2014. február 21., péntek

Szabadon engedik a narancsos forradalom hangadóit?

Az ukrán parlament szóvivője szerint nemsokára újra szavazást tartanak. A hivatalos közlemény szerint "annak ellenére", hogy gyakorlatilag csak az ellenzék van jelen. Nem-hivatalosan viszont éppen azért. A nyugatbarát pártok kihasználják, hogy a kormánypárti politikusok a terrorista fenyegetettség hatására nem jelennek meg az ülésteremben.
Valószínűleg sikerült néhány embert megvásárolniuk Janukovics pártjából, mert azután, hogy megszavazták a Belügyminisztérium tegnapi rendeletének visszavonását, nyilvánvalóvá vált a nyugatbarát többség a parlamentben. A megfélemlített kormánypolitikusok híján elegendő szavazati aránnyal rendelkeznek ahhoz, hogy bármit megszavazzanak. Az atlantisták ennek hírére eufórikus állapotban kerültek, - a többszáz sérülttől és mostanra mintegy 30 holtesttől alig néhány tíz méterre valahogy úgy vigyorognak, mint idehaza az országgyűlésben bohóckodó LMP.

Az eufórikus hangulat annak köszönhető, hogy szavazást írnak ki a narancsos forradalom folytatásáról. Az atlantista politikusok nemsokára megszavazzák a 2004-es alkotmányhoz visszatérést, ami korlátozza az államfő jogosultságait. A kormánypárti politikusok továbbra sem jelennek meg az ülésteremben, mert a parlamenttől néhány méterre fegyveres összecsapások zajlanak és a rendvédelmi erők nem tudják biztosítani testi épségüket. Kilátásba helyezték továbbá egy kiterjedt amnesztiatörvény megszavazását, még néhány óra és a 2004-es atlantista felforgatás kulcsfigurái szabadlábon lehetnek.
Néhány politikus megvesztegetésével és annak biztos tudatában, hogy a nyugati zsoldosok csak a kormánypárti politikusokra nyitnak tüzet, Ukrajna néhány idióta örömujjongásának közepette térhet vissza a narancsos forradalom kiindulópontjához.


http://www.hidfo.net/2014/02/21/szabadon-engedik-narancsos-forradalom-hangadoit

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése