2013. szeptember 30., hétfő

Egyre több kivándorló német költözik vissza hazájába

Németországban a gazdasági fellendüléssel párhuzamosan csökken az elvándorlás és emelkedik a hazaköltözők száma.

A németek külföldi munkavállalását segítő állami intézmény (ZAV) sokáig tömegesen helyezett el német munkaerőt külföldön. Például építőmunkásokat Spanyolországban vagy szobalányokat Ausztriában. Az országos munkaügyi ügynökség (BA) szervezeti keretében működő ZAV szakértői három éve még a munkaidejük 80 százalékában a külföldön elhelyezkedni kívánó ügyfelekkel foglalkoztak, azóta viszont megfordultak az arányok. A szervezet működése 2010 óta "teljesen átalakult" - mondta Monika Varnhagen igazgató a Die Welt című lap online kiadásában megjelent összeállításban.
A ZAV 2010-ben még több mint 10 ezer német külföldi munkavállalását segítette. 2012-ben már csak 5700 munkavállalót közvetített ki külföldi állásokba, az idén pedig szeptember végéig csupán 2000 ember elhelyezkedésében kellett közreműködnie.
Fordulatot jeleznek a statisztikai hivatal adatai is: a hazatérők száma évek óta emelkedik, míg a kivándorlóké csökken. 2008-ban például 175 ezer német állampolgár költözött el az országból, tavaly pedig már csak 133 ezer, míg a hazaköltözők száma a 2008-ban regisztrált 108 ezerről 155 ezerre emelkedett tavalyig.
A nemzetközi Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) becslése szerint a 35 országból álló OECD-térségben nagyjából 3 millió "határon túli" német élhet, ami a teljes német lakosság körülbelül 3,75 százaléka. A külföldön élők körében nagyjából egyharmados a felsőfokú végzettségűek aránya, ami jóval meghaladja a 21 százalékos országos átlagot.
A jól képzett munkaerő rendkívül mozgékony, ezért nem lehet arra számítani, hogy végérvényesen otthon marad, aki a jó gazdasági helyzet miatt hazaköltözik - figyelmeztet Thomas Liebig, az OECD migrációs szakértője, aki szerint a német lakosság gyors öregedése miatt Németországnak nemcsak a külföldre vándorló németek hazaköltözésére, hanem külföldi munkaerőre is egyre nagyobb szüksége van. A 80 milliós németországi lakosságban a 60 éven felüliek aránya már csaknem 30 százalékos, míg 1990-ben csak 20 százalékos volt, és a tendencia alapján 2025-ig több mint 5 millió szakember hiányára lehet számítani a munkaerőpiacon.
A hazaköltözők elhelyezkedésének támogatására nincsen külön állami program. Van viszont számos nem állami kezdeményezés, mint például a German Scholars Organization (GSO), amely diplomások elhelyezkedésében segít. Az utóbbi években indultak tartományi szintű programok is, köztük a Return to Bavaria, a bajor gazdasági minisztérium hazatérési programja, amely a GSO-val együttműködve évente 250 diplomás hazatelepedéséhez nyújt támogatást. "Németország nem engedheti meg magának, hogy semmit se tegyen azoknak a kiemelkedő tehetségű szakembereknek a visszaszerzéséért, akik itthon szerezték a tudásukat" - mondta a Die Weltnek Sabine Jung, a GSO ügyevezetője.
http://hir3.hu/ma...hazajaba.f

Sokba van a “világcsendőre” szerep! Mától részleges csődben az USA!

Nem sikerült megegyezésre jutnia az amerikai kongresszus két házának a költségvetésről, így washingtoni idő szerint éjfélkor megkezdődött az Egyesült Államok államszervezetének részleges leállása. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a nem létfontosságú hivatalok bezárnak – a 2,1 millió állami alkalmazott közül több mint hétszázezret küldenek kényszerszabadságra.

Palesztinok égetnek el egy amerikai zászlót
Az amerikai törvényhozást ugyanaz a blöff bénította meg, mint két éve: a ma kezdődő költségvetési évet megalapozó büdzsé elfogadását a kongresszus alsóházának republikánus többsége és a Szenátus közötti civakodás akadályozta meg.
A vita tárgya ezúttal az Obamacare. A Barack Obama demokrata elnök által már három éve aláírt ambiciózus egészségbiztosítási program komoly szálka a republikánusok szemében, olyannyira, hogy az új büdzséből egyszerűen kihagyták az ehhez szignált forrást, csak hogy a szenátus demokrata többsége visszarakja azt.
A két párt közötti csikicsuki tegnapra már egészen komoly mélységekbe jutott. A demokraták a republikánusok konzervatív szárnyát, a Tea Party képviselőit bírálták, miközben a republikánusok szerint a demokraták játszanak a megoldás elodázására, ezáltal az államszervezet fizetésképtelenségére. Hasonló fizetésképtelenség utoljára 1995 végén volt az Egyesült Államokban.
A kongresszus előtt álló következő feladat az adósságplafon. A jelenleg 16,7 ezer milliárd dolláros korlátot Washington szerint október 17-ig éri el az Egyesült Államok. Feltéve persze, hogy az Obamacare-t nem spórolják ki a büdzséből, ami nyilvánvalóan komoly megtakarítást jelent. Ám ahogy a republikánusok a programmal kapcsolatban hajthatatlanok, úgy Obama az adósságplafon emelését utasítja el. Ha pedig nem születik megállapodás október végére valóban az államcsőd közelébe juthat az Egyesült Államok.
(vg.hu )

Bal-Rad komm : Háború itt, hadakozás ott, beavatkozás mindenütt! Ráadásul a lepusztitott gyarmatok “nyugalmának” felügyelete is pénzbe van-nem is kevésbe-miközben azok csak vegetálnak! Ahelyett, hogy táplálnák a latort!
Az USA valós pénzügyi csődje csak idő kérdése!
Kétségünk ne legyen: meg fognak ők állapodni-egymás közt-mindenben! És újra feldübörögnek majd teljes gőzzel a bankóprés gyártósorai!
De hát meddig mehet ez?
A végtelenségig nem! A totális amerikai csőd előbb-utóbb beüt! Már most akkora az USA adóssága, hogy kimondhatatlan! Ha pedig a külföld által birtokolt amerikai állampapirok elkezdenek értéktelenedni (tekintélyes hányaduk van Oroszország és Kina kormányainak birtokában!)-bizony könnyen meglehet, hogy Oroszország ismét három kontinensen fog elterülni. Európa, Ázsia, és Amerika kontinensein! Mert Alaszka visszatér az anyaországhoz!

Nagyon sokba kerül-került Amerikának a pökhendi világcsendőre szerep!
Ám valójában mi jártunk legroszabbul! A gyarmatok! És még csak ezután jön a java!

Ilyen, amikor leáll az USATöbb ezren mehetnek vissza hoteljeikbe szomorúan az Egyesült Államok fővárosban, akik éppen ezekben a napokban érkeztek látogatóba, az állami múzeumok és emlékhelyek ugyanis mind bezártak. Súlyos betegeket és veszélyeztetett kiskorúakat segítő szociális programok álltak le. Hosszú sorok kígyóznak az okmányirodák előtt. Ilyen és hasonló történetekkel van tele ma reggel az amerikai sajtó.


Kinn élsz az USA-ban?

Milyen közelről megélni ezeket a válságos napokat? A beszámolókat várjuk a tema(kukac)mail.index.hu címre, "shutdown" subjecttel.
Mivel a politikai patthelyzet miatt nem fogadtak el új költsévetést, a szövetségi kormány nagyjából 800 ezer dolgozóját helyezték fizetés nélküli szabadságra. A társadalombiztosítás nem fogad újabb kérelmeket, állami támogatás nélkül maradnak a jelzáloghitelek és a kisvállalkozói kölcsönök, de a legalapvetőbb intézmények működőképesek maradnak. A kormányzat bezárásának legjelentősebb hatásai:

  • Bezárnak a nemzeti parkok, múzeumok
  • Leáll néhány kiegészítő szociális program
  • Lassabban vagy nem lehet útlevélhez, vízumhoz jutni
  • Az adóhivatal személyzetének egy része szabadságra megy
  • A tőzsdék szempontjából kulcsfontosságú statisztikai adatok közlése csúszik
  • Az államilag támogatott jelzáloghitelek ügyintézése lassul
  • Lassabb lesz az ügyintézés a nyugdíjrendszerben, az egészségügyben, majd másfél hét múlva a bíróságokon is
  • Kevesebb munkaügyi biztonsági ellenőrzés lesz
  • Leáll a geológiai kutatási program, és sok más állami kutatás
A törvény szerint kétféle költés van: a kötelező és a többi. Most csak az utóbbi kategória áll le. Az állam leállása esetén is folyósítják viszont a nyugdíjakat, megy tovább az egészségügy, és folytatniuk kell a munkát azoknak az állami alkalmazottaknak, akiktől függ a nemzetbiztonság és a közrend fenntartása. Ez elsősorban az 1,4 millió katonára, rendőrre, tűzoltóra és repülésirányítóra vonatkozik. Nem zár be a külügyminisztérium és az űrkutatási hivatal (NASA) nagy része sem, s az önmagát finanszírozó posta is működni fog.

Az összeomlás elkezdődött!?

Kedden délben leállt az Egyesült Államok kormányszervezeteinek többsége. Közel egymillió kormányzati dolgozót kényszerszabadságra küldtek és több mint egymillió másik fizetés nélküli munkára köteleztek. Az Egyesült Államok kormányzati szervei csak akkor tudnak működni, ha a törvényhozás jóváhagyja finanszírozásukat. Az idei évben szeptember utolsó napjáig kellett volna dönteni. A képviselőházi és szenátusi döntéshozók azonban nem tudtak megegyezni a kormány finanszírozási kérdéseiről.
A mostani leállás természetesen nem csak a kormányzatra van hatással - a patthelyzet tovagyűrűző következményei az amerikaiak életének szinte minden területét befolyásolják majd. Több millió kormányzati dolgozót küldenek szabadságra vagy köteleznek fizetés nélküli munkára. Bezárnak a múzeumok, a nemzeti parkok és állatkertek is: az állatokat ugyanúgy gondozzák és a gyűjteményeket ugyanúgy felügyelik majd, de a látogatók nem léphetnek be az intézmények területére.
Nem adnak ki új útleveleket sem - noha jelen pillanatban is 200 ezer igénylést tartanak nyilván a hivatalokban - és átmenetileg felfüggesztik a hitelezést is. A veteránoknak is egy kicsit tovább kell várniuk járadékukra, mint korábban. Mivel a főváros költségvetését szintén a Kongresszusnak kell elfogadni, valószínűleg fennakadások várhatóak Washington D.C. szemétszállításában - a főváros költségvetésének elfogadására ugyanis eddig még nem került sor. Egyenlőre működik még a rendőrség és a hírszerzés, és tovább dolgoznak a légi irányítók, illetve nem állnak le a postai szolgáltatások és a társadalombiztosítási kifizetések sem.
Hogy a mostani leállásból lesz-e valódi összeomlás az attól függ, hogy meddig tart ez a patthelyzet. Ha a legrosszabb forgatókönyv igazolódik be, akkor akár több hétig is elhúzódhat a mostani állapot. 1995-ben volt már példa ilyen leállásra, ami akkor 21 napig tartott, de a mostani helyzet annál jóval súlyosabb lehet. A piacok úgy látszik nem ijedtek meg az amerikai leállástól, pedig ha nem változik a helyzet, akkor október 17-én az Amerikai Egyesólt Államokban államcsőd következik be.

Hajdú Noémi


Moszkva kiszorítja az amerikai befolyást Európából

Két hónappal azelőtt, hogy Vlagyimir Putyin újra indult az elnökválasztásokon, Belorusszia és Kazahsztán együttműködésében áttörés következett be - majd röviddel a választások előtt Putyin bejelentette, hogy a következő elnöki ciklus célja a posztszovjet országok újraegyesítésével egy új unió létrehozása lesz.
2011. elején Belorusszia, Kazahsztán és Oroszország gazdasági uniót hozott létre,  majd július 1-én a három ország lefektette a közös piac törvényi alapjait. Alig három hónappal később Vlagyimir Putyin előirányozta az Eurázsiai Unió megalapítását. Putyin elmondása szerint a posztszovjet országok újraegyesítésével létrehozott keleti blokk globális nagyhatalommá válik majd, és hidat képez a mindinkább terjeszkedő Kína és a válsággal hatalmi vákuumba kerülő nyugati országok közt.
Az Investia újságban közzétett publikáció szerint az Eurázsiai Unió építésekor figyelembe veszik az Európai Unió megalapításakor elkövetett hibákat, melyeknek köszönhetően az Európai Unió egybekovácsolása több mint 4 évtized alatt sem sikerült, most pedig a széthullás szélére jutott. Ez a széthullás pedig nem csak a gazdasági mutatókból látható, hanem hogy egy új hatalmi erőközpont képessé vált arra, hogy az európai országok számára valós alternatívát mutasson fel. Putyin ebben a publicisztikában nem kisebb célt jelölt ki, mint az amerikai befolyás kiszorítását Európából és egyetlen gazdasági térség létrehozását Lisszabontól Vlagyivosztokig.
Kirgizisztán és Tádzsikisztán már a kezdetekkor jelezte csatlakozási szándékát, de orosz politikai elemzők szerint a közeljövőben Finnország, Magyarország, Csehország és Bulgária számára is lehetővé válik majd a csatlakozás. Az új hatalmi központ kialakulása már Nyugat-Európában is érezteti hatását: múlt hónapban a német szociáldemokraták indítványozták a transzatlanti szabadkereskedelmi övezet megalapításáról folytatott tárgyalások felfüggesztését. Vagyis az Eurázsiai Unió már megalapítása előtt olyan lehetőségeket kínál valamennyi európai ország számára, ami komoly gátat állít a transzatlanti integrációra irányuló törekvések elé. Moszkva európai hatalmi központként való felemelkedése pedig az atlantizmus végét jelentheti Európában.
Ezt mi sem mutatja jobban, mint hogy a NATO előretolt állásaként működő Grúzia ebben a hónapban jelezte csatlakozási szándékát az Eurázsiai Unióhoz, melynek 2015 után hivatalos formát is adnak majd. A grúz elnök alig egy nap késéssel követte az örmény példát, ami gyakorlatilag az Európai Unióval aláírandó társulási egyezmény aláírása előtt mondott fel minden, a nyugati országokkal aláírandó egyezményt. A közeljövőben NATO-taggá váló országok teljes külpolitikai fordulata jelzi, hogy Európa hatalmi egyensúlyának átrendeződése megkezdődött.
Dimitrij Rogozin még NATO-nagykövetként azt is bejelentette, Oroszország gondolni fog arra a 20000 szerbre is, akik Koszovóban rekedtek és a közelmúltban orosz állampolgárságért folyamodtak. Koszovó kiszakítása pedig erőszakkal, amerikai katonai erőre támaszkodva ment végbe. Egy olyan katonai erőre támaszkodva, ami mára már nem létezik.
Ahogy a grúz példa is mutatja, ez a katonai hatalom mostanra puszta illúziónak tűnik több olyan ország számára, melyek a NATO védelmi lehetőségei miatt választották a nyugati tömböt. Az agresszív amerikai politika jelentette veszélyekkel szemben Moszkva "lassú erő politikája" jelenti a stabilitást, miközben a katonai nagyhatalomként viselkedő Egyesült Államok gyengesége megmutatkozik és kénytelen visszavonulót fújni.
Amerika a hanyatló nagyhatalom képét mutatja, miközben az Eurázsiai Unió egyetlen tagállamának katonai ereje is elegendő volt ahhoz, hogy Szíriában a nyugati agressziónak gátat állítson. Ez a példa pedig egy felemelkedő nagyhatalom képét mutatja, ami a az új európai erőegyensúly formáló erejévé válik. Nem a távoli jövő kérdése ez - az átrendeződés a szemünk láttára történik.
Molnár István

Ismét cigányellenes zavargások törtek ki Csehországban

Több tucat embert őrizetbe a cseh rendőrség pénteken este a morva-sziléziai Ostravában, amikor nyílt utcai zavargásokba torkollott egy cigányellenes tüntetés. 
A zavargások akkor törtek ki, amikor a Társadalmi Igazságosság Munkáspártja (DSSS) által megrendezett nagygyűlés mintegy ezer résztvevője megpróbált behatolni a város többnyire cigányok által lakott részébe. A tüntetők a kormány azon döntése ellen tiltakoztak, hogy az állam kiszélesíti "a társadalomba nehezen beilleszkedő polgárok lakhatási lehetőségeit". 
Az októberi előre hozott képviselőházi választáson is induló, markánsan jobboldali párt nagygyűlése után a résztvevők többsége a döntően romák lakta városrészbe indult, amit a rendőrség megpróbált megakadályozni. Miután a tüntetők nem akarták hagyni, hogy feltartóztassák őket, a lovas rendőrök gumibotokkal és könnygázzal támadtak rájuk. 
Az összecsapásban több rendőr könnyebb sérüléseket szenvedett. A rendőrök többtucatnyi tüntetőt őrizetbe vettek, akiket hivatalos közeg elleni támadással és a közrend megzavarásával gyanúsítanak. "A tüntetők a rendőrség felszólítására nem reagáltak, ezért volt szükség a beavatkozásra" - mondta Gabriela Holcáková rendőrségi szóvivő. 
Csehországban szinte folyamatosan torkollanak zavargásokba a cigányellenes indulatok, hol a kormánynak a lehetetlen, magyarországihoz kísértetiesen hasonló "integrációs" politikája, hol pedig a színes bőrű kisebbség tagjai által elkövetett brutális erőszakcselekmények miatt. 
(harcunk.info )

A jeruzsálemi Templom Intézet új Látogatói Központot nyitott

Egy keresztény hívő számára a harmadik zsidó templom felépülésének csupán a próféciák beteljesülése szempontjából van jelentősége, hiszen „ama Magasságos nem kézzel csinált templomokban lakik.” (Apostolok cselekedetei 7:48) Ugyanakkor a templom felépülése egy igen kézzelfogható mérföldkő lenne az idők jelei szempontjából, aminek létrejötte mindenképpen az Antikrisztus színrelépése körüli időkben valósulhat meg, hiszen minden bizonnyal a templom körüli patthelyzetre is ő ajánl majd „megoldást”. A templom felépülésével kapcsolatos hírek pedig egyre gyorsabb egymásutánban követik egymást.
A jeruzsálemi Templom Intézet egy rövidfilmet készített, hogy bemutassa a jeruzsálemi templom jelentőségét a zsidók és az egész világ számára és egyúttal bepillantást nyújtson az intézet által megnyitott új Látogatói Központba is.
„Szolgálatunk lényege itt az intézetben, hogy elmélyítse örömünket, nem pedig a bánatot, hogy mi lehetünk a generáció, amelyik a templom felépüléséhez vezet,” mondta Chaim Richman Rabbi, a Templom Intézet nemzetközi osztályának vezetője egy interjúban.
A Templom Intézet elmondása szerint legfőbb rövidtávú céljuk, hogy „felélesszék a templom lángját” az emberek szívében, hosszú távú céljuk pedig a templom felépítése még saját életük során.
„A szent templom újjáépítését tekintjük a legpozitívabb parancsolatnak. Sajnos a szétszóródás miatt sokféle elmélet férkőzött az emberek fejébe. Egyesek szerint a templom a mennyből fog lejönni, mások azt mondják, hogy csak a Messiás [IJ: igen, az ál-messiás] építheti fel, míg megint mások szerint az egész elképzelés irreleváns,” mondja Richman.
„A jelenlegi helyzetben egész életünk függőben van. A zsidóság csupán a váza annak, ami lehetne. Igazából az egész világból hiányzik az élet a szent templom hiánya miatt. Tehát igazából ezekben a napokban megpróbáljuk újraéleszteni a várakozást, a szépséget és a vágyakozást, hogy ismét szoros kapcsolatunk lehessen… amikor az isteni jelenlét visszatér a világba.”

A Látogatói Központban többek között láthatók a főpapi öltözékek, a zsidó templomi szokásokról készített olajfestmények valamint az oltár kicsinyített mása, ami készen áll, hogy a templomba helyezzék.

Forrás: hannibal.net

http://idokjelei.hu/2013/09/a-jeruzsalemi-templom-intezet-uj-latogatoi-kozpontot-nyitott/

Madeleine Albright: a koszovói beavatkozás törvénytelen volt

Az Egyesült Államok koszovói beavatkozása 1999-ben – ideértve a bombázást is, amelyet nem hagyott jóvá az ENSZ Biztonsági Tanácsa – a nemzetközi joggal ellentétes, de helyes lépés volt – mondta Madeleine Albright volt amerikai külügyminiszter egy rádióinterjúban, amelyet a szerb tömegtájékoztatás ismertetett hétfőn.
A B92 nevű szerbiai rádió és televízió a honlapján azt írta, hogy Albright egy rádióműsorban párhuzamot vont a szíriai helyzet és a 14 évvel ezelőtti koszovói helyzet között. A volt külügyminiszter azt mondta, hogy számtalan módon tudna az USA hadserege beavatkozni Szíriában az ENSZ Biztonsági Tanácsának jóváhagyása nélkül is.

„Szerintem többféleképpen is meg lehet ezt csinálni. Ha azt kérdezik, hogy törvényes-e, akkor őszintén szólva, Koszovóra kell visszatérnem, a rendszer végül is kimondta, hogy amit ott tettünk, az nem volt legális, de helyes volt” – mondta Albright.

„Mindig is hittem abban, hogy jobb, ha valamit másokkal együtt teszünk, mintha csak egyoldalúan. Ezt azonban máshogyan is lehet értelmezni, és ki lehet kerülni az ENSZ BT zsákutcájából” – tette hozzá a politikus.

Jugoszláviát 1999. március 24-én kezdte bombázni a NATO, a 78 napig tartó bombázásban különböző becslések szerint összesen 1200-3500 civil, katona és rendőr halt meg, az ország gazdasága pedig mintegy 30 milliárd dolláros kárt szenvedett. A NATO 19 tagországa azt követően támadta meg Jugoszláviát, hogy kudarcba fulladtak a franciaországi Rambouillet-ben, valamint Párizsban folyó tárgyalások Koszovóval kapcsolatban. A támadással vetettek véget Slobodan Milosevic elnök koszovói erőszakkampányának, írja az MTI.
168 óra

Szőkére vágytak a soroksári gyilkos kancigányok! Hát elkapták!

A 36 éves nő futni ment. Megfojtották és meggyalázták. Budapesten történt, Soroksáron. Schobert Norbi osztotta meg a történetét a Facebookon. Megosztom, hogy ne lehessen eltussolni…
Csütörtökön este Soroksáron, csoportosan egy kötéllel hátulról megfojtottak egy kerékpárúton kocogó 36 éves, kisgyermekes családanyát, akivel a gyilkosság után aljas és ember által igazán elképzelhetelen tetteket műveltek az elkövetők! Megerőszakolták. A néma vagy elnémított médiumok egy kétsoros hírben kommentálták ezt a döbbenetes szürnyűséget. A feltételezett elkövetőkről annyit tudni, hogy többen voltak és népes családjukkal folyton terrorizálták lakókörnyezetüket.
Sajnos etnikai támadás volt és az áldozat Kardos Lajos egykori rendőrségi iskolatársam és kollégám felesége volt.
A hírt egy szintén egykori és ottani kollégám juttatta el hozzám. Borzasztóan megráz, összeszorul a szívem, mert az én Feleségem és a Ti Feleségeitek is futni járnak. Eljött az idő, hogy ilyen esetekben legyen halálbüntetés. Nem azért mert csupán ez a minimum, hanem legyen benne a felizgult állatokban a tudat, hogy eljöhet a halál és nem a mi pénzünkön kapnak 20 évre meleg szállást, ételt, orvosi ellátást. Sajnálom, de nem bírtam nem megosztani… Norbi

A rendőrség csütörtökön az alábbi szűkszavú közleményt adta közzé:
“Holtan találtak egy nőt Soroksáron.
Budapest XXIII., Szigetdűlő területén 2013. szeptember 25-én éjszaka holtan találtak egy 36 éves budapesti nőt. A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a sértett bűncselekmény áldozata lett. A Budapesti Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Főosztály Életvédelmi Osztálya emberölés bűntette elkövetésének gyanúja miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen.”
Az egykori rendőr-Schorbert Norbert-sejtelmes, ám sokatmondó “körülirása” a vélt elkövetőkről nem azt sugallja, hogy tisztességben felnevelt vagy megőszült, szorgos emberek gyilkolták le a MAGYAR fiatalasszonyt, és gyalázták meg holtában.
Bejegyzésében Norbi népes “etnikumhoz tartozó” kiccsaládról tesz emlitést, mint vélhető elkövetőkről. Ezzel világosan céloz Döbrögi “rejtett erőtartalékaira”-azaz a cigányokra! Mint vélt elkövetőkre.
Tekintettel Norbi informátorára-aki rendőr-igen nagy a valószinűsége, hogy valóban cigányok voltak az elkövetők. Ismét!
Csordába verődött kancigányok gyilkoltak aljas indokból!

A sajtó pedig? A sajtó tartja magát a “hivatalos politikai irányvonalhoz. Amit a rendőrség is szigorúan betart.
MÉG CSAK UTALNI SEM SZABAD AZ ELKÖVETŐK ETNIKUMÁRA!
“Ismeretlen tettes után nyomoznak”! Ez olyan elegáns megfogalmazás! A jelek mszerint pedig mindenki tudja kik voltak az elkövetők!-de Sintér sündőrsége nem!
Taglalhatnánk hosszan, hogy milyen ártalmas a politika és rendőrsége ezen álságos kommunikációja és eljárása. Hónapokon keresztül taglalhatnánk.
Teljesen fölösleges taglalni, mert már régóta tudja mindenki ebben az országban, hogy egy álságos, nemzetrontó politika szabaditotta el-rá Magyarországra azt a hatalmas problémát, amit a megfékezhetetlen cigánybűnözés jelent!

A politika és udvartartása-pártoktól függetlenül-most ismét hallgat az elkövetőkről.
Valószinűleg jó okból! A politika egy lőporos hordóra ültette Magyarországot, amelynek kanócát a cigányok folyton megpróbálják meggyújtani! Ez előbb-utóbb sikerülni is fog nekik!
Meglehet ez a gyilkosság lesz az a szikra, amely meggyújtja a kanócot!

Az utolsó pillanatokban vagyunk, hogy a hordón csak a cigányok és a politika ücsörögjön tovább! Élvezzék együtt a hatást ők!
http://balrad.wordpress.com/2013/09/30/szokere-vagytak-a-soroksari-gyilkos-kanciganyok-hat-elkaptak/

Cigány vérbosszú áldozata lett Kardos Krisztina?
Az áldozat férje lelőtt egy cigánybűnözőt a 90-es években. Mint ismert, Kardos Lajos rendőr volt korábban.

Rendőrségi forrásunk szerint a történet tömören: 15 éve Soroksáron, az Ócsai úti benzinkúton stricik között területi vita alakult ki. Kiérkezett a rendőrség és az intézkedés folyamán Kardos Lajos, Krisztina férje lelőtte az egyik bűnözőt - joggal, önvédelmi helyzetben.

A kisebbségi egyik családtagja pedig épp most szabadult. Ezzel a tettükkel torolták meg a tezsvír halálát.

Szerintünk nincs gond, ha végre van egy rendőr, aki le mer lőni egy cigánybűnözőt. Bár több ilyen lenne, talán akkor a fekete rasszisták sem lennének ilyen bátrak, nem hallanánk lemészárolt nyugdíjasokról, megfélemlített falvakról, lincselő hordákról, rabszolgatartó kisebbségiekről. S lenne tekintélye a fakabátoknak, hogy végre nem magyar autósokkal keménykednek, hanem erőszakos, közveszélyes bűnözőkkel.

Ez a vérbosszús mészárlás viszont azt mutatja, hogy az etnikai bűnözőknek áll a világ, bármit meg mernek tenni, mert kormányaink erőforrásnak, értéknek állítják be a deviáns közösségeket, s közpénzzel ösztönzik szaporodásra őket. Ez a borzalmas bűntény a cigánybűnözés egy minőségileg teljesen új formáját jelenti.

A rendőri tekintély pedig a nullával egyenlő. A bűnöző komolytalan paprikajancsiknak, az átlag magyar korruptnak és gyengének tartja őket, akiktől védelmet nem remélhet,

Mi azért reméljük az elkövetők nem készülhetnek hosszú életre a sitten sem. Főleg nem a rendőrségi fogdán.
Napravaló

A Müncheni egyezmény : az első lépés a II. világháborúhoz

Müncheni egyezmény – így nevezték el a történészek azt az ülést lezáró megállapodást, amelyre 75 évvel ezelőtt került sor. 1938. szeptember 29-30-án Bajorország fővárosában találkozott egymással Anglia, Franciaország, Németország és Olaszország vezetője. Csehszlovákia, akinek a sorsáról döntöttek, valamint a Szovjetunió képviselőit nem hívták meg a konferenciára. A konferencia gyakorlatilag a II. világháborúhoz vezető út első lépése volt.
Az események főként a nyugati országok, valamint néhány orosz történész körében nagyon népszerű értelmezése szerint a Molotov-Ribbentrop paktum, azaz Németország és a Szovjetunió közötti kölcsönös megnemtámadási és semlegességi szerződés alapján a Szovjetunió a felelős a háború kirobbanásáért. A szerződés aláírásának napját – augusztus 23 – az Európai Parlament a „sztálinizmus és nácizmus áldozatainak emléknapjává” kiáltotta ki.

Az orosz ellenesek számára kényelmes verzió azonban már hallgat arról, hogy a paktum Moszkva számára kényszerű lépés volt. Pontosabban válasz a Nagy-Britannia, Franciaország, Olaszország és Németország közötti megállapodásra. Európa látta a Németországból érkező fenyegetést és Hitler agresszióját kelet felé akarta irányítani. Ugyanakkor a játék túl bonyolultnak bizonyult még ilyen tapasztalt politikusok számára is.

Ahogy az már ismeretes Hitler a világuralomhoz vezető utat Ausztria lerohanásával kezdte meg 1938-ban. Ez a művelet könnyűnek bizonyult és azonnal ki is tűzték a következő célt. Csehszlovákia az Osztrák-Magyar Monarchia szétesése után egyre inkább virágzott. Az ország területén voltak a legfontosabb ipari vállalatok, továbbá a 14 milliós lakosságból 3 millió német volt, akik a Szudéta-vidéken éltek.

1938 elején Hitler a német csapatokat a csehszlovák határhoz vezényelte. A Szovjetunió és Franciaország figyelmeztette Németországot, hogy teljesíteni fogják kötelezettségüket Prága felé. London azonban közölte, hogy nem tudja garantálni Nagy-Britannia támogatását egy csehszlovákiai német agresszió esetén. Így, a brit kormány határozatlansága miatt Hitler terveit az „ötödik oszlopra” alapozta, amelyet a Szudéta-vidékén élő németek és az ottani német párt alkotott. Hitler utasítására a párt elnöke, Henlein több követeléssel állt elő a Szudéta-vidék Csehszlovákiától való elszakadására, amelyet az ország visszautasított (április 24.). Május 30-án Hitler titkos parancsot adott, hogy a Fall Grünt, azaz a Zöld Tervet (Csehszlovákia lerohanása) legkésőbb 1938. október 1-ig hajtsák végre.

Párizs egyébként egy kis ideig a békítő szerepét játszotta. A francia diplomaták angol kollégáikkal együtt megfordították a viharos eseményeket. Szeptember 18-án Nagy-Britannia és Franciaország ultimátumot adott Prágának, hogy tegyen eleget a német területi követeléseknek. Hitler biztosította Chamberlaint: ha Szudéta-vidéken élő németek sorsának problémája megoldódik, Németországnak nem lesz több területi követelése Európában. Nagy-Britannia, Franciaország és Olaszország vezetője – Chamberlain, Daladier és Mussolini – szeptember 29-én találkoztak Hitlerrel Münchenben és 30-án aláírták a megállapodást.

Chamberlain brit miniszterelnök visszatérve a Müncheni konferenciáról bejelentette a parlamentben: „Uraim, egy emberöltőre biztosítottam a békét Európában”. Ugyanakkor nem a békét, hanem a háborút biztosította. A Müncheni egyezmény szabad utat engedett Hitlernek. A Szovjetuniónak pedig abban az időben nem voltak szövetségesei és vereség várta volna, ha Németország 1939-ben vagy 1940 elején támadja meg. Így a Molotov-Ribbentrop paktum és balti országok Szovjetunióhoz való csatolása kényszerű lépés volt. A Szovjetunió biztonsági vonalát nyugatra tolta ki.
Oroszország Hangja

Trükkös termékbemutatók, átverős fogyasztói csoportok: itt a vég?

