2012. február 18., szombat

Mi lenne, ha valaki mindent látna, amit a neten csinálsz?

Mi lenne, ha valaki elhelyezne egy dobozt az otthonodban, amivel
  • minden Google keresést nyomon követhet,
  • láthatja kinek küldesz emailt,
  • kitől kapsz emailt,
  • láthatja mit gépelsz, tehát ismeri a jelszavaidat,
  • saját web kameráddal figyelhet,
  • információt gyűjthet arról, mit kedvelsz és mit nem, mik a politikai nézeteid vagy a vallásos meggyőződésed,
  • és átadhatja ezeket az adatokat információs központoknak, hogy azok összeállítsák saját és családod személyes profilját?
A szomorú igazság, hogy ez a doboz létezik, és éppen előtte ülsz. Önszántadból hoztad haza és még fizettél is érte. A számítógéped igenis kémkedik utánad, és meg kell hagyni soha nem létezett ennél kitűnőbb találmány új ismeretek megszerzésére vagy az információ megosztására.  Segítségével állandó kapcsolatban lehetünk távoli barátokkal, megismerhetünk új embereket, rátalálhatunk azokra, akik hozzánk hasonlóan gondolkoznak és választ kaphatunk azokra a kérdésekre, amik igazán fontosak számunkra.
Sajnos a személyi számítógépnek van egy sötét oldala is, mert segítségével folyamatos rálátást biztosítunk saját életünkre és személyes adataink elérhető válnak a szakavatott információgyűjtők számára.
Íme néhány példa:
A Google
A legtöbb ember egyetért, hogy a Google a legjobb kereső ma a piacon. Az idők azonban változnak és a Google-ban egyre kevésbé bízhatunk.
Elsőként ott a Gmail botrány. Aki használja a szolgáltatást észrevehette, hogy a levelezőfiókban megjelenő reklámok kísértetiesen kapcsolódnak személyes érdeklődési köréhez. Ez nem véletlen. A Gmail minden egyes email üzenetünket megnézi, hogy a „hirdetők számára” fontos információkat találjon. Minden egyes emailt átnéznek. Ezt természetesen egy program végzi, de a lényeg, hogy üzeneteink nyilvánosak. Jelszavak? Ugyan.
Következőnek ott van a cenzúrázott keresések kérdése. Hacsak nem használunk konkrét kifejezéseket keresésünkben, a Google megpróbálja a leginkább politikailag korrekt találati listát felkínálni. Hol vannak azok a napok, amikor valaki mondjuk a 9/11-re történő kereséssel a lehető legrelevánsabb vagy mások által legjobbnak ítélt oldalakat kapta találatként! Ma az embernek tudnia kell pontosan milyen forrást keres, ahhoz, hogy a kívánt oldalt vagy választ megtalálja, illetve, hogy megbízható és teljes képet kapjon egy témáról. Bizonyos weboldalak, mint például az Infowars.com sok esetben elő sem jönnek a találati listában, hacsak nem írjuk bele a kereső kifejezésbe. 2010 végén a Google feketelistára tette az Infowars és Prison Planet oldalakat, annak ellenére, hogy ezek több találatot kapnak naponta, mint a legtöbb fővonalas hírportál.
Végül érdemes megemlíteni a Google új „adatvédelmi” szabályzatát. Úgy tűnik, ez az új szabályzat nem igazán védi adatainkat. A felhasználók érdeklődési köréhez alkalmazkodni képes hirdetések kedvéért a Google március 1-i hatállyal egyesíti az összes Google tulajdonú szolgáltatásnál megadott vagy rendelkezésre álló információkat (Google, Gmail, Youtube, Feedburner, Adsense, stb.). Sajnálatos módon az igazi adatvédelmet előnyben részesítő felhasználóknak nincs módja kimaradni az új adatgyűjtési, bocsánat adatvédelmi, szabályzatból.
A Yahoo
Természetesen a Yahoo sem akart kimaradni az adatgyűjtésből. A Yahoo szintén „elemzi” az emailek tartalmát és a rendvédelmi törvények betartására hivatkozva az előírt határidőnél és az adatvédelmi szabályzatban leírtaknál sokkal hosszabb ideig megőrzi az összegyűjtött információkat. Íme, néhány adat egyenesen a Yahoo-tól:
  • Valamennyi IP címet, amiről valaki Yahoo fiókjába bejelentkezik, egy éven keresztül tárolják, így remekül nyomon követhetik az ember mozgását, megtudhatják hol dolgozik illetve, hogy ki látogat el hozzá rendszeresen.
  • Az azonnali üzeneteket és chat párbeszédeket minimum 60 napig tárolják.
  • A bűnüldözési szerveknek pedig nem állampolgári kötelességből adják át az információkat. Valamennyi vezető kommunikációs cég „árlistával” rendelkezik erre vonatkozólag. Az amerikai Marshal Service beismerte, hogy rendelkezik ilyen árlistával a Yahoo, Verizon, Cox Communications és ComCast szolgáltatóktól az adatok átadására.
A Facebook
500 millió ember világszerte minden kényszer nélkül megosztja életének legszemélyesebb részleteit pédául politikai hovatartozásáról, vallási meggyőződéséről, közli kik a barátai, a családja, merre járt nyaralni. Ez a Facebook.
Nincs még egy ilyen információforrás a világon. A megszerezhető információmennyiség növelése érdekében, amikor valaki bejelentkezik a Facebook-on, egy süti (cookie) minden látogatásunkat nyomon követi az adott számítógépen(akkor is, ha később kijelentkezünk). Bejelentkezés után gépünk „ajtaja” nyitva áll a Facebook előtt.
A Facebook ma már arcfelismerő technológiát is alkalmaz a fényképek megjelölésére. A Facebook kicsit olyan, mint egy pletykafészek, aki a Facebook-on bejelölt ismerőseid alapján alakít ki képet személyiségedről. Az ismerőseidet célzó reklámok a te oldaladon is megjelenhetnek, mert a Facebook azt feltételezi, hogy barátok lévén az érdeklődési körötök is hasonló lehet.
A GPS technológia segítségével a Facebook beazonosítja a fényképek elkészítésének és/vagy feltöltésének helyszínét, így fizikai tartózkodási helyedet is közzé téve.
A Skype
A 2011 májusában a Microsoft által felvásárolt Skype a világ elsőszámú VoIP szolgáltatása. Két évvel az ügylet előtt a Microsoft a VoIP hívások lehallgatására alkalmas technológia szabadalmaztatásán kezdett dolgozni.
A Skype-on keresztül megszerzett információk felhasználási területe igen széles. A fizetős szolgáltatást használók esetében a cég számára ismertté válnak az illető bankkártya és egyéb személyazonosító információi. A hívásokból elcsípett kulcsszavakat jogi eljárások során is felhasználhatók. Különböző adathalászati eljárások segítségével a magánbeszélgetésnek hitt párbeszédeket felhasználhatják személyre szabott reklámok megjelenítésére.
A legaggasztóbb mégis az, hogy miután telepítettük a Skype-ot a gépünkre saját web kameránkat bármikor távirányítással aktiválhatják. Pontosan. Lehet, hogy valaki ott ül a számítógép előtt és egzotikus recepteket olvas, miközben valaki, valahonnan saját kameráján keresztül visszanéz rá.
Legyünk informáltak és használjuk okosabban számítógépünket!
Információs központok
Ezek az információs klíringintézetként működő központok tényleg léteznek. Sokszor egyszerűen „marketing kutatóintézetnek” álcázva, legfőbb munkájuk a mi számítógépeinkről összegyűjtött adatok rendszerezése a lehető legteljesebb személyes profilok összeállítása érdekében. Ezek a profilok tartalmazhatnak információkat személyes kapcsolatainkról, szexuális beállítottságunkról, politikai nézeteinkről, vallásos meggyőződésünkről, családunkról, barátainkról, bankszámlánkról, bevételi forrásainkról, fényképekkel kiegészítve, egyszóval mindent, amit egy emberről tudni lehet az Interneten fellelhető információk alapján.
Én személy szerint nem tervezem az Internethasználat felfüggesztését, hiszen a világháló segítségével soha nem látott gyorsasággal és egyszerűséggel juthatunk hozzá új ismeretekhez és kommunikálhatunk másokkal. Továbbra is megosztom véleményemet a számomra fontos témákról, de teszem mindezt úgy, hogy tudom, ezek az információk soha nem lehetnek magánjellegűek többé.
Ne felejtsük: nagytestvér nemcsak figyel, de jegyzeteket is készít!

Forrás: Inalienably Yours

A telekommunikáció teljes ellenőrzés alá kerül Európában - Anglia csak a kezdet


A Telegraph vasárnap bejelentette, hogy a brit kormány teljes ellenőrzést akar a nyilvánosság felett, és rögzíteni fogják a lakosság összes kommunikációját, beleértve a telefonhívásokat, SMS-eket és az e-maileket is. A lap szerint a kormány utasítani fogja a telefontársaságokat és minden hazai kiszolgálót, hogy rögzítse és későbbi felhasználás céljából tárolja a telefonhívások adatait, a szöveges üzeneteket, és az e-maileket, valamint hogy korlátlanul tegye azokat hozzáférhetővé a kormány számára egy évre visszamenőleg. A brit kormány tervei az internetes közösségi honlapokat is érintik, a Facebook és Twitter üzenetek is elérhetőek lesznek a szabadkőműves kormányzat számára.
Jelen feltételek mellett a telekommunikáció ellenőrzése a társadalom feletti teljes ellenőrzést jelenti. A folyamat a legutóbbi Bielderberg találkozókon elhangzottaknak megfelelően (az internet teljes ellenőrzése a globalizációt és más szabadkőműves eszméket ellenzők elhallgattatása okán) a teljes nyugati világban megkezdődött, ennek - kezdetleges - részét képezi a szerzői jogok védelmére hivatkozó amerikai SOPA/PIPA tervezet és az európai ACTA. Ezeken a területeken a folyamat még csak kísérleti jellegű, folytatása a lakosság reakciójának megfelelően zajlik. Meg kell hagyni, ami az amerikai társadalomban széleskörű ellenállásba ütközött, az Európában gyakorlatilag ellenállás nélkül lezajlott. A magyarországi kormány csatlakozott az egyezményhez a lakosság megkérdezése nélkül, és a lakosság szintén teljesen érdektelen ennek kapcsán, mert be sem került a köztudatba, se a törvénybe iktatás, se a közép-európai országokban lezajló tiltakozó tömegdemonstrációk. A végkifejlet minden nyugati országban ugyanaz lesz, amit a brit kormány a közelgő iráni háború esetén ellenintézkedésként azonnal be fog vezetni.
Amit a legtöbb nyugati országban fokozatosan akarnak bevezetni, arra a brit kormány nemsokára rákényszerül, mégpedig átmenet nélkül. A tervezetet közvetlenül az MI5 és MI6 adta át a brit vezetésnek, mivel enélkül nem tartják elkerülhetőnek a rend teljes felbomlását. Azzal számolnak ugyanis, hogy egy Irán elleni háború esetén az iráni válasz legveszélyesebb része a muszlim lakosság azonnali reakcióját jelentené szerte a nyugati világban, ami többek között a közösségi honlapokon szervezné meg magát. Egy ilyen helyzetben Londonban nem a nyárinak megfelelő zavargásokkal kell számolni, hanem minden nagyobb város lángokban állna.
A telekommunikáció feletti ellenőrzés nyílt kihirdetése egyvalamit jelent: a cionista vezetés egyre jobban kapkod, egyre tehetetlenebb. Az internetnek köszönhetően hatalmas mértékben terjedtek el olyan információk, amik akadályt állítanak a világuralmi téboly elé, és ezt a lehetőséget minél hamarabb el akarják tüntetni. Nem kell különösebben tájékozottnak lenni, hogy egyértelmű legyen: Európában szó nincs demokráciáról - a legsötétebb, materialista szabadkőműves diktatúra épül fel a szemünk láttán, és a lakosság többsége ezt teljes passzivitással nézi.
Fenyvesi Áron

Rasmussen megint hazudik: "nem avatkozunk be"

A NATO főtitkára, Anders Fogh Rasmussen újra kijelentette, hogy a NATO nem fog beavatkozni a szíriai helyzetbe, még az ENSZ felhatalmazásával a civilek védelmének okán sem. Rasmussen pénteken Ankarában járt a Törökország NATO csatlakozásának 60. évfordulójának alkalmából tartott rendezvényen, ahol felszólította a térség államait, hogy térségi szinten találják meg a megfelelő választ a szíriai helyzet rendezésére.
Vagyis a NATO a kínai és orosz vétó ellenében már nem meri hivatalossá tenni Szíria megszállását. A NATO országok különféle alakulatai hónapok óta jelen vannak Szíriában előkészíteni a terepet az invázióhoz, és az ENSZ jóváhagyása csak ahhoz lenne szükséges, hogy a nagyarányú átcsoportosítások is megkezdődjenek. Ugyanis Szíriában mindeddig nem tudtak állandó frontot létrehozni, még a térségben kiképzett Szír Felszabadító Hadsereg segítségével sem. Egy helyi tudósító szerint a Homszban kialakult ostromállapot ugyanannak a stratégiának köszönhető, amit sorban a többi várossal is végigcsinálnak.
Az orosz helyszíni tudósító szerint a folyamat a következőképpen zajlik: egy alapvetően békés városban, ahol korábban még kormányellenes tüntetések sem voltak, megjelennek a CIA, az MI6 és a Moszad halálosztagai. Nincsenek összeütközések, nincsen front, és tüntetések sem. A háztetőkön időnként megjelenik egy-egy mesterlövész, és az utcán véletlenszerűen lelőnek valakit az ott sétáló civilek közül. A civil lakosság körében a feszültség egyre nő. Nem tudják, ki áll a gyilkosságok mögött, az emberek napi rendszerességgel esnek össze és halnak meg a nyílt utcán. A feszültség egyre fokozódik, és a napi rendszerességűvé váló halálesetek miatt a civilek, vagy a helyi hatóságok behívják az állami haderőt a városba. A hadsereg bevonul, és akkor elszabadul a pokol. A CIA/MI6/Moszad halálosztagok ilyenkor felváltva lövik a hivatásos katonákat, és a közelükben tartózkodó civileket. Mivel Szíriában a legkülönbözőbb vallású, etnikumú és világnézetű emberek élnek együtt, egy idő után az emberek elkezdik egymást, illetve az állami haderőt okolni a halálesetekért. Ezen a ponton kezdődnek a kormányellenes szervezkedések, a tömeges tüntetések, ahol természetesen civilek sokasága hal meg, és senki nem tudja bizonyítani, hogy nem a kormányerők lőttek le többszáz embert. A helyzet odáig fajul, hogy Homszban az állami kórház adatai szerint naponta több mint háromezer embert hoznak be lőtt sebekkel, mindegyiküket a háztetőkről lőtték meg, és legtöbben bele is halnak a sérülésekbe.
Amit ezek a terrorista alakulatok művelnek a országban, az módszeres népirtás. Ezek után van képe Rasmussennek kiállni és azt mondani, hogy a NATO nem avatkozik be. Ami jelenleg Szíriában zajlik, az a NATO beavatkozásának, folyamatos tevékenységének köszönhető! Számukra az egyetlen gondot a kínai és az orosz ellenállás megjelenése jelenti, ami miatt nem tudják hivatalossá tenni az inváziót, hanem a térség arab államait kell felszólítani, hogy "találjanak megoldást" a szíriai helyzetre.
Fenyvesi Áron

Az iráni haditengerészet hajói kikötöttek Szíriában


Az iráni haditengerészet 2008 óta rendszeresen tart járőröket az Ádeni-öbölben, hogy biztosítsa az olajkereskedelmi útvonalat az iráni hajók számára. Ennek hatékonysága szogált alapul a jelenlét további kiterjesztésére, és az elmúlt egy évben az Iszlám Köztársaság növelte jelenlétét a nemzetközi vizeken, flottát telepített az Indiai-óceánra és 2011 februárban először a Földközi-tengerre is.
Tegnap az iráni haditengerészet két hajója érkezett meg a szíriai Tartus kikötőjébe, hivatalosan hogy az egy évvel ezelőtt megkötött szerződés értelmében kiképzést nyújtsanak a szír haditengerészet egységeinek. Az iráni flottának, mely egy rombolóból és egy támogató hajóból áll, egy nappal korábban az egyiptomi hadsereg gond nélkül megadta az engedélyt, hogy a Hormuzi-szoroson keresztül haladva át jussanak ki a Földközi-tengerre.
A hír várhatóan a cionista befolyás alatt álló országok hangos nemtetszését fogja kiváltani - de számítani lehetett az ilyesmire, mióta Szíria hivatalosan is iráni alakulatokat hívott az országba a stratégiai pontok biztosítására. A szíriai konfliktus így egy olyan ütközőponttá vált, ahol a nagyhatalmak felsorakoznak egymást támogatva, és a térségi konfliktus szinte akármelyik pillanatban globális háborúvá nőheti ki magát.
Molnár István

Irán 15 ezer kommandóst küld Szíriába


2012. február 8-9. napokon történések igazolják, hogy Szíria nagyhatalmak ütközőpontjává válik. A brit, francia és katari különleges alakulatok jelenléte Homsz környékén, a nyugati fegyverszállítmányok az általuk kiképzett terrorista csoportoknak, a Damaszkusz védelmére érkező Specnaz alakulatok, az orosz fegyverszállítmányok biztosítása a kormányerőknek és a több városokra kiterjedő harcok egyértelművé teszik, hogy előbb vagy utóbb, de közvetlen a nagyhatalmak haderői is szembekerülnek egymással a kialakuló háborús övezetben.
Homsz városa stratégiai jelentőségű a NATO erők számára, mert ez a város közvetlen kapcsolatot jelent a Földközi-tenger partvidékén a fontosabb kikötők és Damaszkusz, illetve az ország belső területei közt. Homsz elfoglalása nélkül a NATO nem tudja lerohanni Szíriát, mert a kormányerők elvágják az utánpótlást. Ezért a harcok Homsz városára összpontosulnak, onnan indultak ki az első terrorista akciók és ott szervezték meg az első ellenzéki tüntetéseket. A nyugati médiába a szíriai helyzetről érkező első hírek között volt, hogy 2011 áprilisban a szír haderő tankokkal vonult be Bájnászba - az egyik északnyugati kikötővárosba. A NATO különleges erői által képzett terroristák elleni harc akkor már javában folyt.
A szír kormány most arra kérte Iránt, hogy - rendfenntartás céljára - küldjön 15 ezer kommandóst az ország kulcspontjainak védelmére, ami elsősorban Homsz városát és a főbb kikötőket jelenti. Bár mindkét fél törekszik a közvetlen összeütközés elkerülésére, előbb vagy utóbb, de az orosz és az iráni haderő is közvetlen tűzharcba kerül a NATO katonáival Szíriában.
Molnár István

Ilyen tanárokra lenne szükség Magyarországon is?


b_200_200_16777215_00___images_thumbnails_a_a_stephen_ritz.jpgSemmi különös nincs első ránézésre ezen az emberen, mondhatnánk, hisz kinézetre éppolyan, mint bármely más amerik tanár. Mégsem az, egyszerűen nincs is más szó erre a színes egyéniségre, mint az, hogy bámulatos.
Ahogy mondja magáról, illetve kezdi mondandóját az alább elérhető videóban: „Nem vagyok kertész. Nem. De szülő vagyok. És tanár.”
Ez a tanár pedig, bár nemrégen kezdett el iskolájában tanítani, hamarosan észrevette, hogy gyermekei, immáron az általa csak „harmadik generációnak” titulált, azaz a nagyvárosi sivatagban élő tanulói, egyre kövérebbé, túlsúlyosabbá váltak, hisz abszolút egészségtelen életmódot folytattak, kezdve már kicsi gyermekkoruktól.
Ezek azok az alapgondolatok, melyek ezt az egyszerű embert arra késztették, hogy változtasson a nemkívánatos tendenciákon, és tegyen valamit diákjai egészségéért. Mégis hogyan válhatott mindez valóra?
Mondhatnánk, mindig akad olyan fogaskerék, mely kilóg a gépezetből, és ha megtekintjük ezt a filmet, nincs jobb szó rá, minket is magával ragad ennek a tanárnak a lendülete, a közösségért való tenniakarása, pozitív életszemlélete, nem utolsó sorban pedig humorérzéke.
Városi, vagy iskolai kerteket kezdett el létrehozni, melyek működtetése kapcsán a kallódó gyermekeknek is megfelelő életcélt adott, mivel a városnegyedben, ahol mai napig is tanít, többségében csak hátrányos helyzetű, vagy egyenesen hajléktalan gyermek élt, él. Első körben Ritz semmi mást nem tett, mint megismertette diákjait a magokkal.
Innen lépésről lépésre haladva mutatta be, hogyan kell növényeket termeszteni, akár városi körülmények között is, hogyan lehet ezáltal korszerűen és egészségesen táplálkozni, és hogyan lehet a felesleget eladva legálisan pénzt keresni. Vagyis sikeresen élni.
De beszéljenek helyettünk inkább a képsorok, érdemes a rövid videót megtekinteni. A film itt érhető el. (A magyar nyelvű feliratot be kell kapcsolni, működtetése nem automatikus.)
Mi lehet mindebből a tanulság? Magyarországon, másolva az amerikai tanár sikertörténetét, minden iskolába kellene iskolai kert, hogy gyermekeink a mezőgazdasági ismeretek mellett megtanuljanak valami másfajta tudást is. Erről a tudásról itt írunk bővebben.
Ted

A honosításhoz ezt adta le egy kérvényező.

Alulírott magyar állampolgárságot kérek.
Nem vagyok szerb, román sem német,
Itt Erdély szívében, Marosvásárhelyen élek
Itt ahol nap mint nap fogy a magyar lélek.

Valamikor régen, amikor születtem
Magyarország volt a szülõhazám nékem.
Mások döntötték el hovatartozásom
Egy Párizs melletti béketárgyaláson.

Átjöttek a hegyen sunyi, szolga népek,
Kik a magyar földön piócaként éltek,
S amikor legutóbb csatát vesztettünk
Áruló férgekként fordultak ellenünk !

Így került szép hazám tolvajok kezébe,
Az árulóknak ez lett búsás fizetése !!
Szeretnének minket ma is kiirtani !
Mert az ellopott javakat vissza kéne adni !

Remélem és hiszem, fordul majd a világ !?
Fog még nyílni nekünk sok-sok színes virág !
Nem lehet, hogy a Sors mindig verjen minket,
S állandóan nyaljuk vérzõ sebeinket !

Százszor megfizettük a reánk rótt adót,
Amit a balsors vállainkra rakott !
Nem voltunk nem leszünk szolganemzet soha!
Eljött az idõ végre : mostan vagy soha !

Mély álomból lassan felébred a nemzet,
Vezetõink ezért nagyon sokat tesznek !
Egyszer, majd egy napon feleszmél a világ
Hogy kinek jár a tövis kinek a virág !?

Vár reánk a szép, nagy, közös Európa;
Határait védjük évszázadok óta !
Nyugodtan élhettek benne a nemzetek;
Megvédték õket vitéz magyar kezek !

Te szép Erdély ország, mikor leszel szabad?
El kéne már ûzni a kakukkmadarakat !!!
Te aki egykor sasok fészke voltál
Ily szomorú sorsra miért is jutottál ?

Te vagy a magyarok igazi bölcsõje,
A magyar nemzetnek voltál megmentõje !
Elkerült minket a török veszedelem,
Itt mindig magyar volt minden fejedelem !

Nem kedvezett nekünk a huszadik század,
Elorozták tõlünk gyönyörû hazánkat !
Egy kakukknemzetség sunyi, lusta népe
Árulásért kapta hazámat cserébe !!

Lett is üldözése itt a magyar szónak,
Sokan letagadták, hogy magyarok voltak.
Mások meg elmentek új hazát keresni,
Idegen hazában sorsunkat siratni.

Én aki maradtam nagyon szépen kérem !
Magyar állampolgárságom adják vissza nékem !
Ígérem az leszek aki eddig voltam,
Én magyar maradok - itt az õsi honban !!


Milyen találó kifejezés a "kakukkmadarakat".
Hát jó is lenne már, ha a sólymok elkergetnék az összes kakukkmadarat a Kárpát-medencéből örökre!

http://mkh.valosag.net/index.php/koezzetevk/mveszetek/versek/1119-kerveny 

SEGÍTS AZ INDIÁNOKON!

Remélem ez a kép beutazza a világot . . .

 

424699_3290387539051_1248620482_3445883_1641454968_n
 
 
"Amíg az újságok és a televízió másról sem beszél, mint a celebek életéről a Kayapo indián törzsfőnöknek élete legrosszabb hírével kell szembenéznie:

Dilma, "Brazília új miniszterelnöke engedélyt adott egy óriási vízi erőmű létesítésére (a harmadik legnagyobb a világon). Ez egyben a halálos ítélete a völgyben élő embereknek mert a gát létesítése 400,000 hektár erdőt fog hullámsírba temetni. Több mint 40.000 bennszülött indiánnak kell új otthont keresnie. Ezzel egyetemben megsemmisül a természetes környezet, az elpusztult erdőkkel együtt sok faj fog eltűnni a föld színéről."

Az egészben az a legmegrendítőbb ami miatt szégyellem, hogy a nyugati civilizációhoz tartozom, ahogy a Kayapo törzsfőnök reagált a történtekre, amikor meghallotta a döntést. Az emberi méltóságát sárba tiporva reménytelenül ült szemben a kapitalista "haladással" a modern, rablógazdaságot támogató civilizációval, ami nem fogad el más értékrendet.

De tudjuk, hogy egy kép többet ér ezer szónál, megmutatja a valódi igazságot, mi az ára a nagytőkés gondolkodásnak, amit a "minőségi életnek" nevezett oltáron áldozunk fel.

Írd alá az AVAAZ petícióját, hogy leállítsák a gát építését:

http://www.avaaz.org/en/amazon_under_threat/
 
 
Már nem sok aláírás kell, hogy a petíció remélhetőleg elérje célját. Jó látni, hogy az aláírók közül nagyon sokan Magyarországról próbálnak segíteni az indiánoknak. :)
 
 
Terjeszd TE is!

Itt az ideje, hogy felébredjünk.