2013. október 21., hétfő

Diplomáciai 'lopások' egy kaptafára!

Határok nélkül: Ellopták a bronz turult

Ellopták a bronz turult a szabadkai Zentai úti temetőből - részletek a Határok nélkül hétfő hajnali adásában.
Kossuth Rádió




Ellopták a székely zászlót

Ellopták a Székely Nem­zeti Tanács (SZNT) épü­letéről a székely zászlót. Gazda Zoltán, a Sepsiszéki Székely Tanács elnöke a Há­rom­szék­nek elmondta, pénteken este 11 órakor, amikor elhagyta az épületet, a zászló még a helyén volt, reggeli érkezésekor azonban már nem találta.
Az eset annál is furcsább, mert a Konsza Samu utcai épülettel szemben éppen a titkosszolgálatok egy kirendeltsége mű­ködik, a zászló pedig magasra volt tűzve, csak létrára mászva lehetett eltávolítani. Gazda Zoltán legjobban azt sajnálja, hogy a kilenc évvel ezelőtt elsőként ide feltűzött lobogó az a zászló, amelyet még Kónya Ádám mutatott be. Néhány nap múlva, az SZNT tízéves szü­letésnapján ünnepélyesen akarták kicserélni, s ezt ereklyeként őrizték volna tovább. Feljelentést nem tesz, fö­lös­leges időtöltés lenne, a székelyek nagy menetelése előtti napokban nincs ideje a ren­d­őrséget járni, több tíz nyi­latkozatot írni, hogy majd úgyis azt a választ kapja: nem találják a tettest – mondotta. Gazda egyébként provokációként és figyelemel­terelésként minősítette a zász­lólopást, véleménye szerint ugyanilyen szándékkal szüntették meg a hét végén internet-hozzaférését is.
http://www.3szek.ro/load/cikk/64511/elloptak_a_szekely_zaszlot&cm=105177

“Magyar Birodalom” – őrült térkép jelent meg a jövő Európájáról

Vidám térképen szemléltetik az Európát (szét)feszítő problémákat. Csehország, Szerbia és Magyarország kicsiny, független zárványként működik a keletre húzodott Európai Unión belül, míg Nyugat-Európa országai Merkelia néven kötöttek szövetséget.


2022-re ismét a németek hajtják uralmuk alá Nyugat-Európát, de nem katonai erővel, hanem gazdaságpolitikával. Egyesült országukat Merkeliának nevezik, része a valaha volt Franciaország, Belgium, Lengyelország és Észak-Olaszország, fővárosa Újberlin – derül ki arról a jövőbeli Európát ábrázoló térképről, amelyet a Boredpanda tett közzé. Az Európai Unió megbukott, már csak a keleti államok maradtak benne, amelyek olyan sokáig vártak, hogy tagok lehessenek. Törökország természetesen továbbra is csak vár és vár. Kína megvette Görögországot, de bánja, Tajvan pedig az adósságaitól megfosztott Írországot vásárolta fel.
Svájcból egy nagy bank lett, Hollandia pedig továbbra is azoknak a fontos intézményeknek ad otthont, amelyek senkit sem érdekelnek.
Nagy-Britannia továbbra is helyi hatalomnak tartja magát, sokat fenyegetőzik, de senki sem figyel rá. Skócia évekkel ezelőtt függetlenné vált, és ez volt a lehető legjobb döntés, amit hozhatott. Az angolok ugyanis még mindig képtelenek világbajnoki címet szerezni, és még mindig nekik van a legrosszabb konyhájuk a földrészen.
A Vatikán Olaszországból Spanyolországba költözött, aminek határásra Olaszországban Rómától Firenzéig felvirágzott a melegszcéna. Barcelona és környéke régen levált Spanyolországról, amit nagyon jól tettek.
Az EU felbomlása Skandináviában kezdődött, amikor 2014-ben a svédek rájöttek, jobb ha távol tartják a barbár kontinenst jól működő gazdasági, szociális és egészségügyi ellátórendszerüktől. A leválásnak köszönhetően 2022-re a várható élettartam 150 évre nőtt a skandináv országokban, és az IKEA lenyomta a Walmartot.
Izland viszont úgy döntött, hogy az Egyesült Államokhoz csatalkozik, azóta Alaszka kiterjesztéseként létezik.
Arról nem írnak a magyarázatban, hogy miért éppen Csehország, Magyarország, valamint “Szerbia és Hercegovina” működik független szigetként a keletre csúszott EU-n belül.
(HVG)

Video a volgográdi buszrobbantásról

Dashcam felvétel egy kocsiból, ami a busz mögött volt a robbantás pillanatában. A támadásban hatan haltak meg és több mint 30-an megsebesültek. Az öngyilkos merénylő egy nő volt, valószínűleg azért választotta épp ezt a járatot, mert sok diák utazott rajta.

Видео с регистратора в момент взрыва. Волгоград. 21.10.2013.

Kadhafi özvegye levelet írt

Az Oroszország Hangja levelet kapott Safia Farkash, Muammar Kadhafi özvegyétől. A levelet Fatima Farkash, az özvegy húga adta át Rádiótársaságunknak.
„Ezt a levelet a NATO-erők áldozatául esett szeretett hazám emlékének szentelem, amelyet ezek az erők káoszban, romokban a lakók közötti viszálykodásban hagytak. Ezt az üzenetet Muammar Kadhafi mártír férjem és kedves fiam al-Assad Zhusur emlékének ajánlom, valamint mindazok emlékének, akik velük voltak 2011. október 20-án, amikor a NATO repülőgépei lövöldöztek az elnöki konvojra, aztán a sebesült testüket bűnözőknek adták át, akik brutálisan megölték őket.
A szörnyek tettei nem férnek össze egyetlen egy létező vallással sem. Ezen bűncselekmény mellett egy másikat is követtek el: mind a mai napig nem adják át az elesett mártírok hamvait. Ilyesmit még nem tapasztaltunk az emberiség történetében.
Követelem, hogy az ENSZ Biztonsági Tanácsának minden tagja, az Európai Unió, és mindazok, akik részt vettek e mártírok meggyilkolásában, akik közvetve vagy közvetlenül felelősek a szörnyű bűncselekményért, végül árulják el, hol van temetkezési helyük, és adják át holttestüket a rokonoknak, hogy azok méltóképpen eltemessék őket.
Követelem, hogy az Afrikai Unió a hős Muammar Kadhafi, ezen szervezet megalapítója meggyilkolásának legalaposabb vizsgálatát folytassa, és mindazon emberek meggyilkolását, akik vele voltak azon a napon.
Követelem, hogy a nemzetközi emberi jogi szervezetek, segítsenek nekem kapcsolatot teremteni Seif al-Islam fiammal, aki letartóztatása pillanatától kezdve el van szigetelve családunk minden tagjától, tekintettel arra, hogy ő ártatlan, és nem követte el egyetlen tettet sem, amivel vádolják. Talán az egyetlen bűncselekménye, hogy figyelmeztette a líbiai népet, hogy borzalmak várnak rá, amelyeket Líbia ma él át.
Saif al-Islamot mindig aggasztotta az emberi jogok problémája az országban. Amerikai és európai börtönökből megmentette a radikális iszlamistákat, segített nekik, hogy visszatérjenek a normális élethez. Most viszont ugyanezek az emberek követelik, adják át a fiamat nekik, hogy kivégezhessék.
Férjem, fiam és társaik halála második évfordulóján remélem, hogy a nemzetközi közösség meghallja a hangomat, az emigráns feleség és anya hangját.”
hungarian.ruvr.ru

Az orosz szövetségi biztonsági szolgálat a maximális ellenőrzése alá akarja vonni az Interneten lebonyolódó információs forgalmat - írta a Kommerszant.

Az Itar-TASZSZ orosz hírügynökség szerint az orosz gazdasági lap hozzájutott ahhoz a levélhez, amelyet a VimpelCom (orosz távközlési szolgáltató) írt a távközlési minisztériumnak, megjegyzést fűzve az interneten történő vizsgálati tevékenységgel kapcsolatos miniszteri utasítás-tervezethez. Eszerint 2014 július 1-jétől valamennyi internetes szolgáltatónak olyan berendezést kell üzembe helyeznie, amely legalább 12 órán át rögzíti és tárolja az internetes forgalmat. A biztonsági hatóságoknak pedig közvetlen hozzáférésük lesz e feljegyzésekhez. Ellenőrzésük alá kerülnek a felhasználók telefonszámai, címei, a folyószámlák tulajdonosainak nevei.

Az orosz távközlési szolgáltató szerint a rendelettervezet bizonyos rendelkezései alkotmányellenesek, mert olyan adatgyűjtést és adattárolást feltételeznek, amelyek bírósági döntés előtt történnek. A miniszteri rendelettervezetet nemrég előzetesen egyeztették az orosz szövetségi biztonsági szolgálattal - közölte a távközlési szolgáltatóhoz közelálló két forrás - tette hozzá az Itar-TASZSZ.
VilágGazdaság

Tüntető devizahitelesek Budapesten. „Együtt a jövőnkért devizamenet”

Tömött sorokban álltak a járművek vasárnap délután a budapesti Dózsa György úton, ahol autós demonstrációt tartottak devizahiteles tüntetők. Az autós tüntetők az ország több városából érkeztek, volt köztük budapesti, pápai és debreceni is. A konvoj végigvonult a városon, majd a Dózsa György út Ajtósi Dürer sor felé vezető sávjában sorakoztak fel a járművek.

A demonstráció szervezője, Balogh Béla, a Koppány Csoport elnöke a menet indulása előtt azt mondta: akár autóra, akár lakásra, akár szabad felhasználással vett fel valaki devizahitelt, szerinte mindenkit becsaptak. Az „Együtt a jövőnkért devizamenet” tagjai ezért minden hiteles mellett ki akarnak állni.

A demonstráció résztvevői követelték a hitelfizetéssel elmaradt emberek kilakoltatásának azonnali felfüggesztését, illetve hangoztatták, hogy „ki kell vívjuk az anyagi függetlenségünket”.

A bejelentett demonstráció estére véget ért, de a Nagykörúton még volt torlódás, az egyik sávot járművek foglalták el.
A rendőrség sajtóügyelete ezzel kapcsolatban azt a tájékoztatást adta a hvg.hu-nak, hogy „egy gyorsreagálású rendezvény következtében” a Teréz körúton a Blaha Lujza tér irányába a Szófia utca és a Király utca között gépjárművek okoztak torlódást az egyik sávban.
(HVG)
ocsaElindult a kocsisor Ócsáról Budapest felé, jelenleg az M0-án haladnak, kb 10 kilométeres autósort alkotva…
Élő közvetítés: http://m.ustream.tv/channel/sodi-live



A „Budapest kör” alatt az Árpád hídra nehézkes a felhajtás, ugyanis a kocsisor találkozott önmagával, így a sor eleje most megállt, hogy tömörödhessen kicsit… Úgy látszik sikerült körbefogni Budapestet: kb. 12-15 km-es demonstráló autósorral…

A bankok csalásainak áldozatai tiltakoztak vasárnap a Felvonulási téren az Ócsai lakóparktól induló autós felvonulás után.









A magyarok négyötöde ellenzi a stadionépítéseket

A magyar lakosság mintegy négyötöde ellenzi a stadionépítéseket és a labdarúgás kiemelt helyzetét. Kilencven százalékuk más területre fordítaná a stadionokra szánt pénzt: elsősorban az egészségügy fejlesztésére és munkahelyteremtésre – derül ki a Republikon Intézet legújabb elemzéséből.
A sporttámogatások ügye erősen átpolitizálódott: akár a futball kiemelt szerepéről, akár a stadionépítésekről van szó, az ellenzéki szavazók teljes elutasítása áll szemben a kormánypárti szavazók visszafogott, kisebbségi támogatásával. Bár a jobboldali pártok között magasabb a szurkolói arány, a mérkőzésre kilátogatók között a baloldali pártok szavazói is képviseltetik magukat. A Jobbik-szavazóknál különös kettősséget lát a Republikon Intézet: körükben a legmagasabb az aktív szurkolók aránya, de ha a futballal kapcsolatos támogatásról kell véleményt adniuk, akkor épp olyan elutasítóak, mint az ellenzék más pártjai.
A sikertelen VB-selejtező szereplés után talán nem meglepő, hogy csak a népesség 9 százaléka véli úgy, hogy látszik a kiemelt támogatások eredménye, javult a magyar labdarúgás. Még a legoptimistább kormánypárti szavazóknak is csak az ötöde osztotta ezt az álláspontot, az ellenzéki pártok pedig egyöntetűen kudarcnak ítélik a kiemelt támogatások eredményességét – áll a kutatásban.
A magyarok négyötöde a stadionépítésekre és felújításokra szánt pénzt más célokra fordítaná. Ebben egyetértés van a nem-kormánypárti szavazók között: az ellenzéki pártok és pártnélküliek egyaránt magas, 85-87 százalékban válaszoltak úgy, hogy másra kéne költeni a stadionokra elkülönített pénzt. Noha a kormánypártiak a stadionépítések folytatása nagyobb támogatottsággal bír, de itt is csak a kisebbség, e szavazók mintegy harmada-negyven százaléka áll ki a kormány futball-központú sportpolitikája mellett, felük viszont – az ellenzék túlnyomó többségéhez hasonlóan – elutasító azzal szemben. A stadionépítésre szánt összeget a lakosságnak csupán öt százaléka hagyná a sport területén, a többség az egészségügy fejlesztésére vagy munkahely-teremtés ösztönzésére fordítaná.
A kutatást a Republikon Intézet megbízásából a Medián Közvélemény- és Piackutató Intézet végezte, október 14-15 között, 500 fő telefonos megkérdezésével. A minta jól tükrözi a szavazókorú lakosság településtípus, nem, életkor és iskolai végzettség szerinti összetételét.
(atv )