2012. december 3., hétfő

Internetcenzúra: Hazafias oldalaknak kuss!

Dubaiban megnyílt a Nemzetközi Távközlési Konferencia, amelyen megtárgyalják a internet szabályozásának a kérdését. Csaknem 200 ország képviselői vesznek részt a nemzetközi kommunikáció szabályozásának felülvizsgálatán, mert a világhálózat megjelenése óta az nem változott meg.
A konferencián elnöklő ENSZ, kijelentette, hogy a fő figyelmet az internet biztonságának és a távközlési szolgáltatások bővítésének szenteli a fejlődő országokban. A szépen csengő szavak mögött azonban burkolt cenzúra húzódik meg. Világraszóló felháborodás váltott ki eddig az összes napvilágot látott szabályozás tervezete, melyek közös eleme -szinte kivétel nélkül-, hogy a szerzői jogokra, a pedofil, terrorista, öngyilkos stb. tartalmakra hivatkozva blokkolhatóvá tennének weboldalakat. Mindez a gyakorlatban azt jelenti, hogy egyszerűsödhet az internet felhasználók feletti ellenőrzést, valamint a hatóságok által nemkívánatossá nyilvánított weboldalak eltűnhetnek a korábban szabad világhálóról.
Az online világsajtó a különböző jogvédő szervezetekkel karöltve eddig sikeresen kampányolt a tervezetek ellen, de a legkülönbözőbb politikai erők mozdulnak meg azért, hogy cipzárt varrhassanak az internet szabad szájára.
Kína után Irán és most Oroszország és Magyarország is nemzeti hatáskörbe kívánja rendezni a kérdést. S bár az orosz modell messze nem olyan szigorú, mint az amerikai, kínai, iráni, vagy a magyar megfelelője, mégis óriási ellene a tiltakozás. Emberi jogi csoportok szerint az új jogszabály növeli majd a cenzúrát Oroszországban, és csak egy újabb kísérlet Putyin részéről a társadalom feletti kontroll erősítésére. 
A magyar kontrollt a TEK kezébe adná a jogalkotó. A hazai szabályozás ellen is hasonló a tiltakozás, mert a tervezetbe foglalt "elektronikus adat" meghatározás kellően tág fogalom ahhoz, hogy a kormány azt hallgattasson el az interneten akit csak akar. A jogszabály tervezetet nyugodtan keresztelhették volna kurucinfo elleni törvénynek is, mert látni kell, hogy nem a nemlétező hazai terrorizmus, vagy az egyéb bűncselekmény kategóriájába tartozó tartalmakat kívánja a kormány blokkolni. Egyetlen igazi céljuk a hazafias oldalak elhallgattatása.
Jelenleg is tart a Dubaiban megnyílt Nemzetközi Távközlési Konferencia, ahol csaknem 200 ország képviselői vitatják meg a nemzetközi kommunikáció szabályozásáról szóló megállapodást. Döntésről egyenlőre még semmilyen információ nem került ki, de Németországban az első weboldalt már le is kapcsolták.
A Kreuz.net, keresztény, hazafias német weboldalra december 2-án került lakat és egyenlőre megjósolhatatlan, hogy melyik lesz a következő.


Szekeres Pál 


A világszervezet világhálója?


Az ENSZ konferencia során döntés születhet arról, hogy nagyobb szerepet kapjon-e a szervezet az Internet irányításában. A javaslat már most komoly kritikát váltott ki a technológiai cégek és szabadságjogi szervezetek részéről, akik szerint ennek elfogadása súlyos következményekkel járna.
A Nemzetközi Telekommunikációs Világkonferencia hétfőn kezdődik az Egyesült Arab Emirátusokban, egy olyan országban, ami számos kritikát kapott az online ellenállás korlátozása miatt és ahol az Internethasználók rendszeresen találkoznak a kijelzőn megjelenő „netezzen biztonságosan” figyelmeztetésekkel, amikor a kormány által blokkolt weboldalakat próbálják megnyitni. 
Csaknem 25 év alatt először tartanak csúcstalálkozót arról, hogy a világ telekommunikációs infrastruktúrájának szabályozása, miként köti össze az aláíró 178 ország lakóit. A napirend másik fontos pontja az online tartalmakért történő fizetést változtatná meg. Az ENSZ konferenciát szervező Nemzetközi Telekommunikációs Unió (ITU) tagországainak régi törekvése, hogy komolyabb beleszólást kapjon az Internet irányításába, ami komoly árnyékot vet az esemény egyéb aspektusaira.
A konferencián az országok egy csoportja, köztük Oroszország, az szeretné elérni, hogy az ENSZ elvegye az internet szabályozásának felelősségét a kaliforniai központú ICANN (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers) cégtől. Ez a javaslat helyenként igen cifra kritikák megfogalmazását eredményezte, köztük olyan személyekét, akiknek fontos szerepe volt az Internet fejlesztésében, de az Internet szabadságáért küzdő számos aktivista és szakértő is helyteleníti a törekést.
Vint Cerf, a Google alelnöke, akinek komoly szerepe volt az Internet szerkezetének felállításában, a Reuters számára adott interjúban azt mondta, hogy az ITU tagok kampánya „azt bizonyítja, hogy ezek a borsónyi aggyal rendelkező dinoszauruszok még nem jöttek rá, hogy meghaltak, mert a jel még nem ért fel az agyukig a hosszú nyakukon keresztül.”
Hamadoun Toure, a szervezet főtitkára egy tavaly májusban Ottawában mondott beszéd során elutasította azt a feltételezést, hogy az ITU át akarná venni az Internet feletti irányítást és inkább „egy gyengéd szabályozási finomítást vár”, miközben szervezete a világháló felállítása óta először frissítené a technikai keretszabályokat. Az ITU kritikusai azonban azt mondják, hogy a konferencia túlságosan zártkörű, így a civil szervezeteknek nem lesz beleszólása a fontos döntésekbe, azonkívül a kormányközi szervezet túlságosan lassú és nehézkes ahhoz, hogy lépést tarthasson a gyorsan fejlődő és változó Internettel.
Megint mások úgy gondolják, hogy az ITU, mint Internet szabályozó, legitimitást adna azoknak a kormányoknak, akik a szigorúbb Internetelérést és a netes szólásszabadság korlátozását támogatják. Andy Sellars, a Harvard Egyetem Digital Media Law Project ügyvédje elmondta, hogy attól tart, hogy az online világ szabályozása az ENSZ szervezet által „az Internet agresszívabb, központi irányítását eredményezné” és tovább korlátozná a szólás szabadságát. Szerinte ez a két változás „jelentősen megváltoztatná az Internetet, ahogyan azt ma ismerjük.”.

Letartóztatások sorozata
Egyes megfigyelők szerint az ITU kampány az USA és az EU részéről fennálló jelentős ellenállás miatt rövidtávon nem jár majd sikerrel, de például Ron Deibert, kiberbiztonsági szakértő és a Torontói Egyetem Citizen Lab igazgatója szerint az ITU ismételt hatalomátvételi próbálkozásai egy általános trend része, ami a „nagyobb állami kontrol és egy régebbi, nemzetközileg irányított telekommunikációs rendszer felé halad”.
A konferencia hátterében folyó eseményekre mutat ennek bizonyítékaként, amelyek során az öböl menti államokban és néhány más országban közösségi oldalakra feltett megjegyzések miatt vagy azok segítségével ítéltek börtönbüntetésre embereket.
A múlt hónapban például Iránban négy embert tartóztattak le a Facebook-ra feltett üzeneteikért, amelyeket a hatóságok hivatalos személyekre nézve sértőnek találtak. Novemberben négy kuvaitit azért tartóztattak le, mert a Twitterre feltett megjegyzéseiket az ország vezetőjét kritizáló üzentetekként értelmezték. A legtöbb médiafigyelmet kapott esetben két nőt tartóztattak le az indiai Mumbaiban, mert feltettek és lájkoltak egy Facebook hozzászólást, ami az elhunyt Bal Thackeray, hindu nacionalista politikus támogatóit intette meg.
Rebecca MacKinnon, a New American Foundation Internetcenzúra kutatója azt mondta, hogy a kormányok egyre könnyebben sújtanak embereket börtönbüntetéssel az Interneten megjelenő kijelentéseikért, mert olyan törvényeket vezetnek be, amelyek „egyre inkább megnehezítik az állampolgároknak, hogy büntetlenül folytathassanak a politikával kapcsolatos nyilvános párbeszédeket az Interneten,” különösen az arab tavasz óta eltelt időben.
„Sok országban korábban nem voltak törvények, amik meghatározták volna, hogy mi számít törvényellenesnek, így sok kormány sebtében hozza az új törvényeket, egyre több online tevékenységet helyezve törvényen kívülre,” mondta.
Az Egyesült Arab Emirátusok például a múlt hónapban hozott egy új törvényt, ami szerint bárkit börtönbüntetéssel sújthatnak az ország vezetőinek vagy intézményeinek online kritizálásáért. Ezek az igények a nyugati cégek által fejlesztett és gyártott internetes megfigyelő eszközök terjedését is erősítik, megkönnyítve a diktatórikus (mint például az Egyesült Arab Emirátusok) vagy akár demokratikus országoknak, mint Kanada esetében, hogy nyomonkövessék az online párbeszédeket és ezek segítségével jogi intézkedéseket foganatosítsanak.
Oroszország, amelyik az ENSZ hatalomátvétel egyik fő támogatója, például november 1-én indította be új, a korábbinál kifinomultabb online megfigyelőrendszerét.

"Csendes" háttértevékenységek

"Csendes" háttértevékenységekNem minden a média közlései alapján működik. Világunk sorsát az határozza meg, hogy milyen összefüggésekben tevékenykednek azok az érdekcsoportok, amelyek ezt egyoldalúan meg kívánják szabni, és az általuk következetesen kieszközölt és végrehajtott tevékenység milyen célt képvisel a számukra, és milyen kihatásokkal bír az életünkre. Itt az egyik legfontosabb, az ellenük kialakított összefogás, és a belső ellentéteik ismerete, de figyelni kell az elterelő manővereikre is. Izrael Gáza polgári lakossága elleni háborúja elterelte a figyelmet Obama "tisztogatási műveleteiről" és Szíriáról, de a világ ellen folytatott többfrontos háború újabb eseményeiről is. Obama választások utáni "tisztogatási műveleteit" gyér indoklással és felrebbentett hírekkel próbálta a média elfedni, de valójában a letartóztatások, a CIA igazgatójának és magas rangú katonai, rendőrségi személyek lefogása és lemondatása csak egy része volt az összeesküvés felgöngyölítésének.

A szálak a Pentagonhoz és különböző kormányzati szervek végrehajtói szintjeihez vezetnek. Hírszerző környezeti források megerősítették, hogy a kormány -és nukleáris létesítmények biztosításában képzettek készülődtek "speciális fegyverekkel" és "militáns szélsőségesek" aktív toborzásával Obama-"diktátor" hatalmának megdöntésére.
"Ennyi gonoszság hallatán" még a legszívtelenebb, lojalitását vesztett hazaáruló is megborzonghat. Főleg azért, mert számunkra teljesen mindegy, hogy miként gyilkolja le egymást a két, az emberiség ellen vérengzést végrehajtó, háborút folytató oldal. A "nézeteltérés" belső megosztottságot takar, de igazából ezt vártuk. Ez a megosztottság fokozódó ellenségeskedés folyománya, mert "csak egy maradhat"...

Mint már korábban említésre került, az USrael egy teljesen antidemokratikus eljárással, sötét, makacs, arrogáns, kínos és nevetséges módszerekkel az Egyesült Királyság és Franciaország egykori gyarmatosító hatalmak közreműködésével, a NATO-val összehangolt destabilizációs folyamatot erőszakol ki Szíriával szemben. Párhuzamosan orvlövész csapatokat képezni ki a polgári lakosság legyilkolására, miközben a korábban megismert tervek szerint a műsorszóró csatornákat és az internetes, telefonos hozzáféréseket manipulálják és blokkolják, amit természetesen a szír kormányra fognak. Éljen a szólásszabadság és információk áramlása a la NATO, de Izrael sem aprózza el.

A "palesztin győzelem" és az ENSZ palesztinok megfigyelői státuszát megerősítő elsöprő szavazása után néhány órával Benjamin Natanjahu jóvá hagyta 3000 új lakás építését a megszállt palesztin területeken, amit a kormányszóvivő megerősített pénteken Jeruzsálemben a Haaretz napi információi közlésekor. A "Peace Now" nevű szervezet november jelentett egy 600 apartmanos "bővítést" a Ramot és Pisgat Seev negyedekben, a megszállt Kelet-Jeruzsálemben. Eddig 100 ország hivatalosan elismerte Palesztinát független országként, és ezt hivatalos elismerés fogja megerősíteni egy szavazást követően az ENSZ Közgyűlésén. A cionista politikusok elismerik, hogy létre kell hozni egy független Palesztinát és hogy Tel Aviv olyan, mint egy halálos szökőár, amely elvezet a rendszer megsemmisítéséhez. A dél-afrikai apartheid rendszer, és a rá egyre jobban hasonlító tel-avivi között a párhuzamot már nem lehet takargatni, amit Idan Ofer, egy befolyásos izraeli cég tulajdonosa is megfogalmazott figyelmeztetésében egy májusban tartott informális üléses: "Mi lesz ezzel a nagy sebességgel, úgy, mint Dél-Afrikában? Minden izraeli lakos érezni fogja a gazdasági robbanását a szankcióknak". Az USA és Izrael próbálják álláspontjukat védeni, amelyet a tagállamok túlnyomó része szerint nem indokolt fenntartani. Az is szinte természetes, hogy Izrael leállította a palesztin pénzek átutalását. A világ egyik fele eddig is USrael ellenségeként viselkedett, a másik fele most kezd tisztában lenni azzal az egyszerűen felfogható ténnyel, hogy még "szövetséges bűntársként" is csak veszíthetnek.

Sokakat aggodalommal tölt el a 2012. december 21-re jósolt világvége. Egy "még hitelesebb" maja naptár szerint, nem lesz világvége, de ha azt vesszük, hogy hála a történelemhamisítóknak és a Gergely-naptárnak, akkor a mai nap dátum-megfelelőségét is nehéz lenne meghatározni pontosan. Akkor mikor is kellene lennie az Armageddonnak? A híreket gyártó -és a szórakoztató ipar már évek óta dolgozik megszállottként az agymosó propaganda terjesztésén és fikciók kidolgozásán. Ennek örömére és mindezek mellett a "terrorizmus elleni" harc jegyében újabb rémképként, nukleáris karácsony eljövetelével "vigasztalják" a lakosságot, ellopott atomfegyverekre hivatkozva. Ez a forgatókönyv volt az alapvető témája a néhány évvel ezelőtt bemutatott "Jericho" című, és sok más hasonló témájú filmnek is. Nem kétséges, hogy egy-két lézertorpedót is eleresztenek a Nap felé, "előszeleként" a beharangozott és folyamatosan szajkózott "jövendölések" megtámogatásához némi HAARP kísérettel, de jelenleg és az elkövetkezendő időszakban a legnagyobb problémákat a mesterségesen létrehozott "válság", és a katonai diktatúrák háborús helyzetre való hivatkozás miatti létrehozása okozza, és fogja okozni...
(Arról sem szabad megfeledkezni, hogy az emberek jelentős része szeret rettegni, amúgy kényelmesen, a TV képernyő, vagy a mozivászon előtt, de gyorsan megunja a "banánt", ha a bőrét használják szitának.)


Tulok

 CIA és Mossad mesterlövész halálcsapatok Szíriában

CIA és Mossad mesterlövész halálcsapatok SzíriábanKülföldi újságírók azt jelzik, hogy az Egyesült Államok és Izrael is mesterlövész halálcsapatokat működtet Szíriában. A CIA / Mossad terroristák kommandósokat küldtek az amerikai (Barack Hussein Obama) és az izraeli kormány (Benjamin Netanjahu) parancsára civilek meggyilkolására. Miért? Mint már korábban is olvasható volt itt, olajat és földgázt találtak Szíria partjainál is, ahogy a Földközi-tenger több pontján. A Levant-medence, amely kiterjed Izrael, Szíria, Libanon, Ciprus és Palesztina területére, körülbelül 122 milliárd köbláb földgáz és legalább 1,7 milliárd hordónyi olajat tartalmaz. Mivel a Bush-adminisztráció és az amerikai kormány évek óta támogatja a felforgató műveleteket Szíriában és további 6 országban, hogy megragadja ellenőrzés lehetőségét az olaj és a gáz jogokat illetően. A 4 csillagos Wesley Clark USA tábornok (nyugállományú) kijelentése szerint - "megyünk, hogy elvegyük ezt a hét országtól öt év alatt, kezdve Irakkal, majd Szíria, Libanon, Líbia, Szomália, Szudán, és befejező lépésként Irántól". Irakban a becsült nemzeti kőolaj tartalék 143 milliárd hordó. Szíriaé, Libanoné és a megszállt Palesztináé minden területi jog a Levant-medence 122 milliárd köbláb gáz-és legalább 1,7 milliárd hordó olajra.


Líbia területén a bizonyított olajtartalékok 47,1 milliárd hordó. Szomália tartalékok, a szárazföldi és tengeri, legalább 110 milliárd hordó olaj. Szudán területén körülbelül 1,7 milliárd hordó bizonyított olajtartalék és 3 billió köbláb földgáz van. Az újonnan felfedezett források miatt Szudán állítólag olyan olajtartalékokkal rendelkezik, ami vetekedik Szaúd-Arábia tartalékaival. Irán a harmadik helyen a legnagyobb olajtermelő ország a világon, körülbelül 150 milliárd hordóval.

Miért nem szerepel Szaúd-Arábia a találati listán? Szaúd-Arábia már szó szerint kifogyott az olajból, és ezt az OPEC jelentése is megerősítette. Az olajtartalékok Szaúd-Arábiában kimerülnek 2013-ig. 2007-ben Sadad al-Husseini, korábbi ügyvezető alelnöke a feltárásnak és kitermelést végző Saudi Aramco, az állami olajipari vállalatnak, amely ellenőrzi az összes olajipari fejlesztést Szaúd-Arábiában, kijelentette egy londoni konferencián, hogy a világ olajtartalékait csalárd (hamisan felpuffasztott) mértéke 300 milliárd hordó - ... "egynegyede a világ bizonyított készleteinek. "A tartalékok becsléseiben össze vannak zavarodva, és valójában felfújják a mértéküket. Sok úgynevezett tartalék valójában erőforrás. Ezek nem körülhatároltak, ezek nem hozzáférhetők, ezek nem állnak termelésbe." Az általuk becsült 300 milliárd, a világ bizonyított tartalékokban újra kell kategorizálni a spekulatív forrásokat .... 38 óriás mező az Arab-öbölnél tartalékokként több milliárd hordónyival, amelyeknek átlagosan 41%-a kimerült."

A 2012. szeptember 5-i Telegraph jelentés címe: " Szaúd olajkút kiszárad " a csapokból Szaúd-Arábiában kifogy az olaj 2030-ban. De a kiszivárgott jelentés megerősíti a 2013-as dátumot. Nincs olajtermelő nemzet amely képes fenntartani az olaj csúcskitermelését a végtelenségig, különösen akkor, ha a termelés 25%-át a saját fogyasztás teszi ki. Szaúd-Arábia volt a világ legnagyobb olaj-gyártója és exportőre 1933 óta (79 év).
Szaúd-Arábiában, amikor először megadták olajengedményeket a Standard Oil of California (SoCal - alapítójának és tulajdonosának, John D. Rockefellernek. 1936-ban, a Texas Üzemanyag Társaság (jelenleg Texaco) vásárolt 50 százalékos részesedési tulajdont a szaúdi olaj feltárásából. Szaúdi nyersolajat kezdtek exportálni (Bahrein) 1939-ben -, hogy ugyanebben az évben kitörjön az első olaj-háború (második világháború). A második világháborúban igazából a szaúd-arábiai olajért harcoltak. A Világháború figyelemelterelés volt, miközben az Egyesült Államok és Nagy-Britannia átvette az irányítást a Közel-Keleten az újabb megtalált olaj vagyon felett.

A nem annyira ismert történelemből felidézek néhány kapcsolódó részletet: 1940-ben, Torkild Rieber, a Texaco vezérigazgatója lemondásra kényszerült, amikor a kapcsolatokat létesített a náci Németországgal, és a Texaco szállított olajat a Németországnak és a hozzá közeli fasiszta erőknek a spanyol polgárháború alatt. Ez nyilvánosságra került, mivel 1941. tavaszán, az összes keleti kutak a szövetségesek kezében voltak. 1941. május 23-án, Hitler kiadott egy 30-as számú irányelvet. Hitler elrendelte a német csapatoknak, hogy támogassák az iraki arab nacionalistákat, akik a britek ellen harcoltak.
A második világháború elején, míg Európa többi részét is megtámadták a német csapatok, az angolokat is támadták, és elözönlötték a Közel-Keletet, hogy átvegyék az irányítást az olajkitermelés felett. A második világháborúban ez 1941. május 02-31-ig tartott.
E háború következtében egy újabb iraki megszállás következett a brit fegyveres erők részéről, és a visszatérés a hatalomba a bukott pro-brit garnitúrával és 'Abd al-Ilah herceggel.

Három évvel a második világháború után, 1948-ban, a Standard Oil of New Jersey (Rockefeller) és Socony-Vacuum Oil (a Rockefeller Standard Oil 1879-ben vásárolta - mindkettőt most Exxon Mobilnak hívják) csatlakozott SoCalhoz és a Texaco-hoz, mint az Aramco tulajdonosai. A Standard Oil of New Jersey 30 százalékot vásárolt a társaságból, és a Socony Vacuum 10 százalékát, így Standard Oil of California és a Texas Oil Company-val egyenlő 30 százalékos részesedéssel bírtak. Mérésekkel a 280 km-szor 30 km-es Ghawar olajmezőt fedezték fel 1948-ban, messze a legnagyobbat hagyományos olajmezőként a területen. 1950-ben, a Trans-Arábia 1,700. olajvezetéke (Tapline) is elkészült, amely összeköti a keleti tartományokat és Libanont a Földközi-tengerrel. Az olajkutatás műveletek melegednek az egész régióban, Safaniya területén, a világ második legnagyobb tengeri olajmezőjén, amelyet 1951-ben fedezték fel. A tartalék összege körülbelül 37 milliárd hordó olaj-és 5,360 milliárd köbláb földgáz.

Az 1960-as évekig nem egészen, azonban később a királyság kézzelfogható eredményeket kezdett látni az olaj vagyonból, amely akkor kezdődően alakította át a világot. Az Aramco gyorsan vált vásárlóvá. 1961-ben, a cseppfolyósított propán-bután gázt (LPG) - propán és butánt - 1973-ban először dolgozták fel és szállították. A második globális fellendülése az áraknak az 1970-es. Szaúd-Arábia lett az egyik leggyorsabban növekvő gazdasága a világnak. Szaúd-Arábia kormánya 25 százalékos részesedést szerzett, és felkeltette az Aramco érdeklődését. 1980-ban, a szaúdi kormány 100 százalékos részvételi érdekű az Aramcoban, és a beszerzésben szinte az összes társaság eszköznél.


Ez egyáltalán nem jelent polgárháborút Szíriában. Ez a háború az USA, a NATO, és az izraeli zsoldosok elleni háborúja Szíriának. Ez arról szól, hogy a kormány megdöntésével hozzá lehessen férni más külföldi szuverén államnak is Szíria, Libanon és Palesztina partjainál a 122 milliárd köbláb gázhoz és a legalább 1,7 milliárd hordó olajhoz. A parti államok jogosultak arra, hogy kivizsgálják az olaj és a gáz lelőhelyeiket a gazdasági övezetükben, amely 200 tengeri mérföldre terjed ki (370 kilométer), az ENSZ egyezménye szerint.

Tulok

A nemzet kapcsolata

„Tanulhatnánk az élet természetes evolúciójától, mert okosabb nálunk, mégpedig azért okosabb, mert mintegy háromezerszer több ideje volt a tanulásra, mint nekünk, a fiatal emberi nemnek, amely alig egymillió évet számlál.” /Stanislaw Lem/
EGY AZ ISTEN, EGY A NEMZET!


A nemzeteket sok-sok dolog mellett elsősorban az köti össze, hogy valamennyien emberek vagyunk.
Egy társadalom összekötő kapcsa a rokonságból származó összetartozás tudata.
A legkisebb egység a család, majd,a rokonság és a nemzet.
Az örökölt az anyanyelv, a közös ősök mind közös eredetre emlékeztetnek, amelybe az ember akarva-akaratlanul beleszületik
Imádok magyarnak lenni!
Egy mára már kis nép tagjaként, amely a túléléséért küzd.
Nem panaszkodom és nem szégyellem. Bírom. Cipelem. Viszem.
Őseim adják ehhez a hitet és a reményt. Merjünk kicsik lenni és,ha kell,akkor nagyok is!
Nem vagyok tévedhetetlen, és nem is vagyok mindig kiegyensúlyozott.
Egy valamit, azonban biztosan tudok: Én itt ebben az országban, ezzel a nemzettel akarok tovább élni!
Én csak itt tudok.

„Hiszek egy Istenben, hiszek egy hazában:
Hiszek egy isteni örök igazságban,
Hiszek Magyarország feltámadásában!

Ámen.”

http://mkh.valosag.net/index.php/temakoeroek/magyarsag/2046-a-nemzet-kapcsolata