2014. május 29., csütörtök

Donyeckben hivőket égetett a kijevi zsoldoshorda

A tegnapi nap folyamán Luhanszknál összecsapások törtek ki az ukrán hadsereg belügyi alakulatának laktanyájánál a “nemzethy” gárda (tehát nem az ukrán hadsereg) zsoldosai, és a népi milicia egységei között.
A katonák ez idő alatt elbarikádozták magukat a laktanyában, és onnan nézték-hallgatták a történéseket.
Késő délután a népi milicisták erősitést kaptak. A kijevi zsoldoshorda SZÁZ (!!!) egyedének rövid időn belüli fűbe harapása láttán a latorcsapat elkotródott, és este fél nyolcra csend lett a környéken. (Meg kell jegyezni, hogy az ukrán légierő távol tartotta magát a bulitól, mert elfogott rádióüzenetekből kiderült, hogy a milicia eszköztárában a zsoldosok felfedezni véltek a repülőgépeknek ártani tudó eszközöket, és erről be is számoltak illetékeseiknek. Igy aztán a horda légi támogatás nélkül maradt.) A Népi Milicia közlése szerint egy milicista elesett a harcok során, három pedig megsebesült.
Este nyolc órakor aztán-a veszély elmúltával-a belügyi egység 82 katonája megadta magát a Népi Miliciának. (Persze előtte “megkérték” őket erre a nemes gesztusra.)
Fegyvertelenül távoztak a barikádmentesitett körletükből, és most a milicisták vendégszeretetét élvezik.
Szlavjanszkra a kijevi hiénahatalom banditasereglete aknagránátesőt zúditott tegnap. Az alábbi videobeszámoló első része az objektiv valóságról szól. Az orosz ORT televiziócsatorna tudósitását követi 3-perc 15 másodperctől az ukrán csatorna tudósitása, csak vágóképekkel-ugyanarról az eseményről. Ebben a tudósitásban a rémségek elkövetői a kijvi hatalom által csak “terroristáknak” nevezett önvédelmi milicisták

https://www.youtube.com/watch?v=t4X5UwFLSAY
A Luhanszk-régióbeli Rubezsnojénál zajló csatározásokban négy milicista elesett, mig a fasiszta támadók veszteségeit éjfélig senki nem közölt. Este hat óráig két-fogát ott hagyó-zsoldosról voltak bitos információk.
Donyeckben a nemzetközi repülőtérnél a féreghad tegnap délután ismét vérfürdőt rendezett.
Az összecsapások mielőbbi befejezéséért a helyszinen imádkozni akaró ortodox hivők zarándokoltak a repülőtérhez. Andrej Purgin a DNR miniszterelnök-helyettese arról tájékoztatott, hogy a repülőteret ostromló banditahorda először mesterlövészekkel nyitott tüzet a menetre, majd a levegőből egy helikopter gyújtólövedékekkelm árasztotta el a zarándokokat.
На территории аэропорта в Донецке заживо сожжены верующие
Azonosithatatlanul összeégett, összeszámolhatatlan holttesttömeget eredményezve. Az áldozatok száma még nem ismert. Gyenyisz Pusilin a DNR miniszterelnöke arról tájékoztatta a sajtót, hogy a környéken garázdálkodó orgyilkos mesterlövészek miatt a halottak összeszedése és elszállitása lehetetlen.
Andrej Purgin elmondta azt is, hogy az utóbbi két napban legkevesebb 44 fegyvertelen polgári személy vesztette életét csak a repülőtér környékén.
(Szveta B-R)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése