2014. április 18., péntek

Turcsinov-kijevi klánfőnök-szabadjára enged mintegy 26 000 köztörvényes bűnözőt Ukrajnában.



Az erről szóló rendelkezést már tegnap alá is irta. A megfogalmazás szerint a “kisebb” súlyú bűncselekmények, valamint a “nem erőszakos” bűncselekmények elkövetőit fogják szabadon engedni. De szabadulhatnak az adócsalók és a kábitószerkereskedők mellett azok is, akiknek kiskorú gyermekük vagy fogyatékkal esetleg súlyos betegséggel küszködő hozzátartozójuk vár a “szabad világban”!
Amnesztiák-úgy általában-szoktak lenni egy-egy adott országban, egy-egy jeles alkalomra. Valami nagy ünnep, vagy valami választási diadal után a nyertes amnesztiát hirdet.
Ám nem jellemző, hogy választások előtt, és egy szinte polgárháború dúlta országban hirdet “korlátozott” közkegyelmet egy JELÖLT, aki ráadásul maga is bűncselekmény elkövetése árán került hatalomba. Mint pl. Turcsinov és rablóbandája.
Persze nagyon is “kilóg a lóláb” az amnesztia alól.
Május 25-én választások lesznek Ukrajnában, és hát a mostani kijevi hatalom is aspiránsként lép a választási szoritóba, és szeretné illegitim hatalmát legitimre váltani. Amihez pedig minden szavazatra szükségük van. Még a “piti” bűnözőkére is. (Akik bűncselekményei nagyságrandekkel múlják alul az amnesztiát adók bűneit.)
Nem is beszélve arról a körülményről, hogy Kelet-Délkelet Ukrajnában égetően nagy szükség lenne “szorgos munkáskezekre” az oroszok ellen terrorhadjáratot folytató hordáknak. Hiszen a hadsereg és a térség rendőrei sorban fordulnak szembe a kijevi juntával, és hát valakikkel vissza kéne kaparintatni az elvesztett hatalmat. Azaz: fegyverfotgatókra van égetően szüksége a Turcsinov-vezette hordának.
Most mindent egy lapra téve hirdetnek “amnesztiát”! Valószinűleg el is magyarázzák a “kiszabaditottaknak”: fiúk, foggal-körömmel, bottal-késsel-lőfegyverrel-szavazattal-bármivel-harcolnotok kell az oroszok ellen! Magatokért és ÉRTÜNK!
Mert Turcsinovék jól tudják: ha veszitenek, a most általuk kiszabaditottakkal együtt mennek a börtönbe.
TURCSINOVÉK AMNESZTIÁJA A RETTEGÉS SZÜLTE AMNESZTIA!
(Forrás:http://tvzvezda.ru/)

A NATO megszállhatja a függetlenedő Skóciát

A brit hadsereg volt tisztje, Stuart Crawford elismerte, hogy az Egyesült Államok nem fogja hagyni és tétlenül végignézni, hogy az Egyesült Királyságból kiszakadó Skócia önhatalmúlag kilépjen a NATO-ból és eltávolítsa a NATO atomfegyvereit az ország területéről.
A skót függetlenségi mozgalom jelenlegi állás szerint eltávolítja a brit tengeralattjáró bázist és a teljes brit flottát is az országból, ha a szeptember 18-i referendumon a skótok többsége támogatja a függetlenséget.
A nemrég visszavonult Stuart Crawford alezredes a Ria Novosztyi hírügynökségnek nyilatkozva kifejtette, hogy a független Skócia döntése nem csak a brit flottát érinti, a Trident rakéták eltávolítása Nyugat-Skóciából az Egyesült Államok részéről gazdasági és diplomáciai szankciókat vált majd ki. Crawford szerint a független Skócia nem lesz képes önerőből végrehajtani ezeket a lépéseket, mert a gazdasági és diplomáciai szankciók hatása elsöprő lesz.
Tavaly kiszivárgott egy tervezet a brit Védelmi Minisztériumtól, ami a Faslane atomtengeralattjáró-bázist független területté nyilvánítaná, vagyis leszakítana Skóciából egy részt amiatt, hogy a függetlenedést követően ne kelljen onnan kivonni az amerikai és brit haditechnikát. Ez a tervezet olyan státuszt biztosítana a skóciai létesítmény számára, mint amilyen státusszal a brit haditengerészet ciprusi létesítménye is működik.
Nick Harvey korábbi hadügyminiszter szerint az Egyesült Királyság a függetlenség után a brit adófizetők pénzén bérelné Skóciától a NATO bázisokat cserébe azért, hogy ne kelljen eltávolítani a brit és amerikai haditechnikát. Elmondása szerint a Trident rendszerek eltávolítására nincs lehetőség, mert nem találnak rá megfelelő alternatívát - ha Skócia függetlenedik, így vagy úgy, de rá fogják kényszeríteni a NATO katonai jelenlétét.
Harvey kifejtette, az Egyesült Államok nem fog változtatni globális stratégiáján a függetlenedő Skócia miatt. Az elmondottak alapján pedig szeptember 18. után a független Skóciát gyakorlatilag a NATO által megszállt terültnek kell tekinteni.

http://www.hidfo.net/2014/04/18/nato-megszallhatja-fuggetlenedo-skociat


Szíria: A kormány megnyerte a Kalamun meletti csatát - A terroristák templomokat gyaláznak

Kalamun (Qualamun) hegység mellett volt a terroristák utolsó említésre méltó erőösszevonása. Erre a szír komrány egy egy hónapos hadjárattal tett pontot. A Yabrud városban történő győzelem volt a kiindulási pont, majd a Hezbollah egységekkel kiegészülve a Szír Arab Hadsereg a libanoni határ felé szorította vissza a terroristákat. ebben az offenzívában több mint 300 terrorista vesztette életét eddig.
Kalamun hegység és Yabrud elhelyezkedés a térképen (nagyítható / kicsinyíthető).
Idősík:
2014.03.12 - Yabrud ostroma megkezdődik
2014.03.15 - A szíriai háború egyik legelkeseredettebb városi harca folyik Yabrudban
2014.03.16 - A Szír Arab Hadsereg átveszi az irányítást Yabrud felett
2014.03.19 - Kalamuni csata kezdete
A Kalamun hegyvonulat ellenőzés alá kerülése kulcsfontosságú kérdés mind Szíriának, mint a Hezbollahnak. Szíriának azért, mert a terroristák menedékre lelnek a hegyek között, vissza tudnak vonulni a barlangokba pihenni, rendezni a soaikat, valamint az amerikai és török légierőnek sokkal könnyebb ledobni ellátmányt a hegyek közé, ahol a szír kormányerők nem tudnak mozogni biztonságosan. A Hezbollah számára pedig lényeges a hegység, hiszen ha a szír oldalról ki vannak söpörve a terroristák, akkor a libanoni oldalon nekik már csak egy hátország nélküli szedett vedett bandával kell leszámolni, ráadásul hazai terepen. Amíg a Kalamun hegység mindkét oldala a terroristák kezén volt, érdemben se a szír kormányerők, se a Hezbollah nem tudott volna mit kezdeni a helyzettel. Térképek segítségével tekintsük át röviden az offenzíva haladását Líbanon irányába Yabrud elfoglalása után.
Jelmagyarázat:
Zöld terület: még a terroristák kezén levő rész
Fekete zászló: terrorista csapatok
Sárga zászló zöld felirattal: Hezbollah erők
Zöld-fehér-fekete zászló, három csillag: FSA (terrorista) csapatok
Piros-fehér-fekete zászló, két csillag: Szíriai kormányerők
Hídfő.net | Kalamuni csata állása 2014.03.19
Kalamuni csata állása 2014.03.19.
Hídfő.net | Kalamuni csata állása 2014.04.14
Kalamuni csata állása 2014.04.14.
Hídfő.net | Kalamuni csata állása 2014.04.16.
Kalamuni csata állása 2014.04.16.
Természetesen az USA bérenc terroristák ismét hozták a formájukat, a Maaloula-ban található Szent Thekla ortodox templomot és kolostort búcsúzásképpen kifosztották és összerondították, az oltárt összetörték, a szentképeket és ikonokat meggyalázták.
Szent Thekla kolostor és templom a térképen.
Hídfő.net | Maaloula, Szent Thekla kolostor és templomHídfő.net | Maaloula, Szent Thekla kolostor és templom
Szent Thekla belső tere a terroristák távozása után.

Felhívás a székely önkormányzatokhoz és a székely emberekhez a székely zászló védelmében


Románia parlamentje zászlótörvényt készül megalkotni, amelynek egyetlen világos célja a székely zászló szabad használatának korlátozása. A mondvacsinált ok, hogy a községek, városok saját lobogót fogadhassanak el. Tekintettel arra, hogy ez a lehetőség jelenleg is adott, az indok hamis.
A törvény lényege, hogy megtiltja, hogy egy önkormányzat homlokzatára az állami zászló, az unió zászlaja és a központilag jóváhagyott helyi zászlón kívül mást ki lehessen tűzni. Az elmúlt évek során a prefektusok támadásai a székely zászló ellen azért voltak eredménytelenek, mert nem volt tiltó törvény, amely ezeket a támadásokat eredményessé tették volna. A román hatóságok ezen akarnak változtatni. Ezek figyelembevételével fordulunk a székely önkormányzatokhoz és minden székely emberhez:

1. Egyetlen székely önkormányzat se fogadja el azt a megalázást, hogy közösségi/nemzeti jelképeinket Bukaresttel hagyassa jóvá. A székely zászlót Székelyföld zászlajaként elfogadta már a Székelyföldi Önkormányzati Nagygyűlés, nincs szükség arra, hogy a román hatóságok jóváhagyják, vagy módosítsák azt. Mi is tiszteljük Románia állami jelképeit, nem kívánjuk módosítani vagy feliratozni azokat, de hasonló tiszteletet várunk többségi honfitársainktól, és az állam intézményeitől is a székely zászló iránt.
2. Ha elfogadja a központi hatalom a törvényt, akkor Székelyföldön bojkottálni kell azt: egyetlen önkormányzat se fogadjon el saját zászlót. De elfogadhatatlan az a gondolat is, hogy bárki a székely zászlóra feliratot illesszen, bármit hozzátegyen vagy elvegyen róla. A székely zászló a székely nép egységét fejezi ki, ragaszkodását nemzeti hagyományaihoz, az egy és oszthatatlan Székelyföld, a székely haza eszméjéhez, ugyanakkor a jelenkori közös szabadságeszmény, az autonómiatörekvés jelképe is.
3. Ne higgye egyetlen székelyföldi polgármester sem, hogy ha engedelmeskedik, akkor az üldözői megnyugszanak. Ha beveszik a magyar feliratot, vagy a székely zászlót akkor a hatalom bent fogja keresni azokat. Mert az állampolitikai rangra emelt nemzeti/nemzetiségi gyűlölet természetrajzához tartozik, hogy az üldözők követik a hátrálókat, ellenségnek ugyanis nem a feliratot, vagy jelképeket tekintik elsősorban, hanem magát az üldözöttet.
4. Válaszként mozgalmat kell indítani a székely jelképek védelmében. Hordja ki-ki a székely címert ruháján, mobiltelefonján, autóján, a zászlót pedig tűzzék ki közintézményekre, magánházakra, vonják fel az udvarokon.
Legyen a székely zászló mától a székely nemzeti ellenállás, a székely feltámadás jelképe is!Áldott Húsvéti Ünnepeket!
Izsák Balázs, a Székely Nemzeti Tanács elnöke - erdély.ma

Janukovics a napokban visszatérhet Ukrajnába


A napokban visszatérhet Ukrajnába Viktor Janukovics, a Kijevben februárban megbuktatott ukrán államfő – olvasható a Nyezaviszimaja Gazeta című orosz napilap pénteki számában.
Vlagyimir Muhin, a független újság külpolitikai elemzője emlékeztetett arra, hogy Vlagyimir Putyin csütörtöki élő televíziós fórumán megvédte az ukrán parlament döntésével február 22-én leváltott politikust. Közölte, hogy a február vége óta Oroszországban tartózkodó Janukovics “nem elmenekült, hanem kénytelen volt elhagyni az országot (Ukrajnát)”, és “úgy teljesítette feladatát, ahogy lehetségesnek és szükségesnek tartotta”. Putyin azt is kijelentette, hogy a május 25-re kitűzött ukrajnai elnökválasztást törvénytelennek tekinti, minthogy Ukrajnának (Janukovics személyében) van legitim elnöke.
A Nyezaviszimaja Gazeta cikkírója szerint az orosz államfő kijelentései alátámasztják azokat a híreszteléseket, amelyek szerint a Moszkva támogatását élvező Viktor Janukovics a közeljövőben visszatérhet Ukrajnába és ezt a politikus sem cáfolta korábban. A cikkíró azt állította, hogy orosz és ukrán szakértők, valamint az Oroszországhoz csatolt Krím félsziget vezetői is lehetségesnek tartják a megbuktatott ukrán elnök hazatérését.
A nemrég ideiglenes krími kormányzónak kinevezett Szerhij Akszjonov a Twitter közösségi oldalon azt írta: “Viktor Janukovics elnök húsvétra visszatér Ukrajnába. A hadsereg a törvényes elnöknek engedelmeskedik, tehát utasítást adhat a junta őrizetbe vételére”. Akszjonov arra szólította fel a délkelet-ukrajnai megyék lakosait, hogy keljenek Janukovics védelmére.
Az elemző kifejtette: ha ez a forgatókönyv valósul meg, az is érthetővé válik, miért nem járnak szinte semmilyen eredménnyel a kijevi hatalom erőfeszítései az Ukrajna lakosságának egyhatodával rendelkező donyecki és luhanszki régióban működő “szeparatisták” semlegesítésére, akik gyakorlatilag minden katonai szempontból fontos települést és közlekedési útvonalat, létesítményt ellenőrzésük alatt tartanak, és a régió politikai és közigazgatási hálózatát is előkészítették Janukovics számára. A Nyezaviszimaja Gazeta az ukrán hadsereg és a belügyi egységek anyagi és morális válságára is felhívta a figyelmet. A kijevi hatalomnak szerinte nincs kellő tekintélye a fegyveres erők előtt.
A cikkíró arra is utalt, hogy Vlagyimir Putyin a csütörtöki televíziós műsorban emlékeztetett rá: az orosz törvényhozás felsőháza felhatalmazást adott neki (március 1-én), hogy az orosz ajkú lakosság védelme érdekében bevethesse országa fegyveres erejét Ukrajna területén. Az orosz államfő hozzátette, erősen reméli, hogy erre nem lesz szükség.
A Nyezaviszimaja Gazeta külpolitikai szakírója lehetségesnek tartja, hogy sem a koszovói, sem a krími forgatókönyv nem fog megvalósulni Ukrajnában. Ha visszavonják az ukrán fegyveres erőket Délkelet-Ukrajnából, akkor Moszkva nem viszi be csapatait, de nem akar ott ENSZ-békefenntartókat sem látni, amit Kijev szorgalmaz. Vlagyimir Muhin lehetségesnek tartja, hogy már a közeljövőben megnő Viktor Janukovics szerepe “a törvényes ukrán hatalom visszaállításában”


Körözést rendeltek el Janukovics fia ellen - elvennék a felhalmozott gáz- és szénipari vagyont


Az Ukrán Biztonsági Szolgálat körözést rendelt el Viktor Janukovics államfő idősebbik fiára, - áll a belügyminisztérium mai közleményében.

Hídfő.net | Olekszandr JanukovicsOlekszandr Janukovics
Olekszandr Janukovicsot okirat-hamisítással és hamis személyazonosság igazoló okmányok használatával vádolják. A minisztérium szerint több mint 5 év szabadságvesztést róhatnak ki rá, "ha bűnösnek találják". Olekszander Janukovics egyike Ukrajna leggazdagabb embereinek, és többségi tulajdonosa a MAKO cégcsoportnak, hatalmas vagyont halmozott fel a villamosenergia-termelés, gázkitermelés és szénbányászat terén, valamint jelentős tulajdonosi hányadai vannak az ország energiaszektorában. Emellett Olekszander Janukovics tulajdonában van az ország egy bankja is.
Olekszander Janukovics február 23-án elhagyta az országot, holléte egyelőre ismeretlen.
Februárban az ukrán kormányt nyugatról pénzelt szélsőjobboldali szervezetek és civilben tevékenykedő nyugati különleges alakulatok távolították el a hatalomból. A jelenleg is legitim államfőt, Viktor Janukovicsot tömeggyilkossággal vádolják, ellene is körözés van érvényben.
Nem lehet nem párhuzamot vonni a Líbiában történtek és az ukrán események közt. Alig néhány éve Líbiát felforgatta majd lerohanta és porig rombolta az észak-atlanti szövetség, melynek során az ország vezetőjét, Moammer Kadhafit (Nicolas Sarkozy, volt francia államfő kampányának anyagi támogatóját) meggyilkolták, a Líbiai Központi Bank aranytartalékát pedig elhordták.
Akkor Kadhafi meggyilkolását követően a nyugati országok líbiai bábkormánya elfogatóparancsot adott ki a volt vezető fiai ellen. Kadhafii legidősebb fiát többször is halottnak nyilvánították, majd mondvacsinált ürüggyel elfogták. Úgy tűnik, a nyugati országok vezetésében hagyomány lett a vérbosszú, mert a nemrég felforgatott Ukrajnában is ennek megfelelően járnak el.
Emellett nem elhanyagolható tény, hogy a kijevi rezsim anyagiak híján van, amit ellensúlyozni próbálnak a Janukovicshoz közel álló oligarchák vagyonának "elvételezésével". Ezt legegyszerűbben úgy tudják elérni, ha mondvacsinált indokkal eltávolítják őket a közéletből, vagyonukat pedig lefoglalják. Janukovics fiát valószínűleg amiatt vették körözés alá, hogy az így megszerzett gáz- és szénipari érdekeltségek privatizálásából befoltozhassák a költségvetési hiányt. Ha a Jacenyuk-kormány pozícióban marad, Janukovics idősebb fiának tulajdona nagyon hamar valamelyik nyugati cég birtokában lesz.

http://www.hidfo.net/2014/04/18/korozest-rendeltek-el-janukovics-fia-ellen-elvennek-felhalmozott-gaz-es-szenipari-vagyont

Magyarország az extrémizmus elleni harc új korszakába lép

Baljóslatú hangnemben közölt publicisztikát az Index liberális hírportál a Jobbik választási eredményeivel kapcsolatban, - mint azt a szerző is kijelentette, a Jobbik nem csak a korábbinál jobb eredményt ért el az országgyűlési választásokon, de mostanra mind a Fidesz, mind pedig a baloldali pártok a Jobbik retorikájának átvételével igyekeznek behozni a lemaradást. Többek között ezzel magyarázzák a liberálisok, hogy a magyar társadalom "radikalizálódik", amihez ráadásként a Fidesz a Jobbik egyes programpontjait is átvette vagy megvalósította.
"Tényleg minden út a szélsőségbe vezet?" - az Index által közölt fotó
Évekkel ezelőtt a liberális szociológia azzal a látszatösszefüggéssel magyarázta a "szélsőséges pártok" előretörését, miszerint a gazdasági válság mélyülése a szélsőségek felé fordítja az embereket. Ez az elmélet bizonyos körökben még most sem veszített jelentőségéből, társadalomtudományok terén részét képezi a felsőoktatásnak és a tudományos diskurzusnak. Az elmélet csak ott hibádzik, hogy mostanra az Európai Unió a válságból kilábalás retorikáját kezdte meg, a magyar kormány is pozitív eredményeket közöl és pozitív előrejelzéseket ad a gazdasági helyzet alakulásáról. Ebből következik, hogy vagy az Európai Unió statisztikái és a magyar statisztikák is egyaránt hazudnak (vagyis az EU gazdasági talapzata hazugságra épül), vagy mostanra gyengülnie kellett volna a Jobbikhoz hasonló pártoknak az Európai Unió összes tagállamában. Ennek ellenére azt láthatjuk, hogy a liberálisok által szélsőségesnek bélyegzett nemzeti érdekképviseletek támogatása egyre nő, és minden eddigi rekordot megdönt. Ideje lenne levonni a következtetést, miszerint nem a gazdasági válság fűti a szélsőjobboldalt.
A fentiek által favorizált elmélet másik nagy tévedése, hogy szélsőségnek nevezi a nacionalizmust és nemzeti érzést, - holott a nacionalizmus és nemzeti érzés egyáltalán nem a társadalom perifériájára jellemző, hanem az utóbbi évtizedben a többségi társadalom alapállásává vált egyfajta "szelíd nacionalizmus". Amit a többségi társadalom képvisel, azt aligha lehet szélsőségnek nevezni. Épp ellenkezőleg: az országgyűlési választások eredményei mutatják, mi vált mostanra szélsőséggé: liberális párt önállóan be sem jut a parlamentbe, szélsőbaloldal gyakorlatilag nem létezik, a szocialisták pedig alig egymillió szavazatot tudtak szerezni, ami a társadalomnak mintegy 10%-a. A liberalizmus, az MSZP és DK által propagált holokauszt-kultusz a társadalom perifériájára szorult, vagyis okkal nevezhető szélsőségnek. Ha a társadalomtudományok gondolkodói nem egytől-egyig a liberális iskolák által kinevelt szélsőségesek lennének, mostanra kinyilváníthatták volna, minek köszönhető a liberalizmus hanyatlása.
Ehhez előbb azt lenne szükséges megérteni, hogy az MSZP, a DK és a mostanra szinte nem is létező liberálisok értékrendszere nem a maga valós megjelenésében jelentett vonzerőt a rendszerváltást követően. Akik azzal próbálják magyarázni a kialakult helyzetet, hogy a Jobbik "protest-szavazatok" szerzésével szerepelt jól a választásokon, azok rá kell döbbenjenek; valójában a liberalizmus és a baloldal évtizedes létezése volt egyetlen hatalmas protest-szavazat a magyar nép részéről. A rendszerváltást követően azért fordultak az emberek a liberalizmus felé, mert nem volt más - mert megragadták a frissen lerázott kommunizmussal szemben fellépő első alternatívát. Több mint egy évtizedbe telt, hogy az emberek rádöbbenjenek, csak azért támogatták korábban a baloldali erőket, mert nem volt jobb. Mostanra megjelentek kezdeti nacionalista alternatívák is, és a magyar nép statisztikailag is kimutatható konzervativizmusa a garancia arra, hogy innen már nincs visszaút: amelyik párt a parlamentbe akar jutni, annak a nemzeti érdek képviseletének látszatát kell felöltenie.
Mi a szélsőség? Az abszolút többség értékrendje, vagy az abszolút kisebbségé?
Mint az Index fent említett publicisztikája is rámutat, mostanra a Fidesz átvette a Jobbik retorikájából, ami számára átvehető volt. Emellett az LMP láthatóan arra törekszik, hogy visszájára vegyen a hazánkban a fanatizmusig erőltetett holokauszt-propagandából, Bajnai és Mesterházy pedig abba az irányba nyitna, hogy megszerveznének egyfajta "rendpárti baloldalt". Mindebből látható, hogy a liberalizmus és a holokauszt-kultusz a társadalom perifériájára szorult. Az emberek azért fogadták el, mert két évtizede a kommunizmus elől menekülve bármi mást is elfogadtak volna, csak változás legyen. Mostanra fogyott el a nép egyetlen nagy protest-szavazatának lendülete. Eljött a "szelíd nacionalizmus" ideje, - innentől a rend és munkahelyteremtés ígérete nélkül párttal sikert elérni nem lehet.
A végső következtetést pedig le kell vonni. A liberalizmus szélsőség lett. A nyugati érdek kiszolgálása szélsőség lett. Mindez az országgyűlési választások eredményeiből látható, és érthetetlen, hogy egyesek ilyen mértékű elutasítottság mellett még mindig a liberalizmust tekintik viszonyítási alapnak. Lassan eljön annak az ideje, hogy Magyarország a korábbinál erőteljesebb fellépést mutasson a szélsőségekkel szemben. Az extrémizmus elleni harc elkerülhetetlen. Okkal mondhatjuk, hogy hazánk politikáját a faji diszkrimináció és vallási intolerancia elsöprése felé kell fordítani. Magyarországon a kisebbségekkel szembeni "pozitív diszkrimináció" mostanra olyan mértéket öltött, hogy az okkal nevezhető a többségi társadalommal szembeni agressziónak, a magyarság "kirekesztésének". A holokauszt-kultusz pedig szintén látható, milyen csekély társadalmi támogatottsággal rendelkezik, ennek a többségi társadalomra erőltetése a legbrutálisabb vallási intolerancia.
Nem érdemes ez ellen érveket felhozni, az országgyűlési választásokon aki holokauszt-propagandát akart, az leadta rá az X-et. A választások eredményei is mutatják, mi a szélsőség, és mi a többség akarata. A többség rendet, munkalehetőséget akar, és a magyarsággal szembeni diszkrimináció felszámolását. A szélsőséges liberalizmus, a nyugati hedonista életvitel és a holoakauszt-propaganda megjelenítőit a többség akarata a társadalom perifériájára szorította. Nem kérdés, hogy ez az alapállás fogja megszabni a következő évtizedek politikáját.
Molnár István

Az USA ismét félrebeszél - A genfi megyegyezés ellenére Kijev folytatja a katonai akciót

Alig kötötték meg a négypárti megegyezést Genfben (Ukrajna, USA, EU, Oroszország közt), Andrij Descsicja illegitim ukrán külügyminiszter máris bejelentette, hogy Kijevet nem kötik a megegyezésben foglaltak. "A keletre küldött csapataink egy speciális feladatot hajtanak végre, és maradnak a helyükön, hogy tovább folytassák a megkezdett műveleteket." - jelentette ki Descsicja.
Hídfő.net | Atlantisták egymás köztAtlantisták egymás közt - John Kerry amerikai külügyminiszter, Catherine Ashton uniós felforgatófelelős, Andrij Descsicja illegitim ukrán külügyminiszter
Idézzünk akkor most az ukránok által is aláírt dokumentumból: "Minden fél ígéretet tesz az erőszak alkalmazásának minden formájától való távolmaradásra, beleértve a provokatív akciókat is. A dokumentumot aláíró felek egyetértenek az extrémizmus, rasszizmus, és vallási intolerancia -beleértve az antiszemitizmust is- minden formájának elítélésében." Látható tehát, hogy mennyit számít az illegitim ukrán kormánynak bármilyen megegyezés. Kijev elkeseredetten próbál erőt mutatni, akár nemzetközi egyezmények be nem tartásának az árán is, hiszen a csapataik tömegesen állnak át a kelet-ukrajnai népi milíciákhoz, vagy teszik le a fegyvert.
Az Egyesült Államok gyenge próbálkozása ez a dokumentum, hogy megkössék az oroszok kezét. Már az aláírás másnapján John Kerry amerikai külügyminiszter ismét megfenyegette az oroszokat további szankciók bevezetésével, amennyiben a kelet-ukrajnai helyzet rendezésében nem segítenek. Ezek szerint az Egyesült Államok még mindig nincs tisztában azzal, hogy az elmúlt hónapban az orosz állam fő feladataként az orosz gazdaság nyugati államoktól való viszontfüggőségeinek a megszüntetését tűzte ki célul, és ezt a célt a Kínával megkötött energetikai egyezményekkel gyakorlatilag el is érték. Kerry fenyegetései üres frázisok maradnak csupán, amik inkább az amerikai választópolgároknak szólnak, akik között egy legutóbbi felmérés szerint Obama elnök minden idők legnegatívabban megítélt amerikai elnöke.
Kerry gazdái ezen felül abszolút intelligens módon ismét előhúzták a zsidó-kártyát. Eszerint egy bizonyos levelet küldött ki a Donyecki Népköztársaság a területén élő zsidóknak, hogy regisztrálniuk kell magukat. Ennek a kiemelten átlátszó, beavatkozása mindenképpen ürügyet kreálni akaró próbálkozásnak a csúcspontja egy állítólagos dokumentum, amit Kerry be is mutatott a sajtótájékoztatón. Kerry természetesen elpuffogtatta az össze USA-sztenderd szólásmondást amit egy ilyen hazugság esetén el kell, úgy mint "nem tolerálható viselkedés", "2014-ben egy ilyen eljárás elfogadhatatlan" és a "történelem folyamán megtörtént groteszk eseményeket nem szabad hagyni megismétlődni".
Hídfő.net | John Kerry hamis papírja
Az ominózus "minden zsidó regisztráljon be" áldokumentum.
A "beregisztrálós" hamis dokumentumát Kerry szerint a Donyecki Népköztársaság vezetője, Denis Pushilin írt alá. Denis Pushilin is megszólat az ügyben, hogy ő nem vezetője semminek sem, mert senki nem választotta meg vezetőnek, legalábbis ő nem tud róla. Mellékesen hozzátette, hogy a dokumentumon látható pecsét nagyobb, mint a valódi, és erősen Photoshopoltnak (képszerkesztő szoftver) tűnik. Ezen felül továbbra is az ukrán Nemzeti Gárda részét képezi az a Jobboldali Szektor, ami a közelmúltban nem csak oroszellenességéről tett tanúbizonyságot, hanem emellett zsinagógákat gyújtott fel. Emiatt a genfi megállapodás be nem tartásában Kijev lesz az első, ami tovább rombolja az egyébként is illegitim kormány nemzetközi "hitelességét".
Nagy Kálmán




Ban Ki-moon: Az ENSZ nem fog békefenntartókat küldeni Ukrajnába

Ukrajna ál-elnöke, Olexander Turcsinov telefonon beszélt Ban Ki-moon ENSZ főtitkárral, és javasolta, hogy az ukrán haderő ENSZ egységekkel kiegészülve kezdje meg a béke fenntartását az ország keleti felében. Az ENSZ főtitkár később nyilatkozott a kialakult helyzetről, és kijelentette, hogy "A kéksisakosok bevetéséhez a Biztonsági Tanács egységes jóváhagyása kell. Enélkül én nem rendelhetek el semmiféle katonai akciót." Ezzel a kijevi illegitim kormány utolsó lehetősége is megszűnt a hivatalos csatornákon külföldi katonai erő kérésére. Ahogy azt tudjuk, amerikai magánhadseregek már aktívan harcolnak Ukrajnában.
Hídfő.net | Ban Ki-moon: Az ENSZ nem fog békefenntartókat küldeni UkrajnábaBan Ki-moon ENSZ főtitkár

Bulgária: Az ukrán események igazolták a Déli Áramlat szükségességét

Várna, Bulgária. A bulgár külügyminiszter, Kristian Vigenin szerint "Az ukrán szituáció, ami könnyen az orosz gáztranzit akadozásához vezethet, bebizonyította, hogy a Déli Áramlat projekt igenis szükséges. Mind európának, mind Bulgáriának létfontosságú, hogy a gázellátás zavartalan legyen. Meg kell értenie mindenkinek, hogy nem ejthet minket gyakorlatilag túszul, ha egy tranzitországban zavargások vannak. Mi is örülnénk neki, ha Ukrajna egy stabil állam lenne, de látjuk, hogy mi történik az országban, és meglátásunk szerint ez egy jó darabig instabilitást fog okozni a régióban."
Hídfő.net | Déli Áramlat
Korábban írtuk, hogy a Krím félsziget Oroszországhoz való csatlakozásával az orosz állam hozzávetőlegesen 30 milliárd dollárt tud spórolni a déli áramlat Fekete-tengeren áthaladó részein. Emelett még a tervek szerint becsatlakoztatják a Krím-félszigetet is a vezetékbe, hiszen Ukrajna most is próbálkozott azzal, hogy lekapcsolja a félszigetet a villamos hálózatról. Nyilván a jövőben elejét szeretné venni az orosz kormányzat a hasonló "megoldásoknak".
Hídfő.net | Déli Áramlat alternatív útvonalA Déli Áramlat alternatív útvonalterve.
Nem szabad elfelejtenünk azt sem, hogy az atlantisták kezéből a Déli Áramlat befejezésével kicsúszik annak a lehetősége, hogy Ukrajna destabilizálásával az európába vezető gáztranzit elosztó központokat felügyeljék. Ennek ellenére Ukrana területi-stratégiai értéke továbbra is magas, hiszen a NATO-ba való beolvasztásával Oroszországot megfosztanák a legnagyobb nyugati ütközőállamától.

Több mint 200 ezer rejtőzködő munkanélküli van hazánkban

Több mint 200 ezer olyan személy van a munkaerőpiacon, aki bár munkanélkülinek vallja magát, statisztikailag mégsem az. Ezekkel a rejtőzködő munkanéküliekkel a ráta a tavalyi 10,2 százalék helyett 14,8 lenne.
A Központi Statisztikai Hivatal adatai alapján tavaly átlagban 448,9 ezren voltak munkanélküliként besorolva, miközben önbevallás alapján ennél jóval többen felelnek meg a kategóriának. A differenciát képező több mint 200 ezer fő a gazdaságilag inaktívak között szerepel. De kik is ezek a “rejtőzködő” munkanélküliek?
Statisztikailag munkanélkülinek az a személy számít, aki az elmúlt héten állás nélkül volt, és aktívan keresett is munkát (448,9 ezer). Rajtuk kívül viszont van még 226 ezer olyan – gazdaságilag inaktív – állástalan, aki bár szeretett volna dolgozni, nem keresett állást, illetve 10 ezer olyan ember is volt, aki dolgozott volna, viszont a következő két hétben nem tudott volna munkába állni.

Ez a 2 csoport (és még a részmunkaidősök egy része) képezi az uniós megfogalmazás szerinti “munkaerő-tartalékot”. Alapvetően az egyre nagyobb problémát jelentő uniós munkanélküliség miatt az Eurostat ugyanis 2011 óta felméri azok számát is, akik az egyes tagállamokban a potenciálisan mozgósítható munkanélkülieket jelenti. Ezen belül vannak részmunkaidősök (92 ezer fő), akik alulfoglalkoztatottnak számítanak, míg azok, akik nem keresnek állást (226 ezer fő), vagy nem állnak rendelkezésre (10 ezer fő), tényleges munkanélkülinek számítanak. Így cikkünk további részében utóbbi két csoportra fókuszálunk csak, vagyis 236 ezer főre.
Az Eurostat napokban megjelent kimutatása szerint ezek a rejtett munkanélküliek a foglalkoztatottak 5,4 százalékát tették ki tavaly. Arányuk bár 2011 óta lényegében stagnál, a számukban néhány ezres ingadozások mutatkoznak. 2011-ben még 229, 2012-ben 226, tavaly pedig 236 ezren voltak. Státuszukból kifolyólag ők bár munkanélkülinek vallják saját magukat, sőt ténylegesen is állás nélkül vannak, a statisztikai besorolás szerint nem a munkanélküliek számát gyarapítják, hanem a gazdaságilag inaktívak táborát.
Inaktívak közé – a Nemzetközi Munkaügyi Hivatal (ILO) iránymutatásai alapján – többek között nyugdíjasok, diákok, illetve gyermeket nevelők tartoznak, és persze azok – vagyis olyanok is lehetnek köztük – akik bár szeretnének dolgozni, “lustaságból”, netán reményvesztettségből fakadóan már nem keresnek munkát maguknak. Vagy akarnak dolgozni, de helyzetükből fakadóan nem állnak rendelkezésre rövid távon.
Ha tehát a fenti 2013-ra érvényes 236 ezer fővel korrigáljuk a munkanélküliek, illetve a gazdaságilag aktívak számát is – hiszen az inaktívak az átsorolással aktívakká válnak -, akkor a közölt 10,2 százalék helyett 14,8 százalékos munkanélküliségi rátát kapnánk. Érdekesség azonban, hogy ha 2011-ig elvégezzük a korrekciót, úgy ebben az esetben a tenylegesnél jobban csökkenő munkanélküliségről árulkodnak a számok (15,5-15,3-14,8 százalékkal).

A régióban kiemelkedünk
Ha már néhány bekezdéssel korábban az Eurostat napokban publikált kimutatására hivatkoztunk, nemzetközi viszonylatban is érdemes elhelyezni a magyar 5,4 százalékot.
Ez az uniós átlagnál egy hajszállal magasabb munkaerő-tartalékot jelent, de a tagállamok sorából nem lógunk ki sem lefelé, sem felfelé. Nem mondható el ez akkor, ha csak a visegrádi országokat vizsgáljuk. Érdekes látni, hogy Csehországban – ahol eleve magas, 60 százalék feletti a foglalkoztatottság – milyen alacsony (1,6 százalék) azok aránya, akik nem keresnek munkát/vagy nem tudnának munkába állni. Szintén a magyarnál jóval alacsonyabb ez a mutató Szlovákiában (2,4 százalék), Lengyelország pedig a maga 4,5 százalékával a legközelebb áll hozzánk.

(mfor)

Óceáni ciklon érte el Ausztráliát (videó)


Óceáni ciklon érte el Ausztrália északkeleti partjait. Az Ita névre keresztelt ciklon heves esőzésekkel és szélviharokkal csapott le Queensland állam északi területeire pénteken.

Cooktown városban háromszáz ember töltötte az éjszakát átmeneti menedékhelyen. A viharos erejű szél villamos vezetékeket szakított le, és néhány ház is megrongálódott.

A ciklon továbbhalad a kontinens déli része felé, az előrejelzések szerint a vihar területén
a szél sebessége elérheti a 120 km/órát is.

http://koponyeg.hu/hireso/805-oceani-ciklon-erte-el-ausztraliat-video-

Minden AZ, aminek ŐK MONDJÁK!

A Pancho Aréna fölhúzásának 3,8 milliárd forintos költségéből 2,7 milliárdot az úgynevezett látványsportágak támogatóinak társaságiadó-kedvezményt nyújtó program (TAO) keretében hívtak le.

mai1Hétfőn a névadót is kicsomagolják


Igaz, ez csupán a centerpályához kapcsolódó összeg, a felcsúti akadémiát működtető alapítvány további milliárdokat költött az élő- és műfüves játékterek kialakítására, valamint „utánpótlás-nevelési feladatok” ellátására.

Mindennek ellenére Orbán Viktor, az akadémia alapítója, valamint az intézmény is rendre arról tájékoztatja az érdeklődőket: nem közpénzből finanszírozták a stadionfejlesztést. Ez az állítás viszont csupán abban az esetben lehet igaz, ha a TAO-projektből származó summát nem tekintjük közpénznek.

Márpedig az közvetett állami támogatás. Ezt igazolja az is, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetség a TAO-t értékelő összegzésében így fogalmaz: „A programot az Európai Bizottság az uniós állami támogatásokra vonatkozó szabályozásokkal összhangban lévőnek találta és jóváhagyta.”

Egy másik helyen pedig a „Közpénzek a futballban” cím alatt tárgyalja – a közvetlen költségvetési támogatás mellett – az adókedvezményt. Az már csak a hab a tortán, hogy a sportpolitikai elöljárók újra és újra az állami szerepvállalás emblémájaként említik a TAO-t.

mai2A tetőről szinte az egész birodalom belátható

Minthogy az állam magánadományokat nem kínál, két eset lehetséges: vagy a TAO-rendszerhez nincs semmi köze, s akkor a politikusok ok nélkül kérkednek vele, vagy mégis csak közpénznek tekinthetők az átengedett forintok, amelyekből – a többi közt – a felcsúti aréna is elkészült.

A beruházás pénzügyi részletei az adományozók oldaláról is sajátosak. Elvégre nem könnyű racionális magyarázatot adni arra, hogy megannyi nagy cég éppen a felcsúti sportszervezetet támogatja.

Márpedig a Fejér megyei akadémiát kitömik szépen, amire szüksége is van, mert a grandiózus fejlesztéshez jelentős önerőt is muszáj felmutatni: a pályázóknak – tárgyi beruházások esetében – a költségek harminc százalékát kell vállalniuk. Azaz a felcsúti kandidatúrákhoz milliárdos összeg előteremtésére volt szükség.

Ennek egybegyűjtése nem lehetetlen, ha egy sportszervezetnek módfelett gáláns szponzorai vannak. A felcsúti akadémia honlapjának tanúsága szerint a segítő szándékú vállalatok között föllelhető az OTP, a MOL, a takarékszövetkezeti integrációt ritka kivételként túlélő Duna Takarék, továbbá a Közgép, a CBA, az újdonsült sokmilliárdos, Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Mészáros és Mészáros Kft., a Hír TV, de magánemberként még Simicskó István sport-szakállamtitkár is föltűnik a sorban.

Igaz, az nem unikum idehaza, hogy nagy cégek – marketingszempontból értelmezhetetlen módon – minimális reklámértéket sem hordozó csapatnál tűnnek föl. Emlékezetes: az akkor még a futsal NB II Nyugati csoportjában – mások mellett az Asterix SC Érddel, az ELTE-BEAC-cal vagy az Örkénnyel – rivalizáló, ám Szijjártó Péterrel „megerősített” dunakeszi együttest a Közgép, a Porsche Hungária és a TEVA patronálta.

Nyilván nem létezik az a direktor, aki szakmai alapon indokolni tudná a szerepvállalást, így csupán politikai magyarázat kínálkozik a „befektetésre”. Az pedig arról szól, hogy politikusok közhatalmi szerepüket használják fel arra, hogy magánérdekeiket érvényesítsék.

felcsúti megjelenés azért is különös, mert utánpótlásrészlegek a legritkább esetben hívják fel magukra a társaságok figyelmét. Még csak azt sem lehet állítani, hogy a Puskás Akadémia uralná az ifjak bajnokságait. Az U16-osok között az Honvéd vezet a Győr előtt, a Felcsút a negyedik helyen áll.

Az U17-eseknél óriási fölénnyel első a Puskás a Honvéd előtt. Az U18-asoknál a Honvéd a listavezető, a Puskás a harmadik. Az U21-esek mezőnyében a Videoton az ötödik, a Felcsút kilencedik. (Az NB I-es első csapat meg „túlkorosokat” igazol, amilyen a sokat megélt, de vajmi kevés sikert arató Czvitkovics.)

Ennek alapján néhány más intézmény sem tetszik kevésbé ígéretesnek, mint a Puskás Akadémia.

mai3A Szent Hely Valódi Szentélye. Nem a miniszterelnökségé!-a Nemzet Patkányáé.

A számok alapján viszont a TAO-ból 6,8 milliárd forintot kasszírozó felcsúti alapítvány dominanciája vitathatatlan. Már-már dermesztő adat, hogy a szervezet – a saját honlapján közzétett TAO-kérelme szerint – hét milliárd forintos bevétellel kalkulált 2013-ra. (Ha a stadionra kapott summát levonjuk, akkor is óriási a büdzsé.)

A TAO-pénz mellett 185 millió forint közvetlen állami támogatás is szerepel a táblázatban, a magánszektorból származó forintok összege pedig két milliárd forint. Ez önmagában több, mint – a Felcsúttól elválaszthatatlan Videotont kivéve – a legnagyobb költségvetésű NB I-es csapatok büdzséje…

Hogy mire költenek még? Az MLSZ 2013. októberi határozata szerint a TAO-projekt keretében hozzávetőleg fél milliárdot szánhattak a stadionhoz tartozó parkoló kialakítására, valamint a pályához vezető utak felújítására. Ezen kívül 341 millió forintból rendezhették be az arénát, s 74 millióért vehettek egy Scania típusú autóbuszt.

Beépített fékkel.
(NOL)

Bal-Rad komm : “Beépített fékkel.”-bár ez csak a buszra vonatkozik. (De mi lenne, ha abban nem lennének beépitett fékek?)

Merthogy a döbrögista horda féktelenül garázdálodik mindennel, ami még ebben az országban föllelhető, vagy ide bármilyen jogcimen érkezik.
Megmagyarázzák, hogy a közpénz a nem közpénz! Amit egyébként adóként kellene befizetni de az adóalany ha más jogcimen annak egy részét nem adóként fizeti-az akkor spottámogatás. És nem közpénz. Igaz, kötelezően kell fizetni-de van választási lehetőség.

Úgyhogy a TÁMOGATÁS az nem közpénz! A Döbrögista horda szerint.
Márpedig a gyakorlat Banditisztánban az, hogy minden az-aminek ŐK mondják!
Márpedig ha ők azt mondják valamire, hogy ez AZ-akkor bizony AZ az!

Ilyen egyszerű a dolog!

Az pedig kiválóan jellemzi Banditisztán közhangulatát, amit tegnap láthattunk egy televiziós beszámolóban-Felcsúffról!
Egy Krisztus előtt született öregasszony abszolút elégedetten nyekergett a stadionról, faluházról, minden más “létesitményről”!
A fiatal 25 év körüli munkanélküli srác pedig elkeseredetten beszélt a kilátástalanságról, a munkanélküliségről, a nyomorról-ami Felcsúffot (is) jellemzi! Meg az ő életét és kilátásait.

Döbrögi kivénhedt, az udvari médiákból “tájékoztatott” nyugdijas és megvezetett imádói, és a JÖVŐ véleménye homlokegyenest ellenkeznek egymással.

Orbán Viktor még mindig görcsösön ragaszkodik ahhoz, hogy “nemközpénzből” épült, pedig a TAÓ-rendszer közpénz, Brüsszel felé is így lett bejelentve, a NAV hagyja jóvá az adókedvezményt, és a költségvetésből hiányzik az a társasági adó, amiből a a felcsúti alapítvány 3 év alatt 7 milliárd forintot kapott, messze a legtöbbet minden más sportszervezetnél.
taoossz_140325.jpg
Erről írtunk már mi is, ahogy az Átlátszó is szépen bemutatta a TAÓ-modelt.
Nyilván mondjuk a pécsi futballklub tulajdonosának kisebb az érdekérvényesítő képessége a TAÓ-pénzek elcsatornázásában, mint a felcsúti alapítványnak, ez látható ha rápillantunk a a 147 ezer lakosú Pécs stadionjára, majd az 1841 lakosú Felcsút vadonatúj stadionjára. De nem is kell “győzködni” a cégeket, a szervilizmus, a nyalás és a félelem attól, hogy esetleg megüthetik a bokájukat olyan hajtóerő, hogy azon csodálkozom, hogy “csak” ennyi TAÓ-pénzt “ajánlottak” fel a cégek.
Önként, természetesen.
Mert szívügyük a foci.
A felcsúti foci.
A tegnapi átadóünnepségen pedig valami rés keletkezhetett az pajzson, mert a Hír24-nek még egyszer sem nyilatkozó Orbánt sikerült mikrofonvégre kapniuk, ahol a Oroszi Babett azt a szemtelen kérdést mert feltenni a Miniszterelnök Úrnak, hogy “milyen érzés, hogy az adófizetők felépítettek egy stadiont a háza mellett?”
Drága Babett, hát értse már meg, hogy NEMKÖZPÉNZ!!!
(vastagbor )

http://www.youtube.com/watch?v=Eb1ROH6XE_U

Az idők változnak

Tisztelet a kivételeknek...
Nekem édesanyám volt. Neked muterod.
Nekem János Vitéz. Neked Bakugan.

Én a szomszéd falubeliekkel keménykedtem. Te a tanáraiddal és a szüleiddel, mert "jogod" van hozzá.
Nekem a szex olyan volt, mint a Lady Chatterlley szeretőjében. Neked olyan, mint a pornófilmekben.
Én ha nyaklevest kaptam a tanártól, akkor édesapám adta a másikat, mert biztosan megérdemeltem. Te nem kaphatsz nyaklevest, mert sérülsz a jogaidban.
Én végig stoppoltam az országot és túrára mentem. Te a számítógépes játékokon ölöd százával a zombikat.
Ha egyest kaptam, akkor hülye voltam. Ha Te kapsz egyest, akkor hülye a tanárod.
Ha unatkoztam, akkor könyvet olvastam vagy kimentem játszani a szomszédokkal . Te horrort nézel, de már nem kavar fel vagy ülsz a gép előtt és csinálod a semmit.
Az én sztárom zenész volt, aki virtuóz módon játszott a gitáron. A tied nem ért a hangszerhez és nem tud énekelni, viszont jól néz ki.
Én autogramot kértem Rubik Ernőtől. Te Alekosztól.
Azt hiszed menő dolog ha 200 like-ot kapsz egy képedre, csak mert úgy viselkedsz mint az én időmben a kurvák, jellemtelenül és esztelenül... az önbecsülésed az egekben miközben sötétség tombol a fejedben ! a Mobilod nélkül már Sza*ni sem mehetsz mert akkor nem tudnál reagálni olyan ember üzenetére akiket az utcán meg sem ismersz, ÉN ha beszélgetni akartam a barátaimmal elsétáltam a házukhoz és becsöngettem ! lehet nem volt 3-4 ezer ismerősöm csak 200 de annak mindnek köszöntem és valóban ismertem is ! Tudod ha valaha lesz majd gyerekem vagy unokám elmondhatom neki .. hogy ÉN idősebb vagyok mint az internet, de neked fogalmad sincs hogy az igazi élet és az igazi értékek akkor léteztek amikor még nem volt se internet se Iphone se X6 -s BMW

Magas szintű EU-beismerés: nincsenek orosz katonák Kelet-Ukrajnában

Az EU katonai hirszerzésének vezetője George Alafuzoff tábornok április 14-én kijelentette: semmi sem bizonyitja, hogy az orosz hadsereg bármiféle tevékenységet folytatna.
tábornok
Alafuzoff szerint a megmozdulásokban az ország jelenlegi helyzetével elégedetlen oroszajkúak szervezik és vesznek bennük részt. Az admirális azt is kijelentette, hogy a térségben valójában semmi olyan ellenségeskedés nem volt ezidáig, ami indokolta volna orosz csapatok beavatkozását.
Megfigyelők szerint fölöttébb szokatlan dolog az, hogy az EU katonai hirszerzésének vezetője cáfolja az Oroszország elleni nyugati vádakat.
Ezzel kapcsolatban Vlagyimir Lucenko, az FSZB nyugdijas ezredese-egy a terrorizmus elleni küzdelemről adott interjújában ki is fejtette: “Úgy tűnik, hogy akadt egy tisztességes ember az EU-ban, aki úgy döntött, hogy kimondja az igazságot!”
“Mindannyian tudjuk, hogy az orosz biztonsági szolgálatoknak semmi közük a történésekhez, ám egy hamis atlanti szolidaritás jegyében erről hallgatnak”-mondta az ezredes. “Ha lennének bizonyitékaik, már régen előálltak volna velük. Ha valóban elfogtak volna már tucatnyi orosz ügynököt, azokt már régen bemutatták volna a nyilvánosság előtt. De nincsenek kémek, csak üres fecsegés. Viszont akadt egy lelkiismeretes ember, aki kimondja: semmi sem igaz abból, amit állitanak”-mondta a nyugdijas FSZB ezredes.
“A kijevi hatalom hülye nyilatkozatai sokat ártottak Kelet-Urajnában”-mondta Vlagyimir Lucenko.
“Ezek az urak ülnek csak Kijevben, és nem tudják mit beszélnek. Terrorellenes művelet, rendkivüli állapot, csapatmozgások! Az emberek nem is értik miről beszélnek ott. Ez a beijedt, borotválatlan, baptista önjelölt-elnök nem érti a dolgok lényegét.
Egy április 14-én az SZBU által lehallgatott beszélgetést közzétettek. Ezen néhány katona beszélget, hogy Szlavjanszkban és Kramatorszkban meghiúsult a támadás. Kijevben gyorsan bejelentették, hogy a specnazosok beszélgetését hallgatták le. Viszont az oroszok kategorikusan tagadták, hogy bármi közük is lenne a történésekhez.
“Ukrajna belügyeibe nem fogunk beavatkozni, mert az ellentétes az érdekeinkkel. Ott nincsenek GRU vagy FSZB-ügynökök. Ott tények vannak! Ők pedig félnek bemutatni a tényeket. A bizonyitékaikat pedig nem mutatják be. Ez pedig azt jelenti, hogy semmiféle bizonyitékaik nincsenek. Nem is lehetnek”-mondta az orosz külügyminiszter a kijevi állitásokra válaszul.
(Forrás:http://nsn.fm)