2013. február 23., szombat

Egy bank mind fölött: globális Fed vagy globális IMF

Miközben a G20-ak moszkvai találkozóját követően egyre több cikk jelenik meg a nemzetközi valutaháború veszélyeiről, arról kevés szó esik, hogy a központi banki vezetők és pénzügyminiszterek egy még hatalmasabb Valutaalap létrehozását szorgalmazzák. A végcél, hogy az IMF egy igazi globális Federal Reserve típusú intézménnyé alakuljon és így képes legyen az egész világot elárasztani az általa nyújtott hitellel vagy valutával. Természetesen a vele járó szabályozói hatalommal megfűszerezve.
A Különleges Lehívási Jogokat (SDRs), ami jelenleg az IMF elszámolási egysége vagy „valutája”, arra készítik elő, hogy átvegye az amerikai dollár szerepét és előkészítse a terepet egy majdani világvaluta bevezetésére, hasonlóan ahhoz, ahogy az eurót alattomosan Európa országaira erőltették saját nemzeti valutáik helyett.
A fővonalas média komolyan veszi munkáját és mindent megtesz, hogy a közvélemény az aktuális vetélkedők, sport kupák és politikai csaták kimenetelével legyen elfoglalva, miközben a világ sorsáról döntő G7-es, G20-as és IMF tanácskozások napirendi pontjairól örülhetünk, ha az éjszakai hírösszefoglalókban egyáltalán említést tesznek. Végül többnyire csak az előre megírt témáknak a nagyközönség számára emészthetővé tett változata „szivárog ki” a sajtó számára. Az igazságot, jelen esetben a fő csapásirányt, csak azok tudják meg, akik tudatosan keresik.
Például hányan olvasták Christine Lagarde, jelenlegi IMF vezérnek a moszkvai G20-as találkozó február 16-i záróeseményén elhangzott megjegyzéseit arra vonatkozóan, hogy továbbra is várja az IMF tagországoktól a még be nem fizetett összegeket, amelyek célja az IMF pénzek megduplázása? Vajon hányan tudják, akár saját ismerőseink közül, hogy vezetőink még a 2010-es koreai G20-as találkozón megállapodtak, hogy megemelik az IMF számára fizetendő „kvótáikat”, értsd hozzájárulásaikat, ezzel 750 milliárd dollárra növelve az IMF SDR-ban mért vagyonát?
Az IMF egy másik, rendkívül okos újításcsomagból is profitál, ami szintén hasonló terjedelmű publicitást kapott. Az egyiket Új Hitelezési Alapnak (New Arrangements to Borrow – NAB), a másikat Általános Hitelezési Egyezménynek (General Arrangements to Borrow – GAB) hívják.
Aktiválását követően a NAB „további 370 milliárd SDR (kb. 567 milliárd dollár) forrást jelent az IMF számára,” írja jelentésében az IMF.
„A GAB életbelépése potenciálisan 17 milliárd SDR (kb. 26 milliárd dollár) extra hitelt biztosít az IMF számára,” áll az IMF honlapján.
Figyelembe véve, hogy az Egyesült Államok adósságát ezermilliárd dollárban mérik, az a néhány százmilliárd, amit az IMF összekalapozott, nem tűnhet olyan jelentősnek, azonban a Valutaalapnak ennél sokkal nagyratörőbb tervei vannak. Christine Lagarde IMF vezér, 2012 februárjában egy ezermilliárd dolláros „tűzfal” (aminek része lenne az Európai Stabilitási Mechanizmus, az ESM is) felállítását szorgalmazta az összeomlóban lévő európai szocialista rezsimek kimentésére. A pénzügyminiszterek lelkesen támogatták az elvileg sürgős kezdeményezést. Ahogyan arról korábban írtunk, a kezdeményezés elfogadása olyan, mintha benzinnel és gyufával látnánk el egy piromániást, aki már több ezermilliárd dollárt égetett el a különböző mennyiségi enyhítéseken és mentőalapokon keresztül.
A Fed mintájára
Ben Bernanke, Fed elnök, a G20-ak moszkvai összejövetelén elmondta, hogy a Fed tovább folytatja „mennyiségi enyhítés” néven ismertté vált inflációs politikáját, a semmiből előállított digitális dollárok formájában.
A Bloomberg a következőket írta:
A Bernanke vezette Fed a rekordnak számító 3000 milliárd dollárra növelte eszközállományát, az alapkamatlábat pedig a nulla közelébe szorította le.
A múlt hónap során a Fed megerősítette, hogy havi 85 milliárd dollár értékben vásárol kötvényeket a növekedés támogatása és a munkanélküliségi ráta 7,9% alá csökkentése érdekében.
„Úgy hisszük, hogy az amerikai gazdaság támogatásával a globális gazdaságot is megerősítjük,” mondta Bernanke a G20-as minisztereknek a Bloomberg cikke szerint. „A Federal Reserve továbbra is kiigazító monetáris politikát követ a munkahelyek maximalizálása és az árstabilitás érdekében.”
 Forrás: The New American

Elfoglalnák az Országházat a cigányok

A székely zászló kitűzésétől vérszemet kaptak a cigányok. A Roma Club Alapítvány nevű valami azzal a javaslattal állt elő, hogy a cigány zászlót is tűzzék ki az Országházra, a legnagyobb magyarországi kisebbség elismeréseként.
Nem elég tehát a folyamatos pozitív diszkrimináció, sőt a többségi nemzet negatív diszkriminációja a cigányokkal szemben, már az Országház is kellene!
Ennek ellenére azt mondjuk: tűzzék csak ki azt a zászlót! Szüksége van ennek a birkatürelmű nemzetnek a napi szintű szembeköpésekre, minden szinten! Foglalják csak el a parlamentet, falvainkat, városainkat! Öljenek és erőszakoljanak!
Ha ez kell, hogy beteljen a pohár, hát rajta!
Bányai Péter


 
 
Ezt azért nem hagyom ki! Csoda, hogy szeretem Budapestet? Más is szereti!
Ez itt pl. egy "másik" országbeli Reklámfilm... dícsérve vagyunk. Hát nem?