly hozamot produkált. Sőt, a pénztárak jócskán túlteljesítették az 5 százalékos inflációt és a bankok hozamát is. A többségük bőven 15 százalék feletti hozamot produkált, a legjobb 18,8 százalékot, miközben a bankokban átlagosan 5,46 százalékos kamatot kaptak az ügyfelek – a kamatadó megfizetésével – a lekötött pénzük után.
Eközben az állami rendszer olvasztótégelyéről, a Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alapról mindössze annyit lehet tudni, hogy az államadósság csökkentésére fordított összegek mellett 2012 novemberben 172,4 milliárd forintot innen fizettek ki a Nemzetközi Valutaalap hitelének törlesztésére. Az államosított magánnyugdíj-pénztári vagyonnak így már csak a hatoda volt meg.
nyugdijreformalap_131203.jpg Akik túléltek, pörögnek
2013-ban a megmaradt nyugdíjpénztárak ismét jól teljesítettek, nem voltak nagy bukások, és minden alap hozama felülmúlta az inflációt – tehát 2013-ban is jobban járt az, aki a magánnyugdíjpénztárakban tartotta a pénzét az állami rendszer helyett. Csaknem mindegyik alap 5 százalék feletti hozamokat ért el, a legalacsonyabb hozam 4,64 százalék volt, ami még mindig jóval magasabb az 1 százalékos, inflációkövető állami nyugdíjrendszernél.
manyup hozam 2013.png Mindeközben 2013 decemberére a majdnem 3 ezer milliárd forintnyi nyugdíjvagyonból mindössze 157,9 milliárd forint maradt, ez az eredeti nyugdíjvagyonnak csupán 5,4 százaléka. Ebből az államadósság csökkentésére 63,5 százalék ment el, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő számára az összeg 6,7 százaléka került át, a reálhozam-kifizetés 7,9 százalékát emésztette fel a bevont nyugdíjpénzeknek.
Kijelenthető tehát, hogy az állam lassan elkölti a 2011-ben magán megtakarításokból zsákmányolt vagyont, ami tulajdonképpen a jövőbeli nyugdíjak fedezete lett volna azoknak, akik visszaléptek az állami nyugdíjrendszerbe. Ezzel a kormány felélte a mostani aktív réteg nyugdíj-megtakarításait, amit így évtizedek múlva egy akkori kormány ennyivel többet kényszerül majd elvenni azoktól, akiktől éppen el tudja. Az egyéni nyugdíjszámlák kialakítása pedig ismét várat magára, a legújabb határidő 2014 júliusa.
2010-ben a kormány egy átfogó nyugdíjreformról beszélt, azonban mostanra kiderült, 4 év alatt a nyugdíjvagyon elherdálásán kívül nem sokat tett a kormány a nyugdíjpolitika megújítására.
(tenytar)


Bal-Rad komm : Amiket teljes bizonyossággal állithatunk: A magánnyugdijpénztárakba való bekényszerités egy jól kifundált, spekuláns-kör ötlete volt-nem is minden hátsó szándék nélkül.
Idejük viszont-nekik-nem maradt a “mű” befejezésére!
A döbrögista horda viszont minden kétséget kizáróan-szó szerint-elherdálta ezt a pénzt!

A következmény katasztrofális lesz-már valószinűleg egy éven belül! Munkahelyek hiján egyre kevesebb befizető-ezzel szemben növekvő kiadások!
Az egyenleg már régen felborult!
Mostmár maga a rendszer fog borulni.

Gazdagok a gazdagokért

Az amerikai parlamenti képviselők fele milliomos.- derült ki egy felmérésből. Olyan is az amerikai politika. A gazdagok csinálnak politikát a gazdagoknak.


Putyin a nyugat hanyatlásáról beszél

A Vérhold elmélet – Tények és tévhitek


A (magyar feliratos) videó anyagának szövege:
Az eredetileg Mark Biltz által kitalált, úgynevezett Vérhold elmélet, nagyon sok figyelmet kapott mostanában.
John Hagee könyve, a Négy Vérhold, ami nem egyéb, mint Mark Biltz elméletének az átfogalmazása, jelenleg az Amazon bestseller listájának élén áll.
Azok kedvéért, akik még nem hallottak róla, elmondanám, hogy mi is ez az elmélet.
A Jóel 2:31-ben ez áll:

„A nap sötétséggé válik, a hold pedig vérré, minekelőtte eljő az Úrnak nagy és rettenetes napja.”
Mark Biltz arra gondolt, hogy ez esetleg egy együttes hold- és napfogyatkozásra is utalhat.
Hogy kíváncsiságát kielégítse, felkereste a NASA nap- és holdfogyatkozásokra specializálódott weboldalát, ahol minden i.e. 2000 és i.sz. 3000 közötti hold- és napfogyatkozás megtalálható.
A NASA oldalának segítségével Biltz láthatta, hogy számos nap- és holdfogyatkozás lesz a jövőben.
Őt leginkább azok érdekelték, amik a hold tetrádokkal estek egybe.
Ilyen akkor van, amikor hozzávetőleg két év leforgása alatt négy holdfogyatkozás történik.
Ezt követően Biltz összevetette a tetrádok dátumait a zsidó naptárral. Azt vette észre, hogy sok tetrád, valamint más napfogyatkozások, zsidó ünnepekre estek.
Biltz kíváncsi volt, hogy ilyen előfordult-e a múltban is. Hat olyan esetet talált a történelemben, amikor a holdfogyatkozás tetrád egybeesett egy zsidó ünneppel.
Amikor ezeket a dátumokat összevetette a zsidó történelem eseményeivel, a következő összefüggéseket vélte felfedezni ezek között a tetrádok és a zsidókat érintő jelentős történelmi események között:
Például azt mondja, hogy a 1493 és 1494 közötti tetrád egybeesett a spanyol inkvizícióval.
Az 1949 és 1950 közötti tetrád pedig úgy gondolja, hogy egybeesett az 1948-as függetlenségi háborúval.
Az 1967 és 1968 közötti tetrád pedig a Hatnapos háborúval.
Biltz és John Hagee azt mondják, hogy mivel a vérhold tetrádok idején jelentős események történtek a zsidó történelemben (legalábbis az ő modelljük szerint), a 2014 és 2015 közötti vérhold tetrád is ilyen, és ezért a bibliai próféciák szempontjából fontos események hírnöke lesz, azt állítva, hogy ezek a holdfogyatkozások a napot, a holdat és a csillagokat érintő bibliai próféciák beteljesedései lesznek.
A kérdés az, hogy mennyire állja meg a helyét ez az elmélet a Biblia és a józanész tükrében.
A válasz: nem nagyon.
A következőkben számba veszünk néhányat a számos ellenérv közül.
Elsőként azt kell megvizsgálnunk, hogy amiről Biltz és Hagee beszélnek megegyezik-e azzal, amit a Biblia ír. A Biblia több helyen is említi a napot, a holdat és a csillagokat, az idők jeleinek részeként.
Itt van például a Jelenések 6:12-13:

„És láttam, amikor feltörte a hatodik pecsétet: nagy földrengés támadt, és a nap elsötétült, mint egy fekete szőrcsuha, a telihold olyan lett, mint a vér, és az ég csillagai lehullottak a földre, ahogyan a fügefa hullatja éretlen gyümölcsét, amikor nagy szél rázza;”
Ilyen rész a Máté 24:29 is:

„Közvetlenül ama napok nyomorúsága után pedig a nap elsötétedik, a hold nem fénylik, a csillagok lehullanak az égről, és az egek tartóerői megrendülnek.”
A teljes szöveget megvizsgálva egyértelműen láthatjuk, hogy a nap és a hold mellett a csillagok is sötétek lesznek.
A Biblia egy globális sötétséget ír le, ami az egész földet érinti majd. Akármi legyen is ez, az nemcsak a nap és a hold elsötétedése lesz, hanem a csillagoké is. Ez mindenképpen több mint egy nap- és holdfogyatkozás.
Ha találgatnom kéne, azt mondanám, hogy ez valamiféle atmoszférikus esemény lehet, ami az egész eget eltakarja, és persze lehet egy természetfeletti esemény is, ami egyetemes sötétséget eredményez.
Biltz és Hagee csak úgy tudják ezt a kérdést megkerülni, hogy szinte minden esetben kizárólag a Jóel 2:31-et idézik, mert abban a részben csak a nap és a hold kerülnek említésre. Azonban ha 21 verset visszamegyünk a fejezetben, egyértelműen láthatjuk, hogy maga Jóel is egyértelművé akarta tenni olvasóinak, hogy az esemény a csillagokat is érinteni fogja.
A Jóel 2:10 ezt mondja:

„Reszket előtte a föld, megrendül az ég. A nap és a hold elsötétül, a csillagok elvesztik fényüket.”
Ezékiel könyvében maga Isten is egyértelművé teszi, hogy egyetemes sötétségről van szó. Az Ezékiel 37:7-8-ban ezt olvashatjuk:

„Amikor kimúlsz, befedem az eget, és elsötétítem csillagait; a napot felhővel takarom el, a hold fénye sem világít. Minden égitestet elsötétítek miattad, és országodat sötétségbe borítom! – így szól az én Uram, az ÚR.”
Tehát, amennyiben Biltz és Hagee nem képesek magyarázatot adni arra, hogy ezek a fogyatkozások miként sötétíthetik el a nap és a hold mellett a csillagokat és minden más égitestet is egyazon időben, be kell lássák, hogy ők nem ugyanarról beszélnek, mint amit a Biblia jósol.
Ennek az eseménynek más helyeken történő említéseiből azt is tudjuk, hogy ezzel egy időben földrengés is lesz. Ahogy az előbb is olvastuk a Jelenések könyvében, János „nagy földrengésnek” nevezte.
Jóel pedig azt mondja, hogy „reszket előtte a föld”.
Ez ugyanazt a problémát veti fel.
Ez a bizonyos nagy földrengés fontos része a napban, a holdban és a csillagokban megjelenő jeleknek. Semmi olyasmi nincs egy fogyatkozásban – akkor se, ha egymáshoz közel négy történik – ami földrengést idézne elő.
Emellett elég egyértelmű bárki számára, aki ezeket az Igéket olvassa, hogy ezek az események szimultán történnek, ugyanazon a napon és ugyanazon időben. Az pedig lehetetlen, hogy egy nap- és holdfogyatkozás egyszerre menjen végbe.
Nem kell mást tenni, mint megnézni, hogy pontosan mi történik egy nap- vagy holdfogyatkozáskor és azonnal megértjük, miért nem lehet a kettő egy időben.
Tehát egyértelmű, hogy ez az elmélet semmiképpen sem lehet a bibliai „nap, hold, csillag” jelek beteljesedése.
Nézzük meg, hogy esetleg nem lehetnek-e ezek a fogyatkozások Isten figyelmeztetései Izrael számára bizonyos érkező eseményeket illetően.
Más szóval, mivel (Biltz és Hagee szerint), amikor a tetrádok zsidó ünnepekre estek a múltban, fontos események következtek be Izraelben, így lehet, hogy 2014-2015-ben is így lesz.
Tehát félretesszük az elképzelést, hogy ezeknek az eseményeknek bibliai jelentősége lehet, és csak azt vizsgáljuk, hogy szolgálhatnak-e ezek a tetrádok valamiféle figyelmeztetésként Izrael számára, függetlenül attól, hogy nem bibliai próféciákhoz kapcsolódnak.
Az első dolog, amit meg kell említenünk:
Megvizsgálva Biltz állításainak történelmi pontosságát, miszerint a holdfogyatkozás tetrádok a zsidóság szempontjából fontos történelmi eseményekkel egybeestek, azt találjuk, hogy egyáltalán nem pontosak.
Tehát elsőként vizsgáljuk meg Biltz és Hagee feltételezéseit a tetrádok és a jelentős események egybeesését illetően.
Az emberek sokszor készpénznek veszik az ilyen állításokat, és ahogyan látni fogjuk, ez jelen esetben komoly hiba lenne.
Sokan nem tudják, de Biltz két másik tetrádot is talált a NASA adatbázisban, amik zsidó ünnepekkel egybeestek. Ezeket nem szereti említeni, mert, ahogy ezt ő maga is kimondja, ezekkel semmilyen fontos esemény nem esett egybe.
Ez már önmagában elgondolkodtató.
Rendben. Akkor honnan tudjuk, hogy a 2014-15-re várható tetrád nem lesz ezekhez hasonlóan eseménymentes?
Tehát saját állításuk szerint is, ezeknek a tetrádoknak majdnem a fele semmi különös jelentőséggel nem bír.
Egy másik fontos észrevétel, hogy a történelmi események dátumai, amelyekkel a tetrádok állítólag egybeesnek, nem valami pontosan illeszkednek a tetrádok dátumaihoz.
Például a spanyol inkvizíció körülbelül 15 évvel az 1493-94-es tetrád előtt kezdődött és hozzávetőleg 350 évvel később fejeződött be. Azzal próbálnak némi hitelt adni ennek az összefüggésnek, hogy a tetrádot az 1492. március 31-én kiadott Alhambrai királyi paranccsal hozzák összefüggésbe, amellyel hivatalosan száműzték a zsidókat Spanyolországból. De még ezt figyelembe véve is meg kell jegyezni, hogy az első fogyatkozás több mint egy évvel, a második pedig több mint két évvel ezután következett be.
Hacsak nem akarják azt mondani, hogy Isten egy egész évvel elkésve adta a figyelmeztetést, ezt nehéz lenne egybeesésnek nevezni.
A következő állítólagos egybeesés Izrael függetlenségének 1948-as kikiáltásával és a függetlenségi háború megnyerésével kapcsolatos. Ebben az esetben is az 1948-49-es tetrád egy egész évvel később kezdődött és a fogyatkozások egyike sem esett egybe Izrael bármelyik győzelmével, vagy azzal a nappal, amikor az ENSZ elismerte az államot vagy bármilyen másik fontos dátummal.
Biztos vagyok benne, hogy amennyiben a tetrádok valós dátumainak lett volna bármi jelentősége, arról hallottunk volna. Ahogy azt látni fogjuk, a „legpontosabb” egybeesés is 10 hónapot csúszott az adott eseményhez képest.
Tehát azt mondják, hogy az utolsó tetrád a Hatnapos háborúval esett egybe, de a valóságban a tetrád a háború befejezése után 10 hónappal kezdődött. Az utolsó fogyatkozás pedig még egy teljes évvel ezután.
Ez a három, egybeesésnek éppen nem nevezhető esemény még rosszabbul néz ki, ha figyelembe vesszük, hogy két másik tetrádot már eleve figyelembe se vettek, mert egyetlen történelmi eseményt sem találtak a közelükben.
Szóval ez a három a legjobb, amit fel tudnak mutatni és ez elég szomorú.
Eszerint számukra, ha valami két éven belül volt, az már egybeesés. Eszerint manapság a „megközelítő” nemcsak a patkók és kézigránátok, de a Vérhold elméletek terén is elfogadható.
Amennyiben Biltz és Hagee azt akarják mondani, hogy Isten a tetrádokon keresztül figyelmezteti Izraelt fontos jövőbeli eseményekkel kapcsolatban, akkor hol voltak a figyelmeztetések a tényleg fontos és sokkal súlyosabb események alkalmával?
Miért nem a holokauszttal kapcsolatban figyelmeztette őket, vagy az i.sz. 70-ben történt Rómából való kiűzetésük és az azt követő üldöztetés alkalmával? Ami ennél is elgondolkodtatóbb, hogy mennyi mindent kell kihagyni az elméletből, ahhoz, hogy némiképp hihető legyen. Miért figyelmeztetett volna Isten a spanyol inkvizícióval kapcsolatban, de mással kapcsolatban nem? És amennyiben ez egy figyelmeztetés akart lenni, miért késett egy évet, amikor már semmit sem lehetett tenni?
Emellett miért van az, hogy némelyik tetrádot jó, némelyiket pedig rossz eseményekkel hoznak összefüggésbe? A spanyol inkvizícióval szemben ott van a Hatnapos háború győzelme. Ebben nincs logika.
A következő kérdés:
Izrael holdnaptárt használ és az ünnepek dátumait is a hold fázisai alapján számítják ki. Csupán ez alapján, a logika azt diktálja, hogy a holdfogyatkozások bizonyos rendszerességgel zsidó ünnepekre kell essenek.
Az Answers in Genesis oldalon, Biltz Vérhold elméletével kapcsolatban közzétett cikk is beszél arról, hogy vajon ritka eseménynek számít-e, amikor a holdfogyatkozások a Pászka vagy Szukkot idejére esnek:

„Nem, egyáltalán nem ritka. Vegyük figyelembe, hogy holdfogyatkozás csak telihold idején van. Ma a világ nem a holdnaptárt követi, de sok ősi nép, így a zsidók is, ezt használták. A hónap a kifli-alakú újhold megjelenésével kezdődött, ami körülbelül egy nappal a mai újhold után volt (a hold és a nap hosszirányú együttállása). Ezt figyelembe véve, tizennégy nappal később, vagyis a hónap 15. napja mindig egybeesik az újholddal.”
A cikk ezt követően arról beszél, hogy milyen gyakran estek a holdfogyatkozások a Pászka vagy Szukkot ünnepére. Ez ugyanaz a két ünnep, amelyek a Vérhold elméletben is szerepelnek. Először megtudjuk, hogy a XX. században ez 37 alkalommal fordult elő:

„…elmondhatjuk, hogy a holdfogyatkozások mind a 37 alkalommal egybeestek a Pászka vagy a Szukkot ünnepével. Ez az összes holdfogyatkozás (teljes, részleges és prenumbrális) egy hatoda (37/230), ami teljesen logikus, mert az év 12 hónapjából kettőben van Pászka vagy Szukkot. A viszonylag magas gyakoriság a holdhónap tizenötödik napának meghatározása miatt van. Tehát a holdfogyatkozásoknak és ezeknek az ünnepeknek az egybeesése sokkal gyakoribb, mint azt Biltz gondolja.”
Szóval mit is állít a cikk?
Azt mondja, hogy a holdfogyatkozások olyan gyakoriak ezeken a bizonyos zsidó ünnepeken, hogy egyedül a XX. században 37-szer volt rá példa.
Tehát olyan gyakoriak, hogy Biltz és Hagee csak az alábbihoz hasonló gondolatmenet alapján indulhatott el:
„Rendben, a holdfogyatkozások állandóan zsidó ünnepekre esnek, de mi van akkor, ha két éven belül kétszer történik ilyen? Ja, hogy ez is gyakori? Viszont mi van akkor, ha négy holdfogyatkozás van két éven belül? Hogy ez is gyakori? Rendben. Akkor kettőt söpörjünk félre és csak azt a hármat vizsgáljuk meg, némiképp kicsavarva, amik alapján könyvet írhatunk.”
Tehát összességében vizsgálva, a Mark Biltz és John Hagee által felvázolt Vérhold elmélet nem áll meg a Bibliából ismert, a napot, a holdat, a csillagokat és földrengéseket érintő próféciák tükrében, amelyek az Úr Napjának eljövetelét hirdetik. Egyetlen olyan összefüggést sem hoz fel Izrael múltjával kapcsolatban, ami megállná a helyét és alapos vizsgálat után leginkább csak felhajtásnak és szószaporításnak tűnik.
Összegzésképpen elmondhatom, hogy egyetértek a feltevéssel, hogy jelentőségteljes események láthatók a horizonton Izraelt illetően, amelyek akár bibliai jelentőségűek is lehetnek, de azt mondani, hogy az elkövetkezendő néhány év jelentős eseményeinek bármi köze lehet a 2014-15-ben várható tetrád holdfogyatkozásokhoz, az olyan, mintha azt mondanám, hogy a csapatom azért nyerte meg a bajnokságot, mert a szerencsemezemet viseltem.
A cikkhez használt egyéb források:
[1] http://eclipse.gsfc.nasa.gov/eclipse.html
[2] http://en.wikipedia.org/wiki/Spanish_Inquisition
[3] http://en.wikipedia.org/wiki/Six-Day_War
[4] http://en.wikipedia.org/wiki/The_Holocaust
[5] http://www.answersingenesis.org/articles/2013/07/12/lunar-eclipses-cause-blood-moons



Forrás: Bible Prophecy Talk, Chris White írása

Valaki tényleg bepöccent – És valóban fölrobbantotta a bankot…

Hajnali 4 óra körül egyelőre ismeretlen okból felrobbant, majd kiégett Budapesten egy bankfiók. Azt a pár tényt, amit lehet tudni az esetről, a hírműsorok szajkózásának köszönhetően már biztos unalomig ismerik az olvasók. A média találgat, a devizahitelesek ünnepelhetnek, hisz sokuknak az életét tették tönkre az uzsorahitelekkel.
Kérdés, hogy tényleg egy bátor hitelkárosult volt a tettes, vagy valami egész más folyik. Tudjuk, hogy a világon a legmániákusabb robbantgatók a cionisták (és bérenceik). Ha kell az orosz metróban robbantanak, ha kell a világkereskedelmi központot New York-ban... Valami okuk mindig van rá. Elkezdődött Magyarországon is a "terrorveszély" felfokozása, és jön majd a magyar "patriot act"? Vagy titkosszolgálat szeretne valakik ellen bizonyítékokat koholni? Vagy tényleg elkezdtek felrobbani a bankok? Lenne rá ok...
Katona Mátyás

Fotó Velvet helyszínelő

- De előbb elküldte előle a hajléktalant -

Nem akármilyen üzenet: A robbanás következtében, – a bank bejárati ajtaja átrepült az utca másik oldalára.

...”Lényegében hat, azaz 6 bank fiókjának az élete bénult le hétfőn reggel és délelőtt, – a robbantás miatt…”

Felrobbantotta valaki a Budapest XIII. kerületi Lehel utcában lévő CIB bank bejáratát, január 13-án hétfő hajnalban 4 óra 18 perckor. Ám az akció előtt elküldte onnan, az ott éjszakázó hajléktalant.
A robbanás akkora erejű volt, hogy a Bank bejárati ajtaját átröpítette az utca túlsó oldalára. A környező házak ablakai betörtek, az utcát a detonáció után üvegcserepek lepték el.
Személyi sérülés nem történt. A rendőrség megállapítása szerint; a robbanást ismeretlen szerkezetű és ismeretlen típusú robbanóanyag okozta, a bűncselekmény nem emberi élet kioltására, vagy személyi sérülés okozására irányult.
A CIB bank kommunikációs vezetője szerint szerint; “A bank fiókjában jelentős anyagi kár keletkezett.”
Ám, mivel a robbantás helyszínén több bank is üzemel, az imént említett; CIB, valamint az Erste, a Budapest Bank és az FHB bank, – így a robbanás más bank portáljában is károkat okozott. Betört a Budapest Bank portálja is. De a detonáció helyszínétől nem messze van az UniCreditnek és az OTP banknak egy-egy fiókja is. – Vagyis lényegében hat, azaz 6 bank fiókjának az élete bénult le hétfőn reggel és délelőtt, – a robbantás miatt.
A reggel és a délelőtt folyamán, mind a gyalogosok, mind a közúti forgalom elől lezárta a területet a rendőrség, – a Béke tértől egészen a Róbert Károly körútig. A gyalogosokat is csak lakcímkártyával engedik be.
Fotó Velvet helyszínelő 2
A robbanás egy újépítésű ház alsó üzletsorán történt az épületegyüttes beszögellésében, ahol a több bankfiók is van.
A területen található üzletek egy része ki sem nyitott, amelyek pedig nyitva vannak, ott arra panaszkodnak az eladók, hogy kicsi a forgalom, a betérő emberek jellemzően arról számolnak be, hogy hangos robbanásra ébredtek. – A robbanás a helyszíntől 200 méterre is erős hanghatású volt.
Szem és fültanúk számoltak be arról, hogy egy, a bank tövében éjszakázó hajléktalant valakik elküldtek a helyszínről.
Az üvegszilánkokat a robbanás ereje a Lehel utca másik oldaláig, mintegy nyolcvan méterre röpítette, még délelőtt is elborították az úttestet. A szilánkokat a rendőrök nyomrögzítő eszközökkel vizsgálták. A helyszínen a hatóságok nem nyilatkoznak a történtekről.
A Készenléti Rendőrség, a Nemzeti Nyomozó Iroda, – robbanóanyaggal vagy robbantószerrel visszaélés, illetve közveszély okozása bűntett elkövetésének gyanúja miatt, indított eljárást ismeretlen elkövető ellen.
Szemtanúk egy motorost láttak elhajtani a bank épülete elől, – a robbanást megelőző pillanatokban.
A bűncselekménnyel összefüggésben a rendőrség keresi azt az ismeretlent, aki a helyszínről egy cross enduro jellegű, tarka színű, forgalmi rendszám nélküli, 150-170 cm3-es, robogónál nagyobb méretű motorkerékpárral elhajtott.
Egy biztonságpolitikai szakértő szerint: A hétfő hajnalban elkövetett budapesti robbantás helyszínének kiválasztása üzenetértékű lehet – nyilatkozta az MTI megkeresésére Jasenszky Nándor biztonsági szakértő.
Úgy vélte: a helyszín kiválasztását egyfelől motiválhatta az is, hogy a környéken számos bankfiók van, ugyanakkor a bűncselekmény irányulhatott céltudatosan az adott bankfiókra is.
Fotó Velvet helyszínelő 3Fotó Metropol hu
Szabad Riport/Garbolczy János
Források: Hungária Távirati Iroda – Magyar Távirati Iroda – Police.hu – Velvet helyszínelő – Metropol

Hétfőn 4 óra 18 perckor a Lehel utcában egy bank épületének utcafronti fala robbanás miatt kidőlt. Az okot vizsgálják, senki sem sérült meg. A Béke tér és a Róbert Károly körút között teljes szélességében lezárták az utat, ami a villamosközlekedést is érinti – mondta a rendőrség sajtóügyeletese az Indexnek.
A helyszínről érkező információk szerint a CIB Bank fiókja robbant fel, a 4 sávos út és a villamos sínek túloldalán is törmelék borítja az utat, járdát.
Az Index meg nem erősített információja szerint robbanószer robbant. Ezt az értesülésünket a rendőrség szóvivője, Kovács Viktória alezredes sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudta, mondván, egyelőre még vizsgálják, mi történt pontosan.
Értesülések szerint a biztonsági kamerák rögzítették, ahogy egy férfi egy csomagot helyez el az épület előtt, majd sietve elhagyja a helyszínt. Szemtanúk egy motorost láttak elhajtani a bank épülete elől – értesült az MTI helyszínen lévő tudósítója, aki azt látta, hogy az út mindkét oldalán betörtek az ablakok és feltehetően a bank bejárati ajtaját repítette az út túloldalára a detonáció.
Rendőrök, tűzszerészek, statikusok helyszínelnek a Lehel utcában. Fotó: Mihádák Zoltán/MTI
A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője, Kisdi Máté az InfoRádió kérdésére elmondta: mintegy tíz négyzetméter területen kirobbant egy bank épületének oldalfala a Lehel utcában, ahol két, egyenként nyolcemeletes épület közötti átjáró részben több bankfiók is található, ezek egyikénél történt a robbanás.
(Inforádió)
Bal-Rad komm : Szerencsére áldozat-sérült nincs! Jól eltervezett akcióról lehet szó-precizen kivitelezve. (Csak rosszul kiválasztott célponttal)
Nem szabad viszont egy esetleges provokáció lehetőségét kizárni. Túlságosan nagy már a feszültség Magyarországon-a hatalom pedig már retteg!
Egy ilyen robbantás (adott esetben) “KORMÁNYZATI INTÉZKEDÉSEKNEK” is megágyazhat! Hiszen “választások” lesznek nem is olyan sok idő múlva!
11-óra: Egy helyi pék a rendőrök beszélgetéséből azt hallotta, hogy hajnalban, a robbanás előtt egy férfi jelent meg a bankfiókoknál, és az árkádok alatt fekvő hajléktalanokat felszólította, hogy menjenek onnan.
Egy rendszám nélküli tarka motort keresnek a hétfő hajnali bankrobbantás miatt. (Reméljük nem találják meg. De ha mégis, az már ki van égve!)
Továbbá az a honlap, ahol a legtöbb banki maffiamódszert írtak le, reggel óta nem elérhető, talán ez sem véletlen. Az, hogy a bankárok bűnhödjenek, arra még várni kell, de ahogyan haladunk affelé, minden elképzelhető, de előtte ki kellene szabadítanunk országunkat a fenevad fogságából, nem így gondoljátok?

"Nem várt" fordulat Cipruson

Oroszország földközi-tengeri katonai jelenléte mindezidáig egy pilléren nyugodott: attól függött a földközi-tengeri flotta működése, hogy az Asszád-rendszer hatalmon marad-e és így Oroszország rendelkezésére bocsátja-e a tartusi kikötőt.
Ciprus lett volna egy másik alternatíva: a márciusi IMF-puccs következtében azonban átmenetileg úgy tűnt, az ország nyugati beavatkozásra kiveti magából az orosz érdekeltségeket.
Az orosz magánvagyonok lefoglalását azonban nem várt fordulat követte, Moszkva elérte, hogy a lefoglalt vagyonok tulajdonosai kárpótlásként részesedést kapjanak a csőd szélére jutott központi bank tulajdonosi szerkezetében. A nyugati puccsra adott ellenreakciót hamar politikai változások is követték, - mára Ciprus újra a Moszkvával való együttműködések bővítésére törekszik.
Mostanra az orosz fegyveres erők engedélyt kaptak, hogy használatba vegyék a ciprusi Andreas Papandreou légibázist, valamint Limassol város kikötőjét. És bár a ciprusi honvédelmi miniszter szerint ez csak "sürgősségi és humanitárius" missziókat jelent, a döntés egyértelműen mutatja, hogy a nyugati tömb szép lassan elveszített egy újabb országot. Oroszország pedig újabb hídfőálláshoz jutott a Földközi-tengeren, ami nemhogy visszaállíthatja a '90-es évek előtti hatalmi egyensúlyt Európában, de visszájára fordíthatja azt a groteszk helyzetet, ami a NATO két évtizeddel ezelőtti terjeszkedésével előállt.

http://www.hidfo.net/2014/01/13/nem-vart-fordulat-cipruson


Év eleji hadgyakorlat Japánban

Japán ejtőernyős alakulatok foglaltak vissza egy ellenséges ország által megszállt szigetet abban a hadgyakorlatban, melynek megtartására a védelmi miniszter a Kelet-Kínai-tengeren kiújuló területi viták miatt adott utasítást.
A közelmúltban Kína bejelentette légvédelmi térségének kiterjesztését a Kelet-Kínai-tengeren. A japán hadsereg most vasárnap Tokiótól keletre válaszul megkezdte a Sziget Védelem nevű hadgyakorlatot, melyben az elit ejtőernyős alakulatok egy ellenséges ország (Kína) által megszállt sziget visszafoglalását gyakorolják. Ez a hadgyakorlat fő vonulata, második alkalommal tartanak ilyen jellegű nyilvános, demonstratív akciót, miután Kína, Tajvan és Japán is bevallottan igényt tart a vitatott hovatartozású, jelenleg japán fennhatóság alá tartozó szigetcsoportra.
Itsunori Onodera védelmi miniszter személyesen is megtekintette a hadgyakorlatot, és bejelentette, Japán minden körülmények közt sajátjának tekinti a szigeteket. Onodera beszédében elmondta, nem hunynak szemet afölött, hogy Kína sorozatosan megsérti a japán felségterületet, miközben folyamatos diplomáciai nyomást gyakorolnak a japán kormányra a terület átadásának céljával.
A Kínában Diaoyu-, Japánban Senkaku-szigetek néven ismert szigetcsoport év elején került újra a területi viták középpontjába. Alig két héttel ezelőtt Kína Hainan provinciájában érvénybe lépett az új halászati törvény, ami kimondja, hogy minden, a területre belépő külföldi halászhajónak a helyi kormányzat által kiadott működési engedélyre van szüksége. Ezt a törvényt Kína a már kiterjesztett területekre vonatkoztatná, amit a térségben rendszeresen megjelenő kínai haditengerészet is nyomatékosít. A vitatott "halászati terület" pedig jelenleg Japán fennhatósága alá tartozik.
Az új halászati törvény kiterjesztése nem csak a japán, de az amerikai külügy részéről is agresszív választ váltott ki. Az Egyesült Államok befolyási övezetének kiterjesztésére törekszik a térségben, és a kiújuló területi viták ideális alapot szolgáltatnak arra, hogy az amerikai imperializmus a térség hatalmi egyensúlyát felborítsa. A kínai terjeszkedés valójában válaszreakció az amerikai csapatok egyre növekvő számú jelenlétére, ami Kína biztonságát közvetlenül is veszélyezteti. Kína nem tehet mást, vagy terjeszkedik és csírájában elfojtja az amerikaiak benyomulását, vagy pillanatokon belül amerikai nukleáris csapásmérő erő lesz a kínai felségvizek határán. Eközben Japánt fogva tartja a második világháborúban elszenvedett vereség összes következménye, de facto amerikai gyarmatként kénytelen belemenni egy újabb háborús játszmába.


http://www.hidfo.net/2014/01/13/ev-eleji-hadgyakorlat-japanban

Arany(ár)folyamok ma

A Conclude összeállítása az Arany Világtanács adatára hivatkozva ismerteti, hogy 21 ország növelte aranytartalékát 2013-ban. A legnagyobb mértékben Törökország 143,56 tonnával 503,20 tonnára, míg Oroszország 57,36 tonnával 1015,12 tonnára. Zömmel Európán kívüli országok használták ki, hogy az aranyhoz 2013-ban olcsóbban lehetett hozzájutni az egy évvel korábbinál.
Az arany unciája (1 uncia=31,1035 gramm) tavaly év végén 1201,5 dollárt ért, 27,5 százalékkal volt alacsonyabb a 2012 végi 1657,5 dolláros áránál.
Az európai országok közül csak Bosznia-Hercegovina, Bulgária, Görögország és Szerbia vásárolt aranyat, de a mennyiség egyik ország esetében sem haladta meg az egy tonnát.
A legaktívabbak a volt szovjet tagköztársaságok voltak, közülük öt állam is növelte aranytartalékaikat, a legjobban Kazahsztán (24,21 tonnával), valamint Ukrajna (6,22 tonnával), míg az új vevőnek számító Azerbajdzsán 16 tonnával gazdagodott. Az ázsiai államok közül Dél-Korea 20 tonnát, Nepál 6,21 tonnát vett, míg az ázsiai kontinensen a 7,3 tonnát vásárló Mianmar (az egykori Burma) először vásárolt a nemesfémből. A többi földrészről csak a dél-amerikai Venezuela aranytartalékai nőttek, 1,87 tonnával.
Ezzel párhuzamosan 26 ország aranytartalékai csökkentek, a legjobban, 4,24 tonnával Németországé, míg Mexikóé 1,13 tonnával, miközben Suriname a teljes 2,31 tonnás készletétől megvált.
Az elmúlt év végén a legnagyobb, 8133,5 tonnás aranykészlete az Egyesült Államoknak volt, őt követte Németország (3387,1 tonna) és Olaszország (2451,8 tonna). A tavaly még a világ legnagyobb aranyfogyasztójának számító India 557,7 tonnás készlettel rendelkezett.
Figyelemre méltó esemény volt, hogy a nemzetközi pénzügyi intézmények közül a bázeli székhelyű Nemzetközi Fizetések Bankja (BIS) 405 tonnát is eladott, ennek következtében az év végén már csak 115 tonna felett diszponált. A Nemzetközi Valutaalap 2814 tonnás, az Európai Központi Bank 502,1 tonnás készletei nem változtak.
Magyarország immár évek óta alig 3,1 tonna aranyat tart, ez 2013. végén 86 millió eurót ért - közel 40 millió euróval kevesebbet a 2012. véginél -, s a Magyar Nemzeti Bank 33,8 milliárd euró értékű nemzetközi tartalékainak mindössze 0,26 százalékát tette ki. Ez az egyik legalacsonyabb arány az arannyal rendelkező országok közül.
Tartalékaiból a legtöbbet, annak 85,2 százalékát (382,5 tonnát) Portugália tartotta aranyban, míg Görögország 77,5 százalékot (112,1 tonnát), az USA 71,1 százalékot - olvasható Conclude összeállításában.

(MTI)

Ha megátalkodottan makacsok vagyunk és mégis perelni akarjuk a bankot – De nincs pénzünk…

- Így néz ki a költségmentességi nyomtatvány -

(Figyelem az alábbi minta a tájékozódást szolgálja, hogy mire számíthatunk. – A hiteles nyomtatvány a bíróságtól kérhető).

***
“Tájékoztató az 1-5. számú mellékletek szerinti nyomtatványok hátoldalának kiállításához:
1. A nyomtatványokat személyes költségmentesség vagy illetékfeljegyzési jog engedélyezése iránti kérelemhez kell csatolni.
2. Az 1. és 2. számú mellékletet a kérelmező – kiskorú vagy cselekvőképtelen (korlátozott cselekvőképes) személy helyett törvényes képviselője – tölti ki, és írja alá. Egyéni vállalkotó csak abban az esetben tölti ki és csatolja a mellékleteket, ha a per tárgya nincs összefüggésben a vállalkozással.
3. A személyi adatokat a személyi igazolvány vagy más közokirat alapján kell a megfelelő rovatokba beírni.
4. A nyomtatványokat a kiállítástól számított 60 napon belül lehet felhasználni.
5. A 2. számú mellékletben az egyéb vagyontárgyak között kell feltüntetni az értékpapírokat (kötvény, betétkönyv, kárpótlási jegy stb.), a gazdasági társaságban (szövetkezetben) fennálló üzletrészt, valamint egyéb nagy értékű ingóságokat.
6. Ha a kérelmező (hozzátartozója) munkanélküli, a járadék összegét a Munkaügyi Központ Kirendeltsége, egyéb szociális juttatás (ápolási díj, nevelési segély stb.) összegét a lakóhely szerinti önkormányzat igazolja. Ha a kérelmező (hozzátartozója) nyugdíjas, az utolsó havi nyugdíjszelvényt kell csatolni.
7. Költségmentességet a felperes a per megindítása előtt vagy azzal egyidejűleg, illetve az elsőfokú eljárást befejező határozat meghozataláig, alperes legkésőbb a fellebbezéssel egyidejűleg kérheti. Másodfokú eljárásban vagy felülvizsgálati eljárásban akkor, ha a feltételek utóbb következtek be.
8. A bíróság akkor engedélyezi a költségmentességet, ha a fél (hozzátartozójának) jövedelme nem haladja meg a munkaviszony alapján megállapított öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegét és egyéb vagyona – kivéve az életszükségleti és berendezési tárgyakat – nincs. Engedélyezheti, ha – az egyéb körülmények figyelembevételével – a fél létfenntartása veszélyeztetett.
9. A bíróság a költségmentesség feltételeinek fennállását évente felülvizsgálja, de bármikor felülvizsgálhatja.”
Költségmentességi kérelem 1Költségmentességi kérelem 2Költségmentességi kérelem 3Költségmentességi kérelem 4Költségmentességi kérelem 5Szabad Riport/Bornemissza János