2013. október 30., szerda

Ítéletnapi páncélterem:magbank Armageddon esetére


A mindig hóval borított hegyoldalba vájt magbankban minden magból két szettet őriznek
Forrás: express.co.uk
A Norvégia közelében fekvő északi-sarki szigeten található a Svalbard Globális Magbank, ami egy atomtámadást is kibír és több mint kétmilliárd magot őriz a belsejében.
A létesítmény 2006-ban kezdte működését azzal a céllal, hogy biztosítsa a föld élelmiszerellátását az éghajlatváltozás, háború vagy természeti katasztrófa esetén.
A világ minden országából összegyűjtött, összesen 4,5 millió féle magot őrző létesítmény építése 4,6 millió euróba került.
A magbank több milliárd magot őriz egy világméretű katasztrófa esetére.
A magokat gondosan lezárt csomagokban őrzik.
A mindig hóval borított hegyoldalba vájt magbankban minden magból két szettet őriznek, beleértve természetesen a legfontosabbakat, mint a borsót és a búzát is.
Az ingyenesen tárolt magokhoz kizárólag akkor lehet hozzáférni, ha az eredeti forrás elpusztult.
A biztonságosan becsomagolt magokat fém polcokon őrzik -18°C fokon.
Az alacsony hőmérséklet és az oxigén-ritka levegő meggátolja a magok romlását. Amennyiben megszűnne az épület áramellátása, az állandó fagypont alatti környezeti hőmérséklet segítene hidegen tartani a létesítmény levegőjét.
A magbank építését a Global Diversity Trust aktivistája, Cary Fowler kezdeményezte. Az építkezést a Norvég kormány finanszírozta az üzemeltetést pedig Bill Gates egyik alapítványa fedezi.
(További képek: http://www.dailymail.co.uk/news/article-2478782/The-doomsday-vault-keeps-seeds-type-agriculture-mankind-relies-disaster-wipes-out.html)


Mitől, kitől és miért félnek a világ pillanatnyi urai, akik irányítják magát a pusztítást is, hogy begyűjtenek, tartalékolnak?
Honnan tudják, hogy napjaik meg vannak számolva? Honnan tudják, hogy “mindjárt éjfél leszen” és jön a Vőlegény?
Sziklabarlang?
“És mondának a hegyeknek és a kőszikláknak: Essetek mi reánk és rejtsetek el minket annak színe elől, a ki a királyiszékben ül, és a Bárány haragjától.” (Jelenések 6:16)
Bármit elmenteni?
“Hová menjek a te lelked elől és a te orczád elől hova fussak?
Ha a mennybe hágok fel, ott vagy; ha a Seolba vetek ágyat, ott is jelen vagy.
Ha a hajnal szárnyaira kelnék, és a tenger túlsó szélére szállanék:
Ott is a te kezed vezérelne engem, és a te jobbkezed fogna engem.
Ha azt mondom: A sötétség bizonyosan elborít engem és a világosság körülöttem éjszaka lesz,
A sötétség sem borít el előled, és fénylik az éjszaka, mint a nappal; a sötétség olyan, mint a világosság.”
(Zsoltár 139:7-12)
Tartakékolás?
“Mert akkor nagy nyomorúság lesz, a milyen nem volt a világ kezdete óta mind ez ideig, és nem is lesz soha.
És ha azok a napok meg nem rövidíttetnének, egyetlen ember sem menekülhetne meg; de a választottakért megrövidíttetnek majd azok a napok.” (Máté 24:21-22)
Meddig kell várnunk?
„Tudván először azt, hogy az utolsó időben csúfolkodók támadnak, a kik saját kívánságaik szerint járnak,
És ezt mondják: Hol van az ő eljövetelének ígérete? Mert a mióta az atyák elhunytak, minden azonképen marad a teremtés kezdetétől fogva.”
„Nem késik el az ígérettel az Úr, mint némelyek késedelemnek tartják; hanem hosszan tűr érettünk, nem akarván, hogy némelyek elveszszenek, hanem hogy mindenki megtérésre jusson.” (2.Péter 3:3-4,9)
“Nem akarja az Úr, hogy némelyek elvesszenek, hanem hogy mindenki megtérésre jusson!”
És éppen ebben van az ún. utolsó jele az Ő küszöbön álló visszajövetelének, amely nem a végítélet várása a hívő szívnek, hanem a szeretett Vőlegény megjelenése, melyet az előre megmondott jelek előznek meg.
Az utolsó jel:
“És az Isten országának ez az evangyélioma hirdettetik majd az egész világon, bizonyságul minden népnek; és akkor jő el a vég. (Máté 24:14)
Lídia

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése