2012. május 3., csütörtök

Putyin: Katonai magánvállalatokkal külföldön is képviselni fogjuk a nemzeti érdeket

Vlagyimir Putyin a kormányzat 2011-es teljesítményéről szóló jelentésének leadását követően az Állami Dumában egy sokak számára váratlan dolgot jelentett be. Putyin annak a lehetőségéről beszélt, hogy az orosz állam katonai magánvállalatokat fog létrehozni, melyek külföldi bevetésekben is részt vesznek majd. Sok ország rendelkezik ilyen vállalatokkal, de Oroszország helyzete szempontjából ez a lépés egészen mást jelent.
A katonai magánvállalatok létrehozását az ellenzék máris támadás alá vette, mondván hogy ezzel a lépéssel Putyin az orosz befolyást akarja kiterjeszteni a határon túl. Putyin erre egyenes választ adott: "Úgy hiszem, az ilyen vállalatok hatékonyan képviselik majd a nemzeti érdeket anélkül, hogy az állam közvetlenül érintetté válna. Igen, fontolóra vesszük ezt a lehetőséget."
A nyugati kormányzatok rendszeresen alkalmaztak és alkalmaznak katonai magánvállalatokat az egyre növekvő számú problémák megoldására. Rengeteg visszavonult brit és amerikai katonai vezető szolgálta továbbra is a kormányt ilyen formában a "visszavonulását" követően. Az elmúlt évtizedekben gomba módra szaporodtak ezek a vállalatok, és mára a gazdagabb országok kulcsfontosságú eszközeivé váltak azon a téren, hogy továbbra is jelen lehessenek a világ - politikai értelemben vett - legforróbb pontjain.
A 2000-es években Irakban és Afganisztánban ennek a tendenciának köszönhetően már sokszor annyi zsoldos volt jelen, mint hivatásos amerikai katona - 1000-1500 dollár napi zsolddal, és az Egyesült Államok kormányzata többnyire ilyen felbérelt katonák útján biztosította azokat a térségeket, amiben a jelenlétük a későbbiekben nem is vált általánosan ismertté. A Comission on Wartime Contracting adatai szerint Irakban és Afganisztánban az Egyesült Államok fele-fele arányban vetett be hivatásos haderőt és nemhivatalosan felbérelt zsoldosokat.
A vállalatok versengése a szerződéskötésekért kiéleződött, és az iraki, afgán bábkormányzat is hamar célkeresztben találta magát. A nyugati katonai jelenlét ezekben az országokban már elképzelhetetlen lenne a zsoldos haderő nélkül, ami a kormány számára egyben megbízhatóságot is jelent - mert erkölcsi alapok híján bármilyen feladatra felbérelhető - és a veszteség hiányát, mert ezek a katonák hivatalosan nem léteznek, haláluk csak a cégvezetésnek jelent gondot, a kormány legfeljebb új szolgáltatót keres. Másrészt ha kiszivárog az információ egy-egy olyan bevetésről, amit inkább titokban tartottak volna, a kormányzat mossa kezeit, senki nem bizonyítja az érintettséget.
Ezek a zsoldos csoportok Líbiában a már megszokott formában jelentek meg - mint harcedzett veteránok, katonai tanácsadók, akik végül hat hónap után meg is törték a legitim líbiai kormány fegyveres erőinek ellenállását - és a munkaadók pénzéért nem csak az amerikai, brit, hanem Katarból, az Egyesült Arab Emírségekből és Franciaországból érkező magánvállalatok is "versenybe szálltak".
Ahogy Putyin is mondta, a katonai magánvállalatok létrehozása Oroszországban egy lehetőség. Bár eddig is voltak ilyenek, a történés jelentőségét mutatja az, hogy Putyin ezt hivatalosan is bejelentette és legitimizálja. Korábban írtuk, hogy Európában a "NATO Game Over" üzenet feltűnése és a NATO ellenes tüntetések megszaporodása egyáltalán nem a béketudatos civilek éledezését jelenti, hanem a NATO számára egy nemhivatalos úton továbbított üzenetet jelent, mivel a NATO terjeszkedése már élesen sérti más nagyhatalmak érdekeit.
Hogy kicsit nyugatosan fogalmazzunk: Putyin bejelentése piacot csinál. Hogy ezt a lépést egyenesen bejelentette, az annyit jelent, hogy az orosz állam szándékai szerint az ilyen vállalatoknak nemsokára rengeteg feladat és szerződéskötési lehetőség áll majd rendelkezésére, a hivatalos forma pedig biztosítja a tetemes mennyiségű állami forrást.
Oroszországnak gazdasági alapon elsősorban az energiaszektor terén lehet szüksége a nemhivatalos erőkre (potenciális nyersanyaglelőhelyek biztosítása), biztonságpolitikai szempontból pedig az instabillá váló posztszovjet köztársaságokban (Közép-Ázsiában, a Kaukázusban, Dél-Oszétiában és Abháziában) de valószínűleg nagy hangsúlyt kap majd a hátország ipari termelésének biztosítása is, ugyanis az orosz vezetés számít a közeljövőben a gazdasági célpontok elleni merényletek megszaporodására. Mivel az afganisztáni helyzet kapcsán a NATO és Moszkva érdekei egyre élesebben elválnak, ezért Afganisztán is potenciális munkaterületté válik - annál is inkább, mivel a hivatalos haderő kihelyezése Oroszország számára egyre nagyobb politikai veszteségeket okoz a világ számos térségében. A lehetőségek adottak, és a "NATO Game Over" üzenet valóságtartalma szép lassan láthatóvá válik majd.
Molnár István


Oroszország a NATO rakétavédelmi rendszer megtámadásával fenyeget

A következő kép nem jeleníthető meg, mert hibákat tartalmaz: „http://hungarianrealnews.com/images/news/US-Missile.jpg”.

Oroszország azzal fenyegetőzik, hogy kilövi a NATO kelet-európai rakétavédelmi rendszerét, amennyiben az Egyesült Államok folytatja az Oroszországot fenyegető rakétapajzs kiépítését, figyelmeztetett Nikolaj Makarov, orosz vezérkari főnök csütörtökön.
„Amennyiben a helyzet tovább romlik megelőző csapás alkalmazása mellett dönthetünk,” mondta Makarov a NATO és amerikai tisztek számára szervezett nemzetközi konferencián, az Associated Press jelentése szerint.
„Amikor az amerikaiak hozzálátnak a rakétavédelmi rendszer harmadik fázisának kivitelezéséhez Európában és úgy gondoljuk, hogy stratégiai nukleáris erőnk hatékonysága veszélybe kerül, súlyos lehetőségek merülnek majd fel a megfelelő orosz válaszlépést illetően,” nyilatkozta Anatolij Antonov, orosz védelmi miniszterhelyettes egy szerdai interjú során.
Oroszország nem olyan régen helyezett működésbe egy radart Kaliningrádban, a lengyel határ közelében, ami képes az Európából illetve az észak-atlanti térségből indított rakéták észlelésére.
Tavaly Dimitrij Medvedev, akkori orosz elnök azt mondta országa ellentámadást indít, amennyiben nem sikerül megállapodni a rakétavédelmi rendszer ügyében. „Parancsot adtam a fegyveres erőknek, hogy állítsanak össze egy tervet Oroszország számára, hogy amennyiben szükségessé válik, elpusztíthassuk a rakétavédelmi rendszer adatátviteli és irányító központjait,” nyilatkozta Medvedev 2011 novemberében.
2009. április 5-én Barack Obama ígéretet tett egy kelet-európai rakétavédelmi rendszer kiépítésére az iráni rakéták elleni védelemül. „A Cseh Köztársaság és Lengyelország igen bátran engedélyt adtak a védelmi rendszer befogadására,” mondta Obama Prágában. „Amíg az Irán jelentette veszély fennáll, a költséghatékony és működőképes rakétavédelmi rendszer kiépítésére irányuló erőfeszítéseink folytatódnak.
Két napja Michel Miraillet, a francia stratégiai és védelmi ügyek parancsnoka azt mondta, hogy az iráni rakéták nem jelentenek veszélyt Európa számára. „Először is Irán ballisztikus rakétaprogramja sem Európát sem az Egyesült Államokat nem veszélyezteti,” mondta a chicagói NATO csúcs előtt tartott moszkvai rakétavédelmi konferencia során. „Másodszor pedig az iráni atomprogram csupán civil célokat szolgál.”
A NATO és az Egyesült Államok azonnal reagáltak az orosz fenyegetésre. Alexander Vershbow, helyettes NATO főtitkár azt mondta, hogy a tervezett rendszer nem Oroszország ellen irányul és hozzátette, hogy az orosz interkontinentális és ballisztikus rakéták „túl gyorsak és kifinomultak” ahhoz, hogy a tervezett rendszer észlelni tudja őket.
John McCain szenátor Litvániából nyilatkozva elmondta, hogy az oroszok a tervezett védelmi rendszert „ürügyként használják arra, hogy a kérdéses, békés területen komolyabb katonai állásokat építsenek ki, amit paranoiaként lehet értelmezni Valdimir Putyin részéről.”
Márciusban Mitt Romney, az amerikai elnöki posztért versengő egyik jelölt, Oroszországot az Egyesült Államok ellenségeként jellemezte. „Oroszország minden kétséget kizáróan legnagyobb geopolitikai ellenségünk. Minden helyzetben a legrosszabb oldalon állnak,” nyilatkozta a CNN-nek. 

Forrás: Infowars.com

Az MLM és a spiritualitás?

Mai cikkem nem egy túl szokványos témáról fog szólni, ugyanakkor elég sokakat érinthet. A pár hete volt ugyanis, hogy felhívott az egyik barátom azzal, hogy van egy új üzlet és nem érdekelne-e esetleg. Fogadott a sablonszöveg: jó kereseti lehetőség, sok szabadidő stb.
 Bizonyára sokan hallottatok már az úgynevezett MLM rendszerről, MLM rendszerben működő vállalkozásokról (lásd pl. Nuskin, Forever living, Tiens). Mivel ez az egész eléggé lejáratódott már és negatív felhangja van, sokan a mikro franchise megnevezést használják már inkább. Tehát mint kiderült barátom is egy ilyen vállalkozásba próbált bevonni. Mivel érdekelt a dolog és volt egy kis szabadidőm végighallgattam, hogy mégis miről van szó, és hamarosan odáig jutottunk a dologgal, hogy elmentem merő kíváncsiságból egy  úgynevezett "open"-re (cégbemutatóra).
Cégnevet direkt nem említek, de azt tudnotok kell, hogy ezeknek a cégeknek az ismertető jegye, hogy mindegyik egyedülállónak titulálja magát, és azt hangoztatja, hogy ez MÁS, mint a többi.
Az elején fontos leszögeznem, hogy igenis van különbség is az MLM cégek között én most konkrétan az egyikről szeretnék írni, amivel kapcsolatba kerültem. Az összes közül én ezt a céget tartom a legkomolyabbnak, viszont jócskán voltak olyan dolgok, amik zavartak. Kezdetnek, akik nem lennének még képben, azok számára ismertetem a rendszert. Az MLM lényege, mint ahogy a nevéből is következtethetünk (multi level marketing), a hálózat építés. A hagyományos vállalkozás úgy nézne ki, hogy van ugye a termelő, akinek van egy adott terméke, és vannak a kis- illetve nagykereskedők, akiken keresztül eljut a fogyasztókhoz. Ezzel a klasszikus mintával ellentétben az  MLM lényege, hogy van a cég ami az adott terméket szolgáltatja, és a cég értékesítőkön keresztül, közvetlenül forgalmazza termékeit.Ez a gyakorlatban úgy néz ki, hogy neked valaki szól, hogy vásárolj tőle xy-terméket, illetve mellékesen megjegyzi, ha van kedved, te is csatlakozhatsz az üzlethez, mint „vállalkozó”. Ebben ez esetben te is üzletépítővé válsz a regisztráció után és te is másokat fogsz tudni beszervezni.

A dolog nagy titka, hogy minden beszervezett ember munkája után te % -ot fogsz kapni.

Így, ha nagyon ügyes valaki, egy idő után eljuthat a piramis azon szintjére ahol már munka nélkül is csak jön a pénz abból, hogy mások dolgoznak helyette.

Nézzük akkor az érveket és ellenérveket.

Akik támadják a rendszert, azzal érvelnek, hogy lehúzás az egész, mivel az MLM-es termékekre jellemző, hogy nem a legolcsóbbak, általában árban prémium kategóriáról beszélünk, 10 000 Ft-os nagyságrendű étrend kiegészítőkről stb.,
és a magas ár azért szükséges, hogy ki lehessen fizetni belőle a piramis magasabb részein ücsörgő egyéneket,  akik már semmit nem dolgoznak az egészen.
Sokan viszont a hálózatépítésben látják a jövőt és úgy gondolják, hogy elterjedése egyre szélesebb spektrumra fog kiterjedni, mivel sok szempontból optimálisabb, praktikusabb, mint a hagyományos értékesítés. Ha MLM rendszerben vásárolunk, közvetlenül a központtól rendelünk. Nyilván a közvetítő segítségével, viszont nincs szükség külön boltokra stb. így irányt mutat a jövőbe ahol valószínűleg az internetes kereskedelem lesz az egyik legelfogadottabb forma,(illetve énszemély szerint örülnék a cserekereskedelem újbóli térhódításának is ha már szóba jött a téma) és persze a másik fő indok, hogy közvetlen, és az emberi kapcsolatokra alapoz, mivel általában barátodat, bizalmasaidat keresed meg azzal, amit el akarsz adni. Legalábbis az oktató programjaikon ezt tanítják (igen, ilyen is van a legtöbb cégnél).
Ez itt megint egy kulcsfontosságú téma, mivel úgy gondolom, ha valaki korrekt módon, nem rátukmálva akarja eladni termékeit, hanem csupán megemlíti az ismerőseinek, akkor ezzel semmi baj, és csak erősíti az emberi kapcsolatokat. Ilyen szinten az MLM elterjedése megalapozott és hosszú távú lehet a jövője. Viszont a legtöbben azt a módszert követik, amit az oktató programokban hallanak, vagyis add fel a barátságaidat, az a fontos, hogy vegyenek tőled, ha nem vesznek nem is igazi barátok. Ha valakinek a baráti köre nem csupa milliomosból áll, akkor problémát okozhat odamenni egy régi ismerőshöz, hogy „figyelj, vegyél már egy 20 000 Ft-os vitamint”.
 Itt kanyarodnék át az egész MLM rendszert körüllengő ideológiára.  Az egész nem egy rossz gondolaton alapszik.  Egy amerikai típusú sikerorientált mentalitásra próbálják az embereket ránevelni, ami nem feltétlen baj. A” A titok” és a pozitív gondolkodás az, amire alapoznak, ez adja a spirituális hátterét az egésznek úgymond. Én szerintem ez egy jó gondolat lenne alapjában véve, hiszen ha valaki tényleg szívvel-lélekkel csinálja az üzletet és alkalmazza ezeket a dolgokat a gyakorlatban, valóban elérhet sikereket, és össze tudja kötni a munkát a spirituális fejlődéssel, ami egy kiegyensúlyozott élethez vezet. A problémám ott kezdődik, hogy bármenyire is lehet egy cég formabontó és spirituális ideológiákat felhasználó, az ami az üzletet mozgatja, az a pénz, és mivel a kapitalista rendszer fogaskereke ez is, ezért, hogy forradalmian új üzleti struktúrát akarjunk kialakítani, ebből a pénzközpontúságból kellene kilépni. Ha valaki képes lenne egy tiszta vonalat létrehozni, ami szakít az eddigi betanult  kliséktől az valóban hozhatna változást ebben az ágazatban. Addig viszont ezek a cégek ékes példái annak, hogyan lehet a spirituális tudást rosszra használni, vagyis egyéni hatalomvágy és pénzéhség kielégítésére. A termékbemutatókon illetve toborzó rendezvényeken, ahol a céget mutatják be, erősen az emberek érzelmeire hatnak és megpróbálják gyakorlatilag manipulálni a tudatot minden téren. Az emberek vágyait akarják felszínre hozni, ki ne akarna egy szép házat, nagy autót stb., és ez mind elérhető! Csak higgy benne… Arról már nem beszélnek, hogy ettől még nem feltétlen lesz boldog az illető. Akinek kicsit dezsavűje van, nem véletlen, hiszen egy korábbi cikkemben, ahol a Titokról írtam szintén ezekről a félreértelmezésekről beszéltem... Átlagember számára hamar szemet szúrhat, hogy a cég emberei kifelé akármennyire is mutatják, hogy mennyire sikeresek és igazi karizmatikus egyéniségek megnyerő stílussal, akiknek húúde bejött az élet, igazából egyik sem egyéniség, mivel sablonokat használnak és gyakorlatilag mind egyformák. Olyan gépezet ez, ami szépen lassan céges zombikat nevel az embereikből, mielőtt észbe kaphatnának. Jellemző rájuk, hogy hirdetik mennyire szabad ez a fajta munka és, hogy mennyi mellette a szabadidőd, saját magadat adhatod stb. Ehhez képest legalább annyi a megkötés és az, amivel bekorlátozzák kreativitásod, mint bármely másik átlagos munkahelyen.
 Úgy gondolom, az üzleti struktúra önmagában nem lenne rossz a közvetlenség miatt, csupán a hatalmas árak miatt rablásnak tűnik az egész, azért hogy a piramis tetején lévők megszedhessék magukat. Az ideológiai háttér sem rossz alapjait tekintve, egyszerűen csak arról van szó, hogy ezeket a pozitívumokat kellene átvinni a hétköznapi életbe. Ez egyszerűbb, mint gondolnánk. Ha egymástól vásárolunk és helyi piacokon ismerősöktől szerezzük be az alapanyagokat, és kiépítjük saját „hálózatunkat” a kistermelők között, ugyanakkor életünket pozitív életszemlélettel éljük, és nem állítunk fölösleges korlátokat magunk elé, akkor máris átültettük a használható gondolatokat, ötleteket, egy előremutató és tiszta formába, a kapitalista gépezet posványából.