2012. május 8., kedd

Az IMF a kormány tudta nélkül nyomná a forintot

Kár fecsérelni a szót az IMF tárgyalásokkal kapcsolatos huzavonára. A kormány lassan pénz nélkül marad, mert nincs állami kézben a bankrendszer. Mivel a kollaboráns kormányban a bankok államosítása fel sem merül, egyetlen lehetőségük, hogy a Valutaalapnál könyörögjenek egy kis készpénzért. A Valutaalap pedig adni fog pénzt, de cserébe olyan feltételt szabott, amit az Orbán-kormány se egykönnyen vállal magára.
Csak és kizárólag azért foglalkozunk ezzel, mert a fővonalú média megint kerülgeti a forró kását. Az IMF feltétele a jegybank függetlenségéről azt jelenti, hogy tartanak a pénzügyi válság továbbterjedésétől, és már nem bíznak az Orbán-kormányban sem. Zajlik a magyar bankrendszer felkészítése arra a túlterhelésre, a mi a közeljövőben várható. A kiszabott feltételt pedig a kormány hosszas huzavona után teljesíteni látszik.
Végül mégsem vonják össze a nemzeti bankot és a pénzügyi felügyeletet, hanem meglépik az IMF által előírt módosításokat. A jegybanktörvény módosítása hatályon kívül helyezi azt a paragrafust, mely szerint a Magyar Nemzeti Bank megküldi a monetáris tanács napirendjét a kormánynak, és a kabinet képviselője szavazati jog nélkül részt vehet a tanács ülésein. Ez a gyakorlatban annyit fog jelenteni, hogy a kormánynak nem csak beleszólása, hanem már rálátása sem lesz monetáris tanács tevékenységére.
Ez a lépés azért annyira fontos a Valutaalap számára, mert a pénzügyi válság továbbgyűrűzésével a bankrendszert akkora terhelés fogja érni, hogy hamar elfogyhat a bankok készpénztartaléka. Ebben a helyzetben pedig az IMF a saját kezében akarja tudni az irányítást, nem az Orbán-kormányéban...
Gyakorlatilag a kormány most írja alá, hogy idegen érdekeltségek az ő tudta nélkül annyi forintot állítsanak elő, amennyit csak akarnak. Ezt a pénzt pedig az ország hitelre kapja meg, és valós munkával megkeresett pénzből kell törleszteni.
Nagy szerencse, hogy az országban megfelelő mennyiségű kötél áll rendelkezésre, mert a robbanó infláció miatt az előállításra már nem lesz pénz.
Fenyvesi Áron

A DHS informátor szerint Amerika „kiterjedt polgárháborúra készül”

A TruNews Rádióban múlthét szerdán elhangzott, rendkívül felkavaró interjúban Doug Hagmann, magánnyomozó megosztotta a hallgatókkal az egyik magas beosztású forrásától kapott információkat, amelyek szerint az amerikai Nemzetvédelmi Minisztérium (DHS) „kiterjedt polgárháborúra” készül Amerikában.
„Egy kiterjedt gazdasági összeomlásra készülünk, emberek,” mondta Hagmann a TruNews házigazdájának, Rick Wiles-nak. „Gondjaink vannak… A szövetségi kormány civil felkelésekre készül,” mondta, hozzátéve, hogy „valahányszor katonai csapatmozgásról, katonai felszerelések mozgatásáról, a rendőrség katonai eszközökkel történő felszereléséről, lőszerbeszerzésekről és hasonlókról hallunk… a tömeges felkelésekre készülnek (a nemzetvédelemnél).”
Hagmann elmondta, hogy a forrás szerint a DHS aggodalmai a dollár összeomlása és a hiperinfláció okozta következményekből erednek. Mit eredményezhet a világ elsődleges tartalékvalutájának számító dollár összeomlása egy 311 milliós országban, ahol szinte mindenkinek van fegyvere?
A görögországi tüntetések komoly problémát jelentenek, azonban az semmi ahhoz képest, amit felfegyverzett amerikaiak által kirobbantott felkelések okozhatnak. Ez egy olyan nemzetbiztonsági kockázat, amit a Pentagon is részletesen tárgyalt nemrégen kiadott jelentésében, nyomatékosítva mekkora veszélyt jelenthet egy ilyen esemény például egy kiterjedt hadgyakorlat idején, mint például, amilyet tavaly tartottak az Egyesült Államokban, ahogyan arról Jim Rickards közgazdász, a hadgyakorlat egyik résztvevője is beszámolt.
Hagmann forrása megerősítette Rickards elméletét, amely szerint az 1000 milliárd dollár értékű amerikai kincstárjegy tulajdonos, Kína által hozott intézkedések, az Orosz lépések által képviselt veszéllyel megtetézve (lásd az aranyfedezetű rubel kibocsátására vonatkozó terveket) részben válaszul az USA Irán és Szíria ellen képviselt politikájára, a dollár összeomlását eredményezhetik.
„A forrásomat 1979 óta ismerem,” magyarázza Hagmann. „Járőrtisztként kezdte és jelenleg a DHS fennhatósága alatt működő szövetségi hivatal munkatársa, olyan beosztásban, hogy minden irányelvváltozásról és tervről tud. Azt mondta, hogy amit látunk, az csupán a jéghegy csúcsa. Arra készülünk, mármint a kormány arra készül, hogy kiterjedt polgárháború alakul ki az országban, mondta a forrásom.”
„Ez nem túlzás,” tette hozzá, megerősítve Gerald Celente, a Trends Research Institute alapítójának tavalyi előrejelzéseit. Celente a dollár összeomlására és felkelésekre számít Amerikában még ebben az évben.
Celente tavalyi előrejelzései óta a határozatlan idejű fogvatartásról szóló NDAA törvény és az Országos Védelmi Erőforrás Felkészülés végrehajtói utasítás Barack Obama aláírását követően törvényerőre emelkedtek.

A DHS legújabb beszerzési pályázata 450 millió üreges lőszerre (aminek használata, a lőszer különösen durva hatásmechanizmusa miatt, civilek számára több országban tiltott) újabb találgatásokat indított el egy esetleges tragikus eseménysorozat kirobbanására Amerikai földön.
Ami igazán megdöbbentővé teszi a folyamatot, hogy ezeket a példanélküli eseményeket egy választási év során hajtották végre.
A végrehajtói hatalom és a DHS által az elmúlt évtized során fokozott tempóban végzett előkészületek – a Patriot törvénytől 1 számos végrehajtási utasításig, amelyek egytől egyig a személyes szabadságjogok fokozatos elvesztését eredményezik – csupán a készülő rémálom „kezdetét jelentik,” mondja Hagmann.
„A választások közeledtével a helyzet romlani fog,” tette hozzá Hagmann. „Abban sem vagyok biztos, hogy egyáltalán lesznek-e választások ebben az országban. Ennyire komoly a helyzet és ezt saját forrásaimtól tudom. Az egyik forrásom nem győzte kihangsúlyozni mennyire komoly a helyzet. Ezek valós dolgok. Ezek az emberek, a Nemzetvédelmi Minisztérium (DHS), kész harcolni az amerikai nép ellen.”
„Ki ellen készül harcolni a DHS? Egy újabb észak a dél ellen vagy a jenkik a szövetségiek ellen helyzet?” kérdezte Rick Wiles az interjú során Hagmann-től.
Hagmann elmondta, hogy a helyzet sokkal komolyabb bármilyen két amerikai frakció harcánál. Országos vészhelyzetre számítanak, ami a nemzeti valuta körül forog.
„A DHS arra számít, és ismétlem, ezt saját forrásaimtól tudom, hogy a dollár fenntarthatatlanná válik,” mondta Hagmann. „Az ténykérdés, hogy Amerika már nem képes finanszírozni saját adósságát. Hiperinfláció jön… a dollár elértéktelenedik… A gazdasági összeomlás komoly lesz, és a legtöbb embert teljesen felkészületlenül éri majd.”
Az egyórás rádióműsor keretében elhangzott interjú meghallgatható itt. 

Forrás: Before It’s News