2013. október 24., csütörtök

Nem tisztességtelen …

“A bíróság a felperesek keresetét alaptalannak nyilvánította, egyebek között azért, mert a Polgári törvénykönyv szerint nem minősülhet tisztességtelennek a szerződési feltétel, ha azt jogszabály állapítja meg.
A szerződést alakilag is megfelelőnek tartotta a bíróság, így az nem érvénytelen és nem is tisztességtelen. Az oklista egyértelműen és részletesen tartalmazta azokat a körülményeket, amelyek teljesülése esetén a bank megváltoztathatja a hiteldíjat, így az megfelelt az átláthatóság elvének. A szimmetria elve sem sérült, valamint az arányosság elve is biztosított volt.”
Tehát a Bíróság szerint nem tisztességtelen az Magyarországon, ha kölcsönügylet során a kapott összegtől jóval többet kell megfizetnie az Adósnak, s erre az előre meg nem határozható pénzösszegre ügyleti kamatot kell fizetnie. Nem tisztességtelen az, hogy a sok ilyen ügylet miatt az országban ellehetetlenültek a vállalkozások, s ezért munkahelyek szűnnek meg, egyre kevesebb jövedelemből kell egyre többet megfizetni.
Nem tisztességtelen az Magyarországon, hogy emiatt az ingatlanárak rendkívül alacsonyak, s a bedőlt ügylet Bank által számolt hátraléka jóval nagyobb, mint amit az Adós kapott, miközben már tőkét is törlesztett.
Nem tisztességtelen az Magyarországon, hogy ezt a hátralékot a Bank kérésére a közjegyző úgy tanúsítja le, hogy nem nézi meg, kapott-e az adós bármit is a számlájára, s ha kapott, a tőle követelt összeget kapta-e, mert csak ez lehet pénzkölcsön. S csak ekkor lehetett volna kölcsönkamatot felszámítani az ügylet során.
Nem tisztességtelen a Bíróság szerint az, hogy emiatt a helyzet miatt tegnap egy 31 éves fiatal anyának Nyíregyházán agyvérzése lett, és meg kellett műteni. Két kicsi gyereke van. Imádkozom érte.
11baby1Nem tisztességtelen az a Bíróság szerint, hogy a magyar államnak helyt kell anyagilag állnia a Bankok ilyen követelései miatt, ha a szülő megbetegszik, és ha esetleg önként vet véget életének, a magyar állam árvaellátást kell fizessen, sőt, felajánlja, hogy a gyerekeket intézetben helyezi el.
Akkor kérdem én, mi a Bíróság álláspontja szerint tisztességtelen?
Az, ha valaki élni akar?
Az, ha valaki Bankhoz fordul, és kölcsönnel akarja a házát megvenni, felújítani, autót venni, vállalkozást indítani?
Akkor a magyar Bírók mit gondolnak, ki fogja az ő fizetésüket kitermelni?
A Bankok?
Forrás: 168 Óra Online

Akadozik az ukrán belépés

Több mint egy hónap van hátra addig, amíg Ukrajna aláírja a csatlakozási szerződést az Európai Unióval, és alig egy két hét telt el azóta, hogy a belépés tényét bejelentették pontos dátummal megjelölve. Közben folyamatosan kerülnek fel a világhálóra az ukrán vélemények, melyek szerint nem lesz ez így jó Brüsszel! A Nyugat már most is sorban rúgja fel az előzetes megállapodásokat, pedig még alá sem írták a belépést. Ukrajna nem lesz más, mint egy szétmarcangolásra szánt préda, ahol a török (NATO) és a nyugati cionista egyaránt beteheti a lábát Kelet-Európába.
Meghatározó lesz Ukrajna döntése, legfőképpen az ukrajnai lakosságra nézve, de Európa elkövetkező időszakát is meg fogja határozni. Az ukrán képviselőház több tagja emelte fel szavát amiatt, hogy még be sem léptek, de az EU már nyilatkozott, hogy Ukrajna nem lesz hosszú évekig egyenrangú tagja az Uniónak. Ezt még azok közül is sokan felháborítónak tartják, akik amúgy EU pártiak voltak. Ezután jött a következő feketeleves. Nincs elegendő gáz, amellyel az EU elláthatná Ukrajnát, kiváltva az Oroszország felől érkező 20 milliárd köbmétert, és biztosítaná az üzemanyagot olcsóbban, mint amennyiért Moszkva adja. Az ukránoknak le kell nyelnie, hogy rövidesen ugyanannyiba fog kerülni az üzemanyag, mint Európa-szerte, vagyis mint nálunk.
Lengyelország és Magyarország elkezdett gázt szállítani Ukrajnába, bizonyítván, hogy az EU eleget akar tenni ígéreteinek, de ez mindössze 420 millió köbméter volt. Az ígéretek ellenére az EU nem tud megfelelő mennyiségű gázt biztosítani. Az ukrán EU pártiaknak a sajtó kérdéseire csak annyi volt a válaszuk, remélhetőleg beindul Romániából a gázszállítás, és onnan megkapják majd a remélt 20 milliárd köbmétert. Csakhogy a Románián át tervezett Nabucco-ból semmi nem lesz, ezzel már tisztában van mindenki. Vagyis légvárra építkeznek Ukrajna EU-s szekértolói. Még csak ígérni sem tudnak már, csak reménykedni. Nem véletlenül mondta Medvegyev, nem jó a tél előtt ilyen dolgokkal viccelődni, mert a végén sokan meg találnak fagyni.
Ha pedig a Déli Áramlat épülne meg, akkor Bulgáriából kaphatnak gázt, csak jóval drágábban, mint most. Ukrajnának bele kell törődnie, hogy jelenleg nincs alternatívája az orosz gáznak. Hiába próbálkoznak a SHELL-el üzletelni, amely állítólag azerbajdzsáni gázmezőket termelne ki, Azerbajdzsán már lekötötte az összes gáztartalékát az oroszokkal. Vagyis a SHELL, ha kitermel, azt is csak Moszkván keresztül adhatja el. Az eddig megkapott külföldi gáz pedig jóval többe került, mint amit Oroszországtól vesznek.
Ezek után kezdtek az ukrajnai parlament tagjai olyan nyilatkozatokat tenni, miszerint nem lesz ez így jó. Rá kell jönniük, még időben, hogy Ukrajnának drága csatlakozás lenne ez. Területi veszteségek, gazdasági hátrányok, nyersanyagdrágulás, nem beszélve a többiről, melyek majd csak később fognak kiderülni (termőföldek felvásárlása, gyárak lenyúlása, rabszolgatelepek létesítése, teljes nemzeti identitás elvesztése). Az Európai Unióval szemben megfelelő alternatíva áll rendelkezésre, és nem kell sokat tenni érte, minden kapcsolati rendszer, földrajzi adottság, katonai együttműködési lehetőség adott. Csak megfelelően kellene dönteni.
Kemény Gábor

USA és lehallgatás-mentes Internet?



Sokak szerint a kezdeményezés egy vicc, hiszen attól, hogy a tervezett hálózat egy külön kábelen futna, még bárki kémkedhet rajta, de ez most más kérdés.
Mindenesetre a BRICS országok hamarosan elkészülnek saját internetük alapvető szerkezetével, aminek segítségével reményeik szerint teljesen kikerülhetik az Egyesült Államokat és így megvédhetik kormányaikat és állampolgáraikat az amerikai nemzetbiztonság kíváncsi szemeitől és füleitől.
A tervek szerint Brazília 2015-re befejezi a 34 ezer kilométer hosszú, víz alatti optikai kábel lefektetését, ami Vlagyivosztoktól, a brazíliai Fortalezán, Kínán és Indián át egészen Dél-Afrikáig ér majd.
A Hindu weboldal szerint a projekt egy „amerikai lehallgatás-mentes hálózatot hoz majd létre,” ami bizonyos törvényi előírások segítségével rákényszeríti a Google, Facebook és Yahoo webóriásokat és hasonló szolgáltatókat, hogy a BRICS országok által generált adatokat helyileg tárolják, megvédve őket az NSA kémeitől. (IJ: A webóriások pedig csendben engedelmeskednek.)
Egyes adatvédelmi szakértők szerint a kezdeményezés nem sokat tehet az NSA ellen, főleg ha figyelembe vesszük, hogy az ügynökség már a hidegháború évei alatt is képes volt lehallgatni a tenger alatti kábeleken futó kommunikációkat, de azért van, aki ígéretesnek találja a projektet.
(IJ: Arról nem is beszélve, hogy az USA nem az egyetlen ország, amelyik kémkedik mások után. Talán csak ott nem teszik ezt, ahol a technikai fejlettség nem teszi lehetővé.)
„Minden alternatíva jól jön,” írja Michael Dorfman. „Minél több megoldás közül lehet választani, annál jobb, ugyanakkor senki sem tudja megmondani, hogy az új Internet valóban biztonságosabb lesz-e a réginél, illetve, hogy valóban védeni fogja-e a hétköznapi felhasználók adatait és szabad hozzáférést biztosít-e majd a forrásokhoz.”
A BRICS projekt egyébként már hónapokkal a lehallgatási botrány kirobbanása előtt elindult.
A mostani Internet szerkezetét az ICANN (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers – Kijelölt Nevek és Számok Internetes Társasága) nevű cég uralja, amit viszont többé-kevésbé az Egyesült Államok felügyel.
Mások is próbálnak harcolni a nemzetbiztonsági hivatal ellen. John McAfee például nemrégen jelentette be, hogy egy új kütyü kifejlesztését fogja finanszírozni. Az eszközt Decentral-nak hívják, nagyjából 100 dollárba, 20-22 ezer forintba fog kerülni és a fejlesztők reményei szerint képes lesz megakadályozni a titkos ügynökségek kémkedési kísérleteit és teljes anonimitást biztosítani a neten.
Amikor arról kérdezték, hogy mit tesz, ha az amerikai kormány betiltja a terméket, McAfee a következőket válaszolta: „Akkor Nagy-Britanniában, Japánban és a harmadik világban fogom árulni. Ez a termék érkezik, és nem lehet megállítani.”
Forrás: infowars.com

Fogolytáborok

„Hét közül kettő tér haza - ez a norma. Sokkal rosszabb a helyzet a férfitáborokban. Ketschendorfban minden második vérhasban, tuberkulózisban és végelgyengülésben hal meg. ...”
Efi Hartenstein
Sok millió fogolyra embertelen sors és halál várt. Ez sokak számára már a táborba való szállításkor megkezdődött. A hosszú halálmenetekben ezrek vesztették életüket éhezés, szomjúság, megfagyás, kimerültség vagy az őrök brutalitása következtében. A heteken át tartó utazás marhavagonokban, élelem nélkül, jeges hidegben, szintén több tízezer áldozatot követelt. A fogolytáborokban uralkodó feltételek számos esetben hasonlóak voltak. Az alultápláltság, betegségek, kényszermunka és kínzás sok fogoly életébe került.
De nem csak Európa keleti és délkeleti részén szenvedtek a foglyok. Százezrek haltak meg a nyugati szövetségesek oltalma alatt a Rajna menti táborokban. Esőben és hidegben sárban és piszokban pusztultak el hajlék, ennivaló vagy orvosi ellátás hiányában.

A fogolytáborok száma bel- és külföldön:
Szovjetunió = 2022,
Nagy-Britannia = 396,
USA = 155 főtábor, 760 melléktábor,
Németország = 382,
Franciaország = 207,
Olaszország = 111,
Norvégia = 75,
Afrika = 72,
Belgium = 45,
Hollandia = 20,
Dánia = 19,
Ausztria = 19,
Görögország = 11,
Luxemburg = 11 és Ciprus,
Gibraltár, Jamaica, Málta = 5
 Ezekben összesen: 2 000 000 halott!
Belgiumi táborok
Belgium nem tartott hadifoglyokat saját őrizetben. Az ország újjáépítésére kezdetben 16 000 foglyot vettek át a brit haderőtől. Ezeket a foglyokat főként Limburg tartomány bányáiban dolgoztatták. Később további 30 700 foglyot hoztak amerikai hadifogolytáborokból. Őket a bányászat, erdészet, mezőgazdaság területén és aknafelszedésre használták. Limburg, Lüttich, Charleroi, La Louviẻre és Borinage szénmedencéiben koncentrálódtak. Az erdei munkások táborai Ardennen bei Couvin, Ardenne, Poix-St.-Hubert, Laroche, Vielsalm és Elsenborn térségében voltak találhatók. Az aknafelszedők Wenduyne és Kalmhout táboraiban laktak.

Brit és kanadai táborok
 A háború kezdeti szakaszában néhány lelőtt pilótán kívül alig kerültek német katonák angol fogságba. A német légi offenzíva kezdetével ez a szám 1940 végéig körülbelül 4000 főre emelkedett. 1941 kezdetétől a britek német hadifoglyaikat az egész Nemzetközösség területén szétterítették. Nagy-Britannián kívül a legnagyobb gyűjtőtáborok mindenek előtt Kanadában, Ausztráliában, a Közel-Keleten és Észak-Afrikában létesültek. Miközben a brit anyaországban 1944. márciusáig csupán 2000 német foglyot őriztek, az 1944. júniusi normandiai invázióval a helyzet egy csapásra megváltozott. 1944. végén már 140 000 fogoly volt a brit szigeteken, 390 nagy táborban és 1500 kapcsolt kisebb táborban, melyek az egész országban elszórtan helyezkedtek el.
Az afrikai hadtest foglyait közbenső állomást követően a Kairó melletti heluani táborban valamint a Szuez és Izmailia között fekvő Keserű-tavaknál létesített táborban őrizték. Ezek szögesdróttal bekerített óriási homokos területek voltak, kisebb körletekre osztva. A foglyok a nagy hőségben, szűkös ellátás mellett, sátrakban laktak, ahol a rovarok, egerek és patkányok gyakori vendégek voltak. Ezekből a sivatagi táborokból aztán a foglyokat a világ minden részére szétszórták. Ebben Kanada 1942-ben több mint 12 ezres fogolykontingenssel főszerepet kapott. A foglyokat a Sziklás-hegység lábánál létrehozott Ozada nevű hatalmas sátortáborban koncentrálták.

Francia és afrikai táborok
Az afrikai hadjárat során 1944 végéig közel 25 000 német katona került francia fogságba. Először a geryvillei táborba kerültek, később 30 táborba szórták szét őket Algéria, Tunézia és Marokkó területén. 1947 közepéig szinte minden foglyot átszállítottak a francia anyaországba, hogy az újjáépítésnél hasznosítsák őket. Ezzel párhuzamosan 1945-től nagy fogolykontingenseket vettek át a britektől, de mindenek előtt az amerikaiaktól. A várakozásokkal ellentétben az átvett foglyok nagy része teljesen munkaképtelen volt. A Dietersheim körül található három tábor 103 000 foglya közül, akiket az amerikaiak teljes egészében átadtak a francia 7. századnak, 32 000 idős ember, nő és kisgyermek, beteg és nyomorék volt. E leromlott fizikumú emberek részére, akiket a franciák "déchets" (hulladék) jelzővel illettek, az átadott táborokban egy szem élelmiszer sem állt rendelkezésre!
Az amerikai rheinwieseni tábor foglyainak, akik a francia táboroktól helyzetük javulását remélték, nagyon hamar csalódniuk kellett. A kezdeti időkben a francia táborokban is éhség, erőszak és kizsákmányolás uralkodott. Sok ezren vesztették emiatt életüket. Összesen 1 065 000 német fogoly került francia őrizetbe. A táborok az egész országot behálózták. A legkülönfélébb munkákat kellett elvégezniük. Ezek közül a 10 százalékos halálozási aránnyal bíró aknafelszedés volt a legveszélyesebb munka.

Hollandiai táborok
A Németország északnyugati részén lévő német haderők von Friedenburg vezértengernagy általi feltétel nélküli kapitulációja időpontjában még megközelítőleg 150 000 katona állomásozott Hollandia nyugati részén - főképpen a 25. hadsereg tagjai -, a Maas, Ijsselmeer és az Északi-tenger közötti "Hollandia Erőd"-ben. Lefegyverzésüket követően Kelet-Frízföldre internálták őket. Nem számítottak hadifoglyoknak, hanem "lefegyverzett ellenséges haderőnek". Csupán a túlnyomórészt holland állampolgárokból álló 34. SS-hadosztályt gyűjtötték össze egy arnheimi táborba. Továbbá körülbelül 7 000 pionírból és haditengerészből álló három egységet tartottak vissza aknafelszedéshez.
Szövetséges hadifogolytáborok az alábbi helységekben voltak találhatók: Bergen op Zoom, Bierick, Geertruidenberg, Groede, Haamstede, Hellevoetsluis, Hoek van Holland, Hoog, Midelburg, Mook, Nistelrode, Oranjezon, Oss, Ouddorp, Roermond, Tilburg, Udenhout, Utrecht, Vlissingen és Ymuiden.
Jugoszláviai táborok
Jugoszláviában az elfogott katonáknak és a német népcsoport tagjainak ugyanaz a rettenetes sors jutott osztályrészül. Gyakran ugyanabba a táborba vitték őket. Ott éhezés, hideg, iszonyú megerőltetés, robot, kínzás és mészárlás várta őket. A Jugoszláviában foglyul ejtett német katonák száma nehezen állapítható meg, számuk feltehetően 200 000 és 240 000 fő közé tehető. A fogságba esést követően becslések szerint mintegy 80 000 fogoly vesztette életét. A "Prinz Eugen" hadosztály legtöbb tagját, akik túlnyomórészt bánáti népi németek közül kerültek ki, már az elfogásukkor meggyilkolták. 1945. május 8-án, a kapituláció napján, még közel 150 000 német katona állt a határ előtt szlovén területen. A britek megtagadták ezen csapatok Karintiába való átvételét.

Német hadifoglyok Szerbiában
Lefegyverzésüket követően 1945. május 16-ánkezdődött meg fogságba való menetelésük Cilli, St. Veith bei Laibach, Esseg, Belgrád és Pancevo irányába. A napi 30 - 40 kilométeres erőltetett menet során a foglyok nem kaptak élelmet. Sokan nem érték el a célt. Az elgyengült, menetelni nem képes foglyokat az őrök agyonlőtték. Az úgynevezett "büntetőmeneteken" elpusztult foglyok száma megközelítőleg 10 000 főre tehető. A menetek végén munkatáborok várták őket. A legnagyobb, 4000 - 5000 főt befogadó, táborok Belgrádban voltak, az 5. sz. tábor Szarajevóban 4000 főt számlált és a werschetzi tiszti tábor 3500 főt. A foglyokat a mező- és erdőgazdaságban, bányákban, út- és vasútépítésben valamint az iparban dolgoztatták. A körülmények rendkívül mostohák voltak. Különösen veszélyes volt a rézbányákban végzett munka és az aknafelszedés. Azonban az alultápláltság és testi kimerültség számtalan további áldozatot szedett.
Kínzás, kirakatperek és tömeges kivégzések
Ezzel párhuzamosan foglyok ezreit ítélték el kirakatperekben és végezték ki tömegesen kínzásokkal kikényszerített vallomások alapján. A táborokban is erőszak, éhezés és borzalmas higiéniai viszonyok uralkodtak. Ezek a táborok az alábbi helységekben voltak találhatók: Rudolsgnad, Groß-Kikinda, Molydorf, Birndorf, Schönhausen, Kerndia, Abthausen, Altwiesen, Pancevo, Deutsch-Ellmer, Deutsch-Etschka, Ernsthausen, Eugendorf, Eugenwall, Filipsdorf, Groß Betscherek, Gutacker, Hanfhausen, Josefsdorf, Kubin, Lazarfeld, Modosch, Neudorf, Neuhatzfeld, Neusatz, Neuzerne, Pardab, Petersheim, Plankenburg, Rotweil, Ruma, Sartscha, Semlin, Schomburg, Schorfeld, Sonnhag, Stefansfeld, Tenje, Torschau, Walpach, Weidenheim, Weißkirchen és Wolfsbur.
A Wehrmacht kereken 194 000 katonájának, akik jugoszláv fogságba estek, közel a fele vesztette életét, gyakran bestiális körülmények között.

Luxemburgi táborok
1944. végéig a Nagyhercegség alig szenvedett háborús károkat. Először az 1944. decemberi ardenneki offenzíva okozott súlyos károkat, különösen az ország északi részén. Az újjáépítéshez és a mezőgazdaság megműveléséhez a kormány a szövetséges haderőket hívta segítségül. 1945. szeptemberében e kérés meghallgatásra talált és a Nagyhercegség körülbelül 5 000 főt kapott az amerikaiaktól. A mutforti főtáborból a foglyokat az ország különböző pontjain található táborokba osztották szét.
Német hadifoglyok táborai az alábbi helységekben voltak találhatók: Consdorf, Ettelbrück, Echternach, Esch sur Alzette, Hosingen, Haut Martelange, St. Esprit, Schrassing, Walferdingen és Wiltz.

Németországi táborok
1945. februárjáig a szövetségesek a foglyul ejtett német katonákat még Franciaországban, a közellátó kikötők közelében, gyűjtötték össze. A Rajna átlépését követően azonban a foglyok száma robbanásszerűen emelkedett, és a Rajna-Neckar mentén Heilbronntól Rheinbergig a szabad ég alatt ideiglenes táborokat rendeztek be.
Az alábbi helyeken voltak táborok: Rheinberg, Remagen, Bad Kreuznach, Büderich, Sinzig, Winzenheim, Biebelsheim, Dietersheim, Wickrathberg, Koblenz, Andernach, Heidesheim, Urmitz, Böhl, Ludwigshafen és Heilbronn.
Aki most már biztonságban hitte magát, rettenetesen csalódnia kellett. Az 50 000 - 100 000 főt befogadó táborok zsúfolásig megteltek. Összesen 900 000 fogoly táborozott a Rajna-menti táborokban. Az Egyesült Államok későbbi elnöke, Eisenhower tábornok az elfogott katonákat megfosztotta hadifogoly-státusuktól és mint "lefegyverzett ellenséges személyeket" internálta őket. Ezáltal a német hadifoglyok nem tartoztak az óvó Genfi Egyezmény hatálya alá.

Halál a Rajna mentén
Minden hiányzott - élelmiszer, ivóvíz, higiéniai eszközök, szállás, gyógyszerek, takarók és ruházat, habár mindez a környéken bőségesen rendelkezésre állt volna: például élelmiszer a Wehrmacht raktáraiból és szállás a még sértetlen laktanyákban. A környék lakosait, akik segíteni akartak, lőfegyverrel és súlyos büntetéssel fenyegették meg.
Puszta kézzel ástak lyukakat a földbe, hogy valamennyire megóvják magukat a széltől és az időjárástól. Az éhség miatt a kétségbeesett emberek mindent megettek: békákat, csigákat, gyökereket, füvet, és szomjúságukban a saját vizeletüket itták. Április végén tartós esőzés kezdődött, amely mindent nedves, hideg sártengerré változtatott. Nem volt vécé, fatörzsek vagy egyszerű árkok szolgáltak latrinaként. A döbbenetes higiéniai körülmények, a kétségbeejtő alultápláltság, az állandó kihűléses állapot és hiányzó gyógyszerek miatt kaszált a halál. Ezrek kaptak tüdőgyulladást, vérhast és tífuszt. Tízezrek pusztultak el nyomorultul.

Szovjet táborok
 A sztálingrádi harcok 1943. február eleji befejeztével megkezdődött közel 100 000 német katona orosz fogságba vezető keresztútja. Mínusz 30 fok mellett halálmenetek indultak a beketovkai, dubovkai vagy krasznoarmeiszki gyűjtőtáborokba, élelem, víz nélkül. A betegeket, kimerülteket vagy sebesülteket, akik kiestek a sorból, egyszerűen agyonlőtték. Kezdetben gyakran a szabadban táboroztak. A foglyok sokszor 2 héten át nem kaptak enni. Reggelente a meghaltakat méteres gúlákba hordták. Az áldozatok pontos száma nem deríthető ki, a valósághoz legközelebb álló becslések alapján a 6. hadsereg 120 000 foglya közül, akiket 1942. vége és 1943. februárja között szovjet táborba vittek, az első hónapokban 60 000 - 70 000 ember nem élte túl az első hónapokat. Sztálingrádot követően 1944. nyarán újabb nagyszámú német katona került orosz fogságba. A Középső Hadseregcsoportot 1944. júniusában Mogilev térségében körbezárta a Vörös Hadsereg és 150 000 embert ejtett foglyul. Mintegy 60 000 foglyot Moszkvába szállítottak, ahol 1944. július 17-én a legyőzöttek megalázó parádéján kellett részt venniük. Végezetül munkatáborba vitték őket.

Német hadifoglyok Moszkvában
Az 1945. május 8-i kapituláció után lehetőség szerint minél több, a keleti fronton harcoló katona, próbálta meg elérni a nyugati szövetségesek területét. Hiába, mivel az amerikaiak a szovjetekkel megkötött megállapodás alapján. 150 000 foglyot adtak át az Elbánál a szovjeteknek. A kapitulációt követően további 200 000 német katona került orosz fogságba. Sokuk csak 1955 után térhetett haza.
Munkatáborok
A 6. hadsereg azon foglyait, akik túlélték a halálmeneteket és gyűjtőtáborokat, 1943. tavaszától kezdődően a "Gulag" permanens táboraiba szállították. Ennek során rendfokozatok szerint is szortíroztak: miközben a tiszteket Krasznogorszkba, Volkovóba, Elabugába vagy Szuzdalba vitték, a legénységet és az altiszteket főképpen Moszkvába, Szverdlovszkba, Molotovba, Omszkba, Vorkutára, Kazahsztánba vagy Üzbegisztánba vitték. A marhavagonokban való utazás - kocsinként 100 ember a csupasz padlón, takaró vagy szalma nélkül - gyakran 14 napnál is hosszabb ideig tartott. Enni vagy inni alig kaptak. Ezek a halálutak tovább szedték áldozataikat az amúgy is erősen megtizedelt sztálingrádi veteránok soraiból.
Néhánynak több szerencséje volt és a Sztálingrád melletti táborokban maradtak, melyeket felvevőtáborokból munkatáborokká alakítottak át. A sztálingrádi katlanban foglyuk ejtett 90 000 katonából összesen csupán 9000 jutott vissza hazájába, Németországba. Az egész Szovjetunióban meglévő munkatáborok mellett speciális táborokat rendeztek be Kelet- és Közép-Németországban, ahol kihallgatásokra és perekre került sor, számtalan halálos ítélettel és deportálással. Erre a célra részben egykori német koncentrációs táborok szolgáltak. Némely volt koncentrációs táborbeli fogoly szenvedése ezekben a speciális táborokban folytatódott.
Mühlberg - 7500 halálos áldozat, 3000 deportált
Buchenwald - 13 000 halálos áldozat, 2000 deportált
Hohenschönhausen - 3 000 halálos áldozat
Bautzen - 12 000 halálos áldozat, 4000 deportált
Ketschendorf - 6000 halálos áldozat, 2000 deportált
Jamlitz - 5000 halálos áldozat, 1000 deportált
Sachsenhausen - 20 000 halálos áldozat, 6000 deportált
Fünfeichen - 6500 halálos áldozat, 1000 deportált
Torgau-Zinna - 2000 halálos áldozat, 4000 deportált
Weesow - 1200 halálos áldozat
Graudenz - 2000 halálos áldozat
Frankfurt/Oder - 1500 halálos áldozat
Összesen legalább 68 000 halálos áldozat és 23 000 deportált német területen. A számok a legszerényebb becslés eredményei, melyet az orosz főállamügyészség elismert.

(Német sorstragédia)

A Google ügyvezető, aki örökké akar élni


Időkjelei : Manapság egyre kevesebben hisznek Istenben, ugyanakkor halhatatlanságra vágynak és azt gondolják, hogy ezt tudományos módszerekkel is elérhetik. Mivel az igazságot elutasították, nem marad más, mint hinni a hazugságnak, vagy a hazugság atyjának, aki örök élettel kecsegteti követőit.
Bár a tudomány egyre több mindent fedez fel testünk működéséről és egyre több részletét képes szintetizálni, sokan nem veszik tudomásul, hogy az ember nem csupán sejtek bonyolult halmaza, hanem „élő lélek”.
„Az utolsó napokban nehéz idők állnak be, mert lesznek az emberek magukat szeretők… kik mindenkor tanulnak, de az igazság megismerésére soha el nem juthatnak” II. Timóteus 3:1,7
Kurzweil szerint az emberi test leginkább egy számítógépes szoftverhez hasonlítható, és a miénk már elavult.

Ray Kurzweil, a Google fejlesztési igazgatója úgy hiszi, hogy az emberiség hamarosan elérheti az örök életet és teljes erejével azon van, hogy ez így is legyen.
Az ismert szerző és feltaláló szerint egy ilyen tudományos áttörés kulcsa bizonyos „hidak” rendszere, ami lehetővé teszi, hogy a test, az idő előre haladtával eljusson az egyik erőtől a másikig.
A fiatalos, 65 éves futurista naponta 150 étrendkiegészítőt szed, amelyek szerinte átsegítik az első hídig.
Az elképzelés lényege, hogy elegendő hidat kell építeni, amelyek segítségével a test kitarthat, míg az életmeghosszabbító technológiák megvalósulnak.
Kurzweil szerint az emberi test biológiája a számítógépes szoftverekhez hasonlít, és úgy gondolja, hogy mi mind „elavultak” vagyunk.
A kanadai Maclean Magazinnak adott interjúban Kurzweil elmondta, hogy reményei szerint az étrendkiegészítők képesek lesznek olyan állapotban tartani egészségét, hogy megérje a „nanotechnológiai forradalmat”.
„Soha nem mondhatom azt, hogy sikerült. Hogy örökké éltem. Mert soha nincs örökké,” mondta.
„Mindössze arról van szó, hogy azon az úton legyünk, ami elvisz a következő pontig.
Az első híd: maradj olyan egészséges, amennyire csak lehet, a megfelelő étrend, testmozgás és rendelkezésre álló orvostudományi vívmányok segítségével.
A cél, hogy elérjünk a második hídig.
A második híd a biotechnológiai forradalom, amely során átprogramozhatjuk a biológiát és kiiktathatjuk belőle a betegségeket. És ez sem a vég még.
A harmadik híd már a biológián túlmutatva a nanotechnológiai forradalom felé vezet. Azon a ponton már apró, egyesek által nanobotnak hívott robotok egészíthetik ki az immunrendszerünket.
Olyan immunrendszert teremthetünk, ami minden betegséget felismer, így amikor egy új betegség bukkan fel, át lehet programozni, hogy képes legyen megbirkózni az új kórokozóval.”
Kurzweil szerint az ilyen robotok segítenek majd a betegségek leküzdésében, az egészség javításában és lehetővé teszik, hogy az emberek hosszabb ideig maradjanak aktívak.
„A biológia egy szoftveres folyamat,” mondta Kurzweil az interjúban.
„A testünk több ezermilliárd sejtből áll, amelyeket ez a folyamat szabályoz.
„Mi pedig elavult szoftverrel működünk, ami egy teljesen más korban fejlődött ki. Olyan inzulin receptor génnel rendelkezünk, ami azt mondja, hogy „Tarts meg minden kalóriát!”
„Tízezer évvel ezelőtt ez jó volt, amikor egész nap dolgozni kellett ahhoz, hogy néhány kalóriát összeszedjen az ember, amikor nem voltak hűtőszekrények, így a test tárolta a zsírsejteket.
Én azt akarom üzenni az inzulin receptor génemnek, hogy már nem kell megtartania minden kalóriát.”
Kurzweil a Joslin Diabetes Központ laboratóriumi kísérletére hivatkozott, amely során a kutatók képesek voltak kikapcsolni az egerek zsír inzulin receptor génjét. Az egerek tovább ettek, soványak maradtak, nem lettek cukor- vagy szívbetegek és 20 százalékkal tovább éltek.
Ray Kurzweil jelenleg 150 féle étrendkiegészítőt szed, amik szerinte csúcsformában tartják a testét.
A Google célul tűzte, hogy új cége, a Calico segítségével meghosszabbítja az emberi élet hosszát.
Kurzweil korábban azt jósolta, hogy a 2020-as évekre az emberek annyi egészségtelen ételt ehetnek, amennyit csak akarnak, mert mindenkiben nanorobotok lesznek, amelyek minden szükséges tápanyaggal ellátják majd a testet, miközben a fölösleges zsírtól is megszabadítják.
Kurzweil jelenleg okosabb számítógépek építésén dolgozik, ami szerinte az első lépés céljai megvalósításában.
Azt szeretné elérni, hogy a számítógépek képesek legyen feldolgozni a természetes nyelveket, ami lehetővé tenné, hogy a robotok olvasni és értelmezni tudják az emberi kommunikációt.
Kurzweil szerint az ember evolúciójához intelligens robotokat kell létrehozni.
Forrás: dailymail.co.uk
„Jézus ekkor ezt mondta neki: “Én vagyok a feltámadás és az élet, aki hisz énbennem, ha meghal is, él; és aki él, és hisz énbennem, az nem hal meg soha.” János 11:25-26

http://idokjelei.hu/2013/10/a-google-ugyvezeto-aki-orokke-akar-elni/

Izrael ismét idegen földön bombázott

Izraeli harci repülők újabb csapást mértek idegen területen, a Hezbollah számára fegyvereket szállító teherautókra nyitottak tüzet a szíriai-libanoni határon. A zsidók bármikor kérdés nélkül sérthetnek határt, és hogy mit keresett izraeli repülőgép idegen terület felett, azon már senki nem lepődik meg. Arra azonban kíváncsiak leszünk, ha a szíriai légvédelem megkapja az első S-300-as komplexumot, és elkezdik leszedni ezeket a hívás nélkül érkező gépeket, mit fognak szólni a zsidó miniszterek, és hogyan fog majd siránkozni a cionsajtó.
Felvetődik a kérdés, ha jogosnak ítéli meg a világ az ilyen izraeli bombázásokat, akkor a zsidó érdekeltségek felrobbantását, vagy a zsidó civileket szállító járművek elleni merényleteket lehet-e terrorizmusnak tekinteni, lehet-e különbséget tenni, hiszen elmondható, hogy mindkettő terrorizmus és semmi különbség nincs. Az ilyen fajta légitámadás nem megelőző támadás, hanem légi terrorizmus. Izrael nem változtat régi, jól bevált szokásán, egyszerűen terroristaként viselkedik.
Hídfő.net

“Szabadságharcosok” Sziriában!


…Violada, torturada y asesinada por terroristas de Al Qaeda en Siria por el delito de ser cristiana… Una familia cristiana siria ha hecho pública esta foto de su hija, violada por un pelotón de terroristas/mercenarios y de Al Qaeda antes de torturarla y matarla… La fotografía va acompañada de una nota que dice: “¿Cuando los occidentales admitirán la realidad de la situación? Estos terroristas que se hacen llamar ‘rebeldes’ de la ‘DEMOCRACIA Y LAS LIBERTADES’, no son más que miembros de Al Qaeda que combaten contra el Presidente Bachar El Asad”…
Röviden: egy szir keresztény család tette közzé tragikus történetüket a Facebookon. Lányukat a törvényes szir kormány ellen harcoló banditák (akiket az USA és latorállam haverjai támogatnak) meggyalázták, megkinozták, meggyilkolták!
Egyáltalán-emberek ezek?