Jelentős változásokra lehet számítani a fogyasztóvédelmi törvényben januártól. A módosítás olyan "kényes" témákat is érint, mint a fogyasztói csoportok, vagy a termékbemutatók.
Szigorodik januártól a fogyasztóvédelmi törvény. A a kormány által kezdeményezett módosítás többek között azt is tartalmazná, hogy a telefonos ügyfélszolgálatoknak öt percen belül kapcsolniuk kell az ügyintézőt. Betiltanák a fogyasztói csoportok szervezését, és a trükkös termékbemutatókat is szigorúbban büntetnék
Nem lesznek új fogyasztói csoportok
A módosítás egyik legfontosabb eleme, hogy 2014. január 1-jétől végleg megtiltanák új fogyasztói csoportok létrehozását, a 2012. január 1-jét megelőzően alakultakat pedig szigorúbb szabályok szerint engedné működni. (A jelenleg hatályos jogszabály 2012. január 1-jétől 2014. január 1-jéig moratóriumot rendelt el a fogyasztói csoportok létrehozására.)
Mi az a fogyasztói csoport?
A wikipédia meghatározása szerint a fogyasztói csoport (vagy más néven vásárlói klub) egy olyan szerveződés, melyben a tagok mindegyike szeretné valamilyen árucikk tulajdonjogát megszerezni, és ennek érdekében egymásnak kölcsönt nyújtanak. A tagok mindegyike a megszerzendő áru ellenértékének az adott hónapra eső részét befizeti, és az összegyűlt pénzből időszakonként sorsolás alapján kiválasztják, hogy mely tag számára vásárolja meg a csoport az adott terméket; egyes tagok a tartozásuk magasabb előtörlesztésével előrébb kerülhetnek a sorban. Minden tag a teljes tartozása végéig fizeti a részleteket.
Szigorítások
A működő csoportok számára előírt szigorítás lehet például, hogy a vállalkozások kötelesek lesznek ügyfélszolgálatot működtetni a fogyasztói panaszok intézésére, a fogyasztók tájékoztatására. A módosítás bővíti azokat az eseteket is, amikor kötelező bírságot kiszabni: ezek közé tartozik, ha a jogsértés koruk, hiszékenységük, szellemi vagy fizikai fogyatékosságuk miatt különösen kiszolgáltatott ügyfelekkel szemben történik.
Az indoklás szerint a fogyasztói csoportok - az erőteljes hatósági fellépés ellenére is - számos esetben a legkiszolgáltatottabb fogyasztói rétegek megtévesztésével szervezik tevékenységüket.
Visszaszorulhatnak a termékbemutatók, változás a call centereknél
A tervek szerint a jövőben nem maradhat szankció nélkül, ha kiszolgáltatott helyzetben lévő idős embereket vernek át. Ez tipikusan a termékbemutatók szigorúbb szabályozását jelenti.
Egyelőre nem csillapodik a termékbemutató-láz Magyarországon.
A szervezők újabb és újabb trükköket találnak ki, utazásnak, egészségügyi szűrésnek álcázzák a termékbemutatót, ahol gyakran szinte rákényszerítik a résztvevőket (leginkább időseket, nyugdíjasokat) a vásárlásra, jelentősen csorbítva fogyasztói jogaikat.
A tervezet szabályozza azt is, hogy maximum 5 percet kell majd várnunk arra, hogy ügyintézőt kapcsoljanak egy telefonos ügyfélszolgálaton. Eddig egy úgynevezett "ésszerű várakozási időn" belüli hívásfogadási kötelezettséget határozott meg a jogszabály, most ezt konkretizálnák, és határoznák meg 5 percben.
(Pénzcentrum.hu )

Letörtük a bika szarvát, meg az ördög szarvait is… (Avagy: az utolsó Tomahawk-tánc)

Az elmúlt hetekben több millió szír szíve utazott el New York-ba. Viszont e nyár végi utazás célja nem a szabadság megtanulása – ahogyan sokan szokták ezt csinálni –, sem az amerikai módi demokrácia elsajátítása volt. Valójában e képzeletbeli utazás célja emlékképek készítése volt. A híres Szabadság Hölgy szobrával. Aki fáklyáját jobbjából kimeredt szemekkel dobta a tengerbe, baljából pedig a földre a könyvet; hogy megdörzsölhesse szemeit, nem akarván hinni, amit látott. Tátott szájjal nézte a damaszkuszi Kasziún hegy rendíthetetlenségét. Hisz azt kellett látnia, hogy Kasziún egy olyan férfi, aki nem fél a „cowboyoktól”, sem a tehéncsordáktól, de végképp nem fél még a tehenek szabadságától sem.
A Szabadság Hölgy tehenei visszatértek hozzá, de most az egyszer hol törött szarvakkal, hol szarvak nélkül; miután a szírek kitépték azokat a helyeikről, és felakasztották díszként az Idő falaira. Annak az Időnek a falaira, amely új állomására ért, és bőröndjeit is kipakolta már új házában, Kásziúban – mielőtt folytatná sétáját a szomszédos kertekben. Mert Kásziún egy olyan férfi, akinek házába nem teheti be a lábát egy tehenész modorú nő, tehenész erkölccsel és becstelenséggel, tehén-követőkkel, még ha ez a nő az maga a Szabadság is. Kasziún nem fog felességül venni ismeretlen származású, anyját, apját nem ismerő, hamis papírokat lobogtató nőt, miközben Kasziún nemes származását nagyon jól ismeri mindenki.
Viszont szírek millióinak szemei fognak elrévedni a Földközi-tenger felé, melyet a napokban még a „szabadság” repülőgép anyahajói próbálták meghódítani. De repülőiken túlmenően, ezután a visszavonulás után már emlékeket is fognak hordozni. Emlékeket egy olyan csatáról, mely megizzasztotta és megtanította őket, hogy halkan, és tisztelettudóan beszéljenek, ha Nagy Sándor anyjánál, Latakia tengere közelében járnának.
S bár már Ítélet Napja urának kezdte magát képzelni Obama, s meg is kezdte a híres szaúdi kardtáncra felkészülést Cameron, Hollande, Erdoğan és Bandar hercege is – ahogyan Irak megszállása után, elődje George Bush is megtette a szaúdiakkal. Ám ezt a táncot nem csak nem táncolták el eddig, de már nem is fogják soha. Sőt mi több, azt kell látnunk, hogy az Egyesült Államok hirtelen abba a cipőbe került, amelyikben a Szovjetunió is járt a 80-as évek végén, s amely hirtelen kapott szívrohamot és összeesett. S bár sokunk nem hitte volna, hogy ez a nap valamikor is be fog következni, de lám, mi mégis megélhettük az évszázadok Ötödik birodalmának összeomlását.
1916-ban a szír tengerpartoknál omlott össze az Oszmán-birodalom, ahol utolsó erődje volt, mielőtt végképp kimúlt volna. Nem sokkal később szintén a Földközi-tenger partjain omlott össze az angol és a francia birodalom is, amikor Szueznél végképp elveszítették tekintélyüket. Majd a Szovjetunió is követte őket a 80-as években, amikor elveszítette méltóságát Afganisztánban. S nagyon úgy tűnik, mielőtt megélnénk a 2016-ot, ez a század már arra készül, hogy a szír partoknál történt bukásuk után bejelentse az amerikai birodalom pusztulását is. Ami a napokba történt, igen meglepő volt. A Nyugat Szörnyetege, mely nem is olyan régen még egész keleti államokat nyelt el; hadseregével és gazdaságával teljes társadalmakat emésztett meg kíméletlenül. Most elérték a régi Kánán és Föníciai partjait. Mostanság azt mondják róluk, hogy belefáradtak a háborúzásba. De amelyekről azt is mondták, hogy seregeik legendásak, és túlságosan lefoglalja őket a hegyekben és a völgyekben a banditák utáni hajsza. Egyszer csak, nagy hirtelen a tengerbe fulladt a Szörnyeteg. Mint ha maga Poszeidón isten átka sújtott volna le rá.
Ostoba, ki nem venné észre a repedéseket az Utolsó Birodalom hajóin. Hiszen ha egy birodalom már retteg a veszteségtől, valójában akkor tudhatjuk meg róla, hogy elérkezett nyugállományba vonulása ideje. Amerika meghátrált hát, még mielőtt háborúba lépett volna. De nem azért, mert a szírek rakétai elérték volna a New York-i felhőkarcolókat. Esetleg a távoli Kaliforniát. Hanem azért, mert aki most szörnyethal, és akinek kinyomják a szemeit, az New York anyja, Izrael. Ahogy New York polgármestere Tel-Avivban lakik, s ahogy Izrael tagállama Amerikának. S ha Izraelt szemen lövöd, az éppen olyan, mint ha Amerika szemeit nyomnád ki. De hogy láthatna Amerika szemek nélkül?
Izrael Amerika szeme, de a mi (forradalmárainknak) kőszobor szemeik vannak. S akiknek ilyen szemeik vannak, azok nem fogják még megérezni sem, bármit is tegyenek velük. Aki a szamár tejét issza, annak az ereiben szamár vér fog folyni; akinek marha esze van, annak csak marha szíve lehet; s akinek papagáj a nyelve, annak sosem lesz sas a szeme, és oroszlán szíve sem.
Természetesen tudjuk, hogy a harc nem ért véget. S lehet, sokan fognak azzal vádolni minket, hogy elhamarkodottan ünneplünk, ám nagyon jól tudjuk azt is, hogy az elkövetkező csaták sokkal izgalmasabbak lesznek, és sokak számára sokkal meghökkentőbbek.
A nagyhatalmak is olyanok, mint az emberek. Ha egyszer elveszítik a tekintélyüket, elveszítik vele az Idő Kulcsait. S ha ez megtörténik, minden – régi és máig vérző sebeket kapott – ember fel fog lázadni ellenük. Az az Idő, amely szereti tragédiaszerűn betölteni a sorsot. S miként a szírek ellenállása rá tudta venni a Keletet, hogy belefojtsa a Nílusba a muszlim testvériséget, és kigúnyolni, ahogy az iszlamisták el akarják lopni a Mennyek Országát, ezek a szírek az egész világnak fognak bátorságból példát adni, hogy immáron ők is szembeszálljanak a Nyugati Szörnyeteggel. És mostantól azt is meglátjátok majd, hogy szerte a világon lázadások sorra következik be Amerika ellen, miután meglátta a világ, hogy a Bika szarvai letörhetőek, sőt még a nyakát is ki lehet tekerni.
Ez a Bika persze még erőlködni fog. Hatalmas porfelhőket fog maga körül verni. De mára abból kell kiindulni, hogy az, aki a Bika nyakát képes kitekerni, annak nem lehet már gúzsba kötni a kezét. Egy új kor kezdődött el. S ma már látjuk összefolyni a régi idők végét az új idő kezdetével. Amikor azt láthatjuk, hogy Amerika képes volt két és fél év Szíria elleni világháború után meghátrálni, miközben ők azt mondják, hogy Asszad elnök és népe kezd elfáradni; mert tekfirista terroristák foglalták el sok helyütt az ország több fontos pontját, s miután körülvették minden oldalról ellenségei. És mégis Asszad az, aki beszédének valódi a tekintélye; és ő az, aki semmit sem veszített az arcából. Sőt!
Az új felemelkedő tengely a következő század tengelye. Ő tartja kezében az összes erőket, s éppen ezekben a napokban veszi át ezek kulcsait Amerika és a Nyugat tekintélyének végső bukásával. Mert aki kezében tartja az energia vezetékeket, és a tengerek kapui, ő az aki érdemes az Idő Kulcsaira. S az Idő Kulcsai lassan, de biztosan fogják megnyitni al-Szaúd család kastélyainak kapuit is. S a közeli időkben ugyanezek a Kulcsok Erdoğan zárait is meg fogják nyitni. Ez a csata egy jelentős, döntő pillanata felé közelít, ez a tomahawk-tánc kedves lesz mindenkinek. A Szabadság Hölgy pedig bejegyzi szobor-könyvébe – melyet bal kezében tart – a befejezés dátumát, amikor véget ért birodalma – amely a Földközi-tengerben veszett el, nem túl messze attól a helytől, ahol a francia és az angol birodalom bukott el.
Várniuk kell hát az új idők eljövetelét! Gyermekeiket pedig készítsék fel az új századra! Amely a szír partoknál, a Földközi-tengeren született; akkor, amikor Amerika az utolsó indián-táncát táncolta.
Sziriai Hírek