2013. október 24., csütörtök

Nem tisztességtelen …

“A bíróság a felperesek keresetét alaptalannak nyilvánította, egyebek között azért, mert a Polgári törvénykönyv szerint nem minősülhet tisztességtelennek a szerződési feltétel, ha azt jogszabály állapítja meg.
A szerződést alakilag is megfelelőnek tartotta a bíróság, így az nem érvénytelen és nem is tisztességtelen. Az oklista egyértelműen és részletesen tartalmazta azokat a körülményeket, amelyek teljesülése esetén a bank megváltoztathatja a hiteldíjat, így az megfelelt az átláthatóság elvének. A szimmetria elve sem sérült, valamint az arányosság elve is biztosított volt.”
Tehát a Bíróság szerint nem tisztességtelen az Magyarországon, ha kölcsönügylet során a kapott összegtől jóval többet kell megfizetnie az Adósnak, s erre az előre meg nem határozható pénzösszegre ügyleti kamatot kell fizetnie. Nem tisztességtelen az, hogy a sok ilyen ügylet miatt az országban ellehetetlenültek a vállalkozások, s ezért munkahelyek szűnnek meg, egyre kevesebb jövedelemből kell egyre többet megfizetni.
Nem tisztességtelen az Magyarországon, hogy emiatt az ingatlanárak rendkívül alacsonyak, s a bedőlt ügylet Bank által számolt hátraléka jóval nagyobb, mint amit az Adós kapott, miközben már tőkét is törlesztett.
Nem tisztességtelen az Magyarországon, hogy ezt a hátralékot a Bank kérésére a közjegyző úgy tanúsítja le, hogy nem nézi meg, kapott-e az adós bármit is a számlájára, s ha kapott, a tőle követelt összeget kapta-e, mert csak ez lehet pénzkölcsön. S csak ekkor lehetett volna kölcsönkamatot felszámítani az ügylet során.
Nem tisztességtelen a Bíróság szerint az, hogy emiatt a helyzet miatt tegnap egy 31 éves fiatal anyának Nyíregyházán agyvérzése lett, és meg kellett műteni. Két kicsi gyereke van. Imádkozom érte.
11baby1Nem tisztességtelen az a Bíróság szerint, hogy a magyar államnak helyt kell anyagilag állnia a Bankok ilyen követelései miatt, ha a szülő megbetegszik, és ha esetleg önként vet véget életének, a magyar állam árvaellátást kell fizessen, sőt, felajánlja, hogy a gyerekeket intézetben helyezi el.
Akkor kérdem én, mi a Bíróság álláspontja szerint tisztességtelen?
Az, ha valaki élni akar?
Az, ha valaki Bankhoz fordul, és kölcsönnel akarja a házát megvenni, felújítani, autót venni, vállalkozást indítani?
Akkor a magyar Bírók mit gondolnak, ki fogja az ő fizetésüket kitermelni?
A Bankok?
Forrás: 168 Óra Online

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése