2014. április 18., péntek

Az USA ismét félrebeszél - A genfi megyegyezés ellenére Kijev folytatja a katonai akciót

Alig kötötték meg a négypárti megegyezést Genfben (Ukrajna, USA, EU, Oroszország közt), Andrij Descsicja illegitim ukrán külügyminiszter máris bejelentette, hogy Kijevet nem kötik a megegyezésben foglaltak. "A keletre küldött csapataink egy speciális feladatot hajtanak végre, és maradnak a helyükön, hogy tovább folytassák a megkezdett műveleteket." - jelentette ki Descsicja.
Hídfő.net | Atlantisták egymás köztAtlantisták egymás közt - John Kerry amerikai külügyminiszter, Catherine Ashton uniós felforgatófelelős, Andrij Descsicja illegitim ukrán külügyminiszter
Idézzünk akkor most az ukránok által is aláírt dokumentumból: "Minden fél ígéretet tesz az erőszak alkalmazásának minden formájától való távolmaradásra, beleértve a provokatív akciókat is. A dokumentumot aláíró felek egyetértenek az extrémizmus, rasszizmus, és vallási intolerancia -beleértve az antiszemitizmust is- minden formájának elítélésében." Látható tehát, hogy mennyit számít az illegitim ukrán kormánynak bármilyen megegyezés. Kijev elkeseredetten próbál erőt mutatni, akár nemzetközi egyezmények be nem tartásának az árán is, hiszen a csapataik tömegesen állnak át a kelet-ukrajnai népi milíciákhoz, vagy teszik le a fegyvert.
Az Egyesült Államok gyenge próbálkozása ez a dokumentum, hogy megkössék az oroszok kezét. Már az aláírás másnapján John Kerry amerikai külügyminiszter ismét megfenyegette az oroszokat további szankciók bevezetésével, amennyiben a kelet-ukrajnai helyzet rendezésében nem segítenek. Ezek szerint az Egyesült Államok még mindig nincs tisztában azzal, hogy az elmúlt hónapban az orosz állam fő feladataként az orosz gazdaság nyugati államoktól való viszontfüggőségeinek a megszüntetését tűzte ki célul, és ezt a célt a Kínával megkötött energetikai egyezményekkel gyakorlatilag el is érték. Kerry fenyegetései üres frázisok maradnak csupán, amik inkább az amerikai választópolgároknak szólnak, akik között egy legutóbbi felmérés szerint Obama elnök minden idők legnegatívabban megítélt amerikai elnöke.
Kerry gazdái ezen felül abszolút intelligens módon ismét előhúzták a zsidó-kártyát. Eszerint egy bizonyos levelet küldött ki a Donyecki Népköztársaság a területén élő zsidóknak, hogy regisztrálniuk kell magukat. Ennek a kiemelten átlátszó, beavatkozása mindenképpen ürügyet kreálni akaró próbálkozásnak a csúcspontja egy állítólagos dokumentum, amit Kerry be is mutatott a sajtótájékoztatón. Kerry természetesen elpuffogtatta az össze USA-sztenderd szólásmondást amit egy ilyen hazugság esetén el kell, úgy mint "nem tolerálható viselkedés", "2014-ben egy ilyen eljárás elfogadhatatlan" és a "történelem folyamán megtörtént groteszk eseményeket nem szabad hagyni megismétlődni".
Hídfő.net | John Kerry hamis papírja
Az ominózus "minden zsidó regisztráljon be" áldokumentum.
A "beregisztrálós" hamis dokumentumát Kerry szerint a Donyecki Népköztársaság vezetője, Denis Pushilin írt alá. Denis Pushilin is megszólat az ügyben, hogy ő nem vezetője semminek sem, mert senki nem választotta meg vezetőnek, legalábbis ő nem tud róla. Mellékesen hozzátette, hogy a dokumentumon látható pecsét nagyobb, mint a valódi, és erősen Photoshopoltnak (képszerkesztő szoftver) tűnik. Ezen felül továbbra is az ukrán Nemzeti Gárda részét képezi az a Jobboldali Szektor, ami a közelmúltban nem csak oroszellenességéről tett tanúbizonyságot, hanem emellett zsinagógákat gyújtott fel. Emiatt a genfi megállapodás be nem tartásában Kijev lesz az első, ami tovább rombolja az egyébként is illegitim kormány nemzetközi "hitelességét".
Nagy Kálmán




Ban Ki-moon: Az ENSZ nem fog békefenntartókat küldeni Ukrajnába

Ukrajna ál-elnöke, Olexander Turcsinov telefonon beszélt Ban Ki-moon ENSZ főtitkárral, és javasolta, hogy az ukrán haderő ENSZ egységekkel kiegészülve kezdje meg a béke fenntartását az ország keleti felében. Az ENSZ főtitkár később nyilatkozott a kialakult helyzetről, és kijelentette, hogy "A kéksisakosok bevetéséhez a Biztonsági Tanács egységes jóváhagyása kell. Enélkül én nem rendelhetek el semmiféle katonai akciót." Ezzel a kijevi illegitim kormány utolsó lehetősége is megszűnt a hivatalos csatornákon külföldi katonai erő kérésére. Ahogy azt tudjuk, amerikai magánhadseregek már aktívan harcolnak Ukrajnában.
Hídfő.net | Ban Ki-moon: Az ENSZ nem fog békefenntartókat küldeni UkrajnábaBan Ki-moon ENSZ főtitkár

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése