2012. október 9., kedd

A világ legromantikusabb férfija

A 89 éves Jack Mills jól tudja, hogy mi a hosszú és boldog házasság titka. A válogatott kedvesség minden hétre.
A második világháborús veterán nem is titkolja mi az: szerinte a virágok nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy immár 70 éve él szerelemben feleségével, Millie-vel. A férfi ugyanis egybekelésük óta minden héten veszi a fáradtságot, és megemlékezik szerelmükről méghozzá egy csokor virág formájában.
A most 89 éves Jack és a 88 éves Millie először 18 éves korukban találkoztak: a rendezvényen a csinos fiatal lányt azonban nem csak Jack, hanem az ő legjobb barátja is kiszúrta magának. A két fiú akkor pénzfeldobással döntötte el, melyikük hívhatja randira a lányt.
A fiatalok ezt követően nem sokkal összeházasodtak, Jack ekkor kezdett a mára hagyománnyá változott szokásba, hogy minden héten virágcsokorral köszönti feleségét, még akkor is, ha erre éppen nem volt félretett pénzük: a férj ilyenkor saját maga szedett egy bokrétára való virágot.
Jack egyébként elárulta azt is, hogy szerinte – a virágok mellett – minek köszönhetik azt, hogy ilyen sok évet éltek le egymás mellett, szerelemben. „A hosszú kapcsolat titka, hogy mindig törődjünk egymással és osszunk meg mindent, amink van. Ezalatt elsősorban nem az anyagi dolgokra, vagy az ételre gondolok, hanem a bánatra, az örömre és olykor igen, a kétségeinkre is.”

http://metropolita.hu/2012/10/09/a-vilag-legromantikusabb-ferfija/

Százezer aláírást gyűjtöttek az abortusz ellen Spanyolországban

Százezer aláírást gyűjtött össze az abortusz ellen egy spanyol szervezet – írja az ACI Prensa. Az aláírásokat elküldték a spanyol igazságügyi minisztériumnak.
Minden nap háromszáz magzat kerül veszélybe – mondta az aláírást gyűjtő HazteOir elnöke, Ignacio Arsuaga, hozzátéve: most meg kell változtatnia az ország vezetésének az abortusztörvényt, aminek szigorítását egyébként is megígérte Mariano Rajoy néppárti miniszterelnök a kampányban.
Mindez azonban nem elég; Arsuaga szerint a kormánynak támogatnia kell az anyákat, főleg azokat, akik nem várt módon esnek teherbe, hogy ne kelljen megszakítaniuk a terhességüket.
Madridban egyébként október 7-én rendezik meg a szokásos életpárti, abortuszellenes menetet.
Magyar Kurír



Több mint félmillió spanyol tüntetett az életért
Egy nappal később a spanyol katolikus hírügynökség (ACI) természetesen beszámolt az egész országban tüntető mintegy félmillió hívőről, aki az abortusz teljes betiltását követelte. A Hallasd a Hangod! (HazteOír) nevű civil szervezet tagjai pár nappal korábban adták át a madridi igazságügyi tárcának azt a hasonló tartalmú petíciót is, amelyhez 100 ezren adták a nevüket. A szervezők szerint Madridban délután egykor már 300 ezren gyűltek össze a spanyol főváros főbb utcáin a Nemzetközi Életvédő Tüntetés résztvevői. A tüntetők és a Jog az Élethez nevű platform vezetője, Gádor Joya doktornő leszögezte a néppárti kormányfőnek, Mariano Rajoynak szóló üzenetében, hogy nem akarnak racionális kvótákat, az élet teljes védelmét követelik tőle is. Ezenkívül megismételte, hogy tiltakozásuk nem egy volt a sok közül, hanem „a” tüntetés. A kolumbiai gyermekkorúak, serdülők és családok ügyésznője, Ylva Myriam Hoyos is az élet pártjára állt, amikor a spanyol katolikus hírügynökségnek adott interjúban hangsúlyozta, hogy az alkotmánybíróság 2006-os ítéletében nem ismerte el az abortuszhoz való jogot, ezért nekik joguk van részt venni az erről folytatandó vitában. A szakértő szerint napról napra nehezebb azok élete, akik erkölcsi vagy vallási meggyőződésből szembeszegülnek a művi vetélést pártolókkal.


Írország: dönteni kell az abortuszról



Válaszd az életet! – ez a témája az október 7-én megrendezett élet napjának, amelyre az ír püspöki konferencia üzenetet tett közzé.
A nap célja az élet iránti tisztelet előmozdítása a fogantatás pillanatától. Az élet napja egyben a kezdetét jelentette az életért meghirdetett imahónapnak is, amely mindenszentek ünnepén ér véget.
Eközben az kormánynak ezekben a hetekben kell válaszolnia az Európai Emberi Jogi Bíróság egy 2010-es határozatára. E szerint Írországnak törvényt kell alkotnia az abortusz terén, amely azokra az esetekre vonatkozik, amikor az anya élete veszélyben van. Az európai országok közül csak két országban illegális a mesterséges terhesség-megszakítás: Írországban és Máltán.

Az élet sok fajtája között, amely a Földön létezik, az emberi élet különleges csoda – szögezi le a pásztorlevél. Csak az ember képes a körülötte levő szépségről elmélkedni és kifejezni azt a művészet, a zene és az irodalom által. Minden ember egyedülálló módon képes megtapasztalni és kifejezni ezt a szépséget és szeretetet, ezáltal gazdagítva másokat. Tudjuk azonban, hogy nem mi teremtettük a körülöttünk levő szépséget és szeretetet, ahogy önmagunkat sem.

Amikor azt állítjuk, hogy az emberi élet szent, elismerünk valamit, ami nemcsak vallásos emberek, hanem mindazok számára elfogadható, akik értékelik az élet csodáját. Emberként függünk egymástól, tehát másoknak joga van elvárni tőlünk valamit. Ez pedig az, hogy elismerjenek és tiszteljenek, illetve, hogy soha ne kezeljenek maguknál alacsonyabb rendűként. Ez az élet minden pillanatában igaz, kezdetétől természetes végéig.

A közéleti képviselőknek most egy súlyos döntéssel kell szembe nézniük. Megőrizhetik a jelenlegi orvosi gyakorlatot, amely biztosítja a szükséges kezelést a várandós nőknek, egyben tiszteletben tartják a gyermek élethez való jogát. Ugyanakkor választhatják az abortusz bevezetését is Írországban első alkalommal a történelem során ennek minden tragikus következményével együtt. Az ír főpásztorok üzenetük végén arra kérik a képviselőket, hogy pozitív döntést hozzanak.
Vatikáni Rádió/Magyar Kurír