2014. január 13., hétfő

Klicskot rendesen megszivatták!

Az ukrán legfőbb adminisztratív bíróság elutasította a parlamenti szavazás eredményének megsemmisítését arról az adótörvény-módosításról, amely jogilag megakadályozza Vitalij Klicskót, az ellenzéki Ütés (UDAR) párt vezetőjét abban, hogy jelöltként induljon a 2015 márciusában esedékes elnökválasztásokon.

 Kattintson a bezáráshoz!

A hétfőn közzétett ukrán médiajelentések emlékeztettek arra, hogy a keresetet Klicsko nyújtotta be a parlamenttel és Viktor Janukovics elnökkel szemben. A törvényt a verhovna rada október 24-én fogadta el, az államfő november 8-án írta alá, és január 1-jével lépett a jogszabály hatályba. Az adótörvénybe bekerült egy új kitétel, amely szerint azok a személyek, akiknek valamely másik államban van tartózkodási engedélyük, nem tekinthetők ukrajnai lakosnak. Az elnökválasztásokon pedig csak az jelöltetheti magát az államfői tisztségre, aki a választásokat megelőző tíz évben folyamatosan Ukrajnában élt. Eszerint viszont az Ütés párt vezére, aki profi ökölvívóként Németországban kapott tartózkodási engedélyt, jogilag nem indulhat a jövő évi elnökválasztásokon.
Az ellenzéki frakciók későn ocsúdtak: az adótörvény második olvasásban történő elfogadása után döbbentek csak rá, hogy a belerejtett passzus valójában Klicsko elnöki jelöltségét hivatott megakadályozni. Az ülésezést ekkor már hiába vették tiltakozásul blokád alá, Volodimir Ribak házelnök kijelentette, hogy nem ismételteti meg a szavazást, a törvényt pedig elküldte Janukovics elnöknek aláírásra.
A módosítást mellesleg egy ellenzéki képviselő, Ihor Bricsenko, a Julija Timosenko bebörtönzött volt kormányfő mögött álló Haza (Batykivscsina) frakciójának tagja nyújtotta be. Később – miután kirobbant a botrány – azt állította, hogy az előterjesztésre ráhamisították az aláírását, amiért feljelentést is tett. A rendőrség azonban az aláírást valódinak minősítette, és lezárta a vizsgálatot.
Klicsko – aki a közvélemény-kutatások alapján jó ideje a legnépszerűbb az ellenzéki politikusok közül – a törvény elfogadásakor indulatosan leszögezte, hogy “őt ilyen módszerekkel nem tudják megállítani”, és egyúttal nyilvánosan be is jelentette indulási szándékát az elnökválasztásokon. Az utóbbi időben folyamatosan amellett kardoskodik, hogy a három parlamenti ellenzéki erő már most állítson közös jelöltet. A másik két párt viszont azt tartja jobb stratégiának, ha az első körben mindhárman állítanak jelöltet, és a másodikba bejutó ellenzéki mögé sorakoznak majd fel.
(NOL)

Bal-Rad komm : Az EU-rajongó spekulánsok annyira az ország lerablására koncentráltak már, hogy nem is vették észre a cselt! Megszavazták-és ezzel kedvencüket rendesen “beszopatták”!
Klicsko kiütve!
Most aztán háborognak a cionisták és bérenceik!
Klicsko meg majd szépen ballaghat Németországba! Ha már annyira akarja az Uniót-meg van is neki oda tartózkodási engedélye-hát tanyázzon ott! Szive Juliskájával együtt-amikor az kiszabadul!
A banderista Szvoboda meg majd szépen széjjelfoszlik!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése