2014. április 18., péntek

Bulgária: Az ukrán események igazolták a Déli Áramlat szükségességét

Várna, Bulgária. A bulgár külügyminiszter, Kristian Vigenin szerint "Az ukrán szituáció, ami könnyen az orosz gáztranzit akadozásához vezethet, bebizonyította, hogy a Déli Áramlat projekt igenis szükséges. Mind európának, mind Bulgáriának létfontosságú, hogy a gázellátás zavartalan legyen. Meg kell értenie mindenkinek, hogy nem ejthet minket gyakorlatilag túszul, ha egy tranzitországban zavargások vannak. Mi is örülnénk neki, ha Ukrajna egy stabil állam lenne, de látjuk, hogy mi történik az országban, és meglátásunk szerint ez egy jó darabig instabilitást fog okozni a régióban."
Hídfő.net | Déli Áramlat
Korábban írtuk, hogy a Krím félsziget Oroszországhoz való csatlakozásával az orosz állam hozzávetőlegesen 30 milliárd dollárt tud spórolni a déli áramlat Fekete-tengeren áthaladó részein. Emelett még a tervek szerint becsatlakoztatják a Krím-félszigetet is a vezetékbe, hiszen Ukrajna most is próbálkozott azzal, hogy lekapcsolja a félszigetet a villamos hálózatról. Nyilván a jövőben elejét szeretné venni az orosz kormányzat a hasonló "megoldásoknak".
Hídfő.net | Déli Áramlat alternatív útvonalA Déli Áramlat alternatív útvonalterve.
Nem szabad elfelejtenünk azt sem, hogy az atlantisták kezéből a Déli Áramlat befejezésével kicsúszik annak a lehetősége, hogy Ukrajna destabilizálásával az európába vezető gáztranzit elosztó központokat felügyeljék. Ennek ellenére Ukrana területi-stratégiai értéke továbbra is magas, hiszen a NATO-ba való beolvasztásával Oroszországot megfosztanák a legnagyobb nyugati ütközőállamától.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése