2013. október 21., hétfő

Az orosz szövetségi biztonsági szolgálat a maximális ellenőrzése alá akarja vonni az Interneten lebonyolódó információs forgalmat - írta a Kommerszant.

Az Itar-TASZSZ orosz hírügynökség szerint az orosz gazdasági lap hozzájutott ahhoz a levélhez, amelyet a VimpelCom (orosz távközlési szolgáltató) írt a távközlési minisztériumnak, megjegyzést fűzve az interneten történő vizsgálati tevékenységgel kapcsolatos miniszteri utasítás-tervezethez. Eszerint 2014 július 1-jétől valamennyi internetes szolgáltatónak olyan berendezést kell üzembe helyeznie, amely legalább 12 órán át rögzíti és tárolja az internetes forgalmat. A biztonsági hatóságoknak pedig közvetlen hozzáférésük lesz e feljegyzésekhez. Ellenőrzésük alá kerülnek a felhasználók telefonszámai, címei, a folyószámlák tulajdonosainak nevei.

Az orosz távközlési szolgáltató szerint a rendelettervezet bizonyos rendelkezései alkotmányellenesek, mert olyan adatgyűjtést és adattárolást feltételeznek, amelyek bírósági döntés előtt történnek. A miniszteri rendelettervezetet nemrég előzetesen egyeztették az orosz szövetségi biztonsági szolgálattal - közölte a távközlési szolgáltatóhoz közelálló két forrás - tette hozzá az Itar-TASZSZ.
VilágGazdaság

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése