2013. október 21., hétfő

“Magyar Birodalom” – őrült térkép jelent meg a jövő Európájáról

Vidám térképen szemléltetik az Európát (szét)feszítő problémákat. Csehország, Szerbia és Magyarország kicsiny, független zárványként működik a keletre húzodott Európai Unión belül, míg Nyugat-Európa országai Merkelia néven kötöttek szövetséget.


2022-re ismét a németek hajtják uralmuk alá Nyugat-Európát, de nem katonai erővel, hanem gazdaságpolitikával. Egyesült országukat Merkeliának nevezik, része a valaha volt Franciaország, Belgium, Lengyelország és Észak-Olaszország, fővárosa Újberlin – derül ki arról a jövőbeli Európát ábrázoló térképről, amelyet a Boredpanda tett közzé. Az Európai Unió megbukott, már csak a keleti államok maradtak benne, amelyek olyan sokáig vártak, hogy tagok lehessenek. Törökország természetesen továbbra is csak vár és vár. Kína megvette Görögországot, de bánja, Tajvan pedig az adósságaitól megfosztott Írországot vásárolta fel.
Svájcból egy nagy bank lett, Hollandia pedig továbbra is azoknak a fontos intézményeknek ad otthont, amelyek senkit sem érdekelnek.
Nagy-Britannia továbbra is helyi hatalomnak tartja magát, sokat fenyegetőzik, de senki sem figyel rá. Skócia évekkel ezelőtt függetlenné vált, és ez volt a lehető legjobb döntés, amit hozhatott. Az angolok ugyanis még mindig képtelenek világbajnoki címet szerezni, és még mindig nekik van a legrosszabb konyhájuk a földrészen.
A Vatikán Olaszországból Spanyolországba költözött, aminek határásra Olaszországban Rómától Firenzéig felvirágzott a melegszcéna. Barcelona és környéke régen levált Spanyolországról, amit nagyon jól tettek.
Az EU felbomlása Skandináviában kezdődött, amikor 2014-ben a svédek rájöttek, jobb ha távol tartják a barbár kontinenst jól működő gazdasági, szociális és egészségügyi ellátórendszerüktől. A leválásnak köszönhetően 2022-re a várható élettartam 150 évre nőtt a skandináv országokban, és az IKEA lenyomta a Walmartot.
Izland viszont úgy döntött, hogy az Egyesült Államokhoz csatalkozik, azóta Alaszka kiterjesztéseként létezik.
Arról nem írnak a magyarázatban, hogy miért éppen Csehország, Magyarország, valamint “Szerbia és Hercegovina” működik független szigetként a keletre csúszott EU-n belül.
(HVG)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése