2013. július 2., kedd

Új magyar magán légitársaság indulhat augusztustól

Júniusban bejegyezték a cégbíróságon a Sólyom Hungarian Airlines Kft.-t, amely meg nem erősített hírek szerint egy új nemzeti légitársaság elindítását tervezi. A Malév utódjának szánt cég már augusztusban megkezdheti a működését hat gépből álló flottával. A cég mögött állítólag közel-keleti befektetők állnak.
Már augusztusban megkezdheti a működését egy új magyar nemzeti légitársaság - írja a Magyar Nemzet meg nem nevezett informátorára hivatkozva. A lap által a Malév utódjaként beállított cég Sólyom Hungarian Airways néven kezdené meg a működését, piros-fehér-zöld lenne a festése, és jövőre már tengerentúli célpontokra is repülne.
Az Opten cégadatbázis adatai szerint június 13-tól hatályos az állítólag légitársaság indítását szervező cég, a Sólyom Hungarian Airways Kft. változásbejelentése. A cég képviselője a cégbírósági adatok szerint Vágó József, aki korábban a Nemzeti Közlekedési Hatóság Légiközlekedési Igazgatóságának igazgatója volt.
A Magyar Nemzet meg nem nevezett repülőtéri informátora szerint a Sólyom mögött "közel-keleti kisebbségi befektetők" állnak, akiknek a segítségével még a nyáron elindulna a társaság, kezdetben hatgépes flottával. A tervek szerint ezt 2017-re 50 gépből álló flottára bővítenék.
Az első évben a lap szerint 700 munkatársat vennének fel a céghez, de három év alatt háromezer főre bővítenék az alkalmazottak számát. Annak ellenére, hogy a csődbe ment Malév mögötti űrt a konkurens vállalatok, fapados és külföldi nemzeti légitársaságok többé-kevésbé betöltötték, a Magyar Nemzet informátora szerint a Sólyom azt tervezi, hogy már jövőre eléri a Malév utasforgalmát, hárommillió főt. A hosszabb távú terveik még ambiciózusabbak, 2017-re nyolcmilliós utasforgalmat szeretnének bonyolítani.
A Sólyom a Magyar Nemzet forrása szerint nem a fapadosok versenytársa lenne, prémium kategóriába szeretné magát sorolni, és a nagy nemzeti légitársaságokat, például a török Turkish Airlinest vagy az arab Emiratest tekinti versenytársainak.
A Sólyom Hungarian Airwayst az Opten cégadatbázis adatai szerint egy 2000-ben alapított cégből, az Avicraft Légiszolgáltató és Kereskedelmi Kft.-ből gyúrták át május végén. Az Avicraft 2011-ben 31 millió forintos nettó árbevételt és 636 ezer forint adózott eredményt produkált. A cég főtevékenysége a cégadatok szerint "légi- és űrjármű gyártása" volt, de 2013 februárjától a légi személyszállítást is bejegyezték a tevékenységi körei közé. A cég jegyzett tőkéje összesen 3 millió forint.
A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint a Sólyom Hungarian Airwaysnek nincs külföldi érintettsége, tulajdonosa egy Budapesten bejegyzett cég, az idén áprilisban alapított Sólyom Befektetési és Vagyonkezelési Holding. Ennek a holdingnak három magyar nevű magánszemély a tagja, Vágó József mellett Hurtyák Róbert András és Lucsik János szerepel a tulajdonosok között. A cég tőkéje mindössze 500 000 forint.
A Sólyom Befektetési és Vagyonkezelési Holding nem csak egy céget alapított, májusban több mint egy tucat további kft.-t hozott létre Sólyom Air kezdetű nevekkel. A céghálózatból, amelyben Lucsik János és a holding is mindenhol tulajdonosként szerepel, kirajzolódik egy leendő légitársaság különböző munkafolyamataira specializálódott cégrendszer. Többek között bejegyezték már a Sólyom Air Informatikai Szolgáltató Kft.-t, a Sólyom Air Központi Beszerzési és Közbeszerzési Kft.-t, a Sólyom Air Légijármű és Légijármű-alkatrész Kereskedelmi Kft.-t, parkolóüzemeltetési, pénzügyi és számviteli, PR-marketing, média és kommunikációs, illetve utazásszervező kft.-ket is.
(origo)

Tízezer számra maradnak az emberek fűtés és főzési lehetőség nélkül

Az Old Dohányfüstmentes Egyesület közleménye
Budapest, 2013. július 2., kedd (OS)
Tízezer számra maradnak az emberek fűtés és főzési lehetőség nélkül
TÖBB MINT 100 MILLIÁRD FORINTOS TEHER ZÚDUL A LAKOSSÁG NYAKÁBA. MÁR 2.500 LAKÁSBAN KIKAPCSOLTÁK A GÁZSZOLGÁLTATÁST – www.napi.hu.
A Nemzetgazdasági Miniszter 19/2012. (VII. 20) NGM számú rendelete 2013. december 31-iki határidővel kötelezi a gázzal rendelkező lakások tulajdonosainak nagy részét a gázvezetékeik és gáz készülékeik műszaki-biztonsági felülvizsgálatára.
Egy gáztűzhely és két konvektor esetében, ha mindent rendben talál az ellenőr, ez vállalkozótól függően 20.000-32.000 forint költséget jelent. (Nem minden gázszerelő jogosult az ellenőrzésre!)
Ha javítás és készülék csere szükséges – pedig az biztosan lesz, hiszen abból él a szerelő – az már nagyon komoly 100.000 forintot meghaladó összeget jelent.
Magyarországon a KSH szerint 3,47 millió lakásban van vezetékes gázszolgáltatás, ha ezt megszorozzuk legkevesebb két készülék (24.000 Ft) ellenőrzésének díjával, akkor ez TÖBB, MINT 83 MILLIÁRD FORINT bevételt jelent a gázszerelő szakmának. Ehhez jönnek még a javítások, kikapcsolások, visszakapcsolások stb költségei, amik mind a fogyasztókat terhelik, sarcolják. Ezt az összeget a fogyasztók vagy meg tudják fizetni, vagy gáz nélkül maradnak.
A fentiekből egyértelműen kitűnik, hogy a szegény ember nemcsak fűtés és főzés lehetősége nélkül marad, de a későbbiekben sem lesz lehetősége a gázszolgáltatást igénybe venni.
Pusztuljon a férgese? Ők nem magyarok? De igen, csak talán nem Fidesz választók?

Akinek a felülvizsgálatra nincs 20.000–32.000 forintja, azt kikapcsolják a gázszolgáltatásból. A kikapcsolás díja 20.000 forint, a későbbi esetleges visszakapcsolás díja pedig 18.000 forint, de meg kell fizetni a kikapcsolás teljes idejére (pedig semmi fogyasztás sincs) minden hónapra, a havi bruttó 1.172 forint alapdíjat is.
A visszakapcsolás előtt a gázművek vezeték ellenőrzést és tömörségi vizsgálatot is végeztet, némely esetben kéményseprői szakvélemény is kell, melyeknek díja a fent említett költségeken túl kerül számlázásra.
Nagyon sok családnak van hatalmas adóssága, ők ezeket a további költségeket biztosan nem tudják kifizetni. Mások, akik eddig adósság nélkül valahogy nyomorogva, de túléltek, szintén az adósok közé kerülnek.
A szegények, akik már eddig sem tudtak fűteni, és így csak havi 117 forint (1.172.-Ft/hó alapdíj 10%-a) rezsicsökkentés kaptak, most 20-100.000 forint terhelést fizethetnek, de nekik nincs miből, ők biztosan gáz nélkül maradnak.
Ez a NGM rendelet munkát teremt a gázszerelőknek, a temetkezési vállalatoknak, sőt még a sírásóknak is. HURRÁ, HURRÁ, HURRÁ. Ez a munkahelyteremtés hatékony módja?
Több társadalmi szervezet és párt is folyamatosan kéri, hogy a KORMÁNY gondoljon a szegényekre és SZÜNTESSE MEG A GÁZALAPDÍJAT. A kormány hallani sem akar erről.
A szegényeknek pedig csak az a bűnük, hogy nem tudtak ott és akkor lopni, ahol a mostani gazdagok azt megtehették.
Kiadó: Old Dohányfüstmentes Egyesület

Tények



Emberek! A mellébeszélések ideje lejárt. Lehet szégyenlősködni, lehet a fejeket a homokba dugni, de attól még a tények tények maradnak. Vannak „jámborok” akik azt mondják, fizess paraszt ha felvetted. Én ezekre valahogy nem tudok haragudni, inkább szánalmat érzek irántuk, hogy milyen mélységesen sötét tudatlanságban szenvednek.
Viszont azokat akik már látnak is, nemcsak néznek, ezekért a jámborokért is felelősség terheli. Téved az aki azt hiszi, hogy valakik majd segítségünkre sietnek és megmentenek anélkül, hogy tennénk is érte érdemben.
Hát tegyünk! Minden faluba, minden városba hozzon létre a Mozgalom egy sejtet az Alapszabály szerint. Ettől kevesebb már csak egy lájk lehet a facebookon, de azzal nem sokra megyünk, attól még földönfutóvá tesznek.
Orbán Viktor, kedden az EP bírálatokat visszautasította. A Tavares-jelentés a miniszterelnök szerint kettős mércét alkalmaz, mélyen igazságtalan Magyarországgal szemben, nem ismeri el, lebecsüli és leminősíti „azt a hatalmas munkát, amellyel a magyarok megújították hazájukat”. Az ország gazdasági mutatóit ismertetve azt mondta, a magyarok joggal érzik azt, hogy elvégezték saját házi feladatukat.
Kinek a gazdasági mutatóiról beszél, felsoroljam? Kérem Önöket ne restelkedjenek szólni nekem, ha netán mégis az én kezem lógna a bilibe! Ami július 4-ét illeti, a jelenlegi információk alapján semmilyen megmozdulást nem tervezünk.

Ecuador helyett Moszkva

Edward Snowdennek az ecuadori kormány sajnos nem tudott menedékjogot adni, így a kiszivárogtatási botrány "főhősének", újabb komoly döntést kell meghoznia.
Egy orosz tisztségviselő nyilatkozata alapján a BBC azt a hírt hozta napvilágra, hogy Snowden Moszkvától kért védelmet. Vlagyimir Putyin ezt nem is tagadná meg azzal a feltétellel, ha a kiszivárogtatást nem hagyná abba, és a teljes információt átadná.
Az orosz elnök persze abszolút nem optimista Snowdennel kapcsolatban, hiszen úgy nyilatkozott róla, hogy azt hiszi magáról, ő a szabadságjogok képviselője, és ebbe a játékba nem fog belemenni!
Elgondolkodtató Putyin ajánlata, hiszen Oroszország meg tudja védeni bármitől és bárkitől. Megvannak a saját maguk eszközeik, hogy a védett személyt "homály" fedje, viszont az orosz elnök okosan él a helyzet adta lehetőségekkel, és így komoly károkat okoz az amerikai hírszerzésnek.
Vlagyimir Putyin nagyon jól tudja, hogy az adu az ő kezében van, az már egy más kérdés, hogy Snowden fogadja-e, és beszáll ebbe a játékba.
Egy biztos! Ha megegyeznek, és az információ Oroszország birtokába kerül, akkor a következő években nem kérdés, hogy ki kerül ki politikai téren győztesen.
Alföldi Pál


Snowden és a Wikileaks 9/11 titkainak a leleplezésére készül

A Snowden kiszivárogtatás mögött a hatalmi elitek (illuminátus klánok) közti egyre ádázabb frakcióharc áll, aminek fö nyertese – kis szerencsével - egy nevetö harmadik, az emberiség lehet. A Snowden kiszivárogtatás ebböl kifolyólag – a kockázatai ellenére is – pozitívnak tekinthetö.
Olyannyira bepánikoltak a napokban azok a politikai körök, amelyek a 2001. szeptember 11-i események mögött valójában álltak, hogy a föbünös George Bush tegnap személyesen (!) ment utána Barack Obama elnöknek Afrikába, hogy utóbbi próbálja meg megakadályozni a Wikileaks további szivárogtatásait:
Egzotikus helyen találkozott Obama és Bush
„A jelenlegi demokrata és a korábbi republikánus elnök rövid, eredetileg nem tervezett találkozójára a tanzániai fővárosban, Dar es Salaamban került sor, mindketten az ottani amerikai nagykövetség ellen 1998-ban elkövetett merénylet áldozataira emlékeztek.“
Ürügyként Bush az 1998-as tanzániai merényletekre való emlékezést hozta fel (...), melyeknek viszont a napokban nincs semmiféle évfordulója, mivel 1998. augusztus 7-én történtek.
Amerikai nyomásra (egyébként is titkos szövetségesek) Putyin is közbelépett tegnap:
„Obama és Putyin elnök megállapodtak az együttműködésről a Snowden ügyben. Putyin szemmel láthatólag szintén nem szereti a kiszivárogtatókat, mivel úgy nyilatkozott: Snowdennek fel kell hagynia az amerikaiak megkárosításával.
Mivel Putyin ideig kimondott rokonszenvvel kezelte a Wikileaks-et, és az orosz TV angol adása az elmúlt években kimondottan sztárolta Julien Assange-ot, ez a hirtelen pálfordulás annak a jele, hogy olyan kaliberü „információs tömegpusztító fegyver“ bevetésére készül a Wikileaks, amely a feje-tetejére állíthatja a jelenlegi világrendet, mivel kiszivárogtatása után forradalmat vagy polgárháborút lehet majd elöidézni, különösen a legjobban érintett országban, az USA-ban. Ez az oroszoknak sem érdekük abból kifolyólag, hogy az Obama kormány bukása destabilizálná a helyzetet Szíriában, mely akár harmadik világháborúhoz is vezethetne.
Hogy az utóbbi hetekben nem tudták egyes sötét körök (föleg Izraelböl, Nagy-Britanniából és Franciaországból) lángra lobbantani Szíriát, az az Obama kormányzat, a Pentagon és az oroszok közti titkos szövetségnek volt köszönhetö. Ennek tudható be az is, hogy Izraelhez és a Bilderberg csoporthoz közel álló körök információs háborúba kezdtek az Obama kormány és leggyengébb pontja, az NSA ellen, mely az amerikai Belbiztonsági Minisztériummal együtt valójában náci-fasiszta erök ellenörzése alatt áll (legújabb „remekmüvük“ a bostoni robbantások, valamint a pszi-op müveletnek számító sandy hooki-i „mészárlás“ volt). Ezek az elemensek ugyan bizonyos fokú hüséget mutatnak az Obama rezsimmel szemben, pontosabban mondva az amerikai elnök kénytelen velük együttmüködni, igazi hüséggel viszont a Federal Reserve-hez és a náci-fasiszta Bush családhoz tartoznak.
A Wikileaks mögött pedig az izraeli Mosszad és Rupert Murdoch illuminátus milliárdos áll (mind a wikileaks-es Julien Assange mind Rupert Murdoch ausztrál származású, innen az „ismeretség“, de erröl még majd egy külön cikkben!), s a Bilderberghez közel álló, tavaly novemberben puccsot végrehajtani próbáló, Obama által leváltott CIA fönök, Petraeus tábornok is ebbe a „partiba“ sorolható.
Az ideális az lenne, ha a bilderbergi-izraeli és a náci-amerikai oldal sötét elemensei kölcsönösen semlegesítenék egymást, miközben persze Szíriában se törne ki konfliktus.
Hogy végülis a Wikileaks ki fogja-e szivárogtatni az igazságot szeptember 11-röl, azt majd a napokban meglátjuk.
Egy teljes leleplezés egyébként kellemetlenül érintené az Obama mögött egyik „fö pillérnek“ számító Haditengerészeti Titkosszolgálatot is (Office of Naval Intelligence) , melynek kiszivárogtatóoldaláról (whatdoesitmean.com) néha én is idézek, mert elég nagy igazságtartalommal és kétségkívül a legmagasabb szintü tájékozottsággal rendelkezik az összes ilyen oldal közül.
Szeptember 11 legszörnyübb titkai a következök:
1. a repülögépek távirányítással lettek belevezetve az ikertornyokba,
2. a Pentagonba pedig nem személyszállító repülö, hanem cirkálórakéta csapódott.
Bár ezek a tények már eléggé jól ismertek az „összeesküvéses irodalomban“ is, amit viszont kevesen tudnak, az az, hogy George Bush parancsára azért lett beleküldve a cirkálórakéta a Pentagonba a repülögépek ikertornyos becsapódása után, hogy eltüntesse mind a nyomokat, mind a tanúkat, mivel a „távirányító szoftver“ a Naval Intelligence pentagoni központjának számítógépein futott, ahová késöbb a cirkálórakéta csapódott be (ezért nem lehetett késöbb kinyomozni, hol volt az „irányító központ“). Klasszikus példája a piramisszerü irányításnak, amikor a „felsö szintek“ elárulják és feláldozzák az „alsóbb szinteket“ a maximális titoktartás érdekében. Szept 11 esetében Bush lényegében „lefejezte“ és feláldozta a Haditengerészeti Titkosszolgálat teljes vezetését, ami nem kis feszültségekhez vezetett késöbb a Pentagonban.
Ha például megnézzük a pentagoni áldozatok listáját, akkor láthatjuk, hogy legalább harminc név a haditengerészethez kapcsolódik „valahogy“, ezek közül sok valójában titkos szolga volt.
A háttérhatalomnak már korábban nézeteltérései voltak velük, mivel például a földönkívüliekröl szóló információk nyilvánosságra hozatalát szorgalmazták. Ebben egyébként mind a mai napig élvonalbelinek számít a whatdoesitmean.com, de nemcsak ez a weboldal, hanem például a „Coast To Coast AM“ rádióllomás is az USA-ban ( http://www.coasttocoastam.com/ ) , amelynek fö müsorvezetöje és szerkesztöje, George Noorey, korábban az ö ügynökük volt.
A Haditengerészeti Titkosszolgálat volt felelös már korábban is a legtöbb, földönkívüli kapcsolódású „fekete projektért“. Hogy miért pont ök, annak az a történelmi oka, hogy korábban a Haditengerészet hajóinak volt a legtöbb „UFO élménye“, ök látták legtöbbet az UFO-kat „kijönni a tengerböl“, mivel a legtöbb földönkívüliek által létrehozott bázis az óceánok alatt található.
Szeptember 11 egyik legbizarrabb titka még az is, hogy az ún. „77-es járat“, amely állítólag a „Pentagonba csapódott“, úgy ahogy van, nem létezett, kitaláció volt az egész a cirkálórakéta leplezése céljából.
Ahogy ez a korábbi infowars.com cikk is megjegyzi:
Teljesen bizarr utaslista a 77-es járat esetében
(Truly a Bizarre Passenger list for Flight 77 that Crashed into the Pentagon)
A gép állítólag csak 23 százalékra volt foglalt (önmagában is ritkaságnak számít interkontinentális járatok esetében), s az utasok többsége a lista szerint állítólag „valahogy kötödött” az USA Haditengerészetéhez . Ilyen homogén utaslista szinte teljes képtelenségnek számít menetrend szerinti járatokon. Plusz az összes utas, micsoda véletlen, állítólag a Pentagon alkalmazottja vagy szerzödéses partnere volt! Az igazság az, hogy ezek mind ún. “fantom személyiségek” voltak, amiket a Pentagon hozott létre a saját adatbázisaiban, “hozzátartozóik” szerepét pedig késöbb színészek játszották a médiumokban. Aki nem hiszi, mire képes pár megbízható, és persze hallgatni tudó színész a titkosszolgálatok alkalmazásában, az olvassa el a “Sandy Hook”-i “tragédiáról” szóló korábbi írást.
(a sandy hook-i iskolában nem lettek gyerekek megölve, a legtöbb mindent CIA-s színészek játszották, szerencsére).


http://www.pokolraveluk.com/content/index.php?option=com_content&view=article&id=106:snowden-es-a-wikileaks-911-titkainak-a-leleplezesere-keszuel&catid=21:kuelfoeld&Itemid=58



Hajsza Snowden után


A bolíviai elnök Evo Morales gépének le kellett szállnia az éjszaka Bécsben, mert Moszkvából hazafele tartva megtagadták a francia és a portugál hatóságok azt, hogy belépjen gépe a légterükbe. A franciák és a portugálok szerint, természetesen amerika nyomásra Snowden volt a fedélzeten, akit Morales gépén próbáltak kicsempészni Európából. Bolíviai és osztrák illetékesek megerősítették, hogy Snowden nem volt a gépen. Az amerikai kormány fél attól, hogy kicsempészik a volt ügynököt, hiszen Evo Morales már korábban kijelentette, hogy menedéket is biztosít Snowdennek hazájában Bolíviában. Ruben Saavedra a bolíviai védelmi miniszter a bécsi repülőtér VIP várójában elmondta, hogy ez az eset arra jó, hogy az amerikai kormány lerombolja Morales elnök tekintélyét. Szerinte az egy amerikai hazugság, hogy Snowden ezen a gépen volt. A repülő a bolíviai légierő Dassault Falcon 900-as gépe, tehát nem menetrend szerinti járat, amit véd a nemzetközi jog is. Persze ez az amerikaiakat nem érdekli. E közben a venezuelai elnök Maduro Moszkvában van még. Egyes források szerint Snowden nem kért védelmet Venezuelától, de Maduro elnök már kiállt Snowden mellett szóban. "Kinek kell megvédeni Snowdent? Ez itt a kérdés. Ez az ember 29 évesen elég bátor volt ahhoz, hogy kimondja azt, hogy meg kell védeni a világot az amerikai birodalomtól és annak az elitjétől (értsd zsidóitól, szerk.). Az embereknek a világ minden táján meg kell védeniük ezt az embert." Jelentette ki Maduro azután, hogy átadták a Hugo Chavezről elnevezett utcát Moszkvában.
Ungvári Bertalan

Lépjünk ki a NATO-ból!

A NATO főtitkárát nemzeti hősként fogadták Magyarország vezetői. A pápai légibázis fejlesztése azt jelenti, hogy Magyarország háborúba sodródik, ha a NATO a világon bárhol rászánja magát a háborúra. Ráadásul egyre többet kell költenünk fegyverekre is. Lépjünk ki a NATO-ból!


Összeomlott a magyar fejlesztésű HU-GO rendszer, állítólag a hackerek miatt

Működik, összeomlik, megint megy, aztán nem szuperál, majd akadozva, de teszi a dolgát. Hogy mi az? Hát a magyar elektronikus útdíjrendszer. A HU-GO névre keresztelt díjszedő és ellenőrző hálózat hétfői beindítása a legkevésbé sem sikerült zökkenőmentesre. A Népszabadság értesülései szerint az újabb magyar bukta miatt hazánk ellen az Európai Bizottság akár vizsgálatot is indíthat.
Lényegében megbénult a k...
Lényegében megbénult a közúti áruszállítás Magyarországon. Újabb bizottsági konfliktus elé nézhet az ország
Az Állami Autópálya Kezelő (ÁAK) Zrt. két és fél hónap alatt tető alá hozott útdíjrendszerét július 1-jén nulla órakor bekapcsolták, ahogy azt Orbán Viktor megígérte. Majd alig egy órával később bekövetkezett, aminek lehetőségére a miniszterelnököt sokan figyelmeztették: a nagy sietve összerakott, kipróbálatlan rendszer megbénult. És nem is csak egyszer. Az évente 150 milliárd forint beszedésére tervezett HU-GO szervereit állítólag hatalmas hackertámadás roppantotta össze. A vadonatúj hálózat egy hajnali háromig tartó üzemszünettel mutatkozott be Európának, és hogy senki ne maradjon le az eseményről, fél nyolctól délelőtt tízig a kényszerpihenőt megismételték.
A csúfság megesett, és ahogy az elmúlt három évben sokszor, az állami illetékesek arról beszéltek, Magyarország feltehetőleg már megint külső támadás áldozata lett. Legalábbis az első találgatások szerint, amelyek annyira mindenesetre alaposak voltak, hogy miközben a kamionok kilométer hosszú sorokban vesztegeltek az üzemanyagtöltő állomások előtt, Giró-Szász András maga jelentette be: a HU-GO elleni „túlterheléses támadást” kivizsgálják. Ennek befejezéséig a kormánynak szinte nincs is dolga, a kormányszóvivő szerint legalábbis egy-két hét után kell majd megnézni, hogy kell-e bármit is módosítani a magyar díjszedőrendszeren. Meglehet azonban, hogy ennyi időnk mégsem lesz, a botrány ugyanis nemzetközi. Lapunk úgy tudja: a Nemzetközi Közúti Fuvarozási Egyesület (International Road Transport Union – IRU) jelzése alapján az Európai Bizottság máris fontolgatja, hogy az „áruk szabad áramlásának akadályozása miatt” eljárást kezdeményez Magyarország ellen. A HU-GO bekapcsolásából ugyanis Brüsszelben egyelőre csupán annyit látnak, hogy Budapest kizárólag a költségvetési érdekeire van tekintettel, és ezek teljesüléséért akár a nemzetközi közúti tranzitforgalom megbénításától sem riad vissza. Ha a hírek igazak, a kormány öt napot kaphat a problémák orvoslására. Ami alighanem valóban igazságtalan lenne, az Európai Bizottság legalábbis Szlovákiával ehhez képest kesztyűs kézzel bánt, amikor északi szomszédunk díjrendszerének beindítása hetekig elhúzódó problémákkal járt.
A hackerek utáni nyomozásra „kijelölt és jogosult állami szervek” munkatársainak dolgát mindenesetre megkönnyítheti, hogy a változatosság kedvéért most nem a forint ellen áskálódó pénzéhes spekulánsokat kell megtalálniuk, hanem egy informatikai támadást lebonyolító hackert, vagy azok csoportját. Olyan valakiket, akik túljártak a magyar mérnökök eszén, szempillantás alatt kirúgták a magyar költségvetés egyik meghatározó lábát, és elérték, hogy a hazánkon áthaladó közúti áruszállítás akadozni kezdjen. Az élő állatot, romlandó árut, élelmiszert szállító kamionok ugyanis a reggeli órák óta vesztegelnek a különféle fizetőhelyek környékén.
Vagyis eljött, amit a fuvarozók érdekvédelmi szervezetei megjósoltak: az áruszállító járművek nem jutnak el időben rendeltetési helyükre. Amivel a kormány nemcsak egy brüsszeli vizsgálatot kockáztat, hanem azt is, hogy az országban áruellátási gondok keletkezhetnek. És ez nem feltétlenül csak a tartóstej- és gyerekpelenka-ellátást érintheti. Az olajtársaságok jelezték, hogy Szlovákia felől az útdíjrendszer bekapcsolása után járműveiket a hatóságok nem engedték belépni Magyarországra. Ez pedig, ha a zárlatot délután fél kettőkor nem oldották volna fel, már kedden zavarokat okozhatott volna – egyes külföldi, illetve kisebb üzemanyagtöltő állomásokon például elfogyott volna a benzin és a gázolaj. Mindezen az sem változtat, hogy a hétfő délutáni órákra az ÁAK rendezte sorait, és sajtótájékoztatón jelentette be: a HU-GO működik, az értékesítőhelyeken rendben folyik a viszonylati jegyek kiadása.
Máshol sem ment jobban, de elindultunk – körülbelül erről szólt az Állami Autópálya Kezelő Zrt. útdíjról szóló tájékoztatója. A rendszert – Kibédi-Varga Lajos útdíjszóvivő szerint – azért állították le, hogy zavartalan legyen a kamionforgalom, de ez csak üzemszünet, amelyet azért rendeltek el, mert észlelték a támadást. Biztosak abban, hogy nem a szokatlanul nagy forgalom okozta az üzemzavart, ezért mindent el fognak követni a tettesek kézre kerítése érdekében.
Korai lenne találgatni, a magyar utakon sötét napokat vizionáló fuvarozói érdekvédelmi szervezeteknek, vagy a hivatalból optimista autó pálya-kezelőnek lesz igaza. Azaz, az autópályákon még napok múlva is több kilométeres kamionsorok állnak majd, és a boltok polcairól elfogy az áru, vagy minden visszatér a régi kerékvágásba, és legfeljebb a cukor, a hús, a kenyér vagy éppen a görögdinnye lesz drágább, hiszen a fuvarozók érvényesítik az idén 75, jövőre állítólag már 227 milliárd forintra rúgó állami elvonást.
Van jó hír is: a kamionosok hét végén kilátásba helyezett sztrájkja hétfőn elmaradt. Aggódni pedig csak azért kell, hogy a hackerek nehogy megint támadjanak.
(NOL)

Mire kell az amerikai kormánynak 30 ezer guillotine?

„És láték királyiszékeket, és leülének azokra, és adaték nékik ítélettétel; és látám azoknak lelkeit, a kiknek fejüket vették a Jézus bizonyságtételéért és az Isten beszédéért, és a kik nem imádták a fenevadat, sem annak képét, és nem vették annak bélyegét homlokukra és kezeikre; és éltek és uralkodtak a Krisztussal ezer esztendeig.” – Jelenések 20:4

Amikor a néhai Ted Gunderson, volt FBI ügynök, egy milicista összejövetelen arról beszélt, hogy az amerikai kormány 1000 internálótábort [FEMA tábort] alakított ki az USA területén, egy percig sem kételkedtem, hogy az igazat mondja, mert rengeteg dokumentum állt rendelkezésre, amelyek egytől egyik alátámasztják kijelentéseit (mint a REX 84, a Garden Plot Hadművelet és most már az NDAA törvény is). Azt is elhittem, amikor arról írt, hogy a szövetségi kormány 500.000 koporsót tárol Altanta közelében, mert erről is léteznek más megerősítő források és fényképek. Amikor azonban azzal vádolta a kormányt, hogy 30.000 guillotine-t tárol, biztos voltam benne, hogy megőrült.

Miért tárolna a kormány guillotine-okat?

Ted úgy gondolta, hogy a guillotine-okat olyan időkre tartogatják, amikor a szükségállapot elrendelése után a hivatalos állásponttal egyet nem értőket begyűjtik és kivégzik.
Arról is beszélt, hogy a kormány mindenkit nyomon fog követni. A legújabb NSA megfigyelési botrány részleteit ismerve, ez talán ma már senki előtt nem kérdés.
Meg tudná azonban bárki is indokolni, hogy mi szükség lehet 30.000 darab guillotine-ra? Milyen legitim helyzetben válhat egy ilyen eszköz használata indokolttá?

Le a fejekkel

A guillotine-t egy Dr. Guillotine nevű francia úriember találta fel és a Francia Forradalom alatt volt a legnépszerűbb kivégzőeszköz, amikor is a „veszélyes elveket valló” ellenzék megsemmisítésére használták.
Az Egyesült Államokban viszont sohasem sem használták. A hivatalos amerikai kivégző módszerek között szerepelt már a golyó általi halál, az akasztás, a villamosszék és a halálos injekció, de a guillotine soha.
Ezen tények ismeretében miért lenne a kormánynak akár egyetlen egyre is szüksége, nemhogy 30.000 darabra, mint ahogy Gunderson állítja? Tudom, most néhányan álmukból feltekintve kijelentik, hogy „az Egyesült Államokban nincsenek guillotine-ok”. Akkor, kérdezem én, miért adott be Doug Teper, Georgia állam demokrata szenátora egy törvényjavaslatot, hogy a villamosszék helyett/mellett guillotine-t használjanak kivégzőeszközként?

Szervkereskedelem?

Talán néhány olvasó hallott már arról, hogy egyes orvosok, elsősorban Kínában, képesek megölni betegeiket, hogy eladhassák szerveiket. A következőket olvasva, talán ez is hihetőbbnek tűnik majd. Amikor ugyanis Teper szenátort megkérdezték miért éppen a guillotine használatát támogatja a halálraítéltek kivégzésére, azt válaszolta, hogy ezzel a módszerrel a rabok szervei alkalmassá válnának az átültetésre. „A kés precízen vág és épen hagyja a létfontosságú szerveket,” érvelt a szenátor.
Gunderson információi szerint 15.000 guillotine-t Montana, 15 ezret pedig Georgia államban raktároznak.

Más ügynökségek is megszólaltak

Nem Ted Gunderson volt az egyetlen ügynök, aki beszélt a guillotine-okról. A szintén elhunyt Bill Pawelec, volt CIA ügynök, aki Annie DeRiso mellett a Common Sense Show-t vezette, személyes jó barátom volt. Pawelec számos alkalommal mesélt Annie-nek és nekem is arról, hogy a kormány különböző katonai bázisokon guillotine-okat tárol.
Néhai NSA ügynök A.C. Griffith is számos alkalommal mesélt erről saját műsoromban. Figyelembe véve ezeket az ismert és nyilvános forrásból származó megerősítéseket és Teper szenátor törvényjavaslatát, elég valószínűnek tűnik, hogy a guillotine-okról szóló történetek igazak.

Mit jelenthet mindez?

Azt biztosan tudjuk, hogy a Belbiztonsági Minisztérium 2,2 milliárd lőszert és 2700 páncélozott személyszállító járművet vásárolt a közelmúltban. Talán nem mindenki van tisztában azzal, hogy ilyen mennyiségű lőszerrel az Egyesült Államok hét éven át folytathatna háborút, a járművekből pedig minden államra 50 darab jut. A DHS, mint egy ellenséges hadsereg, képessé vált a francia forradalom amerikai változatának kirobbantására.
A történet kiszivárgása óta számtalanszor tettem fel a kérdést: Miért guillotine-ok? Számos forrásommal beszéltem az ügyről és az egyetértés ijesztő. Mindenki úgy gondoja, hogy a guillotine-ok rendkívül hatékonyak. Mindegyikük említette, hogy a szervgyűjtés a jövőben még komolyabb üzletággá válhat és, hogy erre a célra a guillotine a legalkalmasabb eszköz.
Némelyikük az is előre vetítette, hogy a transzhumanizmus következő állomásának kísérleteihez is frissen levágott emberi fejekre lesz szükség, hogy az emberekből és állatokból érző lényeket hozhassanak létre. A futurista DARPA robotokat is emberi fejekkel képzelik el.
Bizonyos sátánista szertartásokhoz is levágott emberi fejek szükségesek, a globális elit jelentős része pedig éppen ezt [Luciferiánus] a vallást követi.
Nyilván sokan szkeptikusan fogadják a leírtakat és ez teljesen érthető. Első hallásra én magam is elutasítottam a történetet. Az egymás után felbukkanó információk azonban magukért beszélnek.
„…és éltek és uralkodtak a Krisztussal ezer esztendeig.”


Írta: Dave Hodges, The Common Sense Show

Életbe lépett a gyermekkorúak büntethetősége

A hétfőn életbe lépett új Büntető törvénykönyv lehetővé teszi a 12 éven felüli bűnelkövetők büntetését, életellenes bűncselekmény, rablás és kifosztás bűncselekmények esetén, belátási képesség megítélésétől függően. A büntetés négy év javítóintézeti nevelésig terjedhet. 
Ezzel egy folyamat egy jelensége lett részben és egy időre kezelve. Tudniillik a cigánykérdésről beszélünk. Melynek egy jelensége a gyermekkorúak bűnözése (az ilyen bűncselekmények elkövetői biztosra vehetően csaknem száz százalékban cigánygyerekek). 
Részben lett kezelve (és nem megoldva), mert ettől a jelenség nem fog megszűnni, a folyamatok nem fognak megállni. És időlegesen, mert csak idő kérdése, hogy mikor jut olyan szintre a gyermekkorú bűnözés statisztikája, hogy pl. a 10-11 éves bűnelkövetők száma is eléri az ingerküszöböt.
És kiemelten hangsúlyozzuk: a kérdéskörnek csupán egy jelenségéről van itt szó. Mert amíg azt nem teljes egészében vizsgáljuk, és megkerüljük a cigánykérdés tudomásul vételét és teljes egészként kezelését, addig megoldás nincs, a negatív irányú folyamatok pedig nem állnak meg! 
Juhász Pál

Oroszország szerint Szaúd-Arábia finanszírozza a nemzetközi terroristákat Szíriában

Az oroszok a napokban kijelentették, hogy Szaúd-Arábia és más Perzsa-öböl menti ország finanszírozza az Assad vezette szíriai kormány ellen harcoló szélsőségeseket és nemzetközi terroristákat.
Csütörtökön, az orosz külügyminisztérium szóvivője Alexander Lukashevich kiadott egy nyilatkozatot, válaszul azokra a vádakra, amit korábban a szaúdi külügyminiszter Faisal herceg fogalmazott meg Oroszország ellen.
Természetesen senki előtt sem kell nekünk magyarázkodni. Jól ismert az álláspontunk Szíria kapcsán, jelentette ki az orosz szóvivő.
Ugyanakkor számos állam és vezetésük, köztük a szaúdiak nem szégyelnek mindent bevetni, közte kapcsolataikat, felfegyverzett külföldi terroristákat és szélsőségeseket. Oroszország felszólította őket, hogy vessenek véget az ilyen cselekedeteknek.
A szaúdi külügyminiszter Oroszországot vádolta azzal, hogy felelős a szíriai helyzetért, mivel fegyverekkel támogatja a szíriai kormányt.
Ungvári Bertalan

Irán legjobb választása?

Hosszú évekkel ezelőtt az iráni külpolitikára, és egyáltalán Iránra is Ahmedinedzsád feltűnése hívta fel figyelmünket. Az iráni elnök szókimondása, Izrael-ellenes kirohanásai érthető okokból igen szimpatikusak voltak. A holokauszttal kapcsolatos iráni vélemény is jóval közelebb állt felfogásunkhoz, mint a nyugat-európai, ezért örömmel fogadtuk, hogy mindezt nemzetközi szinten valaki szóvá meri tenni. Ezzel nem voltunk egyedül, az iráni elnök szavait sokan igen kedvezően fogadták. Irán sok nemzeti gondolkodó számára szimpatikussá vált, vallásától függetlenül is.
Az iráni belpolitika rejtelmeibe viszont nem-irániaknak túlzottan nincs belelátása, és a nyelvi, kulturális és vallási eltérések miatt nehéz is az iráni helyzetet értelmezni. Nyugati forrásokból egyértelműen nem lehet tájékozódni, mivel a nyugat mindenütt azt akarja látni, amit látni akar, és azt akarja láttatni, ami érdekeinek megfelelő.
Az iráni elnökválasztással kapcsolatos írásaink néhány olyan kérdést próbáltak áttekinteni, amelyet nem lehet megkerülni. Iránnak, mint bármely más országnak vannak bel- és külpolitikai nehézségei, társadalmi problémái, gazdasági kihívásai. Az iráni ifjúság vajon támogatni fogja-e továbbra is a fennálló rendszert, vagy a külföldi beszivárgás, liberális bomlasztás eszközül fogja-e őket felhasználni? A társadalom ellenáll-e a fokozódó társadalmi problémáknak, vagy az elégedetlenség fog növekedni?
Ahmedinedzsád liberálisabb felfogása, reformtörekvései miatt a harsányabb Izrael-ellenes retorikát valószínűleg nem lehet folytatni. Ez az út a teokratikus államvezetéssel való szembehelyezkedése miatt hiteltelenné vált. Utólag visszagondolva, hangzatos kijelentéseit nemzetközi szinten kevés eredmény követte, tehát ilyen szempontból tevékenysége nem is volt hatékonynak tekinthető. A Hormuzi-szoros sem lett lezárva, és Izrael sem lett letörölve a térképről.
Irán új elnöke viszonylag idős (64 éves). Hosszú ideig tartana felsorolni, hogy hány magasabb pozíciója, tisztsége és megbízatása volt (beleértve a titkosszolgálat vezetését is). Publikációi is szép számmal vannak Khomeini ajatollah tevékenységével kapcsolatban, az iszlámról, politikai kérdésekről. Teológiai végzettsége mellett négy idegen nyelven beszél - összességében egy igen figyelemreméltó személy, hosszú évek politikai tapasztalatával, erős hitbéli meggyőződéssel, titkosszolgálati rálátással.
Hassan Rouhani valószínűleg a hangzatos kirohanások és szócsaták helyett egy rendkívül átgondolt sakkjátszmát fog játszani a nyugattal, és ha van öt-tíz éve a bonyolultabb diplomáciai manőverek kivitelezéséhez is, akkor sokkal több kellemetlenséget fog okozni a cionistáknak, mint Ahmedinedzsád valaha is tudott. A maga csendes módján. Ezen kívül semlegesíti azokat a társadalmi-politikai problémákat is, amiket Ahmedinedzsád anti-teokratikus lépései hoztak létre. Ha Khamenei ajatollah marad a legfőbb vezető, és Hassan Rouhani az elnök a következő egy évtizedben.
Tálas András