2014. január 7., kedd

A magyar felsőoktatás megérett az inkvizícióra (S az egész bolognai rendszer úgyszintén)

Januárban újra utcára viszik a liberális szervezetek a magyar főiskolásokat és egyetemistákat. Utcára vonul a Hallgatói Hálózat, a Hálózat a Tanszabadságért és a Történelemtanárok Egyletének képviselői is tüntetnek majd az oktatási rendszer ellen.
Mielőtt listára vesszük, hogy mi ellen nem tüntetnek, nézzük csak meg, hogy milyen indokra hivatkozva akarják besorolni a magyar fiatalokat a tavaszra tervezett felforgató akciókba. Azt mondják, megszűnt az oktatás szabadsága, nincs párbeszéd a politikusok és a szakma közt, veszélyben érzik az egyetemek autonómiáját. Felróják a kormánynak, hogy mindenféle egyeztetés nélkül változtatták meg az oktatáspolitikát. Az autonómia további csorbításának tartják a tankönyvpiac államosítását is. Egyesek már az inkvizícióhoz hasonlítják, amit a kormány a felsőoktatással művel. Pedig ilyesmiről szó sincs.
Az egyetemistákat igen könnyű bevonni az ehhez hasonló megmozdulásokba, mivel lassan két évtizede tart a liberális agymosás. Azt mindenki, még egy liberális is látja, hogy a felsőoktatással hatalmas gondok vannak, csak épp ezeket a gondokat mindenki másképp határozza meg. A diákok általános elégedetlenségét kihasználva pedig a liberális szervezetek támogatottságukhoz képest aránytalanul sok embert tudnak utcára vinni. Ezen nincs mit szépíteni, amit a HaHa és társult szervezetei művelnek, az felforgatás. Eddig tiszta a kép. Csakhogy azt is látni kell, hogy amit a kormány művel az oktatásban, az is felforgatás.
Felforgatás a felforgatás ellen, reakcióra adott reakció, amit a mai diákmegmozdulások csinálnak. Nélkülöznek minden kezdeményező jelleget, aláfekszenek az első néhány szervezőnek, aki elégedetlenséget hirdet. Azért, mert minden okuk megvan arra, hogy elégedetlenek legyenek, de a problémák mibenlétét már nem tudják megfogalmazni, mert a liberális felsőoktatás nem adja meg hozzá a kereteket.
Mi a gond a felsőoktatással? Először is, hogy túl sok benne a zsidó. Nem, nem is túl sok, a társadalomtudományi, és úgy általában a hatalomgyakorláshoz közeli tudományokat tömörítő karokon szinte kizárólag zsidó oktatók vannak. Úgy gyűlnek oda, mint trágyára a legyek. Egyesek kipában járnak-kelnek a folyosókon, de van olyan felsőoktatási intézmény, ahol nem lehet leülni nyugton ebédelni anélkül, hogy egy zsidó tanár beülne a szemben lévő asztalhoz és kulturális hagyatékának megfelelően elkezdené az orrát jó alaposan kitakarítani. Az a probléma a felsőoktatással, hogy ma az ilyen ganéjtúrók oktatók, rektorok lehetnek és egymásnak osztogatják a tudományos fokozatokat. Ez ellen tessék tüntetni!
Igen, amit a kormány csinál, az szintén kontraproduktív. Tudniillik, a Fidesz által kezdeményezett nemzeti cukormázas oktatáspolitikát ugyanezek a ganéjtúrók csinálják. Apropó, oktatási rendszer: kik tartják a hittanórát? Amikor tanárok arról beszélnek a hittanórán, hogy Jézus nem is létezett, viszont aki lázadni mer, azt a pokolban hatalmas kondérban fogják főzni, - az nemzeti oktatáspolitika? Keresztény hitoktatás, kikeresztelkedett zsidókkal? A mai hittanoktatás esetében a szülő a legjobbat akkor teszi, ha kiveszi róla a gyereket. Egy ilyen cionista kormánnyal igen magas a valószínűsége, hogy a gyereknek hittanórán egy kikeresztelkedett zsidó fog a Talmud szellemében "kereszténységet" oktatni. Az ilyen rossz példával pedig keresztényellenes, vallásellenes fiatalokat nevelnek. Csodálkozunk, hogy főiskolás korukban mennek a liberálisokkal tüntetni? Hogy ez ne így legyen, az nem a kormány, hanem az egyház felelőssége is.
Egyetlen egy probléma van a mai oktatási rendszerrel. Az, hogy tele van ganéjtúrókkal. És ezek a ganéjtúrók egymásnak tudományos fokozatokat osztogatnak. Kitermelik az "újmagyar" liberális burzsoáziát, miközben a mai fiatalok már azt sem tudják, a többirányú felforgatásban mi ellen tüntessenek. Ez ellen tessék lázongani! Ha ezeket a ganéjtúrókat mind kivonjuk az oktatásból - az lenne valóban egy inkvizíció-szerű állapot.
Igen, a mai felsőoktatásnak inkvizícióra van szüksége, - nem pedig diáktüntetésekre. De nem is a Fidesz talmudi "kereszténységére".
Fenyvesi Áron



Itt jegyzem meg, munkatársaim javarésze előtt bármilyen nemzetidegen jövevényszavat használ a hallgató, amit édes anyanyelvünkön megvan a megfelelője százalékos arányban nincsen értelme kifejezni, hogy valószínűleg megbukik a vizsgán, s mivel pótvizsga nincsen, csak szemeszter-ismétlés ezért jó lenne ha ezt figyelembe vennétek még nem agymosott hallgatók.

Liposzómális C-vitamin, a jövő C-vitaminja

A C-vitamin nélkülözhetetlenségéről és jótékony hatásáról már sokat hallottunk. Arról viszont kevesebbet, milyen felszívódási akadályokba ütközik a C-vitamin a szervezetbe való bekerülése után, és milyen jelentős mennyiség ürül ki hasznosulás nélkül.
A liposzómális C-vitamin forradalmi áttörés a C-vitaminok között
Létezik azonban egy új technológia, mely a természet és a tudomány ötvözésével közel 100%-os biohasznosulást tesz lehetővé.

A C-vitamin a legnagyobb mennyiségben alkalmazott vitamin világszerte.Természetes úton sajnos nagyon kevés C-vitaminhoz jut a szervezet, mivel manapság már minden gyümölcsnek és zöldségnek lecsökkent a vitamintartalma. A C-vitamin ráadásul rendkívül érzékeny hatóanyag, felbomlik fény, levegő és hő hatására (pl. főzés, fagyasztás, hosszas tárolás). A pótlás tehát elkerülhetetlen, de egyáltalán nem mindegy, milyen készítménnyel pótoljuk!
Miután a C-vitamin bekerül a szervezetbe, el kell jutnia az emésztőszervekig. Ez alatt az út alatt azonban hajlamos "elveszni" vagy sérülni. Így mire végül eléri az emésztőszerveket, azok már csak az eredetileg bevitt mennyiség töredékéhez jutnak hozzá. A C-vitamin jelentős része pedig - megterhelve ezzel akár a veséket - hasznosulás nélkül távozik a szervezetből. Minél nagyobb C-vitamin dózishoz jut a szervezet egyszerre, annál kisebb mennyiséget képes hasznosítani belőle. 1000 mg-os, hagyományos C-vitamin készítmény esetében a C-vitamin akár 80%-a kiürül anélkül, hogy a szervezet hasznosítani tudná!
A liposzómális C-vitamin forradalmi áttörés a C-vitaminok között. Ennek az új formulának a biohasznosulása ugyanis a legmagasabb a szájon át szedhető C-vitaminok között. A biohasznosulás azt mutatja meg, hogy egy hatóanyag milyen mértékben képes bekerülni a vérkeringésbe és onnan a sejtekbe.
A liposzómális technológiával előállított C-vitamin esetében a C-vitamint olyan természetes foszfolipid réteg védi, mely sejtmembránjainkat is alkotja. Mindegy mennyit viszünk be, a C-vitamin sérülés és veszteség nélkül, könnyen eljut az emésztőszervekig, ahol csaknem 100%-os hatékonysággal szívódik fel a véráramba, majd onnan a sejtekbe. Így nem ürül ki a szervezetből. A dózisok akár csökkenthetők is, hiszen a teljes hatóanyag mennyiség eljut oda, ahol ténylegesen hatnia kell. És ez a fő különbség a hagyományos C-vitaminokhoz képest, melyek esetében csupán a bevitt mennyiség kis része jut el a véráramig, és még kevesebb jut be a sejtekbe.
Felnőtteken végzett vizsgálatok azt mutatták, hogy a liposzómális C-vitamin több mint 93%-ban szívódott fel a szervezetben, szemben a hagyományos C-vitaminnal, amelynek a felszívódása csupán 19%-os volt. Ennek megfelelően 600mg liposzómális C-vitamin csaknem 3000 mg hagyományos C-vitaminnak felel meg.
A titok a liposzómákban rejlik. A liposzómák tulajdonképpen folyadékkal töltött gömböcskék, melyeket kívülről foszfolipid kettősréteg határol. A foszfolipidek természetes anyagok, melyek sejtmembránjaink fő alkotórészei is, és nélkülözhetetlen szerepet játszanak sejtjeink egészséges működésének megőrzésében. A foszfolipid réteg kettős hatással bír. Egyrészt megóvja a benne található C-vitamint a sérüléstől és a szervezetből történő gyors kiürüléstől. Másrészt képes úgy átlépni azokat a szervezetben lévő akadályokat, melyek a véráramba és a sejtekbe történő hatékony felszívódást gátolják, mintha azok ott sem lennének. Így a dózisok akár csökkenthetők is, hiszen a teljes hatóanyag mennyiség eljut oda, ahol ténylegesen hatnia kell.
A jelenleg Magyarországon ajánlott napi C-vitamin-mennyiség (80 mg) gyakorlatilag arra elég, hogy a skorbutot megelőzzük. A legújabb kutatások szerint napi 300-1000 mg C-vitamin-bevitel jelentősen hozzájárul egészségünk megőrzéséhez, a civilizációs betegségek - daganatok, szív- és érrendszeri problémák, allergia - elleni védelemhez.
A felszívódási problémák miatt több orvos szerint a legoptimálisabb az intravénás adagolás, melyet ma már kiegészítő kezelésként számos esetben alkalmaznak. Ez azonban normál esetben bonyolult, kényelmetlen és nem is olcsó. A liposzómális technológiával előállított C-vitaminnal gyakorlatilag intravénás minőségű C-vitamin-szint érhető el, mivel a felszívódási hatékonysága csaknem 100%-os. És már elérhető Magyarországon is.
Házipatika

Nem tudatlanok ezek! Csak gazemberek!

Szabó József Andor, a bukaresti magyar nagykövetség mezőgazdasági attaséja a Krónikának adott interjújában mondta, hogy a magyar állam földvásárlásra készül Romániában. A Külügyminisztérium állítja: csak ötlet volt, kormányprogram nincs, az attasé pedig nem is adott interjút a témában. Futótűzként járta be az erdélyi magyar sajtót a hír, hogy a magyar állam földvásárlásra készül Erdélyben, az európai uniós moratórium január elsejei lejártával. Erről állítólag Magyarország bukaresti nagykövetségének mezőgazdasági attaséja beszélt a Kolozsvárott megjelenő Krónika című, Fidesz-közeli lapnak. A Külügyminisztérium szóvivője azonban a Népszabadságnak cáfolta a hírt, Zákonyi Botond bukaresti nagykövet pedig azt is tagadta, hogy a beosztottja interjút adott volna a témában.
„Van erre egy programunk, amelynek az a lényege, hogy ha valaki a földjét el szeretné adni, akkor olyan szerződést köthet a magyar állammal, amelynek értelmében életjáradékot kap, ráadásul a terület is a tulajdonában marad élete végéig. Persze felmerül a kérdés, hogy mihez kezd a magyar állam egy olyan földdarabbal, ami teszem azt egy kis székely falu határában található? Nos, egy olyan fiatalnak adhatja oda, akinek nincs földje, de szeretne gazdálkodni” – idézte az attasét a Krónika. Szabó József Andor állítólag azt is elmondta, hogy a magyar kormány az erdők és az ásványvízforrások magyar kézben tartását is támogatja. A kérdésre, hogy felkészültek-e „az amúgy is hisztériakeltő román nacionalista hatalom” reakciójára, azt válaszolta: nem tartanak egy esetleges diplomáciai háborútól, az uniós alapelvek egyértelműen támogatják ugyanis a szabad tőkeáramlást, ráadásul a románok a magyar jogszabály alapjaira építették a sajátjukat.
Lapunk megkereste a bukaresti nagykövetség mezőgazdasági attaséját, hogy részleteket kérjen a kormány erdélyi földvásárlási programjáról, de Szabó József Andor azt mondta, nem nyilatkozhat, és a nagykövethez irányított. Zákonyi Botond közölte: nem kommentálja a cikket, már csak azért sem, mert az attasé nem adott interjút a Krónikának. A nagykövetség ezért helyreigazítást kér a napilaptól. Zákonyi szerint egy marosvásárhelyi, zártkörű rendezvényen, még decemberben ötletként felmerült a földvásárlás, de ilyen kormányprogram nincs. A Krónika-interjút aláíró Szucher Ervin azonban ragaszkodik ahhoz, hogy volt interjú, és lapunknak le is játszotta telefonon a beszélgetés felvételét.
Egy neve elhallgatását kérő, befolyásos erdélyi politikus lapunknak nyilatkozva rámutatott: folyamatosan zajlanak egyeztetések a magyarországi és az erdélyi magyar politikusok között a földek és erdők magyar kézben tartásáról, de erről nem kell nyíltan beszélni. „Egy ilyen nyilatkozat után szó sem lehet semmiféle állami földvásárlásról” – magyarázta.
A román parlament 2013 utolsó napjaiban fogadott el törvényt azzal a céllal, hogy ellensúlyozza a külföldi magánszemélyek földvásárlási tilalmának január elsejei megszűnését. (Külföldiek eddig is vásárolhattak földet Romániában, ha azt jogi személyre telekkönyvezték.) Az új törvény szerint elővásárlási jog illeti meg a társtulajdonosokat, a bérlőket, majd sorrendben a szomszédos parcellák bérlőit, az illető településen gazdálkodókat és a román államot, amelyet ezekben az ügyletekben a kormányfőnek közvetlenül alárendelt hatóság fog képviselni.
A törvény várható hatásairól eltérnek a vélemények. A több agrárszervezetet tömörítő RO PAC egyesület értékelése szerint a törvény „felhívás a földek kisajátítására”, és az európai ingatlan- és energetikai spekulációkat favorizálja. Ezzel szemben Daniel Constantin mezőgazdasági miniszter úgy véli, hogy a jogszabály kellő védelmet biztosít majd a román földnek, miközben elősegíti a termőföldek szétdaraboltságának megszüntetését, valamint egy gazdálkodói középosztály kialakulását.
Romániában egy hektár termőföld ára kétezer euró körül mozog, míg a nyugat-európai ár ennek akár a tízszerese is lehet. Becslések szerint 700 ezer hektár romániai termőföld van külföldi befektetők birtokában, a teljesen szántóterület nyolc százaléka.
(NOL)

Erdély: Ne adjatok földet a Fidesznek!


Felvásárolná Erdélyt az Orbán-kormány, nagyarányú földvásárlásokra készülnek - olvasni mindenhol a fővonalú médiában.
A Csányi cégbirodalom újabb földterületekkel lesz gazdagabb, nagyobb termelést tud majd produkálni az új piacokra. A Fidesz megszerzi a Jobbik kozmopolita arculatváltása miatt kihulló jobboldali szavazókat, miközben egy újabb szomszédos országgal újabb diplomáciai botrányt sikerül kirobbantani. (Az utóbbi években talán csak Szerbia maradt ki a sorból, de ha figyelembe vesszük, hogy a kormány mindezt szándékosan csinálja, biztosra vehetjük, hogy abba az irányba is kötnek majd egy újabb gordiuszi csomót.)
Hiába vannak nemzeti propagandába bújtatva a Fidesz-kormány földvásárlásai - minden egyes darab földdel, amit a "magyar" kormány székely tulajdonostól vásárol, a magyar nép lába alatt lesz egy darab földdel kevesebb talaj. Ami a Fidesz kezére kerül, az nem a magyarság kezébe kerül. Ugyanis ezeket a földeket nem Magyarország, hanem a Magyarországot bitorló cionista kormány (az izraeli Likud "testvérpártja") vásárolja fel, egy extraprofitra éhes cionista vállalkozó fog termelni rajta.
A cionista vállalkozó zsebre teszi az extraprofitot, a kormány az extra adóbevételt és a brüsszeli földtámogatások egy részét, miközben újabb alapot teremt a szomszédos országokkal szembeni ellenségeskedésre, hogy a cionisták továbbra is a zavarosban halászhassanak.
Ne adjatok el földet a Fidesznek! Ne adjatok el földet a magyarországi kormánynak! Minden egyes eladott darab föld a magyar nép ellen van. Eljön majd a történelmi pillanat, amikor a magyarság újra egyesül. De ez nem az a pillanat. Ez egy diplomáciai feszültségszítás árán folytatott nagybirtoképítés, amin megint a cionista "befektetők" gazdagodnak, mi pedig szegényebbek leszünk. Ne adjatok hitelt a magyar nép kifosztásának, ne adjatok földet a Fidesznek!

http://www.hidfo.net/2014/01/08/erdely-ne-adjatok-el-foldet-fidesznek

Kétféle Magyarország van az egészségügyben

„Az egészségügyben ma 2 Magyarország van. Az egyik csak a közrádióban, -televízióban, s az álomtitkárság közleményeiben létezik. Itt csökken az ágazatból az elvándorlók száma, rövidülnek a várólisták”- áll a Magyar Kórházak és Rendelőintézetek Szövetségének közleményében.
„Mi egészségügyben dolgozók, s betegeink meglepődve tapasztaljuk, hogy mi egy másik Magyarországban élünk: itt az elvándorlás folytán – a szakmai szervezetek szerint – mintegy 6000 orvos hiányzik a rendszerből. Ezért a minimumkövetelmények sok helyen betarthatatlanok. Jelentősen nőnek – bár területi különbségekkel – a várólisták. Folyamatosan nő a dolgozókra jutó munka mennyisége, így romlanak a munkakörülmények- sorolják.
A közlemény szerint „nemcsak a szív- és érrendszeri, valamint daganatos betegségek esetén rendelkezünk a legrosszabb statisztikákkal, hanem szinte minden betegség vonatkozásában. S ezzel együtt természetesen csökken az egészségügyben dolgozók várható élettartama is”. A Szövetség az Egészségügyért – a Magyar Kórházak- és Rendelőintézetek Szövetsége szerint, a kórházi rendszer gazdasági összeomlásának elodázásához pedig nem 1, hanem legalább 30 milliárd forintra lenne szükség.
(atv.hu )

A balkáni bázis

Az 1989-es nagy atlantista hódítás folytatásaként 1991-ben a jugoszláv államszövetség szétesése / szétverése következett. Itt a cionista érdek a "nemzeti önállóság" és a "nemzetállamok" valamint "elég a szerb elnyomásból" címszó alatt érvényesült. Ez ugye nagyon szépen hangzik, de azért lássunk át a szitán és nézzük meg alaposabban. A nemzetállam és a nemzeti öntudat, soha nem lehet azonos a soviniszta és uszító viselkedéssel. Márpedig itt nem pusztán nemzetállamokat akartak létrehozni, mert akkor elismerik a Krajinai Szerb Köztársaságot például, és nem hagyják beolvasztani az új horvát államba. Itt arról volt szó, hogy ha már felbomlik egy államszövetség, akkor a szerb befolyás a lehető legkisebb legyen, ezáltal pedig az orosz érdekszféra csökkenjen. Az alkalom teljesen megfelelő volt, hiszen a cionpribékek boldogan koccintottak a szovjet birodalom ravatalánál és tudjuk, a kilencvenes években nem is igazán volt Oroszország hatalmi tényező. Sorra váltak ki a tagállamok és szorították ki a szerbeket a területükről. Montenegróval megszűnt a tengerre való kijutás, Koszovó pedig egy nemzet teljes megalázása. Itt egy nemzet gerincét próbálták eltörni, mert tudták, hogy ők nem potenciális szövetségesei az atlantistáknak. Persze ezek után még tárgyalásokat kezdeményeznek velük az uniós tagságról, ami az arcátlanság csúcsa.
Térjünk át Boszniára, amely különös képződmény a balkánon belül is. Számomra már azt sem egyszerű meghatározni, hogy ki is számít bosnyáknak. Inkább gyűjtő fogalomként aposztrofálhatjuk. Maga az "állam" 1992 április 5-én vált függetlenné. Voltak gondjaik természetesen a horvátokkal is, de ugye azt a "békefentartók" kezelték, mert nem ez volt a lényeg. Ismeretes, hogy ennek az államképződménynek legkevesebb a fele összefüggő szerb lakosságú terület. Mára ez az arány megváltozott. Logikus lett volna ezt a területet minimum Szerbiához csatolni, ha már következetesek akartak volna lenni, de itt bújik ki a szög a zsákból, mert itt következetességről, a nemzetek érdekeiről szó sem volt. Nem ez volt a valós cél. Egy erős Szerbia a térségben, egy erős orosz szövetséges? Semmiképpen.
Végül jött a daytoni "béke" 1995. december 14., amivel valójában bebiztosították az amerikai jelenlétet a balkánon. Érdekes, pont 1995-ben szállták meg a horvátok is a Krajinai Szerb Köztársaságot is. Folyton ezek a véletlen egybeesések. Maga a Boszniának nevezett "állam" egy lélegeztető gépen életben tartott képződmény, mert államnak nevezni túlzás. Milyen állam az amelynek az alkotmányos berendezkedését a fent említett szerződés adja? Milyen állam az ahol a hatalom az ENSZ-megbízott kezében összpontosul? A daytoni megállapodás kimondta: "ahhoz, hogy valaki bosnyák állampolgár legyen egy igazolást kell kapnia az orvostól, hogy nem szenved tuberkulózisban vagy AIDS-ben". Ennek következményeképp a már jelentős számban jelenlevő mudzsahidek még szaporodtak néhány százezerrel. Harcban edzett emberekről van szó, akik itt továbbadhatják tudásukat, de alkalomadtán használhatják is valahol... például Európában, ha úgy alakul.
Meg kell említeni, hogy az Oszmán birodalom haderejében nagy számban harcoltak -többek között a mohácsi csatában is- ún. bosnyákok, akik a birodalom afrikai, ázsiai tartományaiba szóródtak szét, de a mai napig számon tartják származásukat. Ezek alapján a fent említett orvosi vizsgálaton átesett iszlám vallású ember bosnyák. Vagyis csináltak egy államot, amerikai bázissal, és egy iszlám harcosokat gyűjtő, mintegy kondenzátorként működő területet. Ezt a "kondenzátort" bárhol ki lehet sütni Európában. Tekintetbe véve a demográfiai mutatókat Franciaországban, Angliában, Németországban ez elég vészjóslón hangzik.
Persze most többen arra gondolhatnak, hogy ez minket nem érint. Nincs jelentős iszlám közösség az országunkban? Vannak menekülttáborok ahonnan beszivároghatnak. Alkalomadtán megszólíthatják a kormányfő által rejtett erőforrásnak nevezett, különösen védett csoportot is. Alkalomadtán Kolompár Mohamed József tűzifát vagy ruhát kaphat egy adott iszlám közösségtől. Az iszlám vallásra nem nehéz áttérni csak meg kell szólítani őket. Végezetül még egy érdekesség. A délszláv háborúban horvát oldalon találunk egy Rózsa-Flores Eduardo nevezetű személyt, akit Bolíviában vontak ki a forgalomból és a Magyar Iszlám Közösség saját halottjának tekinti.
Dévai István

Debrecenben január elsején váratlanul bezárt a debreceni anyatejgyűjtő-állomás.

A régióban ez volt az egyetlen gyűjtőhely, a döntést a helyi gyermekklinikával sem egyeztette senki.
Az édesanyák az interneten gyűjtöttek petíciót az intézkedés miatt, ezt követően Kósa Lajos polgármester sajtótájékoztatón jelentette be, hogy újra nyit az anyatejgyűjtő állomás. Az RTL Klub riportere a tájékoztatón kérdést tett fel a polgármesternek. Az újsáígró azt kérdezte: Miért azután indult az egyeztetés a klinikával, hogy bezárt az anyatejgyűjtő-állomás?
Kósa válasza: Nem tudna valami olyan kérdést feltenni, amire pozitívan lehet válaszolni?
Az RTL Klub riportját itt láthatja:  Újra kinyit a debreceni anyatejgyűjtő állomás (Kósa válasza 1.57-től)
(Népszava)