2012. február 11., szombat

Böjte: összevegyültünk egy uzsorás kufár társasággal és most csodálkozunk?

Húsz éve folyamatosan vesszük fel minden évben a kölcsönöket, mert jobban, kényelmesebben akarunk élni, mint amennyire a munkavégzésünk feljogosít. Összevegyültünk egy uzsorás kufár társasággal és most csodálkozunk? Döbbenetes, a hiánycél évente csak 3 százalék?! Aki korpa közé keveredik, azt megeszik a disznók. Fojtogatnak a bankárok? Nem kellett volna felvenni a kölcsönöket!

Keseregni fölösleges. Eső után köpönyeg! Mi a megoldás? - kérdezik itt is, ott is? Nem az a kérdés, hogy a múltban mit kellett volna tenni, hanem itt és most mit kell tennünk?

A cári Oroszország az uzsorás bankárok karmai között vergődött, ezért a fényűző életmódhoz szokott vezető rétegét a nagy októberi forradalomban elhajtotta, és nagyrészt, mint halálos ellenségét kiirtotta. Milliók és milliók haltak meg és nyomorodtak meg, és nem csak Oroszországban.
Németország a fojtogató pénzügyi örvényből próbált kitörni, és végül Hitler vezetésével egy világégés szörnyű kataklizmájába rántotta az emberiséget. Nem csak a politikusok és a katonák, de a pénzvilág bűne is volt a második világháború!

A valóság az, hogy mi mindannyian tápláljuk, éltetjük a kapzsiság ördögét, mi hizlaljuk legyőzhetetlenné! Nem vállalsz gyermeket, így pénzedből nem földet, otthont veszel gyermekednek, jövődet nem fiadra bízod, hanem bankot keresel, olyan emberekre bízod pénzedet, kik a legnagyobb kamatot ígérik. Persze őket is viszi a bírvágy szelleme, és pénzeddel, mint cápák vetik magukat bele a pénz világába. Nincs kegyelem, ha nem sikeres ragadozók és te pénzedet veszélyben érzed, hát te is könyörtelenül visszaveszed utolsó vasig, és más bankra bízod. Nincs megállás, a tőzsdék, a bankok, a pénzvilág modern kártyajátékai, és ha játszassz, munka nélkül is gazdag lehetsz... de valóban az lehetsz? A fogyasztás, a birtoklás vágya, a gonosz lélek vadászkutyái űznek, hajtanak a vesztedbe.

Isten által mindannyiunknak adott anyagi javak bölcs elosztása, hatalmas feladat! A múltban ott vannak a félelmetes kudarcok! A kapzsiság, az önzés, a pénz, mint pusztító fenevad szedi az áldozatait. Van más megoldás?

Egyetlen elfogadható válasz a mai világ haláltáncára, Jézus Krisztus válasza. Kétezer évvel ezelőtt közénk jött, és nem állt le vitázni, kiosztani senkit, hanem szülőföldjén Názáretben, megélte szeretteivel a maga csendes, becsületes munkáséletét. Fenntartható vágyakat állított elénk, egy olyan életformát, mely elérhető, s mely boldoggá is tesz. Szent Ferenc már nyolcszáz évvel ezelőtt az ördög ganajának nevezte a pénzt, egyszerű, vidám életútja ma is járható. Fenntartható, tiszta örömök után kell kinyújtsuk a kezünket. Olyan örömök után, melyet nem esz meg a rozsda, melyet nem rág szét a moly, melyek után másnap nem keserű a szájunk íze. Van kiút, van válasz recsegő, ropogó világunk kérdéseire. Jézus, ha ma közénk jönne, ugyanazt tenné, mint kétezer évvel ezelőtt, szépen megélné a csendes, egyszerű názáreti életét szeretteivel. Dolgozna, alkotna, mint ács vagy földműves, vagy tanár, vagy orvos becsületesen, szorgalmasan, ott a szép szülőföldjén, ahol született.

Meg kell zabolázzuk elsősorban önmagunkban a kapzsiságot, hajtsuk el magunktól a fölösleges fogyasztás, a birtoklás utáni vágyat. Autónkban nem maximalizálni akarjuk a fogyasztást. A cél egy optimális, takarékos motor, mely kevés üzemanyaggal célba visz. Miért nem ugyanez a cél életed minden területén? Sokszor a kevés is elég, a szerény, egyszerű megoldás is célravezető. Egy angol polgármester névnapi ünnepségén voltam, szerény, egyszerű vacsora volt a 170 vendégnek: svédasztal kétfajta hússal, háromféle körítéssel, előétel nem volt, a végén mindenki vehetett egyféle süteményből, az italokat mindenki saját kontójára kérhette. Néztem a kedves 70 éves vendéglátónk egyszerű, természetes, vidám ünneplését, magamban azokra a rendezvényekre gondoltam, melyeket itt a Kárpát-medencében rendeznek és elszégyelltem magam. Igen, a soktornyos, bádogtetejű házak lakóit lenézzük, de újgazdag rongyrázásban az egész társadalmunk ott liheg a nyomukba. Fölösleges költekezéssel akarjuk bizonyítani kiválóságunkat, és balgán, magunkat és egész társadalmunkat belerántjuk az adósság szörnyű szakadékába. Egyke, végzős gyerekeink tanévzárójára vagyonokat költünk, csak a fényképésznek egy egyszerű ember kéthavi fizetését adjuk gálánsan, mert fontos a látszat. Bűn! Mi vetettünk ágyat a gonosznak, miért csodálkozunk, hogy nyakunkra költözik? Elmennek a fiataljaink? Miért vállalnák az általunk felhalmozott adóssághegyeket?

Nézzétek az ég madarait, a mezők virágait! Van megoldás, adjátok oda a császárnak ami a császáré, és ti keressetek olyan kincseket, mik megmaradnak az örök életre, mondja a mi Urunk! Ő maga is a názáreti csendes, egyszerű életével bizonyította, hogy szeretteink körében, szülőföldünkön, becsületes, egyszerű munkás életet élve, a szép természetben boldog lehet az ember. Ez az az út melyet ő is járt, és melyet mi is járva egy fenntartható életet élhetnénk és boldogok lehetnénk.

Induljunk el Krisztus nyomában!

Szeretettel, Csaba testvér

Gazdag István: Dollár: végső visszaszámlálás?

Igaz, az euró helyzete rossz, de a dolláré még sokkal rosszabb, és egyébként éppen ezért indított a City és a Wall Street monetáris háborút az EU ellen. A zöldhasú valuta krachja ugyanis elkerülhetetlen, olyannyira, hogy a legnagyobb globális kockázatot éppenséggel az amerikai államadósság válsága jelenti. A világ vezető gazdasága már csak egy óriási szemfényvesztés, mivel az amerikai deficitek helyzete hovatovább tarthatatlanná válik. Már csak idő kérdése, és menthetetlenül bekövetkezik az amerikai dollár és az amerikai szuverén adósság gigantikus buborékjának kidurranása, amely gyakorlatilag bele van kódolva a jelenlegi gazdasági folyamatokba.

„Egyetlen nemzedék sem halmozhat fel nagyobb adósságot, mint amekkorát a saját létezése alatt képes visszafizetni”, figyelmeztetett Thomas Jefferson, az USA harmadik elnöke 1789 szeptemberében. Márpedig az amerikai adóság, amely 2002 júniusában még „csak” 6400 milliárd dollárra rúgott, mára túllépte a 15 ezer milliárdot, tehát alig egy évtized alatt több mint a kétszeresére nőtt. Ahhoz, hogy megtermelje a 14 ezer milliárdos nemzeti össztermékét (GDP), az Egyesült Államok összességében több mint 50 ezer milliárd dollár adósságot generált, amely évente 4000 milliárd dollár kamatterhet ró lakosságára. Ami pedig az ország költségvetési hiányát illeti, ez tavaly elérte az 1600 milliárd dollárt.

Nem csoda, hogy az amerikai valuta, amely 1913 óta elveszítette értékének 97 százalékát, folyamatosan veszít nemzetközi pozíciójából is, és 2009-re az euró vált a világ legnagyobb forgalmat lebonyolító pénznemévé. Elsüllyeszteni az eurót, hogy felszínen tartsuk a dollárt - ez az angolszász és szövetséges pénzoligarchia aktuális, de hosszú távon teljesen hasztalan túlélési stratégiája. A Fed által az utóbbi években kinyomtatott dollárhegyek (QE 1, 2, 3) csak elhúzni képesek az agónia folyamatát, de a gyógyulás nem hozzák el. Addig is, amíg elkerülhetetlenné nem válik a nemzetközi pénzügyi rendszer általános újraalapozása, amelyben az ún. BRIC-országok (Brazília, Oroszország, India, Kína) lehetnek Európa stratégiai partnerei, már csak arra kell figyelni, hogy honnan jön a szikra, amely majd meggyújtja a dollár alatt lévő puskaporos hordóhoz vezető kanócot. Talán éppen Iránból?

A Teherán ellen Tel-Avivban hangszerelt - és saját érdekei ellenében az EU által is támogatott - hecckampány részeként az angol-amerikai hatóságok megtiltották Iránnak, hogy a New York-i (COMEX) és a londoni (LME) tőzsdén aranyat vásároljon. Jó vicc! Iránt ugyanis nyilván szívesen látják a mumbai és sanghaji aranypiacon, amelyek fütyülnek az angol-amerikai diktátumokra. Ráadásul ez az angolszász döntés minden bizonnyal visszafelé fog elsülni, még tovább marginalizálva a COMEX és az LME szerepét, amelyeket bennfentes körökben már így is a tolvajok piacainak tekintettek, ahol minden egyes valóságos aranyrudat legalább 350 különböző ügyfélnek eladtak.

India nemrég úgy döntött, hogy az iráni kőolajért rúpiával, pontosabban arannyal fog fizetni. Az indiaiak évente 12 milliárd dollárnyi iráni kőolajat vásárolnak, amely a jelenlegi árfolyamon 202 tonna aranyat jelent. India a világ legnagyobb aranyfelvásárlója, a globális kereslet 20 százalékával, vagyis évente mintegy 800 tonnával. Az iráni-indiai megállapodás előreláthatólag negyedével megemeli India aranyfogyasztását, amely immáron a világ aranykeresletének az egynegyedét fogja képviselni. Ezek után kevés esély van rá, hogy az arany ára csökkenni fog, mint azt a COMEX bankszterei szeretnék.

Ugyanakkor az Egyesült Arab Emirátusok (EAE) és a Kína közötti árucsere elszámolása ezentúl jüanban fog történni, ami egy dollár elleni atomtámadással ér fel. Ily módon ugyanis mintegy évi öt és félmilliárd dollár értékű kőolaj-tranzakció kerül ki a Wall Street és a City bankjainak ellenőrzése alól, egy újabb súlyos üzemzavart jelezve a Kissinger és a Bilderberg-csoport által 1973-ban létrehozott rendszerben. Emlékeztetőül, ekkor született megállapodás az OPEC tagországaival a kőolaj árának jelentős megemeléséről, azzal a feltétellel, hogy ez a dollárfolyam a londoni és New York-i bankokon fog átfolyni, egy részét pedig automatikusan amerikai kincstárjegyekbe fektetik. Ezt a megállapodást most nyíltan megszegte az EAE és Dubai.

Ezzel azonban még távolról sincs vége a zöldhasú valutát mostanában érő traumák sorozatának. Szaúd-Arábia állami olajvállalata és az egyik kínai cég megállapodása értelmében ugyanis ez utóbbi olajfinomítót fog építeni a Vörös-tengernél. A világ vezető kőolaj-exportőre és legnagyobb fogyasztója közötti megállapodás kiiktatja a közvetítőket, lehetővé téve a kétoldalú kapcsolatok erősítését az Egyesült Államok (Izrael mellett) legfőbb közel-keleti szövetségese, illetve első számú gazdasági riválisa között, amelyek árucseréjüket két éven belül ugyancsak jüanban fogják bonyolítani.

Mint azt az Irán megleckéztetését célzó nyugati gazdasági szankciókra válaszul a perzsa állam moszkvai nagykövete a napokban bejelentette, a két ország közötti kereskedelmi forgalomból száműzött dollár helyét a jövőben a riál és a rubel veszi át. Ily módon Oroszország ismét világossá tette, hogy a maga részéről nem tartja sem törvényesnek, sem indokoltnak az iráni atomprogram ürügyén a nyugati blokk által foganatosított büntető intézkedéseket.

Miközben tehát az USA pénzügyi-gazdasági nyomásgyakorlással és provokatív flottafelvonulással igyekszik térdre kényszeríteni Iránt (és a hitelminősítők révén szétzilálni az EU-t), az utóbbi néhány évben folytatott kínai monetáris politika egyre-másra méri a fájdalmasabbnál fájdalmasabb pénzügyi vereségeket az amerikai jegybankra (Fed) és az angol-amerikai bankszektorra, és mindezt egyetlen ágyúlövés nélkül. Egyfelől levitézlett ágyúnaszád-diplomácia, birodalmi hübrisz és felelőtlen pazarlás, másfelől átgondolt geostratégiai sakkjátszma, jéghideg pragmatizmus és perspektivikus tervgazdálkodás: történelmi léptékben mérve 200 évnyi kapkodás 5000 évnyi türelem ellenében. A végeredmény nem lehet kétséges.

MD 2012. II. 8.

BOTRÁNY!!! – 140 millió okostelefonra telepítettek kémszoftvert

Bizonyos források szerint 140 millió okostelefonra telepítettek kémszoftvert maguk a gyártók!!!
Robbant a hír: számos Android, Nokia, Samsung, Blackberry és iPhone készüléken a szolgáltatók rootkit-et helyeztek el. A rootkit a felhasználó tudta nélkül a beírt szövegek, jelszók, bankkártya-adatok, e-mail-ek, SMS-ek tartalmát továbbítja harmadik félnek.
Több szolgáltató kénytelen volt bevallani, hogy megfigyelés alá helyezte előfizetőinek okostelefonjait, naplózva róluk minden lehetséges adatot. Ők persze csak a mi érdekünkben cselekedtek, hogy az összegyűjtött adatokat elemezve javítsák szolgáltatásaikat, mondják. Körülbelül olyan ez, mintha a postánál felbontanák a leveleinket – kizárólag a mi érdekünkben, a jobb kiszolgálás végett.
Valószínűleg kevésbé kell aggódnia annak, akinek úgynevezett „főzött” ROM van a rootolt okostelefonján. Aki nem tudja, hogy ez mit jelent, annak valószínűleg gyári ROM fut a mobilján. A rootkit-et mindenesetre le lehet leplezni az Android Marketről ingyenesen letölthető Voodoo Carrier IQ detector, vagy a CarrierIQ Spy app-ok segítségével. Az eltávolításához vagy magunk látunk neki, például Root Explorer menedzser segítségével, vagy joggal kérjük meg szolgáltatónkat, hogy szíveskedjék eltávolítani a kémet.
De rögtön!
Tulajdonosuk tudta nélkül lehet fényképezni az iPhone-okkal és Blackberrykkel!
Az iPhone, Blackberry és Windows Phone készülékek segítségével azok tulajdonosa tudta és jóváhagyása nélkül lehet fotókat készíteni, az azokon folytatott beszélgetéseket lehallgatni és a velük elküldött üzeneteket naplózni. Legalábbis ez derül ki egy a WikiLeaks által csütörtökön nyilvánosságra hozott, többszáz dokumentumot magában foglaló, kiszivárgott információhalmazból, amelyek többek között a különböző hírszerző ügynökségek praktikáit leplepezik le.
“A jelenlévők közül kinek van iPhone-ja, Blackberry-je, vagy ki használja a Gmail-t?”, vezette fel a fenti információk lelepezését is magában foglaló beszédét Julian Assange, a WikiLeaks alapítója azon a csütörtökön, Londonban megtartott tájékoztatón, ahol az új dokumentumokat bemutatták. “Maguk mind megszívták”, folytatta, “a helyzet ugyanis az, hogy a hírszerző ügynökségek beszállítói ebben a pillanatban is árulnak [a felhasználók] tömeges megfigyelését lehetővé tevő rendszereket ezekhez a termékekhez”.
Assagne szerint az iPhone-, a Blackberry- és a Gmail-felhasználók biztosan nincsenek biztonságban.
Az Assange és oknyomozó újságírók által a tájékoztatón megosztott információk szerint a szóban forgó megfigyelések akkor is elvégezhetők a készülékekkel, ha azok éppen készenléti állapotban vannak. Ez azt jelenti, hogy az érintett telefonokkal akkor is készíttethetők felvételek a környezetről beépített kamerájukkal, meghatározható a helyzetük beépített GPS berendezésükkel és lehallgathatók a közelükben folytatott beszélgetések, ha azokat tulajdonosuk úgymond kikapcsolta.
Sőt, a kiszivárgott dokumentumokból kiderül az is, hogy a különböző kémszervezetek nem csak megfigyelni tudják a telefonok tulajdonosait, de manipulálni tudják a készülékeken megjelenő információkat is. A beérkezett üzenetek szövegét például átírhatják, vagy olyan emailt hamisíthatnak rájuk, amelyeket valójában azok látszólagos feladója soha nem is küldött el – ezzel nem csak dezinformálva a címzettet, de akár hamis bizonyítékot is hamisítva a készülékekre.
Magyarország is szerepel a PC-s és mobilos lehallgatószoftvereket gyártó nemzetek térképén.
Assange elmondása szerint a világ 25 országában mintegy 160 cég gyárt olyan szoftvereket és berendezéseket, amelyek segítségével ezek a műveletek elvégezhetők. A szóban forgó cégek részletes listáján egyébként egy magyar vállakozás is szerepel, ami az oldal szerint az internet és a mobilok lehallgatására alkalmas megoldásokat is szállít, nyilvánvalóan akár kormányzati ügynökséges részére is. Utóbbiak pedig – állítják szakértők – egyre inkább válogatás nélkül be ezeket a megfigyelőrendszereket, gyakorlatilag a teljesen ártatlan polgárokkal szemben is.
“Egyre inkább azt látjuk, hogy [a hírszerző ügynökségek] tömegesen figyelik meg az egész lakosságot, anélkül, hogy a bűncselekményeknek akár csak a gyanúja is felmerülne. Az adatokat lehallgatják és lementik, csak azért, mert úgy gondolják, hogy egy nap talán használni lehet majd azokat valamire”, közölte Steven Murdoch, a londoni tájékoztatót megrendező Cambridge Security Group egyik tagja.
Az új információk egyébként alig néhány nappal egy hasonló botrány kirobbanását követően érkeznek, amelyben kiderült, hogy világszerte akár több tíz- vagy százmillió mobilkészülék – köztük az Apple iOS-alapú termékei, illetve Androidot futtató telefonok – is egy olyan szoftverrel előtelepítve kerültek a felhasználókhoz, amely az utóbbiak által folytatott hívásokról, üzenetcserékről és egyéb tevékenységekről is rendszeresen küldött és küld jelenleg is adatokat a készülékek gyártói, valamint a mobilszolgáltatók számára.
A szóban forgó, “Carrier IQ” nevű szoftver jelenlétéről ráadásul a gyártók a legtöbb esetben semmilyen módon sem tájékoztatták a felhasználókat, a kémprogram eltávolítására vagy kikapcsolására pedig számos esetben utóbbiaknak nem volt ill. jelenleg sincs lehetőségük.

 http://nektech.hu/2012/02/botrany-140-millio-okostelefonra-telepitettek-kemszoftvert/