2014. február 21., péntek

Magyarország: Elfogyott a vállalkozókedv?


Tavaly 13,9 százalékkal kevesebb cég alakult Magyarországon, mint az előző évben; az új cégek számát illetően a közép-európai régióban hasonló a helyzet Lengyelországban és Csehországban is, ahol szintén 15% körüli csökkenést mértek - közölte a Bisnode üzleti információszolgáltató tegnap.
A cég elemzése szerint míg 2008-ban közel 50 ezer új vállalkozás alakult Magyarországon, addig 2013-ban már a 35 ezret sem érte el számuk. 2010-ről 2011-re még nőtt az újonnan alapított vállalkozások száma, majd az elmúlt két évben erős csökkenés következett be: 2012-ben 20, 2013-ban 13,9 százalékos volt a visszaesés. Nincs vállalkozói hitel és ami elérhető azt sem veszik igénybe az előző évek csapdáiból tanulva. Az a fő probléma, hogy kínálat van mindenből szinte dömpingszerűen és kereslet is volna minden vacakra, csak a vásárlókedv (az elkölthető pénz) nincs a vásárlóerő kezében (vagyis tárcájában). Az egyre magasabb alapítási költségek a kft.-nél és a törzstőkeemelés sem fog segíteni a társas vállalkozások számán, ugyanis 2014. március 15. után újra csak 3 millió forintnyi tőkével lehet korlátolt felelősségű társaságot alapítani. Viszont még mindig eza legvonzóbb társasági forma a vagyonfelelősség szempontjából, hiszen itt a saját vagyon nem jelenik meg továbbra sem a behajtólistán. A már működő vállalkozások 2016-ig kaptak haladékot a törzstőke megemelésére, azonban ha bármilyen módon módosítani szeretnék a társasági szerződést, akkor azt már 2016 előtt is csak a tőke megemelésével tehetik meg. Közép-Európában Magyarországhoz hasonlóan Lengyelországban (-13,2 százalék) és Csehországban (-7,1 százalék) is csökkent a cégalapítások száma. Ezzel szemben Szerbiában 142,8 százalékkal, Szlovákiában 27,6 százalékkal nőtt az új vállalkozások száma 2012-ről 2013-ra, de Szlovéniában (+15,6 százalék) és Horvátországban (+23,4 százalék) is emelkedést regisztráltak az egyenlőre kedvezőbb társasági adók miatt. A Bisnode Cégalapítási Index értéke (az új cégeknek a teljes cégszámhoz viszonyított aránya) tekintetében Magyarország a régiós lista alsó felében van 6,1 százalékos értékkel. A listát Szlovénia vezeti, ahol az index meghaladja a 15 százalékot, Csehországban és Szerbiában viszont a magyarnál is jóval alacsonyabb a mutató.Érdekesség, hogy Magyarország keleti felében alakul több vállalkozás, amit azzal magyaráznak, hogy ezekben a régiókban alacsonyabb a foglalkoztatás, így többen várják a vállalkozói léttől a boldogulást. Tavaly a cégszámhoz viszonyítva Baranya és Pest megyében alakult a legkevesebb új vállalkozás, míg Nógrád és Csongrád megyében a legmagasabb az induló cégek száma. Persze, hiszen itt a legolcsóbb a piaci munkaerő, rengetegféle támogatással a rengeteg "hátrányos helyzetű" foglalkoztatására. Csak az egészséges életerős dolgozó nem kell a kutyának sem ezen adott, mélyen fertőzött régiókban. Az adócsaló pénzmosodás cégek tenyészetéről nem is beszélve!


Gölöncsér Miklós

Melyik ország lesz a következő?


Melyik ország lesz a következő?Az ukrajnai példa ragadós lehet, mert kicsit mássá nőtte ki magát, mint amire Klicskóékhullámot" az ő orrával meg lehet lovagolni, mert nem az európai csatlakozás az igazi probléma Ukrajnában, hanem a mérhetetlen vagyonokat összelopkodó-raboló oligarchák országkifosztása és a korrupció, ami már túlmutat a kezdeti "forradalmi célkitűzéseken", amit még azért generált a nyugat, hogy stratégiailag gyengítse az oroszokat, és egyúttal átvegye a felügyeletet az orosz gáz és olajszállítás elosztója felett. Oroszország GDP-jének 40%-a ebből származik. Ha összekapcsoljuk az Európában, az USA-ban és Ukrajnában erősödő korrupt politikusok és állami támogatással fosztogatók ellen megindult elégedetlenségi hullámokat, jól látható, hogy cél ugyanaz, mint a ciprusi bankösszeomlás előidézésénél. Ott 188 orosz oligarcha Oroszországból összelopott vagyona vált ködé, illetve vándorolt Görögországon keresztül a Goldman-Sachshoz, sok más illetőségű, többek közt magyarországi bűncselekményekből származó vagyonokkal együtt. A Rothschild-Rockefeller gengszter-klán módszeresen kapcsolja ki a nagy hatalmú, még összefogásképes pénzügyi rablóbandákat. Nem a nép érdekében, hanem azért, hogy az összerabolt vagyonok bitorlói ne tudjanak összefogni ellenük, esetleg felfegyverezni nagyobb magánhadseregeket.
számítottak, a neheze még most jön, főleg a tömegek elégedetlenségének valódi okai miatt. Nem biztos, hogy a "
Viszont ez csak az érem egyik oldala. Nem árt levonni a konzekvenciákat! Európa bármely államában kirobbantható hasonló "felkelés" az országaikat kifosztó és kiraboló "politikusok" és sleppjeik ellen, mert a "korrupciós világranglistán" néhány európai tagállam, de Oroszország is előkelő helyet foglal el, miközben a hatalmas (fiktív) adósságterheket továbbra is fizetik az EKB-n, IMF-en, Világbankon, át a báseli központon keresztül a FED-nek a védelemben reménykedő rablókormányok, és gyarmati helytartókká züllesztett utód bábkormányok. Az oligarchák, beleértve Putyint is, nem lesznek kivételek, bár Kadhafitól és Líbiától eltérően Oroszország még meglévő 12 oligarchája (Jelcin idejében is 12 volt, ebből 10 zsidó), és a hatalom Putyin kezében, nem azonos súlycsoportú Líbiáéval. A világszerte nem véletlenül burjánzó korrupció kiteregetése bármely kormányt térdre tud kényszeríteni, akár az USA-ban, Európában, akár az oroszoknál, vagy Kínában. Tökéletes csapda, zsarolási eszköz, és lehetőség bárki és bárkik félreállítására. Ezt is "előre megtervezték"!
A 2010. februárjában kiszivárgott EKB-tervezet harmadik pontja a katonai irányítás bevezetését írja elő (az európai gazdaságok leépítése és a nemzeti kormányok jogköreinek lekorlátozása után, ami már megtörtént). Gorbacsov "peresztrojkás árulása", vagy inkább kiárusítás "jól megtervezett folyamatának" gyümölcse beért, bár az ukrajnai "ellenállást" támogató NSZK és a többi európai kormány a saját torkát nyiszálja, mert Ukrajna után sorra kerülnek a korrupt vezetéseikkel együtt. A felkelés kirobbantásához csak "gondos előkészítés" és sok kapzsi, többynyire kazár - esetenként még zsidó vallású - is kellett, és némi hasonszőrű, nem kazár és nem zsidó koillaboráns. A II. Vh.-ban Hitlerrel, a britekkel, az USA-val és Kesztner Rezsővel takaríttatták el a feleslegüket a munkatáborok utánpótlási vonalainak szétbombázásával és Kesztner "szegény zsidó nem kell Izraelbe" ominózus jelmondata értelmében. Ez utóbbi biztos, hogy Kesztner nem saját kúfőjéből származott. A katonai irányítás bevezetése érdekében most fokozatosan és irányítottan szabadjára engedik a "politikus tolvajok" elleni haragot, újabb holokausztot létrehozva.
Ahogy Orbán Putyinhoz dörgölődzik, jelzi, hogy sejti a sorsát. Hamarosan Európa szerte hasonló helyzeteket idéznek elő, amire az is utal, hogy itthon Orbán sem véletlenül, vagy csak a választások miatt csökkenti a lakosság kifosztásának mértékét, de ez sem fog segíteni rajta, ahogy Gyurcsányékon és a többi rablógyilkoson sem. Még akkor sem, ha az utolsó választásukon csalással ismét bejuttatják magukat a Parlamentbe. 2010-ben is csak a szavazatra jogosultak 1/3- szavazott. Mire ideér az Ukrajnában elindított "lavina", többen fogják kiabálni, hogy "akasszuk fel", mint ahányan hagyják, hogy a fejükre sz...janak. Sokszor jeleztem már korábban, hogy egymást fogják leépíteni a szükségtelenné vált bérencek. Most eljött az ideje...

A Rothschild-Rockefeller taktika nem rossz (nekik). Ahogy felhizlalták Európát (bekapcsolva a tejelésbe a keleti blokkot is), a "levágáshoz", beetetve ezzel a kifosztásban résztvevő mohó keselyűket, megásatták velük a sírjukat is. Egy-egy ország haláltusája eltart majd néhány hónapig, kiirtatva a néppel a lelketleneket és a lelküket eladókat, összeugrasztva a betelepített 70 millió, többnyire muszlimot és négereket a "befogadókkal, vagy helyi etnikummal", miközben az ukrajnai Orosz-USA bevonulás, az osztozkodás már küszöbön áll. Ám Obamba széke is inog (meg az AIPAC-tól kezdve az USA szenátusig, a katonai vezetőket is beleértve mindenkié), és hamarosan Putyinnak is egyre több "gondja" lesz, illetve már van, és eddig is volt, de még több lesz.
Mindenki arra számított, az országrablók is, hogy először a nép kerül sorra vágóhídon, és a rablásból, lopásból meggazdagodók vezethetik vérpadra lakosságukat de a "tervezők" részéről logikátlan és dőreség lenne, ha hatalmas erőket megmozgatni képes gátlástalan rablógyilkosok tömegére támaszkodva építenék fel hatalmukat. Az ilyen felépítmény kialakításába az eddigi összes királyság és rendszer belebukott. Először mindent meg kell szerezni, hogy a "hűbéreseket" egymással lehessen sakkban tartani.
Sajnos számunkra az sem jelent jót, hogy dühünket és elkeseredettségünket szabadjára engedhetjük, mert ez is a "terv" része. Korábban is sokszor jeleztem, hogy az alsóbb szintű kifosztók likvidálását a lakosságra hagyja a "legfelsőbb irányítás". Azoknak a kormányoknak, akiknek van hadserege, ellenük fordul, akiknek nincs, mint Magyarországnak sem, alakulni fog, csak nem azok érdekében akik eddig is kilopták a lakosság szemét, az emberek szájából a falatot, és sajnos nem is a lakosság érdekében. Most még csak tizedelés lesz. A következő lépcső a katonai irányítás alatti tömeges megsemmisítés, oltások és járványok, génmódosított élelmiszerekkel az "élelmiszerhiány" miatti küzdelemre hivatkozva, miközben nem kell egyetlen atombombának sem robbannia. Mindezekhez hozzá fog járulni az európai gázhiány, az ukrajnai Európa felé szállító orosz gázelosztó manipulálásával, ami beindíthatja a pénzügyi rendszer, a dollár és euró összeomlása mellett az európai, "Arab tavasz"
mintájára megtervezett látszólagos káoszt.
Ismét csak sajnos, Ukrajna osztozkodás tárgyát képezi, amiben nem kis szerepe lesz az USA belső problémájának megoldásán kívül az orosz tengeri kijárat kérdésének is. Ha Putyin és Obama megegyezik, harangoztak az "amerikai forradalomnak", de az európaiaknak is, mert nincs hír az alaszkai orosz csapatok visszavonásáról, de a kínaiakról sem. Összességében, ahogy Kadhafi bespájzolt betétei eltűntek, a menekülő ukrán milliomosokat, milliárdosokat is megszabadítják lopott vagyonuktól, és nem valószínű, hogy visszakerül Ukrajnába. Viszont egyre nagyobb a valószínűsége egy külföldi beavatkozásnak, amelyben nem csak orosz-amerikai
fegyveres erők vesznek részt.
Magyarország vonatkozásában van miért aggódni az eddigi összes kormányzásban és parlamenti országellenes tevékenységben résztvevőnek, mert a kialakított ukrajnai helyzet bárhol létrejöhet, még azokban az országokban is, akik Ukrajnában szították a lázadást...

/Tulok /

ATM-pánik tört ki Kárpátalján

Tömegesen veszik le bankkártyáikról a pénzt az emberek Kárpátalján, ahol pénteken sorok alakultak ki a pénzkiadó automaták előtt, miután elterjedt a hír, hogy az ukrajnai válsághelyzet miatt rövidesen összeomlik a bankrendszer. A pánikszerű készpénzfelvétel csütörtök délután kezdődött, amikor a súlyos kijevi összecsapások nyomán elterjedt a hír, hogy hamarosan összeomlik az ország bankrendszere, és bennragad a lakosság bankkártyákon tárolt pénze.
Péntek délelőtt feltűnően sokan várakoztak Ungváron és a többi kárpátaljai városban a különböző bankok pénzkiadó automatái előtt. Jelentősebb készpénzhiány egyelőre nem tapasztalható, de vannak olyan helyek, ahol elfogytak a bankjegyek. Ott az emberek általában csoportokba verődve várják, hogy feltöltsék a bankautomatákat.
Ungváron jelenleg a megszokottnál jóval gyakrabban láthatók pénzszállító járművek. A városban pénteken is több százan tüntetnek a fennálló hatalom lemondását követelve, de a megmozdulás békésen zajlik.
Ettől eltekintve Kárpátalján teljesen nyugodt a helyzet, az élet a megszokott a mederben folyik, semmilyen jele nincs feszültségnek vagy fokozott rendőri jelenlétnek a közterületeken. A megyében a megszokott rendben működnek a közintézmények, iskolák, felsőoktatási intézmények, nincs semmilyen fennakadás a tömegközlekedésben, a közműszolgáltatásokban, az állami és magánvállalatok működésében. Nincs felvásárlási pánik sem az üzletekben, sem a benzinkutakon, s nincs hiány élelmiszerekből, közszükségleti cikkekből.
Ugyanakkor a tömegközlekedési eszközökön, az utcán és üzletekben mindenki a csütörtöki tragikus kijevi eseményekről beszél. Az embereket láthatóan sokkolták az ukrán fővárosban történt öldöklésről közvetített televíziós képek. Hihetetlennek tartják, hogy ez a mészárlás – mint fogalmaznak – megtörténhetett a korábban teljesen békés Ukrajnában. Sokan vélik úgy, hogy az országban polgárháború tör ki.
(hir24)
Ömölhet Kárpátaljára is az uniós szemét-háromszoros áron. Meg lesz üzemanyag is bőven! “Magyar” árakon!


Összeomlás szélén az ukrán bankrendszer


A nyílt fegyveres felforgatás kezdete óta az ukrán lakosság megrohamozta a boltokat és mostanra Kijev belvárosában több helyen kiürültek a bevásárló központok, hiány alakult ki az alapvető élelmiszerekből. Az emberek tegnap óta pánikszerűen rohamozzák a bankokat, megpróbálnak gyorsan készpénzt felvenni és bevásárolni tartós élelmiszerekből, amíg még lehet. Kárpátalján kezdődött először a bankok megrohamozása, beszámolók szerint Ungváron a szokásosnál gyakrabban jártak a pénzszállító autók.
Mostanra a bankok korlátozni kényszerültek a készpénzfelvételt, a helyi média elmondása szerint minden bank-automatánál kisebb tömeg gyűlt össze és sorbanállás alakult ki. A korlátozás miatt mostantól bankkártyánként naponta legfeljebb 35 ezer forintnak megfelelő készpénzt lehet felvenni, hogy az ország elkerülje a bankrendszer összeomlását.

http://www.hidfo.net/2014/02/21/osszeomlas-szelen-az-ukran-bankrendszer

A C-vitamin gyógyít. A rák-ölő liposzomális C-vitamin otthon is elkészíthető- recept!

Ezt a cikket egy nagyon kedves barátnőm édesanyjának figyelmébe ajánlom, aki rákos! Mindenkinek van olyan rokona, ismerőse, barátja aki ettől a betegségtől szenved. Ezért kérek mindenkit, hogy ossza meg ezt az információt másokkal, hogy hozzájuk is eljuthasson ez a gyógymód.

Egy 2008-ban közzétett, de figyelmen kívül hagyott tanulmányban a liposzomális orális dózisú C-vitaminról brit kutatók kimutatták, hogy egy bizonyos vérkoncentrációban ez a vitamin nemkívánatos mellékhatások nélkül rákölő hatással rendelkezik. Korábban a National Institutes of Health kutatói azt állították, hogy a C-vitamin maximális koncentrációban orális bevitelt követően nem elegendő ahhoz, hogy rák-ölő hatást érjen el. Most brit kutatók igazolni tudták azt, hogy képesek elérni olyan vérkoncentrációt ami maximális és az adott tartományban szelektíven toxikus a tumorsejtekre, azonban az egészséges sejtekre nem mérgező! A rák különböző formáiról szóló tanulmányok kimutatták, hogy a vér C-vitamin tartalmának maximális mennyisége mellett igenis 30%- 50%-os rákos sejt-ölő hatása van. Összehasonlításképpen, az FDA által jóváhagyott rákellenes gyógyszerek akkor minősülnek gyógyszernek, ha a tumorokat 50 %-al már összezsugorítják.
lyp-cStephen Hickey és Hilary J. Roberts kutatók az “Ascorbate: The Science of Vitamin C” “Az aszkorbát: a C-vitamin tudománya” című írásuk a “Journal of Nutritional & Environmental Medicine”-ben megjelenve kifejti, hogy még ennél is magasabb koncentrációjú C-vitaminszintet lehet elérni… háromszor annyit, mint amit a maximumnak gondoltak, ismételt orális dózisokkal. Linus Pauling, a kétszeres Nobel-díjas tudós alkalmazott először intravénás C-vitamint rákos betegek életének meghosszabbítására. Próbáljon valaki csak egyszeres Nobel-díjas tudós lenni! Ha másnak nem, hát neki mindenképpen hinnünk kell. Mindez viszont 1978-ban volt. Ma 2014-et írunk. A szomorú a dologban az, hogy a C-vitamin gyógyerejét azóta a szőnyeg alá söpörték, eltitkolták. Ezért minden orvos “csak” vitaminként gondol rá. Csupán a közelmúltban vetődött arra fény, hogy az intravénás és a liposzomális C-vitamint rákterápiák kiegészítőjeként használják. Hickey és Roberts kutatók szerint a liposzomális C-vitamin a bélben és a májban is felszívódik, mielőtt kibocsátódik a véráramba és ez kulcsfontosságú ahhoz, hogy a liposzomális C-vitamin az orális terápiában is hatékony legyen.
Egy másik fontos tényező az, hogy ajánlott korlátozni a szénhidrátok fogyasztását (finomított cukor), amely a vitamin orális felszívódását gátolja. Egyébként sem célszerű túl sok cukrot fogyasztani, mert a rákos daganatok növekedését bizonyítottan táplálják a szénhidrátok. Más szóval: a rák imádja a cukrot! Dr. John Ely, Washington egyetem emeritusz professzora kimutatta, hogy a cukor kimeríti a fehérvérsejtek C-vitamin tartalmát és mozgásukat lassúvá teszi. A fehérvérsejtek azok a sejtek, amelyek megtámadják a tumorsejteket és elpusztítják azokat. Ebben a tanulmányban a kutatók 1 gramm (1000 milligramm) kis zacskókban forgalmazott lecitinben kapszulázott C-vitamin port (foszfatidil-kolin és aszkorbinsav) használtak, amelyet a Livon Laboratories állitott elő Hendersonban, Nevada államban. A brit laboratórium (Biolab, London) több ezer C-vitamin vizsgálatot végzett az elmúlt 10 év alatt. A vizsgálatok megerősítik, hogy a 20 grammos és 36 grammos orális C-vitamin adag, amelyet Hickey és Roberts kutatók mértek, jóval magasabb vér koncentrációt éredményezett, mint amit valaha korábban megállapítottak. A gyakran ismételt adagolással pedig kikerülhető az egyszeri masszív dózis nemkívánatos mellékhatása: a hasmenés.
A C-vitamin rák-ölő mechanizmusa egy tranziens előállításával valósul meg. A kötőszövetekben hidrogén-peroxid keletkezik (nem a vérben), amely ezután elpusztítja a tumorsejteket és ezt követően ártalmatlan vízzé alakul, biztosítva a terápia nem mérgező kimenetelét. Mindezek után számomra szinte teljesen nyilvánvaló, hogy az orvosi közösség vonakodása a C-vitamin terápiával kapcsolatban csak arra fogja ösztönözni a legtöbb rákos beteget, hogy a C-vitamin terápiát otthon gyakorolja. Egyik kedves olvasónk már be is küldte receptjét. Véleményét és azt a módszert ahogy ő laboratórium nélkül is el tudta készíteni a liposzomális C-vitamint a most megalapult
NaturaHirek fórumon olvashatjátok: http://naturahirek.hu/forum/viewtopic.php?f=6&t=8

"Egyetlen batyunk botunk fegyverünk az anyanyelv”


"Kányádi Sándor költővel beszélgettünk az anyanyelv nemzetközi napja alkalmából:
Február 21-én ünnepeljük az anyanyelv nemzetközi napját. Kányádi Sándornak, a költőnek mit jelent az anyanyelv?
– Nekünk egyetlen hazánk van: ez a magyar nyelv. Mi ebbe a nyelvbe csomagolva jöttünk több évezreden át, és érkeztünk meg ide. Elkezdtük fölvenni a hitet, hogy beilleszkedjünk ide Európába. De úgy, hogy már-már a nyelvünk is ráment. És akkor egy vagy több szerzetes – például Pannonhalmán – körmére égő gyertyával (innen ez a szép kifejezésünk) nekiállt lefordítani egy temetkezési beszédet, mert különösen temetkezés alkalmával sajdult bele ezekbe a fiatal papokba, barátokba az, hogy az Úristennek se lehet tetsző, hogy olyan nyelven ajánljuk a magyar halott lelkét az Egek Urának, amit a végtisztességtevők nem értenek. Ezért fordították le ezt a beszédet.
Ezt annak idején így írtam, Lőrincze Lajos emlékére: „porában is áldott kiért / és ezerszer áldott ki által / akár a szív fölött a vért / szembefeszült a másvilággal // meg akkor váltódott e nép / és küldetését akkor kapta / mikor a röggel az igék / magyarul hulltak a halottra // hazánkká akkor lett örökre / ez a sokszor ege-se-földje / töredékes nyelvünk-honunk // s a jövendőbe glóriával / léptünk a nyitott síron átal / mondván por és hamu vagyunk”.
És ebből következik a nemzet célja. Mondhatjuk: a nemzet célja, hogy megmaradjunk. De mi végre maradjunk meg? Hogy átörökítsük. Mit örökítsünk át? A magyar Isten kiválasztott népe. A magyar nyelv Isten kiválasztott nyelve a magyarok számára. Az Írások szerint a zsidó nép Isten választott népe. Így van: a zsidó nép Isten kiválasztott népe, a zsidó nyelv Isten kiválasztott nyelve a zsidó nép számára. A román Isten kiválasztott népe és nyelve…és fölsorolhatnánk minden népet és nyelvet.
Mi tehát egy nemzetnek a célja? Hogy az Isten által csak számára kiválasztott nyelvet az emberiség, az emberi lét legvégső határáig továbbvigye, gazdagítsa, gyarapítsa, éljen vele és benne, mindannyiunk örömére és Isten nagyobb dicsőségére. Addig vagyunk magyarok, amíg magyarul beszélünk, magyarul gondolkodunk, magyarul tanulunk. 
Apáczai című prózaversének végén olvassuk: „egyetlen batyunk botunk fegyverünk az anyanyelv”.
– Batyu, melyet őseink hoztak magukkal, s mi visszük tovább. A bot, amire támaszkodhatunk, és amivel védekezni is lehet. És a fegyverrel is védekezünk. Ez mind az anyanyelv.
És olyan csodálatos, hogy a Halotti beszédet, amely lassan ezer éves lesz, még mindig értjük.
És itt van most a hódítás legnagyobb lehetősége: a televízió, a rádió. A hazát a magasban meg lehetne teremteni. Szó szerint: a magasból lehetne sugározni. Hiszen elérhető az egész világ az internet segítségével – Argentína, Brazília, Észak-Amerika, Ausztrália.
De ráférne a nyelvújítás a nyelvre ma is. Óriási dolog volt a 18-19. század fordulóján a nyelvújítás. Ilyen nyelvi beavatkozás nem volt Európában, mint a miénk. És az ősi szavakból újítottunk. Például az ipar szó: mindenki más azt mondja, hogy industria. De itt van egy ember, aki iparkodik. Ebből az igéből lett az ipar szavunk. A tudásból a tudomány. Most is kellene. Mondtam, hogy ne szörfözzenek a neten, hanem a pók mintájára póklásszunk a hálón. Ne bóklásszunk, hanem póklásszunk. Próbálkoztam, de elakadt.
Milyen a magyar nyelv zeneisége, dallama, muzsikája? Hogyan lehet jellemezni?
– Erre azért nehéz válaszolnom, mert más nyelvet nem tudok. Tudogatok, de az nem tudás. Mikor találkoztam Tudor Arghezi, nagy román költővel, megkérdezte tőlem az öreg úr, tudok-e románul. Tudok, mondtam, de hát úgy a hátam mögül jött a hangom, reszkettem. És azt válaszolta: „Én is tudok kicsit magyarul. Emberek vagyunk, megértjük egymást.” És beszélgettünk, magyarázgattam, hogy nem tudok jól románul. Mondta, ő se tud jól franciául, pedig élt Svácjban, a francia részen. Így mondta: „Az ember befogózik egyetlen nyelv igájába, elég teher egész életen át azt húzni.”
A fordítással kapcsolatban azt mondta: „A vers olyan lakat a nyelven, hogy nem biztos, hogy egy másik nyelven kulcsot lehet találni hozzá.” Álkulccsal ne is próbálkozzunk, teszem hozzá. Magyarra a világirodalom színe-java le van fordítva. És óriási szerencsénk az, hogy nagy költőink fordítottak. Lehetséges, hogy a Kosztolányi fordította Rilke-vers jobban hasonlít Kosztolányira, mint Rilkére, de nem Pityipalkóra. És ez a nagy dolog.
Van-e Kányádi Sándor szerint legszebb magyar vers vagy legszebb magyar verssor?
– Biztosan mindenki szerint más. De elmondok egy történetet. 1956 novemberének elején, amikor itthon lőttek, Jerevánban, Örményország fővárosában voltam romániai írószövetségi delegáció tagjaként.
Petőfi örmény fordítója, egy örmény költő (oroszból fordította Petőfi verseit) arra kért, mondjak valamit magyarul – Petőfit, sajátot vagy mást –, a hangzásért. És akkor én azt mondtam: jó, de itt vagyunk együtt, orosz, örmény, bolgár, román kollégák, én egyedül magyar. Mindenki mondjon egy verset az anyanyelvén. Ennek fantasztikus sikere volt. Amikor rám került a sor, egy pohár pezsgőt töltöttem, és azt mondtam: „Most elmondok egy verset, nem Petőfi versét, nem sajátomat, hanem szerintem a legnagyobb magyar vers egyetlen strófáját.
Nem tudom, örményül megvan-e, oroszul igen: Sztarij cigány. A vén cigány. „Húzd rá cigány, megittad az árát, ne lógasd a lábadat hiába; / Mit ér a gond kenyéren és vizen, / Tölts hozzá bort a rideg kupába. / Mindig igy volt e világi élet, / Egyszer fázott, másszor lánggal égett; / Húzd, ki tudja meddig húzhatod, / Mikor lesz a nyűtt vonóbul bot, / Sziv és pohár tele búval, borral, / Húzd rá cigány, ne gondolj a gonddal.”
Elmondtam az első strófát, és már csak arra emlékszem, hogy repülök, dobálnak föl a levegőbe. Ilyen sikere volt a magyar versnek és Vörösmarty Mihálynak Örményországban.
És a szép magyar szavak...Lehet-e beszélni legszebbekről?
– Mindig a helyzet adja. Minden magyar szó szép. Ahogy a virágok gyönyörűek. Hányféle bokrétát lehet kötni belőlük! Az alkalom, az időjárás… a termés is meghatározza.
Hogyan lehet közelebb vinni az emberekhez a költészetet, a versek szeretetét?
– Egyszer Kolozsváron kérdezték gyerekek: „Sándor bácsi, a mai modern magyar költészetből ki a példaképe?” Mondani akartam: Weöres Sándor. De ránéztem azokra a drága fiatalokra, és mondtam: Petőfi Sándor. Mert az igazi költő esetében – én még soha az életben nem mondtam magamról, hogy költő vagyok, ez egy bizonytalan foglalkozás – csak halála után derül ki teljes bizonyossággal, hogy az volt-e, aminek hitték őt, aminek hitte olykor maga is magát. Akkor derül ki, hogy az unokák, dédunokák érdemesnek tartanak-e valamit kézbe venni – most már nem is azt mondom, hogy elolvasni, meghallgatni esetleg, mert lehetséges, hogy egy hangzó és analfabéta magaskultúra jön létre. Ma többen hallgatnak verset, mint ahányan olvasnak. Ez biztos.
Kértek már arra is, hogy szerettessem meg Arany Jánost középiskolásokkal. Mert a Toldival bajba vagyunk, mondták. „Ég a napmelegtől a kopár szík sarja, // Tikkadt szöcskenyájak legelésznek rajta.” Nem értik a diákok. Elmagyaráztam nekik. Akkor azt mondták: „Sirály!” Vagy Petőfi Hazámban című verse, amely így kezdődik: „Arany kalásszal ékes rónaság, / Melynek fölötte lenge délibáb / Enyelgve űz tündér játékokat, / Ismersz-e még? oh ismerd meg fiad! // Rég volt, igaz, midőn e jegenyék / Árnyékain utószor pihenék, / Fejem fölött míg őszi légen át / Vándor darúid V betűje szállt…” Ezt tizenkilenc éves korában írta! Na – mondtam – gyerekek, ilyet csak Shakespeare Vilmos írt jobb óráiban. De gondolhatunk az Itt van az ősz, itt van újra című versre. Gyönyörű, ahogy nemzedékek tudják együtt szavalni Vancouvertől Buenos Airesig. 
Kik a példaképei?
– Olyan szerencsés vagyok, olyan atyai jóbarátaim voltak, mint Tamási Áron, Kós Károly, Nagy Imre zsögödi festőművész, Illyés Gyula és Márton Áron püspök. Az íróasztalom fölött Arany János és Petőfi Sándor mellett az ő arcképeiket őrzöm a falon. Édesapámnak és nekik köszönhetem olyan amilyen emberré válásomat. Sokat tanultam tőlük.
Mit jelent Erdély az Ön számára?
Ahogyan a Mikor szülőföldje határát megpillantja című versemben megfogalmaztam: a szívem kolumbusz árbockosárból / kiáltó matróza mikor / idáig érkezem // minden más táj csak óceán / ez itt a föld / a föld nekem.
1999-ben az UNESCO közgyűlése február huszonegyedikét az anyanyelv nemzetközi napjává nyilvánította, hogy felhívja a figyelmet a Föld nyelvi sokszínűségére és gazdagságára.  A dátum háttere: 1952 február 21-én Banglades (akkori nevén: Kelet-Pakisztán) fővárosában, Dakkában egyetemisták tüntettek a bengáli nyelv, anyanyelvük hivatalossá tétele mellett, s a rendőri sortűz következtében többen meghaltak.
Fotó: Thaler Tamás
Magyar Kurír

Háromállampolgárságú homoszexuális Klicskó,megmutatta valóját és azt a sötét hátteret melyet szolgál

Vitalij Klicsko a nyugati médiának nyilatkozva felszólította az Európai Unió tagállamait és a "demokratikus országokat" katonai beavatkozásra Ukrajnában.


"Revoljucija"- így tálalják egy ország felforgatását és megszállását

Német újságíróknak nyilatkozva saját népét mészárló véreskezű diktátorról, rendőri elnyomásról beszélt, valamint emberiség elleni bűnökkel vádolta Janukovicsot. Ukrajnában lépésről lépésre a líbiai forgatókönyvet valósítja meg a nyugat, egy homoszexuális politikus uszítja a nyugati országokat Ukrajna katonai megszállására.



Moszkva békefenntartókat kell küldjön Ukrajnába


Röviddel azt követően, hogy Vitalij Klicsko a német médiában Ukrajna elleni katonai beavatkozásra szólította fel a nyugati országokat, Viktor Janukovics ukrán elnök bejelentette, hogy megszavazzák a 2004-es alkotmányhoz visszatérést, mely az elnöki jogköröket korlátozza, valamint kiírja az előrehozott választásokat.
A nyugati felforgatás közel van a céljához: fegyveres zavargásokkal előidézték a kormány felbomlását, és a katonai megszállás fenyegetésével elérték előrehozott választások kiírását. Az Európai Unió "megállapodásról" és "kompromisszumról" beszél. Ezzel szemben a gyakorlatban a NATO mesterlövészei, a nyílt katonai megszállással fenyegetés kényszerítette ki a kormány meghátrálását.
Felmerül a kérdés: miért hallgat a fővonalú média arról, hogy a nyugati zsoldosok elfoglaltak egy atomerőművet Ukrajnában?
Korábban a radikális ellenzék többször is megfenyegette a hatóságokat az atomerőművek elleni robbantásos merénylettel. Tegnap fegyveres terroristák szállták meg a rivnei atomerőművet, ezek után az ellenzék megszavazta az országban zajló terrorelhárítási művelet leállítását.
Vajon az ukrán vezetés nem annak hatására teszi-e az engedményeket, hogy a terroristák az elfoglalt atomerőmű felrobbantásával fenyegetnek? Az Európai Unió elvetette a sulykot az ország felforgatásával, mostanra egyedül az lenne képes gátat szabni az Európa egészét érintő nukleáris katasztrófának, ha Moszkva azonnal békefenntartó alakulatokat küld Ukrajnába.

http://www.hidfo.net/2014/02/21/moszkva-bekefenntartokat-kell-kuldjon-ukrajnaba








Mai-Ukrajnából kapott értesüléseink-megdöbbentő dolgokat tárnak elénk a tegnapi vérengzésről.

A Majdonon lévőkre a Konzervatórium tetejéről tüzeltek. A lövéseket 7,62 kaliberű fegyverekből adták le.
Ez pedig azt jelenti, hogy Kalasnyikov géppisztolyokból, (AK-47-74) vagy Dragunov mesterlövész puskákból (SVD-7,62-52) adták le a halálos lövéseket.


Az ukrán fegyveres erőknél-hadsereg, rendőrség, egyéb szervek-RENDSZERESITETT AUTOMATA FEGYVEREK MODERNIZÁLT KALASNYIKOVOK 5,45mm KALIBERŰEK, ÉS NEM 7,62-ESEK!

Az ukrán fegyveres erőknél-mindegyiknél-már 20 éve kivonták ezeket a kaliberű fegyvereket a rendszerből!

A rendőrhalottak úgyszintén 7,62-es kaliberű fegyverek lövedékeitől estek el.

Arra a következtetésre jutottak a nyomozó szervek, hogy “ismeretlen” mesterlövészek ténykedtek tegnap Kijevben, és Lvovban.
(Татьяна Дюнина)


Ukrajna: a lengyel külügyminiszter figyelmezteti az ellenzék vezetőit: "mind meghaltok"


A lengyel külügyminiszter, Radoslaw Sikorski az alábbi videóban azt mondja az ellenzéki vezetőknek "ha nem támogatjátok ezt a megállapodást, kihirdetik a szükségállapotot, jön a hadsereg és mind meghaltok.".
Janukovics aláírta a megállapodást, miszerint visszaáll az ország a 2004-es alkotmányban szereplő parlamentáris köztársaságra a jelenlegi elnöki köztársaságról. Ehhez hozzátartozik még, hogy be kell szolgáltatni minden illegálisan tartott fegyvert 24 órán belül a megegyezés kihirdetésétől számítva.
Nem volt nehéz kikényszeríteni az aláírást, hiszen a felkelők kezén van egy atomerőmű is.

Ukrajna: mai rövid összefoglaló

Amit biztosan tudni lehet: a nyugati közvetítő „kollégák” Frank-Walter Steinmeier német és a Radoslaw Sikorski lengyel külügyminiszterek legnagyobb döbbenetére nem írta alá az ukrajnai válság rendezését célzó megállapodás tervezetét az orosz közvetítő, mert az teljességgel elfogathatatlan a számukra. Ezért Vlagyimir Lukin, Oroszország emberi jogi ombudsmanja még ma elutazik Kijevből Moszkvába - értesítette a megbízható Interfax orosz hírügynökségen keresztül a közvéleményt. Ezek szerint Oroszország mégsem hagyja annyiban, arrafelé még máshogy értelmezik az emberi jogokat. Többek között kifogását fejezte ki a kormánypárt nélküli szavazáson (a megfélemlítések miatt szinte csak kormányellenesek vettek részt) kormányhatározat által életbelépett fegyverhasználati törvény (miszerint a karhatalmi erők jogosan használhatnak éles fegyvert a rájuk tüzet nyitókkal szemben) semmissé nyilvánítását. Most újra élő céltáblává vedlettek a rend őrei. Kíváncsian várjuk a fejleményeket, előrebocsátani ebben a kérdésben semmit nem lehet jelenleg. Az ukrán elnök sajtóirodája viszont bejelentette a megállapodás ratifikálását a délután.
Az utcán demonstrálók hangadói nem elégedettek maradéktalanul és a szélsőjobboldali szektor nem kíván lemondani a további harcokról, hiszen nekik egészen mások a valódi céljaik, ezek csak részeredmények számukra. Vajon képesek lesznek-e átvenni az irányítást a nyugatpártiaktól? Milyen lépéseket eszközölne ilyen esetben az Eu? Ez a nagy kérdés, hogy szembefordul-e a két tábor a hatalomért? A nacionalista szárnyak küzdöttek eddig is átütőbb sikerekkel, hiszen ők jellemükből adódóan harcosok. A nyugatpártiak (itt a zsoldosok teljesítenek szolgálatot, - NATO-s mesterlövészek, ügynökök, civilben harcoló különleges külföldi alakulatok - hogy milyet, azt már ecseteltük) meg ezen kívül, minden más liberális eszköz (háttéralkuk, médiaferdítés) birtokosai. A helyzet percről percre változik, a nacionalisták már inkább felbontanák az „együtt harcolunk a kormány ellen, de nem együtt a hatalomért” az amúgy is kérészéletűnek borítékolt megállapodásukat. Többen érdeklődtek afelől, hogy igaz-e az elfoglalt és részben lángokba borított atomerőmű a lázadók által? Orosz források megerősítették ezt a hírt, de a nyugati sajtó mély hallgatásba burkolódzott ez irányban. Ez is kifogása volt Vlagyimir Lukin-nak, hisz ez képezheti és képezte is a kizsarolt tárgyalási alapot. Egy nukleáris katasztrófa senkinek sem hiányzik, ezért a Janukovics-féle engedmény egyenlőre.
Gölöncsér Miklós

Amerika a "szívbe" harap - A világuralomért vívott harc legfontosabb állomása: Ukrajna

Több amerikai elnök sztár tanácsadója, Zbigniew Brzezinski, nevezte a világ geostratégiailag legfontosabb zónájának, a föld "szívének", a középkori Magyar- és Lengyelország területét, amelynek része Ukrajna nyugati fele is. US/EU befolyás alá kerülve Oroszország pozíciója lényegesen meggyengülne. A harc a 9/11 utáni világ leggroteszkebb vonásait hozta a felszínre. Oroszország a helyzet komolyságát már az 1961-es Kuba-krízishez hasonlítja és a "Budapest Memorandum" betartásáért küzd.

Miután december 13-án Janukovics elnök visszautasította az EU-társulási szerződést, Kijevben óriási tüntetéssorozat indult el, először békés, majd egyre durvább formákat öltve. A 2004-es narancsforradalomban már kipróbált nyugati felforgatás most egyaránt alkalmazott "szofisztikáltabb" és durvább eszközöket. Tervüket segítette Ukrajna megosztott múltja - nyugaton európai, keleten orosz befolyás - amit ügyes propagandával és egy, az ország népéhez képest maroknyi tüntetővel a törvényesen megválasztott Janukovics kormány ellen lehetett fordítani.
Természetesen az ukrán múlt őket is beárnyékolta, a korrupció még jobban, mint a térség más államaiban, kevesek mérhetetlen gazdagságához és sokak teljes elszegényesedéséhez vezetett. Ennek ellenére a kormány az ország alapvető érdekeit nem hagyta figyelmen kívül és visszautasította azt az EU-társulási szerződést, amely az országot végképp kifosztotta és tönkretette volna. Az égető problémákra az EU segítséget nem, csak a szokásos megszorítási gazdaságpolitikát ajánlotta, kezdve a gázárak 40 százalékos megemelésével, ami több tízezer ember fagyhalálát jelentette volna. Háttérbeli megbeszélésekből az is kiszivárgott, hogy a továbbiakban Ukrajnának a NATO-hoz is csatlakozni kellett volna, ami végképp szembefordította volna Oroszországgal. Ukrajnának az ipara nagyrészt a szovjet időkből származó nehézipar, amely teljesen az orosz piacra van beállítva. Az EU-csatlakozás ezt leépítette volna, felhasználván az országot olcsó nyersanyagforrásnak és további piacnyeréshez Oroszország irányába. Putyin elnök ezt nem nézhette tétlenül. Indítványait, Ukrajnával olyan megállapodásokat kötni, amelyek a nyugati és az orosz érdekeket is figyelembe veszik, a nyugatiak lesöpörték az asztalról. 15 milliárd eurós kölcsöne Ukrajnának és a gázár további csökkentése - jó egyharmadnyival a világpiaci árak alatt - valódi segítséget jelentett az országnak. Ennek felismerése helyett az ukrán ellenzék - azaz inkább a Majdan téri tüntetők - a nyugati politikusok buzgó asszisztálásával a kormányt az orosz imperializmus kiszolgálásával vádolták meg.
A tüntetések csak ezek után vadultak el igazán. Mialatt a nyugati média a demokrácia önzetlen bajnokait ünnepelte, a valóságban sokak szerint fizetett tüntetők, sokszor Molotov cocktailekkel támadták a kormányépületeket védő rendőröket, akik tucatjával szenvedtek el súlyos égési sérüléseket. Reakciójuk az "ellenzék" támadásaira harmatgyengének minősíthető, Nyugaton hasonló esetben a tüntetők ellen már régen szükségállapotot rendeltek volna el, lőfegyverek nyílt bevetésével. A háttérről sokat elárul Victoria Nuland, amerikai külügyi helyettes államtitkár asszony megjegyzése december 13-án a National Press Club előtt, amely szerint az Egyesült Államok 5 milliárd dollárt "fektetett be" az ukrajnai agitációba. Ugyanez a hölgy súlyosan kompromittálta magát január végén, amikor az ukrajnai amerikai nagykövettel folytatott telefonbeszélgetése napvilágra került, amelyben triviális stílusban az ukrán ellenzék vezetőit mint az amerikai politika bábjait emlegette, és az EU-t langyos magatartása miatt ostorozta: "Fuck the EU!" A helyzet groteszk mivoltát misem jellemzi jobban, mint a tény, hogy a hölgy holocaust áldozatok leszármazottja, aki olyan "ellenzéki" politikusokkal is együttműködik, mint Oleh Tyahnybok, aki a szélsőjobboldali Svoboda nevezetű mozgalmat vezeti, amelynek tagjai a háború alatt a németekkel kollaboráló és a náci ideológiát valló Stefan Banderát tekintik példaképüknek.
Természetesen kétségbe lehet vonni Putyin elnök "önzetlenségét" és kritizálni lehet "imperialista" ambícióit, azonban a reális hozzáállás mégis azt sugallja, hogy Oroszország érdekei jelenleg egybeesnek egy humánusabb és Ukrajna érdekeit jobban respektáló politikával. Nem utolsó sorban azt is figyelembe kell venni, hogy Ukrajna majdnem mindig Oroszország hatalmi szférájához tartozott, sőt annak integráns része volt. "Engedékenyebb" nyugati politikusok talán ezért azzal is "megelégednének", ha csak Nyugat-Ukrajnát tudnák érdekszférájukba integrálni, "lemondva" a zömében oroszok által lakott Kelet-Ukrajnáról.
A nyugati ambíciók Kína érdekeit is erősen sértik. Xi Jinping elnök röviddel márciusi megválasztása után Moszkvába utazott a stratégiai partnerséget megerősíteni. Októberben egy kínai cég szerződést kötött egy ukrán agrovállalattal 100.000 hektár használatára, amit 3 millió hektárra akarnak kibővíteni.
Az orosz politika érzékelte a helyzet rendkívül súlyos voltát. Február 12-én a Zavtra nevű lapban a Putyin tanácsadói és a kormány közeli Izborsk Club elemzői egy felhívást tettek közzé "Mentsétek meg Ukrajnát!" címmel. A cikk szerzői a helyzet komolyságát az 1961-es kubai krízissel hasonlítják össze, amely a világot egy atomháború szélére sodorta. A cikk jogosan felhívja a figyelmet arra, hogy a tüntetők az urán népnek csak egy parányi részét képviselik, többségük manipulált vagy lefizetett kalandor, akik az országot egy olyan káoszba taszíthatják, amely Európát és Oroszországot, sőt az egész világot súlyosan érinti. Kimondják, hogy a folyamatok mögött az amerikai politika áll. Azt is megállapítja, hogy a NATO kiterjesztése Ukrajnára Oroszország számára elfogadhatatlan. A szerzők a helyzetet politikai síkon még kezelhetőnek látják, hála a "Budapest Memorandum"-nak. Az említett megállapodás 1994-ben keletkezett Budapesten egyrészt Ukrajna és Oroszország, másrészt USA és Nagy Britannia között, azzal a céllal, hogy a volt Szovjetunió atomfegyvereit kivonják Ukrajnából, amely a két hatalmi blokk között semlegességet, önállóságot élvezhetne. A "Mentsétek meg Ukrajnát" cikk szerzői felhívják a térség és a világ közvéleményét, hogy minden szinten tiltakozzanak Ukrajna destabilizálása ellen. Ha a Budapest Memorandum valamelyik tagállama nem lenne hajlandó tárgyalásokat kezdeni a helyzet normalizálásáról, akkor - így a cikk szerzői - Oroszország deklarálja a Budapest Memorandumot átmenetileg érvénytelennek és kezdjen egyedül tárgyalásokat az Egyesült Államokkal.
A helyzet a Titanic elsüllyedésére emlékeztet, amikor a Carpatia mentette meg a hajótöröttek egy részét. Remélhetőleg hazánk üdvtörténeti szerepe most is megnyilvánul abban, hogy a Budapest Memorandum résztvevői megállítják az ukrán katasztrófát!
Vajta Dénes
(Nemzeti InternetFigyelő - kitartas.net)

Aláirást gyűjt a TASZ-Ukrajnáért!

Barátaim! Az ukrajnai események “közönséges magyar földi halandók” számára nehezen érthetőek, és pontosan ezért félremagyarázhatóak!
Félre is magyarázzák rendesen! Mint most a TASZ!

Ukrajna hihetetlen gazdasági, szociális, és identitásválságtól szenved, amit tovább gerjeszt az USA és az Európai Unió!
A problémák a bjelazsevai függetlenedési konferenciáig, de akár a felelőtlen gorpacsovi politikáig-akár a Kelet-európai rendszerváltásokig is visszavezethető.
Ukrajna függetlenné válásával ugyanolyan garázda folyamatok indultak meg az országban, mint hazánkban.
Rablóprivatizáció vette kezdetét. A gazdaságot oligarchák kaparintották meg, és rabolták le. A 45 milliós országban a Szovjetúnió megszűntét követően milliók váltak munkanélkülivé. Az alapvető élelmiszerek árai, az egészségügyi szolgáltatások, a lakhatás költségei, az energiaárak pontosan olyan ütemben emelkedtek, mint Magyarországon.
Az élet napjainkra az egyszerű ukránokra elviselhetetlen terheket rótt, mig egy szűk oligarcha réteg vagyonosodása elképesztő mértékeket öltött.
A legutóbbi elnökválasztás győztese az Ukrajna felét kitevő, oroszajkúak által lakott Kelet-Ukrajna vezető politikai pártjának, a Régiók Pártja nevű formációnak a jelöltje, Viktor Janukovics lett, aki élvezte Oroszország támogatását.

Ukrajna legfőbb gazdasági-kereskedelmi partnere Oroszország! Az ukrán export 70 százaléka, az import közel 50 százaléka bonyolódik Oroszországgal.
Azzal az Oroszországgal, amely a Kelet-európai rendszerváltások és a Szovjetunió felbomlása után “nemhogy beledöglött volna” a Nyugat reményei szerint a felbomlás következményeibe, hanem egyre inkább erősödött. Gazdaságilag, katonailag, diplomáciailag egyaránt. Ez pedig kifizetődő volt Ukrajnának-mint országnak. A majdnem közös nyelv, a közös történelmi háttér, a közös kultúra a két országot elválaszthatatlanul kötötte össze.

Janukovics elnök és kormánya ezzel élt vissza. Szabadon kereskedhettek Oroszországgal, ugyanakkor szabadon rabolgatták az országot, mesés vagyonokat fölhalmozva-a tömegek kárára.
Ukrajna-mint ország-egyre szegényebb lett, és a tömegek egyre elégedetlenebbek.
Tetézte a bajt az ország súlyos történelmi múltjával összefüggő probléma, a Nyugat-Ukrajna területén fekvő Galicia. Ez az országrész hirhedett területe volt a II. világháborúnak, tekintve az ott élő tekintélyes létszámú zsidóságra. Az évszázadok alatt felgyülemlett nemzetiségi ellentétek a hitleri Werhmacht Szovjetunió elleni támadását követően zsidóellenes pogromokhoz vezetett, tekintettel arra, hogy a térségben komoly német szimpátia volt kezdetekben a nem zsidó lakosság körében. Egy nacionalista és oroszellenes mozgalom bontakozott ki, Sztepan Andrijovics Bandera ukrán politikus vezetésével. Elvetődött a “Banderizmus” magja, amely a háború után ott lappangott Galicia földjében. Napjainkban szárba szökkent.

Az ukrán politikai vezetés-látva a komoly társadalmi problémákat-nem a megoldást kereste, hanem a kiutat! Nem privilégiumai és a zsákmányszerzés csökkentésével kivánta orvosolni a helyzetet, hanem zsarolással. Oroszország zsarolásával. Kihasználva az Európai Unió “piacéhségét” és hóditó szándékát, beigérte az ukrán népnek az unióhoz való csatlakozás lehetőségét. Demokráciát és jólétet igértek. Tudták viszont, hogy az EU nem népjóléti intézmény, és nem hajlandó Ukrajnát pénzügyi mentőcsomaggal magajándékozni.
Ugyanakkor azzal zsarolták Oroszországot, hogy alá fogják irni az EU-társulási szerződést, ga Oroszország nem folyósit Ukrajna számára 150 milliárd USA-dollárnyi kölcsönt, amire az EU nem volt hajlandó.

Oroszország válaszul elrendelte az addig zömmel vámmentes ukrán áruk vámmal terhelését. Emiatt az addig szépen prosperáló ukrán export óriási mértékben visszaesett, az ukrá költségvetés bevételei drasztikusan zuhantak-ám a fosztogatása tovább zajlott.
Ukrajna a gazdasági összeomlás szélére ért, és történt mindez akkor, amikor alá kellett vola irniuk az EU-val a szabadkereskedelmi megállapodást! (Ami viszont Oroszországnak okozott volna óriási károkat!)
De az EU-bejelentette: ő nem tud Ukrajna számára pénzt folyósitani! Nemhogy 150 milliárd dollárt-egy hrivnyát sem! Mindez a csőd küszöbén. Janukovics elnök Moszkvához fordult segitségért! Moszkva felajánlotta a kért és szükséges összeget, és az Eurázsiai Vámunióhoz csatlakozás lehetőségét.
Janukovics ezt választotta!-és nem irta alá az EU-val a megállapodást.

Viszont az EU-ba “belehergelt” Nyugat-Ukrán régiók megszéditett népe ettől bebőszült, és amerikai valamint Nyugat-európai ösztökélésrte és finanszirozással dúlásba kezdtek Kijevben. Azonnal csatlakoztak hozzájuk a szociális nyomorba taszitott tömegek is, és elérkezettnek látta az időt a támadásra a galiciai banderista mozgalom is.
Elmondható, hogy Ukrajna felbolydult, Kijevet pedig felforgatták. Politikai szinezetet adott a Nyugat egy szociális forrongásnak, és ösztönözte-ösztönzi. Nyugati politikusok egymásnak adják a kilincset a Majdanon, és nyiltan uszitottak-uszitanak lázadásra a hatalom ellen. Egyetlen alkalommal sem esett szó részükről a szociális elégedetlenségről. Egy alaposan kidolgozott-kitervelt forgatókönyv alapján megkezdték Ukrajna módszeres lerombolását. A forgatókönyvet már sikeresen alkalmazták Jugoszlávia szétverésére, de az Arab-tavasz névre keresztelt események is ezen forgatókönyv alapján zajlottak, és zajlik pillanatnyilag is Sziriában. Mérhetetlen szenvedést, vért és pusztulást okozva.
Ukrajnában is elővették hát ezt a forgatókönyvet. Csakhogy Ukrajna nem Libia, nem Sziria! Ukrajna az Ukrajna! Ukrajna esetében pedig komoly orosz érdekek is felmerülnek!
Merthogy a dolgokat, a történéseket egyáltalán nem szabad csak ukrán belügynek tekinteni! Ukrajna a mohó és gazdasági bajok által gyötört Nyugat, és az egyre erősödő Kelet között fekszik.
A Nyugat egy eléggé ügyes húzással, a szocsi téli olimpia idejére időzitette Ukrajna megkaparintását. Mondva, hogy Oroszország most nem figyel oda!
Ám az elgondolásba beleronditottak!
Nem Oroszország! Galicia! Pontosabban a Galiciába szárba szökkent ultranacionalista szélsőjobbos mozgalmak.
A Szvoboda (Szabadság) és a Jobb Szektor nevű fasiszta bandák önjárókká váltak. Nyugat Ukrajnában fegyverraktárakat rohamoztak meg, és fosztottak ki. Katonai és rendőri egyenruhába buktatott banditáik válogatás nélkül mészárolnak Kijevben, és terrorizálják Nyugat-Ukrajna lakosságát, ahol már a közigazgatási hivatalokat is megszállták.
Lvovban páncéltörő ágyúkat állitottak a barikádokra.
пушки A televiziós hiradók arról számolnak be, hogy a rohamrendőrség (Berkut) tagjai lövik a “békés” tüntetőket! És mit látunk? Valóban rendőrruhás, KARSZALAGOS fegyveresek automata fegyverekből lőnek emberekre!
A magyar televiziónézőknek nem tűnik fel, hogy ezek a “rendőrök” régi tipusú Kalasnyikovokkal lövöldöznek (a hatás egyébként ugyan az) hogy nem viselnek az öltözékükön rendőri jelzéseket, és hogy a ruházatuk-hát eléggé-felemás! UTCAI CIPŐT VISELNEK!

A két agymosó televiziós sorozatepizód között a hiradókból tájékozódó magyar emberek elhiszik a HALLOTT, ALÁMONDOTT TUDÓSITÁSOKAT!
A RENDŐRÖKET-EGYENLŐRE-VISSZAVONTÁK KIJEVBŐL!
KIJEVBEN FASISZTA HORDÁK LÖVÖLDÖZNEK!
Ki pénzelte-pénzeli őket? Ki biztositja számukra a KATONAI HIRKÖZLÉSI TECHNIKÁT? Ki biztositja számukra a felderitő minidrónokat? Kinek áll érdekében Ukrajna lángba boritása? Hol vannak a szociális jelszavak?
A kijevi gyújtogatók és lövöldözők CSAK A KORMÁNY TÁVOZÁSÁT KÖVETELIK, A HATALMAT KIVÁNJÁK!

KIJEVBEN SENKI NEM KÖVETEL MAGASABB BÉREKET, ALACSONYABB MEGÉLHETÉSI KÖLTSÉGEKET! SENKI NEM KÖVETEL MUNKAHELYEKET ÉS TISZTESSÉGES NYUGDIJAKAT!
KIJEVBEN CSAK EU-S CSATLAKOZÁST, DEMOKRÁCIÁT ÉS HATALMAT KÖVETELNEK!
De kik ők?
Hát ők a Nyugat “ötödik hadoszlopa”! Akik a nép szociális állapotát, nyomorát kihasználva Jugoszláviát akarnak csinálni Ukrajnából! Bármi áron!
Átvinni Ukrajnát a “másik partra”! Ahol Magyarország is van már egy jó ideje! Be az EU-ba!
Mert azért Ukrajna az mégiscsak Ukrajna! Egy 45 milliós piac! Hatalmas termőföldterületekkel és vizkészletekkel! Komoly ásványkészletekkel.

Nos, úgy fest a dolog, hogy az uniós mohóság kemény csontra haraptatta a Nyugatot! Buzgólkodásukkal kiszabaditották a neofasiszta és újnáci szellemet a palackból, amely viszont rávicsorgott tegnap az Európai Unióra is!
Ebbe a csontba belevásol a Nyugat foga! Nem ilyen falatra vágytak! Nagyon úgy néz ki, hogy megkaoja a Nyugat a remélt nagy falat egy kis darabkáját! Galiciát! Volinnal, zsitomirral. Lvovval, Hmelnyickijjel, Ivano-Frankovszkkal, Sztrijjel, Rovnoval meg Csernyivcivel. Meg a banderistákkal, és az ebből fakadó valamennyi következménnyel. Lehet demokratizálni Galiciát! Ezt a viszonylag szegény Nyugat-Ukrán térséget.
Aminek jó részére már bejelentkezett Lengyelország és Románia is!

Alá lehet irni természetesen a peticiót! Ukrajnáért!
Valóban Ukrajnáért gyűjt aláirásokat a TASZ?
Amely oly bőszen farag emberjogi ügyeket cigányok büntetőeljárásiból?! Amely a liberális jogrend oly elszánt védelmezője?!

EZ A TASZ NEM UKRAJNÁÉRT GYŰJT ALÁIRÁSOKAT!
EZ A TASZ AZ EURÓPAI UNIÓ ÉRDEKEIÉRT GYŰJT ALÁIRÁSOKAT!
Annak az Európai Uniónak az érdekében, amelynek mi már tiz éve tagja vagyunk! És amely tagságért él-hal politikai elitünk! Jó okkal! Nekik ez ugyanis remek lehetőség!
Nekünk-egyszerű magyaroknak-kin és nyomor!

Aláirók, és aláirni szándékozók!
Nekünk az ukránok nem ártottak! Ukrajna Magyarországnak nem ártott!

Aláirásával senki ne akarjon már ártani Ukrajnának!


http://balrad.wordpress.com/2014/02/21/alairast-gyujt-a-tasz-ukrajnaert/

Szabadon engedik a narancsos forradalom hangadóit?

Az ukrán parlament szóvivője szerint nemsokára újra szavazást tartanak. A hivatalos közlemény szerint "annak ellenére", hogy gyakorlatilag csak az ellenzék van jelen. Nem-hivatalosan viszont éppen azért. A nyugatbarát pártok kihasználják, hogy a kormánypárti politikusok a terrorista fenyegetettség hatására nem jelennek meg az ülésteremben.
Valószínűleg sikerült néhány embert megvásárolniuk Janukovics pártjából, mert azután, hogy megszavazták a Belügyminisztérium tegnapi rendeletének visszavonását, nyilvánvalóvá vált a nyugatbarát többség a parlamentben. A megfélemlített kormánypolitikusok híján elegendő szavazati aránnyal rendelkeznek ahhoz, hogy bármit megszavazzanak. Az atlantisták ennek hírére eufórikus állapotban kerültek, - a többszáz sérülttől és mostanra mintegy 30 holtesttől alig néhány tíz méterre valahogy úgy vigyorognak, mint idehaza az országgyűlésben bohóckodó LMP.

Az eufórikus hangulat annak köszönhető, hogy szavazást írnak ki a narancsos forradalom folytatásáról. Az atlantista politikusok nemsokára megszavazzák a 2004-es alkotmányhoz visszatérést, ami korlátozza az államfő jogosultságait. A kormánypárti politikusok továbbra sem jelennek meg az ülésteremben, mert a parlamenttől néhány méterre fegyveres összecsapások zajlanak és a rendvédelmi erők nem tudják biztosítani testi épségüket. Kilátásba helyezték továbbá egy kiterjedt amnesztiatörvény megszavazását, még néhány óra és a 2004-es atlantista felforgatás kulcsfigurái szabadlábon lehetnek.
Néhány politikus megvesztegetésével és annak biztos tudatában, hogy a nyugati zsoldosok csak a kormánypárti politikusokra nyitnak tüzet, Ukrajna néhány idióta örömujjongásának közepette térhet vissza a narancsos forradalom kiindulópontjához.


http://www.hidfo.net/2014/02/21/szabadon-engedik-narancsos-forradalom-hangadoit