2014. január 7., kedd

Kétféle Magyarország van az egészségügyben

„Az egészségügyben ma 2 Magyarország van. Az egyik csak a közrádióban, -televízióban, s az álomtitkárság közleményeiben létezik. Itt csökken az ágazatból az elvándorlók száma, rövidülnek a várólisták”- áll a Magyar Kórházak és Rendelőintézetek Szövetségének közleményében.
„Mi egészségügyben dolgozók, s betegeink meglepődve tapasztaljuk, hogy mi egy másik Magyarországban élünk: itt az elvándorlás folytán – a szakmai szervezetek szerint – mintegy 6000 orvos hiányzik a rendszerből. Ezért a minimumkövetelmények sok helyen betarthatatlanok. Jelentősen nőnek – bár területi különbségekkel – a várólisták. Folyamatosan nő a dolgozókra jutó munka mennyisége, így romlanak a munkakörülmények- sorolják.
A közlemény szerint „nemcsak a szív- és érrendszeri, valamint daganatos betegségek esetén rendelkezünk a legrosszabb statisztikákkal, hanem szinte minden betegség vonatkozásában. S ezzel együtt természetesen csökken az egészségügyben dolgozók várható élettartama is”. A Szövetség az Egészségügyért – a Magyar Kórházak- és Rendelőintézetek Szövetsége szerint, a kórházi rendszer gazdasági összeomlásának elodázásához pedig nem 1, hanem legalább 30 milliárd forintra lenne szükség.
(atv.hu )

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése